Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ben iyileştim
 Ağız Kokusu | AĞIZ KOKUSU Soru ve cevapları | Ben iyileştim
Mesaj icon Konu: iyileştim Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
mağdur
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı mağdur Cevaplabullet Konu: iyileştim
    Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2011 Saat 12:23
Selamlar,

Ben yaklaşık 3 yıl kadar ağız kokusu problemini yaşadım. Yaşayanlar bilir, dişinizi fırçalarsınız yarım saat sonra tekrar o iğrenç koku başlar, gargara yaparsınız tekrar. Ben birçok şeyi denedim. Yaptıklarımı ve sonuçlarını sırası ile yazmadan önce insanların kendi tecrübeleri ile karşılaştırabilmeleri açısından koku ile ilgili tecrübelerimden bahsedeceğim.

İlk olarak koku yemekten sonra artıyordu. Peynir yediğimde koku çok artıyordu. Soğan yediğimde soğanın kokusu tadı ağzımdan 5-6 saat gitmiyordu. Kendi odamda koku vardı. Dışarı çıkıp geldiğimde kokuyu çok rahat hissediyordum. Havasızlık değil, rahatsız edici sülfür kökenli kötü bir koku. İnsanlar odama girdiklerinde (ben yarım saat önce havalandırmış olduğumda bile) kibarlıklarından burası havasız olmuş deyip pencere açmaya yöneliyorlardı. Koku birikiyordu. Kol yalayıp bir süre sonra koklama şeklinde yapılan testde de kokuyordu. Bir de en garibime giden şuydu. Mesela tv izliyorsunuz sağınızda oturan kişi birşey söylüyor onu dinlemek için boynunuzu sağa çeviriyorsunuz. Bir anda o kötü kokuyu daha yoğun hissediyordunuz.


1- Ağzımdaki çürükleri tek tek tedavi ettirdim. Eski kanal tedavisi yapılmış dişimi bile tekrardan yaptırdım. Ağzımda köprü yok. Diş ipi kullandım. Günde 2 hatta 3 kere dişimi/dilimi fırçaladım ve gözlemledim.
    Sonuç: Başarısız, kokuda hiç bir gerileme olmadı. Ağız temizliğinden çok kısa bir süre sonra (1-2 saat) koku tekrar aynı seviyeye dönüyordu.

2- Gömülü 20lik dişlerim vardı. Dördünü de sıra ile çektirdim. Antibiyotik kullandım, iyileşene kadar. Bu süre zarfında koku geçti diye ümitlendim ama tamamen antibiyotiğin etkisi ile azalmış. Koku tekrar eski seviyesine ulaştı.
    Sonuç: Başarısız, kokuda hiç bir gerileme olmadı.

3- Midede helicobacter plori varmı diye test ettirdim. Negatif çıktı.

4- Endoskopi yaptırdım. Herşey normal çıktı.

5- Sinüs mr'ı çektirdim. Benim sinüzitim var, doktor bundan kaynaklanabileceğini söyledi. Çözüm ameliyat fakat alnımda olduğu ve ameliyatın çok riskli olduğundan dolayı vazgeçtim.

6- Bademciklerime baktırdım. Benim bademciklerim çok olmasa da yılda 2-3 kez şişerdi. Pek ağrımazdı ama şişik olduğu dönemler sabahları dilimin arka taraflarında yoğun sarımtırak bir tabaka olurdu. Bademciklerimin hasta olmadığı zamanlarda da çok nadir olmakla beraber kaşınırdı sanki ekmek parçası takılmış gibi bir his olurdu. Gittiğim doktor bademciklerimin normal olduğunu söyledi, kokuya sebep olması için hastalıklı, delik delik vs gibi belirtilerden biri olması gerekiyormuş. Benim ki öyle değilmiş. Bu ümidimi de yitirmiştim ki bir gün yine boğazıma birşey takılmış gibi hissettim. Boğazımı temizledim ve bir parça beyaz bir artık düştü. Boğazıma birşey takılma hissi de geçti. Küçük mercimek kadar. İşte o an bütün kokuya sebep olanın bu olduğunu anladım. Koku tarif edilemez, ama leş kokusuna yakın. Yani böyle bir kokunun 5 metre yakınından geçemezsiniz. Bu olayın ertesi günü tekrar başka bir kbb uzmanına gittim. Olayı anlattım. Olayı anlatınca daha bir dikkatli inceledi. O küçük tahta spatula gibi şeyle bademciklerime bastırarak arkalarına falan iyice baktı ve o da birşeyler çıkardı. Benim çıkardığımdan daha küçüktü. Meğer çok zor görünse de, bademciğin arka tarafında yemek artıkları birikiyormuş. Görünüşte normal ama sorunlu bademcikler. Doktorla konuştuk, koku hadisesinin geçmişinden ve çözümü sordum. Bana bunun için bazı su püskürten, o bölgeyi temizleyen aletler olduğundan falan bahsetti. İkinci olarak da bademciklerin alınmasından. Ben geçici çözümlerden sıkıldığım için ikinci çözümü seçtim. Bademciklerim alındı. Yakma yöntemi ile. Gözlemlemeye başlamak için acele etmedim, bademciklerin tamamen iyileşmesini bekledim.
     Sonuç: BAŞARILI! Koku tamamen gitti. Artık yemekten sonra dişimi fırçalamasam bile saatlerce koku yok.

Umarım birilerine faydalı olur yazdıklarım. Allah sabır versin, ümidinizi yitirmeyin. Bir doktorun söylediği ile de yetinmeyin.


IP
miniko
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 13-Kasım-2011
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı miniko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2011 Saat 23:05
size bir sorum olucak : peki bu bademcikleriniz varken dilinizde beyaz bir tabaka, katman oluşuyormuydu? ve o tabaka bademciklerinizi aldırdıktan sonra geçtimi?
IP
Kapistone
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Kapistone Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasım-2011 Saat 07:25
mehabalar,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Benimde bademciklerim ile ilgilil sorunum var.  Bademcik ameliyatı olabileceğim (özellikle yakma yöntemi ile ) biryer arıyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
IP
compor
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14-Kasım-2011
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 42
Alıntı compor Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasım-2011 Saat 09:25
Merhaba,

Bademciklerinizi ne zaman aldırdınız?

http://www.herturlu.org/agiz-kokusunu-onleme/?cp=62#comments

Bu forumdaki bir bayan bademciklerini aldırdıktan sonra ağız kokusu tamamen geçmiş fakat daha sonra geri gelmiş. Bayanın ameliyat tarihi Haziran 2010, kokunun geri geldiğini yazdığı tarih Nisan 2011. Yanlış anlamayın lütfen, umarım tamamen kurtulmuşsunuzdur. Ben bu kabustan 1 sene kurtulmak için herşeyi yaparım ama yine de temkinli olmakta fayda var.
IP
mağdur
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı mağdur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasım-2011 Saat 21:13
@miniko: Evet bademciklerim varken dilimin üzerinde oluşan tabaka çok daha fazlaydı, şu an çok az.
@Kapistone: Ben ameliyatı bu işin uzmanı, çok özel bir yerde olmadım. Normal bir operator kbb uzmanı tarafından yapıldı. Zaten çok basit bir ameliyat, 15 dk sürmüyor.  Genel anestezi ile yapılıyor. Çok özel bir yer aramanıza gerek yok.
@compor: Bademciklerimi kasım 2009 da aldırdım. Şu ana kadar eski kokunun 10'da 1'ini bile almadım.

Bir de karşılaştırma açısından bence şu çok önemli:
- Dişinizi dilinizi çok iyi fırçaladıktan ve diş ipi ile diş aralarını temizledikten sonra bile yediğiniz şeylerin kokusu geliyor mu. Daha öncede yazdığım gibi normal de soğan yersiniz dişinizi fırçalarsınız bir sakız çiğnersiniz koku sıfırlanmasa bile sıfıra yaklaşır. Benim durumumda kokulu yiyeceklerden sonra 3-4 kez dişimi/dilimi fırçaladığımı hatırlıyorum, niye bu koku gitmiyor diye. 4-5 saat sonra hala koku gelirdi. Tahminim bu artıkların bademciklere takılmasından kaynaklanıyordu.

Benim önerim bademciklerinizi hemen aldırmaya girişmeyin bir kaç doktora durumu iyice anlatın ve bademciklerin arkasına detaylı bakmalarını isteyin.
IP
mmm
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı mmm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Kasım-2011 Saat 00:17
Merhaba,
Geçmiş olsun ilk önce. Umarım sizin gibi bende sonunda kurtulurum.
Size birşey sormak istiyorum, herhangi bir şey yedikten sonra özellikle çikolata, peynir yediğiniz şeyin tadı ağzınızda uzun bir süre kalıyor muydu ya da koku ona göre değişiyor muydu?
Kbb doktoruna gittim, bademciklerimin girintili çıkıntılı olduğunu söyledi fakat aldırmadadn önce kokunun kaynağı gerçekten onlar mı emin olmak istiyorum.

Teşekkür ederim
IP
acı
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı acı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Kasım-2011 Saat 21:14

bademciklerimden taş denilen pis kokulu parçacıklar geliyordu ağız kokusuna neden oluyor diye bademciklerimi aldırdım.Sonuç değişmedi...deviasyon operasyonu geçirdim yetersiz oksijen olur düşüncesiyle sonuç değişmedi..20 lik dişler çekildi sonuç değişmedi...

IP
mağdur
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı mağdur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2011 Saat 21:04
@mmm: evet peynir falan yediğimde tadı ağzımda kalırdı ve evet koku ona göre değişirdi. umarım iyileşirsiniz.
IP
karamel
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 29-Aralık-2011
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı karamel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralık-2011 Saat 10:20
selam, kbb doktorum kokunun bademciklerdeki magmadan kaynaklandıgını bademciklerimi alırsa gececeğini söyledi... sizinki de aynı tanımıydı?
IP
daraldım
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2012
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı daraldım Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ocak-2012 Saat 16:34
merhaba mağdur...çok şükürki iyileşmişsiniz,inşallah en yakın zamanda bizde aynı neticeyi elde ederiz.
şikayetleriniz benimle aynı,yalnız özellikle sabahları uykudan kalktığımda o kötü kokuyu daha fazla hissediyorum.bir de yutkunurken koku tam belirginleşiyor,daha iyi fark ediyorum.nişanlıyım ve 3 hafta sonra düğünüm var,bu durumu inanılmaz derecede kafama takıyorum,yemeden içmeden kesildim.zayıfladım,durumu nişanlıma aileme anlatamıyorum.evlilikten sonra boşanma sebebi olabilir diye iyice stres yaptım.nişanlılığın tadını bile alamadım.o kadar zor durumdayımki.bol bol dua ediyorum,birbirimize dua edelim ve deneyimlerimizi burada paylaşalımki faydası dokunsun.mağdur cevabınızı bekliyceğm :)
IP
mağdur
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı mağdur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ocak-2012 Saat 21:12
Öncelikle geçmiş olsun. Sabahları koku artıyordu fakat yutkunduğumda koku hissettiğimi hatırlamıyorum. Ama ilk mesajımda belirtmiştim, gözden kaçıranlar olabilir tekrar edeyim. Sağa sola ani boynumu çevirdiğimde bazen koku geliyordu. Her zaman değil bazen.
IP
daraldım
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03-Ocak-2012
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4
Alıntı daraldım Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ocak-2012 Saat 18:16
teşekkür ederim.midem için dahiliyeye gittim,kokunun olablmesi için midedeki yemeklerin yemek borusuna geri gelmesi gerekiyormuş.bunun için film çektirdim.ve reflü(midedeki besinlerin yemek borusuna kaçması) yokmuş.ben deki sadece mide iltihaplanmasıymış.doktor büyük ihtimalle yemek borunda bakteriler ürüyor ve koku yapıyor,bunun için yemeklerden sonra bir bardak suya bir kaşık sirke karıştırıp içersen koku gider dedi.deniycğm bakalım faydası olcak mı!ben yutkunduğumda kokuyu fena alıyorum.yemeklerden hemen sonra koku başlıyor.nasıl bişeydir bu anlamadım gitti...
IP
mağdur
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı mağdur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2012 Saat 20:42
@karamel: Geçmiş olsun. Evet benimki de aynı tanıydı. bademcikteki magmadan kaynaklanıyordu.
IP
karamel
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı karamel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ocak-2012 Saat 09:29
benim gittiğim KBB dr bademcikleri alırsak sorun kalmıcak demişti ama bir dr daha danısmak istedim cuma günü randevu aldım cok ünlü bi dr muş, eger o da aynı seyi söyelrse bademcık ameliyatı olup kokudan kurtulucam hayırlısınla... gelişmeleri paylasıcam sizinle!
IP
quiet
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı quiet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2012 Saat 13:40
yani umudunuzu kırmak istemem ama sorun gerçekten bademciklerse bademcikleri aldırmak çözüm olur bende o bademciklerde oluşan beyazımsı taşlardan vardı onları kendi çabalarımla temizlediğimde koku gerçekten kayboluyordu ben de dedim ki demek ki sorun bademcikler ancak bademcikleri aldırdım ve ağız kokusu hala devm ediyo anlıcağınız bademciklerden kaynaklandığına gerçekten emin olun yani bikaç doktora danışın karamel arkadaş gibi
IP
rasitcalik
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 31-Temmuz-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 16
Alıntı rasitcalik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ağustos-2012 Saat 14:57
bademciklerden kaynaklanan sorunlardan sonra gecmiyorsa benim durumun benzeri ile karsi karsiya olabilirsiniz. orta kulak iltihabindan kaynaklanan agiz kokusu sorunu yasamami anlamam 20 sene gibi bir zamanimi aldi. ilgili alakali doktorlarimiza mutesekkirim! agir bir agiz kokusu sorununuz var ise, dis curukleriden kaynaklanmadigindan emin iseniz, agiz hijyeninizi en hassas sekilde uyguladiginiz halde neticeye ulasamiyirsaniz; bendeki gibi ortak kulak iltihabinin agzina koku doldurmasi sorunu yasiyor olabilirsiniz. eger kulak ile ilgili bir sorun yasamiyorsaniz, vucudunuzun herhangi bir yerinde iltihaplanma olabilir. sinusleriniz gibi mesela... bagisrak mantari olabilir, karaciger olabilir, refli olabilir, helicobakter pylor olabilir. ben tum tetkikleri yaptirdim sonuc alamadim. gecen yil endeskopi yapildi ve helipak kullandim. yogun antibiyotik kullandigim icin iyilesme oldu. sonra tekrar etti. su an anliyorum ki; mide icin kullandigim antibiyotik kulagimdaki iltihabida azaltti ve ben mide tedavimden sonuc aldigimi sandim. kulagima giren su iltihabi arttirinca agiz kokusu tekrar ett ve ben mide tedavimin ise yaramadigini sandim. su an kulagim iyi, midem iyi ve agiz kokum neredeyse bitmek uzere. 7 gunluk kulak damlasi kullaniyorum. dilimdeki sari tabaka bitmek uzere, agzimdaki koku nerdeyse yok gibi. onumuzdeki ay kulak ameliyati olucam. sorusu olan yazabilir.

Düzenleyen aydinmur - 06-Eylül-2012 Saat 21:43
IP
bulut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03-Eylül-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı bulut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2012 Saat 21:33
ACI deviasyon ameliyatı oldum dedin sadece deaisyonmu oldun ? yanında konkalarıda küçülttünmü ?
IP
bogac
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı bogac Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Eylül-2012 Saat 07:39
Yazdıklarınız çok faydalı olmuş, emeğinize sağlık; benimde bademciklerim delik en kısa zamanda aldırıcam. Koku insanın bütün sosyal hayatını etkiliyor.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2012 Saat 19:29
""...Kendi odamda koku vardı. Dışarı çıkıp geldiğimde kokuyu çok rahat hissediyordum. Havasızlık değil, rahatsız edici sülfür kökenli kötü bir koku. İnsanlar odama girdiklerinde (ben yarım saat önce havalandırmış olduğumda bile) kibarlıklarından burası havasız olmuş deyip pencere açmaya yöneliyorlardı. Koku birikiyordu...""

İşte benimle aynı sorunu yaşayan kişi.Hele şu pencere açılması olayı, elim ayağım boşalıyor utançtan vallaha. Ben ağız kokususnun bu kadar ağır olacağına inanmıyordum ama bu mesajı da gördükten sonra sorunun ağız kokusundan geldiğine iyice inanmaya başladım. Olmasa da ağız kokusundan kurtulmuş olurum inşallah.

Mağdur nickli arkadaş mesajın devamı okunmuyor nasıl kurtuldun sorundan acaba?
IP
sibel
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı sibel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2012 Saat 15:20
@mağdur tamamen kurtuldun mu bu sorundan merak ediyorum.
IP
edward
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18-Şubat-2013
Konum: Aksaray
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı edward Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Şubat-2013 Saat 06:55
meraba öncelikle geçmis olsun size.bende ayny sorunu yasyyorum ama sizin gibi sansly degylym cevremde bu kadar duyarly ve kybar ynsanlar yok.bademcyk amelyyaty oldum 3 hafta gecty ve halen agzymda kaynayan byr sey varmys gyby byr sycaklyk var ve gytmyyorum pskolojy denen bysy kalmady bende..di?çiye gyttym 2 kere tartar temyzlettym(enaz 5 dy?çiye gyttym) agarma dolgu yaptyrdym.myde yçyn gyttym sorun yok dedy.ve en son bademcyk amelyyaty oldum ama halen ayny lutfen byr cözum soyleyyn gercekten kötuyum.yardymynyzy beklyyorum...
IP
magdur
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 24-Şubat-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı magdur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Şubat-2013 Saat 08:08
Uzun süredir bakamyyordum foruma, öncelikle herkese geçmi? olsun. Birkaç arkada? koku durumunu sormu?, durumu güncelleyeyim, kimsenin aklynda soru i?areti kalmasyn: Bademcik ameliyaty olmadan önceki o yo?un sülfürümsü kokuyu kesinlikle almyyorum. Odam dy?ary çykyp tekrar içeri girdi?imde burnuma kötü kokmuyor. Di?lerimi ve dilimi fyrçaladyktan sonra koku kalmyyor. Yani artyk o koku yok. Lakin bu yazdan beri stres kaynakly reflü oldu. Zaman zaman iyile?iyor zaman zaman kötüle?iyor. Kötüle?ti?i zamanlar koku oluyor ama ?öyle söyleyeyim reflü'den gelen koku geçen kokunun yanynda çok hafif ve basit kalyyor. Zaten yediklerinize dikkat edince de geçiyor.
@adanaly: geçmi? olsun. benim sorun bademciklerdeydi, ameliyatla alyndy.
IP
nurka
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 24-Ekim-2012
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 68
Alıntı nurka Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Şubat-2013 Saat 13:16
s.a arkada?lar benimde sorunumun bademciklerden oldu?u artyk yüzde 80 belli oldu 1 ay'a kalmaz ameliyat olucam.

lokal anestezi dü?ünüyorum.Ameliyat olanlara bi kaç soru sorayym benm için önemli.

ameliyat'dan sonra a?ry çok oluyor mu ve ne kadar sürede geçiyor, ve de bademcikleri alyndy?yndan sonraki ya?am tarzy de?i?iyor mu.

cevaplar için ?imdiden te?ekkür ederim allaha emanet...
IP
evian
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27-Aralık-2011
Konum: Ağrı
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
Alıntı evian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2013 Saat 03:52
hiç bir agri veya sikinti yok ama sadece likid seyler yiyorsun dort bes gun ben bir hafta yogurt dondurma ve komposto yedim :))) birde cok sicak corba falan yemiyceksin
IP
hakan44
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 20-Ocak-2013
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 30
Alıntı hakan44 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2013 Saat 04:51
Toplamda 2 hafta sikintili biraz kan ve nefes kokusu olur bundan dolayi korkma acaba gecmedimi diye 2 hafta sonra yara sahasi tumuyle iyilesip doku kendini tamaiyle toparladiktan sonra kokinun gidip gitmedigini degerlendir


IP
deniz
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01-Nisan-2013
Konum: Ystanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı deniz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2013 Saat 01:58
Merhaba,
benzer bir problemi bende yasiyorum, en son care yirmilik disleri de aldiracagim bu hafta. Ama yazinizda ki bademcik olayyna cok sasirdim, KBB ye gidecegim. CVok tesekkurler, umarym bende de oyle bir sey vardyr da iyilesirim.
saygylar
IP
vandetta
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Nisan-2013
Konum: Ystanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı vandetta Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2013 Saat 04:01
Öncelikle herkese geçmi? olsun.MA?DUR karde?im sana bi sorum olacak.?imdi senin dedi?in üzere beyaz bir parça vs gibi bir?ey hiç gelmedi yada bo?azymda görmedim.a?yz kokum nasyl bir?eyse dilimden geliyormu? gibi hissediyorum bademciklerimden sykyntym varmy yokmu anlyyamadym tam olarak senin tecrübene dayanarak söyle bir sorum olacak benim bo?azym sanki dolmu? gibi hissediyorum yutkunurken biraz zorlanyyorum tükürük bo?azyma dolmu? gibi bir his buna benzer bir?ey ya?adyn my herhangi bir ?i?me olmady ama dilimin üstünde bazen beyaz bezen ise kahverengi gibi bir tabaka olu?uyor bunun nedeni bademcik olabilirmi lütfen yardymcy olun bu konuda in?allah bademcikden gelen bir durumdur hemen dü?ünmeden aldyryca?ym bunaldym artyk..
IP
sifa
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 03-Nisan-2013
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 255
Alıntı sifa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2013 Saat 03:25
E?er bo?azynyza bir ?ey takylmy? hissi varsa, dolmu? gibi hissediyorsanyz, yutkunurken zorlanyyorsanyz hele bir de geniz akyntynyz varsa kuvvetle muhtemel faranjittir. Ayryca dilinizde ki beyaz-kahverengi tabakadan bademcik sonucuna varamayyz direkt. Çünkü hepimizin dilin de sary- beyaz de?i?en renklerde bir tabaka var ama muhtemelen hepimizin sorununun kayna?y farkly. Siz öncelikle kbb a gidip bademciklerinize baktyryn. Girintili çykyntyly ise bademcikleriniz de gyda arty?y birikiyor olabilir. Ki BU DA direkt a?yz kokusu nedenidir.
IP
xdemirleydi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2013
Konum: Eskişehir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Alıntı xdemirleydi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2013 Saat 00:55
cogu hastalığın teşhisi dilden yapılırmış öyle okumuşdum
IP
muammer
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 05-Aralık-2013
Konum: Rize
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı muammer Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2013 Saat 22:17
Merhabalar çilekeş dostlar.. :) öyle garip bir sorun ki; paydaslarimiz ortak. Cekiniyoruz, aciklayamiyoruz. Hepimiz yillarca ayni sorunla yasiyor ve ayni geri çekilme olaylarini yasiyoruz.. Farkimiz sadece mekanlarimiz ve mealegimiz. Ben tiyatro sanatcisiyim ve bu sorun beni sahnedeyken ozguvensiz hale getirebiliyordu. Her zaman değil. Kimi zamanlarda. Hastalık basit ama ülkede hala teşhisin nereden kaynaklandigini belirlenmesi zor. Disciye git, dalihiye git. KBB te git. Kime gidersen git net bilgilerle karşılasa motora un. Ülkemizde sadece Cerrahpaşa hasta. Bir cihaz var. Ona uflediginizde sorunun nereden kaynaklandigini bulguluyormus. Bendeki sorun bademciklerin delikli yapiya sahip imiş.. Ve burnunda kemik eğriliği. Yemek kalintilari bademcikteki deliklerde kaliyor ve burun kemiği yanligi solayisiyla agizdan nefes alip verilmesi sonucunda kalintilarib kuruyup bakteri oluşturması imiş.. 5gun sonra bademcik ameliyati olacagim. O an bayiltiliyor olsam bile korkuyorum. Suanlik tek endisem bu. Umarim ameliyattan sonra bu lanet virusten kurtulabilirim ve siz çilekeş dosylarimda bu lanetten kurtulabilir si biz.. Korkularimi yenebilmek için bana iyi dileklerinizi gönderin. Hepinize selam olsun..
IP
anamuur
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Kasım-2013
Konum: Mersin
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı anamuur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralık-2013 Saat 19:15
iki yil once bende bademciklerimi aldirdim koku devam ediyo ama aldirmadan once bademciklerimden kucuk nohut buyuklugunde beyaz magma denilen seyler geliyodu ve diski gibi kokuyodu. agiz kokum gcmedi ama en.azindan siddeti azaldi yani o magmalar varken kokuyu bende hissediyodum ama simdi o koku yok en azindan
IP
esratc34
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Haziran-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
Alıntı esratc34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2014 Saat 10:06
merhabalar benimde gırtlağımdan küçük yemek artıkları çıkıyo ve gerçekten benim sosyal hayatımı mahvetti . sorum şu en başta bu konuda sıkıntı çeken ve bademciklerini aldırıp kurtulan arkadaş hangi hastaneye gitmiş acaba?
IP
effect
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2012
Konum: Denizli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 299
Alıntı effect Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2014 Saat 17:56
Orjinalini yazan: muammer

Merhabalar çilekeş dostlar.. :) öyle garip bir sorun ki; paydaslarimiz ortak. Cekiniyoruz, aciklayamiyoruz. Hepimiz yillarca ayni sorunla yasiyor ve ayni geri çekilme olaylarini yasiyoruz.. Farkimiz sadece mekanlarimiz ve mealegimiz. Ben tiyatro sanatcisiyim ve bu sorun beni sahnedeyken ozguvensiz hale getirebiliyordu. Her zaman değil. Kimi zamanlarda. Hastalık basit ama ülkede hala teşhisin nereden kaynaklandigini belirlenmesi zor. Disciye git, dalihiye git. KBB te git. Kime gidersen git net bilgilerle karşılasa motora un. Ülkemizde sadece Cerrahpaşa hasta. Bir cihaz var. Ona uflediginizde sorunun nereden kaynaklandigini bulguluyormus. Bendeki sorun bademciklerin delikli yapiya sahip imiş.. Ve burnunda kemik eğriliği. Yemek kalintilari bademcikteki deliklerde kaliyor ve burun kemiği yanligi solayisiyla agizdan nefes alip verilmesi sonucunda kalintilarib kuruyup bakteri oluşturması imiş.. 5gun sonra bademcik ameliyati olacagim. O an bayiltiliyor olsam bile korkuyorum. Suanlik tek endisem bu. Umarim ameliyattan sonra bu lanet virusten kurtulabilirim ve siz çilekeş dosylarimda bu lanetten kurtulabilir si biz.. Korkularimi yenebilmek için bana iyi dileklerinizi gönderin. Hepinize selam olsun..


Muammer merhaba

Geçmiş olsun, inşallah güzel sonuçlar almışsındır.
Bende de durum aynı idi. Bademcik aldırdım, kemik eğriliği ameliyatı olmadığım için sorun bitmedi.
IP
muco123
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Temmuz-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
Alıntı muco123 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Temmuz-2014 Saat 20:57
Allaha çok dua ettim geçmesi için ama olmadı geçmiyo arkadaş dünyada bitek bende var sanki birinnin yanından geçsem otobüse binsem işde birinin yanına gitsem uff yada oksurup gidiyolar bukadar baskıya kim dayanır ağızım nokdan beter kokuyo intaharmı etsem napsam dişçi iç hastalıkları fayda etmedi son çare bi kbb gitçem oda fayda etmedi ... Allah herkese sabır ihsan eylesin böyle yaşanılmaz gerçekten olu bukadar kötü kokmaz
IP
Teşekürler
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 14-Aralık-2014
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
Alıntı Teşekürler Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2014 Saat 02:14
Magdur 3 yıldır :( sana sonsuz teşekürler . tamamen iyileştim minnettarım umarım iyileşirsiniz . Bademciklerimde bi problem yoktu ama arkasında yemek artıgı birakiyormus . Teşekürler sırf senin icin actim üyelik
IP
ismimnefarkeder
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10-Eylül-2014
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 142
Alıntı ismimnefarkeder Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Aralık-2014 Saat 15:12
tessekkürler bademcik ameliyatı oldun ve tamamen iyileştin mi?
IP
leylak
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Şubat-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı leylak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Şubat-2015 Saat 22:21
arkadslar ben 22 sene agız kokusu cektim.pek cok doktora gittim.gastro,kbb,dahiliye,genel cerrahi,diş hekimi...ancak kimse ciddiye bile almadıherkes mide koruyucu yazdı yolladı.2 ay önce bir diş hekimi flagly,rovamycine,tanflax yazdı 14 gun kullandım.2aydır koku yok.lütfen umudunuzu kaybetmeyin
leylak
IP
bad-ı saba
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ağustos-2014
Konum: İzmir
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 67
Alıntı bad-ı saba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Şubat-2015 Saat 10:51
Sevgili leylak, bu bahsettiğiniz ilaçlardan iki tanesi antibiyotik galiba. Biri de gargara ya da sprey formunda bir ilaç. Antibiyotiklerin ikisini de aynı anda mı kullandınız?
IP
bir hayalim var
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14-Ekim-2013
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 231
Alıntı bir hayalim var Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Şubat-2015 Saat 18:14
Leylak, umarız gerçekten bu beladan tamamıyle kurtulmuşsundur.
Kendinden biraz daha bahsedebilir misin?
Belki senin geçmişinle aynı sorunları yaşayan arkadaşlarımız mevcuttur.
Kendin hakkında vereceğin bilgilerle belki onlara da umut ışığı olabilirsin.

şu sorulara cevap verebilir misin lütfen?

- tam olarak ne zamandan beridir bu dertten muzdaripdin?

- ortalama kaç yaşlarındayken bunu farkedebildin?

- şimdiye kadar hiç ameliyat oldun mu? (hangi ameliyatlar?)

- şimdiye kadar hangi hastahane branşlara gittin? olduğun operasyonlar var mı? (endoskopi,kolonoskopi,filmler, testler...)

- şimdiye kadar somut olarak ne tür rahatsızlıkların oldu? ( diş ve dişeti rahatsızlıkların, geniz akıntısı,
sinüzit,faranjit,gastrit,helicobakteri,reflü,diğer mide rahatsızlıkların,bademcik taşları veya bağırsakla ilgili rahatsızlıkların vb.)

- şimdiye kadar fayda görüp veya göremediğin bitkisel şeyler veya ilaçlar ? ( Burda vereceğin tavsiyeler sadece bilgi içindir )

- bu iyileştim dediğin ilaçları tam olarak ne zaman kullandın? Bunları bırakalı ne kadar süre oldu?

Benim aklıma gelen sorular bunlar. Senin de önemli bulduğun bilgi veya tavsiyelerin varsa ekleyebilirsin.

son olarak iyileştiğim dediğin ilaçlara internetten "ne tür ilaçlardır?" diye
bakıldığında arkadaşların da dediği gibi ağırlıklı olarak diş ve dişeti ağrısı ve iltihapı için
kullanılan antibiyotik ilaçlar olduğu görülüyor. Veya mide ve bağırsak enfeksiyonları için de kullanılabiliyor(flagly)
Bu bilgilere ve bu ilaçları bir diş hekiminin yazmış olduğuna bakarak bu soruna(ağız kokusu)
neden olabilecek asıl rahatsızlığın "diş veya dişeti" idi diyebilir miyiz?

En son olarak kendim için de bir soru sorayım;)
Sende dil pası mevcutmuydu? şayet varsa bu ilaçlarla nasıl bir durum gözlemledin acaba?

Bir de bu ilaçlar antibiyotik oldukları için etkisini tam manasıyla gördüğünü düşünüyor musun?
(malum burdaki çoğu kişi antibiyotik tedavisinden belli bir süre sonra ne yazık ki tekrar eski haline döndük diye yazdı/yazdım)

Biliyorum çok soru sordum. Bu sıkıntıyı çeken biri olarak burdaki insanlar için lütfen bunları cevaplayabilir misin?


ÇareSiZseniz ! Çare SiZsiniz !!
IP
leylak
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Şubat-2015
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı leylak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Şubat-2015 Saat 21:23
arkadaşlar ben ilkokula giderken geniz eti amaliyatı olmuştum ancak o dönemlerde koku falan yotu.ortaokul son sınıfa başlayacağım yaz koku başladı.aynı zamanda ergenliğe adım attığım yıl ve hiç gitmedi koku.lise üniversite iş hayatı.çok doktor dolaştım bir o bölüme bir bu bölüme.bana hep kokunun endozkopi(3 kez yaptırdım farklı zamanlarda farklı hastanelerde)sonuçlarına göre mide kapağı pilor gevşekliği dediler.bu koku benim dışkımdada vardı.evet sorun midede dedi pek çok doktor.tabi gayta tahlılleri falan yapıldı hep sorun mide denildi.tabi diş hekimlerinede gittim hep diş taşı temizlediler varsa kanal tedavisi yaptılar.ama dişlerle ilgili sıkıntın yok denildi bu yaşıma kadar.doğru fırçala dilini fırçala birşey kalmaz dediler ama be günden güne eridim bittim özgüven zaten yerlerde kimsenin yanına yaklaşamayan zavallı ezik bir tip oldum hayatım boyunca.hatta hatıra daefterime sınıf arkadaşlarımdan biri temiz kokulu yıllar dilerim yazmış.ben çok zor günlerden geçtim.neyse şimdiye kadar genelde mide rahatsızlığı çektim.bir keresinde kan tahlilimde helikobakter çıktı.doktorun biri bundan dedi helikobakter verdi kullanırken gecmişti ama ilaçları kestiğim anda geri geldi.farenjitim var.sıksık boğaz iltihaplanması yaşarım.kbb yede durumu anlattım.şeker testi boğaz kültürü testi yaptı tomografi çekildi.sadece sinüslerde kist var dedi o da koku yapmaz dedi.dahiliye gastro bölümleri reflü gastrit var dediler.bütün mide koruyucuları 10 senedir kullandım artık görsem midem kalkıyor.hiçbirşey geçirmedi.dilim hep paslı hep tükürüğüm sarıydı.diş ipi kullandığımda ipin kokusuna dayanamazdım.ancak diş hekimleri birşey yok derlerdi.neyse ben sonunda mide kapakçıgı amaliyatı olmaya karar verdim ancak ameliyattan önce son bir kez şansımı denemek istedim bir diş hekimine gittim o bana bu ilaçları yazdı.evet hepsini beraber kullandım.2 ay oldu koku geri gelmedi.dilimdeki pas tam olarak geçmedi ama koku yok
leylak
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu