Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: BEN DE İYİLEŞTİM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Konu: BEN DE İYİLEŞTİM
    Gönderim Zamanı: 30-Mart-2020 Saat 22:32
Kıymetli hocam ve arkadaşlar, 








Çocukluğumdan beri var   olup ergen dönemde hastaneye gidince verilen  PPI ile yıllar süren kalıcı çözüme (şifaya) kavuştuğum nefes kokum,  3 sene önce tekrar nüksetti -ki bu üç seneyi tahmin ediyorsunuzdur.  Kötü ve dışarıdan beslendiğim bir dönemdi. Ayrıca o kış  bana akut tonsilit uğramıştı.  Nefes kokum için dahiliye;  endoskopi ve gaita dahil birçok test yaptı. Çözüm bulunamadı. Kbb hep sprey türevini reçete etti. Baktık,   Sinüzit yok dendi. Göğüs hastalıkları tomografi ve nefes testi istedi. Şifa bulamadık.  Bu,  kısa hikayem. 





Bu forumda ilk defa flagly ve colidur isimli ilaçların  ismini gördüm/ duydum. Arkadaş şifayı bulduğunu aktarmıştı.  Flagly ve colidur idi ilaçların ismi. Ben de  battı balık yan gider,  ikisini alıp denemeye karar verdim. Bir haftalık  tedavi süresi var ve uygun şekilde kullandım.  2. Günü takiben kokum gitti. Yan etkileri hırpalasa da ilaçları kullandım ve bitirdim. Günlerdir hiçbir şikayetim yok.

Hocam bu arada parazit nevinden şeyler oluştu ve geçtiyse o dönem dışarıdan beslenip tek yaşıyordum. Ailemde bu tür bir şikayet yok.

Ağız tadım  yerine geldi ve tükürüğüm eski günlere döndü yani  şeffaflaştı.

Zaman zaman foruma dönüp müspet menfi veya kalıcı şifa durumum hakkında müşahedemi arz edeceğim.






Bir vakanın hastalık sayılabilmesi için en az 2 ay sürmesi gerekir düsturundan hareketle 2 ay koku geri gelmezse o zaman tam iyileştim diyeceğim ve yine türkçe bilginin arttırılması niyetiyle başlığı düzenleyeceğim.






Koku bahsi geçen süreden önce gelirse korona günlerinde maske ile derdimizi gizlemeye çalışacağım  :) 




IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2020 Saat 22:42
Bu arada, inşallah şifayı bulduysam bu 3 senelik süre zarfında oluşan tip-5 psikolojisini de korono'dan sonra sayın hocamızın testine girerek atmak gibi bir düşüncem var. Makul biriyimdir. Hocam, bir şey yok, dediğinde huzura ererim.
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2020 Saat 23:01
Size de sevgili hocam, ne kadar teşekkür etsek az kalır. Böyle bir ortamı düşünüp hazırladığınız için, istikrarlı bir şekilde çekip çevirdiğiniz için dahası insanı, insan yapan yerden dert edindiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
.
Çalakalem yazıyorum, biraz da düzensiz oldu. Sorusu olana cevaplamaya hazırım.
Koku tipim sürekliydi.
Dil gerisinde beyazlık kokunun olmadığı yıllarda da vardı, şimdi de var. Kardeşimde ve diğer birçok tanıdığımda da beyazlık var ve koku yok. Bu hastalık sürecinde kendimdeki sorunu aradığım için samimi olduğum insanları müşahede ettim.


Kronik farenjit ve alerjik rinit tanım var. Arada gıcık yapıyor. Temizliyorum, gidiyor. Ağır belirtileri yok.

Bir burnum et dolayısıyla sürekli kapalı diyebilirim. Zaman zaman yer değiştiriyor; bazen sol bazen sağ kapalı. Bu hep böyleydi. Dişlerimi düzenli ve hocamızın da işaret ettiği şekilde fırçalarım. Ama bu sürekli kokuya engel olmadı.

Koku varken sırt üstü yattığımda sürekli kokuda zayıflama hissederdim ama bu sanırım ağzımın açık oluşuyla ilgili olup tat alma ile anlamlı bir bağ durumundan kaynaklanıyor.
Dişlerimi emdiğimde koku olurdu. Şimdi yok. Gofret (geleneksel tip) bisküvi (pötibör türevi) gibi şeyler yeyince sürekli kokumun azaldığını düşünürdüm. Bunu bir arkadaşta daha okumuştum sanırım 3 sene önce yazmıştı. Hatırımda kalmış, benzer şeyler düşünen olur diye yazdım. Sanırım tadı algılamada farklı bir şey yaşatıyor bu yiyecekler.
Koku tükürüğümde de vardı. Üst çene arka dişlerin oradaki tükürük daha kötü kokardı.

Aklımdaki bazı şeyleri de aktarmış oldum. Dişe dokunur bir şey varsa hocam alıntı yapabilirsiniz. Sizindir.
.
Uzun zamandır.Sıgara içiyorum. Hocamızın da dediği gibi sigara sigara; soğan soğan kokusu yapar.

Bir diğer söyleyeceğim, Mayalı alkol tüketince (bira) sürekli olan nefes kokumda iyileşme meydana gelirdi. Koku epey azalırdı. Kokuyu azaltmak için bu yola zaman zaman başvurduğum olmuştur. Kolay ulaşabilir olduğumdan Alkolik olmaktan korktum ve mayalı içki içmeyi sadece içmek için içtim. Diğer içkilerde bu olmadı. Sadece mayalılar azaltma yaptı.

Sigara ve alkol zararlıdır. Tüketilmemelidir.
.
Bu süreçte aktar malzemeleri de kullandım. İngiliz karbonatı mı dersiniz, kantaron yağı mı; zencefil mi dersiniz sumak mı hepsini denedim. Bir halta yaramadı.

Bu arada zencefili veya tozunu su ile veya başka türlü ölçüsüz kullanma yüksek taşikardi yapıp öldürebilir.
.
Doktorlar bana istenilen bütün tetkikleri yapabileceğimi söylediğimde bunda da çare olmazsa bazı insanlarda ömür boyu sürer dediler. Sürekli PPI yazdılar. Ben de senelerce günde 2-3 PPI yutmak bazen baskılıyor diye kullandım. Şifayı yukarıda arz ettiğim yan etkileri ağır olan ilaçlarda buldum.
.
Mayalı içki konusunda ekleme yapmak isterim. Forum kullanımına da tam hakim olamadığım için yeni bir satırda arz edeyim.
Mayalı içince sonraki 2 gün sürekli kokuda azalma olurdu. Bu mayada dikkat çekici bir şeyler olmalı diye aklıma hep geldi fakat eğitimim bu yönde olmadığı için elden bir şey gelmedi tabii.
.

Bir takım bitkiler, otlar ağızda tat verse de ne kalıcı oldular ne de tedavi edici mahiyette. Adaçayı ise kokuyu azalttı mı yoksa kendi tadı bizim nefes kokumuza galip gelir gibi oldu da nefes kokumu azalttığını düşünür oldum, bunum ayırdına varamadım. Diğer çayların söz misal diş hizasında tadı hissedilirken adaçayının içyanaklara da tadını ulaştırması gibi bir durum var mı bunun da ayırdına varmak zor. Lakin tedavi etmediği aşikar
.
Nefes kokum 3senedir çıkalıberi tükürük salgımda bir azalma olmadığını düşünemekle beraber açık havada dudaklarımda kuruma olurdu. Kurumadan kasıt dudaklardan nemin çekilmesi.Tükürük salgım iyidir. Kokum varken Ağzım kapalı olup yokladığımda tükürük vardı anlardım. Ağzımı açtığımda ise birkaç saniyede ağzımdan çeneme taşardı. 3 sene öncesinde koku yokken ve şimdi yokken kuruma, nem çekilmesi olmuyor. Belki forum okuyucusu için bu ölçüt anlamsız olabilir fakat hocamın belki ilgisini çekecek bir şey vardır diye yazıyorum.
.
Sabah kokusu, koku varken çok şiddetli olup keskinliğini ancak fırçalayıp bir şeyler de yedikten sonra azaltırken (sürekli koku devam ediyor) şimdi sabah kokusu makul düzeyde olup bir şey yeme içmeye ve fırçalamaya ihtiyaç duymadan uyandıktan hemen sonra etkisini kaybediyor. Fırçaladıktan sonra ise sabahın makul kokusu açlık ve tokluğa bağlı olmaksızın kaybolup gidiyor. Bunu hem şimdi müşahede ediyorum hem de diğer sağlıklı zamanlarımda da öyleydi.
.
Sadece ağız değil nefes kokum vardı. Dişlerim çürüksük, dolgusuz, işlemsizdir.
.

Foruma üye olan arkadaşların kendilerinde gördükleri birçok şey bende hep mevcut veya mevcuttu. Akut tonsilit, burunda et ve kapalılık,   dil pası, nefes kokusu, reflü, kronik farenjit, alerjik rinit. Lakin tüm bunların hepsinin veya birinin/ birçoğunun olması nefes kokusu ile anlamlı bir ilişki içinde midir, bilmek zor.
.
Tükürüğüm şimdi şeffaf, ince, kokusuz ve köpüksüz. 3 sene önce de böyleydi. Nefesim koktuğunda ise köpüklü, kokulu, ince değil köpürtü yüksekliği vardı.köpüklü ve kokulu oluşu bol su içmenin hemen akabindeki tükürükte incelip şeffaflaşsa da bir dakika sonra yine aynı kokulu ve köpürtülü olmaya devam ediyordu. Aynı zamanda köpüklü tükürük daha yapışkan.

Kokulu dönemde ağzımı açtığımda tükürük iki çene arasında uzarken şimdi uzama yok.
.
Hocam, bir kural ihlalim varsa beni ikaz ediniz. Bu şekilde aklıma geldikçe yazıyorum. Hürmetler ederim..
.
Dilimde pas mevcut ve beyaz renkte. Çok çay içmişsem sararır ve fırçalama ile tekrar beyazlar. Koku varken ağız içinde her yer koktuğu gibi paslı dil kökümde ve üzerindeki tükürükte de koku olurdu. şimdi paslı dil dahil hiçbir koku yok.
----------------------
(Moderatörün Notu: Ayni kişiye ait olan çok sayıda mesaj bir mesajın altına ilave edildi. Tek bir mesaj olarak birleştirildi.)

Düzenleyen aydinmur - 31-Mart-2020 Saat 08:33
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2020 Saat 14:04
Birdenbasladi, flagyl veya colidur bana ishal olduğumda reçete edildiği zaman buradaki hemen herkes gibi benimde kokum sıfırlanıyordu, kullandığım diş ipinde koku olmuyordu, sabah uyanınca olan fizyolojik koku bile olmuyordu, gelgelelim bu ilaç bittiğinde 2 gün sonra kaldığı yerden aynı koku geri geliyor, ilacı hiç keyfi içmedim, sadece ishal olduğumda içyiğimdeki deneyimlerim hep geri geldiği yönünde maalesef.
Senden ricam lütfen günler geçtikçe kokunun geri gelip gelmediği hakkında durumunu güncellemen.

Mayalı içki konusunda bendeki etkilerinden bahsedecek olursam bira içtiğimde ağzımdan bira kokusu geldiğini fark edebiliyorum, masadaki diğer insanlarda bira içiyor ancak nefesleri bira kokmuyor, bir arkadaşım akşamında bira içtiğimiz bir günün sabahında demiştiki: "ben akşamları bira içtiğimde ertesi gün ağzımda koku oluyor" bu arkadaşımda ne yeyip içerse içsin dişlerini bile haftada bir kere fırçalayan biri olmasına rağmen koku yok aslında bana demek istediğini düşünmüştüm, çünkü benimle ne zaman arabaya binse sürekli eliyle burnunu kapatıyordu.

Geçen yaz karnım yarı aç yarı tokken votka soda ve limon karışımı alkollü içki içmiştik, sonrasında arkadaşımla bir metre mesafede oturup konuşurken kalkıp en uzak koltuğa oturdu. Sabahında arkadaşım bana çok utana sıkıla zorlanarak direkt olarak söyledi, ağzın kokuyor dedi. Fırsat bu fırsat arkadaşıma sordum: "koku neye benziyor, tam olarak hangi kokuya brnzetebilirsin" dedim. "hani biri hasta olup kusarda o kusmuktan bir koku yayılırya tıpkı onun gibi kusmuk kokuyor" dedi.

Bir keresinde aileyle gidilen bir piknikte bir bardak rakı içmiştim, dönüş yolunda arabada kimse bana birşey sormasın diye dua ederken havadan sudan birşey soruldu cevap vermek için bir cümle sarf ettim, ben konuştuktan sonra 14 yaşındaki yeğenim "camları açın ağzınız kokuyor" dedi, arabada benden başka koku sorunu olan yoktu tabiki bana söylüyordu, bi sessizlik oldu, hislerimi bu forumdaki çok insan anlıyordur zaten.

Bu örnekleri o kadar çok çoğaltabilrim ki.. Sigara içiyordum, arada sırada alkol alıyordum, ağız kokuma sigara ve alkolün etkilerini anlamak için altı ay hiç sigara içmedim ve hiç alkol kullanmadım, bilin bakalım ne oldu, kokuma verilen tepkiler zerre kadar değişmedi, koku sürekli aynı şiddette devam etti.

Ağız kokusu toplum içine karışmanın, çalışmanın üretmenin faydalı bir birey olmanın, kendini ifade etmen ve savunmanın önünde çok ciddi etkisi olan önemli sorunların en başında geliyor benim için, sadece ağız kokusu sorunum yüzünden daha pasif yaşamaya başladım, insanların içinde olduğumda da ancak halitosil gargarayla iade ediyorum, hiçbirşey yeyip içmemek koşuluyla, sürekli kokudan kaynaklı verilen tepkilerle karşılaşmak ve sürekli mesafe ayarlamak dilediğimce kendimi ifade edememek yanımda hep gargara taşımak psikolojik olarak çok çok çok yıpratıcı.

Bu dertten muzdarip olmayanların anlayamayacağı bir sorun bu, gitsin dişlerini fırçalasın diye düşünülüyor, sigara ve alkol kullanmadığım altı ay içerisinde diş ipi kullanıp orta sert diş fırçalasıyla dişlerimi ve dilimi fırçalıyordum, o zaman bile bunları yaptıktan sadece 5 dk sonra kokumu kendim de alabiliyorum, dilim kokuyor, yarısı su dolu bir bardağa üfler gibi değilde boğazımdan derinden nefes verdiğimde kokuyu alıyorum. Flagyl içerken sigara bile içsem hiç koku yok, koku olduğunda da olmadığında da anlıyorum.
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2020 Saat 17:51
Arkadaşlar, tekrar merhaba. İyileştiğimi düşündüğüm halim devam etmekte. 1-2 ay olumsuz bir durum olmazsa tam anlamıyla iyileştim diyebilirim sanırım.
Yalnız, önemli bir durumu söylemem gerekiyor. Yukarıda ismi geçen ilaçlar ağır ve güçlü antibiyotiklerdir. Bende yan etki olarak nefes darlığı yaptı. Kaç gün nefes açlığı yaşadım. Bugün rahat nefes alabiliyorum daha. Alerji durum ve yan etkilerini iyi tartınız.

Doktor tavsiyesine uyunuz. Beni dinlemeyiniz. Yazdıklarım sadece doğru tedaviye dair umudu göstermeli. İlaçlar beni epey hırpaladı.
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2020 Saat 00:28
Hocam, sizce ben neden iyileştim?

Bu vesileyle böyle bir ortamın mimarı olarak size çok teşekkür ediyorum..
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2020 Saat 11:15
Orjinalini yazan: birdenbasladi

Hocam, sizce ben neden iyileştim


Bilmiyorum.
Siz söyleyin.
Neden iyileştiniz?

IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2020 Saat 14:14
Kötü beslendiğim bir dönemdi hocam. Nefes kokum birden başladı. Vücuda bu dönemde zararlı şeyler girdiğini düşündüm. Başka bir açıklama bulamadım. Antibiyotikler ile şikayetim çözüme kavuştu. Sorun şikayetimi bağladığım beslenmem ile mi alakalıydı yoksa başka bir organda mı bilemiyorum. İlaçlar nereye, hangi organa etki etti onu da bilmiyorum.
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 27-Şubat-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2020 Saat 18:01
Canınızı sıkmak gibi olmasın ama siz muhtemelen iyileşmediniz, kendi kokunuzu şu an alamıyor olabilirsiniz.
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2020 Saat 19:21
Koku olduğu ve olmadığı zamanları biliyorum. Ayrıca teyitli. Koku yok, net.
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 27-Şubat-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2020 Saat 22:10
Kaç gündür koku yok peki?
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2020 Saat 02:18
20 gün.
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 27-Şubat-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2020 Saat 11:47
Aydın hocam dilimizi hergün oksijenli su ile temizlesek florası bozulur mu??
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2020 Saat 16:40
Soru için teşekkür ederim
Evet mikrop listesi ve oranları bozulur
Oksijenli su kanser yapıcıdır, 1 haftadan uzun sürmemelidir.
IP
Fayda
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 24-Aralık-2017
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 41
Alıntı Fayda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2020 Saat 17:54
Murat hocam biraz gereksiz bir soru olabilir.Ben dişlerimi ve dilimi günde 2 kere fırçalıyorum, sabah ve akşam olmak üzere.Siz de böyle tavsiye ediyorsunuz zaten.
Bu sayıyı 3'e çıkarsam günde 3 kere dişlerle beraber dilimi fırçalasam aşırıya mı kaçmış olurum?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2020 Saat 19:45
Sorduğunuz için teşekkür ederim
Dilinizi İstediğiniz kadar sık fırçalayabilirsiniz, fakat Acımasın, kanamasın, incinemsin, yüzeyinde çizik sıyrık oluşmasın
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2020 Saat 04:27
Hocam, bir gelişme olarak müsaadenizle sormak istediğim bir sorum var. Dil gerisinde hep var olan beyaz pas/ plak gitti, 5-6 gündür yok.
Dilimin arkası, önü/ucu gibi Kırmızılaştı. Görüntü olarak gayet iyi. Acaba bu iyi bir durum olup sevindirici mahiyette bir şey midir yoksa antibiyotik kullanımına bağlı olarak olumsuz bir şey midir?
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Nisan-2020 Saat 15:23
Arkadaşlar, gayet iyiyim. Hiçbir şikayetim yok. İyileştiğim hal devam etmekte.
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Nisan-2020 Saat 14:33
Müthiş bir güncelleme sevgili kardeşim.
Gerçekten seviniyorum senin adına ve herkese bir umut olur inşallah.
10 günde bir güncellersen çok mutlu edersin bizi umut adına.
Ben 10 gün diyorum. Ama sen istersen hergün yaz lütfen.
Geçmiş olsun tekrar 🙏🏾🙏🏾🙏🏾
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2020 Saat 11:32
Rica ederim. En son 20 nisan tarihinde yazdım bugün 25 nisan ve her şey yolunda.

Bu vesiyleyle hocam bir şey sormak isterim.
Şu an hiçbir şikayetim yok fakat 3 yıla yakın önce başlayan malum şikayetim sonrasında dikkatim sık sık ağzımda, ağız tadımda oluyor. İyileşen bir hastanın dikkatinin sık sık ağız tadında olmasını nasıl yorumlarsınız?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2020 Saat 14:42
@Birdenbaşladı: İyileşme öykünüzü bilmiyorum, yani problem neydi ve düzelen neydi bu konuda bir bilgim yok bu sebeple bir yorum yapmam yanıltıcı olabilir.
-M
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2020 Saat 19:03
Demek istediğim hocam, ağız kokusu şikayeti biten bir hastanın gün içinde sık sık "acaba ağzım kokuyor mu" diyerek kendini yoklaması...

Tabii bu tükürük, bilek yalama, koklatma şeklinde olan bir yoklama değil. Bilişsel bir şey. Bu hastalık süreci Bende bu tür bir etki bıraktı. doğurdu. Sık sık kendimi yokluyorum.

Kötü günlerde, kokuyu bilip sürekli sakız çiğnemek zorundalığı, sakıza rağmen kokuyor mu endişesi, maskeleme başarılı oldu mu tedirginliği gibi onlarca şey tahribat bıraktı.
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2020 Saat 19:30
Bilemiyorum
Her şey olabilir.

İyileşen problem neydi? Eğer geri dönmeye meğilli bir problem ise geri dönüş yolları yeterince tıkanmış mı, iyileşen problem gerçekten iyileşmiş mi, iyileştiği söylenen şey gerçekten var mıydı, tekrarlamasından korkulan şey gerçekten tekrarlamış mı yoksa birey fobik faza mı saplanmış. Eğer fobik faza saplandıysa önceden mi fobi vardı, yoksa objektif ağız kokusu ortadan kalkınca geride enkaz olarak fobi mi bıraktı.

yukardaki ihtimalleri tek tek incelemek lazımdır. Bunları bilmeden benim bir şey söylemem yanıltıcı olur, size zarar verebilirim.

Eğer iyileştiyseniz, takılmayın, üzerinde durmayın. İyisiniz ve hep iyi olacaksınız inşallah. Takmayın kafanıza.
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2020 Saat 20:32
"... objektif ağız kokusu ortadan kalkınca geride enkaz olarak fobi mi bıraktı..."

Tam olarak içinde bulunduğum durum budur hocam ama Zorlayıcı bir şey değil. Sadece fark ettiğim bir şey. Yaşamıma etkisi yok.

Sorunuza cevap olarak; 2 antibiyotik ile iyileştim. 40 güne yaklaştı. İyileşen problem neydi bilmiyorum. Şikayetim kokuydu.

Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kafayı takmamak gerek.

IP
Kelime
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 17-Mart-2019
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
Alıntı Kelime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2020 Saat 21:24
Hocam, sizin muayenehaneniz açık mı?
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mayıs-2020 Saat 17:25
Hocam şu koronavirüs bittiğinde iki arkadaş muayenehanenize gelmeyi düşünüyoruz, yaptığınız tetkikler neticesinde bize net olarak tip kaç olduğumuzu söylüyor musunuz?
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mayıs-2020 Saat 18:13
En son 25 nisan'da yazmışım. Bugün 3 mayıs. Her şey yolunda.
IP
mahoni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Nisan-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 422
Alıntı mahoni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2020 Saat 00:24
Güncellemeye devam kardeşim.
Teşekkür ederim duyarlılığın için 🙏🏾
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2020 Saat 01:30
7 mayıs 2020. Her şey yolunda.
IP
Ethic1
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 27-Şubat-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 169
Alıntı Ethic1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2020 Saat 13:43
Birdenbaşladı bu colidur mu ne ise bağırsaklar için kullandığım ilaç ve flaglyi birlikte kullanınca mı geçti yani??
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2020 Saat 15:21
Evet, ikisini beraber kullandım ve geçti.


Yan etkileri çok ağır ona göre. Nefes almakta zorluk yaşadım.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayıs-2020 Saat 14:31
Bende ishalden üç gün hastanede yatarak tedavi görmüştüm, taburcu olurken doktor bana flagyl+colidur vermişti, flagyli 2 kutu yazmıştı, ben 1 kutu flagyl+1 kutu colidur kullandım, kullandığım süre boyunca hiç dişlerimi ve dilimi fırçalamasamda koku yoktu, diş ipinde bile hiç koku yoktu, bende ilaçlar bittikten sonra geri geldi bu forumdaki çokça insanda olduğu gibi, ancak bu forumda sadece flagyl içip kokudan kalıcı olarak kurtulan insanlar olduğunu okumuştum, en son birdenbasladi arkadaşta bu insanlardan biri, kurtulanlar nasıl kurtuluyor, benim gibi kurtulamayanlar neden kurtulamıyor bilinmiyor.
IP
Unuttum
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2020 Saat 09:08
Birdenbaşladı, bu ilaçları kullanmadan önce kuullanıpta fayda gördüğün (kısa süreli bile) yada hiç etkisi olmayan şeyler denemişliğin oldu mu?kendi deneyimleri izle kıyaslarız, bize fikir olur, ona göre bu yöntemi denemeyi düşünebilirim
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2020 Saat 01:17
@ unuttum

Çocukluktan gelen nefes kokumu PPI ile yendiğimi yukarıda arz etmiştim. Denemediyseniz deneyebilirsiniz.

Çocuklukta başlayan koku olabiliyor. Bunu hem kendimde gördüm, hem ağız/ nefes kokusu hakkında okumalar yaparken bazı annelerin bazı internet sitelerinde 5-6 yaşındaki çocuklarında nefes kokusu olduğunu yazdığına rastladım. Çare arıyorlardı.



Kendimi iyice bildiğim dönemde, sorunuza da konu olan kısa süreli iyileştirme sağlayan ilaçlar olmuştur.

Bunlardan birincisi, nexium isimli proton pompa inhibitörü. Her zaman etki etmese de sabahları 2 öğlen ve akşam birer tane atınca bir iyileşme sağlıyordu. Ama ertesi sabah 2 tane yutmadım mı öğleye kalmaz koku olanca varlığıyla geri gelirdi. Sanırım bir baskılama söz konusu. 6-9 ay süre kullandım böyle yaşamaya çalıştım. Uzun süre kullanımı(1-2 yıl gibi) kolay kemik kırılması, kısırlık gibi şeyler yapabilirmiş dikkatinize. Racing türünde motosiklet kullandığım için kaza anında kırılabilecek kemiklerimi düşünüp 3 yıl parçalı toplamda en fazla 9 ay kullandım.

İkinci olarak ferro sanol duedonal isimli demir ilacı kokuyu azaltmıştı. Kısa süreliğine tabii, belki birkaç gün. Ama bu diyebilirim ki ilacın vücuda verdiği bir tepki. İlaca birkaç günde alışınca koku geri geliyor.

Üçüncü olarak b12 ilacı. O da demir ilacı gibi ilk kullanımda birkaç gün baskıladı gibi oldu ama koku, vucüt ilaca alışınca geri geldi. Yan etki olarak yüzde şişme yapınca ilacı uzun süre kullanmadım.

Başka da ilaç kullanmadım. Kullansam belki birkaç gün yukarıdaki gibi etki yapıp sonra koku gelecekti.

Velhasıl hayatımın bir döneminde ppi ile şifa buldum bir diğer döneminde ppi fayda etmedi antibiyotikler işe yaradı.

Murat hocam, 5-6 yaşında nefes kokusu şikayeti olan bir hastasına ne derdi bilmiyorum.
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2020 Saat 01:25
Arkadaşlar, burada herkes şifa arıyor. Açık olmak iyidir.
Söylemeyi unuttuğum bir şey var. O da nefesimin koktuğu dönemde, büyük abdestte ve yellenmede aşırı kötü koku oluyordu.


Zaten doktora bunu söylediğimde nefes kokuma sebep olarak gaita ve biyopside helikobakter pilori aradılar ama çıkmadı.
IP
birdenbasladi
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Mart-2020
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı birdenbasladi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2020 Saat 07:05
Yukarıda yazdığım nexium isimli ilaç 10 gün baskılardı sonra yine aynı. Tedavi etmedi yani. Buraya eklemiş olayım.
IP
nisaluce
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-Ocak-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 69
Alıntı nisaluce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2020 Saat 16:58
Hocam 2 mayısta bir soru sormuştum dikkatinizden kaçtıysa tekrar yazıyorum, 2 arkadaş muayenehanenize gelmek istiyoruz şu koronavirüs bittikten sonra, yaptığınız tetkikler neticesinde bize tip kaç kokuya sahip olduğumuzu söyleyebiliyor musunuz?
IP
aydinmur
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Adana
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2372
Alıntı aydinmur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mayıs-2020 Saat 17:32
Orjinalini yazan: nisaluce

Hocam 2 mayısta bir soru sormuştum dikkatinizden kaçtıysa tekrar yazıyorum, 2 arkadaş muayenehanenize gelmek istiyoruz şu koronavirüs bittikten sonra, yaptığınız tetkikler neticesinde bize tip kaç kokuya sahip olduğumuzu söyleyebiliyor musunuz?



Bu grubu ticari olarak kullanmıyorum


IP
Unuttum
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09-Eylül-2018
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 46
Alıntı Unuttum Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2020 Saat 00:32
Birdenbaşladı teşekkürler
IP
Sancakbey
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2020
Konum: Antalya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı Sancakbey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Mayıs-2020 Saat 05:19
birdenbasladi, flagyl ve colidur tableti nasıl kullandınız acaba? pozoloji olarak?
(yani ÖRN:
flagyl 8 saat arayla günde 3 tablet
colidur 6 saat arayla günde 4 tablet gibi...)

Sancakbey
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu