Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » S�yleyeceklerim var
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Ger�ek aiz kokusunun yarattigi psikolojik sorunlar

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Kelime Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Ger�ek aiz kokusunun yarattigi psikolojik sorunlar
    Gönderildi: 30-Ekim-2021 tarihinde 08:22
Agiz kokusu sadece fiziksel degil ayni zamanda psikolojik bir sorun. Insanlarla konusamamak, okulda iste s�rekli i�ine kapanmak, insanlardan ka�mak bu kokunun psikolojik boyutu.

Psikologa gidince agiz kokum ge�ecek mi diye d�s�nmeyelim, agiz kokusunun yarattigi ruhsal sikintilar azalacak ayrica bize agiz kokusu ��z�m�n� arastirmak i�in g�� ve enerji verecek. Bir�ogumuzda "Bu kokudan kurtulamayacagim." d�s�ncesi olustu. Agiz kokusu tedavisi i�in olsun g�nl�k yasam i�in olsun istegimiz bitti enerjimiz kalmadi.

Psikologa gidip agzim kokuyor diyemeyebiliriz ama "Hayattan zevk almiyorum, asosyal oldum, evden �ikmak istemiyorum." diyebiliriz. Psikolog sizi rahatlatacak ila�lar -s�rekli uyutacak, deli gibi g�ld�recek 'ila�lar' degil!!!- yazacaktir. Ilk ziyarette veya daha sonraki ziyarette sikintinizin agiz kokusu oldugunu s�yleyebilirsiniz.

Dogru y�ntem en basta psikologa derdinizi a�ik�a s�ylemek. Emin olun, psikolog i�in bu durum tepki verecegi bir sey degil. Her g�n ne hastalar g�r�yorlar.
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Ekim-2021 tarihinde 18:50
benim fikrime g�re, psikolog kurtarici degildir. kokuyu ��zd�kten sonra gitmek daha iyidir.

Başa Dön
nicksizz4 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nicksizz4 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Ekim-2021 tarihinde 20:48
Bence de �yle. Ben de bu sebeple gitmekten vazge�tim. Psikolog kokuyu ge�irmeyecek sonu�ta
Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 30-Ekim-2021 tarihinde 20:56
Ben gitmeyi d�s�n�yorum aslinda bende sizin gibi d�s�n�yordum ama psikiyatrik ila�larla gecen �ok kisi duydum nedenini bilmiyorum ama aslinda gitmek lazim gibi duruyor
Başa Dön
Isimsizdunya Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Ocak-2022 tarihinde 21:01
Direk i�imden gelerek yazacam ,eyl�l ayinda tip fak�ltemi dondurdum yardima muhtacim diye baslik a�tim 6 yillik �n�versiteyi 7 yillik yaptim bir �are bulabilmek i�in gitmedigim doktor kalmadi herhalde toplam hi 20k �dedim fakat hi�bir sekilde ��z�m bulmadim deviasyon oldum konka oldm disler temizlendi mideye bakildi akcigerleri bakildi seker orani yine iyi sorun alerji idi geniz akintisi koku yapiyordu belki akinti iltihapsiz idi mukus atilmiyor orda yapismis hertulu dogal y�ntemi denedim o balgam cikmadi azaldi mi evet ama tamamen gitmeliydi , yararli olarak okaliptus var yapragi kaynayip baharini �ekiyorum ya da az sudan alip buhar makinesine koyuyor yardimci oluyor sorunu olan denesin ama tamamen ��z�c� olmuyor. C�z�m yok gibi gittigim prof. Bir KBB ci vardi ayni sorun bende de var dedi alerji tedavisine basladik her hafta gidiyorum bir ara erkenden gittim o yoktu cekmeceye bi baktim sakiz deposu:D o g�nden sonra artik gitmedim yani ��z�m yok alerjisi olan dostlarim ��z�m ne yazik ki yok bosuna paranizi harcamayin evet �ok zor ben en agirini yasadim yasamaya da devam edecem saglikciyim ,stajlar baslar nasil olacak hic bilmiyorum �n�versite zor ge�ecek orasi kesin �ok k�t� bir lise hayatim oldu ondan herhalde derslere asildim ama yapacak bir sey yok her seye ragmen yasamaliyiz ben aptalik ettm uniyi dondurdum keske gideydim hayati erteledim ertelemeyin bu hayati yasamaya hakkimiz var gerekirse herkes i�inde afin agiz spreyini sikin belli edin ama yasayin ��nk� bir g�n 50 li yaslara gelince b�y�k bir pismanlik duyacagimizdan eminim . Hayat daha da zor olabilir di hayati tekerlekli sandalyede de ge�irebilirdik ��z�m arayin aramayin demiyorum ama her seye ragmen yasayin 1 saatlik ge�ici ��z�mlerle yetinin yeter ki bu 20li yaslari bos ge�irmeyin ve benim gibi aptalik edip �n�versiteyi dondurmayin. Yaptiginiz ge�ici ��z�mler varsa da yazabilirsiniz en azindan ondanda yararlaniriz. Umarim her sey g�nl�n�zce olur.
Başa Dön
Arda Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Arda Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 06-Ocak-2022 tarihinde 23:29
Aynen �yle benim gen� yasta (18) sa�larim d�k�ld� kel kaldim.Dislerim �eneme g�re �ok k���kler g�ld�g�mde g�z�kmezler �ogu insan disim yok sanar.Kulaklar kep�e he bide agiz kokusuda var anliyacagin �zg�ven sifir bence sadece agiz kokunuz olduguna s�kredin.
Başa Dön
Marsss Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ocak-2022 tarihinde 01:31
Sins rinse kiti devamli defaatle kullanmani tavsiye ediyorum. O yapiskan balgami azaltiyor ve inanilmaz bir rahatlama oluyor. Bu dedigimi daimi yaparsan sonu� aliniyor. Burnun kuruysa bir de nazalnem �neririm. Bu ikisi yapildiginda iyi sonu�lar alinabilir
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Ocak-2022 tarihinde 21:41
İlk gönderen: Marsss Marsss yazdı:

Sins rinse kiti devamli defaatle kullanmani tavsiye ediyorum. O yapiskan balgami azaltiyor ve inanilmaz bir rahatlama oluyor. Bu dedigimi daimi yaparsan sonu� aliniyor. Burnun kuruysa bir de nazalnem �neririm. Bu ikisi yapildiginda iyi sonu�lar alinabilir

Rinse kiti kullanmistim burundaki mukusu atiyor fakat bogazdaki icin bir sey konusmak �ok zor 1 aydan uzun bir sure kullandim cok faydasini g�rmedim isin dogrusu bi burnum tikandiginda a�iliyordu, tekrar alip deniz tuzu ve karbonat ile denerim kaya tuzu kullaniyordum belki ondandir.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 00:48
G�zel kardesim benim zaten bogazdaki mukus da burundan inen mukus.. ilk �nce daha bogaza inmesen temizleyip attiginda mantiken bogaza da inmemis oluyor
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 13:32

G�zel kardesim benim zaten bogazdaki mukus da burundan inen mukus.. ilk �nce daha bogaza inmesen temizleyip attiginda mantiken bogaza da inmemis oluyor

Evet biliyorum :S, benjm farkli bir burun yapim var burnu temizledim mi yada sicak su ile bogazi tak diye yeniden mukus �retiliyor rinse ile burundaki mukusu temizlesemde 10dk sonra hersey yeniden tekrar ediyor. Sanki orda birseyler var da mukus burnu ve bogazi koruyor mukus bogazda ve burunda varsa dahada artmiyor oyle kaliyor temizledim mi hemen yeniden burun �retiyor ondan fayda etmiyor dedim. Doktor alerjiye bagliyor. Ya da benle dalga ge�iyorlar. Is8n sonu ben kbb ci olup hu isi k�kten ��zecem. Ya da sinusleri aldiracam ama o daha �ok zarar verecek. Bir g�n hersey son bulur zaten zaman ge�tik�e azaliyor bunu fark ettm. Umarim hepimiz sagligimiza kavusurx.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 19:05
Bu dertten muzdarip bi kardesimizin kbb b�l�m�n� se�ip bu ise yogunlasmasi ya da burundan kaynakli kokulari ��zmesi inan ki hepinizi �ok mutlu eder. Senin bilgilerinden bizde istifade etmeye �alisiriz. Bu yolda sana basarilar diliyorum
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Ocak-2022 tarihinde 20:36

Bu dertten muzdarip bi kardesimizin kbb b�l�m�n� se�ip bu ise yogunlasmasi ya da burundan kaynakli kokulari ��zmesi inan ki hepinizi �ok mutlu eder. Senin bilgilerinden bizde istifade etmeye �alisiriz. Bu yolda sana basarilar diliyorum

Tesekk�r ederim. Inan bana ailemizin neredeyse tamami doktor . �z amcam kbbci ege den mezun fakat hi� bir halt bildigi yok . Bircok kbbci bu sekil . Doktora yapip prof unvanini alan kbbci benle ayni sorunu yasiyor cekmeced3ki sakiz deposunu g�r�nce gitmeyi biraktim neden hi�bir doktor cabalamamis bilmiyorum ne engel oldu onlara ayni sorunu hepimiz yasadik onlar yapmazsa biz yapariz isin pesini birakmaya niyetli degilim. Kim bilir. Gidebildigim kadar. Ama kesin kararliyim bu sorun bu hayati yasamama engel olmayacak hepimiz �yle olmaliyiz ne kadar zor olursa olsun yasamaliyiz. Asosyal olmamaliyiz. Hayat hep var ve orada. Son olarak alerjisi olan birileri varsa cidden parasini bos harcamasin ne tr de ne de d�nyada ��z�m� yok simdilik :) olay genlerle alakali hosunuza paranizi harcamayin.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Ocak-2022 tarihinde 18:16
Kbb alaninda Atilla Seng�r hocayi uzun zamandir takip ediyorum ve basarili da buluyorum. Imkanim yok suan Istanbula gitmeye. Ankaradayim ben. Ilk firsatta gitmeye calisacagim. Imkani olan arkadaslar sorununuzun kbb kaynakli oldugunu d�s�n�yorsaniz ve Istanbuldaysaniz bu hocayi �neririm. Biraz arastirin dedigimi anlarsiniz zaten
Başa Dön
Diloy Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Ocak-2022 tarihinde 18:22
Ben et yemeyi biraktim ve sindirim enzimi kullaniyorum bi deneyin ne kaybedersiniz.. Mideye y�neldim alerji ilacini ve spreyi biraktim hata ettim hemen faranjit laranjit sin�zit mahvoldum antibiyotik kullaniyorum suan. Alerji ila� ve spreye tekrar basladim �mr� billah kullanicam. Bi midede problem diyorum bi kbb puzzlein par�alarini yerine koyuyorum ama resim b�t�nlesmiyor. Suan koku yok ama insan anliyor ben iyilesmedim o sinsi koku �ati katinda saklaniyor 😔
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 00:23

Kbb alaninda Atilla Seng�r hocayi uzun zamandir takip ediyorum ve basarili da buluyorum. Imkanim yok suan Istanbula gitmeye. Ankaradayim ben. Ilk firsatta gitmeye calisacagim. Imkani olan arkadaslar sorununuzun kbb kaynakli oldugunu d�s�n�yorsaniz ve Istanbuldaysaniz bu hocayi �neririm. Biraz arastirin dedigimi anlarsiniz zaten

Ayni �n�versiteden mezun olan bir doktorla g�r�sm�st�n Atilla hocam ile ayni bana alerjinin genetik oldugunu s�ylemisti g��l� bir antihistamini vermisti . Fakat ge�medi genetik oldugu i�in ��z�m� genlerde sakli sorun tamamen agiz kokusuna odaklanilmali.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 09:36
İlk gönderen: Isimsizdunya Isimsizdunya yazdı:

Evet biliyorum :S, benjm farkli bir burun yapim var burnu temizledim mi yada sicak su ile bogazi tak diye yeniden mukus �retiliyor rinse ile burundaki mukusu temizlesemde 10dk sonra hersey yeniden tekrar ediyor. Sanki orda birseyler var da mukus burnu ve bogazi koruyor mukus bogazda ve burunda varsa dahada artmiyor oyle kaliyor temizledim mi hemen yeniden burun �retiyor ondan fayda etmiyor dedim. Doktor alerjiye bagliyor. Ya da benle dalga ge�iyorlar. Is8n sonu ben kbb ci olup hu isi k�kten ��zecem. Ya da sinusleri aldiracam ama o daha �ok zarar verecek. Bir g�n hersey son bulur zaten zaman ge�tik�e azaliyor bunu fark ettm. Umarim hepimiz sagligimiza kavusurx.

alerji i�in en iyi k�kten ��z�m igne gibi g�z�k�yor.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 14:56
İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

igne mi? Biraz a�armisiniz lutfen
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Ocak-2022 tarihinde 19:01

İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

igne mi? Biraz a�armisiniz lutfen

Alerji asilari (imm�noterapi), saman nezlesi vs i�in.
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.