Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Sindirim Sistemi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Konu: Sindirim Sistemi
    Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2015 Saat 04:35
Arkadaslar,

bendeki koku ile alakali olabilecek ve belirgin iki konu vardi sürekli aklimda. Birincisi sindirim sistemimdeki tuhafliklar. Mesela asiri hava olusumu, tuvalete cikamama, birden acikma ve sürekli rahatsizlik veren bir mide basinci.
Ikinci olarak burnum hep kapalidir. En azinda bir taraf mutlaka kapali diger tarfda biraz nefes almami sagliyordu. Ayrica cok yogun bir burun kurulugu.

Bir gün farkettimki özellikle.karnim doluyken burbumun arka kismindaki siskinlik.daha da yogunlasiyor. Hava da olunca ki hep oluyordu agiz kokum inanilmaz yogun oluyordu.

Bunun cözümü eger teshis konulamiyorsa ve engel teskil edecek bir rahatsizligimiz yoksa, glutensiz,laktozsuz ve rafine sekersiz bir beslenme tarzi OLABILIR.

Ben farkettimki bende bu beslenme sekli hava konusunu hemen hemen 75% oraninda azaltti. Dolayisiyla simdilik yani bir kac günden bu yana agzimdaki kötü tadin orani biraz düstü gibi. Akcigerden ya da burnumdan geldigino düsündügüm kokuda bir azalma pek.yok. ama mide ve bagirsaktan kaynaklandigina inandigim koku ve kötü tat hissedilir derecede azaldi.

Ilgilenenlerin bu üc beslenme tarzini arastirip denemelerini rica ediyorum. Belki mucize bir.ilac yerine beslenmemizi degistirmemiz gerekiyor.

Ama ben ayrica et de yemiorum artik. Sadece sebze, meyve,pirinc, patates, bazi tahillardan kendi.cektigim undan yapma ekmek cesitleri. ayrica bol su ve cay.

Lütfen deneyin ve deneyiminizi yazin. Kizkardesimle.ayni oday paylasiyoruz ve bana agizdan gelen kokunun azaldigini söyledi.

Murat hocam lütfen bu soruma bir cevap yazabilir misiniz, dil kokusu 3 gün cok islak kalmis bir bezin kokusunu andirmasi yada hafiften camasir suyu kokusuna benzemesi neyin belirtisidir? Proteinle alakali midir? Tip 1 mi dersiniz? dilimi temizledigimde böyle bir.koku.oluyor.

Yardiminiz ve arkadaslarin olasi cevaplari icin simdiden tesekkür ediyorum.

@Mehmet

Natronlu su konusunu denedim ama su var:bende sindirim sistemi bozuklugu cok belirgin ve bu yeme alisanliklarimi degistirince hayatimda ilk kez belkidehic taimadigim bir rahatlik yasiyorum. Natronu gün icinde icersem bu sindirimi sifirliyor. Yani sorunu sindirememe sonucu bagirsaktaki gaz ile alakali arkadaslar icin biraz paradoks olabir. Ama agzimi natron ile gargaraliyor ve cok asitli meyvelere cok az miktarda döküyorum. Mide konusuna gelince, mide suyu analizi yaptirmak istiyorum..Cünkü eger mide suyunda ve salgilanmasnda sorun varsa bunun tedavi edilmes gerekir bence. Mesela safra fazlaligi,azligi gibi sorunlar da olabilir. Ama eger hic birisi tutmazsa bu yaptiklarimin sonunda biraktigim yerden devam edicem icmeye. Sende durum nedir? Hala yok mu?

Hepimize sabir diliyorum.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2373
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2015 Saat 07:05
Orjinalini yazan: kimki

Murat hocam lütfen bu soruma bir cevap yazabilir misiniz, dil kokusu 3 gün cok islak kalmis bir bezin kokusunu andirmasi yada hafiften camasir suyu kokusuna benzemesi neyin belirtisidir? Proteinle alakali midir? Tip 1 mi dersiniz? dilimi temizledigimde böyle bir.koku.oluyor.


Kokunun cinsi, neye benzediği, ne gibi koktuğu çok önemli bir bilgi değildir. Sebebi veya sebebin bulunduğu yer hakkında fikir vermez.
-M
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2015 Saat 14:08
Tesekkürler yine de. Sormamin nedeni hani nefes amonyak kokarsa su organ olabilir,üre kokakarda su organdan gelebilir deniyor ya, belki bu spesifik kokunun da belirli bir bakteri türünün ürünü, ya da burun bogaz kismina ait tipik bir koku olabileceginden dolayi sordum.
Acaba bunu okuyan arkadaslar deneyebilir mi, dil üzerini kasikla ya da neyle temizliyorsaniz ayni bir koku türünü hissediyorlar mi.

Simdiden tesekkür ederim.
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2015 Saat 21:45
@kimki

Kardeş söylediklerinin çoğunu bende yaşıyorum. Mide şişkinliği, burun deliklerinden birinin kapalı olması, zamansız öğürmeler ki ben bunu reflüye veya herhangi bir sindirim sistemi bozukluğuna bağlıyorum.

Dediğin diyeti bende yapıyorum. Ekmek ve şeker ayrıyeten pirinç makarna simit vs. ağzıma sürmüyorum. Tuvalete çıkma sıklığım 3 günde 1 kezden, hemen hemen her gün çıkabilmeye kadar ilerledi.

Et yememenin nedenini tam anlayamadım. Belki sindirim sisteminin yeteri kadar çalışmaması etteki vitaminleri tam olarak alamaması olabilir mi? Bir nevi bağırsak florası sorunu.

Benim durumum stabil. Karbonatlı suyu günde 1 kezden fazla içmiyorum hatta çoğu zaman içmiyorum. Tabi bıraktığım zaman koku tekrardan geliyor. İçtiğim zaman belli bir zaman sonra kayboluyor. Nedenini çözebilmiş değilim. Bu diyete başlayalı 1 ayı geçti koku üzerindeki etkisini tam anlayamadım.
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2015 Saat 00:43
@Mehmet

Yemedigim gida türleri: Tahillar (istisnalari asagida siraliyorum), yani ekmek,makarna,hamur isleri. Meyve disinda seker iceren, ya da hazir gidalara giren, ya da sekerin ta kendisini tüketmiyorum. Sadece tazevgidalari yiyorum..Bal, recel yok. Hatta xylit icermeyen tatli sakizlari dahi.
Ayrica Süt,yogurt,peynir, yani tüm süt ürünleri yok. Son olarak da et, yumurta,balik,tavuk yok.
Süt ürünleri bana sanki iyi gelmiyordu ama laktoz testi filan yaptirmadim. Et de ayni sekilde. Sindirimimi yavaslatip, agzimdaki kötü kokuyu cogaltiyordu. Ayrica romatizmal hastaliklar türüne ait olan bir rahatsizligim var. Doktorum etin,yani hayvani tüm proteinlerin,vücuttaki iltihaplari had safhaya cikardigini belirtmisti. Mesela kanda bir iltihap belirtisi olan üre asiti miktari hayvani proteinle tetikleniyor.

Tabii ki bu saydiklarimi yemedigim gibi, olasi eksikleri dengeleyecek gidalari yemek zorundayim. Mesela hayvani protenlerle es degerde olan ve gluten icermeyen üc cesit tahil benzeri ürün var. Bunlari vücudun protein ihtiyacini kapatmak icin az ve orta miktarda sebze yemeklerine katuyorum, türkce isimlerini bilmedigim icin latince isimlerini yaziyorum, muhtemelen daha net olur:iki ismi olan Chenopodium quinoa, Quechua kinwa, sonra bir de Amaranthus caudatus tohumlari, Kiwicha ismiyle biliniyor ve Fagopyrum esculentum ve tabi pirinc. Yine de abartmiyorum bunlari, cünkü asiri proteinin konuyu yogunlastirdigini farkettim. Ayric pirinc ve patates de serbest. Bunun yani sira her sebze ve her meyve, ama fruktoz orani en yüksek olanlari daha az tüketiyorum, mesela üzüm.
Önemli olan yag konusunu da abartmamak, bu yzden en dogrusu hakiki zeytin yagi, Linum usitatissimum tohumu yagi. Tereyagi ve margarin yok.

Tüm bu gidaarin iyi gelyigini gercekten hissediyorum. Mide yanmam azaldi ve karinda hava olusmuyor. Dilimde hep az oranda pas olurdu, o da gitti. Midem sanki kapali gibi, hissetmiyorum, cok rahatim. Ayrica birden acinip gereginden fazla yemiyorum. Az bir sey yiyince doyuyorum.

Yine ye omasi eksiklikler icin Vit D (rahatsizligim icin zaten almam gerekiyoryu,ama pek sallamiyordum..yanlismis,cünki iltihaba karsi cok iyi), Vit B2,6,özellikle 12,cinko,vit c ve vit d'nin daha iyi calismasi icin vit k alinmali.
Bunlarin tümüne dikkat edildiginde saglik acisindan pek sorun cikmaz sanirim..Ama zaten derdim o degil, derdim agiz kokusunun olasi bir sindirim sistemi sorunundan dolayi ortaya cikma ihtimalini anlamak ve bagirsagi,mideyi,karacigeri ve safra kesesinin isini hafifletmek. Aslinda en dogrusu öncesinde bir sindirim testi yaptirman..Mesela bazi insanlarda safra kesesi iyi calismiyor (icinde tas olunca özelllikle), bu safra eksikliginden dolayi yemek bagirsakta dönüsüme ugramadan vücuttan cikabiliyor. Besinleri alamiyor vücut. Tüm bunlari ve önemli olan laktoz, gluten,fruktoz hazimsizligine dair bir diski analizi en dogrusu..Sonra da bagirsaktaki patojen bakterilerin belirlenmesi. Safra konusu icin Kreon25000 isimli bir imac var mesela.Eksiklikten dolayi proteinler, yaglar vs vücuda yaramiyor,bu ilac yapay olarak eksik enzimleri veriyor. Bagirsakta mesela Leaky Gut Sendromu ve kronik iltihaplar olusabiliyor. Yigilan ve cürüyen diskinin gazlari bu hastaligin yol actigi bagirsak yirtiklarindan ak cigere vararak nefesimizle cikiyor. Iste bundan süphelendigim icin, bu ve gida alerjisi ve üstteki testleri yaptiracak imkanimin olmamasindan dolayi bu diyeti yapmak istedim..ve iyi geliyor, nefesi bile daha iyi aliyorum burnumdan.
Natron konusunu da senden edindigim bilgiyle eksi meyvelere uyguluyorum. Cok az bir miktarda (bicak ucu) eksi meyvelerin üzerine döküyorum. Mide hapi yerine bunu deniycem yanma olunca midede Ayrica gargara yapiyorum.

Sarimsak, sogana deginmissin..Ben de yemiyorum.Sadece sogani yemekte önceden kavrulmus halde yiebilirim, ama diri asla. Oysa sarimsak ve sogan gastrit olmasa cok faydali..zencefil,turp,aci biber ve sirke ile diri halde karistirip antibiyotik niyetine yiyenler var. Sanirim etki var..Agiz ve twr konusu bir ay gitmez.

Hoscakal
IP
kimki
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Temmuz-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 23
Alıntı kimki Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ağustos-2015 Saat 21:13
Arkaslar, sunu anladim ki bugün, koku bende direk agiz kaynakli degil gibi. Iki üc gün tam olarak ne yedigimi hatirlamiyorum,sanirim süt ürünlerine el sürmedigim icin aldigim süt benzeri bir icecek olmali (badem ve su karisimindan elde edilen beyaz bir icecek),midemi bozdu. Bahsettigim tahil benzeri Quinoa ve Amaranth isimli gidalari icinde kaynatip lapa gibi yedim. Herneyse, midem ve karnim dünden bu yana berbat. Sindirimde.sorun var ve yine su lanet hava sorunu..Kac günden beri hic hissetmedigim kadar igrenc bir ta dilimde ve burnum kupkuru, konkalar sis ve nwfes alamiyorum.Ara ara igrenc kokan nefesimi alir gibiyim. Agzim eksimsi..
Yani sanirim bendeki koku sorunu akcigerden sonra direk olarak sindirimle de alakali. Karnim rahatken burnumda da sislik,kurulukve nefes sorunu olmuyor..Ne zaman hazimsizlik,karnimda hava ve midede yanma hissetswm agiz kokum tavan yapiyor.
Bagirsak ve burun konusuna siz de bir dikkat etseniz arkadaslar,acaba benzeri bir bag sizde de mevcut mu,merak ediyorum.


Kalin saglicakla..ve sabirla!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu