![]() |
Dis macunu se�erken |
Yanıtla
|
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Dis macunu se�erkenGönderildi: 17-Mayis-2015 tarihinde 13:59 |
|
Kullanacaginiz dis macununu �igneyiniz.
�itir-�itir sesi geliyorsa bu dis macununu kullanmaya devam ederseniz disleriniz asinir ve soguk kamasmalari, soguk hassasiyeti ortaya �ikabilir. -M |
|
![]() |
|
ncort
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mayis-2015 tarihinde 15:26 |
|
Siz hangisini kullaniyorsunuz?
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Mayis-2015 tarihinde 23:16 |
|
Tesekk�r ederiz hocam bilgilendirdiginiz i�in. Dis nasil fir�alanir bununla ilgili bir yaziniz var mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 07:22 |
Dis macunlarinin i�erisinde etken maddeler asagi yukari aynidir. Tatlandiricisini, veya renklendiricisini veya asindiricisini degistirip sanki mucize bir �r�n icat edilmis gibi baska bir marka veya model adi altinda piyasaya dis macunu s�r�lmektedir. T�rk mali kullanin. veya En ucuzunu kullanin. Tv reklamlarina itibar etmeyin. -M |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 07:25 |
|
Bir ka� tane �zel kimyasal yapisi olan dis macunu vardir. Stronsiyum, KOH veya bazi katkilar i�erirler. Onlari �zel durumlarda zaten hekiminiz re�ete eder.
-M |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 07:48 |
Buyrun: http://www.aydinmur.com/dis-nasil-fircalanir.html Sohbet anlaminda size bir sir vereyim: �lkemizde bireyin dis fir�alamayi �grenebilecegi bir kaynak yok.! Milli Egitime bagli ders kitaplarimizda disin nasil fir�alandigi yazili degildir. (yeni kitaplarda yazili olup olmadigini bilemiyorum) Klozet kapaginda bile prospekt�s vardir ama dis macunu kutularinda prospekt�s yoktur. Birey dis macunu kutusundan da dis fir�alamayi �grenemez. Saglik bakanligina dilek�e �st�ne dilek�e verdim. Dis macunu firmalarina mektup �st�ne mektup yazdim. Telefonlar a�tim, dis macunu i�ine prospekt�s koydurmayi basaramadim. Gazete k�selerinde saglik magazin dedikodusu k�selerinde ve internet kirliliginde insanlar dislerini nasil fir�alayacaklarini �grenemiyorlar. Bir g�n gazetede "yemekten sonra dis fir�alamayin" diye bir haber okudum. Epey sinirlendim. Gazeteyi aradim haberin kaynagini sordum. Kaynak yoktu tekzip istedim. 1 hafta sonra ayni sayfada tekzip yayinlattim. Sorumsuzca halk sagligi ile oynadilar. Her birey bana dis fir�alamayi �gret diyerek dis hekimine gitmez. Halkimiz dis fir�alamayi Amerikan filimlerinin dis fir�alama sahnelerinden �greniyor. Dis hekimligi fak�ltelerinde dis fir�alamayi yazan bir ders kitabimiz yoktur. Derste hoca anlatir biz dinleyerek �greniriz. Kalici bilgi aktarimi olmadigi i�in gri renklidir, kulaktan dolma dedikodular ile gelecekte kolayca kirlenebilen bir bilgi olarak �greniriz. (Yazili �gretiler gelecekte geri d�n�p tekrar okunabilecegi i�in daha degerli ve kalicidir. ) 1970 li yillarda tasra �niversitesinden bir hoca, bu g�n piyasamizda bulunmayan bir ders kitabina meslektaslarimiz �grensin diye disin nasil fir�alanacagini anlatmis. Onun disinda fak�ltelerimizde hi� bir bilgi kaynaginda dislerin nasil fir�alanacagi yazili anlatilmamaktadir. (B�yle bir eser varsa bile benim haberim yok) O yillardan sonra ilk defa bir ders kitabina dislerin nasil fir�alanacagini yazdim. http://www.aydinmur.com/agizmikrobiyolojisi.html Bundan sonra yetisen gen� meslektaslarimiz faydalansin istedim. Ayrica yukarida linkini verdigim veb sayfasina halkimiz �grensin diye dis fir�alamayi yazdim. Bu bedenin i�inde bu kadarini yapabildim. -M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mayis-2015 tarihinde 21:01 |
|
Sag olun hocam faydali oldu. Peki �n taraflari yukari asagi fir�alayacagiz da azi dislerinin i� kisimlarini nasil yapacagiz? Dislerin arka kismini nasil fir�alayacagiz?
|
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 19:23 |
tikla |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 19:46 |
|
Inan dis macunu agzimi kuruttugu i�in macunsuz fir�alamayi tercih ediyorum. Keske murat hocanin �inko i�erikli agiz ve dis sagligina faydali form�lleri dis macunu formunda satisa arz edilse hem insanliga faydali bir is olur hem hak eden insanlar para kazanmis olur. Ben insanlara zarar veripde para kazanan insanlari dinleyince, g�r�nce �z�l�yorum.
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |