Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: İYİLEŞTİM ARKADAŞLAR-MUTLU SON Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   7 Sonraki >>
Yazar Mesaj
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013
Konum: Konya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Şubat-2017 Saat 17:15
Hocam karaciğer kısmında size katılıyorum yani karaciğer de nasıl bir kirlilik olabilir ki onu temizliyoruz kesinlikle haklısınız bu konuda, ancak bu temizlikle asıl bağırsaklar temizleniyor ben yaptım ve gerçekten bağırsaklarımın temizlendigini gördüm ve buna nasıl ikna edebilirim sizi ama koku üzerinde kesinlikle azaltma yaptı.Ben hemen sonucumu yazmadım bu temizlikten sonraki ilk 2 gün bende de arkadaşların ki gibi hiç koku yoktu , ama sonrasında yine ağzımda yoğunluk oluşmaya başladı ama eskisi gibi degildi yani bu kesinlikle bağırsağımın temizlenmesiyle alakalıydı hatta ben bu temizlikten sonra bendeki kokunun kesinlikle bağırsakla alakalı oldugu sonucuna vardım.

Yani ben dahil olmak üzere buradaki çoğu arkadaşımızın sorunu eminim ki bağırsak ve bunun üzerine yoğunlaşıp tedaviyi de bu yönde aramalıyız.

Ben şahsım adıma tamamlayıcı tıp'a inanıyorum, hacamat,sülük,beden temizliği vs. yani burada uzun süreli açlıktan bahsedilmiyor bunun kişiye zarar verebileceğini düşünmüyorum yani bağırsak temizliği için aç kalmak gerekiyorsa söylenen süre zarfında ben şahsım adıma kalırım tabi bunu desteklemeyenlere de saygı duyarım.

Hocam benim size belki sizi daha memnun edecek başka bir sorum olacak, ben dedigim gibi sorunun bağırsakla alakalı oldugunu düsünüyorum ve kolon temizliği araştırmalarım sonucunda ozon gazıyla kolon temizliği yapıldığı gördüm hatta ozon gazıyla ağız temizliği de yapılıyor yani aç kalmak herkesin destekleyeceği bir konu olmayabilir bu ozon gazıyla temizlik hakkında bilginiz var mı tedaviyi bu sekilde denesek bir de?
IP
bazenhissediyor
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Ekim-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 525
Alıntı bazenhissediyor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Şubat-2017 Saat 17:45
Orjinalini yazan: aydinmur

Orjinalini yazan: Magdurum

Arkadaslar saygısızlık yapmadık biz ama şunu da belirtmek istiyorum yorumları ben de okudum ben bu yöntemle iyilestim o yüzden hurafe denmesi beni de üzüyor açıkçası konuşmak gerekirse. Ama buna şu an takılmiyorum sağlığım her şeyden önemli. Tabiki böyle bi forum olması hepimizi bir araya getirdi bu çok güzel ben de burda tanıdığım arkadaşım sayesinde iyilestim 18 sene hiç bir doktorun yapamadığını onunla birlikte cabalayarak biz yaptık başardık bundan büyük mutluluk yok :)
Acliklara gelince.arkadaslar 36 saatlik 5 tane açlığı hafta sonları tutarsaniz 1 ayda biter.yani 1 ay sonra sizinde kurtulma şansınız var bu kadar imkansız bakmayın biz de yaptık bizim de sosyal hayatımız vardı arkadaşlar :) 2 haftaya yakın vaktiniz varsa 2 gün arayla yapıp bitirebilirsiniz. Yani bu Oruçlar tamamen size kalmış boş zamanlarınizda tutun 36 saatlikleri. Toplamda 5 tane olacak sekilde :) çaresiz değilsiniz arkadaşlar. Evet geniz akıntısı dil pası vs. Hepsi var hala ama koku bunlardan değilmiş tukurugumde kokuyordu benim o da geçti onu da belirtmek isterim arkadaşlar. 3. Haftaya girdim hala koku yok sabah uyaninca bile yok arkadaşlar.
Murat Hocama sormak istiyorum acliklar ve sonrasında yaptigimiz karaciğer temizlemesi adı altında ki uygulamayla ictigimiz belirli miktardaki zeytinyağı limon suyu karışımı nasıl olur da bizi iyileştirir ? Biz iyilestik sindirim sistemimizden kaynaklandığını gördük. Siz yazdıklarımizi onayliyor görüyorsunuz hocam ben 3 haftadır koku yok diyorum ve 18 sene ben yasamamisim hiç şu 3 haftadır insan olduğumu anladım.sizin bu konuda fikirleriniz nedir ?




Sn Mağdurum:

Siz iyileşmediniz. Hatta belki hasta bile değildiniz. Olmasını istediğiniz senaryoyu oynuyorsunuz.

Sizi saygısız seviyesiz yazınız sebebi ile forumdan sildiğimi zannediyordum? Yanılmıyorsam geri geldiniz. geldiğinizi görmemiş olayım. Kalmanıza bu kez göz yumayım.

Zannetikleriniz ve temennileriniz üzerine bir hurafe hipotezi dayatmanız, müşteri bulmak ister gibi "haydi sen de bize katıl" şeklinde başkalarını oruca davet etmeniz, reklam yapmanız, topluluk içerisinde pirim yapmak ve prestij elde etmek için olabilir. İlgiyi üzerinize çekmek, gerçek hayatta olmasını arzu edilen bir lideri oynamak vesaire gibi sebeplerle olabilir.

--------------------------
Değerli arkadaşlar

36 saat aç kalmayalım. Bir yerlerimizi kanatmak 1.5 gün oruç tutmak falan gibi hurafelerle sağlığımızı tehlikeye atmayalım. Aklımızı kullanalım.

Aç kalarak karaciğerdeki nasıl bir kirliliği tamizliyoruz? Bu bilgi tanımlı değil. Şu kirliliği bir de biz bilsek, iyice tanımlasak, ne kiriymiş bu? Nasıl bir biyokimyasal maddeye kir adı verimiş? Aç kalınca bu maddenin kaç mikro gramı hangi metabolik yol üzerinden hangi reaksiyon ile uzaklaşıyor? Hokus pokuslarla mı uğraşıyoruz bilim mi yapıyoruz?

Uzun açlıkta böbrek iflası görülür. Kan tablosunda iyon delikleri açılır. Tekrar toparlayabilen ve toparlayamayan böbrek hasarları görülür. Karaciğer açığı kapatmak için kendi dokusunda hasar oluşturabilir. Kişi uykulu ve budala zihinsel faaliyetler gösterir, akıl sağlığı bozulur, zihinsel muhakeme yeteneğini kaybeder, kalp ritmi bozulur, kas erimeleri ortaya çıkar laktat dehidrogenaz yükselir, adet takvimi bozulur, erkeklik faaliyetleri azalır, sperm üretmesi durur, şeker düşer, pH dengesi bozulur, solunum derinliği artar, solunum hızlanır, dolaşım yetmezliği oluşur, uzak organlar beslenemez, kan karında toplanır, daha devam edeyim mi?

Hekim olarak söylüyorum: 36 saat açlık palavrasına gülüp geçiniz. Dost olarak söylüyorum: bu hurafeyi dinlemeyiniz. Ağbiniz olarak söylüyorum : aç kalmayınız. her şeyden yeyiniz, az yeyiniz. Güzel ve dengeli besleniniz.

Daha sonra vakit ve fırsat olursa bu konuyu değerlendirip ayrıca yazacağım. Şimdilik topluluğa sağlığını korumaları anlamında ivedi bir mesaj vermek istedim

-M






görüşünüze katılıyorum bilimden yanayım Bilim herzaman önce Nedenini araştırır sonra Ne yapabiliriz diye çözümünü eğer ortada bir ağız kokusu varsa bu bir bulgudur Nedenini bilmemiz gerekir sonrada nedenini öğrendiğimizde Çözüme kavuşabilir bi yanı varsa çözümü uygularız yoksada Çözümünü aramak için uğraşırız , bu hayatın her dalında sporda sanatta müzikte eğlencede bilimde tıpta insan doğumunda ölümünde hatta metafizik konularında bile herzaman neden ve sonuç vardır diye düşünüyorum Nedensiz birşey olmaz nedeni oluşturduğu gibi bi sonucu veya bi çıkışı bitişi yok oluşu olmayan birşeyde olmaz yapbozda parçaları birleştiremeyen insanlarız sadece bu forumdakiler çoğu nedenini bilmiyor nedenlerini bilseler inanıyorumki canı gönülden çoğu iyileşebilir

saygılar tüm forum üyelerine ve forum kurucusuna
sabaha kadar boş konuşarak kabullenilmektense mezara kadar konuşulmayanları düşünerek dışlanmayı yeğlerim..      
IP
Magdurum
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 24
Alıntı Magdurum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Şubat-2017 Saat 18:01
Ben 2007 yılından beri bu forumu kullandım bugüne kadar forumda ne bir arkadaşıma ne de size bir saygisizligim olmamıştır. Eğer ' hocam lütfen hurafe demeyin ' demek oluyorsa evet saygısızim. 7 yaşından 25 yaşıma bu hastalık ile yaşamak ne demek ben çok iyi biliyorum hocam, biz hiç bir zaman sizler gibi diledigimiz gibi gulemedik, konusamadik, sevdiklerimize sarilamadik. .İnanın şu an yaşadıklarimi şuraya yazmaya çalışsam sayfalar sürer..
Evet 7 yaşında arkadaşımın ' ağzın çok kokuyor dişlerini fircalamiyor musun ? ' demesiyle başladı benim maceram. .o günden bugüne denemedigim şey kalmadı. Ağız Diş KBB iç hastalıkları tüm bölümlere gittim. .onlarca tedavi tetkik yapıldı yüzlerce ilaç yazıldı endoskopiler yapıldı bu 18 senelik hayatımda her gece iyilestigim günü hayal ettim, hatta çoğu kez umudumu yitirdim.forumu çok aktif kullanan bir kullaniciyim 15 16 yaşından beri sürekli araştıran ve olur olmadık hastaliklarla karşınıza çıktım ' hocam acaba bundan mi , bu hastalıktan olabilir mi ? vs. ' sizinle her zaman çok güzel bir iletisimimiz oldu size özelden ulaşıp ' hocam bir çözüm yok mu artık dayanamıyorum her şey çok ağır geliyor ' dediğim zamanlar da oldu. Yani ben hastaydim hocam.
Egoist bir insan değilim hocam beni sadece burda yazdıklarım kadar tanır fikir yürütür ve ' .... bir insansiniz ' diyip boşluğu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Sosyal medya hesabı bile olmayan bir insanım bu forumda elde edeceğim prestij ne olabilir ki ? Cevap hakkı doğduğu için söylüyorum kesinlikle kabul etmiyorum.
Tedavi hakkında sürekli kokuyu guncelliyorum zaten. Evet başta bana da çok tuhaf gelmişti ama iyiki yapmışım. Yapmasaydim şu 3 hafta da 18 senedir hayalini kurduğum hiç bir şeyi yasayamazdim.36 saatlik açlık başta çok ürkütücü durabilir ama ben hiç bir sağlık sorunu yaşamadım ayrıca doğuştan bir böbreğim de sorun var ona rağmen hiç bir şey yaşamadım hocam.
Evet arkadaslarimla da konuştum, toplantiya da girdim, sevdiğim yakın arkadaslarima da hohladim koku yok arkadaşlar.
Konuya katılımı artırmak istememin sebebi belki o arkadaşlarım da iyileşir düşüncesi, forumda kalmamin tek amacı da bu düşünce idi zaten. Birileri daha iyilesebilir ve iyilesen arkadaşlarımın bir duası bana dünyaları verirdi. Forumda bir çok başlık ve konuyu 2007 den bu yana ben açtım ilk karbonat konusunu ben açtım ilk elma sirkesini ben açtım sikayetlerimizi ana başlıklar altında belirleyelim dedim tane tane şikayetlerimi yazdım benden sonra çoğu arkadaşımız da yazmıştı hepimizde sorunlar % 95 ortakti ' sizde deneyin' dememdeki tek amaç ortak sorunlarımız ile onların da bu yöntem ile iyilesebilecegiydi.
2007 den bu yana ne foruma ne size bir saygisizligim olmadı hocam. Ben kötü bir insan değilim. Keşke beni normal hayatta da tanisaniz. Yazdiklariniz çok ağrima gitti 25 yaşında genç bir hanımefendi olarak cok kirildigimi belirtmek de isterim. Tedaviyi siz arkadaşlarım yaparsınız ya da yapmazsiniz hiç önemli değil benim için ama bu kadar riskliymis yapmayın o zaman.Insallah bir gün hepiniz iyileşir kurtulursunuz bu hastalıktan tek temennim bu. Sağlıcakla kalın.
(Lütfen yayinlayin hocam)
IP
ZamanaDair
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ocak-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
Alıntı ZamanaDair Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Şubat-2017 Saat 21:56
Arkadaşlar bende yaklaşık 8 yıl bu hastalıkla mücadele ettim. Bu hastalık bana çok şey öğretti. Kısaca bahsedeceğim ve bu forumdaki son mesajım olacak inşaAllah. Artık bende yoruldum açıkcası.


Herkesin kazanımlarından bazıları ve benim mücadelem;

----
Küçük şeylerle mutlu olmayı,sabretmeyi,yalnız kalabilmeyi,kibirsiz ve egosuz bir insan olabilmeyi gibi daha sayamayacağım kadar çok şey. Bu hastalığı çeken insan derin düşünme yeteneğine sahip daha sakin insanlar olabiliyorlar. Tabii ki sinirlerimiz yıpranıyor ancak çözüm bulunamayacağını anladığımızda çaresiz bir insan olduk. Dış görünüşümüz gayet iyi hatta bazılarımızınki çok iyi olduğu halde kimsenin yanına yakıştıramadık kendimizi. Çünkü yeri geldi kendimizden bile soğuduk.
Hep düşündüm bu koku bende olmasaydıda başkasından bu kokuyu alsaydım sürekli ne olurdu diye. Ancak koku kendimden bile tiksindirmişti beni. Katlanamazdım ki hiçkimse hiçkimseye katlanmak zorunda değil.
İş hayatına atılamadık,istediğimiz okula doğru düzgün hazırlanamadık. Ben ne zaman ders çalışacak olsam aklıma acaba yarın kokuyla nasıl başedeceğim falan gelirdi.

Günün 24 saati varsa 8 saati uykuyla geçer, geri kalan 16 saat bu kokuyu düşünerek geçirirdim. Acaba ne olacak,ne kadar kokacak,insanlardan nasıl kaçarım,havadar alanları nerede bulurum vs. Bu psikoloji ile insan hiçbir alanda ve konuda yoğunlaşamıyor.
Zihnim çok durağanlaştı. Birşeylere sürekli dalıp gidiyorum,birşeyi düşünürken bazen ne düşündüğümü unutuyorum. Dalgınlık hat safhada.

Sabah uyanıyorsun koku ile dakika 1 gol 1. Gece uykuya dalarken yine aynı düşüncelerle uyuyoruz.

Otobüslerdeki 20 dakikalık yolculuklar bize zehir oluyor. Oturacak yer varken bilerek oturmuyordum. Birisi yanıma otururda kokuyu duyar diye. Çünkü burnumdanda geliyordu koku.

Sınıfta insanların yanına oturmak eziyetti. Dersi dinlemek için en öne oturmak varken hep en arkalarda oturdum. Derse odaklanmak isterken hep aklımda koku var ve bununla başetmeye çalışıyordum. Haliyle ne ders ne başka birşey dinleyebildim. Yıllar çöp oldu gitti.

Allaha şükür fiziksel özelliklerim,dış görünüşümden memnundum. Ancak kimseye yakıştıramadım kendimi.Zaten bu hastalığıda hiç kendime yakıştıramamıştım. Kimse bana katlanmak zorundada değildi.

Bazen oturup ağlamak geliyordu içimden,her denememde çok umutlanıyordum. Sirkeden,karbonattan,limondan herşeyi ilk denememde çok çok hevesle denedim. Ancak her seferinde hüsrandı ve düşüşüm yükseklerden oluyordu.

Ancak hiçbir zaman bu kadar zorlanmama rağmen intihar gibi birşeyi yakıştırmadım kendime. Heleki kanser olmak daha iyidir gibi düşünceler asla. Bu hastalık onların yanından geçmez diye düşündüm herzaman. Çünkü insanın ağzıda koksa tek başına sağlıklı birşekilde acı çekmeden yaşayabilir.

Psikolojim son derece bozuldu. Yıllar içinde sempatik sinir bozukluğum ortaya çıktı. Kalp çarpıntısı,kızarma,ani terlemeler,titremeler.
Bunun nedeni çok doğal olarak özgüven eksikliğiydi.

O kadar ezik hissettikki kendimizi, hiçbirşeye layık göremedik.

İnsanın içinden Allaha isyan etmek geçiyor olabilir ancak etmeyin.İsyan etmeyin,Allah her hastalığa çare vermiştir diyip sabredin.

Arkadaşlar ben çok kötü yıllar geçirdim.En güzel dönemlerim köşe kapmacayla,kaçmayla geçti. Ancak sonunda kurtuldum Allaha şükür. Artık bu forumdaki son mesajım.

Şunu bilin ki şuanda kendinizde bulunan psikolojik hastalıklarınız iyileşirseniz eğer % 90 ı anında 1 gün sonra son bulacak. Ancak bazı hasara uğramış şeylerin tamiri zor olacaktır. Bende öyle oldu. Hala tam düzelmiş değil ruh halim. Hala o günler aklımdan çıkmıyor. Bence bu iyileşmekten daha zor olan kısım. ANcak ben üzülmüyorum çünkü çok olgun bir insan oldum artık,piştim.

İnşaAllah herkes iyileşir. Ben iyilik yaptım,denize attım. Dileyen alır dilemeyen almaz. Kalbim rahat,içim ferah. İster bu yöntemle iyileşin ister başka yöntemlerle iyileşin farketmez. Sonuçta hayatta yeniden doğmuş gibi olacaksınız. Bu hissi iyileşmeden asla bilemezsiniz. İnsan yaşamadığı birşeyi tahmin bile edemez.
Foruma sadece ulaşmak isteyenler için gireceğim. Özel mesaja ulaşmak isteyenler yazarsa onlara arada sırada bakarım,onun dışında artık benden bu kadar.

EYVALLAH.
Karanlıklardan 'AYDINLIĞA' giden yolda tek başına
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Şubat-2017 Saat 23:32
Magdurum,
senden ve iyilesen diger arkadaslardan bir tek ricam var:
Lütfen (!!!) bu forumdan uzaklasmayim ve bizi yalniz birakmayin.
Bizim her pozitif sonuc veren bilgiye ihtiyacimiz var.
Sahsen yazdiklarini okuyunca cok duygulandim. Her satirda samimiyetin ve iyi niyetin acikca ortada.
Lüzfen gitme ve gitmeyin..Uzun bir süre ara ara dönüs yapin ve güncellemr yapin lütfen.

Ben de bu teknigi yapmaya kararliyim..lakin haftanin 6 günü calisiyorum. Nisanda tatilim var. Ilk isim bunu denemek olacak.
Bitlikte güncelleyelim durumu. Belki bende etkisi olmaz, belki de tümüyle bitirir..
Deneyecegim. Yeter ki gitmeyin!
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Şubat-2017 Saat 23:33
Mağrudum ,
senin adına çok sevindim harika bir his olmalı bu.

36 saat açlık yanlış anlaşılıyor biraz, aç kalınmıyor aslında ama kitaptaki bilgilere göre sadece meyve/meyve suyu ve su ile zaman geçiriliyor.
yani hiçbir hayvansal gıda , karbonhidrat alınmıyor.

bende tek taraflı burnumdan genzime doğru rahatsız edici bir mukoza var. koku yapıyor çok fena. ama sağlıklı beslendiğim zamanlarda (fresh, etten, ekmekten uzak) çok daha hafif oluyor nefesim.

Sindirim sisteminin koku yaptığına %100 katılıyorum. Bu konuda ne yaptıysam + sonuç aldım.

3 günlük açlık konusunda çalışan biri olarak çok ağır olduğunu düşünüyorum. Bu sadece 3 gün aç kalmak değil. ön hazırlığı var. En az 2 hafta sadece salata /meyve ve sebze yemeği ile beslenilecek. başka hiçbir şey yok.
Dün başladım ama bugün o kadar halsiz hissettim ki kendimi. tekrar deneyeceğim. ama kusma kısmı filan sıkıntılı çok.


IP
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013
Konum: Konya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Şubat-2017 Saat 16:16
Effect 3 günlük yapmak zorunda değilsin,36 saatlik oruçlardan 2 gün arayla 5 kez yapman daha kolay olur..
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Şubat-2017 Saat 22:33
Burada anlatılan yöntemin saçma olduğuna inansam da uzun süreli aç kalmak aslında düşünüldüğü kadar zararlı değil. Tam tersine 2016 Nobel tıp ödülü bu konuda çalışma yapan doktora verildi.

"otofaji" adı verilen bu olayda vücut üç gün aç kaldığı zaman enerji ihtiyacını karşılamak için eski, yıpranmış hücreleri yemeye başlıyor(sindiriyor). Bu sayede vücut yenileniyor, kanser alzheimer gibi hastalıklara çözüm bulunacağı düşünülüyor.

Bunlar benim okuduklarımdan çıkardığım sonuçlar. Ayrıntılı bilgi isteyen "otofaji " veya "2016 Nobel tıp ödülü" yazarak geniş bilgiye ulaşabilir.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Şubat-2017 Saat 22:45
Orjinalini yazan: asdf

Burada anlatılan yöntemin saçma olduğuna inansam da uzun süreli aç kalmak aslında düşünüldüğü kadar zararlı değil. Tam tersine 2016 Nobel tıp ödülü bu konuda çalışma yapan doktora verildi.

"otofaji" adı verilen bu olayda vücut üç gün aç kaldığı zaman enerji ihtiyacını karşılamak için eski, yıpranmış hücreleri yemeye başlıyor(sindiriyor). Bu sayede vücut yenileniyor, kanser alzheimer gibi hastalıklara çözüm bulunacağı düşünülüyor.

Bunlar benim okuduklarımdan çıkardığım sonuçlar. Ayrıntılı bilgi isteyen "otofaji " veya "2016 Nobel tıp ödülü" yazarak geniş bilgiye ulaşabilir.



Hımm. Gogıl tıklyarak doktorculuk oynamaya ısrarla devam ediyoruz ?

Peki haydi söyleyin bakalım Ohsumi yaptığı çalışmada otofaji hakkında neler söylüyor? Çalışmanın başlığı nedir? Materyal metot ve conclusion bölümünde ne söylemiş.

Defter ktap açık. Size 2 gün müsaade ediyorum.
-M
IP
gökhan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 03-Aralık-2014
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 12
Alıntı gökhan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Şubat-2017 Saat 00:02
Magdurum oncelikle seni tebrik ediyorum soylediklerin bence cok mantikli en kisa zamanda uygulayip burdan yazacam.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2017 Saat 14:23
Arkadaşlar Nobel ödülü alan bilim adamı 36 sat aç kalın demedi.

Veya 36 saat aç kalmayı tavsiye ve telkin edecek her hangi bir düşünceye kapı açmadı.

Nobel ödülü verilen bilim adamı kendi adını kullanarak böyle garip bir oruç tutulduğunu bilse üzülürdü heralde.

İnternet kirliliğine kapılıp sağlığınızı tehdit edecek uygulamalara girmeyin. Gogıl tıklayarak doktor olunmaz. Gogıl kirli bir ortamdır, Gogıl ile hiç bir bilim öğesi tam olarak araştırılamaz.

Burada yayınlanan asılsız bir uygulamayı yaparken tek bir tanenizin sağlığına zarar gelse kendimi de sorumlu tutarım. Yanlış bilginin yayılmasına yardım ettiğim için kendimi affetmem. Sağlığınızla oynamayın 36 saat oruç tutmayın. Bu forumu bana kapattırmayın.

-M

IP
denizedogru
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2017 Saat 16:26
Allah aşkına bu faydalı olsa bile eminim koku geri dönecektir. Şurada birbirimize yardımcı olamıyoruz daha. Ağız kokuma neden olan ne bilmeden tedavi mi edeceğim? Ve kesin sonuç alacağım. İnsan merak eder en azından sorun ne diye ya. Mesela bademciklerini aldıranlar var koku geçmedi diyor acaba nasıldı da geçmedi çok mu yoğundu yoksa geçiştirilebilen bir koku muydu? Biz de buna göre hareket edelim güzel açıklamalar yapsanız daha iyi olacak.
IP
denizedogru
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 21-Eylül-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 74
Alıntı denizedogru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2017 Saat 16:30
Boş boş tartışıyoruz buradan da soğudum artık.
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Şubat-2017 Saat 20:33
Orjinalini yazan: aydinmur

Arkadaşlar Nobel ödülü alan bilim adamı 36 sat aç kalın demedi.

Veya 36 saat aç kalmayı tavsiye ve telkin edecek her hangi bir düşünceye kapı açmadı.

Nobel ödülü verilen bilim adamı kendi adını kullanarak böyle garip bir oruç tutulduğunu bilse üzülürdü heralde.

İnternet kirliliğine kapılıp sağlığınızı tehdit edecek uygulamalara girmeyin. Gogıl tıklayarak doktor olunmaz. Gogıl kirli bir ortamdır, Gogıl ile hiç bir bilim öğesi tam olarak araştırılamaz.

Burada yayınlanan asılsız bir uygulamayı yaparken tek bir tanenizin sağlığına zarar gelse kendimi de sorumlu tutarım. Yanlış bilginin yayılmasına yardım ettiğim için kendimi affetmem. Sağlığınızla oynamayın 36 saat oruç tutmayın. Bu forumu bana kapattırmayın.

-M



Hocam şu hayatta bu sorunu konuşabildiğimiz tek yer burası, sizin yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz. Kapatırsanız ne yaparız kiminle konuşuruz, haklısınız kabul ediyorum çok saçma eğilimler gösteriyoruz bazen, çaresizlikten..

Bu açlık orucunu uygulasak da bu forumdan duyduğumuz için olmayacak , en azından benim için. Kitabını 2 yıl önce almıştım. Bazı tedavileri uyguladım hatta. Bir kaç tanıdığım 36 saatlik uygulamayı zayıflamak için yaptı. Bunu uygulayıp bir zarar gören duymadım. Çok dayanılamazsa biraz serbestisi var zaten bildiğim kadarıyla, arada su filan içilebiliyor. Tarifsiz derecede ümitlensem de ben kendi adıma iyileşeceğimi düşünmüyorum çünkü sorun geniz akıntısı. Sadece alerjik durumlar hafifleyeceği için belki bir nebze sorunum hafifler:( o bir nebze bile bana çok ama çok şey ifade ediyor
IP
delux
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 19-Şubat-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 44
Alıntı delux Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Şubat-2017 Saat 17:29
%90 nimizin agizinin diski gibi kokmasinin sebebi bagirsaklar arkadaslar bunun farkinda bile degil cogumuz malesef :( hepimizin doktora gidip ayri ayri bilgiler elde etmesi gerekiyor,sali gunu randevu aldim tek tek dolasicam doktorlari cozene kadar bu olayi, bugune kadar hep mide veyahut kbb uzerine odaklandim ama deyil hic biri deyil 3 senedir burada uygulamadigimiz yontem kalmadi bircogumuzda yorulduk artik farkindayim ama pes etmek yok!!! bagirsaklara odaklanmamiz gerekiyor,en basitinden birkac gun hayatinizdan sekeri,hamur islerini,gazli icecekleri cikartin gunde 2 litre su icmeye calisin haftada 3 gun gun yuruyus yapin, , kokunun azaldigini goruceksiniz gecmesede,arkadasimiz aclik yontemiyle kurtulmus onun adina cok sevindim saygi duyuyorum,ama bu isin ilimi yontemi tedavisi mutlak olmali,ulkemizdeki doktorlarin bircogunun bilgisiz oldugunu bilsemde pes etmicem,olayi cozersem bu forumdaki bir cok arkdasimizin yuzunu guldurucem insallah pes etmeyin arkadaslar.
bazilarimizin kokusu 1 metreden hissedilir,bazilarimizinki 20 30 cm mesafeden,kokunun 1 2 metreye ulasdigini soyleyen arkadaslar sigara cay,kahve,nescafe kunefe baklava yogun serbetli tatlilar beyaz ekmek,hamur isi seyleri surekli yiyerek var olan kokularini getirebilecekleri en son noktaya ulastiriyor ve malesef bunun farkinda bile deyil bir cogumuz,kafanizi cok yormayin arkadaslar ozellikle !!!!!!!! agizinin diski gibi!!!! koktugunu size soyleyen varsa lutfen bir araya gelelim ve bilgilerimizi paylasalim burada kimsenin masal dinlemeye gucu kalmadi...
IP
mehmet27
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015
Konum: Gaziantep
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Şubat-2017 Saat 22:45
Azotlu bileşiklerden methylpyrazine, pyridine, pyrol isimli kokulu maddeler içilen kahvede bulunur, veya methionin isimli amino asitten Clostridium’lar tarafından oluşturulur.

Dışkıda en sık rastlanan gaz , kısa zincirli yağ asitleridir. İkinci sırada sindirilemeyen karbonhidratlardan arta kalan dallı yağ asitleridir. Yağ asitleri metillenebilir. Bu durumda daha keskin bir koku meydana çıkar.

Organik gazların içerisinde en sık rastlanan acetone ve 2-butanone 'dur, karbonhidrat metabolizmasından arta kalır. Diğer organik gazlardan başlıcaları. Methylphenol, Pentanoic acid, Indole, Methylfuran, Dimethyldisulfide, Carbon disulfide, Butanoic acid, Benzaldehyde, Ethanoic acid, Methyl hepten, Pentanone, Butanone, Butanedione, Acetaldehyde, Acetone, Heptanone, Propanal, Hexanal, Methylbutanal, Butanal, Ethanol, Methylbutanal, Propanoic acid Murat hocam size ait makaleden bir kesit dışkı kokusuna sebebiyet veren bu gazlardan nasıl kurtula biliriz kolondan emilerek karaciğere geçmesini engelleme şansımız varmı? karaciğer,bağırsak temizliği yapıp iyileşen arkadaşlarımızı bu gazlardan kurtuldukları için iyileşme ihtimalleri varmı?
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 09:10
tam olarak ne uygulasınız karacıger ıcın
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 09:19
aminnnnnnnnnnnnnnnnnn
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 09:29
bende ogrenmek ıstıyorum yontemı ltf mesaj atın
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 09:31
bende denemelıyım zira durumum çok vahim



IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Mart-2017 Saat 10:53
karaciger temizligi nasıl yapılr anlatırmısınız
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2017 Saat 12:51
Arkadaşlar safra kesin iz de çamur ya da taş olabilir ama bunlar bağırsakları tikayana kadar size rahatsızkik vermeyebilir ağrı falan olmayabilir. Ve ağız kokusu sebebi olabilir bence karaciğer detoksunda kokunun sifirlabmasinin nedeni burda yatıyor. Çünkü ben diyet yapıyorum koku çok azalıyor ama sifirlanmiyor kRaciger detoksunda zirve olacağına inanuyorum illa açlık prucuyla yapmak zorunda değilsiniz aidin salih in bir çok yöntemi var. Hafif beslenerekte yapabilirsiniz biraz süre uzar o kadar. Ben şu anda diyete yine ara verdim toksinleri atamiyorum çünkü vücuduma yayılıyor düşünün o derece zehir var içim de. E tabi kabizlikta old için zehir ne ile atılacak vücuttan mantıken deriye yayılacak. Ama korkmayın bir sorun yok bol su içerek geçiyor. Ama ben de panik atak old için bırakıyorum diyeti salı günü doktor reandevum var bir doktorla yapmaya karar verdim. Ozon noralterapi vs bu yöntemlerle toksinleri atıp yoluma öyle devam etmeyi düşünüyorum. Bu yontemler asla tek başına tedavi etmez sakin yanilmayin sadece tedaviye yardımcı elemanlardir aynı bitkisel kurler gibi düşünün. Bir de bu aralar sabahları aç karnına su içiyorum 750 ml. Kabızlık bitti bu şekilde bir de diyet yapmadığım halde koku da azalma var çok ilginç geldi. Çikolata yiyorum mesela dehşet koku yapması lazım ama yapmıyor bunu da toksinleri atmama bağladım. Cunku koyu denk ishal oldum bu da vücuttan zehir attığım anlamına gelir sanırım. Arkadaşlar sorun buralarda bir yer de emin olun etrafında dolaşıp duruyorum ama son darbeyi doktor kontrolunde yaparım uamrjm.. asla vazgecmeyin.. hastalık varsa çare de vardır..
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Mart-2017 Saat 09:33
Ağız kokusu ile alakalı değil ama yaptığımız diyetin nasil büyüdüğünü ve sadece koku için degilde bir çok hastalığa iyi geldiğini toksinlerden arınmanin ve selasyonun olması gerektiğini anlatan bir yazı.. Gördüm paylaşıyorum araştırmadim benim bildiğim şeyler old için. Ama siz de okuyun alginiz değişsin istiyorum.. faydalı bir yazı olarak gördüğüm için paylaşıyorum. Bir sayfa da gördüm kopyala yapistir yapıyorum. Hepsi bu.

MS HASTALIĞINI BESLENME İLE TEDAVİ EDEN DOKTOR
DR. EMİN MİNDAN
Türkiye, Dr. Emin Mindan’ı beynin görme, konuşma, yürüme gibi fonksiyonlar üzerindeki kontrol kabiliyetini bozan MS hastalığını tedavi eden doktor olarak tanıdı. Uzmanlığı çocuk hekimliği olan Mindan ‘Çocuklar nasıl daha az hastalanır’ üzerine yıllardır sürdürdüğü çalışmaları sırasında MS’li hastalarla tanıştı.

MS’in diğer yaygın ve ölümcül birçok hastalık gibi büyük oranda yanlış beslenmeyle ortaya çıktığını tespit eden Mindan, bu hastalar üzerine uygulanan doğru bir beslenme tedavisinin hastalığı gerilettiğini gördü. Ancak Mindan’ın beslenmeyle ilgili tespitleri sadece MS hastalarıyla sınırlı değil. Sağlıklı yaşamak isteyen herkesin Mindan’ın söylediklerini dikkate almasında fayda var. 60 yaşındaki Mindan kendi yaşamında da tavsiye ettiği beslenme şeklini uyguluyor ve son derece sağlıklı bir hayat sürüyor. İşte MS’le savaşta büyük zaferler kazanan Dr. Emin Mindan’ın hem hastalar hem de sağlıklı yaşamak isteyenlere önerileri.

Ağır metallerden arınmanın yolu soğandan geçiyor

HASTALIKLARA sebep olan ağır metalleri aşılarla, saç boyalarıyla, sıkılaştırıcı krem ve rujlarla, egzoz dumanının havaya, meyve ve sebzelere karışmasıyla bir şekilde vücudumuzda biriktiriyoruz. Vücutta ağır metal olup olmadığını bir ilaç vererek idrarda tespit ediyoruz. Saçta ve vücut kılında da tespit edilebiliyor. Ağır metal birikimi vücutta halsizlik, sık sık enfeksiyonlara yakalanma, unutkanlık, yorgunluk, beyinde biriktiği için panik atak ve depresyona yol açabilir. Cem Kınacı adlı bir hekim arkadaşımız ile vücudu ağır metalden arındırmaya çalışıyoruz. Çok ilginç sonuçlarla karşılaştık. Yıllarca afttan kurtulamayan çocuklarda kurşun zehirlenmesi olduğunu gördük. Vücudun bu ağır metallerden arındırılmasına şelasyon diyoruz. Sarımsak, soğan, yeşil gıdalar ve yosunlar ağır metallerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Özellikle tek hücreli yosun spirulina, Arapların bitkilerin atası dediği alfalfa, kelp dediğimiz deniz yosunları vücuttan ağır metalleri atan doğal bitkiler...

Baharat olarak zerdeçalı içecekte kefiri tercih edin

Beyaz ekmek tıpkı şeker gibi çok zararlı. Kepek ekmeğinin de beyaz unla yapılan ekmekten pek farkı yok. Ekmek olarak tam buğday ekmeği az miktarda tüketilebilir.

Kefir dünyanın en büyük buluşu. Kansere, sinir sistemine, alerjik hastalıklara karşı koruyor. Kefiri taze sütle ya da günlük pastörize sütle mayalamak lazım. Sağlığına önem verenlere günde 1-2 bardak kefir içmelerini öneriyorum.

Et olarak sadece kuzuyu tercih edin. Çünkü kuzuyla çok oynanmıyor. Tavuklar da artık faydasız hale geldi. Tavuk yerine hindi tüketebilirsiniz.

Her gün yumurta, peynir, kefir ve kefirle mayalanmış ev yoğurdu, az miktarda tereyağı ve zeytinyağı, patates hariç tüm sebzeleri tüketmekte fayda var. Yeşil sebzeler ve filizler, soğan ve sarımsak da vücudu arındırmada çok önemli. Meyvelerden az şekerli olanları ve özellikle böğürtlen ve yabanmersinini tercih edin.

Yemek pişirirken güveç, cam ve toprak kaplar kullanın. Buharda pişirmeyi veya ızgarayı tercih edin. İlle de kızartma yapılacaksa sarımsaklı yoğurtla tüketerek yan etkilerini ortadan kaldırmak lazım.

Kebabı az ekmekle, şalgam ve yeşillikle tüketirseniz zararı daha az olur.

Baharatlar birçok gıda takviyesinden daha iyi. Mesela köri ve zerdeçal mutlaka kullanılmalı. Üzüm çekirdeği ekstresinin de göz damarlarını ve kılcal damarları koruma özelliğiyle gıda takviyesinde özel bir yeri var.

Küçük balıklar daha az ağır metal topluyor. Bu nedenle küçük balıkları ve omega 3 bakımından zengin olan sardalye, somon, uskumru ve alabalığı yiyebilirsiniz.

Belirtileri ciddiye almamak MS teşhisini güçleştiriyor

BİR sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz (MS) sinirleri koruyan ve sinirsel iletimi sağlayan miyelin kılıfının zarar görmesiyle ortaya çıkıyor. Bu hastalıkta vücut kendi dokularını yabancı gibi algılayarak zarar vermeye başlıyor. MS’li hastaların çoğu 20 ile 40 yaş arasında. Son yıllarda çocuklarda görülme sıklığı artmış durumda. MS, kadınlarda 2- 3 kat fazla görülüyor ve Türkiye’de yaklaşık 40 bin MS hastası bulunuyor.

Hastalığın belirtileri arasında ise uyuşma, karıncalanma, ağrı, yanma ve kaşıntı, görme bulanıklığı, göz ağrısı, çift görme, baş dönmesi, yürüme ve denge bozuklukları, titreme, eklem tutulması, yorgunluk, felçler, idrar ve dışkı kaçırma, sürekli huy değişiklikleri, depresyon, manik davranışlar görülüyor. MS bulguları başlangıçta sinsi olabiliyor ve keçelenme ve uyuşma gibi bulgular vesvese olarak kabul edilebiliyor, bu nedenle kesin tanı konulması uzun zaman alabiliyor.

Vücuda toksinlerin girmesinin nedeni şekerli ve unlu gıdalar

Gerek ağır metaller, ozon tabakasının delinmesi ve rafine un, şekerin tüketiminin artması gerekse omega 6 bakımından zengin ayçiçeği, mısırözü, margarin gibi ürünlerin kullanılması insanların sağlıksız bir ortamda yaşamasına neden oluyor. MS’de yaş ortalaması gittikçe düşüyor ve hastalık çok daha sık görülüyor. Çünkü MS’i oluşturan sebepler gün geçtikçe artıyor. MS’in oluşumunda birinci sebep bağırsak florasının bozulması. Sindirim sistemimizde probiyotikler asker gibi toksinleri, sindirilmemiş proteinleri, zararlı maddeleri hatta kanser hücrelerini içeri sokmuyor. Ancak şekerli, unlu gıdalar, ağır metaller, antibiyotikler bağırsak geçirgenliğini artırıyor. Böyle olunca bağırsaktan içeriye sindirilmemiş gıdalar ve toksinler giriyor. Vücut ürettiği antikorlarla kendi beynini vuruyor. Yaptığımız tedavide bunları ortadan kaldırmaya çalıştık. ABD’de bizimkine benzer bir tedavi olarak Schwank Diyeti var. Bir sene kadar et ve sindirimi zor gıdaları yasaklayıp sebze türü gıdaları veriyorlar. Akupunktur yapıyorlar ki; akupunktur doğru yapıldığı zaman bünyeyi kuvvetlendiriyor. Bir de doğal takviyeler veriyorlar. İngiltere’de ise hiperbarik oksijen tedavisi ve diyet bir arada kullanılıyor.

Güneş kremi D vitaminini engelliyor

YARDIM ettiğimiz hastalarda öncelikle rafine un, şeker ve tatlı gıdaları kaldırdık. Bünyeyi güçlendiren özel gıdaları listeye ekledik. Birçoğunda D vitamini eksikliği var. Aslında güneşlenmeyi bilmiyoruz. Tatile gittiğimizde kısa zamanda uzun süre güneşte kalıyoruz ama koruyucu kullanıyoruz. Bunlar bizim D vitamini almamızı engelliyor. Aslında yazın saat 11.00-14.00 dışında düzenli güneşe çkmak birçok hastalığa karşı güçlen-memizi sağlar. Biz de D vitamini veri-yoruz. Omega 6’yı ayçiçeği, margarin ve diğer gıdalardan çok fazla alıyoruz. Omega 3’ü sadece balık ve birazcık da semizotundan aldığımız için vücut dengemiz bozuluyor.

Bebeği kaşığa alıştırmak için meyve yedirmeyin

DÖRT milyon yıldan beri bu dünyada varlığımızı sürdürüyoruz ve insanlar bu sürenin yüzde 99.98’inde sebze, av eti ve böğürtlen gibi az şekerli meyvelerle beslendi. Ortalama 3 bin 500-4 bin kalori alıyorlardı ama çok hareketlilerdi. Bugün de bilim adamları Güney Amerika’da benzer şekilde yaşayan kabileleri incelediğinde şeker ve tuzla tanışmadıklarını görüyorlar. Bu insanlarda tansiyon sorunu hiç yok, bir sürü hastalık hiç görülmemiş hatta yüzlerinde sivilce bile yok. Ama artık çocuk hekimleri bebek daha 4-6 aylıkken kaşığa alışsın diye meyve öneriyor. Meyveyle kaşığa alışan çocuklar tatlıya düşkün oluyor. Okula giderken sütün içine mısır gevreği karıştırıyorlar sonrasında da iyice fastfood’a alışıyorlar. Çocuğa meyveden önce sebze sonra kefirle mayalanmış yoğurt, ardından da köy yumurtası ya da organik yumurta, geleneksel çorbalar, kuruyemiş, kuru meyve ve az şekerli meyveler verilmeli.
IP
zeynep
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mart-2017 Saat 18:33
Hiç başlamayan ve başlamayı düşünen varsa bu yöntemi daha az aç kalarak denesin ve daha az aç kalıpta basaran olursa bende denemeyi düşünüyorum her ne kadar içimden gelmesede kan gelirse birakır acile giderim ama en azından daha normal sartlarda gecerse boşuna o kadar aç kalmayalım
IP
zeynep
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mart-2017 Saat 18:38
Murat hocaya gidip koku var teşhisi konmuş birisi bu diyeti denedikten sonra tekrar muayene gidip koku yok teşhisi duya
Rsa kesin denerim var mi duyan
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2017 Saat 20:03
Nisan'in ortasinda ben de basliyorum.
Simdiye kadar net olarak kimler denedi, kimlerde sonuc hala iyi? Cok merak ediyorum.

Benim de kesfettigim kesin bilgi,bagirsaklarin bos oldugunda rahat olmam. Ne geniz akintisi o kadar yogun oluyor, ne burnum o kadar asiri derecede kuruyor, ne de nefes almakta zorlaniyorum. Vitamin ve mineral takviyesiyle birlikte dayanilir hale gelebiliyor.

Sabahlari sicak su (yakmayacak derecede) cok cok önemli. Soguk ve kaynar su icmemeye özen gösterin. Hep ilik olsun ve yemekten önce mutlaka 400-500lük magnezyum hapi alin bence. Yemekle ya da hemen sonra da vit b cesitlerinin hepsini barindiran vit hapini alin. Sadece yag ile vözünürlügü oldugu icin, ac karnina vit b hapi ise yaramaz. Aynisi vit d3 icin gecerli. Omega3 yagini da eksik etmeyin..ama yagi az tüketin. Sekeri ise mümkünse tam kesin.
Cikolata, kahve filan tükettigimde, odam resmen kokudan girilmiyor. Buradan anliyorum etkisini.
Sabahlari cok iyi cigneyerek kabuklu bir elma yiyin. Bagirsaga iyi geliyor. Yemekten sonra meyve yemeyin.
Ayrica süt ürünlerini cok abartmayin..eti de.
Onun yerine az zeytin yagli ve sirke limonlu bir salata yiyin. Tok tutmasi icin yanina suda haslanmis yagsiz pilav ya da patates ekleyin. Ekmekten mümkünse vazgecin.

Bunlar kolay degil elbette, ama sorunu bagirsakta olanlar icin gercekten önemli. Gün boyu rezene cayi icin ilik ilik.
Burnunuzu tuz ve karbonatla temizleyin...uyku saatlerinizi gecirmeyin.
Her gün vit c takviyesi alin ve mutlaka temiz havada derin derin nefes alin. Mümkünse karin bölgesini aktive eden nefes teknigiyle. Hem kaygilarinizi azaltir, hem de daha dogrudur.
Ve en önemlisi: cok cok su icin ve hareket edin.
Sekerli sakizlari, sekerli agiz gargaralarini vs kullanmiyorum ayrica, daha da yogunlastiriyor kokuyu.

Bunlar yüzeysel bilgiler..az cok idare etmek icin.
Nisanda denedigimde sonucu cok merak ediyorum.

Bu arada doktorum her kan kontrolünde ayni parametrelerin tuhaf oldugunu tespit ediyor. Alerji oldugunu gösteren kriterler Alpha 1,2,gamma,beta Globulinler ve Otoimmpn aktiviteyi belirte ANA verisi.

Bu vücudumda alerjik reaksiyonlarin ve de otoimmün hareketlerin göstergesi. Ne yapacagimi tam bilmiyorum, ya da hangi doktora danisacagimi. Eminim ki geniz akintim da buna dayaniyor..ve belki sizlerde de bu verilerde bir tuhaflik vardir.
Eger imkaniniz varsa kan verdiginizde baktirin derim. Belki ortak noktamizi saptariz.

Iyi aksamlar herkese.
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Mart-2017 Saat 15:13
pazar18 00 itibariyle basladım orucuma fakat baslamadakı barsak bosaltmak ıcın herhangı bır sey kulllanmadım salı sabah10 00 gıbı taze sıkılmış meyva suy portakal bır bardak ıctım oglen marul salatası bu sekılde 72 saatı tammamlamayı dusunuyorum acaba ekstra bısey yapmalımıyım
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2017 Saat 12:54
@zeynep ben dentiistanbulda test yapttirmistim. Kokunun olduğu orada kesinleşti. Su an kokum çok az haftaya tekrar istambula gideceğim. Bende merak ediyorum koku cihazlarda da azalmış olarak görünecek mi diye. Haber veririm
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2017 Saat 13:01
@bezginbetul olayı cozmussun bir kaç ince nüans eksikliği var. Gluten süt ve süt ürünleri kesinlikle olmamali ve yağ bize zararlı değil bilakis çok faydalı doğal soğuk sıkım zeytinyağı her sabah bir yemek kaşığı içebilirsin mesela bağırsağı temizliyor safra temizliğinde de zeytinyağı limon sarımsak üçlüsü kullanilir genelde. Bu yüzden yağlı beslenmek lazım. Bilindiginin aksine ldl kolesterolü artıran şey yağ değildir şeker ve un ve ünlü mamullerdir sigara alkol aynı zamanda.. Bunlar damar tıkanikligi yapar. Ama yag yapmaz.(medicana da annemin doktorundan bizzat teyit ettim hatta kendisi omega 3 ve magnezyumun damarları açtığını ve mutlaka kullanmamız gerektiği söyledi) Elbette margarin ve mısır yağı hariç.. hir de bu açlık orucunu denemeden önce bir süre diyet yapmani öneririm günde iki ogün besleneberek glutensiz süt ve süt uru leri olmadan (enflamasyonu çok artiriyormus bilginize ) un ve mamulleri olmadan.. vücut zaten açlığa alışıyor zaten günde 2.5 litre su içinde acikmiyorsunuzda. Akabinde karaciğer ce safra temizliği ağır gelmeyecektir bünyeye. Başarılar :)
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Mart-2017 Saat 19:19
Orjinalini yazan: sifa

@zeynep ben dentiistanbulda test yapttirmistim. Kokunun olduğu orada kesinleşti. Su an kokum çok az haftaya tekrar istambula gideceğim. Bende merak ediyorum koku cihazlarda da azalmış olarak görünecek mi diye. Haber veririm




Ağız kokusu makine ile ölçülmez. Çünkü ağız kokusu 2 dakika aralıklarla dalgalanır, değişir, her ölçümde başka bir sayı okursunuz

Bireyin kendisi veya çevresinin ifadesi daha önceliklidir.

Makine ile tek ölçümler 3 amaçla yapılır
1- Doğrulamak
2- Karşılaştırmak
3- İzlemek

Ağız kokusu teşhisi makine ile tek ölçüm ile konulamaz.
-M


IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2017 Saat 19:37
Hocam. Bu cihazın varlığını bize söyleyen sizdiniz. Ayrıca cihaz da kokuyu dogrulamak için olcuyoruz zaten koku var mi yok mu ? Ya da varsa hastalık derecesinde mi yoksa her insanda olan düzeyde mi? İlginç geldi bu yaklaşımınız.. neyse etrafımız da ki lere de sorarız. Sorun yok.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2017 Saat 22:15
Muhtelif yerlerde ve forum sayfalarında yazdım yeniden yazayım:

Ağız kokusu aritmetik değerleri her 2 dakikada değişir. Bir ölçtüğünüzü tekrar ölçemeyebilirsiniz. Devamlı değişen sayıların hangisini sınır kabul edeceğiz? Kimisine göre 0.25 ppm den fazla ise ağız kokusu vardır. Kimisine göre 0.2 , kimisine göre 0.15 kimisine göre 0.7, kimisine göre 2 ppme kadar.

Gün içinde 2 dakikada bir sürekli değişen bir kokunun sürekli değişen bir aritmetik sınırından bahsediliyor. Birisinin ağzından anlık sayı ölçüp siz hastasınız diyemeyiz. Veya ölçüp sizde koku yok diyemeyiz. Anlık ölçümle teşhis koyamayız. Kapasite ölçülmesi lazımdır

Hele ki genel uygulamada ölçülen gaz sadece H2S tir. Halbuki ağızda yüzlerce gaz vardır biz diğer gazları ölçmeden sadece H2S gazına bakarak teşhis koyamayız. Öyle hastalar var ki şakır şakır amonyak atıyor ama H2S gazı sıfır ! Şimdi hangi makine ölçümü ile kime teşhis koyuyoruz ?!?!

Cihaz ile sadece varsa şikayeti doğrularız, karşılaştırırız, izleriz.

-M
IP
zeynep
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2017 Saat 11:45
Burda bahsedilenler bana çok ağır geldi ben açlığıma bu kadar süre dayananmama o nedenle daha hafif bir diyetle geciren varsa onu merakla bekleyeceğim. Detayli anlatim onemli mutlaka haberdar edin.
IP
asli
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı asli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2017 Saat 19:38
mideden ve dislerden bir sorununuz yoksa ve flagy bu sorunu cozduyse yapmaniz gereken 1 hafta hergun daha sonra da birgun var birgun yok sinus rinse ile nazal yikama yapmak. bircok marka var sanirim. bunun nedeni aslinda kronik sinuzitmis( her zaman cok agir boyutlarda olmasina ve sizi rahatsiz etmesine gerek yok) ve burun tam olarak oksijen alamadigi icin orda bakteriler uruyor. genelde doktorlar ya birsey yok diyor ya da emar cektirildiginde ameliyat da oneriyor bunun icin, ama bu duzenli nazal yikama yeterli olucak aslinda. eger sorununuz gecmezse doktorunuza sinus filmi icin israr edin.cunku nedense cekmemekte israrci bircogu ve gecmez bu nedensiz diyip kestirip atiyorlar.
IP
zeynep
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03-Mart-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 64
Alıntı zeynep Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2017 Saat 17:35
Doktor bana sende sinuzot yok dedi. Flagly mide kaynakli sorunu olanlar icin sanirim kitlerde kbb sorunu icin. Acikcasi ben sorunumun nerden kaynaklandigini bilmiyorum ve bunu bulmam icin ne yapmam gerektiginide bilmiyorum
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2017 Saat 07:01
Bana bu forumdan ulaşan arkadaş vardı İbrahim onun nosunu bilen varmı? ??Lutfen
IP
Arayan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2015
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 205
Alıntı Arayan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 01:39
Selamünaleyküm arkadaşlar yarın başlıyorum ALLAH izin verirse.Zaten başlayıp bırakmıştım 4 de kalmışım.Size her gün yazıcam.
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 06:01
@Sifa
Senin yazdiklarina katiliyorum. Galiba biz ayni istikamette cözüm ariyoruz..ama henüz ben ulasmadim. Yazdiklarin,yer yer tibbi ve bilimsel acidan bildiklerimle, yer yer de kendi kendime deneyimleyip, tibbi acidan aciklamasini bulamadigim sonuclarla örtüsüyor. Yag konusunu bilmiyordum, ona biraz yogunlasicam. Ben yagi azaltip, kullabdigim yaglarin kaliteli ve yararli olmasina yogunlasmistim. Yagin da bagirsakta belirli bir kokuyu arttirabilecegini okumustum.

@Magdurum ve diger deneyen arkadaslar..
Ben simdi deneyecegim zamana yaklastim. Nihayet dört gözle bekledigim 2 haftalik tatilim geldi dayandi kapima. Hep bir kitaptan bahsediliyor. O kitabi ben Almanya'da muhtemelen bulamam, netten bulsam dahi vaktinde ulasmaz..Kaldi ki henüz sonucunun nasil olacagini bilmedigim bir "tedavi" sekli diyelim, bunun icin birisinin kitabini satin almak istemiyorum. Ha, eger ki denedigimde sonucu beni ikna ederse, yani koku gecerse, 3 tane birden alirim bana yardimci olmus birinin kitabini, orasi ayri. Ama bildiginiz üzere düzinelerce dini agirlikli sifa kitaplari var piyasada, bense bilimsel yönü agir basan bir yazarin kitabiyla bir seyleri denemek isterim, cünkü bu islerin sakasi yok. 36 saatlik aclik elbette öldürmez, ama belirli takviyeler olmadan da kalici hasar birakabilir. Mesela su iciliyor mu, bu cok önemli. Yani bugün ve yarin yazilanlarin tümünü incelikli sekilde okuyacagim.
Murat Hoca böbrek hasarindan bahsetmis. Bu olasi bir durum.
Fakat öte yandan yapmaya kararliyim.
Murat hocanin yazdiklari mantikli ve bir bilim adami acisindan anlasilir olsa da..

@Syn. Murat Hocam
Yazdiklarinizi sahsen onayliyorum, ben de tip alaninda calisan bir insan olsam, ayni sekilde ikaz eder, bilimsel acidan cok da acik olmayan bir seyi tavsiye etmezdim muhtemelen.
Siz üzerinize düseni yaptiniz. Etik açidan dogru bir yaklasim..
Ama su da var hocam:
Ben hemen hemen 15 yasimdan bu yana bu sorunla bogusuyorum.
Su yasima kadar maruz kaldigim zor anlari, utanci, ezikligi, caresizligi, bıkkınlığı size nasil anlatabilirim, bilmiyorum. Amacim duygusallik yaratmak degil, ama anlamaya calisin bizi.
Kac defa hayattan koptum, kac defa gitmeyi beceremedim..
Cogu hastaliklarin tedavisi olmasa dahi bir ismi konulur. Insan vücudunun hangi kisminin yanlis calistigini ya da hic calismadigini bilir. Oysa bizimkisi cok nadiren agizdan kaynaklanan "orjinal" Halitosis. Benimkisi degil en azindan. Benim agiz kokum bir belirti. Baska bir patolojik durumun göstergesi, fakat kökünde yatan o düzgün gitmeyen sey ne, onu cözemiyorum yillardir. Bir cok seyi deneyimleyerek bagirsak, ya da daha genel olarak sindirim sistemimle alakali oldugunu hissediyorum.
Fakat adlandiramamak, inanin ki en zoruma giden ve beni caresiz kilan bu.
Yani atiyorum, bir hekim kontrol etse ve sizde morbus crohn var dese, ya da tmau tespit edilse, da da benzeri bir hastalik, inanin ki tedavisi yok deseler dahi rahatlamis olurum. En azindan bir muamma haline dönüsen bu bas belasi belirtinin nereden kaynaklandigini bilir, sirf o konuya yogunlasirim. Daha mantikli ilerler, arastirir ve kendimi bilgi ile avuturum.
Ama böyle yasamak cok güc.
Bizimle ilgilendiginiz icin size minnetarim, cünkü bu konuya egilen ve her yönüyle bilen sizden baska hickimseye rastlamadim.
Ya dis hekimidir, sirf agiza yönelir, ya burun bogaz hekimidir, sorunu sirf orada görür vs. Bu sekilde yaklasanlar var.
Ama her bir bölümü birbirine baglantili algilayip, etki-tepki baglaminda algilayan tipcilar cok az.

Bu forumda eminimki bir cok farkli nedenlere dayanan agiz kokusu türleri mevcut. Bazisi agiz ici kaynaklidir mutlaka..Ama bizim gibi sindirim sisteminin bir bozullugundan muzdarip olanlar da var. Sonuc hepimizde ayni: koku.
Etkisi de hepimizi yipratmis durumda. Kimimiz biraz da pozitif bakiyoruz, kimimiz artik umursamiyoruz, kimimiz her gün üzülüyoruz, kimimiz de su an ciddi bunalim yasiyoruz. Herkes her evewden gecmistir mutlaka.

Hocam, uzun lafin kisasi, ben cok caresizim.
Bir CÖZÜM istiyorum.
Kurtulmak istiyorum.
Herkes gibi bu dünyaya gelmisim, ama bu sorun her yönden engel koyuyor önüme.
Kötümser yaklasmiyorum, gayet gercekci olan durum bu.
Ne iyimser, ne de kötümser. Oldugu gibi.

Tüm bunlar aklimdan gecerken sunu da ekleyeyim:
Annem divertikülitis tanimiyla iki kez hastaneye yatti. Bu, bagirsakta olusan cikintilarin iconde yemek artiklarinin birikmesiyle birlikte meydana gelen bir iltihaptir. Sorun i cikintilardir ve belirli bir yastan sonra cok insanda göeülür. Belirtisi kramp halinde agrilardir. Herneyse..hastanede bunu tedavi etmek icin annemi 4 gün ac biraktilar.
Serum ile antibiyotik ve mineralli su (tuzlu su) aldi sadece. Midesi ara ara bulaninca bulantiya karsi damla verildi.
Annem 3üncü gün gercekten cok acikmis ve cökmüstü. Bu duruma cok üzülünce, Doktora biraz sinirle neden Annemi ac biraktiklarini sordum.
Kendisi annemin bagirsaginin iltihapli oldugunu, yedigi her yemegin iltihabi tetikleyecegi, bagirsagin divertikülitis vakasinda bir kac günlük aclikla tedavi edildigini, serum ile vücudun ihtiyaci olan mineralleri verdiklerini söyledi. Ayni zamanda ilk gün bagitsagi bosaltan bir ilac da vermislerdi.
Aradan yillar gecti..gecen sene karaciger rahatsizligindan ötürü ultrason yapildi 4d doppler isimli cok modern bir aletle. Bu kontrol sonucunda bir böbreginin kücülme gösterdigi sonucu cikti. Annem divertikülitis vakasina dek belki 20 defa farkli nedenlerden dolayi ultrason kontrolünden gecmis birisi.

Murat hocanin "böbreklere zarar verir" cümlesi direkt bu konuyu cagristirdi. Belki de o 4 günlük acligin sonucunda bu durum gelisti.
Yani olasi bir durum..

Sonuc ne mi?
Yani tip alaninda acligin gerektigi durumlar var.
Bu durumlar bagirsak iltihabi ile alakali. Amaci bagirsagi temizlemek.
Tek sarti:
Vücudun ihtiyaci olan mineralleri almasi.

Biz bu orucu yapiyorsak, inancimiz ile ilgili degil, ac kalarak bagirsagin temizlenmesini saglamak, karacigerin hafiflemesi icin yapiyoruz. Yani bildigimiz oruc gibi ac kalmamiz sart mi?
Bunu yaparken takviye almayi düsünüyorum bu yüzden.
Magnezyum, vit c ve tuzlu su.
Yag ve limon esnasinda da vit b12.
Aksi taktirde gercekten de böbreklere zarar verebilecegi kanisina vardim.

Bu konudaki fikirleriniz nelerdir?
Deneyen arkadaslar yazarsa sevinirim.
IP
sefill20
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Mart-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 22
Alıntı sefill20 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2017 Saat 10:39
bugun 36 saatlık aclıkta 4 deyım sıkıntım agız ve vucut kokusuydu degısmeyı cevremden takıp ettıgım kadarıyla fazla yok umarım karacıger detoksu fayda verır olmassa 72 saatlıklere baslıcam bı zorluk cekkmıyo ınsan alısıyo sadece magnesı bagırsaktemızleme ısı bıraz zor oda iki dk bakalımhayırlısı
IP
hamza171
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016
Konum: Isparta
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 45
Alıntı hamza171 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2017 Saat 05:43
Orjinalini yazan: sefill20

bugun 36 saatlık aclıkta 4 deyım sıkıntım agız ve vucut kokusuydu degısmeyı cevremden takıp ettıgım kadarıyla fazla yok umarım karacıger detoksu fayda verır olmassa 72 saatlıklere baslıcam bı zorluk cekkmıyo ınsan alısıyo sadece magnesı bagırsaktemızleme ısı bıraz zor oda iki dk bakalımhayırlısı
beklemedeyim.
IP
<< Önceki Sayfa   7 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu