![]() |
bebeklikten beri var olan agiz kokusu |
Yanıtla
|
| Yazar | ||
kamikaze
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: bebeklikten beri var olan agiz kokusuGönderildi: 23-Haziran-2015 tarihinde 06:13 |
|
|
Merhaba. Benim s�rekli olarak agiz kokum var. Bunu annem s�yl�yor. Kulak burun bogaza gittigimde sadece mevsimsel alerjim var. Su an sinuzit de yok. Fakat agiz kokusu surekli olarak devam ediyor ve sabah kalktigimda dudak icim beyaz yapiskan bir maddeyle dolu oluyor. T�k�rd�g�mde ise sari. Tadi o kadar k�t� ki uyanir uyanmaz lavoboya kosuyorum. KBB de doktor mide rahatsizligin olabilir dedi fakat benim mideyle ilgili hissedilebilir bir sorunum yok. Yine de bir mide rahatsizligim olabilir mi? annem senin bebekken de agzin kokardi diyor. Anlayacaginiz dogustan bahtsizim ben :D Peki bu agza gelen aci sarimsi madde kokunun kaynagi olabilir mi? Ger�i koku g�n boyu devam ediyor. Ve alerjiye bagli olarak sinuslerden gelen akinti da var bu siralar. Fakat alerjiden �nce de bu koku vardi. :( Evlenmeden �nce bu konuyu halletmem gerek :(
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2015 tarihinde 07:18 |
|
|
Bebeklikten beri var diyorsaniz trimetilamin�ri hastaliginin incelenmesi gerekir. Buraya bir g�z atiniz
http://agizkokusu.org/tmau-trimethylaminuria-agiz-kokusu-trimetilaminuri.html -M |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2015 tarihinde 13:41 |
|
|
Uzun s�re arastirdigim bir konu. �ncelikle �ok nadir g�r�len bir durum. Yanlis hatirlamiyorsam 1. derece akrabalardan birinde bulunmasi gerekiyordu. �lkemizde tmau testi yapan kurum yok. Istanbul'da bir laboratuvar yurtdisinda test yapmaya g�nderiyor. Baska t�rl� bilimsel olarak ispatlanacagini sanmiyorum. Bu forumda bazi arkadaslar o laboratuvar ile iletisim halinde idi onlardan biri veya birka�i testi yaptirmis olabilir.
Murat Hoca'nin verdigi adreste tmau hastalari halimeter ile �l��l�nce agiz kokusu yok g�r�n�r diyor. Belki bu da tespit y�ntemi olabilir. Kesin koku varsa ve Halimeter ile �l��ld�g�nde koku yok �ikiyorsa TMAU dan s�phelinebilir. Sen de v�cut kokusu var mi? |
||
![]() |
||
kamikaze
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2015 tarihinde 16:15 |
|
|
Tesekkur ederim. Insaallah sebep bu degildir.. Anladigim kadariyla kalici bir ��z�m� yok sebep buysa.. :(
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Haziran-2015 tarihinde 22:54 |
|
D�zen laboratuari zannedersem yapiyor D�zen lab ile yaptigim g�r�smeler bunlardir http://agizkokusu.net/garbage/duzen.txt
Trimetilamin (tma) azotlu bir organik gazdir. Halimeter azotlu gazlari tespit etmez. Yegane azotlu gaz tma degildir. Halimeterin tespit edemedigi yegane gaz tma degildir. Bu anlamda degerlendirmenizi tavsiye ederim -M |
||
![]() |
||
Arzu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Haziran-2015 tarihinde 15:40 |
|
|
Murat hocam bendede k���kl�g�mden beri koku problemi var.tabii yasim b�y�d�k�e kokunun dozuda artti.gitmedigim b�l�m gitmedigim doktor kalmadi.birsey yok deyip geri yolladilar.endoskopide mide kapagi gevsekligi �ikti bu koku yapabilir dediler.gaviskon ve proton pompasi kullandim o beni �ok rahatlatti koku azaldi ama ila�lari birakinca aynen koku geri geldi.ya devamli kullancaksin yada mide ameliyati yaptir ge�erse 10 sene rahat edersin ama kesin ge�ermi bilemem dedi.yani garanti vermedi doktor.1- bu ila�larin s�rekli kullanilmasi zararlimidir? benim midemle ilgili baska bir sorunumda yok.2-benim 2 �ocugum var 4 ve 9 yaslarinda malesef bebekliklerinden beri onlardada ayni sorun var.onlari doktora g�t�rmek istiyorum hangi b�l�me g�t�rmeliyim? 3-Ayrica babannemdede bu sorun vardi.sanirim kalitsal bir hastalik. Murat hocam babannem su an alzermer. Agiz kokusunun alzermer a sebep oldugunu sanirim bu forumda okumustum. Ger�ekten b�yle bir sey varmi hocam. Sagolun
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Haziran-2015 tarihinde 22:44 |
|
|
1- Evet uzun s�re kullanilirsa sakincali olabilir 2-Bebekte koku mu var? O halde Ailece tmau testi yaptirin "bunlari biliyor muydunuz" basliginda testi nasil nerde yaptiracaginizi detayli anlattim 3-Alzeheimer agiz kokusu arasinda bir iliski g�sterilmemistir.
-M |
||
![]() |
||
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Haziran-2015 tarihinde 23:05 |
|
|
Peki hocam sizin yaptiginiz gaz �l��mleri tmau konusunda fikir verici olabilir mi? Kesin teshis i�in yapilmasi gereken testi yazmissiniz ama gaz �l��mlerinden ipucu yakalanabilir mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2015 tarihinde 05:37 |
|
|
Gaz �l��m�ile sadece ip ucu yakalanir fakat, kesin bir sey s�ylemek i�in idrardaki tma konsantrasyonu bilinmelidir. Idrarda tma testi hastaligin varligi veya yoklugu i�in kesin ispattir.
Yukarida yazan sahis, Bebeklikten beri agiz kokusu var diyor. Bu ifade tmau hastaligini telkin eder. Bilhassa idrar ve v�cut kokusu da var ise, daha fazla tmau hastaligi d�s�n�r�m. -M |
||
![]() |
||
Arzu
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2015 tarihinde 09:59 |
|
|
�ocuklarin ikisindede ek gidaya baslayinca koku basladi.v�cut kokusu yok sadece nefes kokusu ve agiz kurulugu var. Bide stres ve sikintili oldugumda artiyor.
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2015 tarihinde 13:43 |
|
|
D�zen laboratuvari istanbul ve ankara yaninda adana ve mersin'de de varmis. Hayret, meger burnumun dibindeymis haberim yokmus. Buralarda tmau testi yaptirilabilir mi bilmiyorum ama mutlaka arayip soracagim. B�y�k ihtimalle oluyordur.
Aslinda testi bu laboratuvar yapmiyor, yurtdisinda mayo klinik adli �ok taninmis bir kuruma g�nderiyor. Daha �nce d�zen laboratuvar'la iletisime ge�tigimde yanlis hatirlamiyorsam "doktorunuz g�zetiminde .... (hatirlamadigim bir sey) yapiyorsunuz, sonra idrarinizi bize yolluyorsunuz" demislerdi. Doktor -istanbul - yurtdisi uzun geldigi ve doktordan yardim almak gerektigi i�in vazge�tim o zaman. ��nk� o g�ne kadar hi� umursamayan doktorlarin; bir de sunu deneyelim, bir de bu ilaci kullan, tarzi seyler s�yleyecegine emindim. Insallah, bu m�barek ayda bu m�barek g�nde hayirli bir sonu� elde ederim. |
||
![]() |
||
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2015 tarihinde 16:15 |
|
|
T�rkiye'de bu konudaki tecr�beler �ok sinirli hatta hi� yok.2 g�nd�r bu tmau olayini arastiriyorum neredeyse tek bir T�rk�e yayin bulamadim. Bu hastalik bizim �lkemizde yok sayiliyor. Arastirma yapilmiyor, tedavisine y�nelik hi�bir merkez yok. Test yapilan yer bile yok dogru d�zg�n. Iste bir tek D�zen laboratuari var burada s�ylenen. Bu hastaligin testini yaptirip teshis konulsa dahi yardim alinacak bir tek merkez veya klinik yok g�rd�g�m kadariyla. Youtube girdiginizde ingilizce olarak pek �ok video bulabiliyorsunuz. Hastalik hakkinda a�iklayici, hastalik �yk�lerinin anlatildigi bilgilendirici videolar bunlar ama dedigim gibi T�rk�e hi�bir kaynak, video, yazi, makale...vb bulamadim ben .
|
||
![]() |
||
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2015 tarihinde 16:22 |
|
|
Bir de sunu d�s�nd�m birka� g�nd�r. Dis hekimligi,KBB, Gastro, dahiliye gibi alanlara gidip hi�birinden sonu� alamayan arkadaslar, acaba bir "Endokrin-Metabolizma Hastaliklari" uzmanina da g�r�nmek faydali olabilir mi? Metabolik bir rahatsizlik varsa teshisi a�isindan faydali olabilir diye d�s�n�yorum. Burada daha �nce giden arkadas varsa tecr�belerini bizimle paylasabilir.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2015 tarihinde 19:26 |
|
Haksizlik etmeyin. T�rk�e olarak TMAU hastaligini anlatan bir web sitesi hazirladim linkini "bunlari biliyormuydunuz" basliginda yayinladim. Ayni mesajin i�inde D�zen laboatuarinda kimi bulacaginizi, testi nerde yaptiracaginizi tarif ettim. Bu g�n bu �lkede b�t�n diyetisyenler kolin lesitin sinirli diyet hazirlayabilir. -M |
||
![]() |
||
bad-i saba
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Haziran-2015 tarihinde 19:54 |
|
|
Siz istisnasiniz hocam. Alaniniz olmadigi halde bu konuyla ilgili bir site olusturup gayet anlasilir sekilde konuyu a�iklamissiniz ki ben de oradan bilgilendim zaten. Ama sizden baska bu konudan bahseden baska hi�bir web sitesi g�remedim ben. Diyetisyenler gidalardaki kolin oranlarini bildikten sonra elbette kolin diyeti hazirlayabilirler ama hastalarin bu konuda yeterince bilgilenmelerini ve bu hastalikla yasamayi �grenmelerini saglayacak bir �alisma, bir merkez ne bileyim herhangi bir uzman doktor, yayinlanmis bir �alisma �rnegi bunlarin hi�birini g�remedim ben. Varsa da benim g�z�mden ka�missa dedigim gibi bu konuyu arastirmis veya tecr�besi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim. Bu g�ne kadar muhtelif derecede beden, nefes kokusu sikayetleriyle defalarca doktorlara giden bu kadar insan var burada ve merak ediyorum hangi doktor "B�yle bir hastalik da var bunu da dikkate aliniz!" diye bir y�nlendirme yapmis ya da bu hastaliktan bahsetmis?
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Haziran-2015 tarihinde 07:28 |
|
|
Bad-i saba, T�rk�e kaynak var ama tip fak�ltesi ders notu seklinde veya bazi cildiye sitelerinde sadece kisa bilgilendirme ama�li a�iklama seklinde var. �ok genis, hastalari anlatan hastaligin seyri konusunda bilgi veren T�rk�e bir kaynak olacagini sanmiyorum. Doktorlarla alakali sayilmaz, bu hastalik �ok nadir g�r�len bir sey. Eminim, Murat Hoca gibi �zel arastirma yapan doktorlarin disinda d�zen laboratuvar araciligiyla yurtdisinda test yaptirilabilecegini bilen doktor bile yoktur. Diger yandan "v�cut kokum var" diyerek doktora giden kisiler de �ok azdir.
Okuduklarimdan aklimda kalanlari yazayim. Tmau'da genellikle siddetli koku oluyor. Nefes ve beden kokusu oldugu i�in konusmadan bile �evreye k�t� koku yaymak s�z konusu. �ikan koku balik kokusu, ��p kokusu veya yanmis lastik kokusu diye anlatiliyor. Diski kokusu(fecal body odor) diye anlatilan bir koku daha vardi ama o kabizlik, ibs(rahatsiz bagirsak sendromu), an�ste yirtik vb gibi sindirim kaynakli diye hatirliyorum. Tmau genetik oldugu i�in kisilerin birinci derece akrabalarinda da bu koku olabilecegi s�yleniyor. Hatta mutlaka olacagi gibi bir iddia vardi. Yabanci sitelerde okudugum ve T�rkiye'de g�r�st�g�m hi� kimsenin ailesinde b�yle bir sorun yok. Belki birbirlerinin kokularina alistilar diyecegim ama sonu�ta disaridan aldiklari tepkilerle her aile bireyinin kokunun farkina varmasi lazim. Agiz kokusunda oldugu gibi v�cut kokusunu hasta almayabilir. �evreden birinin uyarmasi lazim. Bu da biraz zor tabi�. Agiz kokusundan siddetli ve etki alani y�ksek oldugu i�in; konusmadan bile �evreye k�t� koku yaydigi i�in farkina varmak daha kolay olabilir. |
||
![]() |
||
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Haziran-2015 tarihinde 07:44 |
|
|
Her nefes kokusu tmau olmaz. Nefes kokusu yapan baska hastaliklar da var. �nce daha genel, sik rastlanan sebepleri elemek daha mantikli. Onlardan sonu� alamazsan Tmau testini yaptir. V�cut kokusu yapan bromhidros diye bir hastalik daha var ama onun agiz kokusu yapip yapmadigini bilmiyorum. Ter bezleri ile alakali oldugu i�in agiz-nefes kokusu yapmiyordur bence.
Google'a "tmau" "fish body odor" gibi kelimeler yazarsan yabanci kaynaklar �ikar. Sag alt tarafta "sayfayi �evir" diye bir sey var ona tiklarsan T�rk�eye �evirir. �eviri k�t� ama �ogu seyi anlarsin. Bazi adresler sunlar: http://tmau.org.uk http://www.curezone.org/forums/f.asp?f=441 �zelden cevap yazamadim ��nk� mesaj kutun dolu oldugu i�in mesaj atmiyor. Murat Hocam, mesaj kutusu doldugunda �yeyi uyaran bir sey eklense iyi olur. Altta bir barem var ama ya unutuyoruz ya da kutu dolunca mesaj alamayacagimizi bilmiyoruz. |
||
![]() |
||
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |