![]() |
Kronik Atrofik Rinit ( Ozena ) |
Yanıtla
|
| Yazar | |
kokuylasavasan
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 05-Mart-2012 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Kronik Atrofik Rinit ( Ozena )Gönderildi: 21-Temmuz-2014 tarihinde 12:00 |
|
Arkadaslar,
Daha �nce kullandigim birka� gargara vs. tarzi �r�nle sikayetimi kontrol edebildigimi yazmistim. Bu �r�nleri kullanan birka� arkadasim benim gibi rahatlama hissederken, sikayeti bana yakin birka� arkadasimin sikintilarinin devam ettigini g�rd�m. Bu forumda da bazi konularda bahsi ge�en Ozena hastaligi ile ilgili biraz arastirma yaptim. Bu sikinti tekbasina veya diger mantar, bakteri rahatsizliklariyla birlikte koku sorunu olusturabiliyor. Kisaca burunun islevini yerine getirememe hastaligi diyebiliriz. �nerdigim tedavide birka� arkadasim asamadigi rahatsizligini simdilik kontrol edebildigini s�yledi. Fizyosol burun spreyini en az 2 saatte bir, Sinus Rinse tarzi nazal temizlik setiyle minimum g�nde 2 kez temizleme islemi yapildiginda burun kokusunda azalma veya tamamen yok olma gibi sonu�lar �ikiyor. Ama bunun yaninda yinede agiz hijyeni ve gargaralarin kullanimini �neririm, ziya sorun tek tarafli olmayabilir. Sevgiler. |
|
![]() |
|
esinti
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Temmuz-2014 tarihinde 04:05 |
|
kardesim cok dogru bir noktaya deginmissin bende buna benzer bir yontemle kokuyu kontrol altina alabildim. daha cok bitkisel urunleri burun spreylerini icine dokup burnumu temizliyorum burnum temizleniyor fakat surekli yapmam gerekiyor fizyosolu ilk defa kullanacagim umarim etkisi daha uzun surer tavsiyelerin icin tesekkurler.bu arada fis fisi buruna doktukten sonra diger burun deligini bas parmakla kapatip burnu hafif yukari kaldirarak sumkurmek daha faydali oluyor ve rahatlikla hava yollarina yerlesen iltihap disari atiliyor.
|
|
![]() |
|
afaff
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Temmuz-2014 tarihinde 19:20 |
|
fizyosol burun spreyine baktim da sadece sodyum klor�r ve distile su dan olusuyor onun yerine kaynamis sogumus suya kaya tuzu koy evde bitmis bi burun spreyi varsa i�ine koy ayni etkiyi g�sterir ztn :) |
|
![]() |
|
I feel it comin
�ye
Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 56 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Aralik-2021 tarihinde 23:09 |
|
Arkadaslar kronik ve inat�i agiz kokusunu 12-13 yildir yasiyorum �ok k���kken burnum kirildi ve travma sonucu burun fonksiyonum iflas etti ardindan bir s�r� �st solunum yolu hastaliklari, y�ksek atesler vs. Ben sunu s�yl�yorum; tam saglikli �alisan ve yeterli bir burun nefes alisverisi. Buradaki b�t�n arkadaslarimin sorununu ��zcektir. L�tfen bu noktada hemen ve arastirmadan, ucuza burun ameliyati yapmayin isi bilene vermek i�in biraz sabirli olun. Burun etleri yok mu o burun etleri onun da ��z�m� olmali. Ben burnum kapandi mi agiz kokusu ortaya �ikan ve uzun bir s�redir bu durumu tecr�be eden biriyim. yorum ve �nerilerinizi bekliyorum.
|
|
![]() |
|
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Aralik-2021 tarihinde 13:47 |
|
Hocam ozena agiz kokusu yaparmi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Aralik-2021 tarihinde 19:49 |
evet. Burun mukozasi kurursa agiz kokusuna katkisi olabilir . |
|
![]() |
|
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Aralik-2021 tarihinde 21:16 |
|
Sagol hocam Ve burun mukozasi kuru olunca post nasal drip yaparmi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Aralik-2021 tarihinde 21:35 |
post nasal drip = geniz akintisi, genize s�m�k veya salgi olusmasi anlamina gelir Ozena'da bu pek olmaz. Olsaydi iyilesirdi. Olunca iyilesir. Olsun keske. |
|
![]() |
|
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Aralik-2021 tarihinde 23:29 |
|
Hocam son c�mlenize tam anliyamadim?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ocak-2022 tarihinde 17:50 |
Hizli yazinca anlam b�t�nl�g�n� saglayamamis olabilirim. Afedersiniz. Ozena hastalarinda geniz akintisi pek olmaz. Eger olsaydi ozena olmazdi. Ozena'da mukoza kurur. Burun kabuklanir, kurur, salgi azalir. Bu sebeple genizde akinti olmaz. Eger ozena vakasinda geniz akintisi varsa iyilesmenin isaretidir. Keske ozena vajasinda geniz akintisi olmaya baslasaydi. O zaman hasta iyilesmeye baslamis olurdu. |
|
![]() |
|
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ocak-2022 tarihinde 18:04 |
|
Aaaah tmm anladim simdi.ama diyelim oz�na degilde tek kronik kuru burun(kokusus burun) budami geniz akintisi yapmaz?
|
|
![]() |
|
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ocak-2022 tarihinde 23:54 |
|
Hocam ozenanin tedavisi var mi? Bende bu kuru burun derdinden muzdaribim. Sin�s rinse ve nazalnemle idare ediyorum. Bi adi oldugunu da bilmiyordum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ocak-2022 tarihinde 09:58 |
Bilmiyorum. |
|
![]() |
|
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Ocak-2022 tarihinde 13:02 |
|
Diloy seninle benim durum aynii.benimde sag burundan koku geliyo.bizimkisi kuruluk y�z�nden hissetmesekte.
|
|
![]() |
|
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Ocak-2022 tarihinde 21:27 |
|
Diloyyy nerelerdesin durumun nasil
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |