![]() |
Refl� agiz kokusu nasil ge�er |
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Yazar | ||
Melike
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 25-Agustos-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Refl� agiz kokusu nasil ge�erGönderildi: 25-Agustos-2021 tarihinde 23:54 |
|
|
Arkadaslar ben refl� hastasiyim ppi ilaci kullaniyorum sigarayi da biraktim fakat disimi fir�alasam bile 10 dk sonra nefesim o kadar k�t� kokuyor KI anlatamam ve agzimda hi� ge�meyen eksimsi bir tat var refl� hastasi olupta b�yle olan var mi? Veya hangi hastaliklarda agizda eksi tat ve berbat bir nefes kokusu oluyor yardimci olursaniz �ok sevinirim.
|
||
|
Mlk
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Agustos-2021 tarihinde 06:27 |
|
|
Eksi tat bende de vardi bogazimda �zellikle s�rekli eksi tat vardi bademcik ameliyatindan sonra o ge�ti ama koku ge�medi
|
||
![]() |
||
Melike
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Agustos-2021 tarihinde 08:49 |
|
|
Napicam hi� bilmiyorum kafayi yiyicem artik ya
|
||
|
Mlk
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Agustos-2021 tarihinde 09:55 |
|
|
Baska sebepler de olabilir melike. Nerelere gittin simdiye kadar neler yaptin hangi doktorlar hangi tedaviler. Ben de 1 yildir ugrasiyorum yapabilecegim her seyi yaptim ama ��zemedim. Senin ne kadar zamandir var bu koku problemin. Eskiden beri mi sonradan mi basladi.
|
||
![]() |
||
Melike
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Agustos-2021 tarihinde 09:06 |
|
|
Benim refl� teshisi konduktan 1 hafta sonra basladi 1 yildir da devam ediyor hem hastaligim hem kokum o y�zden refl�yle alakali olmasi %90 gibi birsey ama hi� ge�miyor koku
|
||
|
Mlk
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Agustos-2021 tarihinde 09:21 |
|
|
Refl� her insanda var ama �ogunda agiz kokusu yok. Murat hoca da refl�n�n agiz kokusu yaptiginin cok nadir olacagini s�yl�yor. Insallah refl� degildir c�nk� tedavisi zor
|
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Agustos-2021 tarihinde 19:54 |
|
|
Her insanda mutlaka ve kesinlikle reflu vardir.
============== Fakat �ogumuzda az ve belirtisizdir. Her insanin mide kapagi dakikada en az 0.6 ml hava ka�irir. Mide kokmuyorsa hi� birisinde tip 3 agiz kokusu sebebi olmaz. Reflu diye kafaya takip tabulastirmamak lazimdir. Reflunun koku ya eslik etmesi i�in gegirmekle siddetli ve odalar dolusu k�t� koku yayiliyor olmasi gerekir. Aksi durumda reflu ile agiz kokusu arasinda bir iliski kurmamak gerekir. Gegirince koku odalari doldurmuyorsa refluyu unutun ! Kore ekolundan 2 tane hekim (yanlis hatirlamiyorsam birinin ismi Young idi) mide reflusu ile agiz kokusu arasinda g��l� bir iliski bulundugunu iddia eder. Bunun disinda Hollanda ekolu Tangerman ve Bollen siddetle red eder. Amerika ekolu spek�latif yaklasir. Ben de Tangerman ve Winkel gibi d�s�n�yorum, red ediyorum. Young'in iddilarini masaya yatirdigimizda g�r�yoruz ki reflunun agiz kokusu yaptigi hastalarin midelerinde 8 ppm H2S bulunuyormnus. Yani bu hastalarin refluya ihtiyaci yok fizyolojik sizinti bile bu hastada agiz kokusu yapar. Young'in yaklasimi dogru ama verdigi karar yanlismis. |
||
![]() |
||
Melike
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2021 tarihinde 10:29 |
|
|
Hocam cevabiniz i�in �ok tesekk�r ederim gegirdigimde evet koku geliyor yedigimin yemediysem a�sam da yine k�t� bir koku geliyor ama dediginiz gibi oda dolduracak kadar degil ve bende hi� ge�meyen s�rekli tekrarlayan eksimsi tat olusuyor t�k�r�g�mden veya agzimdan kaynakli neden bilmiyorum aslinda haklisiniz eger ki mideden kaynakli olsaydi ppi ila�lari ile ge�erdi ama ge�miyor maalesef.
hocam birde yaptiginiz koku �l��m testinde benim bilmedigim �rnegin v�cudumda kokuya sebebiyet veren 3 hastalik var bunlarin hepsi test sonucunda g�z�k�r m� |
||
|
Mlk
|
||
![]() |
||
Murat132701
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 04-Temmuz-2021 Konum: Sirnak Durum: Çevrimdışı Puan: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2021 tarihinde 17:20 |
|
|
Bende endoskopi oldum midemde pangasrit cikti doktor birseyin yok dedi. Benim midemde yanma eksime vs yok.hic problem yok midemde hissetigim. Sorun ben ac kalinca bogazimda cizirti gibi ses hissediyorum. Kolayi bardaga koyarsinda asidi u�ar ya onun gibi. Sonra bogazimda Yutkunumadigim birsey varmis gibi olur bazen 1 bazen 2 haftya surer. Hal b�yleyken nefes kokum pek yok yani sikayet almadim. Ama tukurukte asiri k�t� bir koku hissediorum agzimda aci tat ve agiz icim beyazimsi oluyor. Benim tahminim bogaz reflusu var bende.cok net sekilde a�ken bogazimda ses duyuyorum resmen asit sesi. Ppi ilac veya gaviscon kullaninca t�k�r�k kokusu azaliyor veya kayboluyor kullanmama bagli olrk.eger mide kaynakli olmasaydi koku kesilmezdi.
|
||
![]() |
||
Melike
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Agustos-2021 tarihinde 20:16 |
|
|
Bende de bogaz refl�s� var Y�ksek ihtimal ��nk� en �ok bogaz ve girtlagimi tahris ediyor s�rekli eksi tat var agzimda ve dedigin gibi ger�ekten igren� bir t�k�r�k kokusu var ama senin ki ila�la ge�iyormus ve kokun olmuyormus bende ne t�k�r�k kokusu gidiyo ne de agiz kokusu gidiyorsa da en baba %10 %15 azaliyordur o da pek fark etmiyor belki de baska sebeplere de y�nelmek gerek ��nl� sadece mide bogaz refl�s� olsa illa ila�la ge�erdi ya bilmiyorum bakalim
|
||
![]() |
||
I feel it comin
�ye
Kayıt Tarihi: 26-Aralik-2017 Konum: Izmir Durum: Çevrimdışı Puan: 56 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Ekim-2021 tarihinde 18:51 |
|
|
Refl� ameliyati da olmus buna ragmem sorunu ��z�lmemis biri olarak refl� ameliyati falan yapayim demeyin ger�ekten ��zebilmek i�in insan inanmak istiyor. Biliyorum yoruluyorsunuz ve bitsin artik diyorsunuz ama agiz kokusunu b�ylesine arttiracak kadar bir etkisi yok.
|
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 28-Agustos-2021 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 159 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Kasim-2021 tarihinde 23:19 |
|
|
Bogaz refl�s� diye bir sey var. Mideden ka�an asit degil, midedeki fazla k�t� kokulu gaz. Bu gaz genize farinkse kadar �ikiyor zaman ge�tik�e tahribata yol a�iyor ses bozukluklari faranjit geniz akintisi vs. Peki midemiz niye kokuyor niye fazla gaz var? ��nk� sindirimde fonksiyonel bozukluk var yani gidalar uygun s�rede sindirilemiyor ayrica mide asidi de az olunca gidalar mikroplardan temizlenemiyor. Bu gidalar bekledik�e midede fermente oluyor adeta ��pl�kten �ikar gibi bu gazlar basin� yapiyor mideden y�kseliyor. Bu temizlenememis yeterince sindirilememis besinler bagirsaga ge�ince orada da mikrop yuvasi olusturuyor ve nefes kokusu yapiyor.. Antibiyotik o y�zden ise yariyor ama birakinca ge�iyor ��nk� mide sindirim fonksiyonunda problem var onun d�zeltilmesi lazim. Mide stresten en �ok etkilenen organ ne kadar stres yaparsaniz o kadar kokacaksiniz..
Yani refl� olmasi i�in illa asit fiskirmasina gerek yok mideden. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Kasim-2021 tarihinde 07:23 |
|
Mantikli. Sen yazinca biraz arastirdim da mide asidi azliginda g�r�len belirtilerin �ogu bende var. Asit az olunca B12 vitamini emilemezmis ve eksikligi g�r�l�rm�s. Bende B12 eksikligi de var. Asit azligi tam bir kisir d�ng�. Az asit olunca sindirim uzun s�r�yor, gidalar midede uzun s�re kaliyor. Millet aksam 7 de yemek yiyip bir de 9-10 gibi meyve yiyip gece 12 gibi yattigi zaman sindirimi bitirmis oluyor ama mide asidin azsa sindirim devam ediyor. Bu sefer yattigin zaman agzina, bogazina mideden sivi geliyor. Refl�m var diye doktora gidiyorsun ya da kendi kafana g�re anti asit ya da ppi (proton pompasi inhibit�r�) ila�lari kullaninca zaten az olan asidi iyi baskiliyorlar ve midede asit falan kalmiyor, iyice k�t�ye gidiyor durum. Mide asidinin az olup olmadigin anlamak i�in basit bir y�ntem varmis. Bir su bardagi oda sicakligindaki suya yarim �ay kasigi karbonat d�k�p iyice karistirin. Sabah a� karnina hi�bir sey yiyip i�meden bu suyu i�in. Eger 5-6 dakika sonra gegirirseniz mide asidiniz normaldir. Sebebi basit, mide asidi ile karbonat tepkimeye girip karbondiokit gazi olusturuyormus ve bu da midede siskinlik yapip gegirtiyormus, gegirme yoksa asit de yok demektir veya vardir da azdir. Limon yiyorum ben bug�nden itibaren asitli oldugu i�in baka�im ise yariyacak mi |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Kasim-2021 tarihinde 15:18 |
|
|
Bizde hem mide asit azligi var hem de sindirim fonksiyon bozuklugu yani gastroperazi. Bu gastroperazinin sebebi burun deviasyon yani v�cuda yeterli oksijen gitmemesi ve bakterili sin�s akintilarinin mideyi zamanla tahrip etmesi. O y�zden koku sikintisi �ekiyoruz. Yoksa bir �ok kiside refl� var ama kokmuyor �st�ne mide sindirim yavasligi eklenince koku yapiyor. Sadece mide asidini arttirmak yetmez fonksiyonu da d�zenlemek lazim. Bunlarin ikisi birlesince k�t� gaz mideden y�kseliyor s�rekli o yapis akintiyi olusturuyor geniz gazlara karsilik ve dilde de pas olusuyor. O sindirilmemis, asitsizlikten yeterince temizlenememis gidalar da bagirsaktan kana ge�ip nefes kokusu olusturuyor. Stresten bu y�zden etkileniyor koku stres mideden en �ok etkilenen organ. Stres direk sindirim sisteminin fonksiyonlarini etkiliyor.
|
||
![]() |
||
Kepli
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Aralik-2021 tarihinde 18:17 |
|
|
Sende ameliyat sonrasi koku ge�memis miydi d diloy sonra tekrar mi geldi?
|
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2021 tarihinde 18:11 |
|
|
S�yle anlatayim..
Ben ilk ameliyati olarak �ok b�y�k hata ettim.. Dr �yle bi ameliyat etmiski konka sin�s girisini kapamis orada anaerob bakteri ortami olusmus yani hali hazirda bi koku problemim vardi aslinda �st�ne 2.yi eklemisim 2. Ameliyatta bu d�zeldi s�k�r. Yani kendimi k�t� edip sonra iyi ettim bunun i�in 15 bin lira verdim bi de :) ilk ameliyattan sonra sin�slerimde olusan enfeksiyonun kokusunu ve tadini �ok rahat aliyordum hatta midem bulaniyordu iltihap tadindan erkek arkadasimla s�rekli test ediyorduk. Ama diger kokunun kaynagi her neyse belirli insanlarin yaninda kokmuyorum erkek arkadasim basta olmak �zere. 2. Ameliyati olup sin�s kaynakli kokum gidince iyilestim sandim salak kafam kendi basima is a�ip d�zeltmisim meger e erkek arkadasimin yaninda diger kaynakli kokudan dolayi kokmadigim i�in o da koku yok diyince... Bu koku tiplerine 1 tip daha eklenmeli tip6 gibi.. �ogumuzun sorunu bu bence. Taksiye biniyorum gidecegim yeri s�yl�yorum adam eliyle agzini kapatip cami araliyor d�s�n nasil bi koku 15 dk sonra iniyorum erkek arkadasim karsiliyor sifir koku :) Yine ge�enlerde bi taksi maceram, sof�r�n arka �aprazinda oturuyorum telefonla konusmaya basladim sof�r maskeliydi bir de yagmurlu havada cami a�ti. Dikkatimi �ekti bu durum kapadim teli ara ara sof�re dogru �aktirmadan �fledim her �fledigimde etrafina bakti en son dayanamadi kolonya �ikardi eline sikti arabanin i�ine sikti bana da uzatti :D Forumdan bi bayan arkadasla bulustuk tipa tip her seyimiz ayni birbirimizi defalarca test ettik sifir koku 2 saat konustuk dipdibe otirduk hi� koku yoktu. Hatta gratise gittik saticiyla diyalog kurdu arkadas bilerek hi� tepki gelmedi satici kizdan �ok sasirdi ger�ekten dogru s�yl�yorsun benim tepki almam lazimdi normalde falan dedi. Kendisi 15 yildir bu sorunu �ekiyor is ortaminda sosyal hayatta aldigi tepkilerin haddi hesabi yok benim gibi :) Simdi teorim su Ben k���kken hep ezik ve siddetle b�y�t�ld�m aile ortamimiz alkolden ve kavgadan olusurdu hi�bir zaman d�zenimiz olmadi bi orada bi burada bir �ocugun yasamamasi gereken sartlarda ortamlarda b�y�d�m her zaman degersiz, kendimi bir seye layik olmayan biri gibi hissederek hep korku i�inde. O y�zden �ok utangacim sosyal fobi = ben. Tabii disardan bakinca gen� g�zel neseli �iti piti bi kiz gibi g�r�n�yorum halbuki bu koku durumundan bagimsiz yillardir i�imde firtinalar kopuyor. K���kl�g�mden beri sebepsiz i�ime utanma duygusu gelirdi, sevinecegim bir sey oldugunda i�imden kendi kendime sevinmeye utanirdim ki hala �yle tamamen yetistirilme tarzimin bir sonucu bu karakter. Her neyse 12 yasinda bir sabah uyandim agzimda igren� bi tat heralde dedim bana �yle geliyor k�t� bir sey yok ama aileden biri asiri s�zel bi tepki g�sterdi o g�nden sonra hep o tatla uyandim. Zaten o d�nemler bu yapis geniz akintisi baslamisti �g�r �g�r bitmeyen. Yillarca sabah olan kokudan dolayi kendimi agzimin koktuguna inandirarak b�y�d�m evet sabahlari k�t� bi koku vardi ama sosyal hayatta tepkiler almadim bir yasa kadar. Naneli seker sakiz kullanmaya basladim 20 yaslarimda o d�nemlerde agiz kokum daha artti ne kadar sakiz �ignersem agzimin koktugunu d�s�n�p o kadar koku arrti sekersiz hareket edemez oldum. Bir d�nem fazlaca alkol almaya basladim bu sene temmuzda bir sey oldu �ok alkol aldigim gecenin sabahinda ruhen ve fiziken kendimi daha k�t� hissettigim bi d�neme girdim. Iste o zaman bu koku durumu tavan yapti. O g�n beynimdeki kimyasal bozuklugun �ok daha arttigina inaniyorum. Demem o ki 12 yasindan beri kendimi agzimin koktuguna ikna ettim beyin buna adapte oldu her utandigimda ya da rezil olucam diye stres yaptigimda (ki bu neredeyse �ogu zaman) kokmaya basladim. V�cudun savunma mekanizmasi gibi, kokarca sendromu koydum adini :) simdi kokucam rezil olucam stresi yasadigim an v�cut kendini tehlikede hissediyor ve bi koku olusturuyor. Ge�mise d�n�p bakinca aldigim her tepkilerle bu durum �rt�s�yor. Niye erkek arkadasimin yaninda kokmuyorum 10 dk �nce bi taksiyi kokuyla doldururken neden forumdan 2 farkli kisinin yaninda kokmadim keza arkadas da kokmadi? Bunu s�yle d�s�n�yorum yalanci hamilelik gibi. Bi kadin kendini o kadar inandiriyorki hamile olduguna karni sisiyor g�g�slerinden s�t geliyor dogum sancisi �ekiyor bu da �yle bir sey. Evet somut bi koku sebebi vardi, 12 yasinda baslayan kokunun faranjitten oldugunu d�s�n�yorum ama yillarca (15 yil) o kadar empoze ettimki beynime koktugumu beyin buna ikna oldu o somut koku sebebi ge�se de ya da siddetli kokutacak bir sey olmasa da ben yine her utandigimda, rezil olucam diye hissettigimde koktum yillar ge�tik�e her travmatik olayin �st�ne daha da artti bu durum. Yakin ge�miste psikolojik ciddi travmalar yasadim �st �ste zaten ondan �ncesi de �ocuklugumdan beri bir�ok travma.. Velhasil psikiyatriste gidip tedavi olmaliyim bu utanmislik degersizlik duygusunu atarsam, beynimdeki kimyasal bozuklugu d�zeltirsem ge�ecegine inaniyorum.. |
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2021 tarihinde 18:42 |
|
|
Murat hocamdan sevgili Diloy'un bu durumuna bir yorum yapmasini d�rt g�zle bekliyorum.
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2021 tarihinde 19:34 |
|
|
Aslinda Diloy'un durumunu na�izane s�yle d�s�n�yorum; daha �nce de demistim. Korku ve endise durumunda t�k�r�k bezleri �alismayi durdurur. Kovboy filmlerinde birbirlerini �ld�rmek i�in d�ello yaparken yere t�k�r�rlermis. Yani senden korkmuyorum anlaminda. 22 saniyelik kisacik bir video : https://youtu.be/aYpCybhSAKc
Pekiii, t�k�r�k bezleri bir de ne zaman �alismaz? Biz uyurken. Sabah kalkinca t�m insanlarin agzinin kokmasinin sebebi de budur. Gece boyu t�k�r�k �retemeyen ve gerekli salgidan mahrum kalan agizda bakteriler �ogalir ve koku yapar. Murat beyin dedigi gibi aslinda herkesin agzi kokar ama salya (t�k�r�k) bu kokuyu hapseder ve disardan duyulmaz koku. Ne zamanki salyadaki koku yani hidrojen s�lf�r artik salyanin tasiyamayacagi d�zeye �ikarsa artik salya da kokar. Dilimizin �st�, sirti falan da bsr anlamda bu sebeple kokuyor. Neyse sadede geleyim, Diloy, sevdigi, kendini yanlarinda rahat ettigi kisilerleyken gergin olmadigi, korkmadigi, strese girmedigi i�in t�k�r�k salgisi devam ediyor ve bu salgi agzini s�rekli yikayarak, islak tutarak kokuyu hapsediyor, engelliyor. Ama yabanci birinin yaninda takside, garsonla, kuaf�rle, senle benle konusurken "aha simdi agzim kokacak" diye endiseleniyor ve t�k�r�k salgisi aniden kesiliyor ve 1 dk i�inde agzi kuruyor, hidrojen s�lf�rl� k�t� koku ortada i�ine hapsolacagi salya kalmadigi i�in a�iga �ikiyor ve ortama yayiliyor. Dikkat ederseniz biz sevimli kokarcalarin :) agzi da su i�ince 1-2 dakika kokmasi duruyor ��nk� o suyun bir kismi agizda kalarak salya g�revi g�r�yor ve kokuyu hapsediyor. Benim g�r�s�m b�yle, dogru mu bilemiyorum ama bana mantikli geldi. �zellikle yazin sicakta yaninizda su yoksa ve y�r�mek zorunda kalirsaniz diliniz damaginiza yapisiyor, agizda t�r�kgr kalmiyor ve o koku iyice belirginlesip artiyor. Bu da tezsmi destekliyor. Saygilar. |
||
![]() |
||
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2021 tarihinde 19:52 |
|
Bilmiyorum abicim. |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2021 tarihinde 20:24 |
|
|
Hocam dr olarak bilgi birikiminiz �ok fazla bunun �zerinde �alisip yeni bi hastaligin kesfini yapabilirsiniz bence. Bir�ok kisinin psikolojik ila�larla iyilesmesi tesad�f degil. Bu kokunun mekanizmasinin mideyle alakali oldugunu d�s�n�yorum.
Psikolojik ila�la iyilestisini yazan bir arkadasa yine herkes tip5 muamelesi yapmis murat hoca ve psikiyatrist dr �ye de ayni sekilde. Ama bu dediklerim ger�ek ve sadece ben yasamiyorum bunu forumda da �rnekleri var ama tip5 muamelesi g�r�yor. Tesad�f ki ayni sehirde yasadigimiz forumdan arkadasla 2 kere bulustuk s�rekli iletisim halindeyiz onun da durumu benimle ayni. size mantiksiz gelebilir ama sadece 5 dk �n yargisiz dediklerimin �st�nde d�s�n�n l�tfen. Murat hocam eger psikolojik tedaviyle iyilesme saglanirsa bu konuda arastirma yapar misiniz? Bu forumda denek olabilecek bir�ok arkadas var ben de dahil. |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2021 tarihinde 20:32 |
|
Tospik bu koku agiz kurumasi kokusu degil asiri bir koku ve baya yayiliyor. Benim aksine konusurken t�k�r�g�m falan �ok birikir agzimin hi� kuru oldugunu hatirlamiyorum. En utandigim anlardan biri insanlarin bana bakmasi ben konusurken yani bir sey anlatirken bir yandan d�s�n�yorum istemsiz rezil oluyorum vs diye. Ilk an ben konusurken tepki vermeyen kisi konusma biraz uzayinca kendini geri �ekiyor burnunu tutuyor yani basta koku yok sonra birden olusuyordu. Bu dedigim kokunun asiri arttigi d�nemden hemen �nceydi simdi direk kisiye g�re kokuyorum. |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Aralik-2021 tarihinde 20:34 |
|
|
Ayrica erkek arkadasimin yaninda hi� mi korku endise yasamiyorum illa kavga ediyoruz bagirisiyoruz gerginlik yasiyoruz ama o dehset koku hi�bir zaman olmuyor onun yaninda.
|
||
![]() |
||
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2021 tarihinde 21:19 |
|
|
Diloy ikinci burun ameliyatindan sonra ge�ti saniyordum kokuyu bende sin�zit ve geniz akintisi problemleri var. Belirtiler de �rt�s�yordu. Umut olmustun acikcasi. Geri mi geldi simdi?
|
||
![]() |
||
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Aralik-2021 tarihinde 21:57 |
|
|
Ve o kadar eminim ki sorunun burnumdan kaynaklandigina ama bi ��z�m bulamadim..G�nde iki kez sin�s rinse kit kullaniyorum o biraz rahatlatiyor. Geniz akintisinin yanisira burnumun i�i hep kuru bu y�zden de nazalnem kullaniyorum o da biraz fayda sagliyor. Ama herhangi bi klimali ortama gireyim direkt burnum kuruyo koku oluyo b�y�k ihtimalle mukoza bozuklugu da var ��nk� burnum hep kuru dedigim gibi. Ameliyatindan sonra geniz akintin ge�ti mi Diloy senin?
|
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 04:12 |
|
|
Dedigim gibi ben ilk ameliyati olarak koku kaynagi olusturdum anaerobik bakteri enfeksiyonu olmus sag sin�s�mde berbat igren� bi iltihapti o kokusunu tadini �ok rahat aliyordum antibiyotik kullandim 2. ameliyati oldum ilk ameliyatta olusan sikintilar d�zeldi simdi rahatim o sebepli koku yok. Ama en basindan beri koku yapan sorunum bu degildi zaten ben bahtsiz bedevi olarak iyilesmeye �irpinirken bi koku kaynagi daha olusturm�stum sadece.
En basindan beri d�zelmeyen koku sindirim kaynakli olduguna inaniyorum. Geniz akintim seffaf ve k�p�kl� fazlaca var. |
||
![]() |
||
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 11:51 |
|
|
Geniz akintisi ge�medigi s�rece kokumuz da gecmeyecek. Sin�s rinse kit kullanmiyorsan kullanmani �neririm.. Biraz olsun rahatlama sagliyor. Bizim tek sorunumuz geniz akintisi..
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 14:44 |
|
Hayir, genis d�s�nelim. Olay geniz akintisi da degil. 8 milyar insanin belki de 1 milyarinda geniz akintisi sorunu vardir hatta benim kronik saman nezlesi olan ve 365 g�n genzi de burnu da akan tanidigim vardi ve bu insanlarin agzi kokmuyor. Sonu�ta sin�slerden ve burun bosluklarindan akan o sivi sey kokusuz ama bizde ne oluyorsa oluyor bir sekilde iltihapli olarak kokulu akiyor olabilir. Dil sirti diyosunuz dilinin �st� beyaz-sari olup agzi kokmayan da var. Bagirsaklari midesi sikintili olup, refl�s� olup agzi kokmayan da var. Valla �ok yaklasiyoruz ��z�me ama bi t�rl� son noktayi koyamiyoruz. |
||
![]() |
||
ahmetmehmet1
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 01-Kasim-2014 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 316 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 15:50 |
|
refl� i�in katiliyorum dediklerine ama saman nezlesi yani alerjik rinit i�in katilmiyorum. alerjik rinit zaten, o geniz akintisi bir s�re agizda kuruluk buna bagli agiz kokusu, ya da mideye inen geniz akintisi, bir s�re sonra refl� gibi bagirsak candidasi gibi florasini bozuyor ve kokuyu yapiyor. her insanin belli geniz akintisi vardir insan v�cudu b�yle ama alerjik rinit olanlar 2-3 kati �retiyor. yil boyu s�r�yor, bazilari 3 ay gibi bahar ayinda filan. buradakilerin ise yil boyu s�ren. alerjik rinit tedavi edip koku ge�en var bu forumda yorumlarda. https://www.doktortakvimi.com/blog/yetiskinlerde-alerjik-rinit-saman-nezlesi "Agiz kokusu devamli �zellikle geceleri agizdan nefes alan hastalarda geniz akintisi ile birliktedir." |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 15:51 |
|
|
V�cutta simdirilemeyen proteinin olusturdugu geniz akintisi diye bir sey okumustum. Sindirim enzimi kullanmayi d�s�n�yorum bakalim iyi gelecek mi geniz akintisi ve kokuya. Streste arttigi i�in de sindirim kaynakli oldugunu d�s�n�yorum ��nk� sindirim sistemi stresten direk etkileniyor.
Psikiyatriste gidip en son �are ila� kullanicam. |
||
![]() |
||
Marsss
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 17:11 |
|
|
Hayir kardesim yanlis d�s�n�yorsun. Geniz akintisi olup da agiz kokusu olmayan ben ne g�rd�m ne de duydum. Burun tikanikligi ayri sey geniz akintisi ayri sey. Grip oldugunda t�m insanlarin agzi kokar. Neden diye d�s�nd�n m� hi�? ��nk� geniz akintisi olur akut olarak. Bizde ki ise kronik oldugu i�in hep kokuyor.
|
||
![]() |
||
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 21:51 |
|
|
Diloy, doktor degilim ama bu yazdiklarina bakilirsa bence apa�ik sekilde tip5'sin. �st�ne baska tip koku da olabilir bilemem. Erkek arkadasinin ve forumdan tanistigin arkadasinin yalan s�ylemedigini d�s�nerek konusuyorum.
" Taksiye biniyorum gidecegim yeri s�yl�yorum adam eliyle agzini kapatip cami araliyor d�s�n nasil bi koku 15 dk sonra iniyorum erkek arkadasim karsiliyor sifir koku :) ... Forumdan bi bayan arkadasla bulustuk tipa tip her seyimiz ayni birbirimizi defalarca test ettik sifir koku 2 saat konustuk dipdibe otirduk hi� koku yoktu..." |
||
![]() |
||
Diloy
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 22:19 |
|
|
Keske �yle olsam bunlar sadece birka� �rnek daha �rnekleri siralayabilirim ama o kadar da �zel hayatimi anlatmak olmaz. Forumdan bayan arkadas 15 yildir �ekiyor o da mi tip 5 aldigi tepkilerin haddi hesabi yok inan tip 5 degil psikolojik bazi duygulari yasadigimda �ok ciddi bi koku durumu olusuyor. Inanmasi zor biliyorum ama yasadigimi bi ben bilirim. Agiz kokusu b�yle bir seydir zaten araliksiz devam etmez ama olustugu sartlar vardir benimki de bu iste..
|
||
![]() |
||
nicksizz4
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 22:40 |
|
|
Benim de arkadasim benden hi� koku almaz. Bir g�n is yerinde cok tepki aldim moralim bozuldu �ok stres yaptim �ikista arkadasimin yaninda gittim koku var dedi. Psikolojik olarak ��kt�g�m an koku firliyor test edildi onaylandi
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 22:55 |
|
|
Abi saka gibi yaaa tam kokarcaya d�nd�k. Kokarcalar da s�rekli kokmaz, tehlike aninda kuyruk alti bezlerinden pis kokulu bir sivi p�sk�rt�rlermis.
|
||
![]() |
||
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Aralik-2021 tarihinde 23:13 |
|
|
Ben cok cesit antibiyotik kulandim ve hep kulandim an agiz kokum tek yatarken agiz kokum Kayip oluyo.kalkar kalkmaz hemen agiz koku olusuyo. Yatarken ne degisiyoki acaba.fikriniz varmi?
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 06:23 |
|
Murat beyin a�iklamalarinda vardi bu ama unuttum. �zellikle sirt �st�yd� sanirim, yattigin zaman koku azaliyor veya tamamen gidiyor mu diye bir soru vardi. Bak bu sayfanin �st sag tarafinda "Foruma Yeni gelenler bu kitabi indirip okuyunuz" yazan yer var, orda olabilir bu bilgi. |
||
![]() |
||
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 11:08 |
|
|
Evet bu tip3 agiz kokusu oluyo.ama benim agiz kokum yatarkende var ama antibiyotik kulaninca tek yatinca agiz kokum gidiyo yoksa g�n boyu hep oluyo.bunu iste anlamiyorum.bu tip3 olmuyo ozaman
|
||
![]() |
||
Tospik
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 11:13 |
|
"tek yatinca agiz kokum gidiyo" derken burdaki tek, sadece anlaminda degil mi? Yani koku sadece yatinca gidiyor, g�n i�i ayaktayken aynen devamke. Tek - �ift yatmaylan ilgisi yok yani olayin. |
||
![]() |
||
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 11:18 |
|
|
Aynen uyumakla alakasi yok.ayaktayken geciyo
|
||
![]() |
||
Efem
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 05-Aralik-2021 tarihinde 13:07 |
|
|
Bide Ben Bisey farkettim: normalde insanda geniz akintisi post nasal driip ve konka sisliyi olunca ozaman yatinca insanin burnu daha cok dollu olmasi lazim ve daha zor burundan nefes almali.ama bende tam Tersine.yatinca cok iyi nefes alabiliyorum burnumdan
|
||
![]() |
||
Yanıtla
|
Sayfa 12> |
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |