Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bunlari biliyor muydunuz?
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Asitte agiz kokusu azalir, alkalide artar

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Y�netici
Yönetici

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Asitte agiz kokusu azalir, alkalide artar
    Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 20:08
Dil y�zeyinden alinan mikrobiyal biyofilm sisteminde pH 7 den 8 e �ikarildigi zaman hydrogen sulfide, dimethyl disulfide, dimethyl trisulfide , indole, ammonia, pyrrole, 2,5-dimethylpyrazine, 2-acetylthiazole ve 2-acetylthiazole gibi kokulu gazlarin artisi g�r�lm�st�r. Fenol sadece pH 8 e y�kseltildigi zaman ortaya �ikmaktadir.
-
pH 6 dan 8e y�kseltildiginde alkol ve aldehitler artmaktadir keton ve hidrokarbonlar azalmaktadir. (Khalid TY, 2013)
-
Resim ayni kaynaktan alinmistir. pH asit iken �ok az olan kokulu gazlar, bazik ortamda y�kselmektedir.
Başa Dön
Gastro Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Gastro Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 04-Haziran-2016 tarihinde 21:20
Hocam muhtesem bir calismaya benziyor. Ortam alkalilestikce sulfitli bilesiklerin uretimi kat-kat artiyor. Eger oyleyse agzimizi nasil uzun sureli asidik tutabiliriz?
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 05:58
Aslinda burda 2 y�nl� bir trafik var. Bazik ortamda Tip 1 agiz kokusu olusmasi kolaylasiyor ve artiyor. Ayrica agiz kokusu olusursa ortam baziklesiyor. Yumurta-tavuk gibi.

Diger yandan:
Asit tutarsak ��r�k artiyor. Tip 1 agiz kokusu ve dis tasi �retimi azaliyor. Bazik tutarsak tersi oluyor

Yapacak bir sey yok, disleri ve dili temiz tutup pH derecesini ortada tutmak lazimdir.

-M
Başa Dön
mmkk Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı mmkk Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 09:07
Ayrica hocam duymussunuzdur karbonayli su kullanicisi cok ....karbonatli su vucutu asidik ortamdan bazik ortama ceviriio duzenli kullandigimizda ayrica asidik iken vucut hasta olmazmi .......
Başa Dön
BezginBet�l Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı BezginBetül Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 15:48
Hocam, peki koku dis eti giruntilerinin icinde yasayan Helicobacter tarafindan ortaya cikiyorsa, ortami kisa s�religine de olsa baziklestirmek (mesela karbonat ile gargara yapmak) ve bir saat kadar sonra �rnegin icine limon suyu damlatilmis su ile gargara yapsak, bu bakterilerin ortaya koydugu kokuyu halletmemuze ve ortami s�rekli olarak bazik tutmamizi engellememize yardimci olabilir mi?
C�nk� siz Helicobacter ancak asidik ortamda yasar demistiniz. Mesela bu uygulamayi hekim tarafindan dis eti temizligi yapildi g�nlerde uygulasak, sizce faydasi olur mu? Yakinda paradontoz tedavim basliyor, ve ardindan helipak kullanacagim. Bu y�zden soruyorum.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 20:45
- Paradontozun �zel bir tedavisi yoktur.
- Koku dis eti girintilerinin icinde yasayan Helicobacter tarafindan ortaya cikmiyor
- S�rd�r�lemez uygulamalardan uzak durmak iyidir.
M

Başa Dön
BezginBet�l Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı BezginBetül Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 05-Haziran-2016 tarihinde 20:59
Peki hocam midedeki helicobacter icin neden gastro hekimleri agiz kokusu nedeni teshisi koyuyor. Anladigim kadariyla metabolizmalarinin atiklari belirli bir gazin olusumunu ortaya koyuyor ve bu gaz k�t� kokuyor? Agizda bu mekanizma neden islemesin?�Bazi kisiler helipak tedavisi sonunda kokunun helicobacterin yok olmasiyla birlikte yok oldugunu s�yl�yor. Ayrica diyelim ki agizda koku yapmiyor dediginiz gibi, agizdan tekrar mideyi enfekte edebilme ihtimali var bir de.
Merak ettigim su: agzimi karbonat ile gargaralayip ve dilimi karbonat ile fircaladiktan sonra bir duruluk olusuyor dilimde.
Bu bazik ortam sanirim helicobacter icin de rahatsiz edici. �yle degil mi hocam? Bir s�re sonra ne ile asidik yapabilirim agzimi? Hafif limonlu su uygun mudur?
Hocam belki adini yanlis yazdim, ama dis eti gerilemesi ve dis eti ve dis arasinda derinlik olusunca bunu temizliyorlar. Bunu saglik sigortasindan talep ediyor hekim ve paradontitis tedavisi yapiliyor. O girintiler temizleniyor ve ilacla dezenfekte ediliyor.
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Haziran-2016 tarihinde 07:20
- Para, konum komsuluk bildiren bir �n ektir.
- Perio, disi saran �evre dokular demektir.

Periodontoz ile paradontoz birbirinin sinonimidir. Ayni hastaligi ifade eder, gazli bez ile dis etini siyirirsaniz, dis eti unlu kurabiye gibi soyulur. Paradontozun belirtisi budur. Baska paradontoz yoktur. Orta yas veya menapoza giren kadinlarda bilinmeyen bir sebeple ortaya �ikar hormonal oldugu zannediliyor, bir ka� sene devam eder. tedavisi yoktur. Agiz temiz tutulur. Agrisizdir, disaridan belli olmaz.

Dis eti �ekilmesi baska bir hastaliktir. Paradontoz ile iliskili bir durum degildir. Birbirinin uzantisi veya devami degildir. Bambaska iki hastaliktir.

Bu basliklar bu forumu ilgilendirmiyor. Genel agiz sagligi soru ve cevaplari forumunda devam edelim.

-M
Başa Dön
Mehmet Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Mehmet Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Haziran-2016 tarihinde 13:48
O zaman karbonatli su i�ildikten sonra yada gargara yapildiktan sonra yada burna �ekildikten sonra kokunun artmasi gerekmez miydi? Benim bildigim mikop ve bakteriler asidik ortamda yasar. Zaten �amasir suyu en bazik seylerden biridir. Bu arada limon asidik degil baziktir
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Haziran-2016 tarihinde 15:06
Limon asittir. Sitrik asit. Yanilmiyorsam citreus kelimesinden gelir ve latincede limon anlamina gelir. Bu sebeple bu asite limon asiti adi verilmistir. Ayrica limonda askorbik, tannik ve az miktarda organik asitler de bulunur.

Zaten bir kural olarak:
ne ki eksidir o asittir
ne ki sabunsudur ve buruktur o baziktir

Yukaridaki kuralin ihlal edildigi bazi besinler vardir fakat limon bu kurali, ihlal degil temsil ve tescil eder.

Koku sadece pH y�kseltmek ile yoktan yaratilamaz, olusturulamaz, ortaya �ikarilamaz. Daha �nce ifade ettigim gibi pH y�kselmesi koku olusumunu destekler ve koku olusunca pH y�kselir. Yani 2 y�nl� bir iliski bulunur. Yani bir agiza �ok bilinen bir alkali mesela sodyum hidroksit koysaniz bile agiz kokusu olusturmak i�in yeterli olmaz.

S�yle d�s�n�n:
sicaklik buharlasmayi artirir, kolaylastirir fakat bir bardak suyun buharlasip kurumasi i�in sicaklik sart degildir. bardagin �zerini a�ik birakirsaniz yeteri kadar beklediginizde bardagin i�erisindeki su kendiliginde buharlasarak bardagin kurudugunu g�r�rs�n�z. Ama sicakligi y�kseltirseniz buharlasma kolaylasir. pH derecesi de b�yledir. Agiz kokusu ortaya �ikacaksa �ikar. Fakat pH y�kselirse bu olay kolaylasir, mekanizma hizlanir, g��lenir. Bilmem simdi net oldu mu?

Karbonata gelince.
Karbonatin CO3 k�k� dokuya temas edince CO2 gazina d�n�s�p uzaklasir. geride kalan bir oksijen atomu dokuya temas ederek ortami oksijenlendirdigi i�in anaerop aleyhine bir biyosfer olusuyor. Olaya tek basina pH penceresinden bakmamak gerekiyor. Yani karbonatin etki mekanizmasi oksijenli suya benzerdir.

Umarim yazdiklarimin katkisi olur
-M

Başa Dön
gececek Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı gececek Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Ekim-2016 tarihinde 22:36
mrblar hocam

benim anladigim dogru mu acaba , kola(asit) ictigimizde kokunun azaltir grafikten bunu mu anlamamiz lazim, bazik bisey yedigimizde yada ictgimizde koku artmasi mi lazim?

o zaman hep ph i yuksek sular tercih ederdik buna gore ph i 7 olana yani notr e yakin olan suyu mu tercih etmemiz lazim

ph 7 nin altinda olmaz cunku ne kadar 7nin altina inerse su aci olur:) 0-7-14 arasindadir asit-baz degerleri , o yuzden 7 notrdur...
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2016 tarihinde 08:08
Evet. N�t�r (ph ~7) su i�ilse iyi olur.

Zaten suyu serbest birakirsak, kimyasiyla oynamazsak, i�ine mineral koymaya kalkmazsak, oda sicakliginda suyun pH 7 dir.

pH 7 nin altina d�serse eksi olur. B�t�n asitler eksidir. (limon, sirke, turun� vs..)

pH 7 nin �st�ne �ikarsa aci olur. B�t�n alkaliler acidir.
-M
Başa Dön
gececek Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı gececek Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2016 tarihinde 08:34
Pardon yanlis yazmisim haklisiniz 7 nin altina inerse eksi ustune cikarsa aci olur dogru

Hidrojen sulfit dimetil disulfit ... Bu gazkar agi kokusuna sebep olaj gazlar demek..

Linki gonderir misiniz kaynagi bende incelemek istyorum inglzcem iyidir
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2016 tarihinde 15:16
İlk gönderen: gececek gececek yazdı:

Linki gonderir misiniz kaynagi bende incelemek istyorum inglzcem iyidir

Buyrun:

http://agizkokusu.org/sil/!tip1-voc.pdf

-M
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2016 tarihinde 16:27
hocam biraz halkin bizim anliyacagimiz dilden yazacak olursaniz ben size soruyum yani asit koku yapar fakat minimum seviyelerde n�tr hi� baz en �ok kokuyu yapan seymidir agizda , biyandanda dis sagligi i�in asit zararli baz gerekli gibi degilmiydi hocam yani bu agzimizin asitligi bazligi durumu yediklerimizle alakali bi olaymi yoksa yasadigimiz koku probleminin hangi rahatsizligimizin etkisiyle olusuyorsa o rahatsizligin agzimiza verdigi �zellikmi �rnegin midemde sorun var bu y�zdenmi agzim bazik ve kokuyor olabilir hocam
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ekim-2016 tarihinde 22:31
Bir bireyin �zel durumu ile ilgili sorulara yanit veremiyorum yaniltici olabilir. Diger sorularinizi yanitlamak istiyorum

Ben b�yle karmasik bir makaleyi topluluga sunmadim. Bir arkadasiniz benim ingilizcem iyi kaynaktan okumak istiyorum dedi. Ben de madem istiyor buyrun dedim yolaldim.

Ben size o makaleden faydalikismikoparip bu sayfanin birinci mesaji olarak zaten yollamistim.

Diger sorunuzda �ok isabetli bir konuya parmak bastiniz.
Asit ��r�k yapar, ama agiz kokusunu baskilar. Bazik ortam dis tasi yapar, ��r�g� engeller, fakat agiz kokusuna katki saglar. Tahterevalli etkisi. Bu �ok �nemli bir tespittir. Pratik ve teorik degeri �ok y�ksek bir bilgidir.
-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.