Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Borderline...(Sinirda Kisilik Bozuklugu)

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Akyildiz Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Borderline...(Sinirda Kisilik Bozuklugu)
    Gönderildi: 23-Mart-2015 tarihinde 03:38
Bu sitedeki yazilarin �ogunu okumusumdur muhtemelen. Yapilan �ogu seyi denemisimdir. Son birka� zamandir en yakinlarimdan biri bana psikolojik rahatsizligim olduguna dair koyu harflerle bir haykiris yapti... Borderline (Sinirlarda Kisilik bozuklugu)... Arastirdim �ok�a... Belirtilerin �ogu bana uygun g�r�nd�... Acaba agiz kokusunun olusturdugu psikolojik rahatsizlik, ruhumdaki bir �ok dengeyi bozduda ben bu durumami geldim! Yoksa ger�ekten psikolojik bir rahatsizligim vermiydi acaba! Agiz kokusu olmasa da borderline hastaligi varmiydi bende! Merak ettigim sudur ki, psikolojik durumumuz ile ilgili durumlari da paylasalim ki ortak noktada ne kadar bulusuyoruz! Diyelim ki bir mucize ger�eklesti ve agiz kokusundan kurtulduk. Hayata Kaldigimiz yerden devam edebilecekmiyiz! Yoksa Yardima ihtiyacimiz varmi! Eminim ki bu rahatsizligin magdur ettigi insan sayisi, �z�rl� insan sayisi ile ayni orantida. Devletin bu konuya el atmasi i�in bireyler yapmasi nasil saglanabilir. Mesela sayfa y�neticisine ve burdaki dostlara bir �nerim var. Sayfa y�neticisi bir sanal bir imza kampanyasi baslatsin ve saglik baskanligina bir �agri yapsin. Saglik bakanligi hi�bir sarta bagli kalmadan bu konudan muzdarip olanlara �zel bir saglik hizmeti alt yapisi olustursun. Gerekli birimleri kursun ve tedavi yolu olustursun. Tedavi i�in gerekli laboratuvar �alismalari yapsin. Olaki sorun ��z�m� elde edilirse tedavi sonrasi psikolojik destek programi olusturulsun... Su an ki ruh h�limle b�yle bir tavsiyede bulunuyorum. Dahada gelistirilebilinir tabi. Yazdiklarimi bir taslak olarak d�s�nebiliriz. Birseyler yapilmasi gerekir.., ��nk� ben hi� iyi durumda Degilim... Inancim Geregi intihar edemiyorum. Ve intihar meyilliyim. Suriye'ye g�n�ll� asker olarak gitmeyi kafamdan ge�iriyorum su an. (�lmeyi bu kadar isterken mermi rota degistirir muhtemelen) o da ayri bir konu tabi. Eminim burdaki bir �ok kisinin bir�ok trajik/trajikomik hikayesi vardir. Ben bir �rnek vericem. Bogaz k�pr�s� giselerden �iktim polis �evirdi. Ehliyet ruhsat klisesi yapti, alkol var mi dedi. Yok dedim. Hoh yapin dedi burun buruna geldik. Ruh halim ve �zg�ven seviyemden dolayi bisey diyemedim. Hoh yapmak zorunda kaldim. Adamin y�z ifadesini varin siz hayal edin. Bir S�r� trajik hikaye iste... Herkesi, bu duruma bir ��z�m bulunmasi i�in birlesime davet ediyorum arkadaslar. Yok mudur akli bize yetecek bir doktor... Bu kadar imkansizmidir bu derdin devasi... �agin hastaligi bu degildir bu olmamalidir. Bunun bir ��z�m� muhakkak vardir. G�zel �lkemizde bu basit Hastaligi'n magdur ettigi milyon tane �zg�venini kaybetmis, yuva kuramamis, kurdugu yuvayi ayakta tutamamis bir S�r� insan evladi var. Yaziktir g�nahtir. Hayatin yedegi yok ki... Admin y�netici �yeler biseyler yapamiyorsak sorumlulara yaptiralim... L�tfen yeter artik... Biz de insaniz... Insan olmak bizimde hakkimiz... Insan olmamiza yardim edilsin... Bu basit durumun olusturdugu magduriyet basite alinmayacak kadar M�him bir meseledir arkadaslar... Yazmak istedigim �ok sey var ama dayanamiyorum su an ve kisa kesiyorum... Uygun olunca aklimdaki bir�ok seyi paylasmak istiyorum. Isin psikolojik boyutu buz Dagi'nin G�r�nmeyen kismi aslinda...
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Mart-2015 tarihinde 07:29
Klozet kapagi bile prospekt�s� ile satiliyor. Defalarca bakanliga dilek�e verdim, dis macunu kutusunun i�ine kullanici kilavuzu koyduramamisken saglik bakanliginin dikkatini agiz kokusu y�n�nde �ekmek biraz zor olabilir. Hele �n�m�zdeki yillarda bunun daha da zor olabilecegini g�r�r gibiyim.

Farz edelimki bunu basardik. Saglik bakanligi �niversiteler arasi agiz kokusu inceleme y�ksk kurulu adi ile bir olusum ger�eklestirdi. Bu durumda bilmedigimiz bir sey mi �grenecegiz? veya bilmedigimiz bir sey mi yapilacak? B�yle bir organizasyon kurulursa beklentiler y�kselecektir. Bu daha k�t�d�r. Siz olayin �neminin farkinda bile olamayn birilerini yetkilendirmis olursunuz. Bunun �nceden kestirilemeyen sonu�lari olabilir. Mesela agiz kokusu hastalarinin etiketlenmesi gibi.

Elinden bir sey gelen hekim zaten yapiyor b�yle bir organizasyona gerek olmaksizin.

�te yandan sivil �rg�tler (dernek ve vakif) kurulmasi zorlastirildi, giderek zorlasiyor. Hepinizi bir araya toplayabilecegim en makul olusum bu forum olarak g�r�n�yor. Muhtelif organizasyonlar d�zenleyin aranizda tanisin dertlesin. Size �r�n satmaya �alisan sarlatanlardan uzak durun.
-M

Başa Dön
zeynep Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı zeynep Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Mart-2015 tarihinde 10:33
burdaki hi� bir insanin psikolojisinin saglam kaldigina inanmiyorum ��nk� ben �ok hastalandigimda bile hasta degilmis gibi yaparim yada hastaliklarlarimla dalga ge�erek atlatmayi tercih ederim. hatta i�imden sorun sende degil diger insanlarda falan dedigim olur ama hi� bi sekilde karsinizdaki insan nefesinizden rahatsiz olmasi sizin k�t� hissetmenizi engellemiyor.bence hastaligin ge�mesinden sonra herkesin hemen olmasada yavas yavas kendine gelecegini ve eski haline d�neceginden eminim.burda bende dahil ne hissetiigini tam anlamiyla anlatamayacaktir ki yasadigimiz herseyi hepimiz ayni sorunu paylastigimiz i�in zaten biliyoruz. keske �yeler arasinda bir psikologta olsaydi ve en azindan o biseyler �nerebilseydi.hi� birimiz bu sorun ge�meden mutlu olmayi beklemesin ger�ek�i olmakta fayda var evet b�yle bir sorunumuz var ve evet �ok k�t� hissediyoruz. ama sunu d�s�n�n yillardir s�ren bu hastalik y�z�nden umudunuzu kaybetmek bize hi� yayari olmayacaktir. ben zamaninimin �ogunu bu y�zden evde ge�irmeyi tercih ediyorum.a�ik�asi psikologa gitmeye bile utaniyorum.insanlar sizi anlamazlar ��nk� nefesler tertemiz oldugu i�in ne kadar sansli olduklarini bile farketmiyorlar. s�yle d�s�n�n yakinlarinizdan birinin ayni problemi olsayydi ve sizde hi� bir zaman b�yle bir sorun yasamamis olsaydiniz.karinizdaki insana nasil davranirdiniz ve ne �nerirdiniz hatta kendinizi bi psikolog gibi g�r�n onun hakkinda ne d�s�nd�g�mn�z� ve nasil davranmasini istediginizi falan yazin. hi� birseyin ��z��m� intihar degildir arkadaslar.intihar k�t� nefes kokunuzu ge�irmez.
Başa Dön
asil35 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı asil35 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Mart-2015 tarihinde 12:34
Bence hocam hepimiz toplanip Adana' ya gelelim ordan da sizi alip Meclis'e, Saglik bakanligina gidelim :)
yorum(suz)
Başa Dön
effect Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı effect Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Mart-2015 tarihinde 20:33
Ben bu sikinti y�z�nden her saniye sadece %50 d�s�nceyle g�nl�k islere odaklanabiliyorum. Bunun disinda her an d�s�n�yorum. Nasil nasil nasil..

Ama kusura bakmayin da siz kendinizi Avrupada filan yasiyor sandiniz sanirim. hadi b�yle bir b�l�m a�ildi diyelim. orda �alisacak doktor size daha �nce sa�ma sapan muamele eden doktordan �ok mu farkli olacak saniyorsunuz. mentalitesini �ok iyi kavradigim bu doktorlarin karsisina bu sekilde asla �ikmam ben. �stelik Murat Hocamin dedigi gibi fisleniriz resmen. �ok asagilaciyi bir ortam olacagindan da eminim.

�lke saglik sorunlarinin en alt basamagindayiz, kanser hastasi bile istedigi ilgiyi yardimi g�remiyor. ger�ek�i d�s�nmek gerek.

Isini ve hastasini ciddiye alan doktor zaten kimsenin y�nlendirmesine b�l�m a�masina ihtiya� duymuyor gayet elinden geleni yapiyor. Beni ameliyat eden doktor dinlemesini bilen biriydi. Sorularima cevap verirdi. Bilmedigi birsey olursa bu konuda bilgim yok diyebilecek kadar da aydindi. Onlarca doktora gittim. Sadece biri �yleydi. �ok �mitlenmeyin bu t�r seylerden.

Burada yapilabilecek sey bu ise ger�ekten emek veren Murat Hocam basta olmak �zere (2 cihanda Allah razi olsun kendisinden) doktorlara konuyla ilgili imkanlarin ve tedariklerin sunulmasi/izin verilmesi ile olur. Avrupa'da yapilan tedavilere burada izin verilmesi ile..

Onca kbb doktorundan sonra �aresizce mide doktoruna gitmistim. Sorular sordum, hastalik hastasi olursun dedi bana. Bakti gen� saglikli biri. ne sorunum olacak. muayene kagidima psikolojik bir rahatsizlik yazmisti. �zel hastanenin yas�a epey b�y�k g�rm�s ge�irmis doktoru.

Medet umdugunuz daglar o kadar da b�y�k degil yani.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Mart-2015 tarihinde 15:24
"Elveda agiz kokusu" kampanyasi yapalim diye dis hekimligi fak�ltesine teklif g�t�rd�m. Dis hekimligi �grencilerinde farkindalik yaratalim, halka d�n�k radyo tv programlari d�zenleyelim afisler hazirlayalim dedim. 1 aydan beri yanit gelmedi. S�hret pesindeyim zannettiler.

Sene basinda milli egitim m�d�rl�g�ne dilek�e evrdim. �agirin gelip �grencilerinize agiz kokusu ve agiz bakimi konusunu �cretsiz �greteyim dedim. Yanit gelmedi. Para kazanma ve reklam pesindeyim zannettiler heralde.

Saglik bakanligina 2 yilda 4 �nc� dilek�emi verdim. 2 saglik bakani degisti bu arada. Dis macunlarina prospekt�s koyalim dedim. Dis macunu �reten firmalara mektup ve telefonlarimin sayisini not etmedim. Ukalalik yapan bir sivri zannettiler heralde.

Vakif ve dernek kurmak zorlasti. Burun damlasi �retilemiyor, lazer uygulanamiyor. ��nk� yasalarimiz m�sait degil veya benim yasalarin isteklerini yerine getirmeye g�c�m yetmiyor.

Bakanligin bir ka� y�z vatandas dilek�esini dikkate alacagini hi� zannetmiyorum. �stelik dilek�eye isim soy isim tc kimliginizi de yazmaniz gerekecegi hesaba katilirsa bu gruptaki 855 kisiden dilek�eye imza verecek insan sayisi 40-50 kisiyi ge�meyebilir.

Bunlari da g�rmek lazim.
-M

Başa Dön
mahoni Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mahoni Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Mart-2015 tarihinde 15:48
Akyildiz kardesimiz soylenmesi gerekenleri,duygularimizi,acilarimizi,kisaca yasadiklarimizi dile getirmis.Tesekkur ederim kendi adim.
Ama Murat Hocam da problemimiz konusundaki duyarsizligi dile getirmis.Keske agiz kokusuna ozel bir brans olsa!
Ben burdaki herkesin yazdiklarina da katiliyorum.Her kimki bu sorunumuza egilir,iste bende onu desteklerim.
Ama elimizde yapabilecegimiz birsey varmi? Bilemiyorum,ama suan yok gibi gorunuyor. Ben yeteri kadar iyilesmis bir kardesiniz olarak sizinle birlikte olmak icin elimden geleni yapicam.Yeni bir sey ogrenirsem hemen sizinle paylasicam.Murat Hocaminda dedigi gibi bi ara yuzyuze bulusup tanismak lazim.Cunku buna hepimizin ihtiyaci var. Tamamen iyilessem dahi,sizin icin bunu yapmaya hazirim.Bilmenizi istedim.Sifalar diliyorum
Başa Dön
bir hayalim var Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bir hayalim var Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Mart-2015 tarihinde 17:34
Sayin Murat hocamiza ve diger arkadaslarima kesinlikle katiliyorum.
Bence bu t�r seylerle vakit harcamayalim arkadaslar.
Bunlarin bizim i�in faydali seyler oldugunu d�s�nm�yorum.
Bu hastalik daha �ok bireysel bir durumdur. Baskalarinin yardimini beklemek beyhudedir.
Bu durumdan kurtulmak istiyorsak kendi kendimize �abalamamiz gerekiyor.
Diger t�rl� ger�ekten bizlere daha �ok zarari olur d�s�ncesindeyim.
Ben a�ik�asi bir dernek kurmak veya saglik bakanligindan yardim istemek gibi d�s�nceleri savunmuyorum.
Bu t�r seyler bozuk olan psikolojimizin daha �ok bozulmasini hatta daha ciddi sonu�larinin olacagi kanaatindeyim.
( bunu iyilestim diye s�ylemiyorum. Benim zaten kisisel d�s�ncem hep b�yleydi)

Bu y�zden suan hepimizin yapmasi gereken sey biz neler yapiyorsak veya ne yaparak olumlu sonu� aliyorsak burda bunlari dile getirmektir.
Ne kadar daha �ok kisi bir seyler paylasirsak birbirimize o kadar yardimci olacagiz.
Ne kadar �ok kisi burda durumumuzla ilgili bilgi verirsek ilerleyen zamanla o kadar elimizde lazim olacak istatistiki bilgiler olacak.
ve bizde olan veya bundan sonra bu durumu yasayacak olanlara bir yol sunmus olacagiz.
Ama keske �ogumuz elimizden geleni yapip ta bunlari sadece kendimize saklayarak yasamasak.

Suan sizlere bir uyarida bulunmak isterim. Sayet bir g�n iyilesirseniz �OK AMA �OK RAHATLAYACAKSINIZ.
Ve ne yazik ki ge�misiniz hi�bir sekilde aklinizin ucuna bile gelmeyecek.
Biliyorum siz suan biz kesinlikle �yle olmayacagiz diyebiliyorsunuz AMA
emin olun sizde durumunuzu paylasmak istemeyeceksinizdir!!
Bu s�z�m aklinizda bulunsun.

�areSiZseniz ! �are SiZsiniz !!
Başa Dön
ismimnefarkeder Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ismimnefarkeder Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Mart-2015 tarihinde 21:35
murat hocam Allah sizden razi olsun ger�ekten.hakkiniz �denmez.mahoni abi istanbula gelirsem g�r�smek isterim seninle.olur da gelecek olursam �zelden yazarim zaten.ama keske bu forumda sizin gibi y�z y�ze g�r�smeye sicak bakanlarin sayisi artsa....
Başa Dön
quadcopter Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı quadcopter Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Agustos-2015 tarihinde 17:08
Herkese merhabalar arkadaslar bende agiz kokusu sikayetinden muzdaribim benim s�yle bir durumum var

-Sanki iltihap kokusu geliyor bu kokuyu i�tigim bardaktan alabiliyorum ..bademcik ameliyati oldum degismedi
lakin dilimin �zeri malum pamuk�ulardan mevcut

Dilimi bardaga degdirince bardakta o kokuyu alabiliyorum
Dilimle denemek i�in kolumu yaladigimda o b�lgede ayni iltihap vari kokuyu aliyorum

sorum su;

acaba bendenki sorun sadece dil �zerindeki kokumu yoksa dil tek basina koku yapmaz onu tetikleyen bir sey var midir

Herkese �ok tesekk�r ederim
Başa Dön
kimki Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kimki Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Agustos-2015 tarihinde 21:40
Sahsen Borderline ve benzeri tanimlarin farmakoloji lobilerinin uydurmasi oldugunu d�s�n�yorum. Her mutsuzlugu kategorize edip, sunu d�s�n�rsen su sendromdur, bunu yaparsan bu sendromdur diye diye hastalik ve o hastaliga g�ya uygun ilaclari piyasaya s�r�yorlar. Su bir gercek,evet, cogumuzun ruh hali muhtemelen uzun bir s�reden beri bozuk. Ama gercekci d�s�nd�g�nde.boderline'a kadar gitmeye gerek yok. Halimiz yasamak isteyen,ama muhtemelen elinde olmayarak.istedigi gibi yasayamayan,hayata baliklama atlayamayan, ice d�n�k,hassas,utanmaktan yipranmis ve yorulmus, bu sorundan dolayi bazi basarisizliklara imzasini atmis, hatta caresizlikten belki bir d�nem �lmeyi dahi olanak olarak g�rm�s insanlariz. Buradayiz, �zg�n�z,bazen mutlu da olabiliyoruz,hatta forumda yazilanlarin benim yasadiklarimla ne kadar benzedigini farkettigimde ve trajikomik yanlarini ifade eden arkadaslarin yazilarina katila.katila g�ld�g�m oluyor..Bir nevi kader birligi,tanismasak da..Yani sorun ve sorunun sonuclari hep realitede. Derin psikolojik nedenlere dalmaya verek yok. Halimiz yaman ama pes.etmiyoruz. Bikkiniz, ama umudumuzu yitirmiyoruz. Bilmem,belki haftaya cok.k�t� bir bunalima girerim yine, her seyi sorgularim, pes etmeye yaklasirim..Ama.durumumuz bu,biraz dengesiz olmamiz normal.degil mi?Kapali kutu gibi yasiyorsun rahatsizlik vermemek icin,oysa belki disariya cikip arkadaslarla muhabbet etmek istedigin oluyor,yeni insanlarla tanismak.istedigin..Ama sonucun ne olacagini bildigin icin oldugun yerde kaliyoraun..Yani demem o ki,sorunumuz cok somut ve zor,muamma haline getirip bir de psikolojik sorunlar yaratmayalim,zaten psikolojik sorunlarin mevcut ve anlasilir olanlari yeterince agir.

Selamlar
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kimki Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Agustos-2015 tarihinde 22:00
Ayrica sunu da belirteyim ki bunca sorun yasiyoruz,hayatimiz akip gidiyor ve cevremizdeki insanlar asla bu sorunun ruhdaki yaralarini anlamiyor. Allah askina,�c d�rt farkli alandaki doktor birlesse, hepsi hizli bir sekilde agiz kokusuyla alakali olan kontrolleri ve analizleri yapsa,yani bilimsel acidan ne gerekliyse, ve bir sonuca vardirsa,bizler doktor doktor gezmekten,ciddiye alinmamaktan veya yanlis tedavilere ve bulgulara maruz kalmadan sorunun ne oldugunu anlayabilsek olmaz mi?! B�yle bir yer olsa,yani halitosis konusunu genis acidan ele alan bir uzman agi,hemen gitmeye hazir olurum. D�s�nsenize, T�rkiyede bu sorunla ugrasan ne kadar insan var,hepsi gelir ve parasini da �der...�c yoldan gerekli gereksiz yere para harcayacagima,sonuc elde edemeyecegimw,bir yere gider,gerekli t�m kontrolleri yaptiririm daha iyi.

Neden bir Dis hekimi,BB hekimi,ic hastaliklari hekimi ve gastroenterolog birlesip sorunu c�zm�yor?Bir de analizleri yapacak olan bir laboratuvar olsa anlasilmayan bir sey kalmaz ve biz de halimizden anlayacak olan hekimler tarafindan tedavi edilecegimizden emin oluruz.

NEDEN? B�yle bir yerin acilmasi icin aramizdan birilerinin son noktaya varmasi mi gerekiyor?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Agustos-2015 tarihinde 08:08
İlk gönderen: kimki kimki yazdı:

Allah askina,�c d�rt farkli alandaki doktor birlesse, hepsi hizli bir sekilde agiz kokusuyla alakali olan kontrolleri ve analizleri yapsa,yani bilimsel acidan ne gerekliyse, ve bir sonuca vardirsa,bizler doktor doktor gezmekten,ciddiye alinmamaktan veya yanlis tedavilere ve bulgulara maruz kalmadan sorunun ne oldugunu anlayabilsek olmaz mi?! B�yle bir yer olsa,yani halitosis konusunu genis acidan ele alan bir uzman agi,hemen gitmeye hazir olurum. D�s�nsenize, T�rkiyede bu sorunla ugrasan ne kadar insan var,hepsi gelir ve parasini da �der...�c yoldan gerekli gereksiz yere para harcayacagima,sonuc elde edemeyecegimw,bir yere gider,gerekli t�m kontrolleri yaptiririm daha iyi.

Neden bir Dis hekimi,BB hekimi,ic hastaliklari hekimi ve gastroenterolog birlesip sorunu c�zm�yor?Bir de analizleri yapacak olan bir laboratuvar olsa anlasilmayan bir sey kalmaz ve biz de halimizden anlayacak olan hekimler tarafindan tedavi edilecegimizden emin oluruz.

NEDEN? B�yle bir yerin acilmasi icin aramizdan birilerinin son noktaya varmasi mi gerekiyor?

Yillar �nce ben b�yle bir hizmet vermek istedim. Agiz kokusu klinigi adi altinda bir klinik a�ayim kbb, radyolog, psikiyatrist, biyokimya istihdam edeyim istedim. Bir mekan satin aldim. Apartman y�neticisi ile bu katin klinik olmasi konusunda apartmandan izin bile �ikarttim.

Bu anlamda ruhsatlandirma ve isimlendirme yapmak �zere saglik m�d�rl�g�ne m�racaat ettim. yasak oldugunu �grendim. Dis poliklinigi ve dis tedavi merkezi disinda saglik kurulusu a�amiyoruz.

T�rk dis hekimleri birligine haklarimi savunmasi i�in m�rcaat ettim. Agiz kokusu tedavi merkezi, kurumu, klinigi, a�amazsiniz dediler.

Yaptigim m�racaat dilek�eleri ve kurumlardan aldigim olumsuz yanitlari dosyamda sakliyorum.

Yani yasal olarak b�yle bir merkez a�ilamiyor.

Ama bu g�n dis hekimleri botoks ve prp uygulayabiliyorlar. �f�r�k��ler muska yazip kanser tedavisi yapmak �zere ofis a�abiliyor. �te yandan dis hekimi agiz kokusu teshis merkezi a�amiyor.

B�y�k bir hastahanenin i�ine monte olayim diye g�r�sme yaptim. Bir hastahanenin biyokimya, radyolojisini ve ilgili hekimlerini ortaklasarak bana bir muayene odasi verilmesini istedim. hastahane y�netimi kabul etti. Agiz kokusu teshis birimi adi altinda bir b�l�m olusturmaya razi oldu.

Adana dis hekimleri odasi bu yasal degildir dedi. Hakkinizda sikayet olursa yasal islem baslatiriz dedi. Bir hekim her iki kurumda birden �alisamaz dedi. Ya muayenehaneni kapatacaksin veya hastahaneye gidemezsin dedi.

Yorum yapmadim, yorumu okuyana birakiyorum
-M
Başa Dön
Arayan Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arayan Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Agustos-2015 tarihinde 21:00
Aqzima ne gelirse saymak istedim ama olmuyo iste yayinlanmaz
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı kimki Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Agustos-2015 tarihinde 00:50
Acikcasi denecek bir sey kalmiyor. Inanilmaz ve cok �z�c�...

Emeginiz icin tesekk�r ederim hocam,hepimiz adina.
Başa Dön
nahkilec Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nahkilec Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Agustos-2015 tarihinde 12:27
Merhaba arkadaslar,

Kendimi bildim bileli agiz kokusundan muzdaribim. Nedenini biliyorum. Dilimin p�rt�kl� bir yapiya sahip olmasi. Bu da besin artiklarinin oraya gizlenmesine ve dolayisiyla bir s�re sonra agzimin kokmasina neden oluyor. Dilimi fir�aladigimda ve kazidigimda kokunun kisa s�religine de olsa kaybolmasi nedeniyle kendime bu teshisi koydum. Kalici ��z�m�n� ne yazik ki bulamadim. Zaten artik ��z�m aramaktan da vazge�tim.

Tartismak istedigim mevzu bu degil aslinda. Tip camiasinin, doktorlarin, agiz kokusu bu kadar yaygin bir sikayetken neden bu konuda arastirma yapmadiklari ve bu konuda uzmanlasmadiklari. Tip artik �ok �zellesti. Bakiyorsunuz milyonda bir g�r�len bir hastaliklar i�in bile y�ksek b�t�eli arastirmalar yapiliyor, yan dal k�rs�ler olusturuluyor. Ama yery�z�nde milyonlarca insani etkileyen agiz kokusu gibi bir sorun hakkinda kimsenin bir sey yaptigi yok. Nedir yani; ila� sirketlerine, hastanelere kar getirmeyecek bir hastalik mi? Bu mu olay?

Doktora gidiyorsun, agiz kokusu sikayetim var diyorsun, sanki adam hayatinda ilk kez b�yle bir sikayetle karsilasmis gibi davraniyor. Ne bir profesyonel yaklasim algoritmasi, ne bir literat�r bilgisi... Hi�bir sey yok.
Benim T�rkiye'de tek duydugum isim Murat Hoca. Ama sadece bir kisinin m�tevazi �abalariyla bu ise kalici ��z�m getirilemez ki. B�t�e lazim, ar-ge lazim, ekip �alismasi lazim...

Bir g�n kesin bir tedavi bulunacagina inaniyorum. Ama o tedavi bulunana kadar biz, insanlarla yakinlasmaktan k�se bucak ka�an asosyal insanlar olarak �oktan hayatimizi tamamlamis olacagiz.

Iste ona yanarim...
Başa Dön
evian Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı evian Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Agustos-2015 tarihinde 18:32
Yok etmek ucuz ve birkerelik saklamak ise devamli ve cok para getirili dunyada sakiza gargara macuna verilen para billion dollars
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.