Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: Teşhis ve tedavinin başka bir yöntemi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Akyıldız
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı Akyıldız Cevaplabullet Konu: Teşhis ve tedavinin başka bir yöntemi
    Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2016 Saat 14:03
herkese merhaba. elimden geldiğince uzatmadan kısaca teşhş ve tedaviyi aktarmaya çalışıcam.
bendeki ağız kokusunun sebebi bağırsak mukoza bozukluğu. internet üzerinden bulduğum uzman bir de a gittim. farklı bir kan testi yaptı. bu test ile candida albicans bozukluğu gibi bişey çıktı. prebiyotik takviyesi verdi. eğer sizinde diliniz kokuyorsa sarı tabaka varsa bağırsak durumunu teşhis edicek kan tahlili yapmanızı öneririm.
bağırsak kaynaklı olup olmadığını anlamak çok basit. bol şekerli tatlı yiyin, nescafe için,3ü birarada için ağız kokusu uçuşa geçiyorsa muhtemelen bağırsaktan kayaklanıyordur. Çözüm içinde diyet yaparak prebiyotik takviyesi almanız gerekiyor. benim uyguladığım şu an ki rota şöyle. tedavi süresi boyunca şekeri hayatımdan çıkardım. hergün 2 diş sarımsağı hap yutar gibi yutuyorum (sarımsak kokusu olmasın diye) bol su içiyorum. Şu an 2 aylık diyet içindeyim. 15 gün oldu. ağız kokusu yokoldu. diğer yöntemler gibi geçici olmadığını hissediyorum. çünkü uyku nefes alma yorgunluk hali büyük tuvalet vücut yağlanma oranı değişti. bağırsak vücudun dengesini sağlayan çok önemsemediğimiz çok etkili bir organımızmış. sorusu olan yazsın. ağız kokusu çok değişik kaynaklı olabiliyor. Dr çok aydınlattı beni. bağırsak kaynaklı olanı anlamak çok zor değil. dediğim ürünleri abartarak tüketin uçuşa geçicek. şekeri vücudunuzdan çıkarın normale dönecek. daha da ötesi gidip kan testi yapın. eğer bu yöntemden sonuç alamazsanız o zaman başka yeede aramak gerekiyor. bağırsak kaynaklı olmasının bir emaresi de dildeki pas. ayrıca benim yaptırdışım testte mantar da çıktı.
konunun başka bir boyutu da şudur bence:tek bir ilaçla yada herhangi bir bitki çayı ile kurtulmak hurafe. diyet şart doğru dr şart doğru ilaç ve doğru yöntem şart. sorundan kurtulmak imkansız değil sadece odaklanmak ve istemek gerekiyor. aklıma gelenler bunlar. soruları günlük olarak cevaplamaya çaba göstericem. konuyu daha da netleştiririz. sağlıklı günler dilerim...
IP
bengeldim
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Mayıs-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı bengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2016 Saat 22:00
dostum benimde dilimde pas vardı öyle böyle değil 2 hafta önce bademcik ameliyatı oldum şuan dil pası nerdeyse yok uzunca bir yazı yazmayı düşünüyorum tabi biraz daha bekledikten sonra
asla pes etme
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2016 Saat 22:02
Alman lahana turşusu evde yap yüksek oranda probiyotik ihtiva ediyor. Seni tebrik ediyorum Allah şifanı vermiş kardeşim.

Bu diyeti mutlaka yapın iş ilacta değil bu bağırsaklar için mutlaka diyet gerekiyor. Bende yaptım faydası olmadı. Demek ki koku sebebi farklı. Mutlaka forumu iyi araştırın ve kendini geliştirmiş bir doktora gidin inşallah şifa bulacaksınız.
IP
gökhan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 03-Aralık-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı gökhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2016 Saat 22:41
öncelıkle senın adına sevındım.. ben bagırsaklarımda sorun oldugunun farkındayım sureklı gaz oluyor sık wc ye gıtmek ve cok kotu kokması gıbı.. ayrıca dıl pası vb. dıyetınızı yazarmısınız kullandıgınız prebıyotıkler nelerdır yanı kısaca tedavuı yontemınızı yazarsanız uygulamak ıstıyorum.
IP
cihat1762
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Temmuz-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 32
Alıntı cihat1762 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2016 Saat 23:39
Kardeş benim olayda şu: benim dilimin arka tarafında sarı tabaka var aynı sende oldugu gibi. ben aşırı yedigim zaman koku azalmıyor artıyor. koku burnumdan geliyor. kbb ye gittim problem yok. Peki bağırsaktan geliyorsa koku ne tür tedaviye başvurulabilir en erken sonuç için?
IP
hamza171
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016
Konum: Isparta
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 45
Alıntı hamza171 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2016 Saat 02:26
Eminim bir çoğumuzun sorunu bu dostum.
nescafe+sarımsak+soğan aşırı bir gaz ve pas yapıyor bende.
Onun dışında gaz sorunun var mıydı ve diyet nasıl bir diyet bu 2 aylık diyet kalıcı olarak onaracak mı ve kokunun bundan kaynaklandığı kesinleşti mi ?
Siz ne düşünüyorsunuz hocam @aydinmur
IP
msms
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Alıntı msms Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2016 Saat 06:45
Bu süreçte dil pasınız geçti veya azaldı mı?
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2016 Saat 15:09
Akyildiz kardrsim doktor probiyotik verdi diosun sonra diosjki 2 dis sarimsak kullaniorum bence birazdaha aydinlatman lazm vede asagidaki sorularin cevapini lutfen verirmisin arkadaslar guzel sorular sormuslar
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2016 Saat 15:11
Arkadaslar bagirsak florasi duzenleme acisindan ve mantar dusmani olarak sarimsagi hepimiz biliriz peki tam anlamiyla diyet nasil olmali sarimsak kullanimi acmi tokmu olmali
IP
Akyıldız
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı Akyıldız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2016 Saat 18:47
diyetin detayı geniş arkadaşlar. şeker ve şekerli madde ihtiva eden şeyler,karbonhidrat, limon gibi asidik şeyler, kola, konsantre meyve suyu,gazoz, kahvenin tüm çeşitlerİ yasak listesinde. ceviz,domates suyu, sarımsak,nohut, doğal yoğurt çok tüketilen listesinde. şu an benim uygulamamda prebiyotik takviyesi,diyet ve 5 ayrı ilaç var. diyete başlar başlamaz değişiklikler olmaya başladı. dildeki pas azalmaya başladı, uyku formatım değişti, vücut ısısı değişti vb.
IP
Camur
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı Camur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2016 Saat 23:26
Bulduğunuz dr un adını şehrini ve testin adını yazarsanız çok sevinirim sanırım bu benimde kurtuluşum olacak
IP
Akyıldız
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı Akyıldız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2016 Saat 14:20
dr adı vermekte tereddüt ediyorum şu an. bunun sebebi de henüz analiz edemedim. kimsenin ticari menfaatlere kurban gitmesini istemem. Şu an devlet hastanesine gidiyorum. Dr çok ilgili. konu da ayrıca çok ilgisini çekti. eğer devlet hastanesinde daha olumlu yol olabileceksem foruma o bilgileri vermenin daha doğru olacağını düşünüyorum. bağırsak ve dil bağlantısı konusunda internette bir sürü araştırma var. forumda okuduğum ve benimde deneyimlediğim durum olan antibiyotik kullanımı ile geçici sonuca ulaşmanın açılımını da çok net izah etti dr. bağırsak içindeki yararlı bakteri ve zararlı bakteri dengesinin normalde bozuk olduğu,antibiyotik ile geçici olarak bunun dengeye ulaştığı, vücutta antibiyotik in kaybolması ile sorunun kaldığı yerden devam etmesi... bu da bağırsak ile ilgili bir sorundan kaynaklandığını işareti olarak düşünülmeli. antibiyotik, şeker veya tatlı ile yükselen ağız kokusu, dildeki pas; bağırsak kaynaklı ağız kokusu sorununa işaret eder yeterince sanırım. ayrıca dr un üstüne basa basa belirttiği birşey İ paylaşmak istiyorum. bağırsak vücudun bağışıklık fonksiyonunu yöneten organdır. eğer bağırsak olması gerektiği gibi olmazsa şunlarla karşılaşma ihtimalini olur: halsizlik yorgunluk bitkinlik yazın sıcak basması kışın ellerde ayaklarda aşırı üşüme,kadınlarda vajina da kötü koku, ağız kokusu, hafıza sorunu, odaklanama sorunu, unutkanlık vs vs dedi sayın dr... özel hastanede tedavi biraz pahalıya patlarken bilirsiniz ki faturayı şişirme için Extra gerekli gereksiz şeyler yaparlar. özel deki dr uzaydan gelmedi. muhtemelen devlet hastanesinde de belli bir tedavi uygulanabilir. daha önce devlet hastanesine gittiğim gastroenteroloji dr karı bana bağırsaktan ağız kokusu olmaz dediler. şimdi ki dr ikna oldu. ikna etmem zor oldu. sen de luğu bırak kokoreç dükkanı aç dedim. tartıştık beni dinlemeye başladı. kendimi izah edince şu an dost olduk. tedavi için elimden geleni yapıcam diye söz verdi. Şu an devlet hastanesinde iki dr un kontrolünde tedavi başlıcak. 5 ağustos 2016 randevum var. gelişmeleri yinr yazarım. ayrıca şöyle bir durum daha var. becunis diye bitkisel olduğu söylenen bir ilaç var. kabız olunca kullanılmak üzere üretilmiş bir ilaç. bi süre kullandım. bağırsak teşhisini ana sebebidir aslında. ilacı kullanınca bağırsak boşalıyor ağız kokusu sıfır oluyor. ama ne zamana kadar bu ilaçla hayat idame edilir ki. yan etkisi de ilk gün ishal yaptığı için vücutta su kaybı oluyot. bol su içmek gerekiyor. gün aşırı kullanmamak gerekiyor. ben hafta 3 kullanıyordum. bu ilaç da bağırsak kaynaklı olup olmadığını anlamak için iyi bir yöntem... bu arada istanbul da oturuyorum. gittiğim de istanbul Avrupa yakasında. dediğim gibi kimsenin maddi zarar görmesini istemediğimden dr ismivermiyorum. devlet hastanesinde yaptığım tetkik tahlil vb bilgileri net olarak foruma ileticem. hepimize sağlıklı günler.
IP
Akyıldız
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı Akyıldız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2016 Saat 14:25
Bir üst yazıdan DÜZELTME : gittiğim gastroenteroloji dr ları bana bağırsaktan ağız kokusu olmaz...
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2016 Saat 23:34
Kardesim srn diosunki sekerli unlu yediginde artan agozkojusu ve pas varsa dilde bagirsak kaynaki e o zaman bu sitedeki 1000 kisinin sorunu bu brn ce sen kendi kaynagini bulmussun herkesin vucut fonksiyonlari ilaclara verilen tepki ve metobolizmasi farkli ......kimisi bademcik aldirio kimisi konka ameliyati burun egriligi ameliyati oluo kimisi ulser reflu bencetaaaaaaaaaaaaaaaaa en basa donmeyelim bende saglam bi devlet hasyanesine gtmeyi dusunuorum insallh senin karsina cikan doktorlar gibi saglam doktor lar cikar bizede gerci bizde sans yok
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2016 Saat 16:53
Orjinalini yazan: Akyıldız

Bir üst yazıdan DÜZELTME : gittiğim gastroenteroloji dr ları bana bağırsaktan ağız kokusu olmaz...


Tebrik edelim forumca o doktoru o zaman. Bu kadar basit mi ya? Geçen bir doktora hiperprolaktinemi ile kronik stres arasında ilişki var mı diye sordum, öyle bir şey yok dedi kestirdi attı. Eminim bunun üzerine benim okuduğum makale sayısı onunkinin 10 katıdır. Adam bildiğin yok dedi geçti...var halbuki
IP
msms
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 05-Temmuz-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 40
Alıntı msms Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2016 Saat 17:38
Orjinalini yazan: bengeldim

dostum benimde dilimde pas vardı öyle böyle değil 2 hafta önce bademcik ameliyatı oldum şuan dil pası nerdeyse yok uzunca bir yazı yazmayı düşünüyorum tabi biraz daha bekledikten sonra


Bademcikte taş olur muydu yoksa sadece girinti ve çıkıntı mı vardı?
Kokunun kaynağının bademcik olduğunu nasıl anladınız?
IP
gökhan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 03-Aralık-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı gökhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2016 Saat 23:05
akyıldız madem ıyılestın tedavı seklını kullandıgın ılacları yedıgın ıctıklerını ayrıntılı yazsanda bızde faydalansak
IP
delux
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19-Şubat-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 44
Alıntı delux Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2016 Saat 23:15
evet arkdaslar bunu anlamak cok zor deyil ayni sorunu bende yasiyorum,hayatimdan sekeri cikardim 1 hafta oldu suanda koku %90 yok... yaklasik 10 senedir cektigim bu illetten kurtuldum diyebilirim... bagirsak kaynakli olup olmadigini sekere yuklenerek deneyebilirsiniz il insallah hepiniz bir neticeye varirsiniz... bu derdi yasamayan bilemez ..
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2016 Saat 13:37
Kardesim DELUX ozaman ben 6 aydir cayima seker atmiorum olip gibi sekerler yemiyorum sekeri cikardim 6 aydir sadece 2 haftada bir yalan yok 2 tane biskuvu yiyorumki canim istio insan icinde cok azda olsa sekerli bisiler yemek istio zaten kpla gibi asitli seyleri 5 yildir felan icmiorum ama koku devam edio tabi azalma var ama deeam edio ekmege fazla yuklenmiprum hamur isi yok zaten
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2016 Saat 14:47
Çok güzel sonuçlar geliyor. Bildiğimiz canan karatay diyeti ile baya bir mesafe alan kişiler olmuş. Ben yaklaşık 25 gün düzenli yaptım ama nafile demek ki koku kökeni herkesin farklı. Yine de arada sırada meyve yiyin, sonuçta Allah boşuna yaratmadı. Mutlaka probiyotikli turşu yapın. Yapımı çok basit sirke ve limon kullanmıyorsunuz. Tuz ve su. Bu sayede kalıcı olarak kurtulacaksınız inşAllah.
IP
by_arda2
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 30-Haziran-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 27
Alıntı by_arda2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2016 Saat 22:50
Akyıldız ve mehmete soruyorum; sizin koku burundan mı geliyor yoksa ağızdanmı?
Bağırsak kaynaklı koku burundan gelirmi?
Sinüs/farnjit kaynaklılarda sanırım burundan geliyor.
Bende burundan geliyor, çok arada hissediyorum, öyleyse üst solunum yollarına yoğunlaşmam gerek sanırım...

Ve öyle birşeyki sürekli var, azalma artma yok hep stabil ve ben zerre anlamıyırum. Sadece klimalı ortamlarda (hava sülkülasyonu olan yerlerdede aynısı) nadir burundan pis koku geliyor. Koku çeşidini ise yine tarif edemiyorum.

Orta kulak iltihabı hakkında söyleyecek sözü olan varsa lüten söylesin.

Parca parca yazdım kusura bakmayın arkadaşlar.<bir gün iyileşeceğiz inanıyorum>
IP
Mehmet
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Kasım-2011
Konum: Bursa
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
Alıntı Mehmet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ağustos-2016 Saat 13:59
Yutkunurken bazen burundan geliyor. Sürekli ağız kokusu var. Bağırsak kaynaklı kokuların burundan geleceğini zannetmiyorum. Nazal yollarla ilgili sorun yoksa pek zannetmiyorum.
IP
mehmet27
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015
Konum: Gaziantep
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 78
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ağustos-2016 Saat 17:23
Bende uzun zamandır çayı şekersiz içiyorum şekere her türlü mesafe koydum ekmeği sadece sabah kahvaltısında yiyorum ama kokuda fazla bir değişiklik olduğunu hissetmedim 7\24 koku var 3 4 çeşit antibiyotik içtim ağzımda ferahlık oluyor ama koku geçmiyor bağırsaklar delinmiş olabilirmi antibiyotik bile fayda etmiyor çünkü
IP
süpheli
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 27-Temmuz-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı süpheli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ağustos-2016 Saat 19:52
Ya parmakla dilin arkasina dokunup kokladigimzda koku oluyorsa koku var mi demek simdi ?? Allah rizasi icin biri cevap versin. Siz nasil anliyorsunuz be kardesim belki yoktur ya
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2374
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ağustos-2016 Saat 20:24
Orjinalini yazan: süpheli

Ya parmakla dilin arkasina dokunup kokladigimzda koku oluyorsa koku var mi demek simdi ?? Allah rizasi icin biri cevap versin. Siz nasil anliyorsunuz be kardesim belki yoktur ya


Neden forumda arama yapmıyorsunuz?

http://www.agizkokusu.org/forum/forum_posts.asp?TID=804

-M
IP
süpheli
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 27-Temmuz-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı süpheli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ağustos-2016 Saat 22:03
hocam o mesajınızı gördüm. bütün vücut çukurları kokar demişsiniz doğru ama söz konusu ağız olunca karşı tarafa gidiyor mu emin olamıyor insan.Yani sonuçta orda bi koku var illaki konuşurken dışarı çıkmıyor mudur ? bu testi yapıp koku oldugunu söyleyip size şüpheyle gelenler olmuştur elbet.
IP
Akyıldız
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 05-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı Akyıldız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ağustos-2016 Saat 03:54
kokunun nereden geldiğine dair bir bilgim yok. ama dediğim gibi; bendeki sorun bağırsak ve şeker karbonhidrat ve kafein türü şeylere karşı aşırı hassas. önümüzdeki günlerde alerji testi yaptıracağım. şunu tekrar belirtmekte fayda var. tek bir ilaçla yada tek bir yöntemle kokuyu analiz ve tedavi etme düşüncesini bir kenara itmek gerekiyor. önve tam bir tespit sonra da iyi bir tedavi ile sonuca varılır bence. bağırsak candida ve asidoz oranım tahlillerde yüksek çıktı. tahlil şart bence.
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2016 Saat 18:50

Selam Akyildiz!

Ben de tahlil yaptirmistim, ama candida cikmadi, fakat ayni sende oldugu gibi belirli yiyeceklerde ve cok yedigimde artan bir koku mevcut, sabit bir kokunun varligi disinda tabii. 
Mesela cikolata, kakao, kahve, hayvani proteinler(et, süt ürünleri), hamur isi, yagli ve baharatli, salcali yiyecekler. 

Ama nedense elma vs yedigimde pek olmuyor.
Yani fruktoz pek sorun degil gibi.
Ayrica cok az yedigimde azaliyor.
Vitamin c ve bol su icince de.
Arti çinko, vit b, vit d, düzenli ve yeterli uyku vs. azaltiyor. 
Vit C'nin avantaji sanirim sivilari inceltmesinde yatiyor. 
Olasi iltihapli bir sivinin (tükürük bezi vs.) ya da kati balgamsi veya kati salyanin incelerek dil arkasina, genize, sinüzlere vs. daha az yapismasini ve oralari tikamasini önlüyor. 
Ayrica karbonati etkisi de oluyor.

Ama özellikle bagirsaklarin cok dolu olmamasi etkiliyor. 
Burun tikanikligi, konka şişligi de bende buna bagli. 
Yani bagirsagin tembelligi ve üstüne de bagirsakta asiri bazik bir ortamin olmasi (tahlil edildi) bendeki sorunu tetikliyor.
Öyle ki, agzimdaki tat dahi farkli oluyor, yorgun ve bitkin oluyorum. 
Bundan belki de bagimsiz olarak bir de sürekli mideden gaz yükseliyor agiza ve midemdeki hazim süresi de uzun sanirim. 
Yedigim yemegi bazen 10 saat midemde hissettigim oluyor. 
Ayrica yedikten sonra uyuyunca da artiyor. Illa ki 4 saat falan beklemem gerekiyor. 
Helikobakter ve probiyotik tedaviye ne yazik ki daha baslayamadim özel sartlardan dolayi. 
Yeme düzenimi yukaridaki kriterlere göre degistirmem sart. 
Yani sebze, meyve (özellikle elma!) ve salata gibi. 
Ki yemek yerken, hele diri gidalarda, uzun cignemekte fayda var. 
Arti hareket, temiz havada yürüyüs ve bol bol su. 

Planim bu..Ama yazdiklarin tutarli.
Sadece tüm bunlarin candidaya bagli olamayabilirligini de tahmin edebiliyorum. 
Yani salt bakteri florasinin bozuklugu, sivilarin katilasmasi, sistemik iltihapli bir hastaligin (otoimun türden) olasiligi da akla geliyor. 

Ki mesela bende otoimun hastaliklarin göstergesi olan bir parametre (kanda) yüksek cikiyor. ANF mi ANA mi, hatirlayamadim. Ama iste ne tür bir otoimun hastalik oldugu bilinemiyor. 
Gelismeleri mutlaka paylasirim.. 
Forum nihayet anlamli sekilde yeni fikirler ve adimlarla ilerliyor gibi.
Bu cok sevindirici. Lütfen forumdan ayrilmayin düzelince. Incelikli yazin fikirlerinizi. Yeni açılara ihtiyacimiz var.

Sanirim bendeki koku sistemik bir düzensizligin bir göstergesi. Kökten degisiklikler gerek. Macunluk, fircalamalik is degil bu. Hayatimin yüzde kacini kim bilir dislerimi gicirdatana dek fircalamakla, yetmedi aralarini kac metre dis ipiyle temizlemisimdir, kac kilo dis arasi fircasi tüketmisimdir. Mesele bu degil arkadaslar.
IP
Camur
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı Camur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2016 Saat 17:46
Sistemik hastalıklarda ana ve anca yükselir karaciğer ve safra enzimlerinize baktırdınız mı?bir tanıdığım safra kaynaklı ağız kokusundan çok yakın zamanda iyileşti ve doktorların ilk iddasının aksine ağrısı sarılığı belirgin bir belirtisi olmadığı halde safra sıkıntısı çekebilirmiş insan bi baktırmanızı öneririm
IP
Funda
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Şubat-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 28
Alıntı Funda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ağustos-2016 Saat 11:33
Çamur tanıdığın safra sıkıntısına nasil bir tedavi oldu bilgilendirebilirmisin acaba
Tükenmişlik
IP
Camur
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı Camur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ağustos-2016 Saat 10:01
Dr yaptığı test adını paylaşabilir misin benim birkaç günüm var okula dönmek için gitmeden de dan bende şu testi isteyeyim adı neydi?adı ı hatırlamıyosan bile aklına ne gelirse yaz lütfen emin ol çok faydası olacak bana.
IP
Camur
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı Camur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ağustos-2016 Saat 10:21
Yazmayı unutmuşum bir de kolonoskopi yaptırdın mı hiç kolonuskopide bi sıkıntı bi bulgu herhangi birley var mı?
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2016 Saat 00:59
Safra konusuna daha egilmedim Camur.
Aslinda abdom tomografisi ve yetmedi MR cektirmek cok iyi bir fikir.
Sadece safra degil, böbrek,karaciger, bagirsak, hepsi birer neden olusturabilir.
Mesela sürekli kabizlik cekenlerin bagirsaginin bir pasajinda hafif kivrilma/dönme, daralmalar, baska organlarin hiperplazisinden dolayi bagirsagi engelleme nedenleri söz konusu olabilir.
Safra yolu tikali, böbreklerde kücülme, kist vs olabilir.
Bunlar kanda hicbir belirti göstermeyebilir.
Yani olayin bu kismina da bakmak yanlis degil..
Her sey kanla anlasilmaz, bazen sorun organlarin görünümünden anlasilabilir.

Yani ne olurdu, tüm teshislerin sirayla yapildigi bir klinik acilsaydi.
Iki üç haftada tüm gerekli tip alanlarinin uzmanlarinca bakilsa duruma.
Dişler, detayli kan analizi (Vitamin vs durumu+immünoloji), tomografi/MR/Ultrason, endoskopiler (burun bogaz, mide, bagirsak), mikrobiyolojik analiz/kültür+candida (agiz, burun bogaz, akciger), mikrobiyolojik/immünolojik gaita analizi (candida dahil) ve tmau testi.
Parasi neyse insan calisir biriktirir ve bir, iki, üc yil sonra gider adam gibi kontrol olur ve adam gibi toplu bir sonuc alir.
Murat hoca bunun mümkün olmadigini yazmisti bir defa..Ama ne olurdu hayatimizin yillari calinmasa, biz de kurtulabilsek bu sonu gelmeyen ihtimallerin pesinden gitmekten.
IP
Camur
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 26-Haziran-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı Camur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2016 Saat 13:23
Çok güzel değinmişsin betül bende uzun süre kabızlık sorunu çektim bekunis vb geçici çözümlü ilaçlar kullandım ama nafile..üniversitede okuyorum ve kokunun konuşurken 1m ye kadar yayıldığına şahit oldum gerçekten çok utanç vericiydi.Hastalığın adı her ne ise mantar olsun kötü huylu bakteri olsun parazit olsun bu bağırsak kaynaklı onu anladım probiyotikli yoğurdun ve kefirin beni iyileştirdiğine bizzat şu üç aylık süreçte şahidim(iyileşmedim ama azaldı)yani senin çol araştırdığını zaten tüm mesajlarından anlıyorum hep okuyorum yorumlarını ama eğer denemediysen mutlaka tavsiye ederim benim için azalması bile mucize oluyor çünkü
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu