|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09-Aralik-2011 Saat 18:52 |
|
murat hoca;
dislerimde bazi agrilar var anemnezim dogrultusunda yüzeysel de olsa yardimci olurmusunuz: bir dis hem sogukta hem sicakta hemde tatlida agriyor süphelendigim dis dolgulu arkasindaki diste leke bile yok müdehalesiz bir dis,him birde durup dururken agriyip geçiyor acaba bir disten mi bu kadar sorun olur yoksa iki diste de mi problem var 2)bir disim ise buda sifir müdehalesiz ve leke si bile olmayan bir dis her seferinde degil bazen üzerine basinca bazen sicakta bazaen dilimle ittigimde bazen diyorum çnkü saydigim bu 3 etken her defasinda sikayet vermiyo 10/3 diyelim burda ne gibi bir durum var acaba.(bu arada rötgenim var ama gönderebiliyormuyuz belk daha net olurdu durum...
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Röntgen yollayiniz. ALINTI dügmesine basin, üstte resim yükle dügmeis bulacaksiniz.
Önce sunlari sorayim: 10/3 nedir? 2) nedir? |
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
10/3(yani günde 10 perküsyonda üç duyarlilik veya sogukta diyelimm gibi
2) (iki de yani ikinci sorum olarak iki yazdim bir deger ifade etmiyor yani ilgilendiginiz için tesekkürler...röntgenide simdi yolluyorum...:
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam genel olarakta soru disinda agiz ne durumda:)
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Peki röntgendeki hangi dis(ler)inizdem bahsediyorsunuz?
10 perküsyon (üzerine vurma hareketi) ile 3 tanesinde duyarlilik degerli-anlamli-faydali-sonuca götüren bir ip ucu degildir. Duyariligin dikey-yatay yönde oldugu veya az mi çok mu oldugu degerli bilgidir
10 soguk uygulamasinin 3 tanesinde agri duyuyor olmaniz da bilmeyi arzu ettigimiz bilgilderden degildir. Soguk agrisinin hep ayni disten mi geldigi, konforunuzu bozup bozmadigini, agrinin baiz gibi atip atmadigi ve ne kadar (kaç dakika) devam ettigini bilmek isteriz. Türkçeyi temiz kullanirsaniz daha fazla yardimci olabilirim.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
peki hocam;genel olarak;16 ve 17 nolu dislerin ordan tam diyemiyorum çünkü Yayilan-soguk-sicak-durup dururken bir agri hissediyorum burda nabiz atimli agri gibi bir sikayetim yok (simdilik)16 ve 17 dikey perküsyonda zayif agri
31 bir nolu disimde sadece dikey perküsyonda ve sogukta birde elimle sagdan soldan kontrol amaçli itince sanki anestezisiz sinirleri bosaltilmaya çalisilan bir ürpertici agri ama durup dururken agri yok nabizda yok etkene yönelik dokunmada ve sogukta 33 ve 35 te dikeyde zayif sicakta zayif nadir olarak durup dururken saniyelik agrilar oluyor..durum böyle murat hocam sonuç nedir:)? yine affiniza siginarak söylüyorum 46(ilaç taskinligi var oda eriyorr:)= nin disindaki kanal tedavili dislerin pek te muntazim oldugu söylenemezzz Devlette yaptirmistim. bu arada 44 kanalli bu röntgeni ondan önce çektirmistim |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Sag üstten yirmi yas disi çikariyorsunuz. Eger dis hekiminiz klinik muayenede 16-17 perküsyon duyarliligini açiklayacak bir problem göremiyorsa muhtemelen 20 yas disi çikariyor olmanizdan meydana geliyor olabilir.
31in ucu kirik. Bir yere çarpmis olabilirsiniz. Vital degilse dis hekiminiz kanal tedavisi yapmak isteyebilir.
Çekilen 36 'nin kök ucundan bir parça içeride kalmis gibi görünüyor. burnunuz tikali kapali görünüyor. 46'da basarili bir kanal tedaviniz var, 45'te ya çürük veya kompozit dolgu görünüyor, 26 her an sorun çikarmaya hazir görünüyor. Son karar dis hekiminize aittir. Bu söylediklerim fikir vermek içindir.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam bilgilendirdiginiz için tesekkürler.son olarak su kök ucunda görünen siyah gölge görünümünden seyler her zaman bir lezyon-iltihabin vaya kanal tedaviye etken bir durummudur hocam benim röntgenim de de alt çene de oldugu gibi.
evet hocam burnum da da sorun var:(bt sonucumda çikti kemik sola egik buna bagli iki sorun spur formasyonu konkada büyüme doktor ameliyat ol diyor zaman ve doktor bulabildigim en kisa sürede septum deviasyon ameliyati olcam.. Bu arad sizin fikriniz(DR.MURAT AYDIN)Benim nazarimda teshistir.Muhtemelen sizin isminiz de kalmayan uzmanliginizi bilmeyen azdir.tekrar tesekkürler Dikkate alicam.
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Estagfurlah.
Gösterdiginiz (panoramik) röntgenlerin 3 özelligi vardir:
1- Görüntü boyutlari gerçek dis boyutlarindan farklidir. Orada gördügünüz disin boyu aslinda o kadar degildir.
2- Anlamsiz kemik bosluklari (siyah gölge) veya anlamsiz kondanse bölgeler (beyaz odaklar) gösterir. Bunun sebebi arkada hava yolu veya hyoid kemigin veya omurlarin görüntü çakismalaridir. Aslinda kemikte böyle odaklar bulunmuyor olabilir. Aldatici olabilir.
3- kesici disler bölgesi, orta çizgi üzerinde röntgene çikmayan kör bir alan vardir. 11,21,31,41 civarindaki görüntülere güvenilmez.
Panoramik röntgene bakarak baglayici kararlar alinacaksa periapikal röntgen ile görüntü dogrulamasi yapilmalidir.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam bir sey diyecegim;26 nolu disim için her an sorun yaratabilir demistiniz ya ufak ufak sorunlar var.merak ettigim önceki gönderdigim film de röngende nasil bir anomali bir durum gözüküyor hocam abana rahatsizlik edebilecek sekilde brde kanal tedevisi olmadan önceki hali var disimin alta eklemye çalisacagaim görüntüde teshis nedir hocam.yardimci olursaniz sevinirim o tarafta bu disime ihtiyacim var:) yirmilik çikmadi,27 hiç yok eksik belki pek görülmemis ama .. ![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Hem önceki hem simdi yolladiginiz röntgenlerde sizin bu disinize kanal tedavisi yapilmadigini görüyorum. Kanal tedavisi yapilmis dis önce yolladiginiz panoramik röntgendeki 46 numarali disin görüntüsü seklinde görünür. Yani köklerinin içinde parlak beyaz çubuklar görünür.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
malesef ki sorun burda hocam muhtemelen bu kanal tedevisini herkez tam yapamiyor .çünkü kanal tedavi olmasina ragmen röngende çok ciliz gözüküyor hatta belli bile olmuyorlar.Yani bu disime o zaman söyle diyeyim kanal tedavisi yapmaya çalismislar.peki simdi ne yapmaliyim hocam nasil bir durum arz ediyor beklemek daha mi durumu zorlastirir yoksa dogri yol ne olali.sökme konusunda bi bilgim yok...yani endodomtist sartmi nasil söküyorlar özel bir alet veya ilaç mi bilmiyorum tesekkürler..(bu arada son gönderdigim kanal tedavi olmadan önceki hali ama malesek ki sizin de dediginiz gi kanal tedavi sonraindaki görünü mü arasinda pek de bi fark yok:((
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Bu disten gelen sikayetleriniz zayif ise ve konforunuzu bozmuyorsa, unutun böyle birakin kalsin. Hayir uzmanlik gerekmez, her dis hekimi söker.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
lezyon ile kist arasinda ne gibi bir far vardir.ve olusumlari aynimidir.nasil bit tanim vermeliyiz acaba.
yani iltihabin ilerlemis hali falan mi yoksa olusumunu nasil anlatmaliyiz... iyi çalismalar..
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Normal disina çikan her türlü, yara, ezik, kirik, kist, iltihabin genel ismi "lezyon" dur.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam birkaç sorum olucak yardimci olursaniz seviniriz..
diste kemik erimei nasil bir durumdur ne yapilmasi lazim önlem olarak yapilacak veya calsiyum vsbir seyler var mi ileride sallanma yüzünden saglam dislerimi kayb etmek isteme ön iki disimde varmis benim.. birde diste fissür tam anlamadim internette bakiyorum dis etinde olusan sis ve benzeri seyler gösteriyorlar.. benim 47 numarali disimde disimin arti seklinde siyay dis tasi degil bir sikayetim de yok muhtemelen çürüktür dedim veya baslangici ama doktor o füstil dir dedi ama analmadim aydinlatirmisiniz..yani ben siyahlarinda çürük oldugunu bilirdim çürük sütlü kahve renginde oluyormuss o zman süphelen dedi .açiikçasi biraz güven problemi yasadim en iyisi isin ehline sorayim dedim .Tesekkürler...
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dis eti iltihabi artarsa disi tutan kemik erir. Bu durumda dis sallanmaya baslar, tedavisi pek zor ve zayiftir. ÇOK temiz tutulursa artmasi durur. (iyilesir demedim, ilerlemesi durur dedim)
Dis kökü veya çevresindeki iltihap sivisi kemik içinde birikir ve kendisine çikacak bir delik arar. En ince buldugu noktadan eti deler ve disari akar. Yanardag püskürmesi yapan krater gibi düsünün. Volkan agzi gibi olusan dis eti deligine fistül simi verilir. Tedavisi infeksiyon odaginin bulunup iltihabin giderilmesi ile olur.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
iyi çalismalar; iki sorum olucakti 34 nolu disimin eti hizasinda igne ucu büyüklügünde sivilce tarzi bir sey var bazende kendiliiden vurup geçen dis çene agrisi karisimi bir sey var;acaba hem sikayetlrim hemde röngenim dogrultusunda ne gibi bir durum var.
birde 45 nolu disimin üstüne basinca agriyor ve aksam agrisi çok oluyor bzen de hafif kisa nabiz gibi agrilar oluyor yardimci olursaniz seviniriz..(dislerimi karistirma olanagida olabilir zamaniniz olursa röntgeni mede göz atabilirmisiniz belki sikayelerim dogrultusunda bir deger ifade eder.TESEKKÜRLER..
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Röntgende tarif ettiginiz bölgeyi net olarak inceleyemiyorum ama tarifiniz kronik apseye benziyor. Kesin bir sey söylemek istemem.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam tekrar rahatsiz ediyorum bugün doktora gittim muayene etti filme bakti oda kroniklesmis dedi ama su anda disimin altinda hizasinda belkide igneyi yaptigi yerde ceviz büyüklügünde morarma olusytu bu benim ilk yaptirdigim tedavi veya ilk yaptidigim kanal tedevi hiç dedgil aca ba neden olmus olabilir niye oldu dersiniz yanitlarsaniz seviniriz..
birde tedavi esnasinda bugün ilk seansi disimin içine koulan seyü merak ettim airatorun ucunu biraz daha büyük uç küçük orta boy ilaç sisesi gibi airatorun ucunu degdirsi yogurt gibi kivami beyaz birsey 10 saniye falan disimin içine uyuladi acaba neydi o hocam tesekkürler iyi çalismalar diliyorum..
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
igne yapildi ve ignenin battigi delikte morluk var ise hiç üzerinde durmayin, mukoza altina kanama olmus demektpr, fevkalade önemsiz bir durumdur, bir kaç gün içinde kaybolur.
Fakat bu morluk ceviz büyüklügünde olamaz. Siz ceviz büyüklügünde morarma dediniz. 2 ihtimal var. Ya morarma degil veya ceviz büyüklügünde degil.
Muhtemelen kalsiyum hidroksit.:-)
-M
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
tesekkür ediyorum evet bu sabah baktim geçmis agrilarimda geçti :)cevap -yönlendirme ve yardimlariniz için ayrica tesekkür ediyorum iyi çalismalar Hocam.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam; röngende de örüldügü gibi 44 nolu disime 3 ay önce kanal tedavi oldu bu son bir haftaya kadar sikinti yoktu kendiliginden gelen giden hafif sizi seklinde agrilar gelip gidiyor.dis eti hizasinda igne ucu büyüklügünde sivilce tarzi herhalde fistül deniyo bir ey vardi o bölgeninde hafifde olsa dis eti rengi degismisti belki daha erken mi bilmiyorum ama disardan çeneme o bölgeye dokundugumda agri hissederdim o geçmedi-patlatip temizledigi fistül küçük oda öyle duruyo oda geçmedi-dis eti rengindeki o bölge de de iyilesme olmadi acaba bunlar normal mi ne yapmam lazim beklemelimiyim röngende anomali bir durum görünüyormu 44 te.
birde bunlara ilaveten sanki yine o hizada o disin hizasindaki eski fistül yerinin 1 cm üstünde ayni seyden çikti gibi acaba disim iyilesiyormu yoksa birseyler mi yolunda gitmiyor durum nedir ?hocam..yardimci olursaniz seviniriz ..tesekkürler iyi çalismalar...
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
![]() Yolladiginiz resmin üzerinde biraz aydinlik-kontrast düzeltmeleri yaptim.
Fistül'ü normal karsilamayiniz. Iltihabin disari aktigi delige fistül adi verilir. Her durumda bir hatalik ifadesidir. Sanki 4 ten degil 6 numarali disin kökünden geliyor gibi duruyor. Fistülün deliginden içeri 15 numara kon güta sokulup röntgen çekilmesi gerekir. Iltihabin adresini elinizle komys gibi bulursunuz. |
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Oynamis derken neyi kast ediyorsunuz?
Dis oynamis derken neyi anlamaliyim?
Röntende gördügüm her seyi söyleyip sizi gereksiz panikelemek istemem. Siz bana yardimci olabilecegim belirli bir dis probleminiz varsa sorunuz. Ayrica röntgende görsel olarak pek bir sey görünmüyor.
|
||
![]() |
||
nisa
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
yani söyleki üst ön dislerle alt ön disler diger röngenimdeki gibi degiller digerleride kapanis durumunda birbirlerine gelen hizalari bozulmus üstekileri gözle görebiliyorum disime baktigimda yirmilikten dolayo köpek dis ve önündeki öne dogru çikti .Ama altta belki milimlikmi bilmiyorrum baktigimda gözle görülür bir siikisma göremedim ama diger 3 ay önceki röntgenimdeki alt dislerin durumu ile simdikinin arasinda fark gibi bilemiyorum anotamik açisindan nasil bir durum bu disler sürekli oynar haldelermi sebep olsun olmasin .bilemedigim için soruyorum tesekkürler.belirli bir dis problemi varama çok da rahatsiz etmiyo ama durum nedir bilemiyorum 45 üstüne basinca bazen agrir bazende kendigilinden vurup geçen inatçi agrisi olur.birde 34 ten bazen nabiz atar gibi veya nadiren çok sert bir sey yedigimde agri olur o kadar hocam.Aslinda bir de ne zamandan beri merak ettigim bir sey var 44 de kanal tedavi yaptirali yaklasik 5 ay falan oldu o disiin hizasina disardan elimle dogundugumda veya bir sey ile sildigimde agri yakalardim doktor bubun geçicegini demisti ama süresini sormadim benim hala geçmedi acaba bu gibi durumlar kaç ay araliginda geçer.biraz uzun oldu ama bu firsati verdigini için sizlere ayrica tesekkür ediyoruz. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Dislerin yükseklik farklari, egimleri, rotasyon ve yer degistirmeleri röntgende incelenmez.
18-Mart-2012 de gönderdiginiz röntgene bakarak söylüyorum: kanal tedaviniz çok basarilidir. Belki dolgusunun yüksek olmasi sebebiyle duyarlilik hissediyor olabilirsiniz. 34 'ü röntgende net olarak göremiyorum.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |