Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

A�ken ve agiz kurulugunda koku

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erciyesli Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: A�ken ve agiz kurulugunda koku
    Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 11:52
Merhaba,

Agzimda sabahlari kalktigimda k�t� bir tat ile �ok agir bir koku vardi.Kendim bile �ok ciddi rahatsiz oluyordum.Dis�iye gittim.Dislerimi temizlettirdim ve (2) ��r�k vardi bunlari yaptirdim.Daha sonrasinda sabahlari kalktigimda koku �ok hafifledi.

Ilerleyen zamanda sabah kalktigimda koku biraz daha artti sonra dikkatimi su �ekti.Kalkar kalkmaz koku oluyor ya dislerimi hemen fir�alarsam koku ge�iyor ya da bir seyler atistirirsam koku ge�iyor. G�n i�inde ise sicakta kosturursam agzim kuruyor ve yine koku oluyor.

Sin�z�t bulundugu i�in kbb'ye gittim.Bogazima burnuma kulaklarima bakti.Sin�z�t i�in gerekli bt'yi yaptirdim doktor kesinlikle bogazlara sin�z�t akintisi yok dedi.

Sizce sorun nedir ne yapmayaliyim ?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Agustos-2015 tarihinde 15:50
http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1881 basligina bir g�z atin
-M
Başa Dön
erciyesli Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı erciyesli Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Agustos-2015 tarihinde 09:39
Peki g�n i�erisinde aciktigim da ve agzim kurudugunda tekrar baslayan koku i�in ne yapilabilir?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Agustos-2015 tarihinde 09:44
herkesin agzi kurudugunda koku meydana gelir. Herkes a�ken nefesi kokar. Mesela siz hi� agzi kokmayan oru�lu g�rd�n�z m� ?
-M
Başa Dön
bursa90 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bursa90 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2015 tarihinde 01:18
Arkadasim Merhaba. Bu yazimi forumun baska yerine de yazmistim. Buraya da aynen kopyaliyorum. Okursan belki faydasi olur. Selametle..

Kokunun dilden ya da dil k�k�nden kaynaklandigini d�s�n�yorsaniz kesinlikle dil fir�asi kullanmalisiniz. Bilmeyenler i�in ayrintili anlatayim dil fir�asi bildigimiz fircalardan degil hatta fir�a degil bir nevi kaziyici. Googleden bakabilirsiniz. Yillarca bende �ektim bu agiz Kokusunu ve ge�en sene kokunun dil k�k�nden geldigini farkettim. Geniz akintim var ve kokunun burun ve bogazdan geldigini zannediyordum. Herneyse eczaneye gidip dil fir�asi aldim. Bunun i�in 5-6 tane eczane gezdim. Hepsinde bulamazsiniz. Simdi uygulamayi anlatayim. Gece yatmadan �nce normal bir sekilde dislerimi fircaliyorum. Normal fircayla �st�n k�r� �ok az ve hafif sekilde dilimi fircaliyorum. Sonra agzimda ki macunu t�k�r�yorum ama �alkalamiyorum. Sonra dil kaziyiciyla bastirarak dilimin ulasabildigim kadar gerisinden �ne dogru �ekiyorum. Bika� kez �ekince dilin temizlendigi kanisina vardigimda agzimi suyla calkaliyorum. Bu dedigim islemi g�nde sadece 2 kere sabah uyaninca ve gece yatarken uygulamak yetiyor. Ben bu sayede kurtuldum. Uyaninca olan o agir kokudan bile kurtuldum. Bu dertten kurtulalida 7-8 ay oluyor. Yani dil kaziyicisini bir deneyin derim. Ve en yakininizdan mutlaka yardim alin.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2015 tarihinde 13:58
Dil kaziyicisi degil , dil fir�asi kullanmalisiniz.

Bir haliya bir avu� pirin� d�k�lm�s olsaydi ve halinin ty�yleri arasindaki pirinci uzaklastirmak isteseydik, halinin y�zeyini bir sopa ile kazimak iyi bir uygulama olmazdi, ��nk� y�zeydeki t�yleri incitir ve koparirdik. Halbuki bir s�p�rge ile s�p�rd�g�m�zde pirin� tanelerini t�ylerin arasindan uzaklastirmak m�mk�n olabilir.
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bursa90 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2015 tarihinde 14:41
Aydin hocam normal dis fir�asi dilin arkalarina kadar ulasmiyor. Ama kaziyici ince oldugu i�in �ok daha arkalara ulasabiliyorsunuz.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2015 tarihinde 16:48
Ben simdi dil fir�alayan dil fir�asini nerden bulayim diyorsunuz. Elimde kaziyici var, kazirim diyorsunuz :-)

Aziz nesin'in bir hikayesini animsadim:
�ekismeli ve kavgali bir futbol ma�inda trib�nlerin birisindeki atesli bir taraftar, yanindaki adami altina alip yumruklamaya baslamis.

Dayak yiyen zavalli adam inleyerek sormus, yahu ben senin takimindanim beni neden d�v�yorsun? demis

�stteki adam cevap vermis:
Abi ben simdi karsi takimdan adami nerden bulayim ? demis :-)
---
Simdi eczaneye ugrayip bir dil fir�asi alin 2 liraya. Aslinda hi� gerek yoktur. Kullandiginiz dis fir�alari �ok g�zel dil fir�alar.
-M
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bursa90 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ekim-2015 tarihinde 00:12
Aydin hocam ben diyorum ki senelerdir �ektigim agiz kokusundan dil kaziyicisiyla kurtuldum. Ama siz dil kaziyicisini k���ms�yorsunuz. Ayrica forumda 2 yere daha yazmistim d�n. Hatta ayrintili uzun uzun anlatmistim. O mesajlari onaylarsaniz diger arkadaslarda faydalanabilirler. Size saygim sonsuz hocam bu forumun bana �ok b�y�k faydasi dokundu. Iyilesmeme ragmen sirf bu y�zden gelip fayda saglamak istedim.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ekim-2015 tarihinde 08:54
Sevgili kardesim ayni mesaji kopyala yapistir yaparak 3 yere yazmistiniz. Birini yayinladim, 2 tanesini sildim. Bir bilginin ayni tarihte her forum basligi altinda nakarat edilmesi ne bilgiye kuvvet verir, ne de muhatabini ikna eder, ne de ifade buyurdugunuz gibi toplum sagligina fayda verir.

Dil kaziyicisi uzun s�re kullanilirsa sakincalidir. Dil fir�asi uzun s�re kullanil(malidir)abilir.
-M

Başa Dön
s�pheli Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı süpheli Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Eyl�l-2016 tarihinde 17:47
Merhaba oncelikle herkese gecmis olsun. Agiz kurulugu yasayan arkadaslara sorum olacak. Kullandiginiz urunler dis macunu gargara tukuruk jelleri vs neler? Bunun icin neler yapiyorsunuz.ben de seker hastaligi yok ama gun icinde cok yasiyorum bu durumu.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ekim-2016 tarihinde 18:59
İlk gönderen: aydinmur aydinmur yazdı:

Sevgili kardesim ayni mesaji kopyala yapistir yaparak 3 yere yazmistiniz. Birini yayinladim, 2 tanesini sildim. Bir bilginin ayni tarihte her forum basligi altinda nakarat edilmesi ne bilgiye kuvvet verir, ne de muhatabini ikna eder, ne de ifade buyurdugunuz gibi toplum sagligina fayda verir.

Dil kaziyicisi uzun s�re kullanilirsa sakincalidir. Dil fir�asi uzun s�re kullanil(malidir)abilir.
-M

dil kaziyici ne t�r zarar yaratir hocam? bide dili de normal dis fir�asiylami fir�aliyalim t�yl� tarafiyla? onun i�inde ayri bi fir�ami alalim dil i�in �zel? birde hocam bendede dilin arka kismini fir�anin arkasiyla fir�aliyordum ge�miyodu kabarciklar duruyo �yle dil fir�asini �ok defa duydum fakat siz onaylamiyormusunuz neden hocam
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2016 tarihinde 17:31
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

dil kaziyici ne t�r zarar yaratir hocam? bide dili de normal dis fir�asiylami fir�aliyalim t�yl� tarafiyla? onun i�inde ayri bi fir�ami alalim dil i�in �zel?

G�zel soru i�in tesekk�r ederim.

Dili kazimak ve kanatmak kanserlestirir diye bir dedikodu var. Ben inanmiyorum ama var.

Bu dedikoduyu bir kenara birakirsak,

Dilin parmaksi �ikintilari (papil) arasina yerlesen besin artiklari ve bakteriler agiz kokusuna sebep oldugunu biliyoruz. Kazindigi zaman parmaksi �ikintilar ezilerek i�eri b�k�l�r ve besin maddesini hapis eder. Temizlenmis olmaz.

Halinin t�yleri gibi d�s�n�n.
Halinin t�ylerinin arasindaki kirlilikleri, tozlari, par�alari kaziyarak �ikarabilir misiniz? Hayir. S�p�rerek �ikarabilirsiniz.

Dil de b�yledir. Fir�alanirsa temizlenir. Kazinirsa pisligi papiller arasina sikistirmis olursunuz.

Her ne kadar dil fir�asi 2 TL (ucuz) olsa bile, �zel fir�aya gerek yoktur.
Banat orta sert compact kullanin. Dilinizi de bununla fir�alayin.
-M
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ekim-2016 tarihinde 18:32
tesekk�rler hocam banat marka dis fir�asi alicagim insallah suanlik sizin taktiginizle farkli fir�ayla yaptim ger�ekten dilimin �zerinde pembelik uzun s�re s�r�yor birde hocam yedikten sonra yediklerimi iyi sekilde yutarsam agzimda beyazlik az derece oluyo yada olmuyo
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.