Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: bademcik ameliyatı oldum Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 10:28
Bunlar benim cümlelerimdir.

Ben yazdım bu bilgiyi.

Bazen kaynak göstermeden benden bilgi alıyorlar, ve yayınlıyorlar buna çok kızıyorum. Fakat bu site etik davranıp kaynak olarak beni göstermiş, şükür.
-M
IP
Helicobacter
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17-Şubat-2012
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 12:43
murat hocam, bu durumun kontrolü için dahiliye uzmanına görünüp durumu anlatmamız yeter mi yoksa, başka bir branşın uzmanlık alanına mı giriyor? neler yapabiliriz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 14:30
Ben size bir soru sorayım, siz cevaplayın :

Bir araba sürüyorsunuz. Motordan zayıf bir ses geldi. Motor tamircisine götürseniz hatayı bulabilir mi? Yoksa kaportacıya mı gitmelisiniz?


Şimdi bu soruyu da cevaplayın :-)
Ağız kokusu karaciğerde büyüme sebebiyle olduğu varsayımıyla dahiliyeciye gidilse teşhis koyar mı? Yoksa başka bir doktora mı gidilmelidir?

Neden her sorunuzu cevaplaYAmıyorum, Beni anlıyor musunuz :-)
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayıs-2014 Saat 15:48
Hocam; dişçi, KBB uzmanları bile çoğu zaman ağız kokusunu yok sayarken, " dişini iyi fırçala geçer " derken, dahiliyeciye gidip " ağzım kokuyor, karaciğerden olabilir " demek bizler için oldukça mühim bir sorun. İnternetten okuyoruz, bırakın karaciğeri birçok dahiliyeci - gastroenterolog gastritin bile ağız kokusu yapma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylüyor. Artık yoldaki adam bile gastritin ağız kokusu yapacağını bilirken ...

Bademcik ameliyatımda bazı değerlerin yüksek çıkması sayesinde(!), gastro uzmanıyla görüştüm haftaya endoskopi - kolonoskopi ve birkaç test daha yapacak. Dediğine bakılırsa check - up gibi olacakmış. Ben de doktora şikayetlerimi biraz abarttım gibi oldu ama ne yapalım, sırf ağız kokusu için geldim desem bu kadar derin araştırmayabilirdi.
IP
Helicobacter
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17-Şubat-2012
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 123
Alıntı Helicobacter Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayıs-2014 Saat 09:07
adanalıı, anlatılmaz yaşanır...
ankara' nın eğitim ve araştırma hastanelerinde, ilçe hastanelerinde, üniversite hastanelerinde doktorlarla, asistanlarla pazarlık yapar hale geldik(şu .... testi yaptırabilir miyiz?, şu tahlil sonuçlarına bi daha baksanız, o ilacı kullandım faydasını göremedim, vb. vs.).
IP
Fresh
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı Fresh Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2014 Saat 13:18
Orjinalini yazan: dadaş87

Bademcik ameliyatı oldum bugün itibariyle dua edin arkadaşlar.


dadaş ne yaptın ameliyat sonrası kokuda bir değişiklik oldumu..? bilgilendirme yapmamışsın, herhalde koku geçti ve artık bu siteye girip eski günlerini hatırlamak istemiyorsundur..? öyleyse ne güzel...
IP
dadaş87
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-Mayıs-2013
Konum: Erzurum
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 36
Alıntı dadaş87 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Eylül-2014 Saat 06:23
Yok hocam ameliyat ta çare olmadı. Gittiğim her doktor gırtlak reflüsü var snd demeye başladı 3 aydır onun tedavisini görüyorum 6 ayı tmmlayana dek sabdedicem.
IP
trouble
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 06-Eylül-2014
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı trouble Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Aralık-2015 Saat 00:18
Merhaba arkadaşlar,

22 yaşındayım üniversite son sınıf öğrencisiyim yönlendirme yapmadan bilgilendirerek bademcik ameliyatım ve ağız kokusu hakkında bilgilerimi paylaşayım.

4-5 yıldır forumu takip ediyorum ağız kokum 13-14 yaşlarımda başladı ilk kez sınıfça gittiğimiz diş doktorunda senin ağız kokun var başka bir gün gel daha ayrıntılı bakalım demesiyle başladı çocuktum korktum bir daha gidemedim o yaşımdan beri bana AĞZIN KOKUYO diyende OLMADI.

Koku ağızdan geliyordu burundan gelmiyordu (sadece sabahları ya da koku aşırılaştığında, burnumdan nefes verırken havayı dil köküne çarptıp cıkardıgımda bıraz o dildeki kokuyu burnumdada hissedebiliyordum).
Diş ve dil fırçalama ile 4-5 saat kokuda azalma sonrasında artarak gelen bir koku oluyordu.Kokuyu artıran besinler vardı.Ben kokuyu konuşurken değil burnuma hohladığım zaman alırdım.

Yıllardır diş doktorlarına ve KBB ye giderim pek ilgilenen olmaz en son gittiğim doktor bademcik kaynaklı olabilir kokuyuda baya kafaya takmıssın istersen alalım dedi bende kabul ettim ve bademciklerimi aldırdım yanlız hiçte kolay olmadı:).

Bademcik ameliyatı sonrası 10. gün bir kanamam oldu küçük bir kanamaydı atlattık.En az 10 gün sıvı ve yumuşak gıdalar ile beslenin bizim yaşımızda iyileşme süreci uzun ve zor.

Neyse ameliyat sonrası koku 1 hafta sonra geri geldi ama ameliyat öncesinden farklı bir kokuydu yaralar iyileşmedi ondandır felan dediler amelliyattan 15 gün sonra koku gitti 1 hafta felan koku yoktu sonra tekrar yavaş yavaş hergün biraz daha artarak geri geldi 1 hafta felan koku devam etti sonra tekrar gitti felan böyle gelip gelip gitti ama kokunun oldugu günler daha fazlaydı 2 AY BÖYLE SÜRDÜ.
Yaklaşık 20 gündür koku var ve tekrar gitmedi ama kokunu şiddeti değişiyor.Ameliyat öncesine göre bazen az bazen yakın.
Ameliyat sonrası dilimdeki beyazlık azaldı, diş ve diş eti birleşim yerlerinde oluşan beyaz kokulu tabaka artık daha az.

Ameliyat sonrası sol bademcik yerime baktığımda beyaz bir et var kokunun devam etmesini ona baglıyordum çünkü dişlerimi fırçaladıktan 30 dk sonra sol tarafımdaki dişlerin aralarını emerek çektiğimde kötü bir koku çıkıyor.Sağ ve ön dişlerimde aynı şey dişlerimi fırçaladıktan 4-5 saat sonra gerçekleşiyor.

Ameliyat düşünen arkadaşlar ameliyat sonrası kokunun geçmemesine kendimi hazırlamıştım ama beklediğim gibi olmadı ilk günler hayatımda yaşamadığım pişmanlığı yaşadım ameliyat değil stres üzüntü beni zorladı daha sonrasında alıştım unuttum böyle şeylerde zamana bırakın unutmaya çalışın başka şeylerle ilgilenin Sonra düşündüm ameliyat olmasam ve bu koku geçmez ise her gün ameliyat olsam mı düşüncesi beni bitirecek oldum kurtuldum bide geçseydi mükemmel olacaktı tabi.

Ameliyat sonrası ara arada olsa toplam 15-20 gün ağız kokusuz günler geçirdim evet benim ağzım çok kötü kokmuyor hatta bazen karşımda ki insana bile gitmiyor ama beni rahatsız etmesi yeterliydi koku geçince çok mutluydum ve ağzımın kokmadığını hissediyordum tadı bile değişiyor ekşi tat kalmıyor günün her saati aynı.
Ağız kokunuz psikolojik olmasa bunu kanıtlasanız bile psikolojik destek hepimize şart en azından sorunu kafamızda küçültmeli hayatımızda daha az yer kaplamasını sağlayabiliriz.

Benim şu saatten sonra yapacağım şey psikolojik destek almak, diş doktorlarına, KBB ye ve Gastroenteroloji ye gitmeye devam ederek kokuyu dahada azaltmak eminim artık bir gün kokunun çözümünü olmasa bile azalmasını sağlayabilirim.

Sormak istedikleriniz var ise bu konu altına yazın cevaplayayım.



IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralık-2015 Saat 00:40
Trouble kardesim bendeki agiz kaynakli deil dahiliyeye gttim 4    5 gune sonuclari alcam olmadi kbb bademcikler felan ama trouble kardesim ben dayanamiyorum artik bu duruma yenik dusmeye basliorum artik 19 yasindayim univeriste 1 ogrencisiyim dayanamiyorum bi akil dio univeristeyi birak bi yanim dio univeristeyi birakirsan annenin babanin emekleri ne olacak dio cok kotuuyum istersen tel nonu ver ozelden goruselim kardesim
IP
Ahmet5
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 13-Temmuz-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı Ahmet5 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2018 Saat 22:55
Dadas87 eger hala buradaysan son durumunu merak ediyorum son tedavin basarılı oldu mu? Tesekkurler
IP
Fulya
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 14
Alıntı Fulya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2018 Saat 19:55
Ben de bademcik ameliyatı oldum ve hiç bir fayda görmedim. Bademciklerim küçük ve yapışıktı içinde çok derinlere tonsilit birikiyordu kimseye örnek olmasın pamuklu çöp vb şeylerle çıkarmaya çalışıyor çoğu zaman bademciklerimi kanatıyordum tam evet artık taş kalmadı dediğim an ertesi gün yine çıkması tam bir kısır döngünün içinde hissediyorsunuz. Ayrıca forumda taş olmasa da o haldeki bir bademciğin her halükarda koku üreteceğini okumuştum. Taş eşittir koku bu çok net ama bende başka bir sebep daha var anlaşılan ki koku gitmedi. Yine forumda biri dudak yanak içlerini kemirme koku yapar yazmıştı sanırım 5 yaşından beri bu berbat alışkanlığa sahibim. Mucizevi biçimde bu alışkanlığı 1 ay kadar bıraktım yine çözüm olmadı. Alerjik rinit de var hafif reflü de.
Yine de tonsilit konusunu çözmeden diğer aşamalara geçmeyin derim.
IP
Fulya
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 18-Eylül-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 14
Alıntı Fulya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2018 Saat 20:31
Bu arada diş fırçaladıktan sonra vs bir şekilde yarım saat de olsa koku gidiyor diyen arkadaşlar halinize şükredin bendeki hiç ama hiç gitmeyen 2 metre uzaktan duyulan bir koku. Kendim alamıyorum ancak sorduğum tek kişi mide bağırsak tan gelen bir kokuya benzemediğini söylüyor. Bu da beni şu seçeneklere itiyor;
A-Alerjik rinit kaynaklı (akıntı hiç bitmediği için koku da hep var)
B-Dilimde pas var (bademcikler gidince bu sorunun da ortadan kalkacagini sanmıştım yanılmışım)
C-Dil pası, geniz akıntısı veya refluden oluyor
D-Tükürük azlığı hissediyorum onun için sintigrafi varmış bulursam yaptırmayı düşünüyorum.
E-Cigerden geliyor.
Tabi her gittiğim diş hekimi ağız hijyenimin çok iyi olduğunu söylüyor yani dişleri baştan eliyorum.
Benzer durumları olan varsa lütfen yazsın forum neden bu kadar sakin anlamıyorum
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2019 Saat 15:22
Arkadaşlar öncelikle herkese çok geçmiş olsun.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Zor bir durum.Benzer sosyal sıkıntılar hepimizin basında olduğu için orayı geçiyorum ve direkt konuya geçip konulan teşhisler hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu ağız kokusunu ben farkedeli 1sene filan oluyor.oncesinde var mıydı ben mi farketmedim bilmiyorum. Ilk fark ettigim zaman otobüste bir ablanın bana bir adres sorup burnunu kapatmasıyla başladı. Incitici bir durum evet ama farkettigim günden beri hiç yılmadan sorunun peşinde koşturuyorum.ilk önce bir devlet hastahanesine gittim fakat gram ilgilenmedi.Bu arada gitmeden internetten koku odaklı bir araştırma yaptım ve bademcik taşı sıkıntısının koku yapabileceğini öğrendim.hemen ayna karşısına geçip kusma reflekslerimi kontrol ederek bir kaç parca çıkardım. Neyse dedim sorun bu anlaşıldı.Doktora gittim ve bana söylenen kendin cikaricaksin yapacak bir şey yok demek oldu. Hakkımı gram helal etmiyorum o doktora.Daha sonra başka bir devlet hastahanesine gittim direkt dedim ki hiç konuşturmadan bademcik taşım var hocam ve acil aldırmak istiyorum. Doktor baktı peki dedi alalım ama ben bir şey göremiyorum. Doktor göremiyorum dediğinin akşamı ben bir miktar daha çıkardım.neyse gittiğimde marttı bana ameliyat tarihi ağustos sonuna verdi.kendi kendime dedim ki tamam biraz daha dayanmalısın. Yaz geldi haziran ayındayız ve koku gittikçe artmaya başladı 2ay daha dayancak gibi değildim özel hastahaneye gittim bu sefer. Tabi para verince doktorlar daha ilgili oluyorlar orası kesin. Özel hastahanede doktorun teshisleri;
Bademcik taşımın olduğu
Burun eğriliği oldugu(tomografi istedi)
Çok fazla değil ama geniz akintimin olduğunu soyledi
Bir de ameliyat için kan tahlili istedi onuda yaptırdım temiz çıkarsa önümüzdeki hafta ameliyat olacağım.
En acil ve en çok koku yapanı söyleyin hocam ilk onu halledelim ondan başlayalım dedim. En başta bademciklerini alacağız dedi. Geniz akıntısını şimdilik ilaç ve spreylerle kontrol altına almaya çalışıcaz dedi. Ameliyat günü ilaç yazıcakmis. Arkadaşlar bunların disinda ayna karşısında çok fazla vakit geçirmeye başlıyoruz hepiniz biliyorsunuz ki.. ben bir de üst azı disimde çürük olduğunu gördüm. Ameliyattan sonra onada bir dolgu yapılmasını düşünüyorum. Çürük de koku için bir etken sonuçta. Benim düşüncem koku tek bir yerden de olusuyor olabilir bir kaç farklı sebepten de. Bademcik ameliyattım ve dış dolgun sonrasında sizlere tekrardan durumum hakkında bilgi vericem ki aynı dertten muzdarip arkadaşlarıma belki bir faydası olur. Ayriyeten konunun psikolojik ve sosyal bir problem olduğunun farkina varıp önemseyip bizlerle ilgilenen murat hocama çok teşekkür ederim.Allah sizdende razı olsun..yolunuz bahtınız açık olsun hocam..sizin gibi adamlara ihtiyacı var bu memleketin..Arkadaşlar çok uzatmadan Allah herkese şafi ismiyle şifa versin inşallah.. görüşmek uzere
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Haziran-2019 Saat 12:10
Simyacı kardeş sağol var ol.
Önce bi dişini halletsen daha iyi olmaz mı?
Belki de problem diş kaynaklıdır. En azından bademcik ameliyatını boşuna yaptırmamış olursun.
Yani fikrim bu.
Şifa diliyorum sana ve herkese kardeşim
IP
TheyLike12
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 28-Haziran-2019
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı TheyLike12 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2019 Saat 22:43
Merhabalar forumda uzun süredir başlıkları okuyorum 2.5-3 senedir ağız kokusu problemi çekiyorum. Başlarda ne olduğunu neyden kaynaklandığını bilmiyordum. Dişimde çürük var diye dişçiye gitmiştim askeri revirde kanal tedavisi ile kullanabileceğim 3 dişi direk çekti çok zor günler atlattım. Neyse konumuza gelelim. 20 Haziranda bademcik ameliyatı oldum.Doktorum aileme bademciğimin arkasının çok iltihaplı olduğunu ağız kokusunun bundan kaynaklı olduğunu söyledi. Bugün ameliyatın 9.günü. Ağız kokum geçmedi çok fazla başlık okudum bademcik ameliyatı ile ilgili iyi ve kötü. Doktoruma kontrole gittiğimde en az 2 hafta 3 hafta hatta 1 ay beklemen dedi ama ben inanıyorum ki 1 ay sonra da geçmeyecek. Artık umudum kalmadı ben ailemi ikna etmeye çok uğraştım bundan 5-6 ay önce Anneme bademcik taşlarının olduğunu ağız kokusu yapabileceğini söylediğimde bana ağzından baktığın zaman bademciklerini göremezsin gibi cevaplar veriyordu... Neyse şu an bademciklerimin olduğu yerde hâla yara var çok çok düşük bir ihtimal olsa da geçer belki... Bıktım artık otobüste yer olmasına rağmen ayakta gitmekten, kendimi rahatça ifade edememekten, insanlarla konuşamamaktan bazen soruyorum kendime bu kısacık hayatta cidden böyle bir şey için bu kadar çaba mı sarf etmem gerekiyor diye. Bu sene sınav senem. 11.sınıf benim için tam bir rezaletti. O kadar kötü hissediyorum ki kendimi ders çalışmıyorum sadece boş boş oturuyorum bütün gün zaten ameliyat olduğum için dışarı da çıkmıyorum bir şeyler yiyip içemediğim için. Bademcik ameliyatı olmak isteyenler bütün sorularını sorabilir elimden geldiğince yanıtlarım
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2019 Saat 20:31
Yukarıyada daha önceden yazmıstım. Bademcik ameliyatımı oldum üzerinden 10 gün kadar geçti. Kokuda %50 %60 oranında azalma var. Daha önce ağzımdan yoğun bir şekilde gelen kokunun çoğunluğu kesildi. Ve önceden yazmış olduğum gibi burun eğriliğimden dolayı akut rinit ya da kronik olabileceği için doktor bademcik ameliyatımdan sonra bir de burun üzerine yoğunlaşacağını söylemişti. Şimdi burnumdan ara ara küçük sızıntılar şeklinde bir koku hissediyorum. Bu arada doktorun verdiği bir kaç antibiyotik sprey ve sinüs yıkamak için sinüs rinse kullanıyorum. Ve boğazlarım tamamen iyileştikten sonra diş dolgusu yaptırıcam. Gelişmelerden haberdar ederim arkadaşlar.
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2019 Saat 13:33
Bizi gelişmelerden haberdar et lütfen kardeşim.
Moralini bozma, güzel düşün güzel olacak.
Seninki de sanırım üst solunum yollarından kaynaklı.
Eğer öyleyse dili temizleyerek çok çok azaltabilirsin kokuyo.
Ben öyle yapıyorum ve çok rahatım.
Dilimi epey fırçalıyorum ama. Taaki pembeleşene kadar.
Ozaman koku kalmıyor inan...
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Temmuz-2019 Saat 13:40
Mahoni kardeş moralimi bozmamaya çalışıyorum olabildiğince..Hatta dün psikiyatri,psikolog tedavisine başladım.Bu süreçte kafayı yememek için..Önceden yoğun hissettiğim koku şimdi gün içinde sızıntı şeklinde ve sadece yutkunduğum zaman alıyorum.Belki de ameliyattan sonra geçmiştir psikolojiktir diye psikiyatri,psikolog tedavilerine başladım. Dişçiye gitttim 20'likler çekilcek iki dolgu yapılcak. Yani birçok tedaviyi aynı anda olmaya başladım.Allah sonumuzu hayır etsin..
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2019 Saat 23:42
Arkadaşlar bende bir ay önce bademcik ameliyatı oldum ve gerçekten koku yapacak büyüklüktelerdi.çıkarınca koku azalıyordu.
İlk etmen olarak direkt bademcikleri elemek istedim fakat büyük bir hata yaptım.
Çürük dişim vardı bir tane. Ameliyattan sonra yukarı 20lik dişlerimde de çürük olduğunu gördüm.
Ve bademciklerim alındıktan bir ay sonra bu üç çürük diş sebebiyle tekrardan bademcik taşlarım oluşmaya başladı.
Çürük diş koku etmeniydi fakat en büyük soruna yöneliyim en başta diye düşündüm.Ama sonra öğrendim ki çürük dişler tekrar bademcik taşı oluşumuna sebep oluyormuş. Benden bademcik ameliyatı olacaklara kardeşiniz olarak bir tavsiye vermek istedim.
IP
Dünya
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Şubat-2019
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı Dünya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2019 Saat 13:38
Ben de bademcik taşı sebebiyle bademciklerimi aldırdım 5 sene kadar oluyor. Koku hafifledi fakat geçmedi. Çünkü başka problemlerde var. Bildiğim kadarıyla bademcik taşı bademcik ceplerinde biriken yemek artıkları. Bademciklerinizi aldırdıktan sonra bademcik taşları nereye tutunup birikiyor?
Dünya dönüyor.
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2019 Saat 23:25
Orjinalini yazan: Simyacı

Arkadaşlar bende bir ay önce bademcik ameliyatı oldum ve gerçekten koku yapacak büyüklüktelerdi.çıkarınca koku azalıyordu.
İlk etmen olarak direkt bademcikleri elemek istedim fakat büyük bir hata yaptım.
Çürük dişim vardı bir tane. Ameliyattan sonra yukarı 20lik dişlerimde de çürük olduğunu gördüm.
Ve bademciklerim alındıktan bir ay sonra bu üç çürük diş sebebiyle tekrardan bademcik taşlarım oluşmaya başladı.
Çürük diş koku etmeniydi fakat en büyük soruna yöneliyim en başta diye düşündüm.Ama sonra öğrendim ki çürük dişler tekrar bademcik taşı oluşumuna sebep oluyormuş. Benden bademcik ameliyatı olacaklara kardeşiniz olarak bir tavsiye vermek istedim.


bademcik taşı bademciğin içinde olan bir şey. bademcik et parçası içine giriyorlar yemek artıkları sonra bademcik taşı oluyor.

alınan bir bademcik nasıl tekrardan bademcik taşı olacak. orası bomboş duvar.
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2019 Saat 14:27
bademcik ameliyatından sonra bademcik bölgesi boş kalır orada bir taş olsa bile tükürükle geniz akıntısıyla yutulur mideye ulaşır midede erir yok olur bademcik taşı adı üstünde bademciğin oluşturduğu veya bademciğin varlığıyla orantılı oluşan bir taş , eğer çürük diş bir taş oluşturuyorsa bunun adı çürük diş taşı diye farklı bi kavram olurdu olmuyan bademciğin taşını çürük diş nasıl üretiyor bilimsel mantığken ve teknik olarak açıklarmısını Murat Hocam bu soru size değil tabiki Simyacı arkadaşın çelişkili konuşmasına en yetkin sizin yazınızla bir cevap merak ediyorum saygılar.
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2019 Saat 15:04
Kardeşim ben klasik bıçak yöntemiyle oldum termal welding yöntemiyle olmadım.bu yüzden bi kaç parça kalmış o parçalarda tekrardan oluşum oldu.bilseydim termal yöntemle olurdum hiç parça kalmıyormuş.sen hangi yöntemle oldun?
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 11:15
Ahmet kardeşim şöyle söyleyeyim.Bademcik ameliyatı sonrasında eğer parça kalırsa ki bende kalmış vaziyette o et parçaları tekrardan delinip bademcik taşı oluşturuyor.Bilimsel ve mantıken aklına yatmadığını söylemişsin "Atilla Şengör" diye arattır internetten bu kbb uzmanı. Bademcik taşı sayfasına gir yorumlara bakmanı rica ediyorum. Benim şikayetimle ilgili bir çok insanda yazmış hocada yanıtlarında evet böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz demiş. Yani benim ağız içinde bir sorunum var minik bir et parçası bile kalsa onu delip taş oluşturuyor. Ha şöyle söyleyeyim eskisi kadar büyük değil tabiki kalan etin boyutları kadar küçük.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 11:15
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

bademcik ameliyatından sonra bademcik bölgesi boş kalır orada bir taş olsa bile tükürükle geniz akıntısıyla yutulur mideye ulaşır midede erir yok olur bademcik taşı adı üstünde bademciğin oluşturduğu veya bademciğin varlığıyla orantılı oluşan bir taş , eğer çürük diş bir taş oluşturuyorsa bunun adı çürük diş taşı diye farklı bi kavram olurdu olmuyan bademciğin taşını çürük diş nasıl üretiyor bilimsel mantığken ve teknik olarak açıklarmısını Murat Hocam bu soru size değil tabiki Simyacı arkadaşın çelişkili konuşmasına en yetkin sizin yazınızla bir cevap merak ediyorum saygılar.



Soru için teşekkürler
Boğazı 4 bir yandan limfoid doku sarar. Limfoid doku mikropların geçişini engellemek, onları yakalayıp imha etmek içindir. Boğazın mukoza(deri)si altında kümelenmiştir.
Boğazı doğudan ve batıdan saran limfoid dokuya halk arasında bademcik denir. Bademcikler sağlı sollu boğazın mikrop geçişini kontrol altında tutar. Bunları yerinden alırsanız kuzeyde ve güneyde sessizce bekleyen diğer limfoid dokulara yük biner, kendi görevlerinin üzerinde kapasite ile çalışmak zorunda kalırlar. Kalınlaşıp infeksiyona meyilli bir şekilde ömür boyu kalırlar. Bu sebeple bademciklerin alınması (hayati tehlike yoksa) iki kere düşünülmesi gereken gereksiz bir olaydır.

Bademcikleri alınan herkes ömrünün sonuna kadar çok az bir seviyede, pek az miktarda kronik farinjit ile yaşamayı göze alıyor demektir.

Bu durumda olan bireylerde taş oluşmaz. Kronik infeksiyon oluşur. Eğer bademciklerin locasında taş oluşuyorsa bademcikler alınmamış anlamına gelir.

Bademciklerin kısmi alınmasını daha önce duymamıştım.

Bu satırları yazdığım sırada bir kulak burun boğaz hekimi arkadaşıma telefon açtım. durumu anlattım. Şunları söyledi:

O şahıs başarısız ameliyat edildi ise bademciğin bir kısmı yerinden çıkarılması başarılamadı ise hastaya bunu söylerken, bademciğin bir kısmını alıp bir kısmını isteyerek orada bıraktık demiş olabilir. Dedi.
Bi mahzuru yok. Parçası orada kalabilir. Dedi.
-M
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 11:38
Orjinalini yazan: Simyacı

Kardeşim ben klasik bıçak yöntemiyle oldum termal welding yöntemiyle olmadım.bu yüzden bi kaç parça kalmış o parçalarda tekrardan oluşum oldu.bilseydim termal yöntemle olurdum hiç parça kalmıyormuş.sen hangi yöntemle oldun?


thermal welding ile oldum evet, kansız yöntem acısız filan, zaten normal bıçak eskilerden beri olan bir şey, hepsini alması gerekiyor, kbb işi bu, bir bıçak ile bademciğin hepsini alamıyorsa. devlette mi oldun ? normal bıçak kalmadı çünkü çoğu devlet bile thermal ile yapıyor.



Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: bazenhissediyor

bademcik ameliyatından sonra bademcik bölgesi boş kalır orada bir taş olsa bile tükürükle geniz akıntısıyla yutulur mideye ulaşır midede erir yok olur bademcik taşı adı üstünde bademciğin oluşturduğu veya bademciğin varlığıyla orantılı oluşan bir taş , eğer çürük diş bir taş oluşturuyorsa bunun adı çürük diş taşı diye farklı bi kavram olurdu olmuyan bademciğin taşını çürük diş nasıl üretiyor bilimsel mantığken ve teknik olarak açıklarmısını Murat Hocam bu soru size değil tabiki Simyacı arkadaşın çelişkili konuşmasına en yetkin sizin yazınızla bir cevap merak ediyorum saygılar.



Soru için teşekkürler
Boğazı 4 bir yandan limfoid doku sarar. Limfoid doku mikropların geçişini engellemek, onları yakalayıp imha etmek içindir. Boğazın mukoza(deri)si altında kümelenmiştir.
Boğazı doğudan ve batıdan saran limfoid dokuya halk arasında bademcik denir. Bademcikler sağlı sollu boğazın mikrop geçişini kontrol altında tutar. Bunları yerinden alırsanız kuzeyde ve güneyde sessizce bekleyen diğer limfoid dokulara yük biner, kendi görevlerinin üzerinde kapasite ile çalışmak zorunda kalırlar. Kalınlaşıp infeksiyona meyilli bir şekilde ömür boyu kalırlar. Bu sebeple bademciklerin alınması (hayati tehlike yoksa) iki kere düşünülmesi gereken gereksiz bir olaydır.

Bademcikleri alınan herkes ömrünün sonuna kadar çok az bir seviyede, pek az miktarda kronik farinjit ile yaşamayı göze alıyor demektir.

Bu durumda olan bireylerde taş oluşmaz. Kronik infeksiyon oluşur. Eğer bademciklerin locasında taş oluşuyorsa bademcikler alınmamış anlamına gelir.

Bademciklerin kısmi alınmasını daha önce duymamıştım.

Bu satırları yazdığım sırada bir kulak burun boğaz hekimi arkadaşıma telefon açtım. durumu anlattım. Şunları söyledi:

O şahıs başarısız ameliyat edildi ise bademciğin bir kısmı yerinden çıkarılması başarılamadı ise hastaya bunu söylerken, bademciğin bir kısmını alıp bir kısmını isteyerek orada bıraktık demiş olabilir. Dedi.
Bi mahzuru yok. Parçası orada kalabilir. Dedi.
-M


Bademcikleri alınan herkes ömrünün sonuna kadar çok az bir seviyede, pek az miktarda kronik farinjit ile yaşamayı göze alıyor demektir.

bademciği alınan kişiler, azda olsa kronik farenjit sebebi ile ağız kokusu da olabiliyor mu demek ? bende de var farenjit kronik,
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 14:30
Orjinalini yazan: ahmetmehmet1

bademciği alınan kişiler, azda olsa kronik farenjit sebebi ile ağız kokusu da olabiliyor mu demek ? bende de var farenjit kronik,



Bademciklerin alınması ancak çok mecbur olunduğunda mesela yılda 5 veya daha fazla infeksiyon atağı olduğunda, büyüme sebebi ile boğazı daralttığında veya çevreye baskı yaptığında düşünülmelidir. Ağız kokusu veya buna benzer basit bir sebeple bademciklerin alınması çok uygun bir çözüm değildir.
-M
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 16:00
Ahmet kardeşim işin kötü yanı özelde 2bin lira para verip oldum test ücretleriyle birlikte.Biraz araştırsaydım keşke bende çok pişmanım..
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 16:07
Hocam bu durumu değerlendirip kbb uzmanı arkadaşınızı aramanız bir kez daha bizimle ne kadar ilgilenip bizlere ne kadar önem verdiğinizi gösterir. Bunun için canı gönülden teşekkür ederim size tekrar tekrar..
Ameliyatı yapan doktor bana herhangi bir şey söylemedi azını aldık çoğu kaldı vs diye.. Ben ameliyattan bir ay geçtikten sonra kendim bakıp gördüm tekrar oluşumu..yapan doktora da kızmıyorum çünkü bademcik taşına sebep olan şeyi önce bulmalıydım ki tekrarlamasın..
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 21:02
Orjinalini yazan: Simyacı

Kardeşim ben klasik bıçak yöntemiyle oldum termal welding yöntemiyle olmadım.bu yüzden bi kaç parça kalmış o parçalarda tekrardan oluşum oldu.bilseydim termal yöntemle olurdum hiç parça kalmıyormuş.sen hangi yöntemle oldun?


parça kaldığını doktor sizemi söyledi siz boğazınızda aynada baktığında görebiliyomusunuz? bende normal bıçak yöntemiyle oldum doktor hiç öyle bir uyarı yapmadı bende boğazımda bi parça göremedim o yüzden merak ediyorum siz görebiliyormusunz?
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 21:09
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: bazenhissediyor

bademcik ameliyatından sonra bademcik bölgesi boş kalır orada bir taş olsa bile tükürükle geniz akıntısıyla yutulur mideye ulaşır midede erir yok olur bademcik taşı adı üstünde bademciğin oluşturduğu veya bademciğin varlığıyla orantılı oluşan bir taş , eğer çürük diş bir taş oluşturuyorsa bunun adı çürük diş taşı diye farklı bi kavram olurdu olmuyan bademciğin taşını çürük diş nasıl üretiyor bilimsel mantığken ve teknik olarak açıklarmısını Murat Hocam bu soru size değil tabiki Simyacı arkadaşın çelişkili konuşmasına en yetkin sizin yazınızla bir cevap merak ediyorum saygılar.



Soru için teşekkürler
Boğazı 4 bir yandan limfoid doku sarar. Limfoid doku mikropların geçişini engellemek, onları yakalayıp imha etmek içindir. Boğazın mukoza(deri)si altında kümelenmiştir.
Boğazı doğudan ve batıdan saran limfoid dokuya halk arasında bademcik denir. Bademcikler sağlı sollu boğazın mikrop geçişini kontrol altında tutar. Bunları yerinden alırsanız kuzeyde ve güneyde sessizce bekleyen diğer limfoid dokulara yük biner, kendi görevlerinin üzerinde kapasite ile çalışmak zorunda kalırlar. Kalınlaşıp infeksiyona meyilli bir şekilde ömür boyu kalırlar. Bu sebeple bademciklerin alınması (hayati tehlike yoksa) iki kere düşünülmesi gereken gereksiz bir olaydır.

Bademcikleri alınan herkes ömrünün sonuna kadar çok az bir seviyede, pek az miktarda kronik farinjit ile yaşamayı göze alıyor demektir.

Bu durumda olan bireylerde taş oluşmaz. Kronik infeksiyon oluşur. Eğer bademciklerin locasında taş oluşuyorsa bademcikler alınmamış anlamına gelir.

Bademciklerin kısmi alınmasını daha önce duymamıştım.

Bu satırları yazdığım sırada bir kulak burun boğaz hekimi arkadaşıma telefon açtım. durumu anlattım. Şunları söyledi:

O şahıs başarısız ameliyat edildi ise bademciğin bir kısmı yerinden çıkarılması başarılamadı ise hastaya bunu söylerken, bademciğin bir kısmını alıp bir kısmını isteyerek orada bıraktık demiş olabilir. Dedi.
Bi mahzuru yok. Parçası orada kalabilir. Dedi.
-M


hocam açıklama için teşekkürler fakat bademciğini aldıran herkes kronik faranjit az miktarda yaşama durumunu garanti olarakmı risk alıyor yoksa kişiden kişiye değişiklik gösteren birşeymi bu kesin bir sonuçmu mutlaka olan birşeymi? cahile anlatır gibi anlatabilirsiniz hocam bu ana kadar hiç bademcik ameliyatının kronik farenjit oluşumu yapar gibi bir bilgi işitmedik bunlar yeni öğrenilen çalışmalar mı yoksa pek bilinmiyen bilgiler ve araştırmalar mı? bize hep klasik sebepler anlatıldı yazıldı reflü kötü ağız bakımı stres mikroplara karşı dirençsizlik kötü beslenme vesaire gibi , ama bir ameliyata bağlı kronikleşirse bu asla iyileşmez anlamına geliyor sizinde dediğiniz gibi oysa çevresel faktörlerden veya bireyin hatalarından yapılan kronik durumlar önlemlerle yokedilebilir. Bu durum her bademcik ameliyatı geçirende garanti oluşurmu veya zaman zaman mı oluşur daima mı oluşur ? teşekkürler hocam
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2019 Saat 21:51
Bademciği alınan herkes farinjit olmak zorunda değildir. Fakat ömrünün sonuna kadar farinjit olmaya meyilli olarak kalır. Hatta sık tekrarlayıp kronikleşen bir farinjit bu insanlarda daha sık görülür.
Çok mecburiyet varsa bademcikelrin alınmasına tereddüt edilmemelidir.
-M
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2019 Saat 08:33
Orjinalini yazan: aydinmur

Bademciği alınan herkes farinjit olmak zorunda değildir. Fakat ömrünün sonuna kadar farinjit olmaya meyilli olarak kalır. Hatta sık tekrarlayıp kronikleşen bir farinjit bu insanlarda daha sık görülür.
Çok mecburiyet varsa bademcikelrin alınmasına tereddüt edilmemelidir.
-M


teşekkürler hocam , hocam konuyla ilgisi yok ama sadece bir merak bir insan bedeni genel tüm hastalıklara kronikler başta olmak üzere bunlara karşı direncini nasıl artırabilir nasıl kuvvetlendirebilir bunun basit ve etkili yöntemleri varmıdır ? mesela birçoğumuz için basit ve bukadar kolaymı dediğimiz ama bilimsel olarak bilmediğimiz vücudumuzun direncini bağışıklığını güçlü tutan birşeyler besin olabilir bir sportif faaliyet olabilir vs bir yöntem birşey varmıdır merak ettiğim için soruyorum hocam teşekkürler.
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2019 Saat 09:41
Ben kendim aynada baktığım zaman görebiliyorum. Ameliyat olmadan önceki nokta nokta oluşumlar şimdide olmaya başladı daha minik minik.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2019 Saat 17:44
Orjinalini yazan: bazenhissediyor

bir insan bedeni genel tüm hastalıklara kronikler başta olmak üzere bunlara karşı direncini nasıl artırabilir nasıl kuvvetlendirebilir bunun basit ve etkili yöntemleri varmıdır ?


Soru için teşekkür ederim
Sihirli bir formülü yok
Bu soruyu bana sık sorarlar. cevap olarak "her organ sistemini kendi fabrika ayarında tutun" diyorum. Bu davranış, organizmayı iyileşme yörüngesine doğru zorlayacaktır.
Örneğin midenizi aşırı yemek ile esnetip büyütmeyin, uykunuzu gereksiz yere geciktirmeyin, tuvaletinizi bekletmeyin geciktirmeyin, gereksiz yağlı kızarmış suni boyalı gıdalar yemeyin, naylon kumaş giymeyin, aşırı zayıf/güçlü ışıkta okumayın, burnunuzda kulağınızda vücudunuzun herhangi bir yerinde kirlilik barındırmayın, dar elbise ayakkabı giymeyin. ve daha yüzlerce kural düşünebiliriniz.

Bunların hepsi birleşince sağlık durumu kendiliğindenn gelişecektir

-M
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2019 Saat 21:48
Orjinalini yazan: Simyacı

Ben kendim aynada baktığım zaman görebiliyorum. Ameliyat olmadan önceki nokta nokta oluşumlar şimdide olmaya başladı daha minik minik.


Allah yardımcın olsun umarım düzeltilecek tekrarlanıcak birşey varsa güzel yapılır inşallah.
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2019 Saat 21:52
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: bazenhissediyor

bir insan bedeni genel tüm hastalıklara kronikler başta olmak üzere bunlara karşı direncini nasıl artırabilir nasıl kuvvetlendirebilir bunun basit ve etkili yöntemleri varmıdır ?


Soru için teşekkür ederim
Sihirli bir formülü yok
Bu soruyu bana sık sorarlar. cevap olarak "her organ sistemini kendi fabrika ayarında tutun" diyorum. Bu davranış, organizmayı iyileşme yörüngesine doğru zorlayacaktır.
Örneğin midenizi aşırı yemek ile esnetip büyütmeyin, uykunuzu gereksiz yere geciktirmeyin, tuvaletinizi bekletmeyin geciktirmeyin, gereksiz yağlı kızarmış suni boyalı gıdalar yemeyin, naylon kumaş giymeyin, aşırı zayıf/güçlü ışıkta okumayın, burnunuzda kulağınızda vücudunuzun herhangi bir yerinde kirlilik barındırmayın, dar elbise ayakkabı giymeyin. ve daha yüzlerce kural düşünebiliriniz.

Bunların hepsi birleşince sağlık durumu kendiliğindenn gelişecektir

-M


sağolun varolun hocam verdiğiniz cevap tam özünde bir cevap ne mutlu faydalı güzel bilgilerle bilgilenenlere.
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
Belinda
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Mayıs-2020
Konum: Niğde
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 31
Alıntı Belinda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Temmuz-2020 Saat 19:18
Bademcik ameliyati olduktan sonra benim gibi ağıznda kuruluk; tükuruk seviyesinde iyice azalma olan varmı yada bununla ilgili fikri olan sürekli su bitki çayı sıvı türevleri içmek zorunda kalıorm
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 27-Şubat-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2020 Saat 21:35
Yeni olduysan normal, bir süre sonra geçiyor.
IP
Murat880
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Mayıs-2020
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 377
Alıntı Murat880 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Temmuz-2020 Saat 05:37
Belindacım oil pulling yapmalısın türkçesi yağ çekme hindistan cevizi yağı susam yağı ile yapıyorlar hindistan cevizi en makbulü 1 yemek kaşığı soğuk sıkım olucak yağ buna dikkat et ağzına atıcaksın ve ağzında emiceksin dişlerinin arasından gecirisiceksin bi nevi ağzında çalkala yağı 20 dk sonra beklet etkisi olsun diye en az 10 dk en fazla 20dk ne kadar çok durursa o kadar iyi bu arada ağız kokusu için içine 2 3 damla soğuk sıkım tarçın yağı karanfil yağı biberiye yağı koyabilirsin bunlar hem ağız kokusu hem lenf sistemi hemde tükürüp bezlerini çalıştırıyorlar bi nevi vücudun bağışıklık sistemini uyarıyorlar böylece daha çok tükürük salgılaniyor. Oil pulling nasıl yapıcağını youtubeden sitelerden öğren uygula her gün mümkünse şöyle yap en iyi yapma şekli budur :
Sabah kalk hiç bisi yeme dilini dil fırçasıyla temizle en arka köke kadar florurduz bir dış macunu sürebilirsin fırçaya ben öyle yapıyorum sonra 1 yemek kaşığı yağı al çalkala 10 20 dk işini hallettikten sonra tükür ağzını şu ile durula hemen sonrasında dişlerini fırçala ve sonrada yemek ye bekleme yok bide bunun üstüne 1 yemek kaşığı yağ + içine karanfil tarçın biberiye yağları koyarsan 2 3 er damla ( soğuk sıkım yağlar olucak yoksa at çöpe) ağız kokusuna en faydalı yağlar bunlar dene aktarsan alma yağları mümkünse internetten güvenilir markalardan al . Bir günde sonuç alamazsın en az 1 hafta yapıcaksın.
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu