Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Burun

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Burun
    Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 15:20
Bu forumda burun ameliyatindan sonra iyilesen hi� kimse yok mu? Olmak istiyorum ama b�y�k endiselerim var. Bende ki sikayetler: kronik sin�zit, deviasyon, geniz akintisi ve burunda kuruluk . Problem olan da geniz akintim diye d�s�n�yorum. Sin�s rinse kit kullaniyorum iki senedir doktor tavsiyesi ile. �ok b�y�k oranda rahatlatti beni ama kullanmadigim bir g�n bile olsun burnum kuruyor geniz akintim �ogaliyor vs. Var mi benimle ayni dertten muzdarip?
Başa Dön
Isimsizdunya Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 16:08
İlk gönderen: Marsss Marsss yazdı:

Bu forumda burun ameliyatindan sonra iyilesen hi� kimse yok mu? Olmak istiyorum ama b�y�k endiselerim var. Bende ki sikayetler: kronik sin�zit, deviasyon, geniz akintisi ve burunda kuruluk . Problem olan da geniz akintim diye d�s�n�yorum. Sin�s rinse kit kullaniyorum iki senedir doktor tavsiyesi ile. �ok b�y�k oranda rahatlatti beni ama kullanmadigim bir g�n bile olsun burnum kuruyor geniz akintim �ogaliyor vs. Var mi benimle ayni dertten muzdarip?

Alerjin varsa sikinti + olarak sinuzitin varsa da problem sin�zit zamanla kendilinden geceliyor keza alerjide soyle benim 6 yasimdan beri sinuzitim vardi 17 18 gibi ge�ti deviasyonuda 19 da oldm ama 16 17 yaslarinda alerjim basladi konka alerhi ile geniz akintisi basladi bir g�n buda sona erecek ama ne zaman kim bilir etrafimda bircok insanin deneyimlerine bakarak konusuyorum alerjik varsa ilk ona odaklan ameliyat �okta bir ise yaramiyor ama alerjin yoksa direk ol ameliyati. Her sey sona erer. Umarim en kisa zamanda sagligina kavusursun.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 16:19
Dostlar anlamadigim bir sorun var biz tip2 ler geniz akintililar neden bizim akintimiz kokuyor. Bircok tanidigim insan yesilimtirak balgam atiyor ama agizlari gram kokmaz . Akciger kaynakli balgam oluyor bizzat hocamda balgam attigini g�r�r�m bilerek �zel soru soruyordum fakat agzi kokmazdi amcamda ayni durumda bizde sin�s kaynakli balgam mukus beyazimsi oluyor saydam ve koku yapiyor sebebi nedir bir bakteri mi yoksa iltihap mi? (bitkisel �r�nler satan bir dayi vardi iltihap i�in ilaci oldugunu s�yledi 5 gunde iltihabi kurutugundan bahsetti 300 lira gibi bir fiyat istedi ise yaramadigi takdirde fiyati iade edeceginden bahsetti ki sorun iltihap mi bilemiyorum adaminda hakki girmek istemiyorum ) Yada sorunumuz bakteri mi bakteri ise onu yok etmenin bir yolu yok mu? Murat hocam sizinde g�r�slerinizi merak ediyorum.
Başa Dön
Marsss Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 17:17
Sin�s rinseyi alerjik rinit teshisiyle recete etmisti doktor. Ama test filan yaptirmadim. Nazosterle de konka k�c�ltmeyi hedefledi. Biraz k�c�ld� de. Baska bi doktor da geniz akintisi sikayetiyle gittigimde alerjiktir deyip 1 aylik bi ilac verdi. Hapi g�nde bir tane iciyodum. Sadece azaltmisti o da gecirmedi.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 17:46

Sin�s rinseyi alerjik rinit teshisiyle recete etmisti doktor. Ama test filan yaptirmadim. Nazosterle de konka k�c�ltmeyi hedefledi. Biraz k�c�ld� de. Baska bi doktor da geniz akintisi sikayetiyle gittigimde alerjiktir deyip 1 aylik bi ilac verdi. Hapi g�nde bir tane iciyodum. Sadece azaltmisti o da gecirmedi.

Hocam alerji ge�mesi �ok zor oluyor. Aslinda 10 kisiden 7 si bu alerjiye muzdarip dr �yle demisti fakat bu 7sinden sadece 3'�n�n agzi kokuyordur. Gercekten ilgin�.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 17:50
Hemfikirim bu konuda. Bir �ok alerjisi olan insanin agiz kokusu yok. Doktorlarda basarisiz oldugu bi alanda su�u alerjiye atiyor. �ok bi sey bildikleri yok onlarinda. Burdaki insanlar sansa kadere iyilesiyo. Deneme yanilmayla, kendi cabalariyla..
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Isimsizdunya Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 19:09

Hemfikirim bu konuda. Bir �ok alerjisi olan insanin agiz kokusu yok. Doktorlarda basarisiz oldugu bi alanda su�u alerjiye atiyor. �ok bi sey bildikleri yok onlarinda. Burdaki insanlar sansa kadere iyilesiyo. Deneme yanilmayla, kendi cabalariyla..

Aynen �yle hocam, sorunumuz mukustan su balgamdan kaynaklaniyor. Bir ara adini hatirlamamakla beraber kutu (ila�) �zerinde b�y�k L harfi vardi yesil kullandigimda a desem -balgam beyaz saydam-�ikiyordu ve agiz kokusu yok oluyordu. Hersey o genizdeki mukustan kaynaklaniyor alerjisi olupta genizinde yine balgam barindiranlar var ama onlari kokmuyorken bizimki kokuyor . Sorun bu mukus i�inde birseyler gizli ama ne oldugunu bilmiyorum iltihap mi bakteri mi? Bir yakinimda benle ayni soruna sahipti bi 15 sene fln �ekti sonra koku azaldi hissedilmeyecek kadar durduk yere yok olmasi ilgin�. Ama alerjisi devam Murat hocam nezle ilacindan damladan bahsetti bi i�eriklerini anlayabilsek Murat hocamin damlasinin. D�nya �zerinde bu konuda �okta kafa yorup Murat hocam gibi ila� �reten yok mu die cok aradim sanirim onlarda yasalar geregi sikinti olmus, yani o kadar gargara nasil kazanacak hocam bize bizden baskasi yardim edemez ben saglikcym okuyorum bir g�n bunun �aresini bulacagim. Her ne olursa olsun bug�n ya da yarin...
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 20:14
Asagidaki yazi alintidir.

sin�s kit degil, yasam kiti resmen. ge�tigimiz yillarda g�nde 1 kere basladigim operasyonu bug�nlerde g�nde 12 defa ile s�rd�r�yorum. 2017-2018 kis d�nemi i�in sag tarafi bosalttim ama sol �ok katilasmis. ihmallikten sol taraftaki mukuslar bordo bereli halini almis. hen�z ��zemedim. �alismalarim s�r�yor.

yeni baslayanlar i�in kullanim rehberi:

*kullanirken basinizi 45 derecelik a�iyla tutun.
*agzinizi a�mayi unutmayin.
*�ok tazyikli sikmayin kulaklarinizda hisirdama olusur.
*kulaklarinizin hisirdadigi yerde temizligi sonlandirin.
*mutlaka dayanabildiginiz �l��de sicak su kullanin. bordo bereli mukuslari yerlerinden s�ken tazyik degil suyun sicakligidir, unutmayin.

mukuslari taniyalim:

*burundan �ikan mukuslar koyu yesil-kanli bir durumdaysa uzun s�redir yer eden sin�sleriniz var demektir. biz onlara bordo bereli diyoruz. onu oradan s�kebildiyseniz basarinizi kutlayabilirsiniz.
*koyu yesil olan ama kanli olmayan mukuslar yine mevsimler boyu oraya ��reklendigini g�steren mukuslardir.
*a�ik yesil renkte mukuslari temizliyorsaniz ge�en ay yediginiz soguk sonrasi olusan mukuslari temizliyorsunuzdur.
*eger beyaz seffaf renkte mukuslar �ikiyorsa burnunuzdan d�n ya da bu sabah kafanizi yikayip disari �ikmaniz sonucu yeni olusan, ama yilanin basini k���kken ezdiginiz mukuslardir. oraya ��reklenmesine ve ciddi bas agrilari olusturmasina firsat vermediginiz i�in bu mutluluk sizin.
*temizleme sirasinda artik mukus gelmiyorsa sin�sleri bosaltmissiniz demektir. aldiginiz nefesi beyninizde hissederek keyif yapabilir, o elinizdeki majezikleri yakarak etrafinda haka dansi yapabilirsiniz.

�nemli notlar:
*kronik sin�zit hastaliginiz varsa mukusun gelmedigi zaman tedaviyi tamamen sonlandirmayin. soguk yemeseniz bile oturdugunuz koltukta sin�slerinizin beyaz seffaf renkli mukuslar yapmaya devam edecektir. sin�s kiti her g�n yapin ve mukuslarinizin bordo bereli haline d�n�smesine izin vermeyin.
*kronik sin�zit hastaliginiz varsa ve burnunuzda mukuslarin akmasina engel olacak bir yapi bozuklugu s�z konusu degilse ameliyat olmayin. kronik sin�zit ameliyatla ge�en bir hastalik degil.
*buhar odasi olan hamamlara giderek, saatin seyrek oldugu bir zamanlarda g�revliden rica ederek buhar makinesine kuru papatyalar atabilir, 20-30 dk'lik solumayla bordo bereli mukuslarinizi pokemon haline getirebilirsiniz. sonra kite falan da gerek kalmiyor, teslim oluyorlar.
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 23:38
Hah iste o beyaz mukus yemek artiklariyla birlesince genize yapisinca bir de sosyal ortamda onu cikaramayip yutunca koku oluyor. Ben evdeyken hi� agzim kokmaz ��nk� �ok rahat bir sekilde balgam �ikariyorum sin�s rinse yapiyorum ve burnum kurumuyor. Ama disariya �iktigimda �zellikle klimali ortamlar beni mahvediyor. Sorunum a�ik ve net ama ��z�m yok..

Bu yakininizinda mi geniz akintisi vs. vardi? Ya da burnunda kroniklesmis bir sorun?
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 07-Aralik-2021 tarihinde 23:39
Evet bende bu sekilde kullaniyorum
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Aralik-2021 tarihinde 11:22

Hah iste o beyaz mukus yemek artiklariyla birlesince genize yapisinca bir de sosyal ortamda onu cikaramayip yutunca koku oluyor. Ben evdeyken hi� agzim kokmaz ��nk� �ok rahat bir sekilde balgam �ikariyorum sin�s rinse yapiyorum ve burnum kurumuyor. Ama disariya �iktigimda �zellikle klimali ortamlar beni mahvediyor. Sorunum a�ik ve net ama ��z�m yok..

Bu yakininizinda mi geniz akintisi vs. vardi? Ya da burnunda kroniklesmis bir sorun?

Yok hocam, sinus rinse kit neymis diye arastirinca eksi'deki yazilara baktim, ilgin� seyler yazmislar. Bir de o kitteki sol�syon bitince sakin musluk suyu kullanmayin, kadinin birinin beynini amipler yemis.

Eczaneden 500 cc izotonik serum suyu alip kullanmak �ok �ok daha ekonomikmis.

tikla_1 ve tikla_2
Başa Dön
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Marsss Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 08-Aralik-2021 tarihinde 11:25
Yok ben hazir su kullaniyorum. Hi� kullanmadim musluk suyu..
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.