Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: DİLDEKİ BEYAZ-SARI PAS Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
Kozmoz
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Ekim-2023
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı Kozmoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasım-2023 Saat 23:54
Gece gece aklıma takıldı ömrü boyunca dilini fırçalamamış insanları tanıyorum onlarda ağız kokusu yada dilinde tabaka yok ama bizde neden oluyor bi türlü anlamıyorum fikri olan var mı? Bide bişeyi daha sorucam nefes kokusu yani mideden ya ba&ğırsaklardam gelen koku dilin üstüne sine bilirmi bazen çok yanıltıcı olabiliyor
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasım-2023 Saat 15:41
Murat Aydın, insan ayaktaysa yatalak değilse mideden kötü koku gelmez diyor. Yani midede kötü koku yoksa tip3 ağız kokusu oluşmazmış. Buradaki birçok kişide reflü, aşırı gaz, kötü kokulu dışkı, gece yatarken mide gurultusu vardır. Kötü kokulu dışkıdan kastım, girdiğimiz tuvalette çok çok ağır koku oluşması. Tüm bunlar varken tip3'ü elemek bana mantıklı gelmiyor ama iddiayı çürütecek bilimsel bir yönüm veya kişisel teorim de yok.

İlk aşamada kendimden yola çıkarak Tip5'i yok sayalım. Tip3 de yürüyebildiğimiz için elendi.

Tip2 sanki daha somut, kolay görülebilen sinüzit, burun eğriliği gibi hastalıkları kapsıyor. Geniz akıntısı başrolde. Faranjit tip1 ve tip2 sebepleri arasında bir yerde. Dil pasını da artırıyormuş.

Tip4, genellikle ağır hastalıklarda görülüyor gibi. Tip4 varsa ondan daha önemli sorunlarımız olması gerekiyor. O yüzden tespiti de kolay(Bu aralar ağız kokusu forumlarında sibo epey bir 'başşüpheli' oldu.).

Geriye tip1 kalıyor. Ağız içi bakım ve hijyen artı dil pası temizliği ile ondan da kurtulmamız gerekiyor. Ama kurtulamıyoruz.

Tip5 olduğunun farkında olmayan arkadaşlar hariç ağız kokusu çeken ve bundan kurtulamayan sırf internette yüzlerce insan var. Hepsi yanlış diş, dil fırçalama yapıyor olamaz ki. Çürük, diş taşı muhtemelen hiçbirimizde yoktur.


IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasım-2023 Saat 21:57
Sizlere geçende anlattım. Bi tanıdığım feci şekilde üşütüyor, 4-5 gün geçmeyen ishal oluyor. Bakıyor ki durum kötüye gidiyor doktora gidiyor ve antibiyotike başlıyorlar.

Bana anlattığı şey dilinde sapsarı tabaka oluşmuş, ağzı pis kokmaya başlamış, dili yapış yapış olmuş, ağzının tadı gitmiş.

Bakın arkadaşlar tıpta %100 kesin doğru yoktur, bugün ak denilene yarın kara diyebilirler çünkü başka bir bulgu kanıtlanabilir.

Ağzı kokan insanların Tip1 olanlar yani ağız hijyeni haricindekilerin ezici çoğunluğu iddia ediyorum bağırsakları yüzünden.

Yav onu bırakın Helicobacter pylori mikrobonu bulan adamın hikayesini okuyun, Bu bakteri midir virus mudur her ne karın ağrısıysa bir adam (sanırım doktordu) keşfediyor ve izole etmeyi başarıyor.

İzole etmek demek bildiğim kadarıyla o bakteriyi beraber bulunduğu onlarca bakteri çeşidinden seçıp ayırıp ayrı bi ortama aktarabilmek.

Şöyle düşünün, bi tencereye kırmızı, sarı, lacivert, mavi, yeşil, siyah, beyaz, mor, turuncu, bordo renklerde 33 lük tesbihleri koparıp atıyorsun. Tencerede 33 çarpı 10 renk toplamda 330 adet tespih tanesi var ama sen bunlardan lacivert olanları seçip başka bir kaba koymak istiyorsun. Bu örnekte kolay, elinle tek tek seçer koyarsın 10 dakikada ama mikroorganizmalarda zor.

Neyse efensşme söyleyeyim, bu adam bunu başarıyor ve H.pylori bakterilerini çoğaltıyor ve suyla yutuyor.

3-4 gün sonra karın ağrısı, ishal ve ağız kokusu şikayeti başlıyor. Dikkat edin ağzının koktuğunu karısı söylüyor önce, sonra kendisi de fark ediyor.

Uzun lafın kısası burdakilerin çoğunun dışkılama sorunu var. Ya ishalimsi, peltemsi ya da kabız şeklinde gaita semptomları var çoğu kişide. Kötü kokulu dışkı, gurultu, midede ve bağırsaklarda şişkinlik vs.

Ben Murat hocanın da bir gün "yanılmışım, bağırsaklardan da kaynaklanıyormuş" diyeceğini biliyorum.

Mide bağırsak uzmanları sibo, geçirgen bağırsak sendromu, ülseratif kolon gibi hastalıklarda bağırsakların iltihaplı olduğu için içerdeki kötü kokulu gazları kana geçirdiğini ordan da akciğer aracılığıyla nefeste ve dolayısıyla ağızda kötü kokuya sebep olduklarını söylüyorlar zaten.

Murat hoca buna neden karşı çıkıyor anlamıyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Kasım-2023 Saat 21:36
Orjinalini yazan: Tospik

......Ben Murat hocanın da bir gün "yanılmışım, bağırsaklardan da kaynaklanıyormuş" diyeceğini biliyorum.



Ağız kokusuna ilk başladığım 2004 veya 2008 yıllarında sizler gibiydim. Mideden ağız kokusu gelir zannediyordum. Çünkü internette öyle yazıyor.

2004 te British Dental Journal'da yayınladığım makalemde mideden ağız kokusu geldiğine yer verdim. Bana müracaat eden sayısız hastayı Helicobacter pylori veya gastrit inecelemesi için endoskopiye yolamışlığım vardır.

Ağız kokusunu kavradığımda bu hastalığı tanımaya başladığımda gördüm ki mide ile ağız kokusu arasındaki ilişki göz yumulan bir yanlışlıktır. 2010 yılında Tangerman da benim bu görüşümü destekleyen iddialı bir makale yayınladı. Rosenberg ise nadir rastlanır demekle yetindi. Yani bilim seviyesinde mide kokusu red ediliyor sadece İnternet sitelerinde, sükse yaratmak, bir şeyler satmak veya prestij kazanmak veya tıklanmak için midenin ağız kokusu yapabileceğini savunuyorlar, sizleri yanıltıyorlar. (Kandida da böyle bir aldatmacadır)

Ağız kokusuna hakimiyetim arttıkça, ölçüm yöntemleri geliştirip fizik kurallarını ortaya koymaya başladığımda, kokunun kantitatif parametrelerini tespit etmeye başladığımda, mide-koku hipotezinin, teşhis koyma sorumluluğundan kaçış amacı ile zayıf hekimlerin baş vurduğu bir kaçış yöntemi olduğunu görmeye başlamam uzun sürmedi. Bazı meslektaşlarım koku bağırsak/midenizden geliyor diyor hastayı çıkmaz sokağa yönlendirip, topu ayağından çıkarıyor, hastayı girdaba doğru sürüklüyor, kendisi teşhis sorumluluğundan kurtulmuş oluyor. Fakat hasta kaotik bir yolda yıllarca debeleniyor. Çünkü midesinde tesadüfen hastalık bulunsa ve midesi tedavi edilse bile koku geçmiyor. Gaviskon ve proton pompası inhibitörü ile iyileşen hiç kimse görmüyoruz.

Demem o ki; ben eskiden   mide koku yapar diyerek yola çıkıp sonra tövbe edenlerdenim.

Genel vücut sağlığı optimal seviyelerde olan ağız kokusu şikayeti olan bireyler kendilerinde mide hastalıkları aramasınlar diyerek bitireyim
-M
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Kasım-2023 Saat 09:59
Evet dogru murat hocanin dedigi Ben mide amaleyati oldum ve sibo da verdient ikiside bitti...
Ikisinden olusan sikyetlerim Gitti ..

Mide sorunum yanma gögüste agri agizda eksime gibi ses kisilmasi detona ses cikmasi ..hepsi Gerti özellikle gögüsümde cok agri vardi..

Gögüs agrim söyleydi sanki bir basinc vardi gögsümde kas tutulmasi gibi kramp gibi bu bende 20 yasindan beri vardi ..
Ozamanlar fitness gidiyordum farketmiyordum fittnessden ve is den dolayi diyordum taki son girdigim is e Kadar ..

Son girdigim isten eve geldigimde ilk Dusch alip yemek yiyordum olan ondan sonra oluyordu ztn olan agrilar daha siddetleniyordu yorgunluk gögüste asiri agri yerlere yatiyordum kendimi germek icin gögsüm cok aciyordu suan hic bir sey yok aci sifir suan kwndimi gerdimmi egsersiz yaptimmi hic bir sey yok ..

Sibo da ayni sekil siskinlik guruldama 2 gün WC gitmeyip 3. Gün 5 kez gitmek yok düzensiz wc gitmek yok gervekten hepsi düzeldi ..

Koku var halen var azalsada var bu yüzden dedigi dogru bence ..

Bana Göre hepsi birbirini tetikliyor tane tane onarmak lazim vucutu ..suan mide ve bagirsagi halletigimi düsünüyorum sadece bogazdaki kaliyor yarin örnek vercem oda cikacak ortaya bir bakteri bulunmustu 8 sene evvel ..ama gecememisti ..

Iste tamda burasi bogazimdaki bakterinin gecmemesi mide reflü ve siboydu ztn doktorumda söyledigi hep buydu asiri reflü yüzünden mide borusu kizariyor ve bogazini tahris ediyor ses tellerinide öyle bu yüzden gecmiyor diyor ztn ..

Hepiniz arastirdiniz bidaha arastirin hepsinin smptonlari birbirine cok benziyor bogazimdakininde smptonlari mide smptonlari ile heben heben ayni yutma güclülügü yorgunluk halsizlik sürekli hasta gibi hissetme ses kisikligi balgam yüzde 90 ayni bakin ve karsilastirin ..

Bakin bogazimda bisey yok demeyin Ben kac tane kbb gittim ..
Sacma sapan gargara su bu yazip yolladilar hic biri fayda etmedi .. cünkü viral bir enfeksion degil bakteriel oldugu icin Antibiotik ile geciyor dogru Antibiotik ile .. bu bakteriye rastlandiginda 5 farkli hat önermisdi Labor 3 nü denedim olmadi olmamasida ist yine mide ve bagirsak cünkü tetikliyor tahris ediyor ve iylesmesine izen vermiyordu benim düsüncem bu arkadaslar

Yarin örnek vercem insl bu defa gececek
IP
Gececekinsl
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Ekim-2023
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 201
Alıntı Gececekinsl Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2023 Saat 09:11
Yağ çekme işleminin, sabah kalkınca, su bile içmeden yapılması öneriliyor. Yöntem; 1 çorba kaşığı yağı ağız içinde çevirme ve dişlerin arasına çekerek dolaştırma şeklinde uygulanıyor. Hindistan cevizi yağı gibi katı yağlar hem sıcaklık hem de tükürükle birlikte sıvı forma dönüşmeye başlıyor. Bund deneyen oldumu icimizden ?
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2023 Saat 09:23
Orjinalini yazan: Gececekinsl

Yağ çekme işleminin, sabah kalkınca, su bile içmeden yapılması öneriliyor. Yöntem; 1 çorba kaşığı yağı ağız içinde çevirme ve dişlerin arasına çekerek dolaştırma şeklinde uygulanıyor. Hindistan cevizi yağı gibi katı yağlar hem sıcaklık hem de tükürükle birlikte sıvı forma dönüşmeye başlıyor. Bund deneyen oldumu icimizden ?


Ben denedim. Hindistan cevizi yağı (coconut oil) mikrop öldürme özelliği varmış. Tıpkı ağız gargarası gibi geçici bir süre kokuyu engelliyor. Sabah akşam sürekli yapman lazım.
IP
çilekligazoz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2023
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı çilekligazoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2023 Saat 10:19
Aslında daha uzun süre denedikten sonda yazıcaktım fakat konusu açılınca deneyimlerimi söylemek istedim. Bende iki gündür yağ çekme veya oil pulling adı altında da bilinen işlemi uyguluyorum ve ben çok büyük faydasını gördüm.

Neredeyse tüm gün ağız kokum sıfıra indi. Anneme ve kokulara karşı çok hassas olan ufak yeğenime sordum ikisi de koku almadıklarını söyledi.

Nasıl uyguladığımı aşağı da anlatıcam fakat öncelikle belirtmek isterim ki, ben bunun temelli bir çözüm olmadığının farkındayım. Ve herkes de aynı etkiyi göstermeyeceğinin de biliyorum ama denemeden fayda edip etmediğini bilemezsiniz.


Sabahları aç karnına su dahi içmeden bir kahve kaşığı organik hindistan cevizi yağını ağızda yapabiliyorsanız 20 dk gezdirin. Oil pullling yazarsanız muhakkak video da çıkacaktır bununla ilgili. Iyice ağızının içinde çalkalayın dişlerinizin arasından birşey çekiyormuş gibi gargara yani. Ben sadece 10-15 dk dayanabildim fakat o bile çok fayda etti benim durumumda. Sonrasında normal kahvaltı edip dişlerimi ve dilimi fırçaladım. Ve ağzımdaki buruk tat gitti.

Yemek kaşığı bana çok fazla gelmişti geçmişte ve ağzımda yeterinde uzun tutamadığımdan ötürü bu yag çekme işi bende fayda etmiyor demek ki diye bırakmıştım. Size tavsiyem küçük başlayın eğer istiyorsanız çay kaşığı ile de başlaya bilirsiniz. 20 dakika ağızınıda tutamıyorsanız benim gibi 10-15 dk tutun veya tutabildiğiniz kadar ve hergün alıştıkca süreyi uzatmaya ve miktarı çoğaltmaya çalışabilirsiniz ta ki istediğiniz sonucu alana kadar.


InşaAllah başkası da faydasını görür. Ben diğer gargaralar ile karşılaştıramıyorum çünkü onlar bende 1-2 saat fayda ediyor sadece. Bu ise bende tüm gün etki gösterdiği için denemeye değer diye düşünüyorum.
“Allah’ın şifasını yaratmadığı hiç bir hastalık yoktur.” (Buhâri, Tıb 1)
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2023 Saat 11:54
@Çilekli gazoz,
Eğer bu işlem sende işe yaradıysa demek ki Tip 1 ağız içi kaynaklı kokuya sahipsin ve Murat hocanın dediği gibi ömür boyu iyi bir ağız bakımıyla bu istenmeyen koku olayını bastırabilirsin. Neden bizimki böyle dersen Murat hoca demişti, kulak kiri gibi, kimi insanınki çok olur misali muhtemelen dilimizdeki papillalar uzun ve sık oldugu için yemek artıkları ve bakteriler daha çok yerleşip üretebiliyorlar ağzımızda.

Senin en azından bi çözümü var
IP
çilekligazoz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2023
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı çilekligazoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2023 Saat 12:27
Bakalım, ben pek emin değilim hala hangi tip ağız kokusuna sahip olduğuma. Burnumdan da kötü koku geliyor çünkü genelde. Diğer insanlarla konuştuğumda nasıl tepki verecekler çok merak ediyorum bu yağ çekme olayından sonra, belli olacak önümüzdeki günlerde. Normalde 1 metreden uzak kişiler dahi burunlarını kapatıyorlar ve kendim de kokuyu alabiliyorum.

Seninkisi hangi tip Tospik?
“Allah’ın şifasını yaratmadığı hiç bir hastalık yoktur.” (Buhâri, Tıb 1)
IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2023 Saat 14:00
Ben size muayene olmak için 2011 veya 2012'den sonra gelmiştim. Bana, 3 gün boyunca her gün belli miktarda et yeme ve 3. gün sonunda dışkı inceleme gibi bir test yaptırmıştınız. Yanlış hatırlamıyorsam adı "Meydan okuma testi" gibi bir şeydi. O test mideden gelen koku ile alakalı değil miydi?


Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: Tospik

......Ben Murat hocanın da bir gün "yanılmışım, bağırsaklardan da kaynaklanıyormuş" diyeceğini biliyorum.



Ağız kokusuna ilk başladığım 2004 veya 2008 yıllarında sizler gibiydim. Mideden ağız kokusu gelir zannediyordum. Çünkü internette öyle yazıyor.

2004 te British Dental Journal'da yayınladığım makalemde mideden ağız kokusu geldiğine yer verdim. Bana müracaat eden sayısız hastayı Helicobacter pylori veya gastrit inecelemesi için endoskopiye yolamışlığım vardır.

Ağız kokusunu kavradığımda bu hastalığı tanımaya başladığımda gördüm ki mide ile ağız kokusu arasındaki ilişki göz yumulan bir yanlışlıktır. 2010 yılında Tangerman da benim bu görüşümü destekleyen iddialı bir makale yayınladı. Rosenberg ise nadir rastlanır demekle yetindi. Yani bilim seviyesinde mide kokusu red ediliyor sadece İnternet sitelerinde, sükse yaratmak, bir şeyler satmak veya prestij kazanmak veya tıklanmak için midenin ağız kokusu yapabileceğini savunuyorlar, sizleri yanıltıyorlar. (Kandida da böyle bir aldatmacadır)

Ağız kokusuna hakimiyetim arttıkça, ölçüm yöntemleri geliştirip fizik kurallarını ortaya koymaya başladığımda, kokunun kantitatif parametrelerini tespit etmeye başladığımda, mide-koku hipotezinin, teşhis koyma sorumluluğundan kaçış amacı ile zayıf hekimlerin baş vurduğu bir kaçış yöntemi olduğunu görmeye başlamam uzun sürmedi. Bazı meslektaşlarım koku bağırsak/midenizden geliyor diyor hastayı çıkmaz sokağa yönlendirip, topu ayağından çıkarıyor, hastayı girdaba doğru sürüklüyor, kendisi teşhis sorumluluğundan kurtulmuş oluyor. Fakat hasta kaotik bir yolda yıllarca debeleniyor. Çünkü midesinde tesadüfen hastalık bulunsa ve midesi tedavi edilse bile koku geçmiyor. Gaviskon ve proton pompası inhibitörü ile iyileşen hiç kimse görmüyoruz.

Demem o ki; ben eskiden   mide koku yapar diyerek yola çıkıp sonra tövbe edenlerdenim.

Genel vücut sağlığı optimal seviyelerde olan ağız kokusu şikayeti olan bireyler kendilerinde mide hastalıkları aramasınlar diyerek bitireyim
-M
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2023 Saat 21:19
Orjinalini yazan: Kelime

Ben size muayene olmak için 2011 veya 2012'den sonra gelmiştim. Bana, 3 gün boyunca her gün belli miktarda et yeme ve 3. gün sonunda dışkı inceleme gibi bir test yaptırmıştınız. Yanlış hatırlamıyorsam adı "Meydan okuma testi" gibi bir şeydi. O test mideden gelen koku ile alakalı değil miydi?


Pankreas eksoenzim defekti aramak amacı ile sindirim testi istemiş olabilirim:


https://www.drmurataydin.com/sindirim-testi.html
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu