|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
123yine
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18-Mayis-2014 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25-Mayis-2014 Saat 13:56 |
|
hos gelmisin aramiza caresi bulunmayan bir sey ayni sorunlari yasiyoruz
|
||
![]() |
||
White now
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dis beyazlatmak için satilan tozlar saglikli mi? Dislerimi en ucuz ve sn saglikli bir sekilde nasil beyazlatabilirim Murat bey?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Soru için tesekkür ederim
Dislerinizin yüzeyinde birikmis sari-kahve rengi kirlilikler varsa, 15-20 dakikalik basit bir temizlik islemi ile dis hekimi kolayca temizleyebilir, parlatabilir ve çok tatmin edici sonuçlar alirsiniz. Öneriyorum. Ancak eger yüzeyde leke yok ise, minenin kendi dogal rengini biraz beyazlatmak istiyorsaniz o zaman karbamit veya hidrojen peroksit adi verilen bir kimyasal madde sürülerek ve isikla aktive edilerek mine renginde yarim veya bir ton beyazlik elde edilebilir. Bu islem bir kaç seans sürebilir ve sanirim biraz pahali olabilir. Fakat bir kaç ay veya yil sonra eski rengine geri dönüyor ve sanki hiç beyazlatilmamis gibi oluyor. Önermiyorum. -M |
||
![]() |
||
White now
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07-Subat-2018 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dis beyazlatici bantlar zararli mi? Crest whitestrip 3D gibi bantlar? |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Bana kimyasal yapisini yazabilir misiniz? Düzenleyen aydinmur - 10-Subat-2018 Saat 07:30 |
||
![]() |
||
White now
![]() ![]() ![]() |
|
https://crest.com/en-us/oral-health/why-crest/faq/what-are-the-ingredients-crest-3d-white-whitestrips
Burada yaziyor. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Etken madde hidrojen peroksitmis. Dogrudur. Disin minesini beyazlatir.
Fakat yavas ve zor gelisen, geçici ve zayif bir beyazliktir. -M |
||
![]() |
||
White now
![]() ![]() ![]() |
|
Kullananlarin çogunun inci gibi disleri var. Ürün ise yariyor. Zararli mi sizce Murat bey? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Disleri inci gibi yapmaz. Inci gibi olmasi temenni mahiyetinde subjektif bir tespit olabilir. Beklentinizi azaltin. Yavas ve zorlukla bir veya 2 ton beyazlatir. Zaman içerisinde disler eski rengine geri döner. Biliyorsunuz Hidrojen peroksit oksijenli sudur. Uzun süre kulanilirsa kanserojen olabiliyor. Bunun disinda bir zararini bilmiyorum. -M |
||
![]() |
||
White now
![]() ![]() ![]() |
|
Dis hekimlerinin yaptigi beyazlatma islemi eski haline dönmüyor mü? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Evet eski haline geri dönüyor. Dis hekimleri de hidrojen peroksit veya bunun benzeri olan karbamit peroksit kullanir. Kim uygularsa uygulasin (dis hekimleri dahil) disler zorlukla, geç ve yavas olarak beyazlasir. Bir süre sonra disler eski rengine geri döner. -M |
||
![]() |
||
White now
![]() ![]() ![]() |
|
Murat bey siz en ucuz dis macununu alin heps ayni diyorsunuz ama bazi dis macunlari disleri daha iyi beyazlatiyor. Bunun sebebi nedir ? Colgate optik white mesela. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ben öyle düsünmüyorum. Bende olusan düsünce macunlarin arasinda kayda deger bir fark bulunmadigi seklindedir. Içeriklerini elinize alip okuyunuz. Ya tatlandiricisi, ya asindiricisi, ya renklendiricisi, ya koku vericisi azicik farklidir Veya flor ve kalsiyum içerikleri binde birkaç miligram farklidir. Önemsiz farklar vardir. Çok özel amaçli ve ilaçli bazi macunlar vardir. Onlari ayri tutarsak dis macunlarinin içerikleri birbirlerine çok yakindir. Siz bir markanin daha iyi oldugunu düsünüyorsaniz onu alin tabi. Bana fikrimi sorduklari için bireysel fikrimi söyledim. Markete girin ve en ucuzunu alip kullanin. Paraniz cebinizde kalsin. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bir sorum olucak cevabiniz çok önemli ve merak ediyorum ,
Dis taslarim yogundu ve doktora randevu alip temizlettim o günden sonra hep dis ve mide açisindan saglikli ev yiyecekleri tükettim ve yarim saat sonra firçaladim doktorun temizledigi gibi o gün geçti ertesi gün arkadasimin israriyla 1 bardak kahve içtim fakat aradan 6 7 saat gibi bir süre geçti ve hiç disimi firçaliyamadim su ile gargara yapamadim sadece agiz tükürügüm kahve tadini yok etti zamanla , fakat dislerime baktigimda çok hafif noktaciklar gördüm yani tertemizdi 1 gün önce temizletmistim dedigim gibi 1 kahve içtim 7 saat sonra hemen bu halini aldi agzimi elma sirkesiyle gargara yaptim normal firça ve macunla çok kez firçaladim fakat o noktalar duruyor ve ben biliorum bu noktalar arttikça yine distasina dönüscek bu durum normal midir? siz bana ne önerirsiniz hocam tekrar doktordan sira alip o ufacik lekeleri kaldirtmak dogru olur mu yoksa kendimizin yapabilecegi bir yöntemle o minnacik en fazla 6 7 tane nokta çok ayrik duruyorlar bunlar kendiliginden yok olmasi mümkün mü? tüm bunlarin disinda dis eti kanamasi yasiyorum yogun sekilde yaklasik 1 aydir firçaliyorum kötü beslenmiyorum dünki kahve istisna olarak fakat dis eti kanamam geçmedi halen bana ne önerirsiniz hocam biraz karmasik anlattim kusura bakmayin. |
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dis eti kanamasi kötü firçaladiginizin eb belli ip ucudur. Muhtemelen ya yumusak firça kullaniyor ya yumusak firçaliyor veya 3 dakikadan kisa firçaliyorsunuz. Defalarca bu sayfayi yazdim. Yine yaziyorum:
http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html 6-7 tane leke muhtemelen düs yüzeyinde bulunmasi muhtemel çukurcuklara dolmus olabilir. sayfada yazdigim sekilde firçalarsaniz geçebilir. Kalmasi bir hastalik degildir. Tas yapmasi kesin degildir. Gözümüzde büyütmemek lazimdir. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 527 |
![]() ![]() ![]() |
|
heryerde yumusak firça satiliyor orta sert firça gerçekten bulamiyorum :( eczaneler bile yumusak satiyor , dogru firçalama yapildiginda dis etinin düzelmesi maksimum kaç günde düzelir hocam ve ben her yemekten sonra firçaliyorum üç dakikadan fazla bile firçaliyorum fazla firçalamanin zarari yoktur degilmi? faydasi varmidir? bunuda yanitlarsaniz sevinirim hocam tesekkürler. |
||
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari düsünerek dislanmayi yeglerim..
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dogru dis firçasi ile kanayan dis eti ertesi gün düzelmis olur. Eger düzelmiyorsa dis hekimin tarafindan dis tasi ve plak temizligi yapilmasi gerekir. 3 dak uzun veya günde 2 den fazla dis firçalamanin zararli oldugunu düsünmüyorum. Agiz kokusu sebebi ile bana müracaat edenlerin ikinci en önemli bölümü yumusak firça kullananlardan olusuyor. Yumusak firçayi terk etmeden agiz kokusundan kurtulmak pek mümkün degildir Yumusak firçayi terk etmeden dis eti kanamasindan kurtulmak da pek mümkün olmaz. -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
sizin tavsiye ettiginiz orta sertlikte firçayi 2 lira gibi bir fiyata aldim yumusak firçaya 15 lira param bos yere gitti , hocam kanama genelde iç kisimdaki dis etlerinde oluyor dediginiz stilde dört dörtlük bir firçalama yapicagim insallah disetlerim düzelir |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Evet Banat Compact model firça 2 liradir. Sitede yazdigim sekilde bastirip kanamasina göz yumarak 2 defa 3 er dakika firçalayiniz. Dis eti kanamalarinizi 1 gün sonra buradan yaziniz. Birinci günde dis eti kanamaniz konusunda bilgi sahibi olamadiysaniz ikinci gün yaziniz. Toplulugu ve beni bilgilendirirseniz sevinirim -M |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam eski kanayan iç kisimlarda kanama görünmüyor iyilesme gözlemliyorum fakat bu seferde ilginç sekilde ön üst dislerimde kanama basladi acaba oralardaki dis etlerini bundan önceki zamanlarda yetersiz mi firçaladigim için kanamaya basladilar yoksa sert mi uyguluyorum? birde ön üst dislerimde kanama var demistimya hocam kanama cebinin üzerinde çok minik 1 2 tane nokta beyaz ve 2 dis arasi mesafe kadar yari seffaflikta beyaz tabaka gibi birsey var internetten merak edip baktim lökoplaki gibi bir tanim çikti ama benimki o mu degil mi bilmiyorum ve bu beyazliklarda tam kanamanin üst kisminda , orta sert dis firçam macun kullanmiyorum durum bu sekilde hocam 2 gün oldu iç kisimlar iyilesti ama ön üst dislerde 2 gündür kaniyor sabahta kanadi ögleden sonra yemek yedim yine kanadi ben günlük üç ögünn yiyorum ve sadece ögün sonralarinda firçaliyorum disimi yatmadan önce su içiyorum genelde yemek sonrasi pek birsey yemiyorum o yüzden üçüüncü son ögünde dis firçalamam yeterli diye düsünüyorum. Simdi nasil bir yol izlemeliyim hocam ne yapmaliim kanamali yerin üzerine devam mi etmeliyim beyaz çok ufak 2 tane falan nokta ve 2 dis mesafesinde yari saydam beyaz örtü tarzinda tabaka yeni gördüm bunlari kanamayla ortaya çikti sanki , biraz karisik anlatmis olabilirim kusuruma bakmayin simdi nasil bir yol izlemeliyim hocam bu durumda tesekkürler.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dis firçanizin ve Dis etinizin fotografini gösterebilir misiniz?
|
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() Hocam simdi sabah disimi firçalarken o beyaz tabakaya degdirmemeye özen gösterdim ama o tabaka dagildi ve altindan diger dis etlerime kiyasla daha kirmizi ve yanma hissi veren bir dis eti var ve dis firçasi yine deger degmez bu tabakanin oldugu alttaki disten kan geliyor hizlica bende çok hafif dokunus yaptim oraya bu nedir ne degildir doktora gitmeye gerek varmidir tabaka dagildi kirmizi bir dis eti ve yanma hissi kaldi geriye kanasada yinede orayi firçalamaliyim yoksa belli bir süre oralari es mi geçmeliyim dis firçasinin ambalajinda orta sert yaziyordu bu arada hocam suan nasil bir yol izlemeliyim tesekkür ederim. |
||
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Firçanizin resmi geldi Bu Firça benim istedigim firça degildir.
Diger fotograflariniz gelmedi. -M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam ozaman sert yazan firça mi alalim?
Ya da siz foto yollarmisiniz? Hem marka hem de üzerinde tam ne yazdigini gösteren bilgiler olsun lütfen 🙏🏾 |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bu sayfaya bir göz atabilirsiniz: Dis firçasi markasi fotografi firçalama sekli mevcuttur http://www.drmurataydin.com/dis-nasil-fircalanir.html |
||
![]() |
||
bazenhissediyor
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam paylasmistim resimleri 2 tane daha atmistim çikmisti sabah nasil boxulmus görüntüler anlamadim cevap verdinixmi diye bakmaya gelmistim resimler görünmemis sildim resimleride yükledim diye :S yükledigim site mi sorunlu anlamadim hocam suan o beyaxlik yok oldu kirmixilik var dis etinde belirgin sekilde kanama hafifledi ama devam ediyor sixe attigim firça çok iyi artiklari temixliyor hocam neden begenmedinix banat markayi bulamadim interetten getirmek laxim ama bu firça hem sert hem iyi temixliyor gibi disetine xarar verdigi içinmi öyle dedinix hocam?
|
||
![]() |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Tesekkür ederim hocam 🙏🏾
|
||
![]() |
||
dvrzener
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01-Subat-2021 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam dis beyazlatma islemi yaptiktan sonra agiz kokusu derdiniz de kalmaz. Bir çok islem ile agiz kokusu olabilecek seylerden agziniz arindiriliyor.
https://www.periodent.net/dis-beyazlatma-fiyatlari/ Burdan fiyatlar hakkinda bilgide alabilirisniz. Çok pahalli bir islem degildir. |
||
![]() |
||
sincaramistico
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
|
Murat hocam dislerdeki hafif renk degisimleri nasil geçer?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Fotograf görebilir miyim? |
||
![]() |
||
sincaramistico
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02-Ocak-2021 Konum: Yozgat Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
![]() ![]() ![]() |
|
https://i.resmim.net/iZmFc.jpg<br>
https://resmim.net/i/iZs5f hocam özellikle 3. ve 6. dislerde sikinti var dediginiz gibi banat compact ile sertçe firçaliyorum ama geçmiyor. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
3 üncü dis hangisi
6 ici dis hangisi ? sagdan mi saydiniz soldan mi? Alttakiler mi üsttekiler mi? Hangi disi sordugunuzu bilseydim bile fotograf kötü çekilmis bu sebeple disler net görünmüyor Disin arkasi görünmüyor? "Sikinti" dediginiz sey nedir belli degil? Bu soruya ne söylesem kehanet olur :-) |
||
![]() |
||
sincaramistico
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam vallaha en net çekebildigim fotograf buydu yeniden çekmeyi deneyeyim. Saymaya sol alttan baslamistim.
|
||
![]() |
||
sincaramistico
![]() ![]() ![]() |
|
https://i.hizliresim.com/5d7ho3.jpg hocam gördügünüz gibi alttaki disler üstteki dislere göre daha sari bir renge sahip.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |