Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Bir soru sormak istiyorum
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Bir soru sormak istiyorum
Mesaj icon Konu: Önemli bir konu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Konu: Önemli bir konu
    Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2019 Saat 03:20
Murat hocam benim şaşırıp kaldığım bir konu var. Her sitede her forum ya da buna benzer mecralarda ağız kokusu sebebinin %90 ağız içi kaynaklı yazıyorken forumda bu dertten muzdarip arkadaşların (neredeyse tüm mesajları tek tek okumuş bir insan olarak) çoğunun ağız içi dil diş vs. sorunlarını hallettiği halde bu dertten kurtulamıyor olması. Herkes en başta dişlere baktırdım bademciklerimi aldırdım diye cümleye başlıyor buna bende dahil. Ama gelin görün ki çoğunun ağız içi olmadığı ? Ben mi yanlış algılıyorum hocam lütfen aydınlatır mısınız?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2019 Saat 15:20
Bravo. Çok güzel sordunuz.

Her ağız kokusu yeteri kadar uzun sürerse üzerine Tip 5 ağız kokusu eklenir ve bunun klinikte farkına varılması zordur. Sinsi ve gizlice sahneye hakim olur. Tip 5 vakalar kendilerinin şikayetlerinin psikolojik olabileceğine inanmak istemezler. Bu sebeple tedavi olmazlar.


Bir bireyde bulunan Tip 1, 2, 3, 4 ağız kokuları tedavi edilse bile Tip 5 problem tedavi edilmediği ve devam ettiği için birey iyileştiğine inanmaz veya olmayan ağız kokusundan yakınmaya devam eder.

Böylece sizin yukarda tasvir ettiğiniz fotoğraf ortaya çıkar.
-M

IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Temmuz-2019 Saat 23:10
Anladım hocam..O zaman bizim ikinci olarak yapmamız gereken bir psikolog kapısını çalmamız mıdır?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2019 Saat 07:53
Orjinalini yazan: Simyacı

Anladım hocam..O zaman bizim ikinci olarak yapmamız gereken bir psikolog kapısını çalmamız mıdır?


Şablonlaşmış klasik sabit bir uygulama tarif etmek zordur.

Psikolojik olarak etkilenmenin 3 aşaması vardır, birinci aşamada fobi fazında konuşarak sonuç almak mümkündür. Bazen nadiren psikolog yeterli olur. Fakat imajiner kısıma geçiş olduysa yani obsesyon ve delüsyon başladıysa ancak psikiyarist müdahalesi ile olay iyileşiyor

Fakat bu tip hastalar bazen direnirler. Kendilerinde gerçekten ve ölçülebilir bir ağız kokusu bulunduğunda ısrar ederler. Kendi vücutlarında gizli kalmış, doktorların bulamadığı, çok önemli bir hastalık bulunduğuna kuvvetle inanırlar ve ömürlerini bu olmayan hastalığı aramakla geçirirler. Teşhis koyup psikiyatriste yollasam bile psikiyatriste gitmek istemezler. Bu bireyler doktor doktor gezer, avuç dolusu para harcar, tıp insanlarına, ilaçlara, ve topluma küserler, sosyal bir büzülme yaşarlar, üfürükçülere, hacamat, manyetik , tedavi, kandida diyeti, gümüş, muska, ve buna benzer tuhaf şeyler arasında zigzag çizerek mutsuz ve ziyan olurlar.

https://www.youtube.com/watch?v=vBVkopWDOuw&list=PLPTvEWXm-KtS3lCvY90A7pR3Rqy_KtfMV&index=16
IP
Simyacı
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22-Haziran-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 47
Alıntı Simyacı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Temmuz-2019 Saat 19:58
Hocam inanın ki şu yaşıma kadar(23) çok çok gerekmedikçe bırakın doktora gitmeyi ağrı kesici bile kullanılmasına karşı çıkan bir insandım. Mevcut bir koku varsa bile biz psikolojik olarak bunu 5 katına çıkarıyoruz.Bu konuda hemfikirim. Bir de şöyle bir konu var. Bu sıkıntı başıma geldiğinden beri doktor doktor gezdiğim doğrudur. Devlet hastahanesini değil özeli tercih ettiğim doğrudur. Başka bir önemli husus şu ki şimdiye kadar ben ve burada tüm arkadaşlarımızın bu kadar sık hastahaneye gittiğini düşünmüyorum ta ki bu sıkıntı boy gösterene kadar. Hastahanelerde detaylı bir inceleme yaptırıyoruz. Ve şimdiye kadar ki bakılmamış görülmemiş hastalıklarımızda ortaya çıkıyor. Ve bu sefer diyoruz ki kesin bundan. Check up gibi düşünün ve detaylı inceleme yapılıyor ve herkeste bulunan ufak tefek rahatsızlıkları biz buna yoruyoruz.Tedaviye girişip sonuç alamadığımızda hekimlere küsüyoruz. Ama hocam şu da bir gerçek ki bu dert özel olsun devlet hastahaneleri olsun "ölümcül bir rahatsızlık" olarak görülmediği için dikkatli ve detaylı yaklaşılmıyor bizlere.. İnanın hekimlere kırılıp küstüğümüz nokta burasıdır.. Ben kişisel olarak söyleyeyim bademcik taşlarım vardı aldırdım özelde. Ağız kokumda azalma hissettim fakat burnumdaki kokuda bir azalma hissetmiyorum. Doktoruma danıştım burnunda da eğrilik var dedi ve bana alerjik rinit spreyleri hapları ve antibiyotikler verdi sinüs yıkama solisyonları verdi kullan gel dedi. Onlarda tamamen deneme yanılma yöntemleriyle ilerliyorlar hocam. Gün içinde burundan gelen koku( artış azalma ya da belli bir süre yok olma gösteriyor) otobüse bindiğimdeki yanımda oturan insanların kalkarak başka bir yere oturmalarıyla anlıyorum.Psikolojik desek bu olay başıma bir değil bir çok kez geldi..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu