![]() |
Dil ve T�k�r�k analizi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Dil ve T�k�r�k analiziGönderildi: 06-Nisan-2015 tarihinde 18:00 |
|
Forumdan bir arkadasla Izmir'de �zel bir dis hekimligi fak�ltesine gittik (agiz kokusu tedavisinin yapildigi bir yer) Burada bize ilk etapta t�k�r�k analizi ve dilde bakteri �reme testi yapildi. BANA dil testimizin sonucu pozitif �ikti yani dilde koku yapici bakteri �remesi varmis. T�k�r�k analizimiz i�in de detayli bir inceleme yapildi. Murat hocam size sormak istedigim birka� soru var : Birincisi bu "BANA" dilde bakteri testinin pozitif �ikmasi ne anlam ifade eder? Ikincisi de t�k�r�k testimin sonu�lari asagidaki gibidir, bunu nasil yorumlamak gerekir ve agiz kokusu yapici bir durum var mi ortada?
T�k�r�k : HIDRASYON : d�s�k (60 sn �st�) VIZKOSITE : Normale yakin (artmis yogunluk, k�p�kl�) PH : 6.5 (orta asidik) UYARILMIS HIZ : 6.5 (normal) TAMPONLAMA : 5 (�ok d�s�k) Simdi buna g�re bu t�k�r�k analizini nasil yorumlamak gerekir ve ne ifade eder? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2015 tarihinde 21:29 |
|
Enteresan.
Nasil bir merkeze gittiniz? A�ik adres ve kurum ismini verir misiniz. BANA kelimesi N-benzoyl-DL-arginine-naphthylamide isimli kimyasal maddenin bas harflerinin kisaltmasidir. 3 tane bakterinin bu enzimi bulundurdugu iddia edilmektedir. Bu 3 bakteri digerleri gibi agiz kokusu yapabilir, yapmayadabilir. Bukonuda agiz kokusu kitabinda �ok detayli bilgi yazdim. Bana pozitif demek, bu 3 bakterinden 1 tanesinin agizda bulunuyor olmasi demektir. Agiz kokusunu degil bakteriyi g�sterir. Degersiz bir testtir, yanilticidir, tedav�lden kaldirilmasi gerekir. -M |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2015 tarihinde 21:37 |
|
Hocam Sifa �niversitesi Dis Hekimligi Fak�ltesine gittik. Doktor bizden bir dizi daha test istedi. Diyabet, tiroid , b�brek fonksiyonlari, karaciger yaglanmasi,sindirim enzimleri ve diskida yag testi. Bunlari da yaptiracagiz ve bir dahaki gidisimizde nefes gaz �l��mleri de yapilacak. T�m bunlar neticesinde bir sonuca varilacagini umuyorum. Peki bu t�k�r�k analizi i�in fikriniz nedir hocam?
|
|
![]() |
|
asil35
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 06-Nisan-2015 tarihinde 22:18 |
|
Hocam beraber gittik bad-i saba ile, Sifa �niversitesi dis hekimlgi fak�ltesi (Mansuroglu mah. 293/1 sk. no:2 Bayrakli/Izmir +90 232 486 41 40 / +90 232 308 00 00 , BANA testi bende de pozitif �ikti sanirim bir �ok kiside de pozitif �ikacaktir..
|
|
|
yorum(suz)
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2015 tarihinde 10:50 |
|
Bana testi cesetelerde de pozitif �ikabili, sincaplarda da pozitif �ikabilir, �ekirgede de , leoparda da pozitif olabilir, yeni dogmus bebekte de, agzi kokanda veya kokmayanda da pozitif �ikabilir.
Pozitif �ikmasi koku var anlamina gelmez. Bulunmasi zaten normal olan ve bulunmasi beklenen bazi cins mikroplarin bulundugu anlamina gelir. Negatif �iksa da koku yok anlamina gelmez. Bu mikroplar yok anlamina gelir. Ki bu mikroplar koku yapmak zorunda degildir. Sizin su�unuz yok. Biz ne zaman bu hale geldik onu d�s�n�yorum. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 07-Nisan-2015 tarihinde 16:57 |
|
Arkadaslar, biraz daha aydinlatici bilgiler verebilir misiniz, t�m bu tahlilleri ayni hastanede mi yaptiriyorsunuz? Kontrol tahlil toplam ne kadar �deme yapacaksiniz? Son olarak doktor nefes- gaz �l��m�n� nasil yapacak bilgi verdi mi size?
|
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Nisan-2015 tarihinde 18:29 |
|
Bug�n nihayet nefes gaz �l��m�m�z yapildi. �ncelikle sunu s�ylemek isterim ki hi� bekledigim gibi degildi, Murat Hocanin sitesinde anlatildigi gibi detayli bir �l��m yapilmadi. Agzimiza bir enjekt�r sokulup burdan alinan hava bir makineye verildi ve bilgisayar ekranindan nefeste gaz degerlerimiz belirlendi. 3 gaz �l��m� yapildi. Hydrogen Sulfide (H2S), Methylmercaptan (CH3SH) ve Dimethyl Sulfide (CH3)2S olmak �zere. Bende Hidrojen s�lfide ve Dimethyl sulfide normal degerin altinda yani negatif �ikti. Methylmercaptan ise sinirin biraz �zerinde �ikti.Sinir deger 0,49 iken benimki 0,66 �ikti. Konustugumuz hoca bunun lokal bir koku olusturabilecegini, sistemik bir problem olmadigini ve etkili dil temizligi yapmam gerektigini s�yledi. Zaten yapiyorum dememin pek faydasi olmadi :( Simdi hocam bu bahsettigimiz sonu�lar hakkinda sizin yorumunuz nedir? Bu �l��len gazlar kokuyu belirlemede yeterli mi? Methylmercaptan gazinin sinirin biraz �zerinde �ikmasinin anlami nedir? Kokunun tipi hakkinda fikir verici midir? Gaz �l��m raporunun fotosunu da �ekmistim ama bir t�rl� atmayi beceremedim ama sonu� yukarida bahsettigim gibi. Yorumlarsaniz �ok mutlu olurum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Nisan-2015 tarihinde 19:48 |
|
Bilmiyorum
-M |
|
![]() |
|
asil35
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Nisan-2015 tarihinde 11:03 |
|
Bad-i saba ile beraber gittik cihazin ismi oralchoma altinda ABILIT yaziyodu bilgisayar kasasina benzeyen bir cihazdi , saba nin dedigi gibi agzimizdan siringa gibi biseyle hava cekildi 8 dk sonra sonu�lar cikti, a�ikcasi ikimizi de tatmin etmedi, s�ylediklerine g�re bu cihaz T�rkiye de tekmis!!! Hocam siz bu cihazi biliyomusunuz, duydunuz mu daha �nce???
|
|
|
yorum(suz)
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Nisan-2015 tarihinde 21:18 |
|
Oral Chroma burada yazan gazlarin sadece birinci grubuna giren 3 tane gazi tespit edebilir. Digerlerini tespit edemez.
http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-gazlari.html Cihazin teknik yapisi kromatografi esasina dayanir. O ve benzerleri burada listelenmistir: http://www.agizkokusu.org/agiz-kokusu-olcen-halimeter-halitometre.html -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Nisan-2015 tarihinde 16:45 |
|
Asil35, bad-i saba karaciger yaglanmasi, diskida yag testi gibi testler vardi. Onlardan da bir sonu� �ikmadi mi?
|
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2015 tarihinde 00:00 |
|
Bir tek diski sindirim testini yaptiramadik. Onun disindaki tahlil ve tetkiklerde bir problem �ikmadi.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2015 tarihinde 13:18 |
|
http://www.aydinmur.com/sindirim-testi.html
Diski sindirim testi buna g�re yapilirsa iyi olur -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Nisan-2015 tarihinde 19:21 |
|
Arkadas, �niversite hocalari bile �ikamazsa isin i�inden kim ��zecek bu laneti acaba?
bad-i safa diger testleri yaptirdiginiz doktorlara agiz kokusu i�in oldugunu s�ylediniz mi? toplamda ne kadar harcadiniz? �ok soru olacak ama neden 15 - 20 g�n beklediniz. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |