![]() |
Metronidazole |
Post Reply
|
| Author | |
compor
�ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: MetronidazolePosted: 14-Ocak-2013 at 00:45 |
|
Murat hocam,
Gereksiz yere antibiyotik kullanman�n yol a�abilece�i sorunlardan genel olarak haberdar�m. Benim size sormak istedi�im, riskin ne zaman ba�lad���yla ilgili. G�nde 2 adet metronidazole 500mg kullanan bir ki�ide diren�li bakteri geli�mesini ne kadar s�re sonra beklersiniz? Hastan�n durumuna g�re �ok farkl�l�k g�sterebilece�ini tahmin ediyorum ancak yakla��k bir s�re verirseniz sevinirim. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Joined: 25-Haziran-2007 Location: Adana Status: Offline Points: 2450 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14-Ocak-2013 at 11:45 |
|
Bir oda dolusu katil d���n�n.
Mesela 10 tane katil aile d���n�n. her ailede y�zlerce aile bireyi bulunuyor olsun. Toplam binlerce katil birey bulunuyor olsun. B�t�n katiller kendi aralar�nda kavgal� veya etkile�imli oldu�u i�in bize zarar veremiyorlar veya zarar vermek i�lerine gelmiyor veya bize zarar vermeleri onlar� rahats�z ediyor. Kendi aralar�nda denge i�inde ya��yorlar. �imdi bu oda dolusu katilden 9 tane aileyi biz �ld�r�yoruz diyelim. Geride kalan katil ailenin neler yapabilece�ini d���nmek bile istemiyorum. Ba�� bo� kald��� i�in daha da katil olacaklard�r. Floralardaki bakteri dengesi de b�yledir. Siz antibiyoti�i verince �lenler de olur , ve ba�� bo� kalanlar da olur. Bunun ne kadar bir s�re i�erisinde ortaya ��kaca��n� kestirmek m�mk�n olmayabilir. Nelerin ortaya ��kaca��n� da �nceden kestirmek zordur. Tek bildi�imiz bir �eylerin kontroldan ��kaca��d�r. Ayr�ca o antibiyoti�in kanser yapt��� dedikodusu da bulunmaktad�r. Ben kat�lm�yorum ama b�yle bir s�ylence var. Ayr�ca kolda bacakta uyu�malar, dikkat ve tat almada bozukluk, kar�n a�r�s�, kusma, ishal, karaci�er fonksiyonlar�nda yava�lama ve daha d�zinelerce problem.... Bu ila� en �ok 2 -3 hafta kullan�labilir. -M |
|
![]() |
|
compor
�ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14-Ocak-2013 at 23:20 |
|
Cevab�n�z i�in te�ekk�rler. Benimki 3 haftay� ge�mi� durumda, tavsiyeleriniz �����nda bug�nden itibaren b�rak�yorum. Bakal�m koku ka� g�nde geri gelecek.
|
|
![]() |
|
g�ne�
Yeni �ye
Joined: 15-Ocak-2013 Location: �stanbul Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15-Ocak-2013 at 09:58 |
|
Hocam
nizadol ilac�n� daha �nce 2'�er ay ara verip 3 kez kulland�m gecici olarak koku gidiyor b�yle devam edebilirmiyim ? Bir zarar� olurmu ? |
|
![]() |
|
compor
�ye
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24-Ocak-2013 at 01:45 |
|
Murat hocam,
Benim kulland���m dozaj g�nde 2 x 500mg idi. Bu ila�tan 100mg hatta 50mg kullansak bile i�e yarad���n� varsayarsak: Dozaj� d���rmek vas�tas�yla organlar�m�za verece�i zarar� azalt�p uzun s�reli kullanma imkan�m�z olabilir mi? 500mg olarak en fazla 2-3 hafta kullan�labilece�ini yazm��t�n�z, g�nde 50mg x 2 alarak bu riskleri 3-4 ayl�k bir s�reye yaymam�z m�mk�n m�d�r? |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Joined: 25-Haziran-2007 Location: Adana Status: Offline Points: 2450 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 25-Ocak-2013 at 03:12 |
|
Antibiyotik dozlamas� a�r� kesici dozlamas� gibi de�ildir. Az a�r� varsa d���k doz verilir. Fakat infeksiyon hafif oldu�u zaman d���k doz antibiyotik etkisiz olur. Belirli bir doku konsantrasyonu olu�turulmazsa antibiyotikler etkisiz olur. �stelik d���k doz antibiyotik florada bulunan bakterileri ba����klayaca�� i�in daha sonra dozu y�kseltseniz bile ilk elde edece�iniz ba�ar�y� g�stermeyebilir.
D���k doz ile riskten k�smen korunmu� olursunuz fakat ba�ar�y� elimizden ka��rm�� oluruz. Sizin yapt���n�z hesap "birikici" nitelikteki ila�lar i�in (mesela hormon ila�lar�) i�in do�rudur. Mineral replasman� i�in de do�rudur. Selamlar -M |
|
![]() |
|
marln
�ye
Joined: 16-Aralik-2015 Location: Mersin Status: Offline Points: 56 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12-Agustos-2016 at 16:07 |
|
Hocam bir yerde anaerob virusunun herkesin asil koku kaynagi oldugunu okudum ayrica trio veya helipak�ilaci icenler iylesmis.bu bilgi dogru olabilirmi
Baslik olarak=agiz kokusu nasil giderilir Altindada =http:// www.�prodoksit.com yaziyordu Bu sitede okudum.kokusu olanlar onerilerde bulunmustu |
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You can vote in polls in this forum |