Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

�nemli bir konu arkadaslar - Etkinlik Tarihi: 23-Ekim-2021

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Takvim EtkinliÄŸi: �nemli bir konu arkadaslar
    Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 12:00
Bende de yillardir igren� koku ve dil pasi var. Agzimda 4-5 dolgu ve 2 porselen kaplama var. Dolgularim d�st�g�nde dis hekimine giderdim yenilerdi. Semtimize zipkin gibi, fisek gibi gen�lerden olusan bi dis klinigi a�ildi. Gidiyorsun, �nce t�m dislerin r�ntgeni �ekiliyor ve doktor ona g�re tedaviye basliyor. D�sm�s dolgum i�in gitmisken bana 6 disimin ��r�k, 2 sinin dis k�k�nde iltihap, apse oldugunu birinin kanal tedavisi gerektirdigini digerlerini dolguyla kurtarabilecegini s�yledi. Ekranda da r�ntgen �zerinde g�sterdi.

Ama bu 6 disin hi� agri yapmamasina da sasirdi. 3 disime dolgu, birine de kanal arti kaplama yapti. Kaldi 2 disim. Inanin kokunun %70'i gitti. Kaplama yaptigi arka azi disimin dis etinde ara ara sivilce gibi bi sey �ikar sonra kendi kendine inerdi bir ka� g�ne. Meger k�kteki iltihap ordan akiyormus agzima ve kokuyu o yapiyormus.

Kalan 2 disim de ne yazik ki implant yapilmaliymis ve tanesine 3.500 dedi ben de simdilik yaptiramadim. Onlar da yapilirsa sanirim koku tamamen gidecek.

Demem o ki bu kokularin kaynagi %95 agiz i�i kaynakli yani dis ve dis etinden. Benim gittigim dis klinigi bu r�ntgen isini ve �n muayeneyi �cretsiz yapiyor. Siz de dis�inize gidin ve 32 disin r�ntgenini �ektirin muhtemelen hepinizde dislerde su an i�in sizi rahatsiz etmeyen i�ten ��r�kler ve apseler vardir. Iltihaplar i�in i�in akiyor agziniza ve kokuyu da bunlar yapiyor.

Zaten flagyl falan i�ince kokunun kesilmesi de bu ilacin o apseleri ge�ici s�reyle kurutmasi. Benden demesi bi de siz deneyin bakalim.

Murat beyin de yorumunu merakla bekliyorum bu konuda. Tam da onun uzmanlik alani.
Başa Dön
Diloy Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 12:35
Dis�iye gittim r�ntgen �ekildi hi� bir ��r�k apse vs bir sey g�r�lmedi disi eledim ben de. ��r�klerin g�r�lmeme ihtimali varsa nolacak? Ileri g�r�nt�leme y�ntemi falan var mi disler i�in? Bu gittigin dis�i nerede?
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 13:38
�nce 32 dis genel r�ntgen �ekiyorlar. Orda s�phelendikleri dis varsa tek olarak onlari da yakin r�ntgen �ekiyor, o zaman �ok daha ayrintili ve dogru sonu�lara ulasiliyor. Siz t�m disler i�in mi �ektirdiniz r�ntgen? Belki de dis eti iltihabiniz vardir?
Başa Dön
Diloy Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 13:47
Evet t�m disler i�in �ektitmistim. Hi�bir problem yok dedi. 20lik dis hi� yok sende g�r�nm�yor dedi. Biraz dis etlerinde iltihap var dedi andorex gargara verdi flagyl yazdirdim israr ettim. Flagyl kullaninca koku ge�ti. Hala koku olmadigini s�yl�yorlar ama arada bir geliyor sanki. Midemde mi problem bilmiyorum hazimsizlik yasiyorum gastroparezi diye bir sey duydum ondan s�pheleniyorum suan. Ama dis de aklima takiliyor r�ntgende g�r�nmeyen ��r�kler olabiliyormus. Bu bahsettigin klinik nerede?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 14:05
Kocaeli'de klinik. Ama dis etlerinde birazcik iltihap var dediyse o meselenin �zerine git. Flagyl i�ince koku kesiliyor ya da azaliyorsa iste v�cudun herhangi bir yerindeki iltihaptan kaynakli olay. Muhtemelen dis etlerindeki iltihaptan kaynaklaniyor. �ogu kisinin kokusu inan dis ve dis eti hastaliklarindan kaynakli ama bilmiyoruz ne yazik ki.

Bak, distan bakinca bembeyaz ve tertemiz olan disim r�ntgende ortadan ��r�m�s oldugu g�r�ld�. Agzimi sak sak sak dislerimi birbirine vurarak kapatip a�iyorum hi�birinde agri, sizi yok. R�ntgende doktor g�sterdi ortasi ��r�k diye. Basladi dolgu i�in disi o makineyle oymaya. Oydu oydu, dedigi yer olan ortaya gelince burnuma lesss gibi afedersin resmen kanalizasyon kokusu geldi.

Iste aslinda saglikli g�r�nen o dis meger i�ten ��r�km�s. O ��r�kler biribirine bagli kilcal damar ve k�klerle dis k�k�ne, damagin i�ine kadar isliyor. Orada birike birike kendine en sonunda damaktan bi yerden �ikis yeri kanali a�ip ince ince agzimiza sizma yapiyor. Agzimizda o eksimsi acimsi tat, dildeki sari-beyaz tabaka hep onun eseri.
Başa Dön
SIFAARIYORUM Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı SIFAARIYORUM Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 18:06
Ciddi misin ya bende ka� kere dis�iye gittim, birka� tanesi �ekildi.. bir tane dolgu var ama koku gitmedi.
Senin anlattigin gibi ayrintili hi� bakmadim
Başa Dön
Inception Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Inception Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 21:18
Dolgu �creti ne kadardi klinigin iletisim bilgilerini atarmisin kardesim.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 21:47
Dolgu 350 lira ama klinik adi verirsem reklam yapiyormusum gibi olur. Murat bey alinmasin ama :) eski hekimler r�ntgen falan �ekmiyor hi�. Zaten �ogunda da yok r�ntgen cihazi.

Yeni tip dis kliniklerinde hem islemden �nce hem de sonra r�ntgen �ekiliyor islem dogru yapildi mi, apse tam temizlendi mi falan diye. Saygilar.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 23-Ekim-2021 tarihinde 21:51
İlk gönderen: SIFAARIYORUM SIFAARIYORUM yazdı:

Ciddi misin ya bende ka� kere dis�iye gittim, birka� tanesi �ekildi.. bir tane dolgu var ama koku gitmedi.
Senin anlattigin gibi ayrintili hi� bakmadim

T�m agiz r�ntgeni �ekilince illa ki gizli kalmis bir ya da birden �ok ��r�k, dis k�k�nde apse/iltihap, dis eti hastaligi/iltihabi falan vardir. Tam ve ciddi bir kontrol� yapmasi sart dis hekiminin.
Başa Dön
Kelime Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Ekim-2021 tarihinde 08:08
Ortaya �ikmamis ��r�k agiz kokusu yapar mi emin degilim. En son gittigim dis�ide r�ntgen �ekilmisti, doktor iki ��r�k g�r�ld�g�n� ama k���k olduklarini, isleme gerek olmadigini s�ylemisti. Ben israr edince ��r�g� temizlemeye karar verdi ve islem sirasinda "��r�kler amma b�y�km�s." gibi bir sey s�yledi. Yine de dis i�indeki ��r�g�n agiz kokusu yapacagini pek d�s�nm�yorum.

Bulundugum sehirde hangi dis poliklinigine giderseniz gidin en basta r�ntgen istiyorlar. En k���k yerler buna dahil.

Bence agiz kokusu i�in ilk gidecegimiz dis�i periodontoloji uzmani olmali. Normal agiz kokusu sebeplerini dis�ilerin hemen hepsi bulabilir ama bizim gibi ge�meyen agiz kokusu olanlar i�in uzman daha etkili olur. Muayene �creti biraz daha y�ksektir ancak bu koku i�in bir s�r� seye para harciyoruz zaten. En azindan uzman birinden fikir almis oluruz m.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Ocak-2022 tarihinde 10:05
Arkadaslar dis eti �ekilmesi yasayan, tedavi g�ren, yasamis ve tedavi edilmis ve durumu iyi olan kimseler var mi? Sikayetlerinizi, deneyiminizi bilgilerinizi paylasir misiniz.

Birazcik sitemliyim. Ailem bana k���kken agiz ve dis sagligi konusunda egitim verseydi belki bug�n bu sorunlarin en minimumunu ya da hi� birini yasamiyor olacaktim. �ok sagliksiz beslenme, yanlis fir�alama, eksik fir�alamayi yillarca �ocukken bilin�sizce yaparsan tabii ki dis etinde �ekilir, disinde ��r�r, agiz kokusu da yasarsin, dislerin de sararir k�t� bir estetik, bozulmus psikoloji.... Bir �ocuga abur cubur zararli asitli icecekler zararli dis b�yle fircalanir her gun 2 defa yapilmalidir. Baktin cocuk uymuyor para verme dis fircalamiyor gerekirse kiz azarla ama ileride sana tesekkur edecegini bil. Aileme sitemliyim kendim adina da �zg�n�m
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Bi�are2 Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Biçare2 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 18-Eyl�l-2022 tarihinde 00:28
Sa�ma gelebilir fakat arastirilmasi gerektigini d�s�n�yorum
Su saatte aklima pat diye geldi bu konu nedendir bilmiyorum sonra biraz arastirip buraya aktarmak istedim
Herkes rastlamistir kekeme insanlar sarki s�ylerken kekelemezler peki neden ve nasil
�ncelikle kekelik sonradan �ocukluk d�neminde olusan ve beyinde fel� inme gibi rahatsizlikla olusan iki fakt�rlerden olusuyormus bizi ilgilendiren kismi ikincisi bir�ok rahatsizlik in�e sonucunda olustugunu duymustum en basiti yutma g��l�g� bile inme deyince inanilmaz bir sekilde hissedecegimiz �ogu kez kendini belli eden bir rahatsizlik olmadigini arastirdim bir sitede de �ok �nceden bu koku sorununun beyin bir problem sonrasinda birinde olustugunu okumustum yani nasil bir baglanti kurulur tam olarak bilemedim ama arastirma da fayda var
Ek olarak kitap okurken sarki s�ylerken koku hakkinda tepki alan oldu mu merak ediyorum (denenebilir) belki sasirtici bir sonu� alinabilir
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.