|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29-Mart-2019 Saat 20:01 |
|
Hocam dis tellerinde seffaf olan klasik olan tele göre daha mi yavas düzelme saglar? Benim üst ön disim tavsan disi ile köpek disi arasindaki dis bayagi geride. Onun altindaki dis de ilerde. Disçim üstteki disi öne atlatmak için ugrasacakmis. Görünüm açisindan seffaf teli seçtim ama internette seffaf braketin metal braket kadar baski yapmadigi yaziyor. Ikisi arasindaki düzeltme süresi göz ardi edilebilir mi? Ve daha önemlisi bes alti ayda biter mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dise uyguladiklari kuvvet ve tedavi süresi aynidir.
Not: "Seffaf tel" yerine "seffaf plak" kast ettiyseniz cevabim degisir -M |
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 285 |
![]() ![]() ![]() |
|
Seffaf braketi kastettim hocam. Invisalign dedikleri degil. Ama nasil bes alti ayda biter? Üstelik benimki gibi çaprasik disler. Daha önce birçok disçiye, ortodontiste sormustum, metal braket bile iki yilda biter dediler.
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Geç bitmesi daha iyidir.
seffa dediginiz braketleri bilmiyorum. Porselen olani var, metal olani var diye biliyorum. |
||
![]() |
||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|
Selam hocam, dis telini taktirdim -Aynaya bakinca neden on yil önce taktirmadim diyorum...- Bes alti ay sonra çikacak. Bir iki sey aklima takildi: Bu dis telleri normalden biraz fazla ince degil mi, görünüs açisindan çok iyi ama etkisi nasil olur? Arada helezon yay gibi olan kisimlar var, onlari da ilk defa gördüm, internette de hiç görmedim ne ise yariyorlar?
Disçiye agiz kokusunu sordum, dislerin çarpik ondan olabilir dedi, üstelemedim. Merak eden arkadaslar için fiyati, üst ön sekiz disime porselen braket takildi bes ay sürecek 2500 lira. Internetteki fotolar kadar seffaf degil daha sarimtirak, zamanla çay sigara vs etkisi ile daha da sarariyormus. Hocam dislerimin fotosu asagidaki adreste. Sayfada yayimlamayin. Görmek isteyen arkadaslar özelden yazarsa yollayabilirim. {fotograf silindi} Düzenleyen aydinmur - 23-Mayis-2019 Saat 20:18 |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Coil spring yaylar köpek dislerinizi geri itmek içindir.
Tel kalinliginiz normaldir 0.12 mm Ortodontistiniz gayet basarili ve kaliteli bir çalisma yapmis -M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dislerin çarpik olmasindan koku olusur mu?
Çok merak ettim! Yoksa Dr, kafadan mi atti? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Çarpik dislerin arasina yemeklerin dolmasi biraz daha kolay olabilir diye düsünerek bu sekilde söylenmis olabilir
|
||
![]() |
||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam iki sorum var: Üst ön sekiz disime tel takilmisti. Dis telinin sonundaki birinci küçük azidaki braket koptu dis hekiminin yardimcisi da o braketi kesti bir dahaki sefere takariz dedi. O braketin kesilmesi köpek disinin ve diger dislerin yerine oturmasini geciktirmez mi? Kesilmese yapistirilsa daha iyi olmaz miydi?
2- Üstteki bir disim bayagi içeride gerideydi ve alt disin arkasinda kaliyordu. Doktor üstteki disi alttakine takilmadan öne atlatmak için, dislerim kapanmasin diye üst yirmilige büsbüyük yesil dolgu gibi bir sey yapti. Agzimi kapatsam bile alt ve üst çenem sürekli ayrik kaliyor. Yesil dolgunun oldugu bölgede arada bir uyusma gibi yorgunluk bir his oluyor. Bu geçici bir his midir, yesil dolgu ileride çenede yapisal bir maraz yapar mi? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Yerinden çikan braket lazim oldugunda, söz konusu dise hareket verilecegi zaman muhtemelen yapisitirilacaktir
Evet oklüzyon atlatirken çenelerin kapatilmasina engel olan apareyler takilir. Çok normaldir. -M |
||
![]() |
||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|
Ben de sondaki braketin diger disteki braketleri çekmeye yaradigini saniyordum. Ama sonuçta lazim olmasa en basta o braketi neden takti ki?
Dis teli taktirali kirk günü ancak geçti. Tel taktirmayi düsünen ama çekinen utanan elalem ne der diyenler bir saniye bile durmasin. Ben orta yas dönemindeyim, niye on bes yil önce taktirmadim diyorum. Allah'a büyük gelmesin ilk kez geçmisteki bir durum için bu kadar pisman oldum. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ortodontik tel taktirmanin yasi yoktur. Ne kadar önce takilirsa o kadar faydalidir, kolaydir, hizlidir.
Braketler 28 tane set halinde üretilir. Bir tanesini takmazsaniz kaybolur ve yenisi aynisi olmaz. Bu sebeple hepsi yni anda takilir. Kullanilmasi gerekenler kullanilir. Kullanilmayanlar ya ertelenir veya bos birakilir. Bu çok normal bir uygulamadir. -M |
||
![]() |
||
mahoni
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 422 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam tel ücretleri asagi yukari ne kadardir ?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bilmiyorum Muhtemelen duruma göre degisiyor olabilir. 100 ortodontistten 99 tanesinin Muayenesi ücretsizdir. Telefon ile muayene olmak için ücret ödenmeyecegini dogrulayip daha sonra randevu aliniz. Dislerinizi gösterip tel tedavisi için fiyat alabilirsiniz. Internet bilgileri kirlidir. Dogrudan ortodontist(ler)den fiyat aliniz -M |
||
![]() |
||
Kelime
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam, ortodontistler disindaki dis doktorlarinin tel tedavisi yapmasi yasak mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Yasak degil. Serbest. her dis hekimi ortodontist olmasa bile serbestçe ve basarili bir sekilde ortodontik tedavi yapabilir ve yapiyor. Bunu destekliyorum. -M |
||
![]() |
||
plels
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Ekim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba,
18 yasindan sonra çenem biraz öne geldi, neredeyse 22-23 yasima kadar sürdü. Üst ön dislerim ile alt ön dislerim ayni hizadaydi ama simdi degil. Sizce bu normal mi? 18 yasindan sonra oldugu için çene ameliyati olmadan da eski haline getirebilmek mümkün mü? Dis doktoru çenemin biraz önde oldugunu söyledi. Gülerken çenem tam olmasi gerektigi yerde duruyor ama agzimi kapattigimda nedense biraz öne geliyor. Çenesi önde olan kisilerin güldügünde de çenesinin önde durmasi gerekmiyor mu? Benim gülerken çenem olmasi gerektigi yerde oldugu için çene ameliyati olmadan da bu durumu düzeltme imkanim var mi? Eskiden üst 4 disimin diger üsteki dislerime göre daha asagida oldugunu görüyorum. Hatta en ortadaki üst 2 disim yanindaki dislerden daha asagida gözüküyor ama simdi üst 4 disim neredeyse ayni hizada. Burada sormak istedigim, tel takarak bunlari tekrar asagiya çekme imkanim var mi? Mesela yarim santim asagiya çekilebilir mi tüm üst dislerim? Çünkü benim alt dislerimden 1 tanesi çekilmisti ve onunla ayni hizadaki üst disim biraz asagiya geldi. Eger böyle oluyorsa, tel takilarak da yapamaz miyiz bunu? Murat hocam cevap verirseniz çok sevinirim. :) |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
net çekilmis çoks ayida fotografinizi görmek mümkün olsaydi Ortodontik problem olup olmadigi konusunda size belki fikir verebilirdim. Asil önemli mesajim sudur: Ortodontik amaçlarda ameliyata sicak bakmiyorum. tel takarak düzeltilemeyecek çene problemi bilmiyorum. Fikrimi soran dostlarima ortodonik ameliyati önermiyorum. Daima tel takilmasi yolunda seçim yaparim |
||
![]() |
||
plels
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17-Ekim-2020 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam ben de ameliyat + tel tedavisi uyguluyorlar ya, ondan bahsediyorum. Önce dislere tel takiliyor, daha sonra ameliyat yapiliyor. Çenenin yan tarafindan kesik alinip geriye çekiliyor diye biliyorum. Ama sizin tel takilarak düzelmeyecek çene problemi bilmiyorum derken ne demek istediginizi anlamadim. Ben doktora muayene oldum ve 25 yasinda oldugum için çenemin tel takilarak filan geriye alinamayacagini söyledi. Ameliyat olabilirsin demedi ama yetiskinlerde tek çözüm ameliyat degil mi? |
||
![]() |
||
plels
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam size ayrica 2 soru sormak istiyorum.
Birincisi ameliyati neden önermiyorsunuz? Ikincisi ise gülerken çenem dogru pozisyona geldigi için acaba çene kemiginin baglandigi yerde bir problem olabilir mi? Ameliyat olmak ben de istemiyorum ama çenenin biraz bile önde olmasi sürat ifadesini gerçekten çok bozuyor. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ortodontik tellerle dise uygulanacak kuvvetler tamamen kontrolumuzdadir ve zaman içerisinde mucizevi dis ve kemik degisimleri yapilabilir. Islemi hizlandirmak için, bir an önce sonuca ulasmak için, hizli tedavi yapmak için, kemigi testere ile kesmek yerine tellerle küçük kuvvetlerle kemige sekil vermek daha makuldur. Daha az travma yaratir, daha kontrolludur, daha az risklidir ve daha kansizdir. Kendim ve ailem için ortodontik cerrahi teklif edilse sicak bakmam. Kendi kararinizi kendiniz veriniz. Doktorunuza danisiniz. Ortodontinin yasi yoktur <- iki defa okuyunuz 12 yasinda ortodonti yapmak daha kolay olur fakat sabir, incelik, zaman, ve emek verilince 60 yasinda da ortodonti çok basarili bir sekilde yapilabilir. |
||
![]() |
||
plels
![]() ![]() ![]() |
|
Yanlis anlayip anlamadigimi ögrenmek için soruyorum. Benim ablam çenesi önde oldugu için aparat falan takmisti küçükken. Yani siz simdi ben de bu tarz aparatlar takip emek verirsem, çenemin geri gelecegini mi söylüyorsunuz? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Evet |
||
![]() |
||
plels
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam Ankara'da böyle düsünen iyi bir doktor söyleyebilir misiniz özel mesaj ile? Adana bana çok uzak, size gelmem zor olur. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Isim vermem dogru olmaz. Zaten bilmiyorum. istek ve beklentilerinizi açik , net ve temiz Türkçe ile söylerseniz degerli meslektaslarim sizi kirmayacaktir. Yine son karari hekiminiz verecektir. |
||
![]() |
||
plels
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam iyi doktor bulmak zor. Bunu benden daha iyi biliyor olmalisiniz. Ayrica meslektaslariniz tüccar olmus durumda. Isini iyi yapan ve kazik atmayan doktor bulmak zorlasti. Belki de eskiden de böyleydi, bilmiyorum. Mesela çene ameliyatini çok kolay ve risksiz bir ameliyat gibi gösteren youtube videolari izledim mesela. Çünkü ameliyat için 20 bin lira falan veriyorsunuz. Bana gelsin, ameliyat edeyim ve parami alayim diye düsünüyorlar. Ayrica baska durumlar yüzünden doktor doktor gezdigim içinde bu durumu biliyorum. Mesela son gittigim disçi, çenemin geriye alinamayacagini söylüyordu ama simdi siz alinabilecegini söylüyorsunuz. Yani iki tane doktor ama iki zit cevap. Ayrica mewing diye bir sey duydum. Dili dogru pozisyona getirerek hafif kemik degisimleri yasayan, fotograflarini atan kisiler var. Bu gerçekten dogru mu bilmiyorum. Bu da doktorun youtube kanali: https://www.youtube.com/watch?v=Hmf-pR7EryY Bu tür seyleri ancak arastirip bulabiliyoruz malesef. Bu doktor da sizin gibi dil ve boyun durusunu falan düzelterek kemiklerin yavasça dogru pozisyonu alacagini söylüyor. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Link yolladiginiz videoda konusan sahis siddetli dis gicirdatiyor. Çenesinin dis arka kenarinda kalinlasan maseter kasindan çok belli oluyor.
|
||
![]() |
||
plels
![]() ![]() ![]() |
|
Adami dikkatli bir sekilde dinledim. Dis gicirtisi duyulmuyor. Hangi saniyede gicirdatiyor? |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Ses ile duymaya gerek olmaz. Maseter kasinin tutundugu noktalarda meydana gelen kalinlasma bireyin günlük yasantisinda dis gicirdattigini veya siktigini düsündürür/süphelenmemizi saglar.
![]() |
||
![]() |
||
plels
![]() ![]() ![]() |
|
Mewing yapanlarda o kas daha belirgin oluyor. Youtube'da mewing diye aratirsaniz görürsünüz. |
||
![]() |
||
kaptancansu
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2021 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
merhaba benim de ön dislerimin üzerinde dis döktügüm zaman çikan ve gülmemi engelleyen üstdislerim var tel taktirmak için devlet çok ileri tarihlere atiyor. Özelde yaptirmak için biraz baktim fiyatlar buradaki gibiyse yaptirilabilir gibi geldi.Her yerde fiyat degisir mi emin olamadim https://www.periodent.net/dis-teli-fiyatlari/
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
|
Dis teli tedavisi görüyorum ben suan sorusu olan varsa yazabilir
|
||
![]() |
||
kaptancansu
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2021 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
|
kaç paraya taktirdiniz dis teli fiyatlari ne kadar tutuyor alt üst çene?
|
||
![]() |
||
vbdestabe
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07-Agustos-2021 Konum: Diyarbakir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
abdullah çakmakk
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bu sitede kendim yazamdigim hiç bir seyin kefili degilim. Forum içeriginde sayilamayacak kadar fazla sayida onaylamadigim bilgi bulunmaktadir Dis teliniz disinizden ayrildiysa ççççok basit bir müdahale ile yerine yapisir. O teli oraya takan meslektasima gidiniz. Neden dis teli fiyatlarina bakiyorsunuz? Bütün telleri söküp en bastan tel tedavisine baslamaya gerek yoktur. |
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08-Nisan-2021 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 363 |
![]() ![]() ![]() |
|
Ben de dis teli kullaniyorum. Braketim kirildi. Doktorum geri yerine yapistirmadan devam ediyor. Tel tedavisine bastan baslamak gibi bi durum söz konusu degil
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |