Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: bademcik ameliyatı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
psöriazis
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06-Haziran-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı psöriazis Cevaplabullet Konu: bademcik ameliyatı
    Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2015 Saat 11:31
meraba arkadaşlar bu forumu bir yıldır takip ediyorum bademcik ameliyatı olanlardan ameliyat ve ameliyattan sonraki dönemle ilgili bilgi almak için üye oldum. bende yarı gömülü 20 lik dişler,diş taşları,reflü,sinüzit ve bademcik taşı var. ilk aşamada yirmilik dişlerimi çektirdim diş taşlarımı temizlettim zaten düzenli olark diş fırçalayan ağız suyu ve diş ipi kullanıyorum ama koku geçmedi. sinüzitim için tuzlu su ile burnumu yıkadım ve iltihaplı sıvı aktı çekilen tomografide de retansiyon kisti dişinda bir şey görülmedi. daha sonra kbb hastanesine gittim bademciklerimde yarıklar olduğunu ve bunların içinde beyaz birşeylerin olduğunu ve ağız kokusu yaptığı için ameliyat olmak istediğimi söyledim .kanama komplikasyonunun olduğundan bahsetti bir de klasik yöntemle yapıyorlarmıs termal weldigle yapmadıklarını söyledi. kafam çok karıştı nerde? hangi doktor? hangi yöntemle? adana da tavsiye edebileceğiniz bir hastane doktor varsa lütfen yazın
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Haziran-2015 Saat 19:50
Bademcik ameliyatı oldum. Ben de hiç faydası olmadı. O zaman çok araştırma yapmıştım. Termal'in şu aşamada pek bir farkı olmadığını öğrendiğimi hatırlıyorum. Kanama her ameliyatta olabilir.

Benim de altıncı yedinci günde kanamisti. Alınan yerde küçük bir delik açılmıştı diyeyim. Doktora gittim, bir cihazla yaktı bir de iğne yaptı. İğne yaptığı ilacı verip soğuk suya karıştır gargara yap dedi. Ama şah damara yakın olduğu için çok daha tehlikeli kanamalar da olabilir.

IP
trouble
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 06-Eylül-2014
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı trouble Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2015 Saat 11:32
Merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 10 gün önce bademcik ameliyatı oldum 21 yaşındayım.Çok kararsızdım ameliyat öncesinde ki 1 ayım kabus gibi geçti olsam mı olmasam mı kararsızlığı vardı oldum ama şuan eski yaşantımı özlüyorum kokunun sebebinin bademcik kaynaklı olduğunu kesinleştirmeden oldum koku tam gaz devam ediyor üzerine bademcikleri mi aldırmanın pişmanlığı hiç bu kadar mutsuz ve çaresiz olmamıştım.

Aranızdan bademcik ameliyatı olan arkadaslara ve hocama sorum var bademcik amelıyatı sonrası derin nefes alıp verirken zorlanıyorum nefes alırken sorun yok veriirken boğazım tıkanıyor sanki horlamada çıkan ses gibi bir ses çıkıyor çok korkuyorum acaba geçicimi yoksa kalıcımı ve sabahları kalktığımda aşırı iştahsızlık basladı asla boyle olmazdı kahvaltı öncesinde yemek yerken kusasım geliyor ama zorla yıyorum sonra düzeliyor yardımlarınınızı bekliyorum.


En kısa süre içerisinde bir psikiyatriste görünmem gerekiyot yoksa altından kalkamıyacağım Ankara içi kime gidebilitim lütfen yardım edin hepinize önerim vücudunuzda değişikliğe gitmeden herşeyiyle düşünmek başkalarının yaşadıklarından pay çıkarmanız.
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2015 Saat 19:31
kardeşim 10 gün sonra yemek yemeye kalkarsan öyle olur.biraz daha bekle ve sıvı gıdalar tüket.böylece ameliyat bölgeleri zarar görmemiş olur.bir aydan evvel de düzelmeyi bekleme.ameliyat olmuş biri olarak bunları söyleyebilirim.
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2015 Saat 21:20
psikolojiktir. mesela bende oldum koku geçmedi ama yinede mutluyum çünkü bademciklerim büyümüs sorun yaratıyormus

Düzenleyen aydinmur - 16-Ekim-2015 Saat 22:24
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2015 Saat 20:16
Sürekli bademcikleridüşündüğün kendini dinlediğin için normal olan şeyler bile anormal geliyor olabilir. Üstelik on on beş gün koku için erken bir süre, ameliyat yeri kabuk bağlamıştır, şu anda o da koku yapıyordur. Bir ay falan bekle ondan sonra daha sağlıklı karar verirsin. Ben de ameliyat oldum ama koku geçmedi. Yine de emin ol, bademcik ameliyatı olmasan aklın hep orada kalacaktı. Diğer branşlarda araştırma yapmaya devam etmek lazım. Kimin neyi bulacağı belli olmuyor.

Yıllardır sırtımda bel kısmımda hafif bir şişlik vardı, belki on beş yıldır özellikle banyoda elim değdiğimde hissederdim. Kaç doktora gösterdim cildiyeci, dahiliyeci, sağlık ocağı... Orda bir şey yok, normal dediler.

Böbrek taşı için gittiğim üroloğa "sırtımda şişlik var" dedim; adam, uzan bakayım dedi, pat diye eliyle buldu "lipom var(yağ bezesi)" dedi. Bir antibiyotik yazdı. Ürologla yağ bezesinin pek bir alakası yok ama adam ilgilendi buldu işte.

Murat hocama da bir soru sorayım. Doktor augmentin bid 1000 mg diye bir antibiyotik yazdı. İnternetten baktığımda lipomun ilaçla geçmeyeceği tek tedavinin cerrahi olduğu yazıyor. Ayrıca önceki yıllarda bu antibiyotiğin toplatıldığını okudum. Çok güçlü bir antibiyotik, kullanmamda bir sakınca olur mu?

http://blogcuanne.com/2010/10/30/dikkat-augmentin-bid-piyasadan-toplatiliyor/

http://khumjungschool.edu.np/bicycle/augmentin-bid-625mg-toplatiliyor/


http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/238661-augmentin-piyasaya-yanlislikla-surulmus-toplatiliyor.html
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2015 Saat 20:30
Orjinalini yazan: asdf

Doktor augmentin bid 1000 mg diye bir antibiyotik yazdı. İnternetten baktığımda lipomun ilaçla geçmeyeceği tek tedavinin cerrahi olduğu yazıyor. Ayrıca önceki yıllarda bu antibiyotiğin toplatıldığını okudum. Çok güçlü bir antibiyotik, kullanmamda bir sakınca olur mu?



Evet. Lipom antibiyotik ile kaybolmaz. Neden antib verildiğini kestiremiyorum? Belki lipom değildir.

Ben reçeteye Augmentin yazmam.

Augmentin bundan 3-5 yılönce bir kaç düzine şişesi hatalı üretildi ve firma eczaneden geri çekip yenisini eczaneye verdi. Bu olayı abartmamak lazım.

Bu ilacın yerine ben daima KLAMOKS veririm. Klamoks BID ile augmentin bid aynidir. Tek fark Klamoks 'un biraz daha Türk malı olmasıdır ve desteklenmelidir. Klamoks'u tercih ederim.

Bu antibiyotik en az yan tesiri olan ve en geniş spektrumlu antibiyotiklerden birisidir.
-M
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2015 Saat 20:41
Lipom dediğine eminim hocam, hatta yağ bezesi diye de açıkladı. Ağrı yok dedim ama voltaren diye de bir ağrı kesici yazdı. Kullan gel geçmezse tekrar bakarız dedi. Ben en iyisi bir de genel cerraha görüneyim.

Cevabınız için teşekkür ederim.
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2015 Saat 09:36
ARKADAAR BEN 19 YASINDAYIM 7 YILDIR BU SORUN VAR AYRICA BRN KUCUKKUGUMDE ATESLI HASTALIK GECIRINCE YUKSEK ATES BENDE KALICI GIBI OLDU HER SENE 1 KEZ 40 DERECE OLUR ATESIM VE TABIKI ANTIBIYOTIK KULLANIMINA BAGLI BADEMCIKLERDE CURUME OLMUS OLABIKIRMI ACABA BADEMCIKLERI ALDIRSAK GECERMI AYRICA 5 YILDRI DISLERIMI HERGUN 3 KEZ FIRCALAR DIL BAKIMIMI YAPARIIM YANI SORUN AGIZ ICINDEN DEIL YORUMLARINIZI BEKLIORUM
IP
cns5tuning
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 01-Haziran-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı cns5tuning Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Haziran-2018 Saat 15:53
Tonsil taşım var üzerini doku kaplamış. Doktorum ameliyat olman lazım bademciklerini alacağız dedi. Fakat özel hastanede yaptırmayı düşünüyorum. Takriben fiyatı merak ettim. Var mı yakınlarda olan arkadaşımız ? :) İyi Forumlar :)
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu