Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Benim hikayem yada sızlanışım gibi bişi ! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2018 Saat 18:17
Merhaba arkadaşlar, 30 yaşındayım. Ağız kokum ilk kez 28 yaşımda 2 gün içinde ortaya çıktı. Birgün kendi kendime "Benim ağzım mı kokuyor?" dedim ve ikinci gün annemle aramada bir metre mesafe varken annem şaşırarak "Ağzın kokuyor ve buraya kadar geliyor" dedi. Dişlerimi fırçaladıktan sonra her zaman dilimi de fırçalayan biri olarak artık dilimi fırcaladıktan sonra dilimde ferahlık hissetmiyordum ve dilimde beyaz pas vardı. Diş ipi, diş+dil fırçalama ve gargaradan 5 dk. sonrada kokuyor ve 3 metreden alınabiliyor. İnsanlar -Merhaba -Günaydın gibi teke kelime bile söylediğimde öksürüyorlardı. 2 yıl içinde gittiğim KBB doktorları bademcik taşı yok dedi, tomografi çekildi sinüslerle ilgili değil denildi. Mantar olabilir deyip 2 şişe Mikostatin kullandım değişiklik olmadı. Çinkolu dil macunu+dil fırçası kısmi ve 2 saatlik etki ediyor. Endoskopi yapıldı midende çok safra var denildi, alkalen reflü gastrit teşhisiyle 5 ay Ursactive kullandım, hiç değişiklik yok. Bir sene sonra bir kere daha endoskopi yapıldı ve bu seferki doçent "Ben bu midede hiçbirşey göremiyorum, açken midende safra olması bu kadar süre ilaç kullanımını gerektirmez" dedi. Aylarca antiasit, gaviscon, gastren duo gibi şuruplar kullandım, değişiklik yok. Cildiye doktoru dilimden sürüntü alarak candida türü mantar olup olmadığına baktı "Eğer mantarsa başka antifungal tedaviler uygulayacağım" dedi ancak mantar testinde üreme olmadı, mantar yok. En son KBB doktoru boğazımdaki streptocossus bakterileri için boğaz kültürü aldı, normal bakteri florası üredi. Neyim olduğuna dair bir fikrim yok.
Uzun yazıyorum ama bir aydır günde bir tane 5 milyar probiyotik ve 30 mg çinko kapsülü alıyorum, splat extreme white diş macunuyla dilimi fırçaladığımda beyazlık %70 azaldı ancak bu diş macunu aşındırıcı olduğundan 1 ay kullanılabiliyor. Splat maximum diş macunu kullanıyorum, içinde koku önleyici çinko ve timol var. Şuan bu diş macunuyla dişlerimi ve dilimi fırçaladıktan sonra bir nescafe bile içsem 3 saat koku olmuyor. insanlarla yakından konuşabiliyorum. Bana çinkonun mu, probiyotik kapsülün mü, diş macunlarının mı iyi geldiğini bilmiyorum, neticede hepsi geçici çözümler, bu sorunumuzun psikolojik, sosyolojik yönünden bahsetmiyorum bile.
IP
Bikkin
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 26-Ağustos-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı Bikkin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2018 Saat 23:08
Yanliz su dikkattimi cekti benimde midem de mide aclik sivisi safrali cikti yaziyodu endoskopi sonucumda ,,, artik o kadar yoruldumki inanin hic bisey yapmuyorum doktora gitmeyi biraktim insanlardan gozlerden irak yasiyorum boyle tek basimiza ölüp gidicez ,,, uzay cagindayiz sözdd bir nefes kokusu notr edilemiyor ::::(
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2018 Saat 12:46
Birde 2. Endoskopiyi yapan "midende hiçbirşey yok" diyen Doç Dr bana kaskat midem olduğunu söyledi şeklini eliyle gösterdi. Midenin üst yarısının alt yarısına doğru üzerine katlanıp cep oluşturması gibi bir anormallik. Müdahale ve tedavi gerektirmedigini söyledi,internette bununla ilgili helede Türkçe kaynaklarda neredeyse hiç bilgi bulamadım. Bilen varsa söyleyebilir mi?

Yemek yedikten sonra, taze fasulye yediysem taze fasulye, tavuk yediysem tavuk, Her ne yersem yiyeyim onun kokusunun midemden boğazıma doğru geldiğini alırım, zayıf biri olmama rağmen karnım bir hamile görünümü gibi şişer, kaskat midenin sonucu olabilir, Belki bununla alakalı ancak tedavi gerektirmedigi soyleniyor.
IP
Birgunolursa
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 25-Aralık-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Birgunolursa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Aralık-2018 Saat 14:44
Merhaba arkadaşlar.Her şey güzel gidecek derken bütün hayatım alt üst oldu.Üniversiteye başladığımdan beri ağız kokusu var.1.5 seneye yaklaştı.
İlk başta ağız kokum olmamasına rağmen yemekten sonra kız arkadaşımla sürekli yakın olduğumuz işin şeker yiyip duruyordum.Bir müddet sonra her an şeker ve sakız çiğnemeye başladım.Ondan sonra farkettimki kimseyle şeker yemeden konuşamaz hale gelmişim.
Arkadaşlarımla dışarı çıkamaz oldum,çok sevdiğim bir karşı cinsimden kopmak zorunda kaldım çünkü yüzüne bakarak konuşamıyordum.Stresten sigaraya başladım.Dişçiye gittim,bademciklerim zaten yok,ağız içi bakteri için röntgen çektirdim olmadı.Psikolojik mi diye düşündüm ama sürekli bir kuruluk ve dilde pas var.Sabah kalktığımda çok kötü oluyor ağzım.Sanki sürekli sıcak.Lütfen bir yardım eli uzatın bütün hayatım batmış durumda intihar edicem en sonunda.Karbonat aldım aloe veral7 diş macunu aldım yok.Artık ben de herkes gibi gülmek eğlenmek istiyorum.Dahiliyeye gidicem artık geçmesi için ne imkan varsa yapıcam okul hayatımda bitti.
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 27-Şubat-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Aralık-2018 Saat 19:10
Birgun olursa öncelikle biraz sakin forumdaki çoğu insan bunu yıllardır yaşıyor.. İnan ben de yıllardır ölmek istiyorum ama yapacak bir şey yok. Sakince çözümü var mı onu bulmaya çalış çünkü seninki henüz yeni sayılır.. diş hekimi, KBB, gastro devam et. Umarım bulursun.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu