|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Simyaci
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2019 Saat 03:20 |
Murat hocam benim sasirip kaldigim bir konu var. Her sitede her forum ya da buna benzer mecralarda agiz kokusu sebebinin %90 agiz içi kaynakli yaziyorken forumda bu dertten muzdarip arkadaslarin (neredeyse tüm mesajlari tek tek okumus bir insan olarak) çogunun agiz içi dil dis vs. sorunlarini hallettigi halde bu dertten kurtulamiyor olmasi. Herkes en basta dislere baktirdim bademciklerimi aldirdim diye cümleye basliyor buna bende dahil. Ama gelin görün ki çogunun agiz içi olmadigi ? Ben mi yanlis algiliyorum hocam lütfen aydinlatir misiniz?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Bravo. Çok güzel sordunuz.
Her agiz kokusu yeteri kadar uzun sürerse üzerine Tip 5 agiz kokusu eklenir ve bunun klinikte farkina varilmasi zordur. Sinsi ve gizlice sahneye hakim olur. Tip 5 vakalar kendilerinin sikayetlerinin psikolojik olabilecegine inanmak istemezler. Bu sebeple tedavi olmazlar. Bir bireyde bulunan Tip 1, 2, 3, 4 agiz kokulari tedavi edilse bile Tip 5 problem tedavi edilmedigi ve devam ettigi için birey iyilestigine inanmaz veya olmayan agiz kokusundan yakinmaya devam eder. Böylece sizin yukarda tasvir ettiginiz fotograf ortaya çikar. -M |
|
![]() |
|
Simyaci
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
![]() ![]() ![]() |
Anladim hocam..O zaman bizim ikinci olarak yapmamiz gereken bir psikolog kapisini çalmamiz midir?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
Sablonlasmis klasik sabit bir uygulama tarif etmek zordur. Psikolojik olarak etkilenmenin 3 asamasi vardir, birinci asamada fobi fazinda konusarak sonuç almak mümkündür. Bazen nadiren psikolog yeterli olur. Fakat imajiner kisima geçis olduysa yani obsesyon ve delüsyon basladiysa ancak psikiyarist müdahalesi ile olay iyilesiyor Fakat bu tip hastalar bazen direnirler. Kendilerinde gerçekten ve ölçülebilir bir agiz kokusu bulundugunda israr ederler. Kendi vücutlarinda gizli kalmis, doktorlarin bulamadigi, çok önemli bir hastalik bulunduguna kuvvetle inanirlar ve ömürlerini bu olmayan hastaligi aramakla geçirirler. Teshis koyup psikiyatriste yollasam bile psikiyatriste gitmek istemezler. Bu bireyler doktor doktor gezer, avuç dolusu para harcar, tip insanlarina, ilaçlara, ve topluma küserler, sosyal bir büzülme yasarlar, üfürükçülere, hacamat, manyetik , tedavi, kandida diyeti, gümüs, muska, ve buna benzer tuhaf seyler arasinda zigzag çizerek mutsuz ve ziyan olurlar. https://www.youtube.com/watch?v=vBVkopWDOuw&list=PLPTvEWXm-KtS3lCvY90A7pR3Rqy_KtfMV&index=16 |
|
![]() |
|
Simyaci
![]() ![]() ![]() |
Hocam inanin ki su yasima kadar(23) çok çok gerekmedikçe birakin doktora gitmeyi agri kesici bile kullanilmasina karsi çikan bir insandim. Mevcut bir koku varsa bile biz psikolojik olarak bunu 5 katina çikariyoruz.Bu konuda hemfikirim. Bir de söyle bir konu var. Bu sikinti basima geldiginden beri doktor doktor gezdigim dogrudur. Devlet hastahanesini degil özeli tercih ettigim dogrudur. Baska bir önemli husus su ki simdiye kadar ben ve burada tüm arkadaslarimizin bu kadar sik hastahaneye gittigini düsünmüyorum ta ki bu sikinti boy gösterene kadar. Hastahanelerde detayli bir inceleme yaptiriyoruz. Ve simdiye kadar ki bakilmamis görülmemis hastaliklarimizda ortaya çikiyor. Ve bu sefer diyoruz ki kesin bundan. Check up gibi düsünün ve detayli inceleme yapiliyor ve herkeste bulunan ufak tefek rahatsizliklari biz buna yoruyoruz.Tedaviye girisip sonuç alamadigimizda hekimlere küsüyoruz. Ama hocam su da bir gerçek ki bu dert özel olsun devlet hastahaneleri olsun "ölümcül bir rahatsizlik" olarak görülmedigi için dikkatli ve detayli yaklasilmiyor bizlere.. Inanin hekimlere kirilip küstügümüz nokta burasidir.. Ben kisisel olarak söyleyeyim bademcik taslarim vardi aldirdim özelde. Agiz kokumda azalma hissettim fakat burnumdaki kokuda bir azalma hissetmiyorum. Doktoruma danistim burnunda da egrilik var dedi ve bana alerjik rinit spreyleri haplari ve antibiyotikler verdi sinüs yikama solisyonlari verdi kullan gel dedi. Onlarda tamamen deneme yanilma yöntemleriyle ilerliyorlar hocam. Gün içinde burundan gelen koku( artis azalma ya da belli bir süre yok olma gösteriyor) otobüse bindigimdeki yanimda oturan insanlarin kalkarak baska bir yere oturmalariyla anliyorum.Psikolojik desek bu olay basima bir degil bir çok kez geldi..
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |