![]() |
Hacamat ve s�l�k sahte bilimdir |
Yanıtla
|
| Yazar | |
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Hacamat ve s�l�k sahte bilimdirGönderildi: 23-Aralik-2023 tarihinde 07:58 |
|
�agdas Tip literat�r� hacamat ve s�l�k uygulamalarini sahte bilim olarak degerlendirmektedir.(Chen PD,2011) (Lone AH, 2011)
Amerika'nin kurucusu George Washington hacamat ile �lm�st�r. Ingiltere krali Prens II.nci Charles hacamat ile �lm�st�r. Binlerce insan hacamat veya s�l�kten kazandigi Aeromonas isimli bakteri ile vefat etmistir. Orta�agdan beri sarlatanlar tarafindan binlerce insan hayatini hacamat ile kaybetmistir. Bu uygulamalari etraflica ele aldim. Tarihsel ve tibbi bakimdan inceledim. Bilim makalalerini degerlendirip bir sentez hazirladim. Ilgilenenler tiklayabilir: Hacamat ile agiz kokusu arasinda hi� bir iliski bulunmamaktadir. Bu g�n az gelismis �lkelerde uygulamalara g�z yumuluyor olsa bile hi� bir hastalik i�in hacamat ve s�l�k uygulamasina bas vurmamak gerekir. https://blog.drmurataydin.com/hacamat-suluk-tedavi-edermi.html |
|
![]() |
|
Tospik
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021 Konum: Istanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 393 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Aralik-2023 tarihinde 10:38 |
|
Hocam isin i�ine dini referanslar girince is degisiyor. Islami kiliga b�r�nm�s sarlatan tipler, s�l�kle kan aldirmak s�nnettir, peygamberimiz tavsiye etmistir seklinde bir sey uydurmuslar, buna dayanarak parayla s�l�k tedavisi (!) yaptiklarini iddia ediyorlar.
Isin tuhafi ayni s�l�kleri kullanarak farkli insanlarin kanini emdiriyorlar ve hastalik arsa bu s�l�kler araciligiyla diger insanlara da bulastiriyorlar. Bahaneleri de hazir, s�l�kteki enzimler mikroplu kani temizlermis! Her yil Afrika'da ka� kisi bu s�l�klerden �l�yormus, belgeselde izlemistim. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |