|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | |
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02-Haziran-2012 Saat 00:43 |
|
Arkadaslar genelde anlatirlar çinkolu gargara, dis macunu vs. yada ceviz, badem, çan fistigi ye.. Bunlar tip1 agiz kokusuna iyi gelir diye.
Öte yandan tip2, Tip3, Tip4 kokulari kaynagi belli olan kokulardir ve dogru teshis ve müdahale ile koku sürekli vaziyette geçirilebilir. Yalniz Tip1 türü kokular ne yapilirsa yapilsin en fazla geçici bir önlen alinabiliyor. Ben sürekli antibiyotik kullanamam ki! Parmagimla dil sirtimi siyirip kokladigimda o koku hep orada. Bu tip1 'in nisanesi sanirim! Yaniliyorsam düzeltin doktor bey. Simdi asil sormak istedigim tip 1 hastalari neler yapmali? Bir ara hatirladigim kadariyla hastalarinizdan birine çinkolu bir macunu(dis macunu degil belki pastildir) yada onun gibi bir seyi dil yüzeyine sürmüssünüz,1 hafta süresince agiz kokusunun geçtigini söylemistiniz.(yada hasta söylemisti tam hatirlamiyorum) belki bunu muayeneleriniz de hep kullaniyorsunuzdur. Bu ürün nedir bize söyler misiniz? Ben kendi koku türüm hakkinda sunu kesinlikle söyleyebilirim ki nidazol tabletten 2 tane aldim mi 3 gün boyunca koku kayboluyor, en ufak bir belirti dahi olmuyor kokuda ister sogan yiyim ister baska bir sey o koku olmuyor. Isin ilginç yani dil sirtina parmak testi yaptigimda bir gram koku gelmiyor. Demek ki bu kesinlikle tip 1 dir diyebilir miyiz? Neden dolayi o bakteriler olusuyor bizde, yanlis olan ne anlamadim ki? Umarim sorularimin hiç birini es geçmeden yanitlarsiniz. Çok tesekkür ederim bir daha bize bu konulari konusmak için bir imkan sundugunuz için. |
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Nidazol kullaninca geçici bir dönem için bile olsa agiz kokusu derhal ve tam olarak kaybolan insanlar ariyorum. Bazi testler yaptirmasini isteyecegim diye yurt içi ve yurtdisi forumlarda duyurdum pek müracaat eden olmamisti veya yanlis insanlar müracaat etmisti.
Madem bu durumdasiniz Bana bir eposta yazin. Bazi sorular sorup testler isteyecegim sizden.
Es geçmeye gelince, uygun sorulmus bütün sorulari cevapladim.
|
||
![]() |
||
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam bende tamamen geçiyor nidazol kullaninca. 3 gün boyunca sogan sarimsak hak getire hiç bir koku kalmiyor. Bana yollamistiniz ne yapmam gerektigini. Bir tane ilaç yazmistiniz onu dene demistiniz. Bende maalesef 2 gün içinde yurt disina çikmistim arada kaynadi öyle. Bu sefer deneyecegim. (maillerime bakacagim birazdan) Bu arada o agiza sürülen çinko pastili nedir? Ben mi yanlis hatirliyorum.
|
||
![]() |
||
tetsuya
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Haziran-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Çinkolu ürünler bende oran verecek olursak ortalama %80 civarinda geçiriyor. Murat hoca'nin paylastigi bilgilerden yola çikarak tip1 agiz kokusuna sahip oldugum kanisina variyorum.
Bu nidazol'u yarin eczaneden alip test edecegim koku tamamen kesilirse murat hocaya basvuracagim. Arkadaslar birilerinin elini tasin altina koymasi gerekiyor. Bu isle ugrasan hekim sayisi belli, belki de Murat hoca Türkiyede tek bu konuda; destek olmaliyiz, yardimci olmaliyiz, gerekirse DENEK olmaliyiz. Tedavi olan arkadaslar da buralara ugramaz oluyor sanirim bu da yanlis geçmisteki sikintilarinizi hatirlayin biraz vefali olun. Allah doktorlarimiza sabir bizlere sifalar versin. |
||
![]() |
||
tetsuya
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06-Haziran-2012 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
|
Üstteki mesaji 6 Haziran'da yazmisim, bugün itibariyle 9 Haziran yani aradan 3 gün geçmis hepi topu ve Nidazol isimli antibiyotik agiz kokumu tamamen kesmis bulunmakta. Psikolojik olarak iyi geldigini mi düsünüyorum acaba dedim ama güvendigim insanlara da test ettirdim, koku tamamen yok!
Çok enteresan geldi bu olay bana açikçasi. Bu antibiyotik tam olarak vücudun neresindeki bakterilere nüfuz etti de koku bir anda biçak gibi kesildi inanilir gibi degil. Kalici bir çözüm olmadigi için çok ta sevinemiyorum açikçasi; çünkü bu antibiyotigi daha önce deneyen ve ayni benim gibi bir kaç gün agiz kokusu kesilen ilaci birakinca agiz kokusu tekrar devam eden arkadaslarin deneyimlerini okumustum. Murat hocam bahsettiginiz testler için mail olarak ulasacagim size izin verirseniz. |
||
![]() |
||
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
|
Tetsuya, bende bilmiyorum nereye nüfuz ettigini ama isaret parmagimi dilimin sirt kismina sokup siyirdigim zaman, parmagim çok kötü kokuyor... Ne zaman nidazol içsem 6-8 saat içerisinde o koku kayboluyor. Dilimin arka kismi kesinlikle kokmuyor ve agiz kokum geçiyor. Ilaci (nidazol 250 mg) kestikten sonra bu durum 3 gün boyunca sürüyor. Ne kadar mutlu olmustum ilk denedigimde çünkü hayatimda ilk defa agiz kokusuz bir süre geçirmistim. Öz güvenim yerine gelmisti, arkadaslarimla yakin temas kuruyordum. Ama malum sonra yine :(
Bak simdi, Murat hoca bana bir ilaç ismi verdi tee subat ayinda ama ben yurtdisina gittigimden kullanamadim. Simdi gene yurt disina çikacagim diploma islemlerim var. Isin kötü tarafi 1 seneyi askin baska tedavim sürüyor o yüzden o ilaci su anda kullanamamaktayim. Sen bizi bilgilendirebilir misin tetsuya o ilaci alip kulladiginda? |
||
![]() |
||
tetsuya
![]() ![]() ![]() |
|
Mehmet ben o ilacin ne oldugunu bilemiyorum. Benim durumum biraz farkli sanirim ben de bilmiyorum. Nidazol 500'ü hala kullaniyorum, açikçasi birakmaya korkuyorum su an desem yeridir :)
|
||
![]() |
||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
|
Doktor yazmadiysa bu ilaci kullanmayin. Florayi bozabilir, hatta henüz yeterli delil yok fakat baska önemli hastaliklari tetikleyebilir.
|
||
![]() |
||
aze35
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14-Haziran-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
|
hocam ben sinüzit rahatsizligi ile kbb uzmanina gittim ayni zamanda agiz kokusu oldugunu da söyledim. bana nidazol verdi ve kullandigim da hemen etkisini gösterdi inanamadim ama koku yok oluyor. 1hafta boyunca çok rahat ettim. ama biraktiktan 2 gün sonra tekrar koku tekrarladi. Nidazol sinüzitime iyi gelmedi ayni sikayetlerim devam etmekte. fakat agiz kokusuna bire bir geliyor.
|
||
![]() |
||
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam arkadas yazinca bende eklemek istedim. Bende de sinüzit var, galiba kronik. Sizce bunun nidazolun tamamen bize etki etmesiyle bir ilgisi var mi? Birde bir sey daha ekleyim. Sinüzit yüzünden dil arkasinda koku meydana gelir mi?(bende var) Yani tip 2 hastalari da tip 1 gibi dil firçalamali mi?
|
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Sinüzitiniz varsa agzi kokusu için daha fazla sebep aramaya gerek yok. Elbette dil kokusunun üzerine eklenecektir.
|
||
![]() |
||
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
|
Peki hocam dil kokusu olmayanlar(tip1), normal agzi kokmayan bir insan sinüzit olursa, bu da agiz kokusu yaparsa, dil kokusuna neden olur mu? Yani dile bakteri tasir mi bu sinüzit yoksa baska sekilde mi kötü koku ortaya çikar.
Bunu sormamin nedeni, eger sinüzit dil kokusu yapmazsa bende hem tip1 hem tip2 var demektir. Çünkü dilimin arkasi da kötü kokuyor... |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Evet.
Sinüzit dahil bütün Tip 2 kokular, Tip 1 kokuyu ya baslatir veya artirir.
|
||
![]() |
||
Mehmet
![]() ![]() ![]() |
|
Hocam, bazi ilaçlar var hatta ilaca da gerek yok, Ahmet maranki hoca kaynatilmis olan su ilidik dan sonra içine kristal tuz (84 mineral varmis) atiyor belli ölçülerde. Bunu bir alet yardimiyla burundan çekmemizi söylüyor, o sinüzit olan bölgeler de ki(tipta ki adlarini bilmiyorum)
bakterileri, virüsleri hep temizliyormus ve o salgilari disari atiyormus. Benimde burnum kendimi bildim bileli tikanik, ne kadar tikanik olursa o kadar koku arttigini hissediyorum. Sizin bir öneriniz var mi denemem için? Ilaç da olabilir ya da bu tip ev yöntemleri de olabilir. Bende size etkisini ve gidisati bildirim bu sayede. |
||
![]() |
||
aydinmur
![]() ![]() ![]() |
|
Kocakari ilaçlarindan uzak durmakta fayda vardir. Sinüzitin sebebi bulunup ortadan kaldirilirsa iyilesir. Sebebi bulunmadan tedavi edilmeye çalisilirsa tekrarlayabilir.
|
||
![]() |
||
hakan
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
arkadaslar tip 1 kokuyu pharmol zn tedavi mi ediyor geçici süre baskiliyormu?
|
||
![]() |
||
Misafir
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
su hocamin önerdigi ilacin ismini, bi de varsa çinko pastilinin markasini veya nerde bulbilecegimizi de yazsan ? |
||
![]() |
||
coqnfechn
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20-Eylül-2012 Konum: Samsun Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
![]() ![]() ![]() |
|
Evet hocanin önerdigi ilacin ismi nedir ? Hocam ?
|
||
![]() |
||
Josephine
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30-Temmuz-2013 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 72 |
![]() ![]() ![]() |
|
evet meraktayiz |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |