|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir soru sormak istiyorum | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj | ||
Tristan
Misafir ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2012 Saat 19:23 |
||
Murat hocaya zirkonyum kaplama ile ilgili ile sordugum soruyu ve gonderdigi cevabi -yine Murat hocanin telkiniyle- ihtiyaci olan diger insanlarinda da faydalanmasi icin asagiya ilistiriyorum. Herkese sifalar dilerim.
"Hocam merhabalar, Uzun yillardir bir agiz kokusu magduru olarak sitenizdeki ve kurdugunuz forumdaki neredeyse herseyi okudum. Tedavide baslangic noktasi olarak gittigim dis hekimi ust on 4 disimdeki kaplamalarin hic problemli olmamasina ve beni rahatsiz etmemesine ragmen uzerinden 18 yil gecmis oldugu icin degismesi gerektigini soyledi. Bu kaplamalarida kendisi cok guzel yaptigi icin bunca yildir kullaniyordum. Kaplamalarin dis etleriyle birlestigi noktada da gri sinirlar yoktu. Gayet saglikliydi. Sanirim cikarilmasaydi bir on sene daha kullanilir gibi gozukuyordu. Fakat hekimime - icimde bir suphe de olsa- inanip porselen (metal uzerine) kaplamalari cikarttirdim. Simdi gecici kaplamalar var ve benden yeni kaplamalarin alt kisminin metal mi zirkonium mu istedigimi soruyor. Metal 200 tl/ad digeri ise 500. Zirconyumun agiz kokusuna az da olsa olumlu bir katkisi oldugunu bilsem, butcemi zorlayarak zirkonyumu sececegim. Dis hekimime soracagim, fakat hadiseye tedaviden cok ticari baktigi suphesi agir basiyor su anda. Siz ne yapmami tavsiye edersiniz? Zirkoyumun agiz kokusu konusunda konvensiyonel metale gore bir ustunlugu var midir? " ------ Murat hocadan gelen yanit; "iyi ki sordunuz. Size anlatacaklarim var ve isinize yarayacaktir. 1- Zirkon'dan uzak durunuz. Dokuya dost olmayan bir metal oldugu sebebiyle bati ülkelerinde artik terk ediliyor. Fakat bati ülkeleri para getiren fabrikalari kapatmiyor, Pakistan, Iran, Türkiye gibi geri kalmis ülkelere zirkon satmaya devam ediyor. 2- Keske bunu forum içinde sorsaydiniz binlerce kisiye bu cevabimiz ulassaydi. 3- Hazir kaplamalariniz çikmis iken su soruya net bir cevap bulmaniz gerekir. Kaplamalariniz çikarilinca kokunuz geçti mi? Cevap evet ise kaplamalarinizin degistirilmesi isbetli olmus. Düzenleyen aydinmur - 11-Kasim-2012 Saat 19:20 |
|||
![]() |
|||
Tristan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11-Kasim-2012 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
||
Konuya devam edeyim..
Hocam tekrar tesekkur ederim. Yaptiginiz yardimlar ve insanlara verdiginiz bilgiler inanilmaz derecede degerli. Sizin gibi cok fazla insan yok memleketimizde. Su an sokulen yere takilan polimer esasli gecici kaplamalar ile koku var fakat her zamanki agiz hijyeni ile sanki koku sokulenlere gore azalmis durumda. Yalniz her halukarda sokulenlerin yerine yine ayni sekilde kaplama olacagi icin su soru aklima geliyor; Kokunun gecip gecmemesi bu kaplama materyalini mi yoksa uygulama yontemini mi degistirecek? Gecti ise hic kaplama olmasin mi? Yada kaplama alti kopru metal veya zirkonyum disinda baska bir malzeme mi olsun? (Ayni sekilde yapilacak yeni kaplamada da ayni sorun olmaz mi?) Ayrica dis hekimim koprunun dordu bir arada, iki ikili, bir ikili ve iki tekli seklinde yapilabilecegini soyledi. Bu hijyen acisindan fark dogurur mu? Saygilarimla |
|||
![]() |
|||
Mehmet
Kidemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
||
Tesekkür ederim bu bilgileri yazdigin için. Bu arada mail veya baska sekilde irtibat kuracagimiza bu forumu kullanalim ki bilgiler çogalsin. Bir de bu forumun reklami iyi olsa bir çok kisi gelir. Çok fazla bu sorunla bogusan insan var ama bu adresi bilmiyor!
|
|||
![]() |
|||
aydinmur
Yönetici ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2401 |
![]() ![]() ![]() |
||
Hah... Burada karari sadece siz vereceksiniz. Koku geçti mi geçmedi mi? Kokunun geçmedigi kadar Tip 1 siniz.
Gövde alti genis ve bos olan, düzenli firçalanan, ip ile temizlenen köprüler hissedilemeyecek kadar zayif ve az kokacaktir. (Insan agzinda sifir koku yoktur).
Arada bos dis yok ise Tek tek 4 tane olmasi iyi olur. Böylece dis ipi kullanabilirsiniz. -M |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Buradaki yazılar, fikir, görüş ve tavsiyeler muayene ve tedavi yerine geçmez. Fikir vermek içindir.
Bu forumda yazılanlardan bir kısmı isim ve kimlik bilgileri silinerek tıbbi istatistik veya eğitim amacı ile kullanılabilir, üçüncü parti yazılarda veya internet ortamında (isimsiz olarak) yayınlanabilir.
İletişim için Tıklayınız.
Agiz
kokusu hakkında herşey
Ağız kokusu
tedavisi hakkında
![]() |
![]() |