Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Olay: Uzun bir yol - Olayın Tarihi: 19-Temmuz-2015 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Takvim Olayı: Uzun bir yol
    Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2015 Saat 19:34
Merhabalar,

ben 29 yasinda ve yaklasik 19 yildir sgiz kokusunu yenememis birisi olarak, bu konunun cözümünü bulmak adina arastirmalari, kitaplari, tip sözlüklerini didik didik ettim yillar önce. Öyle ki,ki kenfiolasi bakterilerini tümünü yok edebilecek antibiyotik kombinasyonlar ürettim kafamda..

Ta ki derin, cok derin bir deprrsyona düsene dek.
Öyle köklü bir inanc kaybina ugradim, öylesine gücsüz ve caresiz hissettim ki kendimi, öyle yordu ki utanmak, pes ettim.
Okudugum bölümü bir
aktim, cünkü kücük seminer odalarinda verilen derslere katilamaz olmustum.
En yakin arkadasima en sonunda acildim ve kendisi nefesimin konusmadigimda da koktugunu, ama konustugumfa cok daha asiri koktugunu itira etti.

Yani üniversite hayatimi bitirdi bu sorun.Cevrenin beklentileri, Üniversiteyi bitirememem,ailemin duydugu üzüntü ve eziklik beni ruhen bitirdi. Simdi insanlarla minimum düzeyde muhattap olmak zorunda oldugum herhangi bir is yapiyor, ay sonunu zor getiriyorum.

Ölmeyi yirmili yaslarda denedim, ama yapamadim. Hem "ya bir cözümü cikarsa?" diye düsündüm hem de aileme bir darbe daha vurmays yüregim el vermedi.

Bildigim tek sey su ki, ben yasamiyorum, sadece varim, hepsi bu.

Yurtdisindan yaziyorum ve burada da durum Türkiye'den farksiz, doktorlar genellikle para derdinde ve sistematik bir tedavi yöntemi yok henüz.

Aslinda bir ic hastaliklari uzmaninin kendisiylr birlikte calisan bir hekimler agi kurmali. Dis hekimi, Burun bogaz, Akciger uzmani ve gastroentoroloji bölümleriyle birlikte, kan analizi, agiz,bogaz ve burunun bakteriyolojik analizi,tomografisi,aciger tomografisi ve akciger bakter.anaßizi, mide ve bagirsak kontrolü, mide suyu analizi, bakteriyolojik analiz, olasi temel hastaliklarin tespiti (Zölyaki, morbus crohn vs), yspilmasi ve sonuclarin yine ic hastaliklari uzmaninin masasinda toplandigi bir tedavi sekli..Ardindan alinmasi gereken ilaclarin kararlsdtirilmasi gereken bir ag calismasi.

Bu olmadigi sürece doktor doktor gezecegimi biliyorum, cünkü her doktor kendi alanindaki patolojik farklilikari göz önünde bulunfuruyor. Tek bir mozaik tasi gibi, oysa mozaigin tümünü ancak toplu bir sonucla ic hadtaliklari uzmani görebilir.

Hepimize sabir diliyorum!


IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2015 Saat 22:33
Benim karbonatlı su kürümü denedin mi? Denemediysen bir dene ve sonuçları yaz.
IP
zeynep
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Temmuz-2015 Saat 09:45
aynı sorun bizdede var hatta aynı psikolojide ama bir gün geçer diye umut ediyoruz çünkü yaşamak aslında çok güzel bişey bunu nefesimiz kokmadan önceki hayatımıza bakıp mutlu olduğumuz günlerden anlıyoruz sorunun kaynağını bulduğumuzda burdaki binlerce kişiyide kurtarmış olacaz bu çok güzel bir başarı olcak umarım birimiz bu sorunun ne olduğunu keşfederiz ve şu doktorların yapamadığını sıfır tıp bilgisiyle biz yaparız pes etme canım ben evden çıkmıyorum ama sorun yok geçtiği gün eve girmicem önüme gelen herkesle uzun uzun bıktırana kadar sohbet etcem:)
IP
latte
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 17-Temmuz-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 64
Alıntı latte Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2015 Saat 16:36
ben evden de çıkıyorum geziyorum dolaşıyorum da,hayata bi daha gelemeyeceğiz tek bi hakkımız var değerlendirmek lazım.insanın nefesinin kokmasının nası bi his olduğuyla ilgili de hiçbi fikrim yok çünkü 10-11 yaşlarından beri var.forumda arkadaşlar yazıyorlar ya hani şunu kullandım kesti bunu kullandım sıfırlandı gibi, benim denediğim şeyler biraz azalttı belki ama tamamen kesilmesi sözkonusu bile olmadı.kbb ye gittim şu ara ilaç kullanıyorum kokunun kesilmesini geçtim daha da beter bi acılık var boğazımda dilimde yanıyor adeta ama bitirip sonucu göreceğim.ben elimden geleni yapıyorum yapacağım da gerisini Allah 'a bıraktım tam bi tevekkül içindeyim şuan ne kızıyorum ne küsüyorum ,gayet huzurluyum..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2374
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Temmuz-2015 Saat 23:21
Orjinalini yazan: latte

ben evden de çıkıyorum geziyorum dolaşıyorum da,hayata bi daha gelemeyeceğiz tek bi hakkımız var değerlendirmek lazım.insanın nefesinin kokmasının nası bi his olduğuyla ilgili de hiçbi fikrim yok çünkü 10-11 yaşlarından beri var.forumda arkadaşlar yazıyorlar ya hani şunu kullandım kesti bunu kullandım sıfırlandı gibi, benim denediğim şeyler biraz azalttı belki ama tamamen kesilmesi sözkonusu bile olmadı.

ben elimden geleni yapıyorum yapacağım da gerisini Allah 'a bıraktım tam bi tevekkül içindeyim şuan ne kızıyorum ne küsüyorum ,gayet huzurluyum..


Bu güzel bir yaklaşım.
Böyle olmasına çalışmak lazım
-M
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2015 Saat 13:17
@Mehmet
Hayir denemedim, cünkü mide asitini dindiren bir ilac kullaniyorum ara ara...Ama bu farkli demissin..Denemeye karar verdim. Burada 'Natron' ismiyle satiliyor katkisiz olani. Yazdigin gibi uygulamaya baslicam. Inan düzelme olursa ebediyen dua edicem sana:) Ama ayni zamanda sunu farkettim ki, et, kasar peynir ve benzeri seyleri yemedigimde de oluyor ama daha aza iniyor. Neyse, bir süre denicem. Kücük kiz kardesim de bu tutarsa kurban kesicem diyor:)Senin hayrina bir fakiri sevindirecegime söz veriyorum ama.

@latte

Okuduklarima cok sevindim senin adina, ne mutlu sana..Ama her Insan farkli bas ediyor ne yazik ki bu sorunla, sözle olsa suan benden rahati yoktu.

@aydinmur

Murat bey, adanali oldugum icin gelecek yaz da Adanada olucam. Umarim bu konuyla baglarinizi kesmezsiniz o vakite kadar ve deneyiminizle bana bir fikir verebilirsiniz su kürüyle gecmezse. Forum icin tesekkürler.
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Temmuz-2015 Saat 15:22
pardon, et vs. yedigimde cogaliyor diyecektim.
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2015 Saat 04:01
@Zeynep
Güzel sözlerin icin tesekkür ederim!Umarim hepimiz kurtuluruz bu hastaliktan ve doya doya yasariz.

IP
gumus_cizgi
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı gumus_cizgi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2015 Saat 21:13
kimki arkadasim,

uzun suredir formu takip eden ama uye olmayan biriyim. sirf senin actigin basliga yazmak icin girdim.

senin ve burdaki diger arkdaslarin hikayeleri birebir ortusuyor ben de 10 yasindan beri agiz kokusu cekiyorum suan 33 yasindayim. 7/24 devam eden evinde bunun icin kucuk bir eczane bile olusturan biriyim :) benden aldigi senin gibi aynen cok oldu bu hastaligin. tek artisi o da artiysa bir ust solunum, latince ve alternatif tip uzmani oldum desem abarti olmaz.

tedavisini buldum mu? hayir.. sadece kafaya takmamaya basladim. insanlarla konusmaktan da eskisi gibi artik kacmiyorum ben elimden geleni yaptim hatta fazlasini. bizi bu forumda bulusturan bu kadar seyi denememize neden olan da karsimzidakini rahatsiz etmemek degil mi? biz ustumuze duseni yapiyoruz fazlasiyla sifa Allahtan.

IP
mehmet27
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015
Konum: Gaziantep
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 78
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2015 Saat 20:42
Bu hastalık cok sıkıntı ya soktu beni bende derin düşüncelere daldım bu yıl üniversiteye başladım nefes kokusu 1 donemin sonlarına doğru oluştu kanaatimce çünkü daha öncesinde ağız kokum vardı ama burnumdan verdigim nefes kokmuyordu,beslenme alışkanlığım degismisti ister istemez asitli içecekler düzensiz beslenmeler çok oluyordu acaba mide zarar görmüş olabilirmi kırılma noktası bu gideceğim doktorada anlatacağım bunu inş hepimiz kurtuluruz bu illetten
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2015 Saat 21:11
Merbaba gumus_cizgi,

senin ve diger arkadaslarin yazdiklari icin tekrar tesekkür ederim.
Haklisin, elinden geleni yapmissin ve o noktadan sonra bir sekilde kabul edip, kadere razi gelmek gerekir.
Bunu latte isimli arkadas da belirtmis ve ne demek istediginizi anliyorum ve iyi niyetiniz icin tekrar tesekkür ederim.

Yalniz henüz her seyi yaptigima inanmiyorum kendi acimdan. Aklimdaki bir kac sey var..Eger cözümü bulamazsam, ben de kabul ederim, yapacak baska bir sey yok. Ama insan tüm imkanlari denemeden yapamiyor. Nedenini bir bulsam zaten rahatlayacagim. Su veya bu nedenli bir koku dense, en azindan diger ihtimalleri insan kafasinda elemis oluyor ve nedene yogunlasabiliyor. Bu bile yeterli cünki asil yorucu olan bu. Burun mu, agiz/dil/disler mi, bogaz mi, ak ciger mi, mide mi, bagirsak mi, karaciger mi, böbrek mi..Insan sasip kaliyor. Bir ihtimal kalsa, o ihtimale dair tedavilere yönelir insan.

Hepimiz icin rahatca nefes alacagimiz günlerin gelmesini kalbimden diliyorum. Öz güvenini yitirmeyenlere sonsuz saygi duyuyor ve özeniyorum, en dogrusu bu cünki.

Selamlar
IP
karo01
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 20-Ağustos-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 6
Alıntı karo01 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ağustos-2015 Saat 17:10
Ben 17 yaşındayım bu hastalıga sanırım 7-8 ay önce yakalandım ve hayatım kabus oldu. Allah düşmanımın başıma böle bişey vermesin, 5-6 aydır forumu takip ediyorum ama yeni kayıt oldum. 1 hafta önce kbb a gittim bu hastalıgım için ilk defa doktora gittim ve biraz reflüm ve bide burumda biraz sola kaymışlık varmış o kadar önemli dillermiş ama lansor diye bi ilaç verdi reflü için kullanıyorum hiç bi etkisi yok bu sene son sınıfım sınava hazırlanıcam bu benim için çok önemli ama bu hastalığı sadece yaşayanlar yani sizler beni çok iyi anlarsınız. sosyal biriydim bu hastalık başıma gelene kadar arkadaşlarımla yüz yüze konuşamıyorum yüz yüze geldiğimizdede kafamı çevirerek veya kafa hareketleriyle cevaplıyorum. Çok sıkıcı bi hayatım oldu çok çaresizim biraz içimi dökmek için bu yazıyı yazayım dedim teşşekürler
IP
gece
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16-Ocak-2016
Konum: Kocaeli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı gece Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2016 Saat 10:00
merhabalar,

öncelikle yeni üyeyim, halitosis ile ilgili deli gibi araştırma yapan biri olarak neden bu kadar geç keşfettim bu formu bilmiyorum :( bende bu hastalıkla bir tek ben baş etmeye çalışıyorum zannediyordum . durumumu anlatmak isterim.17 yıldır bu sorunla uğraşıyorum. önce diş hekimine gittim çürüklerim olduğunu dolgu yaptırdığım taktirde geçeceğini söyledi, yaptırdım geçmedi. yirmilik dişlerimi çektirdim, geçmedi. kbb uzmanına görün dedi, sayısız defa farklı kbb uzmanına göründüm bir doktor sinizüt olduğunu, bir doktor olmadığını bir diğer doktor az olduğunu koku yapmayacağını söyledi. bir ton antibiyotik kullandım, geçmedi. burun eğriliği var dediler ameliyat oldum, düzeltirdim, geçmedi. a beta mikrobu var dediler, bademciklerimi aldırdım, geçmedi. dahiliye uzmanına yönlendirdiler. sayısını hatırlamadığım kadar farklı dahiliye uzmanına göründüm.3 defa endoskopi yaptırdım, hepsinde de sadece gastrit çıktı , doktor gastrit koku yapmaz dedi. internette araştırma yaparken ozon tedavisini okudum.3 yıl ozon tedavisi gördüm, ozon uygulandığında birinci gün iyiyim sonra koku tekrar geldi, geçmedi. ara ara yine yaptırıyorum. Tekrar kbb uzmanına göründüm, boğazımda yutamadığım ya da tüküremediğim bir cisim varmış hissi vardı, kbb uzmanı larenjit reflü teşhisi koydu, 3 ay panto ve gaviscon kullandım, geçmedi. Sonra endoskopide boğazımda küçük bir ödem olduğu söylendi. Sonra kbb uzmanı dil kökü bakterilerinden kaynaklanıyordur dedi ki diş hekimimde aynı fikirde biteral verdi,3 paket kullandım, kullandığımda iyiyiydim ilaç bitti yine çözüm yok. Ağız kuruluğu da var Diş hekimimin verdiği gelclair gargara, oxyfresh gargara,diş macunu,prevdent gargara,diş macunu kullandım, kullanıyorum hepsi geçici çözümden öteye gitmiyor. Doktorum çinko eksikliği olabilir dedi 2 defa test yaptırdım, ilaç kullandım normal seviyeye geldi ama geçmedi. Yaptığım ağız bakımlarını söylemiyorum bile. gerçekten dil üstü bakterilerinden kaynaklanıyordur diye dilimin üstünü artık bıçakla sıyırarak temizliyorum… ama yok koku hep arda yada kısa bir süreliğine gidiyor. bir de şimdi bu forumda okumuştum kudret narı kullanıyorum ama işe yaramıyor sanırım. Ne yapacağımı bilmiyorum  çözümü ne bilmiyorum  allah çözüme giden tedaviyi en kısa zamanda bulmamızı nasip etsin.

IP
delux
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19-Şubat-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 44
Alıntı delux Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ocak-2016 Saat 23:24
merhabalar gece yaklasik 2 senedir bende bu forumdayim bircok kisinin yazilarindan yola cikarak ve kendi yontemlerimle sorunun sebebeni bulduguma inaniyorum... endeskopi yaptirdim bende 2 sene once bendede gastrit cikmisdi...yapmadigim sey kalmadi senin gibi... kulak burun bogaz ile alakasi yok kokunun hic bosuna yorma kendini... saglam bir doktor bulmak lazim...sendeki kokunun sebebide buyuk ihtimalle bagirsak dan kaynaklaniyor...
IP
ahmetmehmet1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01-Kasım-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 316
Alıntı ahmetmehmet1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2016 Saat 18:06
benimde endoskpiden gastrit çikmişti demek herkesin gastriti var
IP
Kevseru
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 29-Aralık-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 13
Alıntı Kevseru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2016 Saat 23:05
Bende de gastrit var 3 kutu lansor türevi bir antiasit içtim geçmedi şikayetlerim. Çörekotu yağının iyi geldiğini duydum kür halinde uygulayacağım geçmezse tekrar doktor ve endoskopi yolu gözüküyor
Bunaldım
IP
Mağdur42
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 14-Ocak-2015
Konum: Konya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 42
Alıntı Mağdur42 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2016 Saat 23:29
En son girdiğimden bu zamana 5,6 ay oldu galiba. Koku baya baya azaldı. Tabi var ynede. Benim garibime giden bu 5,6 ay içinde koku o kadar çok değişti ki. Bir yok oldu bir aşırı bişekilde geldi bi ağız kokusu oldu bi nefes kokusu hiçbir şey anlamadam geçti. Yani neye göre değişti hiçbir fikrim yok şu anda da birşey yediğimde koku artıyor, yedikten sonra yutkunursam iğrenç bir tat geliyor. Ve dilimi dışarı doğru çıkarıp dişimi dilime bastırırken burnumdan nefes verince aynı iğrençlikte bi koku daha ve affedersiniz sümkürürken o koku geliyor yne. Sonra büyük oranda azalıp öyle devam ediyor. Ben geçen sene candida diyetini yaptım. Yaklaşık 8 kilo falan da vermiştim. Fakat bu diyeti bıraktım ben yne de kilo veriyorum hala toplam 12 kilo verdim geçen seneden bu yana oysa hiç de dikkat etmiyorum yediklerime, dikkat etmiyorum dediğim ekmek yemiyordum yiyiorum artık şekerli şeyler yemiyordum az da olsa yiyorum. MURAT hocam sizce bu neden olabilir. Teşekkür ederim
IP
delux
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19-Şubat-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 44
Alıntı delux Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2016 Saat 23:29
gastiriti olan bircok kisi var arkadaslar bende 2 senedir mideden geldigini saniyordum kokunun ama sizdede buyuk ihtimalle bagirsakdaki mantarlardan kaynaklaniyor diye dusunuyorum... ben yurtdisinda oldugum icin gidemiyorum doktora giderseniz lutfen bizide bilgilendirin buradan
IP
Dertbuyuk
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 11-Eylül-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı Dertbuyuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2016 Saat 22:16
Bence bizim bu sorunu tek bir yerde aramamiz hata. Ben artik bu derdin cok nedeninin oldugunu kabul etmis durumdayim. Kendimden ornek vereyim. Geniz akintim var. Ve bu kesinlile bir sebep. Cok ufak da olsa bademcik tasim var. Bu da bir sebep. Ve eger burnuden da koku geliyorsa ki geliyor, o zaman midemde/bagirsaginda da sikinti var. Ben bu 3u uzerine yogunlasacagim. Neden tek bir nedeni olsun ki. Hen bircok arkadas var bademciklerini aldiriyor fakat yine kurtulamiyor. Demekki sebep tek degil.
IP
Kevseru
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 29-Aralık-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 13
Alıntı Kevseru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2016 Saat 12:39
Dertbuyuk burnundan koku geliyorsa kesin mide bağırsak diye bir çıkarım yapabilir miyiz benim burnumdan gelmiyor mide bağırsak seçeneğini direkt elerim o zaman
Bunaldım
IP
fenerbahce20
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 9
Alıntı fenerbahce20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2016 Saat 00:02
Merhaba herkese,

Çok değil 3-4 ay öncesinde üye olmuştum bende buraya.İyiki olmuşum,bana neler kattığınızı bilemezsiniz.Diş taşlarımı temizlettirmeden önce gerçekten ağız kokum vardi,taşlarımı temizleyip bakımımı eksiksiz yaptıktan sonra hala devam ettiğini sandığım,hayatımı zindan etmeme sebep olan psikoloji beni her geçen gün yedi bitirdi.Benim gerçekten taşları temizlettirdikten sonra ciddi bir psikoloji sorunum oluştu.Ağız kokum varken bile bu kadar takmıyordum.Az kalsın canımdan oluyordum,herşeyi düşündüm sizler gibi.Ben artık atlattım hala ufaktan o koku korkusu oluşsa bile iki türlüde problemimi yendim.Eğer bu foruma üye olmasaydım herşeyi boşverip kaderime razı gelecektim belkide kendimi öldürecektim.Bu forum bana yanlız olmadığı hissettirdi ve sonuç ne olursa olsun her açıdan benim bu yolda pozitif ilerlememi sağladı.
Yanınızda değilim olmam mümkünde değil tabiki ama hiç tanışmasakta bilin ki bu duyguyu kalbinizin en derin yerinde sizlerle paylaşıyorum ve dua ediyorum.Bu problemi yaşayan her kim varsa Allah yardımcısı olsun....
Allah başka dert vermesin..
IP
gece
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16-Ocak-2016
Konum: Kocaeli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı gece Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2016 Saat 19:30
merhaba delux
bende ona karar verdim çünkü 3 paket biteralden sonra 20 gün ishal oldum ve sonra koku gitti gibi, bakalım geri gelecek mi?
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Şubat-2016 Saat 22:40
Gece peki senin sorunun neydi bagirsak mantarimii neler yaptrdin srn bende MIDE FITIGI REFLU VAR BAGIRSAK MANTARINA NERDEN ARASTRMA YAPICAZ YOKSA KOLONOSKOPIMI YAPTRCAZ DEME SAKIN
IP
ncort
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 162
Alıntı ncort Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Şubat-2016 Saat 17:36
Orjinalini yazan: gece

merhaba delux
bende ona karar verdim çünkü 3 paket biteralden sonra 20 gün ishal oldum ve sonra koku gitti gibi, bakalım geri gelecek mi?

Peki biteral kullanirken agiz kokun gitti mi? Ilaci atinca kesti mi agiz kokunu?

Biteral en az kac gun kullanilmasi lazim? Antibiyotikler kisa sureli kullanilmaz diye biliyorum da.
IP
bilginog
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Kasım-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
Alıntı bilginog Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Şubat-2016 Saat 22:20
Durun tahmin edim..

1-Kilo alma sorununuz var !
2-Mide bulantisi cekiyorsunuz arada !
3-Hi birde meyveyle araniz pek iyi degil dimi
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Şubat-2016 Saat 11:00
Arkadaslar ben 19 yasindayim ve bebekken havale gecrdim die bende hersene en az 1 kez olmak uzere yuksek ates geciririm (42 derece) genelde   soguk su icsem bile olur terliyken ruzvara ciksam bile bu illet olur hatta dun yine oldum ve 2 gundur hem nezle hem atesle ugrasiyorum bu tedavi sureclrrinde genelde antibiyotik ve ates dusurucu felan kullaniyorum o zaman agiz kpkusuunda belirgin bir azalma oluo o zaman arkdsalr diyebilirizmi ilac attigimizda mide veya bagirskataki parazit ve bakterileri idarar ve diski yoluyla atiyoruz ve sebebi mide ve bagirsaktaki bakterilerden kaynkali die

AYRICA BRN 19 YILDA 30 KEZ ATESLENMISIMDIR BADEMCIKLERI ALDIRMADIM BIYERDE OKUMUSTUM BADEMCIKLER TAHRIS OLUNCA YANI CURUYUNCE DE AGIZ KOKUSU YAPIOMUS SIZCE NE YAPMALIYIM
LUTFEN OKUYOSANIZ YORUM YAPIN BURDA BUDURUMU CEKEN HEPIMIZIZ
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mart-2016 Saat 09:25
GECE ozon tedavisi nasıl oluyor maliyetli bir uygulama mı biraz bilgi verir misin bende pek umut etmeyerek denemek istiyorum bir ara
IP
adem421
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 29-Mart-2016
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı adem421 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2016 Saat 13:20
burun bogaz degilde sindirim sistemi kaynaklı koku için ..kokuyu kendiniz alamazsınız.ancak etrafınızdakiler alır.yemekten bir saat sonra veya şekerli içecekten bir saat sonra yanınızdakiler için koku dayanılmaz olur
.sabah kahvaltsı yapmayıp aç karnına yogurt yerseniz veya kaynamıs suya limon sıkıp icerseniz kokudan üc dort saat kurtulursunuz geçici olarak.
ama şekerli karbonhidratlı hamurlu ekmek bile yeseniz vay yanınızdakilerin haline
yani yanımızdakilerin..aksamları bir kaç gun ac yatsatsak biraz dıyet yapsak koku azalır gibi olur ama geçicidir.
karbonhidratı tam kessek kokudan kurtulmuş gibi oluruz ama buda geçicidr..
sonra tekrar yediğimizde bakarız ki koku tekrar gelmiş
herhangi bir antibiyotik veya antioksidan alırız koku kesilir gibi olur.sevinçten havalara uçarız
ama geçidir..bir de kokuyu bir türlü kendimiz alamayız eşimiz ve çocuklarımızdan alırız haberi..
nedir nedendir...26 altı yıldır her gün denemeler kafa patlatmalar...ben 45 yaşındayım.
ama sonunda galiba buldum...

akşamları yemek yemeği kestim su dışında içeceği de...
ve gündüzleride karbonhidratı tabi sadece iki haftalığına kokunun kalıcı gittiğini gördüm..
daha sonra gündüzleri her şey serbest.ekmek hariç.akşamları aç kalmaya devam ettim koku geri gelmedi.bir sonraki aşamada.akşam yemeğine başladım ama diyet ve yatmadan en geç üç saat önce ve ekmek hamur işi yok. .koku gene gelmedi
sonraki aşamada her şey serbest yaptım .koku geri geldi.

evet geldi.
anladımki akşamları ekmekli hamurlu tıka basa yemek sindirim sistemimde bir başkalaşıma yol açıyor ..sindirim yemek borusunda gerçekleşiyor.belkide yemek borusunda bir takım midevik görevini gören küçük kesecikler oluşuyor.dur...tahmin yürütüyorum. haliyle sindirimin bütün kokusu ağzımdan etrafa yayılıyor
ve bu evrimi geriye çevirmek sindirim işlemini tekrar olması gerektiği yere mideye indirmek için.
bir ay gibi bir süre akşamları yemeği kesmek gündüzleri de karbonhidratı kesmek.ekmek hamur pirinç glukoz şeker başta olmak üzere.. gerekiyor.
normal evrimsiz sindirim sistemine geridöndüğümüzdede gündüz her şey serbest akşamları erken ve diyet yesek ömr boyu koku moku yok..
bu bilgiyi ilk ben yazıyorum ama inanın yakında her yere yayılır..
hemde bir çok kişi kendisi ilk yazıyormuş gibi izlenim verir.

hiç önemli değil yayılsın da .dertlere deva olsun da kimse benim belkide otuz yıldır yaşadığımı yaşamasın da
gerisi önemli değil
ama bana ... işi gücü rast gitsin bu adamın ..diye bir dua edin lütfen hem de hemen..
çok ihtiyacım var çünkü.

hoşçakalın...
IP
adem421
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 29-Mart-2016
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı adem421 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2016 Saat 13:59
Kardesim.
benim 26 yildaa vardigim sonuca gore
Asil yanlis.ozellikle ekmek ve hamur isi ve pilavin katkisiyla tika basa doldurdugumuz midemizin daha sindirimini tamamlamasina firsat vermeden.yatmamiz.yatar vaziyet te sindirim yapmaya calisan sistemimiz
bir sekilde mide kapaginin ust tarafinda yemek borusunda da sindirimi gerceklestirecek bir takim duzenlemeye gidiyor .bence
bu gelisme bir muddet sonra yemek borusunun bir nevi bir ileri mideye donusmesine sebep oluyor.bence.
ve sindirim artik her zaman yemek borusunda gerceklesmeye basliyor.
Sindirim esnasinda ortaya cikan gaz ise koku yalitimsiz olan bu bolgeden agzimiza oradqn da etrafimiza yaylliyor.kanimca.
elbetteki en cok gazi karbonhidrqt agirlikli yiyecekler cikariyor .şeker tatlilar basta.en azindan bende.qma diger yiyecekler de hic cikartmiyor degil.
hangisi daha fazla hangisi daha az.
bunlar sineklerle ugrasmak gibi .bataklik dururken...

kokuyu kendin alamazsin.cunku.lagim kokusunun ozelligi budur .cok icinde durursan ve temiz havq almazsan bir muddet sonra o kokuyu hissetmezsin.senin koku alan dokularin her an o kokunun etkisindeyken o kokuyu yok sayiyor.bence.
en azindan bende oyle.

batakligi nasil kurutucaz.tabiki aksamlari ac kalarak gunduzleri diyet yaparak.zaten mideyi bile kucultmek zorunda kalan sistem destek olsun diye mideye donusturdugu yemek borusundan o ozelligi kaldiriyor.tamamen tahmini bunlar .kimseye dogrulatmadim.l
cok da lazim degil bana .cunku ben bu varsayimdan hareketle kurtulabiliyorum .bu durumdan.
maalesef obez oldugum icin ve bir kac ay sonra tekrar kucuk dilime kadar
Tika basa yemek yiyip yatmayi aliskanlik ettigim icinn tekrar tekrar yakalaniyorum ayni hastaliga.
ama inanin aylarca kurtulmus olarak yasadigim oluyor.
bir gun bir doktor cikip ta soylr derse.yonteminiz dogru ama varsayiminiz yanlis.dogrusu şoyle şoyle...hemen inanirim.ondan iyi bilecek halim yok.ama o gune kadar benim dogrum bu....

Her ramazan oruc tutarrim. Ve iyi bilirim ki otuz gunluk oruc tada mide cok kuculuyor.o halde varsayimim dogruysa ramazan sonunda her seyin yoluna girmesi gerekmezmiydi...ki girmiyor duzelmiyor....

mantigi su ... iftari yapiyorum. Iki bilemedin uc saat sonra yatiyorum.birak onu sahuru yapiyorum direkt yatiyorum .dolayisiyla yemek borusu      midem nekadar kuculurse kuculsun mide gorevi yapmaya devam ediyor.

o yuzden aman kardeslerim sahurda cacik salata cig sebze gibi seyler yiyin.ekmekten tatlidan hamur isinden sekerdeposu olan meyvelerden uzak durun.
Ramazan disinda da bastq tarif ettigim aksamlari ac durma diyetine devam edinn.

IP
IP
marln
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 16-Aralık-2015
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı marln Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2016 Saat 10:50
bende sorunumun ne oldugunu bilmiyorum ama bugunlerde aklıma bişey takıldı.koku başlamadan 2 hafta falan once sıcak cıkolata içmiştim ama cikolota acayip sıcaktı o zaman canım cok yanmıştı neredeyse aglicaktım.bu olaydan sonra 2 hafta filan zaman gecince agız kokum başladı aydınmur hocam cok sıcak oldugu için koku olmuş olabilirmi.agzımda yara falan olmamaıştı.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2374
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2016 Saat 13:20
bilmiyorum
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2016 Saat 11:35
Adem421.
Teşekkürler yazdıkların için.Yazdıklarını okuduktan sonra bir anket hazirladim. Eger hepimiz buna katılırsak, mutlaka biraz da olsa ilerleyecegimizi saniyorum.
Ayrica yazdıkların çok tutarlı geldi. Ben de sindirimle ilgili oldugunu saniyorum bende.ama sanirim geniz kuruluguyla da ilgili olabilir bende. Artik bir çözüm istiyorum. Çok yıldım, çok yoruldum..

Allah hepimiz yar ve yardimcidi oldun.
Işlerin yolunda gitsin, Adem421.
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayıs-2016 Saat 04:37
Arkadaslar Ankete bir bakin diye yazmistim..Hic tik yok kimseden. Cevaplarsaniz ilerleyebiliriz. Biraz olsun toplu halde herkesin semptomlarini karsilastirip, kategorilere ayirabiliriz belki..Hatta aklimiza gelmeyen konulari cagristirabilir cevaplar. Biraz emek verin lütfen. Ilerleyemiyoruz yoksam 10dk ayirin arkadaslar.
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Aralık-2017 Saat 18:40
Merhaba ,

Öncelikle bu forumun kurucusu ve bu hastalığın bilimsel olarak araştırmacılığını ve bu hastalığın çözümüne önlenmesine tüm bilimsel süreçlerini araştıran ve bizler için araştırmayada devam eden hatta bu konuda bazı ilaç ve haliometer gibi araçlar üreten demek istiyorum Bilim Adamı Murat bey e selam olsun ve Forumumuzdaki ve forumda misafir olan tüm Saygıdeğer bu hastalığa sahip kardeşlerimi selamlıyorum.

Arkadaşlar benim siteye kayıt olduğum tarih 04-Ekim-2016 günü gibi görünsede tabiki bundan aylar öncesinden misafir olarak gizlice takip eden biriydim. Ve sitenin platformun bana sıcak gelmesiyle kayıt olup birşeylere yorumlar atmak herkes gibi bende hastalığıma çözüm bulma derdine yarışına girmiştim ve halende öylemiyim bilemiyorum.Kayıt olduğumdan bu yana yaşadığım süreçte hep endişe stres kaygı korku içerisinde sitede ve normal hayatımda okul yaşamımda böyle yaşadım çoğunlukla malesef , ozamanlar bademciğim vardı ve hep aklıma bu takılıyordu burnumdan nefes alma problemimde vardı hep zihnim bana bu sorunları halletmem gerektiğini söylüyordu. Ve ben her yolu deniyordum örneğin : burun açmak için buruna karbonatlı sular tuzlu sular gibi örneğin : şeker çikolata yememek örneğin : en güzel sohbetlerde çeneni kapayıp susmak gibi lanet olası saçma sapan şeyler denedim durdum pek bişey kazanmadım yalnız karbonat ve tuzlu su burnumu açmıştır doğru :D ve şekerli çikolatayı azaltmamın birçok faydası var onuda anlatıcağım herneyse şuan aklıma gelmiyor ağzım kokmasın diye haa şunları yapmıştım : mesela 1 2 litre suyu alıp ağzımı çalkalamıştım saatlerce ve artık kokmasının imkansız olduğunu düşünüyordum :D hurafelere kapılmıştım kendimi avutuyordum ama acı gerçekle en basit 1 testle karşılaşıyordum ailemdeki birine ağzımın kokup kokmadığını yakından konuşarak sorduğumda bu yöntemlerin bişeye yaramadığını anlayıp eskıden moralim 0 sa -1 -2 ye düştüğünü hissediyorum çünkü neden? çünkü bir çaba verip sonuç alamazsanız moraliniz eskısınden dahada kötüye düşer. Şimdi dostlar bilirsinizki bu hastalık en başta sizin düşüncelerinizi ifade etme özgürlüğünüzü kısıtlıyor yani konuşmanızı çok acı bi durum değilmi? sevgiliniz olmuyor arkadaşınız olmuyor olsada sizle dalga geçer veya uzak duruyor insanlarla iletişimde sıkıntı oof ne dert ne dert gerçektende değilmi? evet öyle . E peki ne yapmalıyız? ne yapmalıyız? ne ne ne? şimdi ozamanlarda böyle düşünüyordum şimdide herzaman hayatta birşey varsa onun zıttıda var yani ağız kokusu varsa kokmuyan ağızda var peki kokmuyan ağız nasıl olucak peki bir ağız neden kokar?

- Bademciklerin iltihaplanması , bademciğin eski işlevini yerine tam getirememesi

- Çürük dişler , dişlerde beyaz beyaz plaklar ve hatta diş etlerini saran beyazlıklar beyaz plaklar

- Kötü beslenme , kabızlık , susuzluk

- Belki burun tıkanıklığı sık KBB rahatsızlığı geçirmek ve boğaz tahrişi yine KBB rahatsızlıkları

eğer bunlarınız gerçek manada mükemmel ise İÇ organlardan Karaciğer bağırsaklar böbrekler gibi önemli yerler aklımıza geliyor fakat oralarda varolan rahatsızlıklar genelde kendisini ciddi biçimde belli eder sıradan bir ağız kokusuyla yıllarca başınızda durmuyacağını düşünüyorum.

Benim olayıma gelirsek ben bademcik ve burun eğriliğini geçirdiğimde rahat nefes aldım ve boğazımdaki ağırlık gitti gerçekten bademcikler gidince mutlu olduğumu düşünüyorum çok zahmetli olmasada yemek yeme ve acı çekme konusunda 1 2 hafta sizi yoran bu 2 ameliyatı ben geçirdim 18 yaşında . Ve gerçekten kokuda değişiklik olmadı şaşırdım? bu nasıl olur hani en başında anlatmışımya benim zihnim sürekli bana bademciği ve burnunu düzelt ozaman geçicek gibi totem yapmış :D hayalciliğime bakın , herneyse ben bu ağız kokusundan kurtulmak için her yöntemi dener dener sonra ailemden birine koku varmı yokmu varsa % kaç ciddi diyorum % olarak soruyorum yani mesela çok geliyorsa %50 ve üzeri rakamlar verin az geliyorsa %10 mesela daha azsa %5 de gibisinden % lik üzerinden artık test etmeye başlamıştım örneğin 1 lite su içtikten 5dk sonra test ettiriyodum :D kime yaptığımı bu zulmü anlatamam buda hoş bişey değil Murat hocam diyebilir bu etik bi davranış değil diye ama başkada çarem yoktu açıkcası hep test ederdim . Sonra şu oldu arkadaşlar benim kendim açısından faydalı olduğunu hatta iyileştiğimi düşünüyorum şuanda ama iyileştiğimi bi yandanda düşünmüyorum bu ağızkokusu meselesi insanda psikolojik travma bırakıyor ben iyileşmiş dahi olsam şuanda iyileşmediğim hissiyle yaşıyorum çünkü benim psikolojimi biraz fazla etkilemiş sanırım bu rahatsızlık. Neyse uzatmadan anlatayım , forumda düzgün diş fırçalama metodundan bahsediyordu sayın Murat hocam açtım ve içeriğinde en az 2 3 dakika ondan az sürede fırçalamanın fayda etmediğini söylüyordu ve diş macununun beyazlatmada etkili ama macunsuzda fırçalamanın etkili olduğunu söylüyordu , bende şöyle birşey yaptım arkadaşlar en az 2 3 en fazla 5 dakikalık bazen hızlı bazen orta seviye hızda dişlerimi düzgün şekilde fırçaladım aynı şekilde diş etlerimide yanlamasına diklemesine her açıdan fırçaya değdirdim çünkü benim dişlerim ve diş etim çok çabuk plak kaplıyordu belkide çözümümü buldum belkide sorunumu buldum. Evet bunu yaptım uzun süre diş fırçaladığınızda ağzınızda tükrük salgılanıyor o tükrükte dişlerinizi sarıyor ve fırçalama esnasında tükrük le birlikte fırça temizleyiciliği çok artırıyor , ve bir önemli detay daha Murat hocamın dediği ağzınızı kapalı tutun dişlerinizi aralık bırakın ağzınızda tükürük biriksin bunuda yaptığımda bakın emin değilim Psikolojik travmadan dolayı olabilir ama ben Kurtulduğuma inanıyorum bu 2 şeyi yaparak çünkü bu 2 şey sanırım beni yıllarca bu hastalığa mahkum edendi ve sizlerle paylaşmak istedim . Bu ağzınızı kapatın tükrük artsın olayı bazen işe yarıyor bende bazense zorluya zorluya oluşturuyorum sonunda tükrüğü bazen çok hızlıca doluyor bazende benım zorlamamda doluyor :D gönül istiyorki hemen ve hızlı sürekli dolsun çünkü ağız tükürüğü ağızdaki hijyeni artıran ve koruyan bir gerekli sıvı olduğunu düşünüyorum ve Murat hocamın anlatması ve diğer doktorların söylediğide bu yönde. Arkadaşlar Bademcikleriniz ve Burnunuzda problem varsa düzeltin ama cesaretli olun ve güvenebilceğiniz hekimlere yaptırın bu işi , sonra çok önemli Dişlerinizi güzel fırçalayın ve ağzınızın kuru kalmamasını sağlayın bu dediklerimi yapın ben inanıyorumki eğer iç rahatsızlıkları yoksa arkadaşlarımızın bunu yapanların %99 unun iyileşeceğini düşünüyor ve kalpten inanıyorum . Allah hepimize hiçbir hastalığı yaşatıpta devasız bırakmasın Allah hepimizin yolunu açık etsin Murat hocam gibi değerli araştırmacı bilim insanlarının yollarını açık zihinlerini açık ve insanların bahtlarını ak eylesin diye dua ediyorum . Saygıyla tüm forum üyelerini selamlıyorum.
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
Bikkin
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 26-Ağustos-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı Bikkin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2017 Saat 03:05
Arkadaslar neredeyse hepimiz sorunlari birbiriyle benzesiyo yahu nasil hala sonuc yok ben an la ya mi yo rum... burun egriligi , agiz kurulugu ,bogazimizdaki yumrumsu sey takilmislik hissi ,geniz akintisi ne biliyim sekerli gida yedigimizdeki artis yanlis mi? Herkes ayni belirtileri soyluyor ama tip bundan bi yere varamiyor cok tuhaf geliyor bana artik okadar vazgectimki foruma giriyorum halaa kurtulan yok nasil olur boyle bisey hani teknoloji cagi yok marsta yasiycaz yok yapay zeka bilmem ne daha agiz kokusunun kalici cozumunu bulamadik ya biz ne zaman insanlarla konusmaya baslicaz :( yardim edin sesimizi duyun dunya ....
IP
bedbahtadam2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Eylül-2017
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı bedbahtadam2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2017 Saat 02:32
Bikkin katiliyorum... Ayni belirtiler var bisi bulamiyoruz ya valla nedir bu? Lanet ettim ya lanet imtihan falan degil bu bu adi konulamayan bir eziyet ya her gün ya her gün.. Kac yil oldu be .. Yasadigimiz travmalar kacirdigimiz anlar zevkler cabasi LANET OLSUN
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check
Yan yatık iltihabli 20lik diş cekimi +check
IP
I feel ıt comın
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 26-Aralık-2017
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 56
Alıntı I feel ıt comın Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2017 Saat 14:05
Merhaba arkadaşlar bu site'de yeniyim ancak bazılarınız gibi ben de bu sorunu8-9 yıldır yaşıyorum. Sizlere yaşadığım bu süreç içerisinde edindiğim tecrübe ve kendimce sorunun çözüm yollarını anlatmaya çalışacağım. Önce kendimden kısaca bahsedeyim 22 yaşında üniv. 2. Sınıf öğrencisiyim okula gidip gelmek dışında spor(fitness),dağcılık,dil öğrenme gibi ilgi alanlarıyla uğraşıyorum onun haricin'de genelde yalnızımdır. İlk defa çevremden ağzın kokuyor tepkisini 13 veya 14 yaşlarımda çok sevdiğim okul arkadaşım'dan almıştım. Daha sonra lise 'ye başlayınca sözlü olarak abim tarafından çok defa uyarıldım ağzın kokuyor diye ancak o zamanlar sebebi'nin bu kadar karışık olduğunu bilmediğimden diş fırçaları,diş ipi ve gargara'ya sarıldım herkes gibi, yalnız kısa bir süre sonra diş hekimine de muayene olarak koku'nun diş ve ağız bakımı ile ilgili olmadığını anladım. O günden bugüne ağız kokusu maalesef devam ediyor. ancak umutluyum çünkü çok yol aldım ve sebeplerini bir bir yok ederek tamamen kokuyu ortadan kaldırmaya az kaldı. Gördüğüm tedaviler; reflü ilaç tedavisi kullandığım ilaçlar (raneks,protonex,rabiza...ve gaviscon,antepsin,duo...),Helicobakter tedavisi kullandığım ilaçlar ( 3 çeşit antibiyotik),
Geçirdiğim operasyonlar; bademcik ameliyatı,konka hipertofisine bağlı burun eti yakma işlemi,deviasyon ameliyatı)
Muayene olduğum tıp bölümleri;Gastroenteroloji,KBB,Diş Hekimliği.
Olduğum operasyonlar ve kullanılan ilaçlar'dan sonra Konulan Tanılar;reflü,burun eti büyüklüğü,Geniz akıntısı.
Ne zaman koku başlıyor ve keskinleşiyor: bi öğünde çok fazla yediğimde( ya da doyarak kalktığımda da diyebiliriz) , acılı,baharatlı yiyecekler tükettiğimde, kırmızı et yediğimde(çok bariz farkediliyor), portakal,mandalina (hemen göğsüme acı sular gelmeye baslıyor mide den ve ardından geniz akıntısıyla beraber koku) bazen elma tükettiğimde, sucuk sosis,pastırma ( göğsüm yanmaya baslıyor yine mide den ağıza gelen su tarafından). Tüm bunlar geniz akıntısını arttırıyor ve o akıntı beraberinde kötü kokuyla beraber boğaza doğru akıyor. Ancak bu tür yiyecekleri tüketen hatta çok daha fazlasını yiyenler'den hiç ağız kokusu gelmiyor böyle bir şikayetleri yok.Bu durumda bizim yaşadıklarımız normal değil arkadaşlar.
Ağız Kokusunun Bittiği Dönem: ağız kokusunun kesildiği bi iki ay vardı. Burun etlerini yaktıktan ve sinüs rinse ile geçen bi üç ay dan sonra özgüvenim tamdı, çevremden bilhassa abim den artık ağzımın kokmadığını belirten yorumlar duyuyordum. ben de hissediyordum ta genize artık bi akıntının olmadığını. Sonra tekrar basladı.
Şimdi ise çözmeye çok yakınım çünkü sadece iki kaynak kaldı ağız kokusuyla bağlantılı birincisi büyük burun eti ve ikincisi endoskopilerle tescillenmiş reflü( yemek borusu ve mide arasındaki sfinkter genişliği). Bundan Sonra Yapılacaklar: Burun eti'ni aldırma ve Mide kapakçığı ameliyatı.
Mail hesabım açıktır görüşmek ve soru sormak isteyen ordan ulaşabilir.
IP
hazenn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-Eylül-2012
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı hazenn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Nisan-2018 Saat 01:12
Artık o kadar sıkıldım ki.. yapmadığım şey kalmadı yani o kadar güçsüzüm ki bu konu için dua bile etmek gelmiyor içimden artık.. yaklasık 18 - 19 yıldır uğramaktan yoruldum.
2 kez ameliyat oldum, ağız hijyeni vücut hijyeni için yaptıklarım, hastanede gitmediğim bölüm kalmadı. yokmuş gibi davranıyorum herşey yolundaymış gibi yapıyorum ama bir anda öyle bir düşüyorum ki sadece ölmek istiyorum ve biliyorum ki Allah sabır veriyor çünkü başka türlü yaşamak nasıl mümkün olurdu böyle. böyle dipte kendimi kötü hissetiğim anlarda ( şimdiki gibi..) mevlananın 'üzülme! dert etme can!' şiirinde söyledikleri kafamda dönüyo:
''Şimdilerde bol bol dua et
Hasat yakındır can!
Kaderini sev!
Varsa kederini de sev!
Üzülme hastalıklarına
Gör, hangi günahlarına kefaret olacak''
gerçekten başka türlüsü mümkün değil.
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2018 Saat 13:19
gençler zengin biri olsam bu forumdaki herkesi toplarım Murat hocamıda alırdım aramıza onun önderliğinde bilimsel bir çalışma yürütürdüm hepimiz ağız kokusunun her türlerine karşı neler yapılması gerektiği hakkında ipuçları toplardık şahane olurdu ve belkide iyileşirdik !
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu