![]() |
Dis tasi dis eti problemleri |
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Yazar | ||||
Holmes
�ye
Kayıt Tarihi: 04-Ocak-2021 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Dis tasi dis eti problemleriGönderildi: 09-Ocak-2021 tarihinde 15:44 |
|||
|
Merhabalar sorum hocama ve forum �yelerine. Bir ��r�k disim, bir kirik dolgum var asiri degil ama genelde dis tasinin g�r�ld�g� dislerde dis taslarim mevcut. Dilimde s�rekli pas var. Murat hocam sizin �nerdiginiz dis fircasiyla ve flor�rl� bir dis macunuyla yukardan asagi hareketlerle dislerimi d�zenli olarak fir�aliyorum ayni sekilde dilimide. Hocam sorum su asagidan yukari dogru dislerimi bu fir�ayla biraz sert sekilde fir�alamaya basladigimdan beri dis etlerimde asiri kanama olmaya basladi. Acaba agiz kokusunun sebebi bu ��r�k kirik dolgu dis taslari ve dis eti rahatsizligi olabilir mi ? Sinavlarimdan sonra bu iki disimdeli sorunu halledip dis taslarimi temizleticem bu bahsettigim seyler dildeki pasa beya bakteri y�k�me sebep oluyor olabilir mi? Ayrica arkadaslar b�yle sorunu olupta forumda kurtulan arkadas var mi? Tesekk�rler.
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ocak-2021 tarihinde 20:28 |
|||
|
Holmes kardesim fir�alayinca kanama birka� g�nden fazla meydana geliyorse bir dis hekimine ugrayip dis tasi temziligi yaptirmaniz gerekir.
Ayni g�n birden bire sikayetiniz kaybolacaktir S�yledigim fir�a ve y�ntem ile devam ederseniz bir daha ortaya �ikmasi beklenmez. |
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ocak-2021 tarihinde 22:42 |
|||
|
Sevgili hocam dis cepleri mi deniyor oraya tam bilmiyorum tam dis etlerimle dislerin bulustugu noktalar apse yapmis gibi oldu fir�alarkende aciyor. Ve �ok kaniyor. Acaba benim sorunum dis tasindan degilde zorlamis olabilir miyim Hocam yani fazla sert davranmis olabilir miyim fir�alarken? Eger sebep buysa dilimdeki pas agzimdaki o ne yersem k�t� tat bundan mi kaynaklaniyor eger b�yleyse �ok mutlu olurum hocam. Tesekk�r ederim
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2021 tarihinde 10:15 |
|||
Dis hekimine gidip dis temizligi yaptirirsaniz iyilesirsiniz. |
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Ocak-2021 tarihinde 11:45 |
|||
|
Hocam �ok tesekk�r ediyorum bir sorum daha olacak. Hocam dis tasi olan dislerin mi kanamis olmasi gerekiyor bu durumda. ��nk� dis tasi olan disim degil baska dislerim kaniyor ve tahris oldu.
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2021 tarihinde 19:12 |
|||
Farketmez. Agzinizda bir noktada dis tasi varsa, her yerde dis eti infeksiyonu var kabul edilir. Her yerde plak temizligi yapilir |
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 11-Ocak-2021 tarihinde 21:02 |
|||
|
Hocam bilgileriniz i�in �ok tesekk�r ediyorum umuyorum ki bundan kaynaklidir ve bir an �nce kurtulurum umuyorum ki bu kanamalar infeksiyon sebeplidir benim sert fir�alamamdan degil.
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2021 tarihinde 17:27 |
|||
|
Hocam tekrardan merhabalar. yukardaki sorularimda dis ve dis etimdeki sorunlardan bahsetmistim. Size bir sorum daha olacak. Hocam uzun s�redir dis ve dilimi fir�aliyorum dis plagimi temizletirsem kurtulabilecegimi s�ylemistiniz. Hocam dis ve dilimi bu uzun s�ren fir�alamanin ardindan 2 g�n aksattim asiri derecede g��lenerek geliyor sanki. Sorum su dis eti sorunlari dis tasi dilde bu kadar ciddi bir bakteri faaliyetine sebep olabilir mi? Yani asiri bir dis tasim asiri bi kanamam yok bu kadar dil �zerinde pas olusturabilir mi sevgili hocam? Agzimin tadi degisiyor resmen dilin arka tarafi yogun sekilde sirtin orta kisimlarinda �zellikle yogunlasiyor. Tesekk�rler iyi aksamlar.
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2021 tarihinde 17:28 |
|||
|
Birde hocam bazi sitelerde dis tasi temizligiyle birlikte bazi kliniklerde bu islem sirasinda temizlendigini duydum yogun bakteri olusumu varsa acaba bunu her dis tasi isleminde yapiyorlar mi? Faydasi var mi? Tesekk�r ederim
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2021 tarihinde 18:08 |
|||
Soruyu anlamadim. Aslinda c�mle olduk�a sikintili. Neden dislerinizi temizletmeyi erteliyorsunuz? Size g�rev veriyorum. Bu hafta bu temizlik bitsin. |
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2021 tarihinde 19:35 |
|||
|
Hocam ertelememin sebebi bir adet kirilmis dolgum var bir tane ��r�k disim var randevu aldim dis hekimimden. Bu ��r�k dis ve kirik dolgumu hallettirdikten sonra temizletmek istiyorum b�ylece daha net bir sonu� alacagima inaniyorum sanirim suan �niversitede zor bi b�l�m okumaktayim final haftam sorun tamamen bu sevgili hocam.
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2021 tarihinde 19:44 |
|||
|
Hocam ikinci sorum suydu bir sitede okudum bir klinikte dis plagi temizlenirken dil �zerindeki yogun plaginda temizligimi yapiyorlarmis. B�yle bir uygulama var mi diye sormustum aslinda sormamim sebebide sanki bi dis tasi temizligiyle bu dilimdeki pasin gidecegine inanmamam.
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2021 tarihinde 19:46 |
|||
|
||||
![]() |
||||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2021 tarihinde 23:36 |
|||
|
Hocam size bi sorum var.ben arka dislerimin yan tarafinda sari-lahve rengi bi tabaka var.ama fircalinca hic gitmez ve hep disdoktorda dislerimi temizletirirsemde yinede gitmiyo yani distasi degil.gecen dis doktor bana kendisi s�ylediki:,, siz k�c�kken b�yle 15 sene �nce disinizi iyi fircalamdiniz diye orda bi tabaka olustu ve �yle kaldi ve o normal temizletirirseniz o gitmez.ama istersenez bidakine ben o tabakayi bi sekilde temizlerim.ama arka disler oldu icin g�r�nmedi icin yapmayada gerekmez dedi.bende agiz koku olduna hic bahsedmedim. Hocam Sizce o disdeki tabaka agiz koku yapabilirmi?
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Ocak-2021 tarihinde 07:40 |
|||
Net �ekilmis birka� Fotograf g�rebilir miyim? |
||||
![]() |
||||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Ocak-2021 tarihinde 12:36 |
|||
|
https://imgyukle.com/i/aACaNj
https://imgyukle.com/i/aACIln |
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Ocak-2021 tarihinde 16:30 |
|||
|
Hocam �ok tekrara d�s�yorum belki ama ger�ekten �ok merak ediyorum bir ��r�k hafif dis tasi biraz dis eti problemi bu kadar yogun dilde bakteri faaliyetine yol acabilir mii dilde bukadar pasa neden olabilir mi
|
||||
![]() |
||||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ocak-2021 tarihinde 10:01 |
|||
Hocam sizce bu agiz koku yaparmi ? |
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ocak-2021 tarihinde 20:25 |
|||
G�rme imkanim olursa fikrimi s�ylemek isterim |
||||
![]() |
||||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Ocak-2021 tarihinde 20:59 |
|||
|
Hocam link olmadi galiba, bidaha g�nderiyorum
https://imgyukle.com/i/HkjKvR https://imgyukle.com/i/HkjUCN |
||||
![]() |
||||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ocak-2021 tarihinde 21:39 |
|||
|
Hocam resim g�r�nm�yomu?
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ocak-2021 tarihinde 12:58 |
|||
Yolladiginiz linklerden disinizdeki lekeleri g�rd�m. 47 numarali disin yanak y�z�nde demineralize olmus alanlar var. Bunlar ��r�ge d�n�s�r. Hatta ��r�ge d�n�sm�s sayilir. Bu agiz kokusu yapmaz. |
||||
![]() |
||||
Efeefe
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Ocak-2021 tarihinde 13:33 |
|||
|
Tamam tesek�r ederim bilgiler icin
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 13:21 |
|||
|
||||
![]() |
||||
Murat880
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 09-Mayis-2020 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 15:33 |
|||
|
dil fir�asiyla dil k�k�n� temizlediginde yapiskan bir sivi geliyor mu eger varsa geniz akintindan dolayi dil sirtinda bademciginde mikrop birikimi oluyor
|
||||
|
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir. ��
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 15:51 |
|||
|
Kardesim benim 10 yasindayken ge�irmis oldugum bir kaza neticesinde burnum kirildi. Sonrasinda yamuk kaynama problemim oldu. Geniz akintisi ve franjit sorunlarim yillardir var ama bunlar sadece sabahki agiz kokusunda artis yapiyodu dilimde hi� bir sorun yoktu yani genzim �nceden de akiyodu simdi ne olduda birden hizlica bu denli bi sorun �ikti ortaya? Dilimi istedigim kadar fircaliyim o pas tamamen kalkmiyor. Umarim dis tasi dis eti problemlerimi halletmemle ge�er. Hocamin dedigi gibi.
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 15:53 |
|||
|
Ayrica yakinim yillardir kronik sin�zit rahatsizligi �ekiyor s�rekli genzi akiyor sadece onunla ilgili olamaz diye d�s�n�yorum
|
||||
![]() |
||||
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 16:06 |
|||
|
forumu ilk kesfettigim zamanlar dis etlerim cok iltihapliydi murat hocanin �nerdigi banat compact orta sert fircayla dis etlerimi baya sert fircaladim 1 2 gun baya kanama oldu lavabo full bildiginiz kip kirmizi sonraki gunler bidaha kanamadi dis eti iltihabi icin dis doktorlari 1 hafta andorex gargara oneriyor 1 haftadan fazla kullaninca disler sarariyor agiz mukozasina kalici zarar veriyo alkol icerdigi icin murat hoca onermiyor 1 hafta max kullanilabilir ben hic kullanmadim florayi bozar diye, dis eti iltihabi icin tibbi adacayi oneriyolar video linki birakicam ilk bunu dene 15 gun boyunca gunde 2 kere kadin stevia felan koymus ona gerek yok
https://www.youtube.com/watch?v=wf27CvMyUu4 |
||||
|
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir. ��
|
||||
![]() |
||||
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 16:12 |
|||
|
benim ve forumdaki kokulu geniz akintisi cekenlerin cogunda sin�zit yok sinus tomogrofisi temiz cikiyor sinuzitte genze akan mukus iltihapli sari yesil olur bizde beyaz yapiskan enfeksiyon belirtisi gostermiyor alerji belirtisi bu alerjisi olan arkadaslarimda var onlarda kokulu akinti yok burunda olan bi bakteriden kaynakli oldugunu dusunuyorum yada anotomik bir bozukluk var benim arkadasimda yuzme biliyor kucukken �grenmis dil pasi benim gibi sari yesil. Cocuklugundan beridir kayalik tarzi yerlede denizde derinlere girer dalar diside curuk agiz kokusu yok onda denizle cok hasir nesir oldugu icin geniz akintisi problemini cozdugunu dusunuyorum
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 16:53 |
|||
|
birden ortaya ciktiysa sindirim olasiligini yuksek tut sekeri azalt ogun sayisini arttir 4 ogun uygun her 3 4 saate bir ye yatmadan 4 saat once yemeyi kes sivi serbest porsiyonlari kucult ara ogunlerde 10 15 ceviz badem vs ye bu yontemle sindirimi hizlandiriyorsun mide bagirsaklarda sorun varsa besinler midede veya bagirsakta curuyor olabilir
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 18:55 |
|||
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 18:57 |
|||
|
Hocam iyi diyorsun hos diyorsun evet alerjik rinit rahatsizligim var sin�zit gibi burnumdan kokuda gelmiyor bos geniz akintisi yalniz sunu anlatamiyorum bu geniz akintim yeni bir durum degil 1 sene �ncede vardi 2 hatta 5 sene �ncede
|
||||
![]() |
||||
Murat880
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Ocak-2021 tarihinde 20:19 |
|||
|
Yari �ikmis 20 ilk disin var mi cep olusmus olabilir
|
||||
|
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ocak-2021 tarihinde 12:21 |
|||
Aslinda dil sirtindan sivi gelmiyor. Dil papillerinin y�zeyini sivazladiginiz zaman papiller arasinda biriken sivi ve gida birikintilerini �ikarmis oluyorsunuz. Yikanmis �amasiri sikar gibi d�s�n�n. �amasiri sikistirdik�a, ellerinizin arasinda islak �amasira kuvvet uyguladik�a nasil ki kumasin i�indeki suyu disari �ikartiyorsunuz, aynen b�yle d�s�n�n. Sivazladik�a papil arasindaki sivi ve birikintileri �ikarmis oluyorsunuz. |
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ocak-2021 tarihinde 14:55 |
|||
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Ocak-2021 tarihinde 08:53 |
|||
Ben g�rm�yorum abicim Moderat�rl�g� kapattiktan sonra kayis koptu :) Forumu takip edemez oldum. Zaten eski bir software idi simdi iyice destabilize oldu. Yeni mesaj bazen en �stte bazen en altta g�r�nmeye basladi. Okudugum mesajlar yeni mesaj olarak gelmeye basladi. Bindik bir alamete gidiyor bi yerlere :) ��r�k dis biraz dis eti problemi siddetli dediginiz miktarda dil kaplamasi yapar mi? diye sordunuz. Mutlaka belirli oranda dil kaplamasinin kalinligi ve olusma sikligi �zerine etkisi olur. Ancak hangi oranda dil kaplamasi yaratacagini �nceden kestirmek pek m�mk�n degildir. Bilmek zordur. Fakat etkisi oldugu (dil kaplamanizi artirdigi) kesindir. Y�zde olarak bir netlik kazandirmam kehanet olur. Bu gezegende hi� bir dis ��r�g� kendi kendine iyilesmedi. Madem agzinizda dis ��r�g� g�r�yorsunuz ne bekliyorsunuz? Nasil olsa bir g�n mecburen gidip dolgusunu yaptiracaginiz kesindir. Hemen dis hekimine gidiniz. |
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Ocak-2021 tarihinde 13:18 |
|||
|
Sevgili hocam sinavlarim bitmek �zere bir ��r�k disim var bir kirik dolgum �ekilecek birde dis taslarinin etikisi oldugunu belirttiniz o temizlenecek. Insallah ge�er temennim bu y�nde. Bir sorumda su hocam 23 yasindayim yarim cikmis 20 lik disim var onun koku yapip yapmadigini nasil anlayabilirim? Tesekk�rler
|
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Ocak-2021 tarihinde 13:20 |
|||
|
Birde hocam merak ettigim husus su; dis tasi ge�en yilda vardi ama dil kaplamasi ve koku yoktu daha �nce sebep olmazken suan oluyor olabilir mi?
|
||||
![]() |
||||
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2021 tarihinde 08:10 |
|||
yarim �ikmis 20 yai disleri genellikle infeksiyon kaynagidir tip 1 gaiz kokusu sebebi olabilir. Agziniza buz veya halitosil alinca koku ge�iyorsa tip 1 olabilir.
Evet olabilir. Belkide farkindaliginiz degisti. Konuya odaklanmaya basladiginiz i�in zaten bulunan kokuyu simdi algilamaya basladiniz. Bilinmez. |
||||
![]() |
||||
Holmes
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2021 tarihinde 11:00 |
|||
|
||||
![]() |
||||
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |