Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

Bagirsak mide sindirim sorunu olanlar

Yanıtla Yanıtla
Yazar
�ye
Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: Bagirsak mide sindirim sorunu olanlar
    Gönderildi: 09-Mart-2022 tarihinde 12:12
�ncelikle merhaba size bahsetmek istedigim karnimdan (bagirsak) gelen gurultu sesleri ki bu tok da olsam a� da olsam gelir �zellikle uzandigimda artiyor ve en �nemlisi tipta utanma yoktur l�tfen yanlis anlamayin diskimda son zamanlarda balgam gibi t�k�r�k g�zlemledim ve s�rekli kabizim normal diskilama yok , sindirim problemi olabilir mi sizce nedeni nedir nasil bi yol izlemeliyim agiz kokusu nefes kokusu sebebi olabilir mi bir yerde bagirsakta biriken gazlari disariya atmazsak kana karisip agzimizdan ve burnumuzdan �iktigini okumustum b�yle bir sey olabilir mi bulundugum odayi dakikalar i�erisnde k�t� bir koku sariyor ve bu koku ya burnumdan �ikiyor ya da agzimdan ��nk� gaz �ikarmiyorum biliyorum kendimi hatta ailem de odamin k�t� koktugunu s�yledi bir ka� kez bilenler cevaplasin belirtiler bunlar
Başa Dön
Tospik Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mart-2022 tarihinde 14:57
Huzursuz bagirsak sendromu olabilir, stresle alakali bir sey. Mukus �ikar diskiyla beraber. 1 hafta kadar g�nde 2 dis sarimsagi k���k dilimler halinde kesip 1 kasik yogurtla yiyin, bakin degisiklik olacak mi.

Sarimsaklar 2 dis orta boy olacak, b�y�k disse 1 tane yeter. Bir de asla s�t beyaz renkte olanlari almayin, onlar �in'den geliyor ve zehirli bir maddeyle beyazlatiyolarmis.

Yedikten 1 saat sonra hemen etkisini hissetmensz lazim, gurultular ve gaz kesilir.
Başa Dön
ali1111 Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mart-2022 tarihinde 20:06
Huzursuz bagirsak sendromu s�rekli agiz veya nefes kokusu yapar mu ki benim koku sorunum 7 g�n 24 saat ��nk� yemek de yesem a� da olsam agzimdan ve burnumdan koku �ikiyor insanlar hep rahatsiz oluyor bulundugum ortami kokutuyorum hatta ailem yemek masasinda benle oturup rahat yemek yiyemiyor anliyorum ��nk� yemek yerken bile o esnada da koku �ikiyor
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 09-Mart-2022 tarihinde 20:36
İlk gönderen: ali1111 ali1111 yazdı:

Huzursuz bagirsak sendromu s�rekli agiz veya nefes kokusu yapar mu ki benim koku sorunum 7 g�n 24 saat ��nk� yemek de yesem a� da olsam agzimdan ve burnumdan koku �ikiyor insanlar hep rahatsiz oluyor bulundugum ortami kokutuyorum hatta ailem yemek masasinda benle oturup rahat yemek yiyemiyor anliyorum ��nk� yemek yerken bile o esnada da koku �ikiyor

�ncelikle ben doktor degilim. Sibo da olabilir belki. Diskida mukus onu andirdi. B12 vitamini eksikligi de varsa daha da s�phelendirir.

tikla1

tikla2
Başa Dön
Bedevi Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Bedevi Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2022 tarihinde 05:52
Ayni sorunlari ben de yasiyorum birebir ayni sorunlar a� tok s�rekli karin gurultusu, ayaklarda ellerde �s�me, agizda s�rekli balgam hissi, bi anda olusan koku ( ailem de s�yl�yor) napacagim bilmiyorum ben de �ok �aresizim
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2022 tarihinde 08:26
İlk gönderen: Bedevi Bedevi yazdı:

Ayni sorunlari ben de yasiyorum birebir ayni sorunlar a� tok s�rekli karin gurultusu, ayaklarda ellerde �s�me, agizda s�rekli balgam hissi, bi anda olusan koku ( ailem de s�yl�yor) napacagim bilmiyorum ben de �ok �aresizim

Dostum sende kabizlik var mi bir de bak bakayim bogazina kizariklar (farenjit ) var mi ayrica koku burnundan da �ikiyor mu yani agzin kapaliyken
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 10-Mart-2022 tarihinde 14:35
Bu karin gurultusu ile karin agrisi psikolojimi mahvedecek.
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Murat880 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mart-2022 tarihinde 02:04
oncellikle genel cerrahiye gidip durumu anlat kolonoskopi iste bakmalari lazim normal degil mutlaka en kisa surede git kabizlik icin zeytinyagli salatalar yap yemegin yaninda zeytin yagini biraz abart 2 ogun ye maximum vucut dinlensin yemekle beraber degilde yemek ten 2 saat sonra felan su ic ama ic yani su onemli bendede cok k�tu kabizlik var cok antibiyotik kullandim suan beslenmemei bozarsam kabizlik yine oluyor lifli seyler ye.bugday urunleri kepekli un beyaz un beyaz ekmek vs uzak dur bunlari sakin yeme.    bakliyat vs ye dozaji abartma ilk gunler az ye 2 ogun ye ve sonuclara bak mumkunse bu surede sut yumurta et vs uzak dur eger antibiyotik gecmisin yoksa cok antibiyotik kullanmadiysan yada hic bunlari yiyebilirsin sut urunleri haric tabi sut urunleri ve ozellikle bugdaydan tamamen uzak dur ilk 4 5 gun agiz kokun artar sonra duzelir asgari seviyeye duser ben ozellikle magnezyum sitrat 2 kapsul ve cinko da kullandim onlar cok yardimci oldu bide b complex vitaminler
ve ozellikle corek otu yagi almani tavsiye ederim soguk sikim aktardan alma sakin her yerden alinmaz her yag ayni kalitede degil malesef sabah aksam a� karna 1 �ay kasigi yeterli 2 tane link birakiyorum biri 100 ml digeri 250 ml hangisini almak istersen

1) https://www.trendyol.com/zade-vital/corek-otu-yagi-100-ml-p-148302509?boutiqueId=600362&merchantId=161902&storefrontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true&tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:fmcg_y:fmcg_z:gida-ve-icecek_t:pla_performance_max_test&gclid=EAIaIQobChMIpvTGtN-89gIVAIxoCR3qHQ-mEAQYASABEgLBH_D_BwE
2) https://adalinaromaterapi.com/products/corekotu-yagi?variant=39756048498859�cy=TRY&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Mart-2022 tarihinde 02:06
3 hafta corek otunu kullanip 1 hafta ara ver oyle devam et
Başa Dön
Diloy Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2022 tarihinde 13:33
1- kirmizi eti birakiyorsun hatta bir s�re tavuk da yeme

2- 2 kutu flagyl 5 kutu colidur yazdirip bunlari bitiriyorsun

3- solgar comfort zone sindirim enzimi alip her �g�nde kullaniyorsun

4- zeytinyagli kudret nari alip her sabah a� karna bir tatli kasigi t�ketiyorsun

Sonra tesekk�r edeceksin bana :D

Benim olusturdugum re�ete ve artik kokmuyorum bu yaptiklarim kesinlikle ise yariyor. Bende de mide bagirsak sindirimle alakali sikinti vardi.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2022 tarihinde 14:28
Flagyl adli ilacin surup olani mi yoksa tablet olani mi kullanacagiz
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2022 tarihinde 15:20
Ve re�etesiz aliniyor mu
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2022 tarihinde 17:25
2 kutu flagyl 5 kutu colidur'u hekime danismadan alip bitiriyosun, hatta ne olur ne olmaz birer tane de yedek kutu aliyosun. Mide ve bagirsagindaki t�m zararli ve faydali bakterileri, sindirim yapan suslari �ld�r�p anasini aglatiyor bu antibiyotikler.

Koku kesilir gibi oluyor, seviniyorsun, bir hafta 10 g�n sonra artik bir seylerin degistigini, eskisi gibi olmadigini fark ediyorsun. Koku boyut ve nitelik degistiriyor. Tebrikler, bagirsaklarinizin anasini bellediniz, artik nur topu gibi zarsrli bakteriler yararlilarin 2-3 kati olacak sekilde istila edildi sindirim ve bosaltim sisteminiz. 😁

Ondan sonra da sindirim enzimleri, probiyotikler, prebiyotikler, kefir, kudret nari, �kse otu, gergedan boynuzu, esegin kuyrugu, deveci armudunun sapi i�er durursunuz. Agiz kokunuz nefes kokusuna, nefes kokunuz v�cut kokusuna d�n�s�r, koltuk altlariniz ter yerine lahmacun kokar, sa�iniz acili bulgurlu �ig k�fte kokar.
😂

2011 yilinda ben de flagy i�tim, kokuyu kesti, ilaci birakinca yine basladi. Batakliga belediye araciyla sivrisinek ilaci dumani sikmak gibi bu. Batakligi kurutmadik�a koku geri GE-LE-CEK. O kaddarrr.

Keske 2 antibiyotik i�meyle kurtulunabilseydi bu dertten.

Bu arada Tip Bayraminiz kutlu olsun Murat hocam. Iyi ki varsiniz hepiniz.
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2022 tarihinde 20:26
Tospik kardes sagol valla resmen karamsarliga b�r�d�n beni yani demek ki bu ilaci i�ince ge�iyorsa sorun ilacin etki ettigi yerlerdedir onun �st�ne gitmek lazim bu kadar karamsar olma g�zel arkadasim
Başa Dön
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ali1111 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2022 tarihinde 20:27
Bu flagyl surup mu tablet olan mi kullanicaz
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2022 tarihinde 20:53
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

2 kutu flagyl 5 kutu colidur'u hekime danismadan alip bitiriyosun, hatta ne olur ne olmaz birer tane de yedek kutu aliyosun. Mide ve bagirsagindaki t�m zararli ve faydali bakterileri, sindirim yapan suslari �ld�r�p anasini aglatiyor bu antibiyotikler.

Koku kesilir gibi oluyor, seviniyorsun, bir hafta 10 g�n sonra artik bir seylerin degistigini, eskisi gibi olmadigini fark ediyorsun. Koku boyut ve nitelik degistiriyor. Tebrikler, bagirsaklarinizin anasini bellediniz, artik nur topu gibi zarsrli bakteriler yararlilarin 2-3 kati olacak sekilde istila edildi sindirim ve bosaltim sisteminiz. 😁

Ondan sonra da sindirim enzimleri, probiyotikler, prebiyotikler, kefir, kudret nari, �kse otu, gergedan boynuzu, esegin kuyrugu, deveci armudunun sapi i�er durursunuz. Agiz kokunuz nefes kokusuna, nefes kokunuz v�cut kokusuna d�n�s�r, koltuk altlariniz ter yerine lahmacun kokar, sa�iniz acili bulgurlu �ig k�fte kokar.
😂

2011 yilinda ben de flagy i�tim, kokuyu kesti, ilaci birakinca yine basladi. Batakliga belediye araciyla sivrisinek ilaci dumani sikmak gibi bu. Batakligi kurutmadik�a koku geri GE-LE-CEK. O kaddarrr.

Keske 2 antibiyotik i�meyle kurtulunabilseydi bu dertten.

Bu arada Tip Bayraminiz kutlu olsun Murat hocam. Iyi ki varsiniz hepiniz.

�ok komiksin ya kahkaha tufani resmen.

Tutturmussunuz bi yararlari zararli bakteri diye.. aynen bi antibiyotik kullanica bagirsak sistemin ��kecek. Her antibiyotik kullanan kokular i�inde boguluyor.. Ayrica Probiyotik kullan demismiyim ben? Hatta baska bi baslikta sakin kullanmayin kokuyu arttiriyor yazdim. Iyilestim ki ise yaradi ki bunlari tavsiye ediyorum ay tiksinti geldi sizin gibilerden her �neriyi baltalayin ama sakin ��z�m sunmayin. Git yogurda sarimsak dogra iyilesmeye �alis sen.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 14-Mart-2022 tarihinde 21:33
İlk gönderen: Diloy Diloy yazdı:

�ok komiksin ya kahkaha tufani resmen.

Tutturmussunuz bi yararlari zararli bakteri diye.. aynen bi antibiyotik kullanica bagirsak sistemin ��kecek. Her antibiyotik kullanan kokular i�inde boguluyor.. Ayrica Probiyotik kullan demismiyim ben? Hatta baska bi baslikta sakin kullanmayin kokuyu arttiriyor yazdim. Iyilestim ki ise yaradi ki bunlari tavsiye ediyorum ay tiksinti geldi sizin gibilerden her �neriyi baltalayin ama sakin ��z�m sunmayin. Git yogurda sarimsak dogra iyilesmeye �alis sen.

Oy Diloy Diloy, oy daglar daglar,
Agzimiz hidrojen s�lf�r kokar,
Y�re yolladim Comidur ile flagyl,
Sarimsakli manti yapmis halangil.

Diloy sen iyilestiysen neden hala burdasin?

Bi ara dedin ki bunun tek sebebi bagirsaklar. Flagil arti Comidur mu Comadur mu her ne karin agrisiysa ondan i�tim ge�ti. Biz de sevindik, senin adina mutlu olduk.

1 ay sonra geri geldin, Arkidisler koku geri geldi �ok mutsuzum dedin, senin adina �z�ld�k.

1 ay sonra geldin, Ben sorunu da ��z�m� de buldum, kirmizi etmis t�m sebep, kirmizi eti kestim kokum gitti, sevgilim de, kankim Ayfer de, Hacer abla da, Neriman halam da, Necmi amcam da, Kamuran dayim da, Bsrg�l teyzem de, dedikoducu Sennur da koku yok bacim dediler, kurtuldum bu dertten, kirmizi eti kesin siz de iyilesin dedin, hem sasirdik hem sevindik senin adina.

1 ay sonra yine geldin, hoffff yaa delircem, koku geri geldi, meger s�mestr tstiline gitmis, Uludag'da kayak yapmis geri geldi nalet olasica sey dedin. Bu sefer su�lu olarak stres fakt�r�n� g�sterdin. Evet ne zaman strese girsem koku oluyor dedin hatta Murat hocayla da takistin, itiraz ettin. Onu da su�ladin.

Senden yakinda yeni bir bomba bekliyorum, bakalim bu sefer kimi su�layacaksin.

Yalniz azmine hayranim, ne demis M�sl�m baba, "Yakarsa d�nyayi garipler yakar, bulursa kokuya ��z�m� Diloy bulur"

Yilin en arastirmaci gazeteci �d�l� senin. S�rekli fikir �retiyorsun, sorguluyorsun, yanlis da olsa burnunun dikine gitsen de en azindan �abaliyorsun. 😁 Gidis y�nteminden puani hak ettin zaten.

Forumda flagyl sayfasi var, aratin bulun. Bu konu defalarca yazildi, �izildi. Ila� 10 kisiden 8 inde kokuyu kesiyor ama birakinca geri geliyor.

�m�r boyu da bunu kullanamayacagimiza g�re koku yapan sey ne veya neler onu bulmamiz lazim. Birbirimize destek olmaliyiz.

Ayrica sarimsakli yogurt diye k���msedigin o sarimsakta da envai �esit antibiyotik var.

Eski Yunandan. Misir'dan beri t�m hekimler kullanmis onu tedavilerinde. Agzimiz s�lf�r kokana kadar koy sarimsak koksun. 😁
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Diloy Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 14:31
Bu �slubunla formun en itici kisisi olmayi basardin tebrikler. Bu kadar espri kasip bu kadar cringe olmayi basarmak da yetenek tebrik ederim.
En son ne zaman koku geldi demisim? Kokunun geri gelmesinden korkuyorum dedim. Kirmizi et yememek ve enzim kullanmak ise yaradi dedim. G�z�n yerine baska organinla okursan anlayamazsin tabii.

O kadar kitsin ki sadece flagyl kullanin yazmisim gibi sig espri kapasitenle aklinca dalga ge�tigini saniyorsun ama boktan espri kapasitenle cringe oluyorsun.

Arada sirada giriyordum bu saatten sonra m�mk�n degil girmem. Ben iyilestim benim i�i hava hos ama insallah sen hi� iyilesemezsin les gibi kokmaya devam sana 😉
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 15:00
Offf bu ne seviyesizlik, bu nasil bir �slup, Sulukuleli Pembe karakteri vardi dizide, o bile b�yle konusmaz.

Insanin seviyesi, terbiyesi ne ise bir g�n mutlaka kendini ele verir.

Pembe'nin bir s�z�yle yazimi bitireyim. Hadi anam nas.
Başa Dön
Melina Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 19:35
Arkadaslar ben konusmalara �ok m�dahale etmek istemedim ama tospik kullanici isimli arkadasim bence sen olaylari niye bu kadar kafanda buyutup insanlari umutsuzluga surukluyorsun anlamis degilim iyilesenlerin �ogu gitti aramizdan cevap bile vermiyorlar diloy bir s�r� sey denedi hepsini sonu�lariyla paylasti bir�ok kiside kendinden birsey buldu yine geldi iyilesmesjnfe etkili olan seyleri paylasti y�ntemi sana g�re dogru olmayabilir burdaki herkeste akli basinda insanlar sorgulayabilirler isteyen doktora danisir yapar isteyen yapmaz elestrinim ve tartismanin adabi vardir birbirimize saygiyi kaybedersek bu forum kullanabilir ve faydanilabilevek ciddi bir mecra olmaktan �ikar. Diloy ben aramizda kalmani ve ara sira foruma girip insanlara yardimci olmani temenni ederim bir kisinin �slubu y�z�nden foruma k�sme☺️
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 19:57
İlk gönderen: Melina Melina yazdı:

Arkadaslar ben konusmalara �ok m�dahale etmek istemedim ama tospik kullanici isimli arkadasim bence sen olaylari niye bu kadar kafanda buyutup insanlari umutsuzluga surukluyorsun anlamis degilim iyilesenlerin �ogu gitti aramizdan cevap bile vermiyorlar diloy bir s�r� sey denedi hepsini sonu�lariyla paylasti bir�ok kiside kendinden birsey buldu yine geldi iyilesmesjnfe etkili olan seyleri paylasti y�ntemi sana g�re dogru olmayabilir burdaki herkeste akli basinda insanlar sorgulayabilirler isteyen doktora danisir yapar isteyen yapmaz elestrinim ve tartismanin adabi vardir birbirimize saygiyi kaybedersek bu forum kullanabilir ve faydanilabilevek ciddi bir mecra olmaktan �ikar. Diloy ben aramizda kalmani ve ara sira foruma girip insanlara yardimci olmani temenni ederim bir kisinin �slubu y�z�nden foruma k�sme☺️

Arkadasim belki de sorun senin forumu okumaman olabilir mi acaba? Konular b�l�m�nde bir dolas istersen, flagyl ile ilgili baslik var pek �ok kisi yazmis. Murat hoca da cevap yazmis.

2 tane antibiyotik i�meyle iyilesilseydi zsten sorun kalmazdi, ilaci birakinca geri gelmis koku millette. Herkesin durumu farklidir, ben yaptim iyilestim siz de yapin iyilesirsiniz tarzi yaklasimlar hos da degil dogru da.

D�n bir arkadas ayva yiyerek kokunun kesildigini, bizlerin de bir denemesini belki bizde de ise yarayacagini kibar ve nazik bir dille yazmis. Ben ayvayi severim ve yerim, bende ise yaradigini hi� g�rmedim. Bu forumdakilerin %99 unda da ise yarayacagini d�s�nm�yorum ama deneyin tabii.

Benim sahsimda diger arkadaslara tiksin� dedi, Murat hocayi kasitli olarak bizleri yanlis y�nlendirmeyle su�ladi, hoca da cevabini verdi o agzi bozuk sahsa ama siz o zaman yoktunuz sanirim, 1 ay falan oldu.

L�tfen insanlari degerlendirirken adil olalim. Kirmizi eti kestim koku kesildi diyor ama tibbi olarak et kesilince koku kesilmesine dair bir deney, kaynak yok. Israrla bunu savunuyor, karsi �ikanlari asagilayip hakaret ediyor, itham edici s�ylemlerde bulunuyor.

5 tane tipi var bu kokunun, herkesinki farkli kimimizinki 2 farkli tip birden var. �ogumuz da tip5 denen psikolojik tipiz belki de. Forumda yazilanlari ayva ye, sarimsak ye vs tabii ki deneyelim ama hekim onayi olmadan 2 tane antibiyotigi ayni anda i� diyen siradan bir sahsa inanip i�ersek bizde de akil yoktur zaten.

Hatta garanti olsun diye ��l� kombo yapalim, antibiyotiklerin babalarindan olan Augmentin de i�elim tam olsun, ne sa� kalsin ne kepek.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 20:31
Ne g�zel iste akil s�zgecinden ge�irin onerilenleri. Ben arkadasin murat hocayla olan tartismasini bilmem �slup olarak uyarmak istedim. Herkesin akli var ayrica doktora yazdiramiyosun zaten antibiyotik kafana g�re akli basinda bir doktor durumunu teyit etmeden ihtiyacin olup olmadigini bilmeden sorumlulugu almaz. Herkes bir sekilde sebebini bilmedigi bir hastalikta "mecburen" birseyler deneyerek m�cadele etmeye �alisiyor. Diyetler, alternatif tip, probiyotikler vs. Ne varsa denedik �ogumuz ama sonu� yok. 2 tane antibiyotikle ge�mez diyorsunuz ama siz nasil bu kadar eminsiniz insanlarin �nerdigi herseye neden bu kadar olumsuz bakiyorsunuz peki biz nasil iyileselim siz s�yleyin? Dediginiz gibi 5 farkli koku �esidi var herkes kendine yakin semptomlari olan birilerine birseyler �neriyor arkadasta zaten sindirim sorunlariyla ilgili bir konuda bu �nerileri vermis. Ayrica antibiyotikle kalici iyilesene var bu kaynaga bagli dogru yerde kalici bir etkide bulunmussa neden olmasin genelleyemezsiniz iki antibiyotikle mi iyilecez diye iyilesecek olanlari da karamsarliga surukluyorsunuz biraz daha insanlarin �nerilerini yargilamamaya �alisin tavsiyem
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 20:52
İlk gönderen: Melina Melina yazdı:

Ne g�zel iste akil s�zgecinden ge�irin onerilenleri. Ben arkadasin murat hocayla olan tartismasini bilmem �slup olarak uyarmak istedim. Herkesin akli var ayrica doktora yazdiramiyosun zaten antibiyotik kafana g�re akli basinda bir doktor durumunu teyit etmeden ihtiyacin olup olmadigini bilmeden sorumlulugu almaz. Herkes bir sekilde sebebini bilmedigi bir hastalikta "mecburen" birseyler deneyerek m�cadele etmeye �alisiyor. Diyetler, alternatif tip, probiyotikler vs. Ne varsa denedik �ogumuz ama sonu� yok. 2 tane antibiyotikle ge�mez diyorsunuz ama siz nasil bu kadar eminsiniz insanlarin �nerdigi herseye neden bu kadar olumsuz bakiyorsunuz peki biz nasil iyileselim siz s�yleyin? Dediginiz gibi 5 farkli koku �esidi var herkes kendine yakin semptomlari olan birilerine birseyler �neriyor arkadasta zaten sindirim sorunlariyla ilgili bir konuda bu �nerileri vermis. Ayrica antibiyotikle kalici iyilesene var bu kaynaga bagli dogru yerde kalici bir etkide bulunmussa neden olmasin genelleyemezsiniz iki antibiyotikle mi iyilecez diye iyilesecek olanlari da karamsarliga surukluyorsunuz biraz daha insanlarin �nerilerini yargilamamaya �alisin tavsiyem

Bu 2 ila� da aslen bagirsak i�in �retilmis.

Colidur etken madde :noninvaziv e.coli gastroenteritlerinde, semisentetik nonsistemik antibiyotik. t�rk�esi emilmeden barsak i�inde etkili olan, barsaktaki bakterileri �ld�rerek gastroenterit, hepatik ensefalopati, bakteriyel asiri �ogalma sendromu ve inflamatuar barsak hastaliklari (crohn hastaligi, �lseratif kolit) tedavisinde kullanilabilen antibiyotik. idrar rengini kirmiziya boyayabilir, endise edilmemelidir.

Flagyl de buna benzer seyler yaziyor.

Bu durumda forumlarda, internet k�selerinde, siradan insanlarin yazdiklarini mi yapmaliyiz yoksa gastrocu bir doktora gidip derdimizi mi anlatmaliyiz acaba sizce? Hem okudugum kadariyla gaita ve kan testleri sonucuna gire bu Colidur'u g�nde 6 tane bile i�memizi s�yleyebiliyormus doktor.

S�rekli kabiz, ishal d�ng�s� varsa, gaz, spazm varsa ben de amat�r bir arastirmaci olarak ve kendimde de o�dugundan bildigim i�in IBS olabilir, irritabl bagirsak sendromu, hatta sarimsak yerseniz onda da �ok kuvvetli antibiyotik etken maddeleri var, gaz, ishal, kabizlik sorunuzda azalma oluyorsa bagirsak hastaliklarinizdan s�phelenebilrisiniz dedim zaten amat�rce. Sibo var bir de ince bagirsagin bakterilerce istila edilmesi.

Madem o kadar bilin�lisiniz, en kisa zamanda randevu alin, gidin doktora, gerekli testler sonucunda zaten size antibitotik k�r� m� verir, ��l� besli karisim yapar onu mu verir bilemem ama faydasi olursa hem size yarar hem de gelir burda yazarsaniz biz de sebepleniriz.

Insanlar �yle bir halde ki, koyunun y�n�n� kes, pismaniye gibi �ig �ig ye iyilesirsin dese biri deneyecek millet. �nce bi doktora gidelim, ��z�m bulamazsa konusuruz burda el ele verip.

Do�torlar bilmiyor, anla�miyor agiz kokusunu. Gidip karnim agriyor, gazim var, ishal, kabiz oluyorum s�rekli dersen onu tedavi etmeye �alisi doktor ve oran tedavi olunca belki de koku sorunun da ��z�lecek.
Başa Dön
aydinmur Açılır Menüyü Görüntüle
Y�netici
Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı aydinmur Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 21:07
Sevgili dostlar
Birbirimize toleransli olalim, hatalarimizi g�rmeyelim, g�zel taraflarimizi �ne �ikaralim, daima g�zellikle, iyilikle, merhmetle , sevgiyle konusalim.

Bana s�ylenenlerin hepsini affediyorum. Kimin s�yledigini bile unuttum. Siz de karsinizdakini affediniz. B�yle seyler insani asagi �eken kisir girdaplar olusturur. Uzak durunuz.

Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Melina Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 15-Mart-2022 tarihinde 21:25
Tospik ayni seyleri s�yl�yoruz fakat sen kendine laf edilmis gibi tepkili davraniyorsun. Benimde demek istedigim bu zaten arkadaslar uyguladiklari ve iyi gelen seyleri �neriyor ama bunu bilin�li bir insan olarak doktora danismadan yapmazsin zaten gereksiz tepki g�steriyorsun.neyse �ok uzatmicam. murat hocam haklisiniz.
Başa Dön
bazenhissediyor Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı bazenhissediyor Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 16-Mart-2022 tarihinde 07:00
Murat hocam hakli ama� ��z�m bulmaksa birbirimize k�t� kirici olmanin kimseye faydasi yok. Katilmadigimiz begenmedigimiz fikirleri fikir hurriyeti ve ahlak kurallari cer�evesinde elestirmek en dogal hakkimiz ancak hassasiyetle elestiri yapilmali ki unutmayalim karsimizdaki de bir insan. Vesselam
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..      
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mayis-2022 tarihinde 13:27
Tospik kardesim forumu iyi okumus evet bende et yiyince koku artiyor fakat sadece et degil yumurtada peynirde s�tte bunun nedeni zamaninda ameliyat i�in devamli verilen antibiyotikler ve agri kesiciler baya bir ila� kullandim mecburen flora bozuldu asil sorun etten kasit hayvansal protein florada bagirsagi koruyan bizi yedigimiz gidalardaki alerjenlerden koruyan bakteriler vardir bunlari antibiyotikler yok eder bayiltir her kulalnimda daha �ok k�t�ye gider ve protein seven bu proteinden histamin �reten bakteriler artar histamin fazlaligi nedeniyle hem agiz kokusunun siddeti artar hemde �st�ne nefes kokusu eklenir floraniz o raddeye gelmediyse et yerseniz koku olusmaz hatta hafifler ��nk� et en d�s�k histaminli gidalardan biridir burda en az benle beraber 4 kisi sayabilirim bu sorun bende ve onlarda var zaman ayirip forumu eski mesajlari okuyun .
Yasam,bize b�t�n kitaplarin �grettiginden daha �ogunu �gretir; ��nk� yasam bize karsi direnir. Insan, ancak engellerle karsilasip onlari asmaya �alistik�a, kendini taniyabilir.       ï¿½ï¿½
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mayis-2022 tarihinde 13:36
Ilavaten diloy bir konuda hakli kullandigi enzim kaps�llerinde safra ve sindirim sularini arttiran bitkiler ve sel�laz enzimi var( lifleri par�alayan enzim) bunlarin hepsi sindirim sorunu ve bagirsagi k�t� durumda olan lif parcalayan bakterileri az olan insanlar i�in harikadir selulaz hari� tabi uzun s�re kullanimi iyimidir bilmiyorum sonu� olarak agiz kokusunu azaltir beslenmenizi degistirmeniz sartiyla . yediginiz bir yiyecek v�cudunuzdan ne kadar hizli �ikarsa o kadar az agiz kokunuz olur zencefil rezene meyveler bunlar bu iste iyidir
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mayis-2022 tarihinde 13:58
Ben uzun yillar �nce bademcigim sistigi i�in saglik ocagina gitmistim, igne olmaktan korktugum i�in antibiyotik vermisti. Yanlis hatirlamiyorsam 1.000 mg lik deve deviren gibi bir seydi, onu i�tikten sonra oldu. Mide, bagirsak t�m florami bozdu o benim.

Antibiyorik kullanmak gerekirse kesinlikle igne olmak lazim, surup, hap, kaps�l hepsi mahvediyor sindirim sistemini. Istisnalar olabilir ama bagirsaklariniz dogustan dandikse bu antibiyorik kullanimi daha da beter ediyor.

Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mayis-2022 tarihinde 16:30
Anksiyete ve Depresyon Neden K�t� Nefese Neden Olur?

Dr Eric, 1 saat �nce paylasmis. vakti olan izleyebilir altyazili vs. yorumlari da okuyabilir translate ile.
https://www.youtube.com/watch?v=Xm98s6f9HHY&t=78s
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Tospik Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mayis-2022 tarihinde 17:54
İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

Dr Eric, 1 saat �nce paylasmis. vakti olan izleyebilir altyazili vs. yorumlari da okuyabilir translate ile.

Altyazi ingilizce. �zetle ne diyor, neymis sebebi?
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mayis-2022 tarihinde 18:18
Benimde ayni sekilde ilk ameliyattan sonra kardesimden tepki almaya basladim o d�nem sadece agiz kokusuydu ama suan siddeti artti
Başa Dön
ahmetmehmet1 Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı ahmetmehmet1 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mayis-2022 tarihinde 19:56
İlk gönderen: Tospik Tospik yazdı:

İlk gönderen: ahmetmehmet1 ahmetmehmet1 yazdı:

Altyazi ingilizce. �zetle ne diyor, neymis sebebi?

k�k�rt kokusunu yayan mikroplar, stres aninda, dost bakteri azalirmis bunun y�z�nden k�k�rt ,s�lf�r kokusu artis olabilirmis buda kokuya .
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Murat880 Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 28-Mayis-2022 tarihinde 21:24
Bunun dogru olabilecegine inaniyorum ameliyat oldugum d�nemdev ve ondan sonra agiz kokusuyla alakasiz olarak devamli sabahlardim ve depresyondaydim
Başa Dön
Azemirv Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı Azemirv Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 17-Haziran-2022 tarihinde 11:52
Selam kokunun mideden geldigine emin olan arkadaslar gastroparesis (mide felci) hastaligini arasdirin kesin sebep budur yillardir mideden gelen kokunu arasdirdim sebepinin gastroparesis oldugunu buldum
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.