![]() |
Sin�zit&geniz akintisi ve aci kavun iliskisi |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Sin�zit&geniz akintisi ve aci kavun iliskisiGönderildi: 29-Temmuz-2016 tarihinde 22:05 |
|
Geniz akintisi s�rekli olarak dilin arka kisimlarina bakteri tasiyarak daimi bir koku olusturdugu bir cogumunuzun mal�mu. Nefes alma problemleri neticesinde sin�zit denen hastalik iltihapli bir sekilde bosluklari dolduruyor ve fazlasi da geniz akintisi olarak bizim hayatimizi mahvediyor. Aci kavun b�t�n bu sin�sleri bosaltiyor. Zehirli bir bitki oldugu herkes tarafindan biliniyor. Bu y�zden 2-3 damla bir fincan suya karistirilip kullaniliyor ve 1 g�n boyunca akinti oluyor. Acaba deneyen var mi aramizda? Benim samimi arkadasimin akrabasi denemis ve tamamen kurtulmus. Bir �ok kisi zaten kurtuldugunu s�yl�yor ama oran-orantiya dikkat edilmezse , ciddi sonu�lari var. Evet fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Temmuz-2016 tarihinde 22:15 |
|
Artik kesin teshisi koymus bulunuyorum Allahin izniyle. Kokunun tamamen ge�tigi veya minimuma indigini teshis ettigim iki durum var. Birincisi burnumun �ok aktigi ve s�rekli saydam balgam seklinde yada renkli balgam seklinde ge�irdigim gribal enfeksiyon. Digeri karbonat tuz belki sirke ile yaptigim sinus rinse aletiyle olan geniz ve burun temizligi. Kesinlikle sin�zit yada geniz akintisina sebebiyet veren baska bir etken ama ben sin�zit oldugunu dusunuyorum. Saydam bazen beyaz sekilde �ikan balgamimsi ve yapiskan sivi bunun nedeni.
O y�zden kesinlikle bu aci kavunu deneyip tecr�belerimi paylasacagim insallah. Yediklerimiz neyse o kokuyor diyen arkadaslara tavsiye ederim. Karbonat b�y�k ihtimal kokuyu n�tralize ettiginden faydali oluyordu. Asil sebep sin�s ve burun bosluklarinda olusan ve bakteri yuvasina d�nen sin�ziti temizlemek ve en etkili oldugunu d�s�nd�g�m bu ��z�m oldu. Nidazolda b�y�k ihtimal buradaki aneorop bakterileri oldurdugunden koku kesiliyordu. Neyse uzatmayin farkli fikirler varsa buyrun |
|
![]() |
|
Amazon
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Agustos-2016 tarihinde 15:32 |
|
Sin�ziti aci kavunun ge�irdigi dogru bende duymustum benim bi arkadasin babasininki bunla ge�misti adam bidaha sin�zit olmadim diyordu.
Ayriyetten Mehmet bu bakteriler kendini s�rekli yeniliyor yani geniz akintisi oldugu ortada ben suan probiotik kullaniyorum �igneme tablet agiz kokuma etki etti diyemem mide veya bagirsak olsa ederdi herhalde bende sen gibi d�s�n�yorum bogazda yapiskan beyazlik felan s�rekli bakteri topluyor. Anaerob bakteri nidazol Flagly biteral felan bu y�zden ge�iriyo eger sorun sin�s kaynakli degilse %100 yemek borusunda buna eminim ayriyetten s�rekli bogaz temizleme ihtiyaci hisseden kisilet KBB a gitsin ses tellerine baktirsin zarar g�rm�s olabilir bende �yle yaptirdim hasarli �ikti ama Gastro bakiyo refl� yok diyo yani sorun yemek borusunda bunada bogaz refl�s� deniyor. |
|
![]() |
|
mmkk
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 11-Aralik-2015 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 146 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Agustos-2016 tarihinde 17:49 |
|
Deneyip sonuclari paylas kardesim
|
|
![]() |
|
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Agustos-2016 tarihinde 22:46 |
|
asil sebep geniz akintisina bagli olarak farenjit olmasidir. Geniz akintisi yapisik oldugu i�in dil arkasina yapisiyor ne yersen aninda pis koku orada birikiyor. Herkesin sorunu geniz akintisidir sin�s rinse iyi bir sey g�nde 4-5 defa yapin 1 haftaya gidiyor her g�n yapin kalmiyor bir sey. Tabi sorunun kaynagini bulmak lazim sin�zit varsa burunda et ve egrilik olabilir
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Agustos-2016 tarihinde 22:53 |
|
Kardesim bu geniz akintisi nereden geliyor? Geniz akintisini kesmek lazim. Sinek �ld�rerek biter mi, batakligi kurutmadikca...?
Aci kavun hari� tamamen etki eden ve etkisi bu kadar uzun s�ren bir bildiginiz madde varsa buyurun yazin. Imkan bulursam uygulayacagim hafta sonu yoksa sinus rinse devam ama tabiki ge�ici ��z�m olarak. |
|
![]() |
|
s�pheli
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Agustos-2016 tarihinde 20:52 |
Siz biraz tecr�beli gibisiniz. Ben de geniz akinti sin�zit refl� falan yok. Sadece bogazimda bazen yanma ve agzimda kuruluk olusuyor nedeni nedir acaba? Nasil ge�er ? |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Agustos-2016 tarihinde 16:47 |
|
Kardesim inan bilmiyorum murat hocaya sormalisin bu tip sorulari . Biz ancak faranjit su bu deriz ge�eriz. �nce doktora gideceksin. Bn hi� gitmediysem 10 tane doktora gitmisimdir sirf tedavi i�in ama nafile. Belki senin durum tedavi ile d�zeltecek bir seydir
|
|
![]() |
|
Hope
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Agustos-2016 tarihinde 23:22 |
|
Arkadaslar ne olursa olsun bu bitkiyi kullanmayin Allah korusun k�t� sonu�lar verebiliyormus suyla veya az olsun yinede denemeyin benimde kronik sin�zitim var ama rinse kit yada ��rekotu yagi kullanin bir damlayi ge�miycek sekilde ama bu bitkide ��z�m aramayin
|
|
![]() |
|
s�pheli
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Agustos-2016 tarihinde 11:11 |
|
Yani bogaz agrisi da olmuyor ilginc. Yanma ve kuruluk sadece. O da surekli yok zaten oldugunda hissediyorum sanki koku oldugunu. Kronuk faranjit olsa surekli bi yanma olmaz mi. Murat hocam? Benimki alerjik bi sey mi acaba tedavisi yok mudur
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Agustos-2016 tarihinde 14:42 |
|
Arkadaslar dozaji iyi ayarlamak gerekiyor. Normal olan dozajin bile altinda kullanmayi planliyorum ve kullanmadan xyzal hp i�ecegim bir tane ki alerjik reaksiyon olmasin, bogaza gitmemesine �zen g�stermek lazim ki yakmasin bogazi da. Sagda solda aramak lazim tam mevsimi ama daha bulamadim. Yol kenarlarina baka baka gidiyorum bakalim bulabilecek miyim.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Agustos-2016 tarihinde 17:34 |
|
2 g�nd�r denizdeyim ve dal �ik yaptim baya bir. Sonu� sifir agiz kokusu... Uzun bir s�re agzim kokmadi yani 12-20 saat arasi. Sonra gene basliyor bu geniz akintisi. Merak ettigim neden akinti genzime akiyor da burnumdan gelmiyor... Koyu yapiskan sivi burun kanallarimi mi kapatiyor ki. Bu arada aci kavun sol�syonum hazir yarin sabah uygulayacagim insallah.
|
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 205 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Agustos-2016 tarihinde 01:54 |
|
Haber ver bende yapicam buldum bitane sol�syonu nasil hazirladin bahsedermisin?
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Agustos-2016 tarihinde 12:59 |
|
ArkDaslar sol�syonu yaptim denedim ama suyun i�ine �ok az aci kavun koydum. Haliyle beklenen etkiyi yapmadi ama o bile hafif atesimi y�kseltti ve hafif grip belirtileri yapti ve geniz akintim siddetlendi bu pazar dozu y�kseltip tekrar deneyecegim ve akinti yapacagi kesin gibi. Sizleri sonu�tan haberdar edecegim, ben denemeden yapmayin mal�m �ok masum bir bitki degil. Insallah bekledigim sonu�lari verir
|
|
![]() |
|
Hope
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Agustos-2016 tarihinde 09:31 |
|
Murat hocam bende sin�zit geniz akintisi var ama bunun disinda burun eti ve geniz eti de var ve geniz eti b�y�klerde olmazmis sonucumda ayrintili yaziyor ama doktor bunlar koku yapmaz dedi almakta istemedi ama ben size sormak istiyorum geniz eti agiz kokusu sebebi midir?
|
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Agustos-2016 tarihinde 14:15 |
|
Bekliyoruz seni bende s�k�r buldum aci kavun ALLAH a s�k�r kolay oldu Istanbul gibi biyerde zor olabiliyor.Bence sek kullanmak lazim .Arkadasimin annesi kullanmis .Ama o resmen boca etmis burnundan .Bayilmis yanindakiler ayiltmis.Ama Sin�zit e baqli bas aqrisi kesilmis. Bu aci kavun bence is g�r�r derim .Yoksa bu modern tip dedikleri sey bize �are olacaqi yok .
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Agustos-2016 tarihinde 12:28 |
sin�zit var geniz akintisi var burun eti var geniz eti var --- bunlar agiz kokusu yapar mi diye soruyorsaniz. Evet yapabilir. |
|
![]() |
|
Hope
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Agustos-2016 tarihinde 20:51 |
|
Hocam sin�ziti geniz akintisi olan �ok insan var hepsinin agzi niye bilmiyorum ama kokmuyor. Ve kronik sin�zittende kurtulabilecegimi sanmiyorum malesef. Ben aslinda ameliyat gerektigi i�in sadece geniz eti koku sebebi midir ��nk� k���kl�kten beri var olan bi koku var o zamandan beri sin�zit, geniz akintisi oldugunu sanmiyorum. k���lmesi gereken geniz eti bende kaldigi b�y�me g�sterdigi zamanlar kokumun baslangici olabilir mi acaba diye d�s�n�yorum. ��nk� mide desem sin�zit desem o zamanlar olmayan sey ama yinede bi umut arastiriyoruz umut ediyoruz. Sorma nedenim geniz etimin varligiyla baslayan bi koku olabilir mi sadece geniz eti yogun koku sebebi midir hocam?Ayrica sorumu cevapladiginiz i�in tesekk�r ederim hocam
|
|
![]() |
|
kafayi yedim
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Agustos-2016 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Agustos-2016 tarihinde 05:43 |
|
Arkadaslar dun murat hocaya gittim olcum icin bana tip bes teshisi koydu nasil olur bu herkes bana kucuklukten neri hep agzin kokuyor diyolar hep tepki aliyorum bu nasil nbirsey bende anlamadim
|
|
|
Biktim yasamaktan
|
|
![]() |
|
kafayi yedim
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Agustos-2016 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Agustos-2016 tarihinde 05:47 |
|
Yenibirkac gundur farkettim bademcigimde bademcik taslari var cikarttim cok pis kokuyordu aceba bundan dolayimi agzim kokuyor yillardir esimle gittim murathocaya olcum yapti hepsi cok dusuk cikti ama ben hep tepki aliyorum artik bademcik tasina yogunlasicam
|
|
|
Biktim yasamaktan
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Agustos-2016 tarihinde 11:49 |
|
Arkadaslar l�tfen sek kullanmayiniz!!! Bu bitki Uludag �niversitesi tarafindan onlarca denek �zerinde denenmis sonu�lar olumlu internette pdf olarak sonu�larina bakabilirsiniz. Ama hi� birisi sek degilmis hep seyreltilmis. Bakin �ok ciddi sonu�lar dogurabilir dikkatli olun.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Agustos-2016 tarihinde 18:01 |
|
Gene berbat ettim kusura bakmayin. Dalindan iki adet kopardim eve gittim. Ikisinin i�indeki suyu �ektim (seffaf buzdolabi posete koyun �yle �ekin enjekt�rle yoksa igne girer girmez patliyor) toplamda 1.5 cc su �ikti. Bende normalde 3 cc normal damacana suyu �ekip yapacaktim ama gittim 4.5 cc ye kadar su �ektim ve suan gene grip gibi oldum hafif burnum akiyor ya sabir ya selamet. Sinirlerim bozuldu. Kesinlikle bire bir yapin. 1.5 cc aci kavun suyu 1.5 cc su. 2-3 damla her iki delige burnunuza damlatin. Onu da tam beceremedim hala nasil damla damla damlatacagim onu da bilemiyorum. Alerji hapi atin 20 dk �nce alerjik durum varsa engeller. Beni beklemeyin yapacak olan yapsin :D Yoksa bu gidisle bitkinin mevsimi bitecek :D
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2016 tarihinde 15:09 |
|
Evet, istedigim sonu�lari alamadim s�rekli bir akinti olmadi aci kavun tatbikinin yanlis olmasi sonucu ama ona ragmen bug�n gayet iyiyim normal g�nlere g�re koku %80-85 oranininda yok. Kismen ferah bir nefesim var. Sucuklu tost yedim ona ragmen ayni g�zel nefes devam ediyor. Insallah haftaya g�zelce uygulayabilirim ve o zaman sonu�lari merak ediyorum. Mesela ne kadar s�re etki edecek?
Geniz akintisi ile ilgili sikintisi olanlar ve tip 2 olanlar (en basa bela olan tip) i�in bir umuttur bu, bu saatten sonra. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Agustos-2016 tarihinde 15:34 |
|
Yabancilarin yaptigi deney linki altinada kisaca sonucu kopyala yapistir yapiyorum;
https://www.google.com/patents/WO2009050743A1?cl=en Sonu�:Study results: in 90% of the cases (n� 54) the patients considered and therefore subjected to the treatment with the solution containing Ecballium Elaterium juice evidenced the disappearance of the sinusitis symptomatology, previously identified by the family doctor. Only for 13 (thirteen) subjects, during the treatment, the occurrence of side- effects was present, like throat irritation, rhinorrhea and nasal mucosa irritation �zetle: Aile hekimlerinin nasal yollarla ilgili sikintisi oldugunu teshis ettigi (sin�zit vs.) ve bu y�zden aci kavun suyunun tatbik edildigi hastalarin %90'inda sin�zit belirtilerinin kayboldugu kanitlanmistir. Sadece 13 hastada, tedavi devam ederken; nazal mukoza irritasyonu, burunda kanama ve bogaz tahrisi gibi yan etkiler olmustur. Bu da T�rklerin yaptigi �alisma, uludag �niversitesinden; https://www.ekoloji.com.tr/resimler/27-6.pdf Burada da faydali olmus ama diger �alismaya g�re basari y�zdesi daha d�s�k. Sanirim hazirlamis olduklari sol�syonun i�ine koyduklari etken madde ile ilgili bir durum. Belki Murat hocam daha iyi bir sol�syon �ikarabilir malum bitki tehlikeli ve sadece yilin belli basli zamanlari oluyor. 8 ay gidecek bir �r�n olsa kafidir. Allah'im sifa versin hepimize. Amin |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Agustos-2016 tarihinde 20:43 |
|
Bu g�n itibariyle yaptim.Aci kavunun suyunu kulak �ubuquna bandirdim.2 deliqede sokdum.Hatta butun siviyi i�eri akittim.Belki 8 9 kere hapsurttu.Sonra burnum akmaya basladi s�mk�r�nce sari sari iltahaplar geldi hep ama yattim sonra .Belkide yatmamam lazimdi.��nk� yattiktan sonra akinti bence geldiqi yere geri gitti .Uyandiqimda basim aqriyodu ve burunumun i� delikleri sismis ve boqazim feha halde tahris olmusdu.Koku uyandiqimda disimi fir�aladim hi� yokdu kesilmisdi ama simdi yine geldi.Ama yine deniyeceqim bu kez yatmicam aksin assaqiya kadar .Ama sunu s�yliyim aqzim ilk defa �inkosuz macunla kokmadi hayret ettim.
|
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2016 tarihinde 07:18 |
|
Aci kavunda 2.g�n�m.Aksam beni sersem etti erken yattim sabah uyandiqimda boqaz aqrim yokdu ve tahris d�zelmisdi ama bas aqrim hala hafiften vardi.S�mk�rd�q�mda sari koyu s�m�k hep geliyo .Eskiye g�re nefes almam kusursuz sok i�indeyim ama koku azalmasina raqmen hala var yani kesilmedi .Burumun i�i sisken simdi disida sisdi .Burnum bariz sis .Ama kokuda azalma var .G�n be g�n size aktaracaqim .L�tfen dua edin.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2016 tarihinde 18:13 |
|
Sek yaptin degil mi? Keske yapmasaydin. Sulandir biraz az da olsa su koy. Ben asiri sekilde o seffaf yapiskan siviyi �ikartiyorum balgam olarak kullandigim zaman. Bekliyoruz kardesim sonu�larini. L�tfen az da olsa sulandir sakasi yok.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Agustos-2016 tarihinde 18:15 |
|
Bu arada eklemeyi unuttum. Boru gibi a�iliyor iki burunda akinti kesildikten sonra. Hi� bu kadar rahat nefes aldigimi hatirlamiyorum.
Arayan, burun yaklasik 8 saat boyunca aralikli bi�imde akacak. Sen �ok yanlis yapmissin yatmaman lazimdi. |
|
![]() |
|
Amazon
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2016 tarihinde 00:20 |
|
Arayan aci kavunu nerden buldun ayriyetten �inkosuz macunla kokmadi demissin �inko lu macun olarak ne kullaniyorsunki?
|
|
![]() |
|
BezginBet�l
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2016 tarihinde 00:26 |
|
Arkadaslar p�r dikkat izliyorum paylasimarinizi. Bu bitkiyi deneyecek kadar caresiz durumda olmamiz cok �z�c�, ama ruh haliminizin durumunu ifade ediyor.
Ben de defalarca tomografi yaptirdim sin�zlere. Bir sey cikmadi ama belirtiler mevcut. Yani agrisiz kronik sin�zit belirtileri var. Kafamda s�rekli bir basinc, nefes alamamak, asiri burun kurulugu, burunun arka kisminda asiri doluluk, tikaniklik hissi, sin�z rhinse kit kullaniminda (karbonat ve tuz esliginde..ki daha iki g�nd�r kesfettim normal karbonat, yani pasta/hamur isleri icin kullanilan bildigimiz karbonat bende su an ingiliniz karbonatina g�re daha iyi sonuc olusturdu) asiri yogun ve yapiskan bir sivinin genizden asagiya akmasi ile rahat nefes alabilme, uyuma istegi, cabuk yorulmak, konsantrasyon sorunlari vs. Nasil oluyor anlamadim. Sanki bu durumun yarattigi oksijensizlikten her han her yerde uyuyabilirim hissi ve istegi. Biraz vit c'yi y�kseltip akintiyi arttirdigimda sanki kafam yerine geliyor, burnumda hafif akinti ve arkadaki doluluk hissinde bir d�zelme oluyor. Sanirim kanimizdaki oksijen eksikliginden b�yle oluyor. Bir de anlatmasi sor ama doluluk �zellikle b�lge olarak �st damagimin hemen �st�ndeki kisimda gibi. Yani burunun solunum yolunun hemen alti, �st damagin hemen �st�. Orasi ne zaman karbonat ve tuz esliginde biraz bosaliyor, akintinin yapisi yapiskan olmaktan biraz daha duru hale geliyorsa kokuda da ciddi oranda d�zelme farkediyorum. Hele de kabizlik sorunu yoksa o sira sanki gidiyor tamamen. Bu aci kavunun etkisi ne kadar ciddiyse, sizin de yazdiginiz gibi, yan etkileri de fena. Mehmet arkadas alerji hapi alin �nceden demis, bu �nemli bir detay. Bakin bunu nette buldum: Bitkisel tedavide dikkat ! Sakarya�nin Adapazari il�esinde, sin�zit hastasi kadin, burnuna aci kavun (yaban hiyari) suyu damlatinca fenalasarak hastaneye kaldirildi. H�lya Bostan (43), AA muhabirine, 2 yildir sin�zit hastaligiyla m�cadele ettigini belirterek, aci kavunun sin�zite iyi geldigini duydugunu, bu nedenle kullandigini s�yledi. Aci kavununun bir tanesinin suyunu sikarak burnuna damlattigini kaydeden Bostan, basina gelenleri s�yle aktardi: �Aci kavunun bu mevsimde yetistigini duymustum. Bir tane aci kavunun suyunu burnuma damlattim. Burnumdan hep iltihap akti. Rahatladim ama bogazim yanmaya basladi. Fenalasmam �zerine esim tarafindan hastaneye kaldirildim. Olayi doktora anlattim, doktor bana �ok kizdi; zararli bir y�ntem oldugunu anlatti. Aci kavunun suyu sinirlerimi delebilirmis, �ok zehirliymis. Ucuz atlattim. Bunu kimseye tavsiye etmiyorum.� -�ACI KAVUN ZEHIRLI BIR MADDEDIR� Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi Kulak Burun Bogaz Uzmani Op. Dr. Cevdet Izmirli, aci kavunun insanlarin g�rme yetenegini kaybetmesine yol a�abildigini s�yledi. Hastanin �ok b�y�k bir tehlike atlattigini belirten Izmirli, �insanlarimiz bu y�ntemlere inanmasin� dedi. Bilimsel bir a�iklamasi olmayan y�ntemlerin, insanlarin hayatlarini karartabilecegini ifade eden Izmirli, sunlari s�yledi: �Sin�zit hastasi 2 vatandasimiz da aci kavun kullanmis. Onlar da bir s�re hastanede tedavi g�rd�ler. Aci kavun insanlarin g�rme yetenegini kaybetmesine yol a�abilir. Sin�zitin oldugu b�lgeye yakin g�rme sinirleri var. Aci kavun, hem bu sinirlere hem de beyne zarar verebiliyor. Beyin sivisinin akmasina ve menenjit hastaligina neden olabiliyor. Insanlar �zerinde bilimsel a�idan denenmemis ve uygun g�r�lmeyen her sey zararlidir. Aci kavun zehirli bir maddedir. Tip �ok ilerledi, artik sin�zit ameliyatlari lazerle yapiliyor.� Yani sanildigindan da tehlikeli, aman dikkat. Menenjitin sakasi yok. Ben de arastirdim, ama Almanyada bu bitki pek bulunmuyor. Hazir burun damlalari var. Fakat onlar da etki g�sterir mi, bilemiyorum. Belki bunu bir burun bogaz hekimine danisarak, sol�syonu ona hazirlatarak ve hekim kontrol�nde alabilirsiniz? T�m kalbimle iyilesmenizi diliyor ve sonuclari coj merak ediyorum..Ama yine de iyi bir doktorla irtibata gecseniz daha iyi olur. |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Agustos-2016 tarihinde 12:01 |
|
Mehmet evet sek yaptim malesef yattim ama inanilmaz s�m�k ve sari irin akdi hemde �ok .Bu akinti 2 g�n s�rd�.Bugun 3.g�n akinti kesildi.Ama koku hala ayni sekilde var .Tekrar demek lazim ama burun i�i sisdi.Biraz beklemem lazim.
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Agustos-2016 tarihinde 10:11 |
|
Aci kavun zehirlidir ondan dolayi sek olarak burnunuza damlatmayin dedim. Iste bir arkadas paylasmis k�t� sonu�larini. Arayan nickli arkadasinda burnu sismis yani aman dikkat. Seyreltin su ile.
Gelelim bug�ne. Arkadaslar sabah kalktigimda bir koku var ama su i�iyorum o yapiskan siviyi �ikartiyorum �ks�rerek zorlayarak ve bug�n aci kavunu tatbik etmemin �zerinden 5 g�n ge�ti ve g�zelde yapamadim ama koku %60 hala yok! Adam gibi yapmak lazim. InsAllah bir aksilik �ikmaz da yaparim bu pazar. |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2016 tarihinde 05:18 |
|
Dikkat edin genizinize ka�masin. Mahvetti beni. Direkt basi egip sinuselere dogru �ekmek lazim ben gittim gebze dogru �ektim insallah 36-48 saat i�inde bogaz tanrisi ge�er
|
|
![]() |
|
BezginBet�l
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Agustos-2016 tarihinde 20:42 |
|
Arkadaslar bir konuyu sizlerle paylasmak istiyorum.�
Ben bug�ne dek 'natron' isimli, yanilmiyorsam ingiliz karbonati dedikleri tozu katiyordum rhinse kit'e (tuzla birlikte tabii).� Son iki haftadan bu yana bildiginiz karbonati, yani hamur islerinde kullanilan kabartma tozunu kullaniyorum.� Ya inanilmaz derecede bir bosalma oluyor burnun arka kisminda ve genizde birikmis olan o kati salya/balgam vs. gibi adlandirabilecegimiz yapiskan ve tikayan sivida. Yaptiktan sonra da bir saat boyunca s�rekli (afedersiniz) bir mendile s�mk�rme ihtiyaci duyuyorum ve orasi tamamen bosaliyor ve tertemiz oluyor. Diger kullandigim karbonatta bu hem bu sekilde hem de bu yogunlukta olmuyordu. Belki denemek isteyen ve sonucu bizimle paylasmak isteyen olur diye yazdim.� S�yle yapiyorum: Rhinse kiti kullandiktan sonra (kafayi arkaya,saga sola 10ar saniye egerek) dislerimi ve dilimi macunla fircaliyorum. Bu yaklasik 3dk. s�r�yor. Ardindan da kabartma tozunu dis fircasina d�k�p dilimi de fircaliyorum. Incitmeden en arkalari ve hafifce(!!) alinmis olan bademciklerimi de fircaliyorum. Olasi girinti ve deliklere de n�fuz etmesi acisindan. Natron tamamen tuzluyken, kabartma tozu hem tuzlu hem de eksimsi bir tada sahip. Ardindan bol suyla iki �c defa agzimi calkaliyorum ve dil kaziyiciyla (ya da kahve kasigiyla) dilimi kaziyir ve tekrarluyorum. Hem agzimda duru bir tat hem de genzimde rahat bir solunum imkani olusuyor.� Ha bir de disleri fircalamaya basladiginizda dis fircasini, macunu dislere kabaca temas ettirdikten sonra kenara birakmanizi ve disler �zerinde mevcut olan macunu kullanarak dis arasi fircasi kullanmanizi tavsiye ediyorum. Ama cok kalin olupta dis etlerini tahris etmemesine ve gereken kalinlikta olmayipta dis arasi boslugunda kaybolmamasina �zen g�sterin. Farkli kalinliklarda bulabilirsiniz. Iste yukaridaki islemi yaptiktan sonra, yani kabartma tozunu dilde de uyguladigimda tekrar dis arasi fircasini kullaniyorum. Bu defa da kabartma tozunu d�k�yorum dis arasi fircasinin �zerine. Ardindan agzimi suyla calkaladigimda cok ferah oluyor ve disariya ciktigimda soludugum havanin icindeki koku nuanslarini detaylica alabiliyorum. Mesela bir agacin kokusu, ekzos kokusu vs. Bunlari normal halde, yani genzim dolu ve dilimin arkasinda o yapiska tabaka varken alamiyorum.� L�tfen siz de deneyin ve sonucu paylasin arkadaslar.� Bir de bunlari yaparken bir hafta boyunca vitC takviseyi alin l�tfen. Genzin bu sekilde bosalmasi buna da bagli olabilir. Tavsiye edilen doz g�nde 100-150mg arasinda. C�nk� g�nl�k y�ksek dozda alinmasi bir s�re sonra b�brek taslarina yol acabiliyormus. Benim kullandigin 500mg'lik hap. Ama bir ya da iki hafta boyunca 500mg kullanmanizda zarar olmaz sanirim. Sirf deneme amacli siz de bu dozda alin bence. |
|
![]() |
|
Meari
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Eyl�l-2016 tarihinde 09:07 |
|
@BezginBet�l t�m bunlari yaptiktan sonra agiz kokunda azalma hissediyor musun peki?
|
|
|
Ya Safi
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Eyl�l-2016 tarihinde 17:11 |
|
Genizden gelen o asiri yogun seffaf sivi azaldik�a koku azaliyor. D�zenli bir sekilde netpod/sin�srinse7sin�skit tarzi seylerle tuz ve az biraz karbonat belki konulabilir yavas yavas alnina dogru ilik karisimi sikmak gerekiyor. Insallah sifa buluruz. Namazda secdeye gidince artik g�z�m burnum dolmuyor �ok fazla ve agri vermiyor. Resmen bosaliyor. Ama �nemli olan o akintinin durup durmayacagi. Neden burnuma dogru akmiyor da genze dogru akiyor ve neden o kadar koyu.
|
|
![]() |
|
BezginBet�l
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Eyl�l-2016 tarihinde 21:31 |
|
@Meari
Bunlari yapmadan sadece dislerimi fircaladigimda kokuda bir degisiklik olmuyor. Tabii ki yemek, kahve vs. verdigi tat gidiyor, ama koku kaliyor. Bu kabartma tozuyla agzimda duru bir tat olusuyor, ergenlik �ncesi d�nemlerden tanidigim tat yani. Bu y�zden kokunun o esnada olmadigindan eminim, c�nk� cocuklugumda yoktu. Ama eger t�m g�n koku yok mu diye soruyorsan, ne yazik ki var. Yemek yedigimde yine basa d�n�yor. Ayrica aksama dogru, agzim ve genzim kuruyunca etkisini yitiriyor yapsam da. Ama sabahlari faydasi oluyor. En azindan yemek yemedigim esnada sorun yok. Kahve&cay tamamen etkisini bitiriyor bu arada. Hic dokunmamam lazim aslinda. |
|
![]() |
|
Arayan
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Eyl�l-2016 tarihinde 15:04 |
|
Aci kavunu 2.kullanisim ama bu kezde hep genzime ka�di.O bile sin�zleri bosaltiyor.Bu g�n 2. g�n hala akinti var.Gelismelerden haberdar edicem.Aranizda istanbuldan olan varsa erkek g�r�smek isterim .
|
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Eyl�l-2016 tarihinde 20:15 |
|
Genzime �yle bir ka�ti ki resmen canima okudu :) sakin gerizekali sikmayin iyice alma dogru �ekin. Bu arada arayan sonu�lari yaz kardesim bekliyoruz
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |