![]() |
sorun s�t ve s�t �r�nlerinden �ikti... |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
uurkr
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: sorun s�t ve s�t �r�nlerinden �ikti...Gönderildi: 12-Haziran-2015 tarihinde 00:37 |
|
|
Merhaba,
benim de bir t�rl� bas edemedigim bir agiz kokusu sorunum vardi. Midemde yanma, eksime, agri oluyordu alkalen refl� gastrit tanisi kondu. Agiz kokumun da bundan kaynakli oldugunu iyice ikna olmustum. Tam bu sirada, s�t �r�nlerinin �ok saglam bir agiz kokusu sebebi oldugunu okudum bir yerden... T�m s�t �r�nlerini peynir, yogurt, tereyag vs. t�ketmeyi biraktim. Ne oldu dersiniz, ne agiz kokusu kaldi ne de midemde herhangi bir sikayet... hepsi bitti. Hepsinin kaynagi s�t �r�nlerinin i�inde bulunan 'laktoz' maddesi �ikti... Benim �nerim �zellikle mide kaynakli oldugunu d�s�n�yorsaniz ve midenizle ilgili sikayetleriniz varsa en az bir hafta on g�n s�t i�eren hi�bir �r�n� t�ketmeyerek bir deneme yapmanizdir... bir sey kaybetmezsiniz... herkese acil sifalar.... |
||
![]() |
||
Aleho
�ye
Kayıt Tarihi: 24-Kasim-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 98 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Haziran-2015 tarihinde 15:39 |
|
|
Peki sen agiz kokun i�in flagly nidazoil gibi anitibotikler denedinmi onlari kulaninca ge�iyomuydu dilde beyaz pas felan varmiydi?
|
||
![]() |
||
uurkr
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Haziran-2015 tarihinde 07:31 |
|
|
nidazol denedim ama hi�bir etkisi olmadi... dilde beyazlanma olmuyordu... eger denemediyseniz bence s�t �r�nlerini birakmayi bir deneyin... bazi b�nyeler s�tteki laktozu sindiremiyor o da bagirsaklarda s�rekli bir gaz birikmesine yol a�iyor...
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Haziran-2015 tarihinde 10:22 |
|
Bu dogru bilgidir. -M |
||
![]() |
||
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Haziran-2015 tarihinde 09:42 |
|
Hovam bu ozon tedavisi yapan yer tedavimim bi ayagida probiyotik tedavisi dedi s�t urumleri probiyotik a�isindan gerekli degilmi yararli bakterileri agiz i�inde �ogalmasi adina |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Haziran-2015 tarihinde 20:14 |
|
Bunlar disaridan m�dahale edilerek kolayca degistirilemeyen �ok derin sistemlerdir. 3 g�n ozon verince bakteri gitmez, probiyotik yutunca gelmez. -M |
||
![]() |
||
Hope
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2016 tarihinde 13:20 |
|
|
Arkadas bayadir girmemis posta tekrar gelmedi demekki koku gelmesinde.Insallah bizde kurtuluruz bu dertten artik. Uurkr arkadas sen s�t �r�nlerini keser kesmez mi ge�ti kokun biraz anlatir misin ��nk� ayniii seyler bende de var.Umarim bakar tekrar foruma.
|
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2016 tarihinde 17:07 |
|
|
aynen arkadas dogruyu s�yl�yor. S�t �r�nleride yapiyor bende aklimdadi bug�nden itabaren basliyorum . Kahvaltida artik yumurta yeriz :)
|
||
![]() |
||
Hope
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2016 tarihinde 21:32 |
|
|
Ben bununla ilgili konu a�mistim laktoz intoleransi rahatsizligin adi.Belli bir s�re bir hafta falan s�t ve s�t �r�nlerini tamamen kes sonra s�t i� s�t i�tiginde bika� saat sonra ishal,karninda gaz agri basliyorsa bundan s�plelenebilirsin yada gastrolojiye gidip testinide yaptirabilirsin.Bana doktor takviyesi oldugunu s�ylemedi kendim buldum.Eczaneye sordum onlar bile bilmiyor �yle takviye oldugunu.Ben takviyeyi kullandigimda bi fark olup olmadigini yazarim s�t �r�nlerini kesince kokuda bir degisiklik olmadi bende malesef.
|
||
![]() |
||
mmkk
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 146 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Nisan-2016 tarihinde 23:34 |
|
|
Kardrsim eger sut ve sut urunlerinden kaynakliysa inegin neslini tuketiyim ama yemeyince az biraz iyi hissedioz
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Nisan-2016 tarihinde 06:30 |
|
|
Nefeste hidrojen gazi konsantrasyonu normalde <10 ppm dir.
25 gram laktoz (veya 1 bardak s�t veya pirin� unu) i�irip 15-30-60 dakika sonra nefeste hidrojen �l��l�r 20 ppm ve �zerine �ikarsa laktoz intolerans teshisi konur. ---- Bu g�n bu testi biyokimya laboratuarinda s�yle yapiyorlar: Kan alinir seker �l��l�r 25 gram laktoz (veya 1 bardak s�t veya pirin� unu) i�irilir 1.5 saat boyunca Her 15 dakikada 1 defa kan alinir ve seker �l��l�r. Seker y�kselmezse laktoz intolerans teshisi konur -M |
||
![]() |
||
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Nisan-2016 tarihinde 20:56 |
|
|
Laktoz intoleransi ile s�phelerimi baya zaman �nce s�ylemistim. Daha baska bir a�i ile yorumlamistim. Ge�mis olsun size
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |