Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: Sonunda oldu sanırım! Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Hope85
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı Hope85 Cevaplabullet Konu: Sonunda oldu sanırım!
    Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2019 Saat 23:09
Çocukluğumdan beri yaşadığım bir sıkıntı bu. tüm özgüvenimi yitirmeme sebep olan, insanlarla konuşmayı çok sevdiğim halde hep uzak durmama, kimseye yaklaşamama ve maalesef eşimle özel hayatımızda sıkıntılara sebep olan çok büyük bir problemdi.

Uzun uzun yazıp aynı sorunları hatırlamak istemiyorum. Ama Murat hocamıza da fikir olması açısından mesela lisede sorun yaşadığım bir arkadaşım, şiddetli bir tartışma içine girdiğimiz bir anda "offf ağzın da leş gibi kokuyor" demişti.Yaşadığım hüsranı burada herkes tahmin edebilir.

aradan yıllar geçti, bir kaç tedavi yöntemi denedim ama olmadı. en son eşim sarmısak yediğimde kokunun gitmediğini söyledi ve bu bende bademcik olabilir mi soru işaretini oluşturdu. KBB ye gittim ama yok bademcikler sorunsuz çıktı, sonra birde ne yersem onun kokusu çirkin bir hale dönüşüp ağzımda kokuyordu. bunlar sorunun ağız içinde olduğu düşüncesi oluşturdu. Tabii bu arada KBB alerji ilacı verip gönderdi ve işe yaramadı tabii ki. bu arada heliko bakteri tedavisi de gördüm.

geçen hafta yarım saatte olsa rahat edebilmek adına diş macununu doğrudan dilime sürdüm ve öyle fırçaladım. bu ana kadar sorunun dilden kaynaklanacağını hiç düşünmedim çünkü bende pas yok. ama dilim kupkuru ve yarıklar var tüylenmeler olduğunu fark ettim. dilimi doğrudan fırçaladıktan sonra hayatımda ilk kez koku 2-3 saat oluşmadı. bu arada normalde de dilimi hep fırçalarım, kaşıkla temizlerim, tuzlu gargara yaparım ama dediğim gibi koku en fazla yarım saat yok olurdu hatta daha kısa süre


bu olaydan sonra dilime yoğunlaştım ve aşağıdaki ürünlerin hepsini alıp 4 gündür kullanmaya başladım, koku gidiyor arkadaşlar, tamam uzun süre yapmazsam yine oluşuyor am 2-3 saat oluşmadığını bilmek bile benim için harika. ve iş yerinden arkdaşıma, eşime ve anneme utanarak soruyorum ısrarla soruyorum hepsi de koku yok diyor. ve ben paronayakça onlara hala inanmıyorum. şimdi sizlere de faydası dokunur diye ürünlerimi yazıyorum;

Signal diş ipi (çok yumuşak ve dişlerin arasına kolaylıkla giriyor)

Dentasave çinkolu diş macunu (Oxyfresh den çok daha ucuz ve en azından çinkolu diye bunu tercih ettim.)

Tung Marka Dil Jeli ve Tung Marka Dil Fırçası (işte en çokta koku bu ikisinin kullanımından sonra gidiyor)

ve tabii ki olmazsa olmaz Pharmol ZN.

Evet üşenmiyorum ve hepsini sıra ile yapıyorum, zaten yıllardırbu sorundan dolayı ağız hijyeni ile kafayı bozduğum için zor da gelmiyor açıkçası. dilimdeki kuruluk ve yanma hissi devam ediyor ve su içmeden yarım saat bile duramıyorum. bu sorun sanırım bizim tükmük yapımızdan kaynaklı artık aklıma o geliyor. başka hastalığımız olsa vucut koku dışında mutlaka bir alarm verirdi. 20 senedir bir hastalığım olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

umarım ürünleri kullandıkça etkisini yitirmez, 3-4 gündür bir miktar daha insanlara korkmadan yaklaşmak bile çok güzel. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Umarım birilerine faydam dokunmuştur. sağlıcakla kalın.
COLOR=blue
IP
pharmacy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19-Nisan-2013
Konum: Konya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 25
Alıntı pharmacy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2019 Saat 16:11
Son zamanlardaki deneyimlerine dayanarak bende size katılıyorum sanırım.Sorun dil yapımız olabilir.Ben son günlerde terramycin deri pomadını midesindeki rahatsızlık için kullanıp fayda gördüğünü söyleyen birkaç kişiyle karşılaşınca ilginç geldi ve terramycin pomad alıp dilimin üzerine sürüp sonrasında da yutuyorum.Ve koku üzerinde farkedilir derecede azalma oldu.Normalde her yemekten sonra dişimi fırçalayıp dilimizi temizlesem çok rahatsız olurum ben ama bundan sonra günde 2 defa fırçalasam yeterli oluyor, ağzımın içi ferah oluyor çünkü eskisine nazaran.

Hatta herkes bunu deneyimleyip burda sonuçlarını paylaşırsa bence hepimiz için bir yol gösterici olabilir.Terramycin pomadı 6 saat arayla dil üzerine nohut büyüklüğünde sürüp sonrasında da özellikle yutuyorum ben denemek isteyenler için.
IP
Hope85
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı Hope85 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2019 Saat 21:12
Bana bugün koku gelmiş gibi geliyor ve çok üzülüyorum. Eşim de inatla koku yok diyor ama inanmıyorum . Üzülmeyim diye söylüyor bence. Murat Hocama sormak istiyorum Tip 5 de koku alma ihtimalim var mı? Bu arada eskiden ağzım kokuyordu çünkü 3-4 kişi yüzüme açıkça söyledi . Ama eşim yok diyor. Dil bakımı da geçici çözüm oldu maalesef 🥺
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2019 Saat 21:22
Orjinalini yazan: Hope85

Tip 5 de koku alma ihtimalim var mı? Bu arada eskiden ağzım kokuyordu çünkü 3-4 kişi yüzüme açıkça söyledi . Ama eşim yok diyor. Dil bakımı da geçici çözüm oldu maalesef 🥺



Tip 5 (Subjektif) ağız kokusu olan bireyler herkes gibidir, kendi ağız kokularını duyarlar. Duydukları koku, herkesin bazen kendisinde duyabileceği fizyolojik ağız kokusudur.
-M

IP
Hope85
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı Hope85 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2019 Saat 22:13
Hocam sizi bunaltmak istemem ama kafayı yiyeceğim. Özellikle iş yerinde kahroluyorum, kimseyle aynı masada çalışamıyorum, arkadaşlarım yanıma yaklaşıp sessizce bir şey söylemek istediklerinde, hemen kendimi geri çekiyorum vs. Ama psikolojik olduğuna inanasım bir türlü gelmiyor, dayanamadım anneme, iş yerinde arkadaşıma sordum , yok diyorlar ama pek inanmadım onlara, eşim de inatla yok diyor ama mesela arabada gelirken nefes alıp verdim o kötü kokuyu aldım ve eşim ne koktu ya diye sordu bence benim ağız kokumu aldı. Birde geçmişimde 2-3 kişi söylemişti maalesef tabii onlardan sonra diş taşlarımı temizlettim ve bakımı artırdım.

Bu kokunun etrafıma yayılıp yayılmadığını nasıl anlamalıyım? Herkese de soramam ki? Ağzım mı kokuyor ağzım mı kokuyor diye? Eşimle kavga ediyoruz artık, onun yalan söylediğini düşünüyorum dediğim gibi çünkü bir dönem oda kokunun olduğunu ama geçtiğini söylüyor, tabii o ara yine tartarlarımı temizlettim. Bunu anlamanın bir çaresi yok mu?
IP
Hope85
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ocak-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 5
Alıntı Hope85 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2019 Saat 22:18
Birde koku psikolojik olsaydı, gargara kullanınca diş fırçalayınca 5-10 dakika hiç koku almıyorum, madem koku psikolojikse fırçaladılğımda yada gargara yaptığımda da almam gerekmiyor mu?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2019 Saat 21:17
Psikolojik ağız kokusu olan bireyler fizyolojik kokuyu alabilirler. Problem, bireyin aldığı kokunun olduğundan yüksekmiş gibi abartılmasıdır ve hastalık olarak değerlendirilmesidir.

Sizin durumunuzu bilmiyrum. Sizinle ilgili konuşmadım. genel bilgi verdim.

-M
IP
Tmaumu
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 01-Şubat-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı Tmaumu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Şubat-2019 Saat 19:38
Bademcik taslarini cikarttir yada kendin cikar inanilmaz koku yapar. Bende agiz kokusu azaldii geniz akintim var ve bilinmeyen bi koku problemeim var yakinlarim disinda herkes burnunu cekio ben yaklasinca tmau dan suphelenitoeum ve karacigerden yardim edebilecek varsa bana au instagram adresinden @alredydeadd ulassin lutfen psikolojimi bozdu bu sebepsiz koku
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu