Agiz Kokusu+ Homepage
Forum Home Forum Home » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Bir soru sormak istiyorum
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Metronidazole

Post Reply Post Reply
Author
�ye
Üye

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote compor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Metronidazole
    Posted: 14-Ocak-2013 at 00:45
Murat hocam,

Gereksiz yere antibiyotik kullanman�n yol a�abilece�i sorunlardan genel olarak haberdar�m. Benim size sormak istedi�im, riskin ne zaman ba�lad���yla ilgili.

G�nde 2 adet metronidazole 500mg kullanan bir ki�ide diren�li bakteri geli�mesini ne kadar s�re sonra beklersiniz? Hastan�n durumuna g�re �ok farkl�l�k g�sterebilece�ini tahmin ediyorum ancak yakla��k bir s�re verirseniz sevinirim.
Back to Top
aydinmur View Drop Down
Y�netici
Yönetici

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aydinmur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14-Ocak-2013 at 11:45
Bir oda dolusu katil d���n�n.
Mesela 10 tane katil aile d���n�n. her ailede y�zlerce aile bireyi bulunuyor olsun. Toplam binlerce katil birey bulunuyor olsun.

B�t�n katiller kendi aralar�nda kavgal� veya etkile�imli oldu�u i�in bize zarar veremiyorlar veya zarar vermek i�lerine gelmiyor veya bize zarar vermeleri onlar� rahats�z ediyor. Kendi aralar�nda denge i�inde ya��yorlar.

�imdi bu oda dolusu katilden 9 tane aileyi biz �ld�r�yoruz diyelim.

Geride kalan katil ailenin neler yapabilece�ini d���nmek bile istemiyorum. Ba�� bo� kald��� i�in daha da katil olacaklard�r.

Floralardaki bakteri dengesi de b�yledir. Siz antibiyoti�i verince �lenler de olur , ve ba�� bo� kalanlar da olur. Bunun ne kadar bir s�re i�erisinde ortaya ��kaca��n� kestirmek m�mk�n olmayabilir. Nelerin ortaya ��kaca��n� da �nceden kestirmek zordur. Tek bildi�imiz bir �eylerin kontroldan ��kaca��d�r. Ayr�ca o antibiyoti�in kanser yapt��� dedikodusu da bulunmaktad�r. Ben kat�lm�yorum ama b�yle bir s�ylence var. Ayr�ca kolda bacakta uyu�malar, dikkat ve tat almada bozukluk, kar�n a�r�s�, kusma, ishal, karaci�er fonksiyonlar�nda yava�lama ve daha d�zinelerce problem....

Bu ila� en �ok 2 -3 hafta kullan�labilir.
-M

Back to Top
compor View Drop Down
�ye
Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote compor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14-Ocak-2013 at 23:20
Cevab�n�z i�in te�ekk�rler. Benimki 3 haftay� ge�mi� durumda, tavsiyeleriniz �����nda bug�nden itibaren b�rak�yorum. Bakal�m koku ka� g�nde geri gelecek.
Back to Top
g�ne� View Drop Down
Yeni �ye
Yeni Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote güneþ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15-Ocak-2013 at 09:58
Hocam

nizadol ilac�n� daha �nce 2'�er ay ara verip 3 kez kulland�m gecici olarak koku gidiyor
b�yle devam edebilirmiyim ?
Bir zarar� olurmu ?
Back to Top
compor View Drop Down
�ye
Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote compor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24-Ocak-2013 at 01:45
Murat hocam,

Benim kulland���m dozaj g�nde 2 x 500mg idi.

Bu ila�tan 100mg hatta 50mg kullansak bile i�e yarad���n� varsayarsak: Dozaj� d���rmek vas�tas�yla organlar�m�za verece�i zarar� azalt�p uzun s�reli kullanma imkan�m�z olabilir mi?

500mg olarak en fazla 2-3 hafta kullan�labilece�ini yazm��t�n�z, g�nde 50mg x 2 alarak bu riskleri 3-4 ayl�k bir s�reye yaymam�z m�mk�n m�d�r?
Back to Top
aydinmur View Drop Down
Y�netici
Yönetici

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote aydinmur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25-Ocak-2013 at 03:12
Antibiyotik dozlamas� a�r� kesici dozlamas� gibi de�ildir. Az a�r� varsa d���k doz verilir. Fakat infeksiyon hafif oldu�u zaman d���k doz antibiyotik etkisiz olur. Belirli bir doku konsantrasyonu olu�turulmazsa antibiyotikler etkisiz olur. �stelik d���k doz antibiyotik florada bulunan bakterileri ba����klayaca�� i�in daha sonra dozu y�kseltseniz bile ilk elde edece�iniz ba�ar�y� g�stermeyebilir.

D���k doz ile riskten k�smen korunmu� olursunuz fakat ba�ar�y� elimizden ka��rm�� oluruz.

Sizin yapt���n�z hesap "birikici" nitelikteki ila�lar i�in (mesela hormon ila�lar�) i�in do�rudur. Mineral replasman� i�in de do�rudur.
Selamlar
-M

Back to Top
marln View Drop Down
�ye
Üye

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marln Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12-Agustos-2016 at 16:07
Hocam bir yerde anaerob virusunun herkesin asil koku kaynagi oldugunu okudum ayrica trio veya helipak�ilaci icenler iylesmis.bu bilgi dogru olabilirmi      
Baslik olarak=agiz kokusu nasil giderilir   
Altindada =http:// www.�prodoksit.com yaziyordu
Bu sitede okudum.kokusu olanlar onerilerde bulunmustu
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.