Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Tedavi S�recim

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı by_arda2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Tedavi S�recim
    Gönderildi: 13-Ocak-2016 tarihinde 22:07
Merhaba arkadaslar, bu yazimda sizlere agiz kokusuyla ilgili m�cadeleme yazicam.Hen�z kurtulmus degilim.Bikmadan usanmadan �st�ne gidip allahin izniyle kurtulucaz bu hastaliktan. Nice kanser hastalari iyilesirken bu gibi hastalik neden iyilesmesin diyerek hepinize �mit vermek istiyorum.
Ilk olarak koku oldugunu anladigimda internetden arastirmaya basladim.
Sonrasinda dis ile ilgili problemlerimi yaptirdim. Dolgu , ��r�k dis �ekimi, dis tasi temizligi.
Bu arada ben hi� ama hi� koku alamiyorum. Fakat karsi tarafdan belli oluyor. Zaten anneme sorarak durumu teyit ettim.
Dis hekiminden sonra Kbb doktoruna gittim. K���kl�kten beri sinuzit hastasi oldugumu bildigim i�in iste bu sefer oldu demistim. Doktor bey iyi biriydi fakat, film �ekip sonu�lara baktiginda, burunda kemik egriligim var ve akinti var dedi. Eyvallah dedim, ila� yazdi kullandim. ge�medi.
Benim bogazim o kadar hassas ki azicik y�ksek sesle konussam hemen tahris olur ve sicak su i�erim, ve �okca bademciklerim siser. Bu yazda sismisdi farkli bir Kbb'ye gittim antibiyotik (nasil yaziliyor bilmiyorum) yazdi kullandim. Yaz d�neminde memleketde oldugum i�in anneme soruyordum. Ve koku gitmisti. o kadar sevinmistim ki anlatamam.
Bir hafta sonra okul a�ilmisti ve memleketden gitmisdim.Ben kokudan kurtuldugumu sanmisken okulda arkdaslarla konusurken hepsi agzini kapatiyordu. Bazen arada uzun mesafe oldugunda bile.Anladim ki koku bir iki hafta sonra geri gelmisti.

O halde Dahileye gideyim dedim. Bug�n Dahiliye doktoruna gittim. Devletde daha �nce ilgiden memnun kalmadigim i�in �zel hastaneye gittim.Yurtdisinda �alismis Yrd.do� �nvanli bir doktordu kendisi. Tavirlarini pek begenmedim. S�rekli diger hastalari ve �lkenin k�t�l�g�nden bahsediyordu. Neyse, Pat diye s�yledim agizim kokuyor diye :) ��nk� arkdaslar benim sigortam yoktu. Yesilkart karsilamiyormus. �grenci halimle kenara k�seye attigim , har� parasi i�in biriktirdigim paradan verdim. �st�ne tahlil vs derken 105 TL verdim :( saglik olsun...
Doktora �st�ne basa basa sunlari dedim:
Kbb ve dis doktoruna gittigimi s�yledim. Antibyotik kullaninca agiz kokusu ge�ti,demikki bir yerlerde bir mikrop var ve ben bagirsak florasi ve mide bakterisinden s�pheleniyorum dedim. Test sonu�lari yaptirdi.Midede bakteri yokmus. faranjit var sende dedi ve sunlari yazdi:
Iliadin sprey,dicetel tablet, metsil fort,gaviscon surup.
Bunlari kullan on g�n sonra gel dedi.
Bakalim gidicem tekrar. Umarim iyilesir ve sorun ��z�l�r insallah.

Sunu anladim. bu hastalik garibana g�re degil.Eger �grenciyseniz tam bir kabus. ben muayene �cretini 30 lira diye d�s�n�yrdum ve ona g�re �zelde kbbyede giderim diyordum ama sadece dahiliye i�in 105 tl gitti.
Bu hastaliktan kesin kurtulmam gerekli ,��nk� arkdaslar sizin mesleginizi bilmiyorum ama benim meslegim en az iki   kisinin yanyana gelerek bilgisayarda bir seyler ortaya �ikartma �abasinda oldugu i�in , bu sekilde �alisamam , diger is arkadaslarim rahatsiz olup ise odaklanamassa sorun olan ben uzaklastirilmak zorunda kalirim. Ee hayatimi nasil s�rd�rebilirim para kazanmadan. Imkansiz. �yleyse Kesin ��zmeliyim. Bu yazda staj yapicam �ok dertliyim...

Bu satirlar 23 yasinda m�hendislige adimda bir yili kalmis bir kardesiniz tarafindan yazildi.

Murat hocam'a da b�yle bir platform kurdugu i�in tesekk�r ederim.Ve adi ge�misken aklima gelen bir soruyu sorayim. Antibiyotik kullaninca ge�en bir koku varsa ,bu muhtemlen dis probleminden degil, mikrop kaynaklidir diyebilirmiyiz? Eger midede helikobakteri yoksa ,ve dis problemleri ��z�ld� ise , Tekrar bekilmasi gereken yer Solunum yollari(Kbb) midir?

Bu arada , iyilesen arkadaslar neredesiniz , desteklerinize ihtiyacimiz var.

Iyilesince hayalim; G�zel bir meslegim var, insallah ilerede g�zel kazanirsam , agiz kokusu ile m�cadele klinigi a�acagim ve �cretsiz olucak. Internetde global anlamda g�zel bir internet sitesi kurarak onlari da bu topluluga kazandirip d�nya �apinda sosyal farkindalik projesi yapmak istiyorum.

Bu yaziyi s�r�kli g�ncel tutacagim, doktor ve s�re�lerimi devamli yazacagim.
Okudugunuz i�in tesekk�rler...
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Ocak-2016 tarihinde 08:18
�lkemizde Agiz kokusu klinigi kurmak yasal olarak pek m�mk�n degil.

Antibiyotik ile kaybolan agiz kokusu belirli bir hastaligin isareti olmayabiliyor. Bakteri faaliyetleri sebebi ile ortaya �ikmis bir agiz kokusu olabilecegini d�s�nd�r�yor. Hatirlamak gerekir ki; Fizyolojik agiz kokusu da antibiyotik ile azalir.

Foruma katildiginiz i�in tesekk�r ederiz
-M
Başa Dön
Mnsm Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mnsm Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Ocak-2016 tarihinde 23:04
Arkadasimizin dedigi gibi agiz kokusuyla ilgilenen, arastiran bir klinik veya bir doktor var midir gitsek ?
Başa Dön
ismimnefarkeder Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ismimnefarkeder Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Ocak-2016 tarihinde 01:42
insallah hepimiz iyilesriz de o �cretsiz klinigi beraber a�ariz kardesim.Haberlerini bekliyoruz...
Başa Dön
by_arda2 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı by_arda2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Ocak-2016 tarihinde 21:22
evet insallah hepimiz iyilesiriz. Merak etmeyin ,t�m haberleri aninda paylasacagim. Bir doktor tanidigim vardi. aklima o geldi. kendisi �niversite hastanesinde histoloji b�l�m�nde Do�.Dr. ,yarin onun yanina gidicem ve utana sikila hastaligimi anlatip bana yardim etmesini teklif edicem. �niversite Hastaneleri daha detayli inceliyor diye duymustum umarim faydasi olur.
Gelmisken s�ylemek istiyorum; s�rekli kulak ile burun yolunda bir agri oluyor. yani ayda iki �� kez yasiyorum bunu, sanki bir iltihap var orada. ve ayriyetten azicik y�ksek sesle konussam bademcikler sisiyor.Akinti da devam ediyor.
Benzer problem yasayan varmi? birde siz kokuyu hissediyormusunuz?
Başa Dön
gepupagep Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı gepupagep Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 24-Ocak-2016 tarihinde 12:31
by_arda2 orta kulak iltihabinin agiz kokusuna sebep olabiecegini okumustum internette arastir istersen
Başa Dön
by_arda2 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı by_arda2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 26-Ocak-2016 tarihinde 17:36
Merhaba arkadaslar.
Gelismelerden haberdar etmek adina bug�nk� maceramdan bahsedeyim. Kbb doktoruna gittim. Sin�zit ve franjit hastasi oldugum halde <daha �nceki doktorlarda s�yledi sin�zit oldumu> sende sin�zit yok dedi.
Daha �nce dis fircalarken bogazimdan bademcik tasi gelmisti. Bundan bahsettim. Orta kulak iltihabindan bahsetttim ve l�tfen bunlarin �zerinden gidelim dedigim halde adam umursamaz bi tavirla, bizde kokuyu �l�ecek cihazlar yok bazi tetkiklerin yapilmasi gerek dedi, adini unuttum sinirden ve adam isi beyin de bir timor olabilire kadar getirdi. Yuh dedim. Amacim sadece bademcik taslarina bakmasi ve orta kulak iltihabi ile sorun varmiydi onu sormakti. Biraz ben ters cevap verince ge�mis olsun dedi ve kapiyi g�sterdi.
Bende kazandigin parayi sorgula, helal degil dedim.
-k�stah herif dedi
K�stah kelimesi ,teoride simdilik ben olsamda ,pratikde benim vergimle orda oturup bana ahkam kesen sensin dedim.
Bi sey diyemedi bende �iktim..

26.01.2016 dan gelismeleer bunlar.pes etmedim. Farkli kbb doktoruna gidicem. Herkes ayni degil.
Yukarida unuttum demeyi, ankara hacettepeye git dedi sayin doktor.
Cuma g�n� memlekete gidicem orda kbb ye giderim yuksek ihtimal.
Bet�l diye bir arkadas vardi o da bi ameliyet olmustu, egeer okursa burayi hangi hastane ve hangi sehir oldugunu �zelden atarsa sevinirim.

G�r�smek �zere takipte kalin.
Başa Dön
cihat1762 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı cihat1762 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2016 tarihinde 13:55
aydin murat hoca konuyu �zg�n olarak a�arsa sevinirim.

merhaba. kendimi bildim bileli agiz kokusu var bende 3 ay evvel bu problemi halletmeye karar verdim. 3 ay evvel kbb doktoruna gittim r�ntgen �ekildi ve hi� bir problem olmadigi s�ylendi. araya is g�� girdi o y�zden pek ilgilenemedim bu problemle. bug�n �zel hastaneye gittim. orta halli bir �zel hastane ama gayet yerinde ve isini bastan savma yapmayan bir hastane olarak g�rd�m ben. ��nk� tanidiklarim memnundu.

herneyse dahiliye doktoruna basvurdum. problemimi anlattim. k���kl�kten bu yana geldigini ortaokulda bile bu problemin oldugu s�yledim. ayriyetten benim s�phelendigim bagirsak problemi vardi. ��nk� s�rekli olarak bir hazimsizlik var ve tam diskilama olmuyor genelde. adam tansiyona kadar �l�t� �esitli sorular felan sordu. kan tahlili,idrar tahlili vede dis�iye gitmemi s�yledi. tahlilleri verdim 2 t�p kan ve idrar tahlili iste. 2 saate alirsiniz tahlilleri dedi arkadas. yukari �iktim dis�iye. oda r�ntgene yolladi 1 tane disimde �ok ufak bir ��r�k �ikti vede 20 lik dislerden kaynaklanabilecegini s�yledi. 2 saat ge�ti tahlillerimi aldim.

Dahiliye doktorunun odasina �iktim tekrar. tahlillerde hi� bir problem olmadigini s�yledi. hocam mide ve bagirsaga egilmesekmi dedim. kesinlikle gerek yok dedi. adamla yaklasik 10 dakika konustuk ve gayet samimi geldi bana. mesela seni gastroenterelojiye yollasan bosu bosuna paran gidecek ve seni uyutacaklar bi k�t�r�m gibi dedi. yani gayet samimi geldi adam bana. git dis�iye dislerine temizce baktir ne gerekiyorsa yap baska t�rli hi� bir sorunun yok ��nk� dedi. hatta �ikista ' hocam dis�idede problemi ��zemezsem ne yapayim' diye sordum. dis�iden temiz bir sekilde �iktigin zaman hi� bir problemin kalmayacak diyede kendinden emin konustu.

herkes bilgi sahibi olsun diye tecr�bemi paylastim. tedavi s�recini anlatacagim. Tavsiyelerini bekliyorum
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Ekim-2016 tarihinde 14:32
Bir �ok forumda s�yledim, yeniden yazayim:
Bir tek kisinin �zg�n durumu �zerine fikir y�r�tm�yorum, yazmiyorum, yorum yapmiyorum.
Genel agiz kokusu bilgileri vermeye �alisiyorum.
-M
Başa Dön
caresiz98 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı caresiz98 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ocak-2017 tarihinde 10:21
�ncelikle herkese iyi g�nler. Herseyden �nce sunu s�ylemek istiyorum. Pes etmememiz gerektigini d�s�n�yorum. Bazen kendimi elimde bi 70 lik vodka sisesiyle parkin birinde buluyorum ama genede pes etmeyecegim.

Konuya gelelim. Ben kendimi bildim bileli nefesim kokuyormus d�s�ncesindeyim. ��nk� bu hastalik k���kl�g�mden beri benimle beraber ama insanlarin buna asiri tepki vermemeleri beni k���kken arastirmaya itmedi. Bundan 2 sene �nce staj yaptigim yerde yanima 2 personel oturdu ve burasi �ok pis kokuyo falan felan deyip mizmizlanip gittiler yanimdan. Ondan sonra herg�n ayni oldu. Girdigim her ortamda ayni og�nk� olaylar yasanmaya basladi. Ben hangi ortama girdiysem millet burnunu falan tutmaya basladi. Bende arastirmaya basladim. Ilk mide arastirmasi yaptirdim endoskopi yaptirdim. Yediklerime dikkat ettim. Ama ge�medi. Endoskopidede hafif bi gastritin var agiz kokusu yapmaz deyip yolladilar. Sonra kbb ye danistim. Geniz akintim oldugunu s�yledim. Bogazlarimdada farenjit yapmis ikiside kroniklesmis malesef. Ameliyat dedi deviasyon ameliyati. Gittim ameliyat oldum. 1 ay sanci �ektim ge�medi. Herg�n sin�s kit kullaniyorum dislerimi 3 kere fir�aliyorum. Ge�miyor. Bedenen �lm�yosun ama Hayatta yasamak istediklerini yasayamadiktan sonra sevdigin kizin y�z�ne bakarak seni seviyorum diyemedikten sonra hayatta yasamanin ne anlami varki? Bu forumu kesfettim ve bu dertten muzdarip kardeslerim abilerim oldugunu g�rd�m. Ama �are hala bulamadim. En son gittigim kbb doktorum halitometre diye bisey var agiz kokunu �l�mek i�in dedi. Ama bulamiyorum o aleti her hastanede yokmus. Zaten nefesimin koktugunu biliyorum ne gerek var halitometreye. Bana psikologa git bi hap veriyo aklindan �ikiyo hersey dedi. �ylede hayat yasanmazki. Karsindaki alacak nefes kokunu sen takmiycaksin bu daha k�t�. Busefer sorunlarini arastirmayacaksin. Neyse arkadaslar herkese ge�mis olsun. ��z�m bulursak hayatta hi�kimse benim basarimi engelleyemeyecek.
O g�n g�lmek bizim..
Başa Dön
hamza171 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı hamza171 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ocak-2017 tarihinde 19:06
Hocam acaba hangi tiplerde yemek yendiginde veyahut dis fir�alandiginda ya da seker felan yendiginde koku ge�er veyahut maskelenir?
Tip 2 3 ve 4te kokunun maskelenmesi gibi bir durum olabilir mi?
Yoksa bunlar tip1e �zg� belirtiler mi ?
Başa Dön
BezginBet�l Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı BezginBetül Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ocak-2017 tarihinde 11:55
Selam Arkadaslar,
uzun zamandir ugrayamiyordum..Kisaca simdilik uyguladigim ve yardimci olan seyleri paylasmak istiyorum sizinle.
Bazi noktalari �nceden de yazmistim ve zaman gectikce daha da emin oldum.
�ncelikle kisaca �zetleyeyim bendeki kokunun k�kenini, ��nk� herkesin koku nedeni ayni degil bildigimiz �zere.

Bendeki koku temel olarak bagirsak tembelligi, yahut bagirsak florasindaki bir d�zensizlikten kaynaklaniyor. Simdiye kadar deneyimledigim t�m seylerde bu sonuca vardim.
S�yle ki, bagirsaklarimin yavas calismasindan dolayi bir doluluk olusuyor ve bunun bir �ok seye etkisi oluyor.
Ilk �nce ve en �nemli etkisi burnumun kuru ve genzimde/Sin�zlerde �ok kati ve yapiskan, balgamimsi bir dolulugun olusmasi.
Nefes almakta zorlaniyorum ve o kati yapidaki balgam (baska kelime bulamiyorum, irite etmesin sakin..balgam derken genellikle akcigerden gelen o kati siviyi d�s�n�yoruz ama bu genizde ve sin�zlerde..s�m�k kelimesini sevmedigim icin balgam diyorum ;) ) bir t�rl� incelmiyor ve o kisimlari tikiyor. B�yle olunca koku da tavan yapiyor.
Dilimde cok cok belirgin bir tabaka olusmuyor aslinda, ama yine de hic yok diyemem.
Yani temel sorun burun bogaz kisminda olusuyor. En �nemli nokta su:Bu sadece bagirsaklarim doluyken olusuyor!

Yani ��z�m� bagirsaklari olabildigince bos ve hareketli tutmakta buldum. Ayrica da burnumu almanca ismi 'Nasendusche' olan ve bug�ne dek burun kit'i olarak adlandirdigim, fakat bu forumda ismi gecen o aletten farkli olan bu aletle temizliyorum. Icine �nce tuz ve biraz sicak su dolduruyorum, kuvvetlice elimde calkaliyorum (tuzun erimesi icin) ardindan icine bir cay kasigi kadar karbonat ve tamamen dolana dek sicak su dolduruyorum.
Burnumdan akittigimda diger burun deligimi kapiyor ve kafama arkaya ve yana egiyorum.
Bunu g�nde iki kez uyguluyorum.
Bagirsaklarimi da su sekilde hareketlendiriyorum:
�ncelikle ise gitmeden iki saat �nce kalkiyorum.
Su isitip, iki �c bardak hafif elma sirkeli iliktan biraz daha sicak olan suyu seri sekilde iciyorum. Su ile birlikte 400mg'lik Magnezyum hapi iciyorum.
Kaslari hareketlendirdigi icin bagirsaga da pozitif etkisi oluyor.
Evde yapilmasi gereken isleri yapiyorum..Size �rnek olmasin, ama ben yapiyorum (kullanmayanlar sakin ha bunun icin baslamasin!): bir iki sigara iciyorum pencerede.

Tuvalete bu iki saat icinde mutlaka bir defa cikiyorum. Bunlari yapmayinca asla olmuyor.

G�n boyu rafine seker, hazir gidalar t�ketmiyorum.
Cikolata asla yemiyorum.
Kahve, t�rk �ayi, diri sogan, pismis ya da diri sarimsak asla t�ketmiyorum..Bunlar balgami katilastiriyor, asiri k�t� kokan gazlara ve hazimsizluge sebep oluyor.

�nceden hazirladigim yemekleri t�ketiyorum. Bunlar ekmek, pilav ve benzeri karbonhidratlardan yoksun yiyecekler.
Genellikle haslamis, ya da AZ yagda pisirilmis cesit cesit sebzeler. Yemek ile birlikte mutlaka Vit B t�rlerinin icinde bulundugu vitamin hapini ve vitD3 hapini aliyorum. Ayrica g�nde bir kez Vit C hapi aliyorum. Bunun pzerine mutlaka cok su icilmeli.. arada bir (2 g�nde bir, bazen g�nl�k) suya atilan Aspirin kullaniyorum. V�cuttaki sivilari inceltiyor ve akcigerde katilasmis balgam varsa atilmasini kolaylastiriyor.
Bunu tabii ki Aspirin alinmasinin dogru olmayan hastaliklara sahip olan arkadaslar yapmasin!!!Kan inceltici haplar yasaksa, sakin almayin.

Aksama dek iki defa mutlaka tuvalete cikiyorum ve dislerimi normal sekilde 2-3 defa fircaliyorum. Ardindan dilimi karbonatla fircaliyor ve bol su ile calkaliyorum. Agzimdaki o kati ve yapiskan doku bununla durulasiyor.
Ayrica cok su icin ve b�y�k+k�c�k tuvaletinizi asla ertelemeyin!

Ben bu sekilde kokuyu 80%azalttim.
Sorunun tibbi a�idan temeli nedir diye soracak olursaniz, hala bilmiyorum. Bagirsagimdan kaynaklandigini ve bunun burun ve sin�zlere etki ettigini biliyorum sadece..ve de daha ince olmasi gereken sivilarin t�m v�cudumda kati oldugunu biliyorum.

Simdilik bu kadar arkadaslar..Ha bir de cok fazla yememenin iyi etki g�sterdigini biliyorum. Aclik iyi geliyor..Tabii hepten g�n boyu aclik degil, ama az yemek ve �zellikle karbonhidratlardan biraz uzak durmak iyi geliyor.

Ayrica tavsiye edebilecegim bir de dis arasi fircalari var. Her yemekten sonra mutlaka uygulayin. Ama dis araliklariniza uygun olan kalinlikta alin. Cok kalin olunca dis etini zedeliyor.

Başa Dön
BezginBet�l Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı BezginBetül Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ocak-2017 tarihinde 12:33
NOT:
Bir de sunlari ekleyeyim..
Burnunuz bebdeki gibi kuruysa ve bu kuruluk cok rahatsiz ediciyse, burnunuzun icin k�c�k parmaginiz ya da kulak pamugu ile s�rebileceginiz uygun krem ve yag kullanin. Benim kullandigim Bepanthen Augen und Nasensalbe. Yani g�z ve burunda olusan yaralarda kullanilan bir kren. K�c�k bir kutuda satiliyor ve fiyati ypksek ama burun icinde kullanilmasi zararli degil. Sakin bildigimiz y�z kremlerini denemeyin.
Parf�m ve katki maddeleri var icinde ve yumusatmaktan cok zarar verir.
Ayrica cay agaci yagi iyi geliyor 'Teebaum�l' ve de benim g�n icinde yaklasik 20-30 defa nemlendirmek amacli kullandigim deniz tuzu iceren burun sprey'i var. Icinde tibbi acidan hicbir etkin madde yok. Bildiginiz tuzlu su..s�ktiktan sonra kafami arkaya egiyorum ve sin�zleri de nemleniriyor.
O kati sivinin oradan cikmasini kolaylastiriyor.

Ayrica �stte belirttigim sabah az sirkeli su icme olayi midesinden rahatsiz olanlar icin zararli olabilir. Bende de kronik gastrit var.
Bu y�zden 3 ayda bir 2-3 hafta boyunca aksamlari 20mg'lik Omeprazol isimli mide koruyucu hapi kullaniyorum.
Bunu uyguladigimda sirkeli suyun bir zarari olmuyor.

Hocam umarim kullandigim �r�nlerin isimlerini yazmis olmam sorun teskil etmez, ama bunu reklam amacli yapmadigimi umuyorum ki tahmin ediyorsunuzdur.

Hepinize huzurlu g�nler dilerim..
Umarin hepten ��zeriz bu sorunu.
Başa Dön
pardon Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı pardon Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 13-Haziran-2017 tarihinde 16:36
selam yakin zamanda endoskopi yaptirdim yine bazi migde ila�lari verdiler ama sonu� pek farkli degil. kronik yorgunluk var mi diye sormussunuz bende var. hatta bunu s�yle fark ettim dahiliye doktoruna agiz kurulugum oldugu s�yledim doktor beni fizik tedaviye y�nlendirdi ordan bana eklem iltihabiniz olabilir dediler ve bi ila� verdiler bu ila�tan sonra bende yorgunluk agiz kokusu ve kuruluguyla ilgili asiri gelisme oldu eskisi gibi iletisim kurabilmeye filan basladim ama hapin asiri yan etkisi vardi ve gerekli testler yapilmadan verildigini duyan baska bi doktor birakmami tavsiye etti. birakinca ayni. simdi bu testleri yaptiricam haftaya. ama yorgunlugu ve agiz kurulugu olan kisiler bence mutlaka bunu da g�z �n�nde bulundursun ��nk� dilimdeki pas vs. ilk defa tamamen ge�misti.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.