Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Lactobacillus Salivarius Agiz ici Probiyotik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Belabu
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 30-Ocak-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı Belabu Cevaplabullet Konu: Lactobacillus Salivarius Agiz ici Probiyotik
    Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2016 Saat 01:55
Bugünki ikinci basligim, ama esti yine ve saatlerdir nette bir seyler okuyorum. Bilmem sizlerde de oluyor mu, ama bazi günlerde bu konuya taktikca takiyor, aklimda bir fikir/soru olustugunda arastirdikca arastiriyorum..Ta ki bas ve göz agrisi oluncaya dek.
Uyumaya gitmeden önce bir soru daha sormak istiyorum Murat hocama:
Hocam diger soruda ismi gecen japon Dr.Suzuki ve isvicreli bir dis hekiminin de iddiasina göre (Dr.Filippi) Lactobacillus Salviarius bakterisini iceren yani süt asiti bakterili probiyotik agizda emilebilir haplar agiz kokusuna karsi etkiliymis. Siz de bu fikri savunuyor musunuz? Bir de, bu probiyotik hap yerine lahana tursusunun suyunu agizda tutsam fayda eder mi? Yoksa lahana tursusunun suyu ancak bagirsakta mi süt asiti balterileri üretir?
Tuhaf sorularimi affedin, ama tip alaninda calismadigim icin fikirlerim tutarli olmayabilir..

Tesekkürler.
IP
bad-ı saba
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı bad-ı saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ocak-2016 Saat 19:37
http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=1932&KW=
Şu başlığı ben açmıştım bir aralar, probiyotik konusunda ben de epey kafa yormuştum. Streptokok salivarius isimli probiyotiğin ağız kokusu tedavisinde etkili olduğunu ve yurt dışında bu amaçla çiğneme tabletleri veya saşe(toz) şeklinde uygulandığını araştırmalarım neticesinde öğrendim. Yurt dışında ağız probiyotiği şeklinde sunuluyor bu bakteri zaten ve özellikle diş eti iltihabı, ağız kokusu ..vb ağız içi problemlerinde bir çözüm seçeneği olarak satılıyor fakat burada hiçbir eczanede ve internet satış sitesinde bu bakterinin probiyotik tabletini bulamadım ben. Siz bulabilirseniz bir yerlerde, lütfen haber edin.
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Şubat-2016 Saat 21:56
bad-ı saba eğer öyle bir probiyotik arıyosan buyur çiğneme tablet bu benimde aklımda vardı ama ben tek başına değil yardımcı malzemerle kullanmayı planlıyordum İyi bir diş macunu Dil kazıyıcı ve gargara ile temizlik çnemli iyice şunuda hatırlatıyım kötü bakteriler şeker ve süt ürünlerini sever onları keserek dene bizim kullandığımız Flagly Nidazol Biteral felan Havasız ortamda yaşayan bakterileri öldürüyor o bakterilerde şeker ve süt ürünlerini seviyo tahminimce dilimizin arkasında boğazda bu bakteriler flora oluşturdu orayı dağıtmak lazım buyur ürün bu Ama tavsiyem hemen alma bazı günler indirime giriyo 56 tl ye kadar düşer bekle biraz geçen fiyat öyleydi artmış şimdi galiba hafta sonları düşüyo

http://www.gnc.com.tr/PROBIOTIC-COMPLEX-_4361.html
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Şubat-2016 Saat 09:58
Arkadaslar bu urun tam olarak ne yukardada bilgi vermissiniz ama ben tam anlamadim terimlerden felan yani bprobiuotik urunu agizkokusuunu sifira mi indirio tamamen geciriiomu
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2016 Saat 13:08
Arkadaşlar bi KBB doktoruna sordum bana Bactoblis adında bişey tavsiye etti ağız probiyotiği sizin ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında

Soru

Merhaba şuan 21 yaşındayım 16 yaşımdan beri devam eden ağız kokusu problemim var KBB Gastro Dişçiye ve Dahiliyeye gittim bi sorun olmadığını söylediler psikolojik diyen bile oldu ama ben farkındayım çevremdekilerde farkında yüzüme söyleyen kişiler oldu dişlerimde çürükte yok ama ağzımda bi yoğun tükürük var kurulukta var Biteral Flagly Nidazol gibi Antibiyotikler kokuyu geçiriyo fakat ilaç bitince geri başlıyor dişlerimi günde 3 defa fırçalasam gene fayda etmiyiyo diş ipi gargara vs herşey yaptım Endoskopi + Kolonoskopi vitamin değerleri normal bi sıkıntı yok ama ağzım kokuyor önüne geçemiyorum boğazımda bi yoğunluk var kokuda hissediyorum dilimin arkasında iğrenç kötü bi koku var boğaza giden yerde dilimi iyice dışarı çıkarınca kokuyu hissediyorum önceden ağzımda su gibi tükürük olurdu ferah olurdu ağzım ama artık olmuyo gençliğim hastanelerde geçti bunaldım artık bu kullandığımda gelen ilaçlara baktım havasız ortamda yaşayan bakterileri öldürüyorlar bende gittin oksijenli su aldım gargara yaptın ertesi gün sabah kalktığımda ağzımdaki iğrenç koku yoktu bunu devam edeyim dedim etkisini yitirmeye başladı birde oksijenli ortamda yaşayan bakteriler çoğalmasın dedim bıraktım boğazımda bakteri oluşuyor demekki ama kaynağı nere bilmiyorum benim gibi çok kişi var bademcik aldıran burun ameliyatı olan ama geçmiyor üniversite öğrencisiyim sosyal hayatımı mahvetti dersleri düşünmez oldum kafamda ölsemde kurtulsam düşüncesi hakim yardımcı olursanız minnettar olurum hocam teşekkür ederim

Cevap
Yurtdışında bactoblis isimli ağız probiotiği var. Günde bir tane bu pastilden 90 gün kullanmanızı öneririm. Aynı isimli siteden internet aracılığı ile getirebilirsiniz
IP
bad-ı saba
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı bad-ı saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2016 Saat 22:12
http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=2008&KW=

şu başlıkta bu konu konuşulmuştu, isterseniz bir inceleyiniz. Katkıda bulunmak isteyen veya bu tarz bir şeyi deneyip sonuçlarını paylaşmak isteyen olursa seviniriz. Ağız probiyotiği konusunda bize lazım olan bakteri Streptococcus salivarius K12. Bir arkadaş kopyaladığım başlık altında, bu bakteriyi içeren probiyotik için bir link vermişti ama etkili bir probiyotik mi bilemiyorum, denemedim.
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 27
Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2016 Saat 23:27
Amazon , bu ilaç yerine probiyotikli yoğurdlar vardı sanırım, bence oda aynı işi görür. Dediğin sitede birçok ürün var hangisi bilmiyorum.
Benimde sana sorum, kokuyu hissesiyormusun?
Birde tip2 ile burundanda koku gelirmi. Ben kokunun nerden geldiğini bile bilmiyorum ama bu ara mesafa uzak olmasına rağmen kokuyu alıyorlar.tepkilerden anlıyorum. Hele bazısı iki eliyle kapatıyor ki sinir oluyorum. Arkadaşlar kariyerim bitti yaa ne hayallerim vardı. Üniversite ile hersey daha kotu oldu. Birde nerde bu iyileşenler, neden destek olmuyorlar. Orta kulak iltihabı ile iyileşenler varmış ,nerdesiniz?, bu hastalık vefa gerektirmez mi?
Ortak problemleri yakalamak adına whatsap veya skype grubu kurmak istesem kimler sıcak bakar. Neticede site üzerinden haberleşmek zor cunku murat hoca yorumları onaylı yapmıs.haklıda. Bildiklerimizi yine site üzerinden paylaşırız. Yada ben yorum onaysız site yapabilirim bizlere hızlı iletişim için. Ne dersiniz.?


IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2016 Saat 16:13
by arda2 kardeşim watsap en mantıklısı gibi duruyor.ama sen bilirsin yine de..
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2016 Saat 20:14
Bence biriniz yeni bir başlık açsın 'WhatsApp Diyaloğu' isimli ve katilmak isteyenler orada toplansin. Ardindan özel msj yoluyla numaralar verilebilir. Ama önemli olan, sırf bu konu hakkında bilgi alışverişinde bulunmak isteyenler katılmalı. Ciddiyetsiz olursa bir işe yaramaz.
IP
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013
Konum: Konya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 20:14
Hocam watsapp cok mantıklı geldi birbirimize destek olmak açısından,hocam rica etsek buna öncülük eder misiniz ciddiyetsiz bir ortamı önlemek adına, biz size özelden numaramızı yollayalım siz eklersiniz..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 20:55
vatsap haberleşmesini numaralarınız belli olacağı sebebiyle hepiniz pek istemezsiniz.

Ayrıca bu forum içerisinde yapmayı isteyip de eksik kalan her hangi bir haberleşme eksiğimiz yok gibi
-M
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 27
Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2016 Saat 23:51
Murat hocam haberleşme eksiğimiz yok kısmen var. Çok yavaş ilerliyoruz burada. Konu yorumları Onaylanma süreci ve özel mesajdaki kota problemi bizim iletişim sistemimizi ağırlaştırıyor.
Yeni konu açıyorum "whatsap diyalog" adında. Dileyenler özelden numaralarını atsınlar. İsmimnefarkeder numarasını yolladı açılışı yaptı. Diğer dertdaşlarımıda bekliyorım.
Not:siteyi terketmiyoruz,Tecrübeleri yine site üzerinden yazarız.amacımız hızlı iletişim

IP
xauke7
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 24-Temmuz-2013
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 46
Alıntı xauke7 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2016 Saat 22:00
bence bu bir yandan mantıklı diğer yandanda değil başımızda bilen biri olmadığında yanlış bilgiler verilip insanlara saçma saçma ağız ürünleri yada antibiyotik felan filan aldırıyolar koku gitsin diyede herşeyi yapmayı mantıklı bulmuyorumki bi ara bende forumda nidazol için bütün gün koku yok diyo konu açan biri vardı kullandım gram bile gitmediği en büyük örnek
IP
Amazon
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28-Ocak-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 61
Alıntı Amazon Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2016 Saat 17:27
Bu ağız brobiyotiğinin mantığı şu ortada kötü bir bakteri var ve bu kokua neden oluyo ağızdaki faydalı bakteri azalınca ortam kötüye kalıyo ve sürekli koku oluyo tükürük baş edemiyo bunla burdakilerin çoğuz antibiyotikle bir süre geçirdi çünkü antibiyotik o koku yapan bakterileri öldürdü ama tam öldüremedi kötü bakteriler ortam müsait olunca gene çoğalıyo Şöyle düşünün
Antibiyotik:Bomba
Kötü bakteri:Terörist
Ağız probiyotiği:Asker
Antibiyotiği alıyoruz fakat hepsini öldürmüyo etkisi geçincede onlar direnç kazanıyo tekrar çoğalıyor onlarla savaşcak bakteri lazım oda Ağız probiyitiğiağızda onlarla savaşan bakteride Streptococcus salivarius K12 adlı bakteri bu bakteri olduğu sürece kötü bakteriler çoğalamaz Antibiyotik bomba dedimya hani bombayı atsanız iyi veya kötü diye ayırt etmez önüne geleni öldürür bu yüzden Antibiyotiğe fazla güvenmeyin sorunun kaynağını bulup yok etmemiz gerek daha önceden bazı konular açtım doktor tavsiyesi üzerine Bi üniversite hastenesine gidip şikayetimizi anlatcaz AĞIZ,BURUN VE BOĞAZ kültürüne baktırcaz buna neden olan bakteri ortaya çıksın eminim onlarda Ağız probiyotiği tavsiye etcekler bu iş belki biraz masraflı olabilir ben şuan okuluma devam ediyorum param biriksin müsait olduğum zaman gidip bu işlemleri yaptırmayı düşünüyorum İnşallah kurtulcaz bu sorundan
Sizde ASLA pes etmeyin ama kibirlide olmayın başkalarının tecrübesinden faydalanın kendinizde araştırın öğrenin diğerleride sizden faydalansın yeterki Pes etmeyin
IP
Gemi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35
Alıntı Gemi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2016 Saat 21:45
Bugunlerde ben de aynı şeyi düşünüyorum, çok güzel yazmışsın eline saglık.
Ben de agiz içi kültür testi yapan bir hastane arıyorum. 'BANA TEST' olarak geçiyor sanırım. İstanbul Anadolu yakasındayım. Kartal Eğitim araştırma hastanesi dahiliye bolumune gidip açık açık şikayetimi söylemiştim ama yaptıgı en geniş çaplı test h.pylori testi oldu, o da negatif çıktı.
Araştırmalarım sürüyor...
Orjinalini yazan: Amazon

Bu ağız brobiyotiğinin mantığı şu ortada kötü bir bakteri var ve bu kokua neden oluyo ağızdaki faydalı bakteri azalınca ortam kötüye kalıyo ve sürekli koku oluyo tükürük baş edemiyo bunla burdakilerin çoğuz antibiyotikle bir süre geçirdi çünkü antibiyotik o koku yapan bakterileri öldürdü ama tam öldüremedi kötü bakteriler ortam müsait olunca gene çoğalıyo Şöyle düşünün
Antibiyotik:Bomba
Kötü bakteri:Terörist
Ağız probiyotiği:Asker
Antibiyotiği alıyoruz fakat hepsini öldürmüyo etkisi geçincede onlar direnç kazanıyo tekrar çoğalıyor onlarla savaşcak bakteri lazım oda Ağız probiyitiğiağızda onlarla savaşan bakteride Streptococcus salivarius K12 adlı bakteri bu bakteri olduğu sürece kötü bakteriler çoğalamaz Antibiyotik bomba dedimya hani bombayı atsanız iyi veya kötü diye ayırt etmez önüne geleni öldürür bu yüzden Antibiyotiğe fazla güvenmeyin sorunun kaynağını bulup yok etmemiz gerek daha önceden bazı konular açtım doktor tavsiyesi üzerine Bi üniversite hastenesine gidip şikayetimizi anlatcaz AĞIZ,BURUN VE BOĞAZ kültürüne baktırcaz buna neden olan bakteri ortaya çıksın eminim onlarda Ağız probiyotiği tavsiye etcekler bu iş belki biraz masraflı olabilir ben şuan okuluma devam ediyorum param biriksin müsait olduğum zaman gidip bu işlemleri yaptırmayı düşünüyorum İnşallah kurtulcaz bu sorundan
Sizde ASLA pes etmeyin ama kibirlide olmayın başkalarının tecrübesinden faydalanın kendinizde araştırın öğrenin diğerleride sizden faydalansın yeterki Pes etmeyin
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2016 Saat 06:30
BANA (benzoyl-DL-arginine-naphthylamide) isimli bakteri enziminin ağızda varlığını arayan test hiç özgün değildir. İsmi belli 3 tane bakterinin ağızda bulunduğunu gösterir. Ağızda 500 cins var. 3 tanesi varmış yokmuş çok değerli bir bilgi değildir. Üstelik varsa ne farkeder? her insanda söz konusu 3 bakteri genellikle vardır zaten. Yoksa bil gelir. Varsa kendiliğinden gider. Ne önemi var. Üstelik bu 3 bakteri koku yapmak zorunda değil. Ayrıca BANA testi bu 3 bakteriden başkasını da yanlışlıkla gösterir.

BANA test fevkalde gereksizdir bir aldatmacadır. Peşinde olmayın diye tavsiye ederim.

Bu konuda kabul gören bir değerlendirmem yayınlandı. İngilizce bilenlerimiz takip etmek isteyebilir: http://murataydin.org/halitosis-muayene.pdf

Bana testin nasıl faydası olduğuna o yazının içinde ayrıca değindim.
-M

IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2016 Saat 05:55
bad-ı saba,
bence o yazdigin bakteri türü tehlikeli. Belli basli dis hastaliklarinin bakterisi bu diye biliyordum..

Digeri daha mantikli..Lactobacillus Salvarius.
O yazdiginiz bakteri cürük üreten bir bakteri degil mi? Bunun probiyotigi olmaz sanirim..
Emin degilim..en iyi Murat hoca cevaplar.
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2016 Saat 03:36
bad-ı saba
Çoook özür dilerim. Streptococcus Mutans ile karistirmisim!
Pardon :)
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayıs-2016 Saat 03:03
Hocam, degerlendirmeniz müthis. 
Sirf su kisim icin eliniz öpülür: 

348158 or 400-70059 VOCs are detected in mouth or alveolar air of healthy subjects. Sulphide detectors can not cover all of these gases. There is need new halitometers to detect sulfur, nitrogen and organic based gases (at least H2S, NH3, VOC, H2). Industrial portable gas detectors that are capable of detecting more than 4 gas groups that could potentially be utilized.1 Sensor systems for monitoring the simple gases with breath test kit (BreathTracker, USA), electronic noses like FF-2A (Shimadzu, Japan), Cyranose 320 (Intopsys, USA), bioelectronic gas sensor to detect sulfur family and trimethyl amine has been developed to measure halitosis. 

Nihayet bunu dile getiren bir hekim cikti.
Burada agiz kokusunu ölcen aletlerle ilgili bir baslik acilmisti. Orada da dile getirilmisti aletlerin yetersizligi. 

Söylediginiz sekilde bir alet ortaya konsa, saniyorum ki en temel sorunumuz ortadan nihayet kalkacaktir.
Kokunun neyle alakali oldugu sorusu.
Bunu düsüne düsüne, arastira arastira biktik tükendik, bittik, yiprandik.
Yani su sorunumuz cözülse, tahmin ediyorum ki bir daha hicbirimiz ömür boyu bir daha tibbi bir internet sayfasina asla göz atmaz..
Hep ama hep ayni döngü..
Sorunun nedenini düsün, semptomlari arastir, tedavi sekillerini arastir, ilaclari incele, doktor ara, doktora git, sonuc almadan eve dön.
Bu döngü sanirim hepimizi eline almis durumda. Sorun temelde psikolojik olmasa dahi sonunda psikolojimiz ciddi manada bozuluyor, hepten cildirmamak icin kontrol etmeye calisiyoruz kendimizi. 
Neticede İnsan en azindan yogunlasacagi yönü bilir ve deli gibi her ihtimal icin "acaba nedeni su mu, bu mu, o mu?" diye diye yillarini harcamaz.

Hocam, bu degerlendirmeyi bu yil mi yazdiniz? Ve geri dönüs oldu mu? Yani bu yönde bir hareket var mi? 

Bu yazinizi nasil daha da yayabiliriz acaba? Bir gün vaktim olsa da her foruma, sayfaya eklesem.
Herkes konuyla alakali bir yere eklese mutlaka ses getirir.
Buna izin verir misiniz hocam? Cünkü cok eminim, tek ve kesin cevabi buradan alabiliriz ancak.
Tmau dahi anlasilir hale gelebilir anladigim kadariyla.

Emeginiz bosa gitmez umarim.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayıs-2016 Saat 11:08
Orjinalini yazan: BezginBetül

Hocam, degerlendirmeniz müthis. 
Sirf su kisim icin eliniz öpülür: .......


Estagfurlah

Beni şaşırtıyorsunuz. Forumlarda okuyan insan bulmak zordur ama siz işporta internet siteleri dışında bilim makalesi okuyorsunuz. Şaşkınlık ve taktir duydum. Bravo.

Yeni yayınladığım makalemi de okuyun. Ağız kokusunun kaynağını bulmak için nasıl ölçüm yapılacağı üzerine. Umarım ilginizi çeker. 1 hafta önce çok prestijli bir dergide yayınladılar:

http://murataydin.org/agiz-kokusu-olcmek.pdf



Orjinalini yazan: BezginBetül

Söylediginiz sekilde bir alet ortaya konsa, saniyorum ki en temel sorunumuz ortadan nihayet kalkacaktir.


Buyrun size o alet:
http://www.halitor.com/

Orjinalini yazan: BezginBetül

Hocam, bu degerlendirmeyi bu yil mi yazdiniz? Ve geri dönüs oldu mu? Yani bu yönde bir hareket var mi? 


2014 yılında yazdım. İngiliz diş hekimleri birliği dergisi yayınladı.

Japon ağız kokusu ekolunun nasırına bastığım için Yaegaki ve o ekolun Avrupa uzantısı olan Winkel ve Greenman bana itiraz ettiler. Cevaplarını aldılar.


Orjinalini yazan: BezginBetül

Bu yazinizi nasil daha da yayabiliriz acaba? Bir gün vaktim olsa da her foruma, sayfaya eklesem. Herkes konuyla alakali bir yere eklese mutlaka ses getirir. Buna izin verir misiniz hocam? Cünkü cok eminim, tek ve kesin cevabi buradan alabiliriz ancak. Tmau dahi anlasilir hale gelebilir anladigim kadariyla. Emeginiz bosa gitmez umarim.


Tam olarak anlamadım ama makalelerimi kaynak göstermek şartı ile her yerde kullanabilirsiniz. Benim diğer uluslararası ağız kokusu makalelerim buradadır. İstediğinizi kaynak gösterek kullanabilirsiniz:


http://murataydin.org/marifet.html#makaleler

-M
IP
Gastro
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14-Mayıs-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı Gastro Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Mayıs-2016 Saat 19:53
Arkadaslar yurtdisi sitelerden probiyotik siparis edince gümrükte sıkıntı cikariyorlar mi? Hic siparis veren oldu mu?
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Temmuz-2016 Saat 10:04
Gastro, ben başka bir bitkisel ilaç sipariş etmiştim. Gümrükten eve yazı geldi ama doktor raporu olmadan vermediler. Muhtemelen probiyotik de aynı şekilde değerlendirilir.

Murat hocam, linkini verdiğiniz halitor ıstanbul'daki bir doktorun satın aldığı cihaz mı bir tane daha yapmıştınız yoksa o cihaz mı?

IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2016 Saat 20:55
probiyotik hakkında bilgisi olanlar yazabilirmi? kefir felan gibi besinlermi?
IP
cuma
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013
Konum: Adyyaman
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 82
Alıntı cuma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2019 Saat 14:26
Probiyotik kullanan varmi agiz kokusu icin?
Ben bu aralar bununla ilgileniyorum.bactoblis adinda agiz probiyotigi varmis.alip denemek istiyorum fakat hicbir eczanede bulamadim.agiz icindeki bakterileri yok edip kokuyu engelliyormus.duyan kullanan varmii??
IP
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013
Konum: Konya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2019 Saat 16:26
Ben devamlı olarak probiyotik kullanan biri olarak ağız kokusu üzerinde bi etkisi olmadı bende.Ben sadece sindirim, bağışıklık üzerindeki olumlu etkileri için kullanıyorum.Ama koku üzerine bi etkisi var mı bence yok.
IP
bad-ı saba
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı bad-ı saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2019 Saat 20:01
Kullandım. Hiçbir işe yaramadı dostum. Üzgünüm:(
"Ne yanar kimse bana ateş-i dilden özge
Ne açar kimse kapım bad-ı sabadan gayrı"
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2019 Saat 22:27
Bence tip 1 de ise yarar gibi geliyor nefes kokusunda ise yaramaz gibi...
IP
cuma
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013
Konum: Adyyaman
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 82
Alıntı cuma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2019 Saat 20:27
Ama hangi probiyotigi kullandiniz arkadaslar? Icindeki bakteri turu onemli bizim icin.k12 varmiydi mesela icinde?
Icinde k12 olan probiyotik yok malesef turkiyede.yabamci siteden alip denemeyi dusunuyorum.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu