Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: vücut kokusu - beden kokusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Josephine
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 72
Alıntı Josephine Cevaplabullet Konu: vücut kokusu - beden kokusu
    Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 01:06
Murat hocam, bir insanın vücut kokuları kokuyorsa bununla ilgili nasıl bir tespitte bulunursunuz? (TMAU dan kesinlikle bahsetmiyorum) Mesela normal bir insan terlediğinde benim kadar kokmayabiliyor. Benim ayaklarım 1-2 saat ayakkabıda dursun, hemen kokar. Duş alırım, herkes gibi hemen terlerim ama daha yarımsaat önce yıkanmış bile olsam koltukaltlarım leş gibi ter kokar. (Mesela ben hiç babamın terden ıslansa dahi koltuklarının kötü koktugunu bilmem). Geniz akıntısı da öyle. Herkesin genzi akıyor, alerjik birinin de en az benimki kadar çok akıyor ama onların geniz akıntısı kokmazken benimki kokuyor.

Yani tüm vücut salgıları hemen kötü kokabilen biri için ne diyebilirsiniz? Yararlı-zararlı bakteri dengesiyle açıklayabilir myiz? yada bağışıklık sistemi düşüktür, zararlı bakteriler hemen egemen oluyor ve kötü koku oluşturuyor diyebilirmiyiz?

Düzenleyen aydinmur - 15-Temmuz-2014 Saat 07:58
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 08:09
Evet sizin floralarınızı oluşturan bakteri listesi bir diğer insandan biraz farklı olabilir. Bazı bakterileri ve mantarları deri yüzeyine davet ediyor veya bazılarını itiyor olabilir. Böyle bir durumda bir floraya yerleşen bakteri listesi fevkalade özgün olabilir. Örneğin neden streptokok idrar yoluna yerleşmez? Neden dizanteri basili akciğere yerleşmez? pnömokok akciğere ve boğaza yerleşiyor da neden safra yollarına yerleşmiyor ? Bazı insanların henüz tam olarak aydınlatılmamış sebeplere bağlı olarak diğerlerinden kısmen farklı flora profili olabilir. Örneğin bir insanın göbek çukruunda peptostreptokok baskındır, diğerinde Propionibakteriler baskındır. Birisinin koltuk altına kandida baskındır, diğerinde stafilokok baskındır. vs.. Bazı insanlarda valerik asit, asetik asit (ter kokusu) ihraç eden bakteriler koltuk altına yerleşir fakat bir başkasında yerleşmez. Bunlar konak ve mikrop arasında belirli tercih ve öncelikler bulunduğunu gösterir. Olayı bunun gibi ele alınız.

Bu siteye göz atınız:

http://www.ter.kokusu.net/

-M


http://ter.kokusu.net/
IP
Josephine
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 72
Alıntı Josephine Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 20:06
Hocam siteye baktım. Gene muazzam çalışmışsınız, elinize kaleminize sağlık.

Yukarıdaki örneklerinizi çok iyi anladım. İşte bunlar ağız kokusuna da neden oluyor malesef. Mesela arkadaşımla kahve içtik diyelim aynı anda. Yada yumurta yedik. Onun ağzı hemen kendi kendini yıkıyor, benimkinde ise kötü koku kalıyor. Keza burun mukozaları için de aynı şey geçerli. Kimisinin mukusu hemen temizliyor, kimisinde burnunda kötü koku oluşuyor. Yukarıdaki bahsettiginiz örneklerde oldugu gibi...

Vücudun asit-baz dengesi ile de alakalı olabileceğini düşünüyorum, ne derseniz? son ph ölçüm seviyemi hatrlamıyorum ama vücudumun oldukça asidik oldugunu düşünüyorum. Terimin tadından ya da tükürüğümden anlayabiliyorum. Sabah kalktıgımda ağzımın içi (yani tükürüğüm) neredeyse köpük köpük. Hatta bu düşünceyle bir süre alkali su (karbonatlı su) bile içiyordum düzenli, sonra bıraktım, neden bilmem.

Peki bu yukarıda konuştugumuz flora meselesi için çözüm amaçlı ne düşünebiliriz ? Yararlı-zararlı bakteri dengemize elle müdahale şansımız olsa, sizce kötü kokuları çözer mi ? Mesela geçenlerde bahsettigim fakat ismini vermediğim, içinde 5 milyar adet dophilus vb. yararlı bakteriler/probiyotikler barındıran ilaç. Bu tarz ilaçları birkaç ay kullansak bağışıklığa olumlu etki alırmıyız ? (Çünkü açıkçası ben artık hiçbir antibiyotikten fayda görmüyorum, tam tersi yararlıları da öldürüyorlar)

Aklımda 1 ilaç daha var size danışmak istediğim. Birnevi aşı sayılırmış.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Temmuz-2014 Saat 21:18
http://blog.aydinmur.com/genel/alkali-beslenme.html

Zaten yazacaktım, siz sorunca bu sayfayı hazırladım
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2014 Saat 23:43
Kabızlığın bence çok büyük etkisi var. Ter kokusu için de vücut kokusu için de aynı iğrenç etkiyi yapıyor. Kabızlıktan kurtulmak şart. Yurt dışında bu kokuyu bastırmak için klorofil bazlı birkaç bitkisel ilaç var ama kullananların kimisi memnun kimisi memnun değil. Muhtemelen her insanda görülebilecek terleme kaynaklı kokularda etkili oluyor, bir tür içdeodorant yani.

ter kokusu ile vücut kokusu farklı olaylar. bazı insanlar hiç terlemeden kötü vücut kokusu yayabiliyor ( bromhidros - tmau )

Kendi yaptığım bir deneyi(!) anlatayım. Duş alıyorum, bir tişört giyiyorum; o gün oldukça terleyecek işler yapıyorum. Akşam tişörtü çıkardığımda sadece koltukaltı kısmında ağır ter kokusu oluyor.

sonraki gün yine duş alıyorum , bu sefer koltukaltı spreyi , rollon sürüyorum ve yine akşama kadar oldukça terliyorum , ki tişörtün arkası resmen su gibi ter oluyor. Tişörtü kokluyorum koltukaltında deodorantın kokusu oluyor, terin yoğun olduğu arka kısımda hiç ter kokusu yok. Kirli tişörtü bir gün bekletip(ter kokusu iyice yoğunlaşsın diye), giyilmemiş bir tişörtle giydiğim tişörtü kardeşime koklatıyorum, hangisi parfüm kokuyor diye terlediğim tişörtü söylüyor. Yani, hadi kokuyu ben alamıyorum kardeşim de mi almıyor ?

Hooop baştan ağız kokusuna dönüyorum. Demek ki ben de çok şiddetli nefes kokusu var, konuşmasam bile ortamı kokuya boğuyor, diyorum. Velhasıl fasit bir daire içinde dönüp duruyorum, Allah bu mübarek gecenin hürmetine sıkıntımızı çözsün, bundan beterini de uzak etsin.
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2014 Saat 19:17
aynen serdar kardeşim katılıyorum girdiğim her ortam her adım her saniye benimle karşı caddedeki insanlar bile hissediyor 50 metre var yok girdiğimiz ortammı hissetmeyecek :)
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2014 Saat 12:11
samat43, açık alanda 1 - 2 metreden sonra kokunun duyulacağını sanmam - ağız veya beden kokusu farketmez-. Belki sen fazla hassaslaştığın için çevredeki her hareketi , kendine yapılmış bir tepki olarak yorumluyorsundur.

IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2014 Saat 20:27
Ama bunu misafir kardesimde onayliyor yani azimdan gelmiyor olabilir ama akcigerden gelebilir mi leş kokusu gibi çürük kokusu gibi hocam inanmasi güç ama yani bi sinifi kokuya dolduran bir nefes ve ne artma azalma olmuyor şaka gibi geliyor ama var yani stres tenmidir bilmiyorum ama ben 19 yasindayim daha önce niye böyle birşey olmuyordu 9 aydir bu rahatsizligi cekiyorum ben anormal bir yani yok en yakin arkadaslarim bile kabullendi artik bu kokuyu yorumunuzu alayim ?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2014 Saat 16:39
Bu başlıkta misafir nickli kimse yok, başka başlıklarda beden kokusu ile ilgili yazan var; onları yazan da benim, nick değiştirdim. Eski nickim silindiği için misafir diye yazıyor. Eski nickimle de hiçbir zaman açık havada rahatsız olduğumu yazmadım.

Açık havada ne vücut kokusu ne ağız-nefes kokusu kimseyi rahatsız etmez. Çok yakın olursanız yanyana yürürseniz orası ayrı.

Konuşmadan bile çevremden olumsuz tepki aldığım için vücut kokusu olduğunu düşünüyorum. Buradaki yorumları okuduktan sonra bazı insanların konuşmasa bile geniş bir çevreye koku yaydığını gördüm. Şimdilik ağız kokusuyla uğraşıyorum.

Vücut kokusu olan arkadaşlarla da internetten görüştüm, hepsinde aynı zamanda ağız kokusu var. Hiçbiri vücut kokusundan emin değil, onlara da önce ağız kokusundan kurtulmalarını söyledim.

Şiddetli, dört beş metre etkisi olan - kapalı alanda- ağız kokusunun sindirim kaynaklı veya akciğer vs iç organlarla alakalı olduğunu düşünüyorum. Ağız kokusunu halledebilirsek vücut kokusu var mı yok mu ortaya çıkar.
IP
afaff
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 87
Alıntı afaff Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2014 Saat 01:20
açıkçası ben hiçbirinizde vücut kokusu fln olduğunu düşünmüyorum bu bir ortamı dolduran koku ne vücut kokusu ne ağız kokusu bunun nedeni burundan gelen koku yani bir nevi nefes kokusu diyebiliriz mesela ben koku çok yoğun geliyorsa bunun ağzımdan değil burnumdan geldiğini çok rahat hissedebiliyorum siz nasıl hissedemiyorsunuz anlamıyorum
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2014 Saat 01:40
Sana katilmiyor değilim herkesin yorumu farklı kişiden kişiye sikintilar degisebilir bir elma kurdu elmayi her zaman ayni yerden issirmaz tabi herkesin farklı biyeri rahatsız benim sikintimda bu sen diyorsun 4-5 metre benim rahatsizligim 20   metreyi buluyor Kardesim ve hastalık aniden başladı gitmedigim doktor kalmadi devlette ama hala üstüne düşecegim belki hormonsal bir sorundur hertürlu birşey olabilir yani ama böyle sorunların var olduğunu kabbullenin yani herkes için söyluyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Eylül-2014 Saat 19:46
Samat43:
19 yaşındasınız 9 ay önce, birden bire başlayan ve 20 ve hatta 50 metreden hissedilen şiddetli bir ağız kokusundan bahsediyorsunuz, yanlış anlamadıysam?.

Muhataplarınızı kendi ağzınızda kokunun varlığına inanmaya ve yorum yapmaya davet ediyorsunuz. Böyle anlıyorum.

Bilimsel ve fiziksel olarak ve hatta mantıksal olarak biç bir ağız kokusunun açık havada bu kadar uzaktan algılanabilmesi pek mümkün gibi görünmüyor.


Geriye kalan seçenek bu kokuyu zihninizde yaratıyor olduğunuzdur. Buna "koku halüsinasyonu" adı verilir. Hastalığınız ilerlerse başka halüsinasyonlar da ortaya çıkabilir diye çekiniyorum. Mesela iki kişi kendi arasında konuşurken sizin hakkınızda ve aleyhinizde konuştuğunu düşünmeye başlayabilirsiniz.

Bu sebeple En kısa zamanda bir psikiyatrist ile temas etmenizde sayısız fayda görüyorum.
-M

IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2014 Saat 01:53
Şöyle özetleyeyim ticaret lisesi son sinif ogrencisiyim mali müşavirin yaninda staj yapiyorum ve geçtiğimiz ocak ayinda sabahleyin birden bire Asiri derecede koku geldiğini hissettim hic bu kadar olmazdim 2 gün önceki de bendim şimdiki de sabah dükkana gittiğimde bi abi yanima gelip of gülüm ya diyip yüzünü burusturdu ve bana dediği şey CIK git dükkana bidaha gelme olum ya dedi ondan sonra dersanem var sinif arkadaslarim birden bire of Pof diyip yanimdan kaçmaya basladi bunlar daha önceki haftalar olmazdi daha sonra okulda arkadaslar devamlı koku var koku var demeye başladı kimisi arkamda diyo kazagi çok güzel ama kokuyo diyor cevremden kotu tepkiler aldim okul gezisine gittim arabadaki herkes bu koku ne ya diyo herkes bana bakiyor artik kabullendim yani daha bu hafta dpü muhasebe bolumu ogrencisiyim yine tepkiler ayni hocalar olsun arkadaşlar olsun bazisi diyor agzi kokuyor diyor duyuyorum yani daha dun kirtasiyeye gittim içeri bi adam girdi magza sahibine içersi çöp kokuyor dedi magza sahibinin tepkisi "içeride çöp yok efendim" demeside garip hangi ortama gideyim hep böyle isin garipligide ben nerdeysem herşey orda buna nasil bir aciklik getirirsiniz bir varsayim olarak düşünün ?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2014 Saat 14:44
Samimi yazınız için teşekkür ederim.

Eğer ağız kokusu baskın ve ağır ise ve birden bire başladıysa sebebi daha kolay bulunur ve kalıcı olarak tedavi edilir. Sizin 9 ay önce başlayan baskın bir ağız kokunuz olduğunu anlıyorum. Tedavinizin kolay ve kalıcı olabileceğini düşünüyorum. Ağzınıza buz alınca koku geçiyor mu? Panoramik röntgeninizi buraya koyabilir misiniz?
-M
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Eylül-2014 Saat 16:30
Hocam agzim kapali olsa bile bu var ben ya artik nefese bagliyorum buzu deneyecegim en yakin zamanda da röntgeni cektirecegim sizlerle paylasacagim diş doktoruna gittim ama o beni yönlendirecek daha ya gerçekten inanin gaz kokusu gibi birsey
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2014 Saat 00:22
Diş doktoruna gittim çürük disimi temizlettim doktora söyledim röntgen istiyorum diye gömük cisim yok çürük disim hic yok agizla ilgili bir problemim saten yok bakimim tam doktor hic gerek yok dedi eğer bir koku problemin varsa nefes kokusu olabilir dedi göğüs hastaliklarina görün dedi agzima buz alincada koku oluyor bence benim problemim agiz değil ya nefes kokusu asiriderecede yada ciltsel bir problem.
IP
yolcuyum
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 25-Eylül-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı yolcuyum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2014 Saat 09:00
Ayni sorun bende de var samet
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2014 Saat 19:39
Arkadaslar ben son zamanlarda agiz kokusu disinda baska bi kokuda hissediyorum ama bunu dar kapali ortamlarda uzun sure kaldigimda farkettim. Ama bu agiz kokusu yada nefes kokusu degil eminim ama nerden ve nasil geldigini anlamadigim bi koku.. Ter kokusu bende hic olmaz bir tisprtu bes gun ust uste giysen yinede ter kokmam.. Birde basima bu cikti amlayacaginiz:) Ama bu onceden ypktu bende yeni yeni farkediyorum ve iyice ne yapacagimi sasirdim..
IP
samat43
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Eylül-2014
Konum: Kütahya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı samat43 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2014 Saat 19:56
Dostum benim sorunum gibi ise mesaj atin bisekilde anlatiriz birbirimize.
IP
azizler07
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 08-Haziran-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı azizler07 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2014 Saat 09:56
Merhaba josephine sende koku olayı devam ediyor mu. Bende de var ve tmaudan şüplendim hep. Bi çaresiniulabildinmi. Bana dönersen sevinirim.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2014 Saat 19:19
Vücut kokusu konusunda bir çözüm bulan var mı?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2015 Saat 22:39
Forumlarda böyle eski başlıkları "hortlatmak" hoş karşılanmaz ama konu hakkında ne burda ne internette fazla Türkçe kaynak olmadığı için bu mesajı yazdım.

İlk zamanlar ağız kokusu üstünde pek durmaz sürekli vücut kokusunu araştırırdım. Türkçe kaynak olmadığı için yabancı sitelerden "google translate" yardımıyla yazılan binlerce yorumu okumuştum. Çok nadir olarak yıllar önce Türkler tarafından yazılmış mesajları görürdüm. Hep aynı içerikte mesajlardı " Türkiye'denim, burada bu konu hiç bilinmiyor, lutfen yardımcı olun." vb . Gerçekten de öyleydi bromhidros, tmau gibi hastalıkları bile göremezdik Türkce kaynaklarda. Ben de yardim isteyen mesajlar atmış, mail adresimi bırakıp Türkler bana ulaşsin falan yazmıştım. Bir kişi ulaşmıştı sadece. Şimdi o mail adresimi unuttum belki yazanlar olmuştur.( Hiç unutmadığım "surfer26" nickli yabancı biri vardı. Bütün vücut kokusu sitelerinde mesajları olurdu. Amacı bir şeyler pazarlamak değildi sadece yardımcı olmak için yazardi.)

Utana sıkıla ilk kez cildiyeye gittiğimde vücut kokusu dediğim anda doktor " düzenli duş al, giysilerini değiştir." deyip geçirmişti. Daha sonraları biraz daha israrci olunca başka doktorlar vücudumu, koltukaltimi, kulağımı(?) koklamışlardi. Kimisi koku yok dedi kimisi peynir yeme dedi. Hatta birisi, ben koku almıyorum sen koku aldığını düşünüyorsan beyinsel bir sorun olabilir nörolojiye görün, demişti. Koltuk altı kokusu için botox bile yaptırmıştım. Terlemeyi engellediği internette yazıyordu.

Bir sürü şeye ragmen çevremdeki tepkiler değişmedi. Arada sirada ağız kokusu ile ilgili imalar oluyordu ama hiç üstüme alınmıyordum. Ben hâlâ çevredekilerin duydugu kötü kokunun vücut kokum olduğunu düşünüyordum. Artık koltuk altı ter bezlerini aldırmaya karar vermiştim. Araştırdığım yöntemler icinde liposuction ( yağ emme denilen yöntem) aklima yatmıştı.


IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Haziran-2017 Saat 11:08
vucut kokusu ıle ilgili klorofil ile ilgili bir şeyler okumaktayım umarım netice cıkarırım
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2017 Saat 19:47
Vucut kokusu hakkinda bir neticeye ukasan varmi acaba
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2017 Saat 19:52
Yüzumu elimle sildigimde elimi kokluyorum ekşi koku geliyor burnuma ayrica yattigim yastik da ayni sekilde sürekli kokuyor sanirim vucudum ter bezlerinden koku salgiliyor böyle birsey olabilirmi murat hocam
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2017 Saat 19:56
Birde hapşurdugumda gzimikapattigim elimde zehir gibi bir koku oluyor hocam
IP
Merry
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 15-Ocak-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı Merry Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2019 Saat 23:02
Arkadaşlar yıllardır bu sorun bende de var.insanlar hep burunlarıno kaşıyorlar hepsi aynı anda alerjı gibi..İgrenç kokudan bahsediyprlar.hep doktor doktor gezdim.yakında kolonoskopi yapıldı bagırsaklarımdan.çölyak hastalığı varmış bende.Murathocam bu hastalıktan dolayımı acaba koku
Merry
IP
Merry
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 15-Ocak-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı Merry Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2019 Saat 23:09
Murat hocam merhaba .yakında çölyak hastalığı ortaya çıktı.bu hastalık kokunun nedeni olabilirmi?
Merry
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2019 Saat 14:11
Orjinalini yazan: Merry

Arkadaşlar yıllardır bu sorun bende de var.insanlar hep burunlarını kaşıyorlar hepsi aynı anda alerjı gibi..İgrenç kokudan bahsediyorlar.hep doktor doktor gezdim.yakında kolonoskopi yapıldı bagırsaklarımdan.çölyak hastalığı varmış bende. Murathocam bu hastalıktan dolayımı acaba koku


Bilmiyorum
-M
IP
Mustafa8989
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 30-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Mustafa8989 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2019 Saat 19:16
Kardesim sıkıntın geçti mi gectiyse nasil gecti. Bende de aynı sorun var yazarsan sevinirim
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasım-2019 Saat 09:02
Murat hocam, başka bir şey için cildiyeye gitmiştim. Yıllardır sırtımda olan içi yağ dolu ufak bir sivilceyi gösterdim. (Hiç geçmez ne zaman sıksam kokulu beyaz bir şey salgılar.) Yabancı forumlarda o tür şeylerin vücut kokusu yaptığını okumuştum. Doktor mantar var dedi, krem ve şampuan verdi. Vücut kokusundan muzdarip olduğum için yedi sekiz yıldır duş yapmadan evden çıkmam. İç ve dış giysileri değiştirmediğim gün yoktur. Mantar olması mümkün mü?

Mantar ayak kokusu yapıyormuş vücut kokusu yapar mı? Bir de insanın koltuk altı ve kasık bölgesi deodorant kokarken vücut kokusu olması mümkün mü?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasım-2019 Saat 17:04
Deri üzerinde sınırlı bir bölgede mantar lezyonu var diye beden kokusunun ortaya çıkması pek akılcı değil.
Sivilcenin içinden gelen sıvı kokulu ise sadece o sivilceyi ve yakın çevresini ilgilendirir. Beden kokusuna sebep olması beklenmez.

Mantar eğer kokuya sebep olacaksa lokal olarak yerleştiği yerden sorumludur

Terin neden koktuğu ve nasıl önleneceği konusu için bu sayfaya göz atınız: http://ter.kokusu.org/

Beden kokusunun meydana gelmesi için kan dolaşımındaki kokulu bir maddenin deri, idrar, dışkı ve ter ile dışarı atılıyor olması gerekir. Eğer durum böyle meydana geliyorsa giysiler , yatak, oda kokuyor olarak bulunur. Koku tek çeşittir. Dalgalanır ama kesilmez. vesaire

IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2019 Saat 13:52
Vücut kokusu derken sivilcenin veya mantarın kokusu etrafa rahatsızlık verecek kadar yayılır mı demek istedim hocam. Sivilce diyorum ama bildiğiniz yağ bezesi gibi bir şey. Ter kokum yok çünkü koltukaltım ter kokunca kokuyu alabiliyorum. Konuşmasam da şiddetli bir koku olduğu için sivilce mantar böyle bir koku yapabilir mi diye merak ettim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasım-2019 Saat 14:30
Evet, sivilcenin veya mantarın kokusunun etrafa rahatsızlık verecek kadar yayılması pek mümkün gibi görünmüyor
Mantarın deri yüzeyinde geniş (onlarca santimetrekare) yüzey tutan lezyonlarında bile koku ortaya çıkmaz.
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Kasım-2019 Saat 11:54
Sağ olun hocam. Doktor şampuan vermişti o şampuan sadece saç için mi tüm vücut için mi acaba? Sırtımdaki sivilceye bakıp bunu verdi.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Kasım-2019 Saat 15:04
Orjinalini yazan: Kelime

Sağ olun hocam. Doktor şampuan vermişti o şampuan sadece saç için mi tüm vücut için mi acaba? Sırtımdaki sivilceye bakıp bunu verdi.


Bilmiyorum
IP
mete06
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 04-Aralık-2019
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı mete06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2019 Saat 20:36
Merhaba iyi akşamlar.ben bugün üye oldum siteye intenette takılırken çekti dikkatimi,benim bi sorunum var 7 yıldır çürümüş peynir kokusu geliyor koltuk altımdan ne yapacağım mı bilemiyorum,devlet dairesinde çalışıyorum 1 kez iç hastalıkları doktoru aldı başka hiç bir doktor almadı kokuyu dermatoloji doktorları şifozren muamalesi yapıyor ama iş yerimde herkes yanımda burnunu kapatıyor,ayrıca kullanmadığım deodorant yada sabun,şampuan kalmadı daha önce böyle bir şeye rastladığınız,yada duydunuz oldu mu lütfen yardımcı olursanız sevinirim lütfen...
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2019 Saat 20:51
Mete06, aşağıdaki sitede hem sorunuza cevap hemde bazı tedavi yolları bulacaksınız
http://ter.kokusu.org/
IP
mete06
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 04-Aralık-2019
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı mete06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2019 Saat 21:32
merhaba teşekkür ediyorum cevap vermişsin ama problem şu çevremden hiç kimse benden ter kokusu almıyor çünkü ben duştan çıkıp odama geçtiğimde bile odam,boğuk bir koku kaplıyor.çürümüş peynir gibi kokuyor ama sıcaklıkta sağlıyor şöyle ki bi oda'da oturduğum vakit oda sıcak oluyor nefes alamıyorum.çevremdeki sorduğum herkes benden hiç bir zaman ter kokusu almadıklarını söylüyorlar.










IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralık-2019 Saat 15:24
Nörolojik bir problem olan koku halisülasyonunu değerlendirseniz mi acaba?
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu