![]() |
mide kaynakli koku yok mu |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
erkannn1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 15-Eyl�l-2014 Konum: Aydin Durum: Çevrimdışı Puan: 105 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: mide kaynakli koku yok muGönderildi: 04-Nisan-2015 tarihinde 11:26 |
|
|
Merhaba arkadaslar ben bu koku icin dahilyeye gittigimde gerekli olan tum testler yapilmisti birsey cikmayinca beni gastroenteroloji sevk etti gittimde derdimi anlattim baryumlu film istedi 1 ay sonraya gun verildi cekildim sonuclari aldim tam doktora gosterecem sansima o mide uzmani emekli olmus yerine baska biri gelmis ama sinirlimi bakiyormus ne haftaya tekrardan randevi alip gostericem sonuclari,
Ben kendim yorumlamak istedim ama benim kokunun mideden geldigini dusunmuyorum,neden mi sonuc ne halde onu yazayim anlsrsaniz. Ozefagus pasaj grafisi filmi Reflu yuzunden dolayi cektirmis bulunmaktayim. Ozefagusun pasaj,kontur ve peristaltizmi normal sinirlardadir. Ozefagusta dolum eksikligi ile uyumlu kitle gorunumu ve darlik, dolum fazlaligi ile uyumlu divertikulrr yapi saptanmadi. Mukoza roliyefi dogal gorunumundedir. Trendelenburg pozisyonunda gostroozefajial reflu izlenmedi. Simdi murat hocam baryumlu film ne kadar saglikli olabilir bu sonuclar mide icin yeterli olurmu artik mide uzerine gitmeme gerek varmi ben kbb yollarindan kaynakli olabilecegi kanisindayim..ama burdanda size sormak istedim ne yapmaliyim? |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2015 tarihinde 12:07 |
|
|
Tip 3 kokulari tespit etmek konusunda kontrastli direkt r�ntgen endoskopiden daha isabetlidir. Divertik�lleri ve refluyu daha kolay yakalayabilir. Simdi elinizdeki g�r�nt� ve raporu elbette gastroenteroloji hekiminize g�sterip s�ylediklerini aynen yapiniz.
-M |
||
![]() |
||
erkannn1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2015 tarihinde 19:52 |
|
|
Yani hocam bu baryumlu film sonuclari endoskopiye gore daha ayrintili detay yakaliyor bunu dogrumu anladim ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2015 tarihinde 21:56 |
|
|
Ne aradigimiza baglidir.
Kontrast grafi (baryumlu r�ntgen), Refluyu, divertik�lleri ve darliklari endoskopiden daha kesin bildirir. Gastrit, H pylori infeksiyonu, metaplazi, erozyon, �lserler vs endoskopide daha net belli olur. -M |
||
![]() |
||
erkannn1
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Nisan-2015 tarihinde 08:49 |
|
|
Anladim hocam tesekkurler bu daha aciklayici bi cevap oldu.
|
||
![]() |
||
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Mayis-2020 tarihinde 11:05 |
|
|
Merhaba
Mide kapagi a�ikligi (�zofagus sfinkter fonksiyonunda herhangi bir bozukluk ) teshis edilenler varsa bununla ilgili bir cerrahi yada farkli bir tedavi y�ntemi denedi mi yada arastirdi mi? T�rk�e kaynaklarda hastalar i�in ne yazik ki hi� bilgi yok neredeyse. Yabanci literat�r� arastiran var mi ? (benim Ingilizce tip literat�r� i�in yeterli degil.) Ameliyati hem asiri pahali hem de �ok ileri safhalarda �neriliyor. *bana �zelden de yazabilirsiniz. |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Mayis-2020 tarihinde 17:19 |
|
Mide kapagi a�ikligi dedigin mide fitigi mi ? hiatal herni yani |
||
![]() |
||
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mayis-2020 tarihinde 08:48 |
|
Degil. http://drahmetdobrucali.com/reflu-gastroozofagial-reflu-hastaligi-nedir/ |
||
![]() |
||
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Mayis-2020 tarihinde 09:15 |
|
|
Arkadaslar mide kapak�iginda sorun olanlar benimle iletisime ge�ebilir mi?
|
||
![]() |
||
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Mayis-2020 tarihinde 23:20 |
|
|
Iki hafta �nce birg�n agzimdan hi� koku gelmedigini farkettim, hemen aynaya baktim g�zlerime inanamadim son bes yildir bembeyaz olan dilim tekrar pembeye d�n�sm�st�, �ok d�s�nd�m neyi farkli yaptim diye, �ncesinde herhangi bir ila� kullanmadim, beslenmemde degisiklik yapmadim, un, seker, yag t�ketiyordum, agiz kurulugumda ge�misti.
Bu b�yle 2 hafta s�rd�kten sonra 2 g�n �nce midem agrimaya basladi, bagirsaklarima kramp girdi, gurultu ve su sesleri geldi, sik gegirmeye basladim, agzim ve bogazim �ok kurudu, maalesef bu sikayetlerimden sonra agiz kokumu tekrar almaya basladim, dilimde tekrar beyaz oldu, fir�alasamda ge�meyen bir beyazlik, dilimin �st� pembeyken yumusacikti, simdi beyaz, sert ve killi bir yapiya sahip, papil mi ne deniliyorya �zellikle orta kismi 2-3 mm. Uzunlugunda sa� gibi g�r�n�yor, agzim ve bogazim �ok kuruyor, geceleri artiyor, s�rekli su yudumluyorum. Bugune kadar 2 kere endoskopi yapildi, safra refl�s� teshisi konuldu, antiasit gaviscon ursactive gibi bir�ok ila� kullandim, sikayetlerim hafifledi ancak agiz kokusuna hi� etkileri olmadi. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mayis-2020 tarihinde 08:02 |
|
|
Bir agiz kokusunun mideden geldigini s�yleyebilmek i�in gegirince daima kokuyor olmasi lazimdir
|
||
![]() |
||
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mayis-2020 tarihinde 10:37 |
|
|
Merhaba
Durumumu �zetliyorum, karsilastirma a�isindan faydali olacaktir. *endoskopi sonucu mide kapak�igimda gevseklik tespit edildi. Refl� ve gastrit var. Beslenmem et ve hamur isi olursa Asiti ve kokuyu fazlasiyla hissediyorum . *geniz akintim var. konka hipertrofisi nedeniyle 3 kez rf , egrilik i�inde septoplasti ge�irdim. �ok ciddi boyutta rahatladim. Ama geniz akintisi kaynakli sikintim devam ediyor. *geniz akinti nedeni i�in alerjik testler, deri testleri vs yaptirdim. Bisey �ikmadi. *kbb doktoru m�dahale edebilecegimiz (alaninda iyisi) fizyolojik bir sorun yok dedi. Geniz akintisi kbb nin �ikmaz sokagi. *bir iki kbb doktoru s�yle dedi: midendeki asit salinimi solunum yollarinda iritasyon yaptigi i�in geniz akintin var. *benim d�s�ncem ise burnumda sekresyonu engelleyen bir yapi bozuklugunun devam ettigini d�s�n�yorum. Midemde ise sfinks gevsekliginden dolayi sorun yasadigimi biliyorum. Her ikisi i�in de tedavi lazim ama doktor yok. |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Mayis-2020 tarihinde 23:07 |
|
mide i�in sunu deneyebilirsin. mide fitigi ile ilgili tabi video ama, yinede dene. https://www.youtube.com/watch?v=6iJOrRcZpJk |
||
![]() |
||
Unuttum
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Mayis-2020 tarihinde 09:10 |
|
|
Alkol kullanip rahatlayan var mi, kokuyu g�t�r�yor mu
|
||
![]() |
||
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mayis-2020 tarihinde 09:20 |
|
�ok tesekk�rler 🙏 , yapmaya basladim. �ok fazla insan memnun kalmisa benziyor. |
||
![]() |
||
effect
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mayis-2020 tarihinde 11:11 |
|
|
Bu arada @Ahmetmehmet1 �in mesajindan esinlenerek, video sitelerinde �how i cured ... � sekinde arama yapilirsa epey video �ikiyor.
A�ik�asi T�rk�e kaynaklar pek yeterli olmuyor bu sorunlarin ��z�m� i�in. ( suan genis akintisi i�in de paralelde arastirma yapiyorum) |
||
![]() |
||
donniebrasco
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Aralik-2015 Konum: Kocaeli Durum: Çevrimdışı Puan: 33 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mayis-2020 tarihinde 14:47 |
|
|
bende egzersizleri yapinca koku olarak �ok rahatladim akintim kesildi resmen buradan ne �ikarabiliriz
https://youtu.be/6iJOrRcZpJk |
||
|
Belki birg�n
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |