![]() |
pas olma ihtimali ve arkadaki kabarciklar |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
cansc1
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 10-Kasim-2013 Konum: Amasya Durum: Çevrimdışı Puan: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: pas olma ihtimali ve arkadaki kabarciklarGönderildi: 08-Ocak-2014 tarihinde 19:55 |
|
|
Arkadaslar merhaba, dilimde g�n i�inde sabahtan aksama kadar bir tabaka var bazen �ok artiyor bi seyler yedikten sonra azaliyor gitsin diye disimi fir�aliyorum gene ge�miyor. dildeki pas basligina baktim ama oradaki fotograflar kadar kaba degil. bir de dilim arka kisminda kabarciklar var bir fikri olan varsa bekliyorum. kendinize iyi bakin.
|
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ocak-2014 tarihinde 20:09 |
|
|
Herkesin dil arkasinda kabarciklar var, o y�zden bu durum dogaldir.
Ancak bu pas konusu bende de sikinti olusturuyor. ��z�m� olan varsa yazabilirse seviniriz ger�ekten. Ayrica #cansc1 sen fir�alamak haricinde �zel olarak baska seyler kullaniyor veya uyguluyor musun? |
||
![]() |
||
cansc1
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2014 tarihinde 16:13 |
|
|
ayrica pek bi sey kullanmadim. sakiz kullandigim zaman bu tabaka beyaz renge d�n�yor.
|
||
![]() |
||
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2014 tarihinde 19:19 |
|
|
dil arkasindaki kabarciklarin bir�ok nedeni olabilir. Bence �ogumuzda zayif(alerjik) b�nye sebebiyle olusuyor. Bagisiklik sistemini g��lendirelim. Benim dil �zerimdeki tabaka geniz akintisindan olusuyormus. Antibiyotik vs. bir�ok seyi denedim geniz akintisi tam anlamiyla gitmedi. Antihismanin e basladim geniz akintisi ve pas gitti. Dil �zerinde kabarciklar k���ld�. Suan b�nyeyi g��lendirmeye �alisiyorum( ��rekotu-ke�iboynuzpekmezi) gibi �r�nlerle tabi abartmadan. Kokunun tam olarak kayboldugunu s�yleyemem ��nk� tam olarak anlayamiyorum. Yakin zamanda birine koklatarak durumu degerlendircem. Yillardir bu sikinti var bende simdi koku olmasa bile acaba kokuyor mu s�phesi hep oluyor maalesef. Paranoya gibi bise oldu artik :S
|
||
![]() |
||
cansc1
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2014 tarihinde 20:15 |
|
|
ayrica sunu da belirteyim az �nce dusta dilime baktim u� kismi daha kirmizi ve kesik kesik gibi geriye dogruda bazi yerlerde kirmizi kirmizi noktalar var
|
||
![]() |
||
sifa
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 255 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2014 tarihinde 22:12 |
|
|
Evet o kirmizi noktalar bendede var ama b12 eksikligi neden oluyormus sanirim.
@ornitop: antihistamin olarak ne kullandin?? |
||
![]() |
||
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2014 tarihinde 23:05 |
|
|
benim kullandigin xyzal ama her insanda farkli farkli oluyor bu. doktora danis. ger�i onlarda biraz deneme yanilma yapiyor ama ..
|
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Ocak-2014 tarihinde 09:14 |
|
|
ornitop, antihistamin e ne zaman basladin ? �nceden pas varmiydi yada ne kadar yogundu?
son olarak ger�ekten ge�tigini s�yleyebilir misin?cevaplarin i�in teskkrlr.. |
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Ocak-2014 tarihinde 09:18 |
|
|
cansc1, kusura bakma ben yanlis anlamisim sorunu,dil arkasindaki kirmizi noktalar bende olmayan bir sorun galiba.
|
||
![]() |
||
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Ocak-2014 tarihinde 16:08 |
|
|
dilimdeki herzaman olan tabaka xyzal(antihistamin) pharmolzn-�inkolu sakiz sayesnde yok oldu diyebilirim. dilimin bu hali geniz akintisnda kaynaklaniyordu diye dusunuyorum cnku alrji ilacina basladgmda geniz akntisi gitti ve pas ta gitti. refl� olablicegi s�ylendi. sin�zit dendi. faranjit dendi.. bu rahatsizliklara y�nelik ila� kullandim hi� bukadar ge�medi. sonu� olarak g�rd�g�m alerji b�t�n bu saydigim hastaliklari tetikleyen bir sey ama antihistaminin birakinca buyuk ihtimal geri gelecektir. alerjenden uzak durmak gerek ama bu da pek mumkun olmayacagi i�in zor bir tedavisi olacak tabi sorun alerjyse.. kbb doktorum sins tomografsnden sonra antibiyotk verdi bitti alerji ila�larina baslicaz dedi suan devam ediyorum bakalm nolcak..(pas inanilmaz yogundu. 2 haftadir antihistamin kullaniyorum.
|
||
![]() |
||
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Ocak-2014 tarihinde 18:52 |
|
|
:) ozur dilerim guluyorum ama o gordugunuz kirmizi kabarciklar her insanda olan papilla dir her seye paranoya olmayiniz pes etmeyin ! sebep (sinuzit,rinite,bademcik,dis eti ,curuk dis,inflamasyon,hplori,nasal polip yada gomuk distir ; % 90 dan fazla
|
||
![]() |
||
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2014 tarihinde 21:22 |
|
|
@evian
onlarin kabarciklarin papilla oldgu kesin ama bu papillalarin g�nden g�ne artmasi b�nyede bir seylerin ters gittigini g�sterir bence.. |
||
![]() |
||
bir hayalim var
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2014 tarihinde 22:48 |
|
|
ornitop, kardesim saol verdigin bilgiler i�in..
ara ara bu durumunu bizimle paylasirsan sevinirz, ins. kullandigin ila�lar sana fayda saglar. evian,bende papilalardan bahsediyorum zaten, onlar herkeste mevcuttur. bende yanlis mi anliyorum diye teredd�tteydim. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Ocak-2014 tarihinde 07:31 |
|
|
Papilla circumvallate isimli papillalar resimde ok ile isaretlidir ve aci tadi almakla g�revlidir.
Dokunun su �ekmesine veya uyarilmasina bagli olarak her g�n ve hatta saat farkli renk ve b�y�kl�kte izlenir. Bu �ok normaldir -M |
||
![]() |
||
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Ocak-2014 tarihinde 16:09 |
|
|
@aydinmur
tabaka olarak degerlendirirsek bu dil saglikli mi? |
||
![]() |
||
erkannn1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 15-Eyl�l-2014 Konum: Aydin Durum: Çevrimdışı Puan: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Aralik-2014 tarihinde 15:15 |
|
|
Bence ayni bizim durumda o fotograftaki sahis ve koku sikayeti cekiyodur buyuk ihtimalle
|
||
![]() |
||
Camur
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Mart-2017 tarihinde 19:37 |
|
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mart-2017 tarihinde 13:56 |
|
Bu papillalar herkeste bulunur. hastalik degildir. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mart-2017 tarihinde 15:03 |
|
|
bu g�rseldeki dil sagliksiz dil olarak nitelendirebilirmi hocam
|
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mart-2017 tarihinde 21:31 |
|
Pas hari� ben bu dilde bir hastalik veya problem g�rm�yorum. Her yerde renk ayni, simetri saglam, kivam yerinde, her yer islak, renk bozulmasi yok, papil y�kseklikleri her yerde homojen. Saglikli dil b�yle olur. Belki bu dil fir�alanirsa iyi olur, y�zeydeki pas kaybolur. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mart-2017 tarihinde 21:55 |
|
|
ayni pas g�rseldeki bende var fakat bu pasi nekadar fir�alarsak fir�aliyalim hocam anlik azaliyor �rnegin 40dk 1saat sonra yemek yiyelim veya yemiyelim kendiliginden olusuyor adeta ve Ekmek Kahve S�t gibi seyler i�ildiginde bu pas yukardaki gibi en yogun anlarini yasiyor
|
||
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Mart-2017 tarihinde 18:01 |
|
|
Murat hocam merhaba,
Sizce agzi fazla kokmayan i�in, yani 4-5 saat yemek yemezse anca agzi kokan biri i�in gargara kullanmak gerekir mi? Hani fazla gerekmiyor ya, vuc�du alistirmali mi gargaraya..? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Mart-2017 tarihinde 21:10 |
|
|
Gargara derken neyi kast ettiniz?
Antiseptik gargaraya alisilir. �inkoya alisilmaz. I�inde klorheksidin, varsa antiseptiktir. En �ok 1 hafta kullanilip terk edilmezse zarar verir. Mikroba karsidir. �inko bilesikleri i�in sorun olmaz. Kokuya karsidir. Mikroba etkin degildir. -M |
||
![]() |
||
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mart-2017 tarihinde 20:15 |
|
|
Hocam bir arkadas biyofilmden bahsetmisti kronik sin�zitte olusabiliyormus bu tabaka. Alerjik rinitte de olusma ihtimali var mi ve kokuya etkisi nedir?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Mart-2017 tarihinde 12:01 |
|
|
Biyofilm, protein ve m�sin�z yapiskan mikrometrik ve organize tabaka anlamina gelir.
Ne biyofilminden bahsedelim? Nereye yapisan? Nasil bir biyofilm ? -M |
||
![]() |
||
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Mart-2017 tarihinde 15:45 |
|
|
Burun ve geniz arasinda bir yere yapisan bir biyofilmden hocam. Burun ve geniz sorunlari olanlarla bagdastirmaya �alisiyorum. Biyofilm tabakasi kronik sin�zitte olusabiliyormus deviasyon ve burun eti ameliyatlari nefes almayi d�zelttigi i�in biyofilm tabakasina etkiliymis. Bir arkadas burun eti ameliyatindan sonra 2 ay koku yoktu sonra geldi demisti. Belki de biyofilm tabakasi yeniden olustu.
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |