![]() |
Pharmol burun spreyi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Pharmol burun spreyiGönderildi: 19-Agustos-2015 tarihinde 23:53 |
|
Murat Hocam size sormustum pharmolu burun spreyi olarak kullansak diye. Bi deneyin bakalim demistiniz. Kullandim ve �ok etkili oldugunu g�rd�m. S�rekli kullanmayi d�s�n�yorum.
Arkadaslara bilgi vermek istedim. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Agustos-2015 tarihinde 07:12 |
|
Zeki ve yaratici insanlarsiniz.
:-) -M |
|
![]() |
|
blanche
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 24-Haziran-2015 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Agustos-2015 tarihinde 23:50 |
|
Eger ger�ekten etkiliyse bu harika bi haber..:) :) bende yarin sabah bir kutu Pharmol alip deneyecegim.sonucu buradan paylasirim..cok tesekkurler :)
|
|
![]() |
|
ncort
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Agustos-2015 tarihinde 21:38 |
|
Sorunun burundan kaynaklanip kaynaklanmadigini anlamanin bir yolu olabilir mi? Burun icin bir damla olur mesela bakterileri olduren... Eger agiz kokumuz geciyorsa sorun burun kaynakli demektir?
Var mi boyle buruna damlatilan bir antibiyotik cinsi birsey? |
|
![]() |
|
bad-i saba
�ye
Kayıt Tarihi: 23-Agustos-2014 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 67 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Agustos-2015 tarihinde 23:34 |
|
Ben de Murat Hocanin �inko buruna devamli uygulanmaz, uygulanirsa hasar olusturur dedigini hatirliyorum. Ben mi yanlis hatirliyorum.
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2015 tarihinde 08:10 |
|
Evet dogru. Fakat kalici bir hasar degil.
Ayrica koku resept�r�n�n duyarsizlastirilmasi gerektigi durumlar varsa o hasar tedavi olur. Mesela retronasal olfaksiyon (genizden koku alma durumu) i�in d�s�n�lebilir. Konsantrasyonu d�s�r�l�rse degisik alternatifler belirir. Yurt disinda soguk alginligi i�in �inkolu burun spreyleri var. Bir kismi konsantrasyonu fazla geldigi i�in kaldirilmis, bir kismi devam ediyor. Zn li burun damlasi masada kalmasi gereken bir se�enek olabilir. Se�enek cebimizde durmali. -M |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2015 tarihinde 08:19 |
|
Daha �nce bahsettiysem ikinci kopya oluyorsa bagislayiniz fakat burunda s�yle acayip bir durum var:
Biz biliyoruz ki, ansiklopedik bilgilerimize g�re, aminoasit (protein) agiza girdigi zaman agizdaki bakteriler bunu par�alar ve �irkin koku ortaya �ikar. Zaten protein gargarasini agiza koydugumuz zaman her saglikli bireyde odayi dolduracak �irkin koku olusur. Bu normaldir. Ayni protein gargarasini buruna damlatinca HI� koku yapmiyor !!! Bu �ok siradisi bir durumdur. Yillardir uykularimi ka�iran bir paradokstur. Ayni bakteri burunda da var, agizda da var. Ayni protein. Ayni organizma. Fakat sadece agizda koku olusuyor. O halde agizda bakterilerin protein par�alayarak koku yaptiklari ger�egini yeniden sorgulamak gerekir. Baska bir sey var ki agizda koku yapiyor. O sey g�z�m�n �n�nde duruyor ve ben g�rm�yorum, g�remiyorum, yillardir bulamiyorum. Bunun gibi bir baska paradoks daha var. Sirasi gelirse anlatirim. Sizler �inko buruna damlatilir mi diye sorunca �agrisim yapti birden. Burunda suni olarak k�k�rtl� koku olusturamadigim i�in deneyemiyorum. -M |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2015 tarihinde 21:07 |
|
Hocam �inkoyu agiz yoluyla tablet olarak aldigimizda neden kokuya karsi etkisiz kaliyor?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2015 tarihinde 07:08 |
|
Biliyorsunuz koku dil sirtinda olusuyor. �inko temas ettiginde kokuyu ��kt�r�yor. Tablet formunda yutarken ila� dilinizin sirtina yeterince uzun bir s�re boyunca temas etmedigi i�in kokuyu engelleyemiyor
-M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2015 tarihinde 12:50 |
|
Koku baska yerden kaynakli olabilir. Belki nefes kokusu oldugu i�in burundan �ikiyordur. O zaman burun spreyi ise yaramayabilir. Bence ilk basta kokunun kaynagini tespit etmek lazim.
|
|
![]() |
|
ncort
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2015 tarihinde 12:51 |
|
Hocam bi ilac soyleyin deneyeyim? Burun antibiyotigi gibi birsey yok mu buruna sikabilecegim?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2015 tarihinde 08:27 |
Su anda yasal olarak piyasadan temin edebileceginiz sadece sin�s rinse kit �nerebilirim. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2015 tarihinde 19:20 |
|
pharmolzn g�rd�g�m kadariyla su anda en ucuz eczane.com.tr'de var.
O sitede "listerine pocketpaks" diye bir �r�n daha var. Serit seklinde sakiza benziyor, T�rkiye'de baska sitede yok. Dis fir�alayinca sakiz atinca koku ge�iyor, diyen arkadaslar o �r�n� de deneyebilir. Daha pratik ve etkili olabilir. Pocketpaks'i deneme ama�li siparis verdim ama benim kokunun i�erilerden bir yerden geldigini d�s�nd�g�m i�in etki edecegini sanmiyorum. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Agustos-2015 tarihinde 09:07 |
|
Listerine pocketpaks'in yapisini incelemistim. A�iz kokusu i�in sakincali buluyorum.
---- Pullulan, Flavors, Menthol, Aspartame, Potassium Acesulfame, Copper Gluconate, Polysorbate 80, Carrageenan, Glyceryl Oleate, Eucalyptol, Methyl Salicylate, Thymol, Locust Bean Gum, Propylene Glycol, Xanthan Gum, FD&C Green No. 3. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 18:23 |
|
listerine pocket packs'i kullandim, agzi yakan naneli bir sey. �ok asiri ince, 0,1 mm falan heralde agza attigim anda eriyip gidiyor. Iki �� tane atinca burnumdan ates fiskiriyor sanki, tipik listerine. Koku �zerindeki etkisini tam bilemiyorum, on on bes dakika kokusu agizda kaliyor. Bence tekrar siparis vermeye degmez. Isin k�t�s� tekli bitmisti ��l� siparis vermistim. B�yle kullanmadan atiyoruz g�naha giriyoruz.
Hocam, Pharmol zn de kullaniyorum ama su dikkatimi �ekti: Cam sisedekini kullandigimda agizda bayaga bir buruk tad birakiyor, plastik sisedekini kullaninca buruk tad hi� yok, sekerli bir tat kaliyor. I�eriginde mi bir fark var yoksa plastikteki bozulmus olabilir mi? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 18:37 |
|
Valla bilmiyorum ki?
Firmasi gliserin ayarini degistirdim demisti bana bilgi vermisti. Belki gliserin y�zdesi bu farki yaratmis olabilir. -M |
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Aralik-2021 tarihinde 23:11 |
|
Hocam ilk mesajdaki burun spreyi konusunu soracaktim, kullanalim mi? �st�ne de suradaki ikinci paradoksu merak ettim:
"Baska bir sey var ki agizda koku yapiyor. O sey g�z�m�n �n�nde duruyor ve ben g�rm�yorum, g�remiyorum, yillardir bulamiyorum. Bunun gibi bir baska paradoks daha var. Sirasi gelirse anlatirim." |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Aralik-2021 tarihinde 20:56 |
Yeni kitabimin 63.�nc� b�l�m�n� bu t�r konulara ayirdim. Agiz kokusu hakkinda bilinmeyenler, kesfedilmesi gerekenler, tuhafliklar falan. Yukardaki satirlatimda bahsettigim paradoksu allah bilir hangisiydi. Muhtemelen burunda k�k�rtl� gaz �retilemedigi olabilir. Agiza amino asit sol�syonu verince bakteriler bunu par�alayip kokulu gazlara d�n�st�r�yor. Bu olay �ok iyi bilnen bir �zelliktir. Ayni aminoasit buruna damlatilinca koku meydana gelmiyor. Agizda bulunan ayni bakteriler burunda da var. neden burunda koku yapmiyor? Hani kokuyu bakteriler yapiyordu ? Neden ayni bakteri agizda koku retyiyor burunda �retmiyor. ?? Bunu ben ��zemedim. Daha baska ��z�lememis tuhaf seylere de rastladim. Koyun dili deneyi, kahve fincaninda agiz kokusu �retmek falan filan... Sadece bu tuhaf olaylara kitabimda koca bir b�l�m ayirdim Agiz kokusu zannedildiginden daha karmasiktir, hi� bir sey bilmiyoruz. Bildigimizi zannediyoruz. Emin olun. |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Aralik-2021 tarihinde 12:39 |
|
Arkadas jel lavabo a�ici almis, tikanmis lavaboya d�k�yorsun a�iyor. �zerinde de sunlar yaziyor:
.K�t� kokulari yok eder. .Tikanikligi a�ar. .Hijyen saglar. Bunlar tam da bizim istegimiz olan seyler.
Seytan diyor �ek burnuna sen de kurtul kokudan da kurtul Tabii sonu kesin tahtali k�y olmasa yapardim. :)
|
|
![]() |
|
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Aralik-2021 tarihinde 20:26 |
|
SOL �ST �ENEMDEKI 20LIK DISIM �ZERINE BASTIRDIGIMDA VE DIS IPI SOKTUGUMDA AGRIYOR. YEMEK YERKEN O DISIMLE BASTIRINCA AGRIYOR. ��R�K, AMA DOKTOR �OK ��R�K DEGIL KOKU YAPMAZ BU ��R�K DEDI. SIZCE YAPAR MI
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |