![]() |
T�k�r�k Ph�i |
Yanıtla
|
| Yazar | |
Guest
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: T�k�r�k Ph�iGönderildi: 20-Ocak-2024 tarihinde 22:17 |
|
Merhaba arkadaslar, �ocuklugundan beri agiz kokusu problemi yasayan biri olarak hala ��z�m arayan biriyim (hepimiz gibi).
Agiz i�i pH konusu daha �nce yazildi mi g�remedim ama sormak istiyorum hem size hem Murat hocama. Forumda biri yazmisti t�k�r�g�n pH�i ile ilgili ben de arastirayim dedim. Biraz arastirdigimda g�rd�m ki normalde agiz i�i ve t�k�r�g�n pH�i d�s�k olmaliymis, yani hafif asidik. B�ylece o koku yapan bakteriler bu ortamda yasayamiyormus. Bizim gibilere bir test yapilsa muhtemelen hepimizin t�k�r�g� bazik �ikacak. Bakterilerin �remesi i�in ideal alkali ortam yani. bir arastirmada enzim i�eren agiz �alkalama sularinin agiz pH�ini d�s�rd�g�n� b�ylece agiz kokusunun engellendigini yaziyor. Enzim i�eren ne demek, hangi enzimi i�eriyor daha arastirma asamasindayim. Zaten bu agiz gargaralari agiz kurulugu i�in de veriliyormus, muhtemelen hepimizde olan sey. Ne d�s�n�yorsunuz bu konuda? Ilgili arastirma: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4243744/ |
|
![]() |
|
kirmizi
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Ocak-2024 tarihinde 23:35 |
|
Bunu ben de merak ediyorum. Ben �l�t�rd�g�m zaman fazla bazik �ikmisti. Internete baktigimda demirin fazlaligi ya da azligi etkileyebilirmis ancak bende b�yle bir durum s�z konusu degil.
|
|
![]() |
|
Kelime
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Ocak-2024 tarihinde 22:00 |
|
Agiz kokusu testi yaptirmistim. �ok siddetli tip-1 koku var. Salya Ph 7.3 �ikmisti. Normal salya ph degerleri 6.3 - 7.4 arasiydi. Bildigim kadariyla agizda koku yapan sey bakteriler degil bakterilerin par�aladigi proteinler vs . Bu y�zden bakterileri yok etmek yerine agiz i�i temizlige daha �ok �nem vermek lazim. B�ylece par�alayip koku yapacak seyler bulamazlar.
Dil fir�alama �ok �nemli ve bir o kadar zor. �g�rme refleksi bir yana dilin ne kadari fir�alanacak belli degil. Kimi uzmanlar, kabaca s�yl�yorum, k���k dilin oldugu kisma kadar fir�alama yeterli diyor. Baska uzmanlar ise asil birikintinin dil k�k�ne dogru oldugunu ve oranin temizlenmesi gerektigini s�yl�yor. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Ocak-2024 tarihinde 15:17 |
Makalenin acknowledgements b�l�m�ne baktim. Disardan destek karsiliginda yapilmis oldugunu g�rd�m. B�yle makalelerin sonu�larini s�pheli karsiliyorum. |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapabilirsiniz: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |