![]() |
Zeolit ve agiz kokusu macerasi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Zeolit ve agiz kokusu macerasiGönderildi: 27-Agustos-2015 tarihinde 07:19 |
|
Dis macununda parlatici olarak zeolit ilave ediliyor. Asindiricidir, uzun s�re ovalanarak kullanilirsa soguk hassasiyeti yapabilir. Yutulmasi i�in kaps�lleri vardir. Antioksidan oldugu s�yleniyor �lser kanser ve bilimum hastaliklarda kullanildigi yaziyor. Ismi Megamin kaps�l. Ben bunu s�pheli karsiliyorum.
Koku giderici �zelligi oldugu dogrudur. K�meslerde ve ahirlarda zemine zeolit konulur. Kokuyu alir. Ben bu malzemeyi agiz kokusu tedavisinde denedim. �lkemizde �retilen nadir minerallerdendir. Bor gibi. B�t�n d�nyaya �lkemizdeki 3 zeolit kaynagindan dagitiliyor. Bir ka� tane kaynak da yurt disinda vardir. meksika veya orta Amerika �lkelerinden birisinde daha zeolit var. Yanilmiyorsam jeopardit ismi ile biliniyor orada. Jeopard isimli bir arkeolog kazi yaparken buldugu i�in bu isim verilmis. �lkemizdeki 3 kaynaktan 1 tanesi batida, 2 tanesi dogu vilayetlerimizdedir. Dogudaki kaynaklarimizdan bir tanesinden elde edilen zeolit toksik madde i�eriyor. Bu sebeple Avrupa bizden zeolit almak istemiyor. Istanbul'da bilmemne m�hendislikte 1 kilo kaliteli zeolit 2 liradir. Agizda bekletilirse zararsizdir. her hangi bir toksik etkisi yoktur. Tip 1 agiz kokusunu yok ettigi dogrudur. Bir zamanlar, Zeolit protez yapmaya �alismistim. Basardim da. Agiz kokusu olan bireye bu protez disaridan g�r�lmeyecek sekilde takildiginda kokuyu aliyordu. Fakat g�rd�m ki zeolit kullanildik�a etkisini kaybediyor, protezi s�k�p yeniden zeolit tozu koymak gerekiyor. Bu sebeple kullanisli olmadi. Eskiyen ve artik koku engelleme etkisi kaybolan zeolit Sodyum hidroksit (NaoH) i�inde kaynatilirsa yeniden eski taze sekline geri d�n�yor. Koku engellemeye devam ediyor. Gen�lesiyor. Fakat protez i�ine zeolit koyduktan sonra insanlara bu protezi her ay NaOH i�inde kaynatacaksin diyemeyiz. Bu sebeple zeolit protez �alismami sonlandirdim. Zeolit garara yapmak istedim. Bu mineral sadece humik asit i�inde ��z�nd�g�n� okudum. Ziraatcilarin g�bre olarak kullandiklari humik asidi buldum ve zeoliti karistirdim. Fakat ��z�nmedi. Yani gargara sekline getirilemiyor (simdilik). Kimyacilarimiza sordum. Zeoliti nasil ��zerim dedim. Zeolit nedir dediler. Sormaya vaz ge�tim. Bir kimyaci ne oldugunu biliyordu. Fakat sana zeolit satayim mi deyince ondan da vaz ge�tim Bu minerali ��zebilen varsa iyi bir agiz kokusu gargarasi olur. Duyururum. -M |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Agustos-2015 tarihinde 15:37 |
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Aralik-2011 Konum: Agri Durum: Çevrimdışı Puan: 220 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Agustos-2015 tarihinde 20:05 |
|
Pariste sordum eczaneye komond etmem lazim hazirda elimde yok dedi toz gibi ugutulmusu
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Agustos-2015 tarihinde 20:07 |
|
Nasil cozulur diye sormadim :/
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2015 tarihinde 09:10 |
|
Amerika ve cin e-ticaret sitelerinde liquid zeolite diye 30 gr yaklasik 70 tl civarlarinda satiliyor fakat yurt icinde yok bulamadim tabiyki bunlar saf zeolitmi insan kullanimina uygun mu tam anlayamadim cunku yazanlar ingilizce birde bu artik uretilmeyen nano tech sprey icerisinde de var bu madde sitelerinden okudugum kadari ile laboratuarda sentetik zeolit olarak uretiyorlarmis
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2015 tarihinde 09:25 |
|
Tabii bide soyle bi durum var bunlar detox icin vitamin mineral katkisi adi altinda satiliyor bu urunu siparis edilse bile gumruk te kalma ihtimali var cunku yurtdisidan vitamin ancak doktor recetesi ile alinabiliyo tabi bu bi ihtimal sadece
|
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2015 tarihinde 16:31 |
|
Murat bey fransada eczanede zincum metallicum buldum dil alti yapmak icin ne dersiniz bu urunu taniyormusunuz bide herbesan zinc pastille hakkindanbir gorusunuz olabilirmi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2015 tarihinde 20:00 |
|
Kimyasal bilesimini yazar misiniz?
Bu bir metal par�asi ise fotograf da g�reyim -M |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2015 tarihinde 21:42 |
|
Yok metal parcasi degil! Kucuk boncuk gibi tanecikler emilmek icin. Icinde cinko laktoz ve sakkaroz var
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 07:05 |
|
Seker ilavesi agiz kokusu engellemesi bakimindan iyi degil.
-M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 09:01 |
kimyasal bilesimi budur 2Zn + O2 = 2Zno oksijenle reaksiyona giriyor |
|
![]() |
|
evian
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 13:03 |
|
Zinc en pastille ( cinko tablet) var bulunca onu yazarim zeolit en poudre la beraber insaAllah murat bey
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 15:45 |
Bu bir bilesim degildir. Kimyasal reaksiyonun form�l�d�r. �r�n�n kimyasal bilesimi nedir? ve hangi �r�nden bahsediyorsunuz? Adi nedir? I�erigini tam yaziniz. (Ayrica form�ldeki ZnO �inkonun en etkisiz ve en faydasiz bilesigidir, nasil geldi oraya bilmiyoruz.) -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 18:32 |
|
Hocam, nanotech'i �reten firma zeolit kullanmisti onlar ��zememisler mi?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 18:42 |
|
Orada ��z�nme diye bir olgu olmuyor yanilmiyorsam.
Tabi dogru bilgi i�in firmaya sormak lazim -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Kasim-2016 tarihinde 13:01 |
|
hocam kral suyu nedir saf islenmemis zeoliti bunun ile ��zebilirmiyiz sizce bir kimya forumunda biri bana bu sekilde belki ��z�lebilecegini yazdi tabi oda tam emin degil diger sorularimada cevap yazmadi
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Kasim-2016 tarihinde 07:31 |
Sordugunuz sorunun cevabini Bilmiyorum. Bir zaman zeolitin pesinden �ok kostum. Bir tedavi se�enegi �retmek istedim. yukarida fotografi olan Zeolit sadece hmik asitte ��z�n�r dediler. Zirai ila� saticilarinda humik asit buldum ama ��z�nmedi. -M |
|
![]() |
|
H�lya aydin.
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2016 tarihinde 16:33 |
|
MERHABA ARKADASLAR ASAGIDA KI �R�N� KULLANAN VARMI? I�INDE �INKO VARMIS.. MURAT BEY,�R�N HAKKINDA KI D�S�NCELERINIZI MERAK EDIYORUM..KULLANMALIMIYIZ? FAYDASI OLUR MU?
Tung Dil Macunu 85g Klinik arastirmalar k�t� nefesin 1 numarali nedeninin dil �zerinde bulunup, k�t� koku yayan bakteriler oldugunu g�stermektedir. Tung Dil Macunu ve Tung Dil Fir�asi kullanarak bu bakterilerden kurtulabilirsiniz. Tung Dil Macunu dildeki �ikartilmasi zor plaklari s�ker. I�erigindeki �inko dildeki bakterilerin neden oldugu k�t� nefesi etkisiz hale getirir. Dilinizi dis macunlarindan daha iyi temizler. Essiz, harika tadi dilinizi heyecanlandirir ve ferahlatir. ARASTIRMA: Nova Southeastern �niversitesi, Dis Hekimligi b�l�m� tarafindan ger�eklestirilen arastirma sonucunda katilimcilarin %91'i Tung Dil Fir�asi'ni tercih etmektedir. AMA�: Katilimcilara hangisini tercih ettiklerini belirlemek �zere farkli dil temizleme �r�nleri sunulmustur. METOD: 2 hafta boyunca, farkli katilimcilar se�ilip 3 degisik dil temizleme �r�n� kullanilmistir. Y�NTEM: Arastirma sonucunda katilimcilarin %91'inin Tung Dil Fir�asini tercih ettikleri g�r�lmektedir. Tung Dil Fir�asi dilin en arka kismina dahi rahatlikla ulasabilecek sekilde tasarlanmistir. Ayrica katilimcilar Tung Dil Fir�asinin dil temizlemek i�in daha etkili bir �r�n oldugunu belirtmektedir. |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2016 tarihinde 03:55 |
|
O koku yapan bakterilerin dile tekrar gelmesi 10 dk .Evet 10 dakika.Neyle fircalarsan fircala istersen altin kaplama firca kullan.Ister elmas tozundan yapilmis macun kullan.Fark etmez.
|
|
![]() |
|
Cekince
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2016 tarihinde 23:46 |
|
Ben kullaniyorum, Watsons larda satiliyor, kesin ��z�m degil belki ama verdigi temizlik hissi g�zel ama dil fir�asinin bakterileri yaymaktan baska ise yaramadigini yazan olmustu.
Bu �r�n� kesfettim ben iyi oldum gidiyorum yazan da |
|
|
Biktim
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Aralik-2016 tarihinde 23:46 |
|
bende kullandim fakat fazla etkisini g�rmedim tabiyki kisiye bagli istersen bir dene
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Ocak-2017 tarihinde 00:17 |
|
bu arada kafamda hep su var keske meslegimi kimya se�seydim en azindan su zeolit ile neler yapilabilir deneyimleme firsatim olurdu eskiden b�yle bir �r�n vardi (nanotech z) ben denemedim hi� ama artik �retilmiyor neden acaba ben kullanmak �ok isterdim bayanlara �zel bir forumda tavsiye edildigini g�rd�m oda benzer bir sorun yasiyormus ve �r�n�n kullanicisiymis ger�ekten etki s�resi uzunmus hatta simdi marka ismi vermeyeyim bir t�rk dis macunu firmasina ara ara durumu �zet ge�ip zeolitten bahsedip onlardan bir �r�n olusturmalari i�in istekte bulunan mailler yaziyorum umut iste yani bu madde bana 4-5 saat verse yeter �inkonun bende etkisi kisa dedim ya umut iste ben artik tedaviden vazge�tim sonu� yok en azindan etkili bir gargara olsa keske benimde yeni yildan dilegim yine bu iste
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |