Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Parazitler Bagirsak solucanlari

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Parazitler Bagirsak solucanlari
    Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 12:05
Merhaba degerli forum �yeleri ve Murat hocam sizlerin yanitlamanizi istedigim bi sorum var

Eger bir kiside solucan veya bagirsak kurdu s�phesi varsa onlari tamamen ve iyi bir sekilde yok etmenin bir y�ntemi varmidir doktorlarin verdikleri ila�lar haricinde veya onlarida dahil ederek fikirlerinize ihtiyacim var tesekk�rler
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 15:37
Bu konu aslinda g�ndeme eglmesi gereken bir konuydu.

Diskida parazit 3 g�n arka arkaya bakilip bulunamazsa "yok" demektir. 1 g�n 1 defa bakilip bulunamazsa yok anlamina gelmeyebilir.

Bu hastaligin tedavisinde sik yapilan hata: ila�la tedavi olup bulundugu ortamdan tekrar hastaligi kapmaktir. Bu sebeple:

Ayni evi paylasan herkes tedavi olmalidir. 1 kiside varsa digerlerinde de var kabul edilir. I� �amasirlar kaynatilmali, tirnaklar kesilmeli, �ig sebze ve neyveler permanganatta bekletilmeli, g�zel yikanmalidir. Tuvalet temizligi aliskanliklari g�zden ge�irilmelidir. Hipo (�amasir suyu) en etkili dezenfektandir.

Disardan yenen yemekler, disarda i�ilen �ay ve diger hazir gidalar s�pheli karsilanmali, sinirlanmalidir.

Agiz kokusu parazit iliskisi �ocuklarda iddia edilmektedir fakat eriskinde parazitin agiz kokusu yaptigina iliskin pek kuvvetli deliller hen�z yoktur. Buna ragmen genel bir saglik kurali olarak varsa bu hastaliktan kurtulmak gerekir.
-M
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 16:46
g�zel bilgileriniz i�in tesekk�r ederim hocam peki sormak istedigim bika� sey daha var

mesela neden �ocuk ve eriskin ayrimi s�z konusu veyahut ben 17 yasindayim hangi sinifta yer alirim ve acaba ilerliyen yillarda eger koku nedeni buysa tedavi etmesem bile kendiliginden yokmu olucaktir koku? bu soru aklima geldi

birde kabak �ekirdegi ve s�t�n i�ine sarimsak d�v�p i�mek doktorun verdigi ila�lar yarinda bunu saglik ocagi doktoru �nermisti sizcede ise yararlimidir ve ben tekrar sizce bir doktora gidip ila� alayimmi ��nk� �ok defa aldim buseferde ila�lara karsi bagisiklilik kazanma gibi bir g�c� varmidir bu parazitlerin

saygilar
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 17:03
birde hocam size diskilamayla ilgili birsey sormustum o konumu bulamadigim i�in buraya yazmak istedim

ben nerdeyse daima sert diskiya sahibim ama buna ragmen nasil oluyosa yapabiliyorum fakat hemoroidim oldugu i�in aciyor ve zorlaniyorum onu hemoroide bagli acidigini d�s�n�yorum peki diskinin sertligi kabizlik anlamina gelmezmi?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Subat-2017 tarihinde 22:32
İlk gönderen: bazenhissediyor bazenhissediyor yazdı:

neden �ocuk ve eriskin ayrimi s�z konusu veyahut ben 17 yasindayim hangi sinifta yer alirim

Incelemeyi yapan doktor �ocuklar �zerinde �alismis. B�ylece elimizde �ocuklar i�in delil var. Gelecekte bir baska dopktor eriskin �zerinde inceleme yaparsa parazitlerin eriskinde agiz kokusu yaptigina ait delil elde edecegiz.

Makul bir spek�lasyon yaparsak belki �ocukta agiz kokusu yapiyorsa muhtemelen eriskinde de agiz kokusu yapiyor olmasi beklenir s�rpriz olmaz.

Alıntı birde kabak �ekirdegi ve s�t�n i�ine sarimsak

Bilmiyorum

Alıntı ben tekrar sizce bir doktora gidip ila� alayimmi ��nk� �ok defa aldim buseferde ila�lara karsi bagisiklilik kazanma gibi bir g�c� varmidir bu parazitlerin

Parazitin diren� kazanmasi m�nk�n olabilir. Ama burada �nemli nokta sizin tedavi olup yendien paraziti geri aliyor yeniden hastaliga basliyor olmanizdir Ilaci b�t�n ev halki kullanmali, hijyen disiplini artirilmalidir. Ancak b�ylece kalici tedavi m�mk�n olur

Alıntı ben nerdeyse daima sert diskiya sahibim ama buna ragmen nasil oluyosa

Bilmiyorum

-M
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2017 tarihinde 11:30
sagolun hocam

konumuz �zerinden birka� daha sormak istedigim seyler var

bizim �abuk acikma gibi problemimiz varsa parazit haricinde hormonlarimizdada problem olabilcegi mi aklimiza gelir ve bunun i�inde diski sindirim testi mi yapmaliyiz?

a�ken gelen koku mideden mi yoksa bagirsaktanmi gelir yoksa her ikisindenmi gelir

eger a�lik kokusu agzimizin i�inde g�n i�erisinde yemek yedigimiz halde �oksa sizce midedenmi s�phe edilmesi gerekir Hypilori denen mikrop agiz kokusu ve mide iliskisi a�isindan bas rol�m� oynamaktadir?

saygilar
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Subat-2017 tarihinde 11:47
ve parazitlerle ilgili bir sorum daha olcak hocam , internette arastirdigimda su adres :

http://www.kurt.gen.tr/burun-kurdu.html

�rnegin bende burun kasintisi burunumun i�inde zaman zaman birseyin kimildadigi aynisinin makat ve kulagimdada oldugu oluyor

merak ettigim ve aklima gelen sey su burnumda kurt var ise eger onlari temizliyemezsem bir kisir d�ng�ye girebilirmiyim yani burnumda yasiyan kurtlar yumurtalarini burundan agzima akan balgamimin i�inde olarak midemden ge�ip bagirsaklarima mideme yerlesebilirler ve bu d�ng� temizlensemde s�rekli tekrarlar gibi bir fikir geliyor aklima ve bide bu kurtlar gen tr adresinde midede kurt bagirsakta burunda bazi organlardada oldugunu olabilcegini s�yl�yor yani midede kurt nasil yasiyor hocam mide �ok asidik bi ortam degilmi yada orda kurt yasiyorsa buda koku yapmazmi fikirlerinizi merak ediyorum

saygilar

Başa Dön
Unuttum Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Unuttum Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 27-Ekim-2018 tarihinde 06:56
Hocam merhaba. Benim agiz kokusu kesinlikle bagirsak kurdu kaynakli. Ben bir t�rl� kurtulamadim bunlardan. Ila�lar kisa vadede etki ediyor. Bunun kesin ve net bir �aresi var midir?
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Ekim-2018 tarihinde 22:02
Parazit tedavisi eksik yapiliyorsa ila�lar ile �nce iyilesiyorr sonra parazit yumurtasini yeniden aliyor olmalisiniz

Bir parazit hastasinin ilacini ayni evde yasayan herkes kullanmalidir

Turnaklar kesilir, i� �amasirlar kaynatilir, tuvalet temizligi �ok titiz yapilmalidir, sokakta yemek yenilmesi durdurulur, sebze ve meyveler permanganatta bekletilir. Bu durumda parazit ilacini b�t�n aile kullanir

Bu yapilirsa iyielsme meydana geldikten sonra yeniden parazit almazsiniz
-M
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Unuttum Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ekim-2018 tarihinde 02:28
Cevabiniz i�in tesekk�r ederim. Parazitin v�cuttaki �oklugu da �nemli degil midir. V�cutta �ok fazlaysa ila� etki etmiyor olabilir mi Disaridan bir m�dahale ile temizligi m�mk�n degil mi. Misal ameliyat.
Başa Dön
admin Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı admin Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ekim-2018 tarihinde 07:36
B�yle bir hastalikta ameliyat anlamsizdir.
Bagirsagi a�ip g�z ile g�r�neni temizleseniz bile 1 tane yumurtayi i�erde unutsaniz ertesi hafta y�zlerce parazit ortaya �ikar.

Eger ila� kullanmaya ragmen tekrar parazit ortaya �ikiyorsa siz �nce iyilesiyor, ertesi g�n paraziti yeniden v�cudunuza aliyorsunuz. Bu �ok net ve belli olan bir ve sik rastlanan bir durumdur.

Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Unuttum Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 29-Ekim-2018 tarihinde 09:50
Murat hocam terebentin ile paraxit temizligi �zerine ingilizce bir�ok yayin var. Bu konuya denk geldiniz mi hi� bilmiyorum ama firsatiniz olursa bakabilir misiniz. Bu konuda g�r�slerinizi �ok merak ediyorum
Başa Dön
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Ekim-2018 tarihinde 20:33
İlk gönderen: Unuttum Unuttum yazdı:

Murat hocam terebentin ile paraxit temizligi �zerine ingilizce bir�ok yayin var. Bu konuya denk geldiniz mi hi� bilmiyorum ama firsatiniz olursa bakabilir misiniz. Bu konuda g�r�slerinizi �ok merak ediyorum

Bahsettginiz yayini bulmaya vakit ayiramayabilirim.Siz bulup yollayip konuya �zg�n bir soru sorarsaniz dilim d�nd�g�nce yazmaya �alisirim
-M
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.