Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Bir tuhaf internet sitesi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Konu: Bir tuhaf internet sitesi
    Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2014 Saat 08:33
Eksisozlukte ağız kokusu başlığına bakarken bu siteyi gördüm:

http://www.agzinkotukokuyor.com/

Sitenin mantığı şu : Çevrenizde ağzı kötü kokan biri varsa buraya onun mail adresini yazıyorsun, o kişiye ağzının kötü koktuğunu söyleyen bir e- posta gidiyor. Tabii, kimin gönderdiği belli değil. Terkokuyorsun diye bir site vardı, onun taklidi. Deneme amaçlı kendi adresimi yazdım, henüz mesaj gelmedi.

Bu sıkıntıyı çeken arkadaşlar olarak size soruyorum, böyle bir mail gelmesi sizi nasıl etkiler ? Bu yöntemi mi tercih edersiniz yoksa çevrenizdeki birinin sizinle gelip özel olarak konuşmasını mı ?

Ben usanma noktasına geldiğim için ikisini de umursamam.

Sitedeki telefon numarasını googleda aratınca şu adres çıkıyor.


ttp://www.dentbeaute.com
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2374
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2014 Saat 12:02
Birisine ağızının koktuğunu söylemenin en medeni, çağdaş akılcı ve doğru yolu uygun bir zamanlama ve üslup ile sözel olarak güzel bir şekilde bunu ifade etmektir.

Birisine isimsiz eposta yollayarak ağzın kokuyor derseniz muhatabınızı ömrünün sonuna kadar unutamayacağı şekilde ağır biçimde incitirsiniz. Sözler uçar ama o yazı kalıcıdır. Birey tedavi olsa bile o yazı kalabilir. Bu bir kötülüktür.

Bu amaçla eposta göndermek için bir site kurulmmuş. Öyle mi?

Bu site sizlerin yazacağınız eposta adreslerini toplayıp satıyopr olabilir. söz konusu klinik sizleri tespit edip reklam hedefi olarak seçiyor olabilir. Bu mesajı yazan insan kendi ağız kokusundan intikam almak için eposta gönderiyor olabilir. Oynatıyor olabilir. Bir klinik kendi reklamını epostanın altına yapıştırıyor olabilir. Hakaret etmek, aşağılamak ve oynatmak istediği veya dalga geçmek istediği şahıslara ve şu anda kestiremediğim uygunsuz amaçlarla ilgisiz kişilere eposta göndermek isteyebilir.

Hepsini bir kenara bırakınız kimliksiz eposta göndermek yasal değildir.

Muhatab ile bu şekilde bir iletişimi doğru bulmuyorum
-M
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2014 Saat 17:27
fikir olarak gerçekten ilginç bir siteymiş. yalnız biraz empati yaptığımda siteyi yapan veya yapanları da anlamak lazım diye düşünüyorum.
tamam,zaten yukarıda Murat Hocamız sitenin ne amaçla kurulmuş olabileceği ile ilgili ayrıntılı bilgiler vermiş.. ben biraz da başka yönde bakarak yani sitenin ne amaçla kurulduğundan öte neden böyle bir fikir düşündüklerini de anlamamız gerekiyor.
şöyle ki evet çevremizde bize karşı ne kadar kırıcı söz ve davranışlar içerisinde olan insanlar varsa, ki varlar.

bunun yanında da eminim ki bizleri seven, bizlere değer veren,bizleri anlayan eş,dost ve tanıdıklarımız da yok değil yani.
ve bu iyi diye tanımladığımız insanlar gerçekten bizleri sevdikleri için bizlere değer verdiklerin için bizlere karşı gerekenden fazla titiz davrandıklarını düşünüyorum ve öyle de yapıyorlar.

ancak onlar açısından baktığımızda iyiliğimizi düşündüklerinden ama gerçekten iyiliğimizi düşündükleri için bizleri de uyarmak veya böyle bir durumumuz varolduğunu bildirmek istediklerini ama sırf biz üzülmeyelim, darılmayalım diye bizlere karşı açık açık söyleyemiyorlardır veya çekiniyorlardır.

arkadaşlar düşünsenize bu dertten muzdarip olan biz bile açık açık başkalarına böyle bir sorunumuz var mı diye söyleyebiliyor muyuz veya söylerken nasıl bir mahcubiyet içerisnde olduğumuzu az çok tahmin edebiliyoruz. ki
bu derdin verdiği rahatsızlığı hayatlarında bilmeyenler veya göremeyecek olanların çekinmesi ne kadar büyük bir erdemlik ve ne büyük bir insanlıktır.

arkadaşlar farkındayımız biz hep kendimizi düşünüyoruz hep kendi bakış açımızdan bakarak konuşuyoruz. neden bu bize böyle dedi, böyle hareketlerde bulundu vs vs diye içimizden geçmiyor mu allah aşkına.

bilmiyorum hiç düşündük mü acaba biz onların yerinde olsaydık ne yapardık ? evet bu derdin nasıl olduğunu hiç bilmediğimizi düşünerek yani hayatımızda böyle bir sorunla karşılaşmadığımızı hayal edelim ve böyle bir dertten muzdarip olan birisiyle karşılaştığımızı farzedelim. Acaba o insana nasıl davranırdık? ne söylerdik veya ağzın kokuyor diye söyleyebilirmydik ?

ancak eminim çoğumuz bu sözlüklerde yazanlar gibi veya açık açık karşımızdaki insanı rencide eden insanlar gibi yada sağda solda arkamızda bizlerle alay eden ve bu derdi basit diş fırçalayarak, gargara kullanarak geçebileceğine inanan insanlar gibi konuşurduk, olurduk/olabilirdik diye düşünüyorum. Çünkü bu derdin nasıl bir şey olduğunu bizde onlar gibi bilmeyecektik..

neyse kardeşlerim yazı biraz uzun oldu, lütfen ama lütfen beni yanlış anlamayın burda sizleri veya kendimi kötülemek gibi bir anlam çıkarmayın demek istediğim bizlerin de iyiliğini düşünen insanların varolduğuna ve çekindikleri için böyle bir yönteme başvuran insanların da olduğuna dikkat çekmek istedim. duygularınızı incittiysem affınıza sığınıyorum. Lütfen kendinizi üzmeyin, hayata karşı direncimizi yitirmeyelim.elbet birgün bizde bu kokudan eser kalmayacak ve bu lanet hastalıktan hepimiz kurtulacağız inş.
bilmiyorum ama hep içimde bu dertten kurtulacaz diye bir duygu var ve hep varolmaya devam edecek.


ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2014 Saat 17:47
adanalı kardeşim dediğin soruya ise dediğin gibi o kadar alıştık ki artık insanların ne söyledikleri veya nasıl söyledikleri umrumuzda değil.
ancak kendim için söyleyecek olursam açıkçası her iki yöntemde de kendimi kötü hissetmeme neden olur ama sanki bana biraz daha mantıklı geldi bu eposta ile uyarmak gibi.
yalnız yazılacak sözler incitmeyecek türden olması daha makul olurdu sanki. tabi bu seferde aklımızda binbir türlü senaryo geçerdi. kim gönderdi bu mesajı? neden gönderdi? bu mu gönderdi yok şu kişi mi gönderdi? artık düşünmekten en yakınımızdaki insandan şüphelenebilir bir duruma gelebilir veya hiç alakası olmayan insanlara karşı kötü düşünceler içerisinde olmamıza neden olabilirdi ve en sonunda bütün bunlarla birlikte paronayak olabiliriz diye düşünyorum.

aslında Murat Hocamızın dediği gibi yazı insanda daha kalıcı etkiler bırakabilir ama bir insanın da kötü bir üslupla uyarmasını da istemem açıkçası.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2014 Saat 17:55
arkadaşlar yazdıklarımda belki tam olarak kendimi anlatabilmiş değilim ancak beni anlayacağınızı umuyorum.Allah hepimize acil şifalar versin inş.
ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Aralık-2011
Konum: Ağrı
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2014 Saat 18:12
nasreddin hoca demis ya ! bana merkeb'den duseni getirin diye ? çeken bilir adamlar saniyor disini firçala iki lokma bir sey ye geçer ! kendisi dis firçasini saçfirçasi sanari afedersin taaret almaz ama iste kader kismet
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2374
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2014 Saat 07:33
Bu siteye kendi eposta adresimi vererek ağız kokusu uyarısı yollamasını sağladım. Gelen epostanın altında bir link verilmiş. Verilen linkin açılımı 3 parçadan oluşuyor:

1) http://www.google.com/url?q=
2) http%3A%2F%2Fwww.agizinkokuyor.com&sa=D&
3) sntz=1&usg=AyFQjCNFAhRGOAnP3j5cH2bNdQY5OzWfg

Birinci parçada kendi sitesine pirim yaptırmak içindir. 2inci parça kendi sitesidir. Asıl önemli olan 3üncü parçadır. Bu kodlar sizin epostanızın kayıtlara geçmesi için tanzim edilmiştir.
---------------
Yukarıda anlattığım şeyler daha önce tahmin ettiğim eposta yakalama servisinin doğru olduğunu düşündürüyor.

Kimliksiz eposta göndermek ve böyle hassas bir konuda hakaret kuvvetinde anonsa yapmanın, bundan çok çok çok daha büyük mahsuru ise yasal, ahlaki, saygılı ve medeni olmayışıdır.

(Böyle linkleri forumdan silmeli miyim diye bazen düşünüyorum ?)

-M

IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2014 Saat 17:23
Site yöneticisiyle mesajlastim. Kendisi de bir diş hekimi. Özel mesajlasmalari ifşa etmek suç olduğu için ne dediğini yazamıyorum. Öyle uzun boylu bir konuşma değil, sıradan bilgilendirme konuşması. Bu forumu söyledim, o e-postayı alacak ( okun ucundaki ) kişilerin ruh halini buradan daha iyi takip eder.
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2014 Saat 15:32
Murat Hocama kesinlikle katılıyorum.

Bunu bir doktorun yaptığından şüpheliyim, doktorsa insanlığından daha da şüpheliyim.

Hocamın da dediği gibi, mesaj, sevgilisinden, iş arkadaşından, komşusundan intikam almak için bile gönderilebilir. Normal sorunsuz bir insanı bile ne kadar sarsacak bir durum ve bir çok şekilde suistimale açık.

Bu yapılan günümüz ruhsuz ve bir o kadar vicdansız toplum anlayışının geldiği noktayı gösteriyor. Tahammülsüzlüğün,
yüzeyselliğin, günümüz sosyal düzeninin yansıması olarak görüyorum.
Bu en nihayetinde bizim için kabus olsa da özünde basit bir sorun. Verdiğimiz rahatsızlıkla kimseyi öldürmüyoruz değil mi?

AIDS değil Kanser değil. Ölümcül bulaşıcı değil.

Biz zaten yeterince sorun haline getiriyorken, bu işi ticarete yada %100 kendi çıkarı haline dönüştüren ahlaki değerlerinin sorgulanması gereken bu site sahiplerini, ürün pazarlayanları, Allah'a yürekten havale ediyorum.

Site sahibi umarım mesajımı okumuştur. Umarım biraz kendine gelir.

Siteyi normal bulan arkadaşların, sürekli insanlardan hakaret, kırıcı söz, alay işittiklerinden durumu kanıksadıklarına verdim durumu.

Sağlıcakla,




IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu