Ağız Kokusu
     

Foruma yeni gelenler;
Ağız Kokusu hakkında herşey
sayfalarına göz atınız.


 
  Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Söyleyeceklerim var
 Ağız Kokusu | GENEL AĞIZ SAĞLIĞI soru ve cevapları | Söyleyeceklerim var
Mesaj icon Konu: Ağız kokusu ile yaşamak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Scorpio
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 31-Ekim-2012
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı Scorpio Cevaplabullet Konu: Ağız kokusu ile yaşamak
    Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2012 Saat 21:27
Nereden baslasam bilemiyorum. Yaklasik bes senedir ben de bundan muzdaribim. Soyleyeceklerim bu hastaligi yok etmekle, tedavisi ile ilgili degil. Bununla yasamanin yarattigi ruh hali ile ilgili.

Evet, insanlarla yakin bulununca rahatsiz hissediyoruz, yasamanin bir anlami yokmus gibi geliyor bazen. Asosyallige, depresyona kadar yolu var...

Bazen o kadar cok takiyorum ki kafama, lanet okuyorum kendimi yipratiyorum. Sonra aklima olumcul hastaliga sahip insanlarin oldugu geliyor. Dogustan engelli insanlar geliyor... Ve utaniyorum lanet okuduguma, sukrediyorum halime. En azindan cogumuz bunu tamamen yok edemesek bile asiri agir olmadikca maskeleyebiliriz. Gargara, gunde uc kere dis fircalamakla siklikla yemekle(kisiye gore degisir bunlar).

Belki hayatimizda iletisim ve sosyallik iyi ilerleyemez genelde uzak dururuz insanlardan ama eminim herkesin kendisini kanalize edebilecegi baska bir suru konu vardir. Baska islerde cok iyi olabiliriz.

Ki inaniyorum bi gun cogumuz kurtulabiliriz bu dertten.

Demem o ki, bu derdi dusunup surekli intihar vb diyen kisiler, hayatinizin bi kismi sinirlanmis olabilir ama elden geleni yaptiktan sonra sukretmek gerek. Bardagin bos tarafini dusunup karamsarlasmak degil dolu tarafini dusunup pozitif olmak gerek.

Zaten bugun variz yarin yokuz, koskoca tarihte insan omru okuanustaki kum gibi. Bunu da kafaya takarak harcamamak gerek...
IP
berataydin
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06-Ekim-2012
Konum: Muğla
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 20
Alıntı berataydin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasım-2012 Saat 20:53
arkadasim neyime sukur edeyim soylermisin??agzim kokuyor. evet soyleyince cok basit bir seymis gibi geliyor degil mi? ama degil iste.

sana neyi yapamadigimi soyliyim:
okula gidemiyorum,dershaneye gidemiyorum,arkadaslarimla bulusamiyorum,otobuslere binemiyorum,markete gidemiyorum, sonuc olarak iletisim kuramiyorum. bunun daha otesi var mi?oturup ha tamam kanser degilim diye sevinecekmiyim. eger bir yaratici varsa ve beni suan duyuyorsa ben raziyim kanser olmaya.en azindan bir tedavi sureci var.olumlu veya olumsuz.olumluysa hayatina devam edersin degilse olursun.net.ama bir robot gibi dort duvar arasinda hayatini devam ettirmeye calismassin.

tabi bu durumu en az siz de benim kadar biliyorsunuz. yasadiniz veya yasiyorsunuz.
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2016 Saat 19:55
Ahirette hasta insanlara oyle mukafat varki saglam insanlar özenip keske bizim derilerimiz demir makasla kesilseydide bizde boyle mukafat gorseydik diyecekler arkadslr isyan etmeyin sAbredin ins guleceksiniz obur tarafta
IP
mmkk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 11-Aralık-2015
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 146
Alıntı mmkk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Nisan-2016 Saat 22:33
Deysi sen gecen bi baslik altinda ven 35 yasindayim ama hic agizkokysm yok diodun dimi .....ven dunya hayatimi robot gibi yasadiktan sonra napimhe demesi kolay ..ates dustugu yeri yakar misali
.....bence sen yazi yazma insanlarin moralini daha cok bozuosun
IP
mehmet27
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16-Mart-2015
Konum: Gaziantep
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 77
Alıntı mehmet27 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2016 Saat 21:28
Arkadaşlar isyan etmenin bir anlamı yok ilk zamanlar bende bu durumdaydım intiharı bile düşünmedim değil ama artık alıştım okulumada gidiyorum sosyal hayatım eskisi gibi değil ama kendimide soyutlamadım buda hayatın bir cilvesi alıştım sayılır artık her gün dua ediyorum kendim ve sizler için sizde duanızda bizi katmayı unutmayın inş hepimiz birgün bu illetten kurtulacağız
IP
BezginBetül
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10-Nisan-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 122
Alıntı BezginBetül Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2016 Saat 11:48
Of of, çok iyi anlıyorum ve aynısını hissediyor ve yaşıyorum. Bu nasıl bir beladır da bir türlü bir yol bulamıyoruz!
Deysi, niyetin iyi ama bunu sadece yaşayan bilir. Sanıldığı kadar basit, banal değil. Evet, absürd bir hayat. Varız ama yokuz gibi. Eziklik ve utanma hissinden bıktım usandım.
Tamamen asosyal ve kopuk bir hayatım var..Ama umudumuzu yitirmemeliyiz. Çok merak ediyorum, bir gün son nefesimi verdiğimde acaba çözmüş olacak mıyım ve dönüp geriye baktığımda bu hayat hakkında acaba ne düşüneceğim. Umarım dilimde bir küfürle vedalaşmam...
IP
bengeldim
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Mayıs-2016
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 53
Alıntı bengeldim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Haziran-2016 Saat 22:55
dün bi şarkı takıldı kulağıma
sözünde sıcacık nefesin diye bi cümle vardı
çok üzüldüm ya o cümleyi duyunca inş tamamen bu hastalıktan kurtulucaz
asla pes etme
IP
hamza171
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Haziran-2016
Konum: Isparta
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 45
Alıntı hamza171 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Eylül-2016 Saat 14:45
Evet arkadaşlar bayramınız kutlu olsun.
Konumuz sadece ağız kokusu olmasın birbirimiz de bu amaç etrafında toplanmış insanlarız.
Daha dün bir bekar arkadaşımın evinde toplandık 4-5 kişi yüzüne üfledim nefesin kötü kokuyor dedi bana :) Kusura bakma böyle bir sorunum var ve elimden geleni yapıyorum lakin çözemiyorum bazen baya artıyor dedim.Yanımdaki kişiler ve arkadaşım kusura bakma bilmiyorduk olabilir gayet doğal sadece yakınlaştığımızda veya üflediğinde rahatsız olmuştum ama böyle bir durum varsa hiç sorun değil dedi.Beni rahat hissettirdiler yani.Tabiki bu sorun vücuttaki bir sıkıntıdan kaynaklanıyor lakin elimizden geleni yapmamıza rağmen azalıyor belki ama bitmiyor illaki bir gü biticek.O yüzden bu sorunu pek dert etmeyin yanınızda sakız bulundurun pharmol kullanın(bende 6-8 saat etki ediyor) ve bu sorunun sağladığı sıkıntıdan kurtulun hayatınızı yaşayın.
Ben bu sorunun olmasına bazen isyan bazen de seviniyorum çünkü herkesin hayatta büyük bir sorunu var benim de sorunum bu ve daha yolun çok başındayım.18 yaşında bir gencim emin olun bu sorunum dışında gerçekten diğer tüm özelliklerimi ben harika görüyorum fiziksel olarak sorunum yok hukuk fakültesinde okuyorum ikili ilişkilerim ailevi ve dost ilişkilerim harika.Bu sorun da tuzu biberi olsun illa bir gün çözeceğiz ve çok yakın arkadaşlarımın hepsine durumu belirttim artık rahatım esprisini yapıyoruz gülüyoruz geçiyoruz :) Büyük çoğunluğu sıkıntı yok sende dese de bazı arkadaşlarım kokuyor demişti.
Neyse içimi döktüm işte rahat olun bunu pek kafanıza takmayın bu sorun bile olmayabilir metabolizmamız veyahut dil yapımız buna uygun olabilir sıkıntı yapmayın ama çözüm için de elimizden geleni yapalım :)
Murat hocam size de iyi bayramlar kendinize iyi bakın..
IP
joey55
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Eylül-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı joey55 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Eylül-2016 Saat 22:11
Yaşamayan bilemez insanı depresyona kadar götürür. İnsanların seninle konuşurken tiksinir gibi kafasını başka yere çevirmesinden daha kötü ne olabilir.Biriyle birlikte olma şansın yok.kim yüz yüze konuşamadıgı biriyle birlikte olmak ister ki. Sabaha kadar yazarım aslında ama yaşayanlar zaten biliyo herseyi. Ben şuan kullandığım bi ilaç sayesinde kurtuldum geçici bi süre mi bilmiyorum. Şuan koku hissetmememe rağmen yine de insalarla yüzyüze konuşmaya çekiniyorum
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2016 Saat 20:13
mmk niye yazmiyimki ben kotu bisey yazmiyorumki bende uzuluyorum belki agiz kokum yok olabilir ama bigun olmiycagi ne malum
IP
joey55
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 19-Eylül-2016
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı joey55 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 17:38
Yazdığını okudum da deysi bence de yazma insanlarla dalga geçer gibi öbür tarafta gülersiniz falan. Allah düşmanıma vermesin bu hastalığı
IP
Misafir
Misafir
Misafir
Simge
Alıntı Misafir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2016 Saat 23:06
Bir çoğumuz "parmağım, elim, kolum, gözüm vs sorunlu olsa da bu ağız kokusu olmasa" demişizdir. Ben bir ara, isterse sol kolum olmasın ama bu kokudan kurtulayım diye dua ettiğimi biliyorum.

Bu yaz basit bir göz alerjisi dolayısıyla -doktorun beceriksizliği ve bilgisizliğinin de katkısıyla- korneamda hasar oldu. Bir gözümde görme kaybı bulanıklık meydana geldi. Uzman bir göz doktoru önceki ilaçların yanlış olduğunu söyleyip yeni ilaçlar verdi, görme kaybının geçici veya kalıcı olacağını söyledi.

Işte o anda sanki dünyam alt üst oldu. Dışardan bakınca ne var sanki basit bir görme kusuru denebilir ama sağlık kaybı olunca insan dağılıyor. O zaman, Allah'tan böyle olumsuz dualarla şifa istemenin ne kadar yanlış olduğunu anladım. Sadece şifa için dua etmeliyiz, bundan kurtulayım her şeye razıyım mantığı çok çok yanlış. Eskilerin dediği gibi "insanın neresi ağrırsa canı oradadır."

(Göz rahatsızlığım alerjik konjenktivit'ti. Çok bulaşıcı tehlikeli bir hastalıkmış. Göz kızarması ile ortaya çıkıyor, gecikmeden derhal göz doktoruna gidin. Ailene de bulaşır dendi ama bulaşmadı. Hastalığın adını bu yaşa geldim ilk kez duydum.)
IP
Tospik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Ekim-2021
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 360
Alıntı Tospik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mart-2022 Saat 15:20
Muhtemelen Jennifer Lawrence'ın da koku sorunu var. 😁

sahne 1

Sahne 2
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.

Agiz kokusu hakkında herşey
Dünyada ve Türkiye'de ağız kokusuna katkılarım (Dr. Murat Aydın)


Ağız kokusu gargarası Halitosil
Dil macunu