![]() |
Hastane - Tahliller |
Yanıtla
|
| Yazar | |
coqnfechn
�ye
Kayıt Tarihi: 20-Eyl�l-2012 Konum: Samsun Durum: Çevrimdışı Puan: 55 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: Hastane - TahlillerGönderildi: 26-Ocak-2013 tarihinde 13:05 |
|
Pazartesi hastaneye gidicem.Cumaya kadar bo� vaktim var.�lk olarak dermatologa dilimi g�stericem.Sonra kbb-dahiliye-gastro-g���s.Ara�t�rabildigim her�eyi ara�t�r�cam.A��k a��k s�ylicem herzamanki gibi derdimi.Tesler konusunda doktorlar y�nlendirirler heralde.Sizin bildiginiz - yararl� olabilecek ne testler yapt�rabilirim ?
-Yaln�zca a�z�mdan koku geliyor, burnumdan gelmiyor. -Hap�uruncada koku var. -Yemek yemek, di� - dil f�r�alamak etki etmiyor. -Dilimde tabaka var f�r�a etkisiz. -Bir ara kurt olmad�g� halde ba��rsak ila�lar� (Kontil,andazol) tamamen ge�mi�ti ama b�rak�nca geri geldi hemen. -Pharmol Zn gargara kulland�m etki etmedi. Hastane d�n��lerinde muayenemi test sonu�lar�n� burda payla��cam tek tek. |
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Ocak-2013 tarihinde 11:50 |
|
Bug�n�m� doktorda ge�irdim.1 g�nde 4-5 b�l�me gittim.Asl�nda hala �ok ilgili, olaya bilimsel yakla�an doktorlarla kar��la�t���m i�in �a�k�n�m.�zet ge�eyim
-�lk olarak KBB ye gittim.Kronik farenjit tan�s� koydu ve geniz ak�nt�n var dedi.2-3 ila� yazd� tablet-burun spreyi.�lk kez az �nce kulland�m hen�z bir fark yok ama hemen etki etmez herhalde.Ama internette ara�t�rd���m kadar�yla kronik farenjitin tam bir tedavisi yokmu�.Bekleyip g�recez. - 2. olarak dahiliyeye gittim.Tahliller 3 farkl� tahlil yapt�.2 tane ��kt� sorun yoktu ama 3.s� yar�n ��k�cak bekliyorum yar�n gel konu�uruz, olmazsa endoskopi yapar�z dedi. - 3. olarak g���s hastal�klar� b�l�m�ne gitti akci�er tomografisi �ektirdim temiz akci�erlerinde sorun yok dedi.Bo�az�m� kontrol etti bu doktorda farenjitin var koku bundand�r dedi. - 4. gastroenterelojiye dahiliyede i�im bitince gidicem. Geli�meler olduk�a yazar�m burdan. Hocam size bir sorum olacak.Kokumun farenjitten olma ihtimali nedir? Bu kadar �iddetli bir koku yaparm� ? Belirtilerimi payla�m��t�m uyuyormu ? |
|
![]() |
|
Mehmet
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 27-Kasim-2011 Konum: Bursa Durum: Çevrimdışı Puan: 388 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2013 tarihinde 05:29 |
|
Karde�im seni nas�l etkiliyor bu kronik faranjit payla��r m�s�n bizimle?
Mesela ben kola i�ti�im zaman resmen tahri� olmu� gibi �ks�r�k krizine giriyorum. Herkes ard� ard�na 3-4 sigara i�ebilirken (k�t� bir �ey tabi) ben, hele hele a� karn�na i�ti�im zaman bo�azlar�m fena oluyor. Bunlar faranjit belirtisi olabilir mi? |
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Ocak-2013 tarihinde 12:47 |
|
Bende farenjitin hi�bir belirtisi yok gibi. Sadece bo�az�m g�c�klan�yodu arada ama bu herkeste oluyor. zaten kronik farenjitin �ok az belirtisi varm��. senin durumuna yorum yapmam yersiz olur bence bi kbb g�r�nmelisin hemen anl�yor zaten doktor
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Ocak-2013 tarihinde 02:43 |
|
Bug�n kbb ye yine gittim. ila�lar�n fayda etmedi�ini s�yledim. tomografi �ektirdi her�ey temiz ��kt�. kbb den kaynaklanm�yor kokun dedi. gastroya gittim a�z�m kokuyor diye endoskopide bir�ey ��kmaz yapmam dedi. �zefagus filmi �ekti o da temiz ��kt�. yani elde var kocaman bir S�f�r.
Gitmedi�im b�l�m kalmad� daha ne var bilmiyorum. |
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 15-Mart-2013 tarihinde 05:28 |
|
Ben de ge�en y�l bo�azda t�kan�kl�k, geniz ak�n�t�s� gibi belirtilerle doktora gitmi�tim. Kronik faranjit ��kt�. halbuki bu koku 10 y�ld�r var bu y�zden e�er koku uzun s�redir varsa bence faranjit de�ildir. en az�ndan kendi ad�ma b�yle d���n�yorum. hele ki dilde pas varsa direkt mide yada ba��rsak kaynakl� old d���n�yorum. ��nk� e�er bir hastal�k olmasayd� dilimiz kendi renginde yani pembe renkte olurdu. demek ki i� kaynakl� bir sorun. ama tabi as�l soru sorunun ad� ne ve ��z�m� var m�..
|
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2013 tarihinde 05:23 |
|
Ben kokunun kaynap�n� bulsam yeterli.��z�m� y�llar boyu u�ra��r�m.Ne yapt���m� bilirim en az�ndan.bende koku uzun s�redir var faranjit oldugunu sanm�yorum.dilimde �ok pas var
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Mart-2013 tarihinde 11:23 |
|
karde�im birde ��yle d���n�n bak dilimiz normalde pembe tamam kabul bu faranjit olay� zaten tam bo�azda,� a�z�n� kapat dil k�k� direk iltihapl� b�lgeye geliyor, hatta fark�dnaysan�z dil k�k�n�z daha sar�ms� beyaz�ms� olur bu da demektirki dili mide ba��rsak vs etkiler d���ncesiyle alakas� yok.. bende kronik faranjitim ila�lar hi� bir etki etmedi klodamin spreyi s�k�nca biraz ge�iriyor sonra devam ila�lar bitsin tekrar gidicem
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 18-Mart-2013 tarihinde 12:43 |
|
kokunun kayna�� mide olabilir.
refl� belirtileri : Tipik Belirtiler 1) G���ste g���s kemi�i arkas�nda yanma 2) A��za ac� ek�i s�v� gelmesi 3) Ge�irme, �i�kinlik 4) A��za g�da art�klar� gelmesi 5) Yutma g��l���, yutakta tak�lma duygusu Atipik Belirtiler 1) Ses k�s�kl��� 2) G�c�k �ks�r��� 3) A��z kokusu 4) �arp�nt�, kalbe bas� hissi 5) Nefes darl���, nefes yetmezli�i duygusu 6) Ast�m 7) Di� ��r��� 8) S�re�en yutak yang�s� (kronik farenjit) 9) H��k�r�k 10) S�re�en sin�zit Bo�az refl�s� belirtileri nelerdir? Bo�azda tak�lma-g�c�k hissi Bo�azda sanki bir yabanc� cisim varm�� hissi Bo�az a�r�s� Geniz ak�nt�s� G�n i�erisinde ses de�i�ikli�i S�k bo�az temizleme al��kanl��� Bo�azda sanki bir yabanc� cisim varm�� hissi Ses k�s�kl��� Seste �atallanma Uzun s�reli kuru �ks�r�k Sabahlar� yataktan uyan�ld���nda kal�n sese sahip olup zamanla sesin d�zelmesi �zellikle sabahlar� beyaz, koyu yap��kan k�vamda balgam ��karma Horlama Burun t�kan�kl��� Yutma g��l��� Kulakta dolgunluk A��z kokusu. endoskopi yapt�r bnce. mide kaynakl� sorunlar geniz ak�nt�s�-faranjit-sin�zit sebebiyet verebiliyormu� ve midedeki sorunu ��zmeden bu sorunlardan tam olarak kurtulamazs�n.. |
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 15-Ekim-2012 Konum: Antalya Durum: Çevrimdışı Puan: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 05:03 |
|
�u bo�az refl�s�n�n her bir alameti bende mevcut �imdide sanki perdenin arkas�ndan bo�az refl�s� el sall�yor.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 08:25 |
|
RoyalAlbert, insan sorununu anlamay�nca- ��zemeyince okudu�u her �eyi kendisinde var san�yor. Bence sorunun ��z�m� usanmadan de�i�ik doktorlara gitmek. Maddi, manevi ��k�nt� olu�uyor, insanda b�kk�nl�k do�uruyor ama ba�ka ��z�m� yok.
Buradaki mesajlar� biraz bu g�zle okumak laz�m. Yaz�lanlar� g�r�nce rahatl�yoruz, umudumuz ye�eriyor; ��z�me ula�amay�nca karamsarl�k art�yor. ��rendi�imiz hastal�klar� sorunun ��z�m� de�il de, sebeplerden biri olarak d���nmek daha sa�l�kl� olur. Sorun giderildi�inde veya o sorun bizde yoksa "Sebeplerden birini eledim." diye d���n�r, karamsarl��a kap�lmay�z. Bir de baz� doktorlara "�nternete �unu okudum, belirtiler bana uyuyor; xxx hastal���m olmas�n." dedi�inizde k�p�r�yorlar. Heralde hastal�kla ilgili bilgileri, g�kten sadece kendilerine indi san�yorlar. Ya da kulaktan kula�a aktar�lan bir s�r olarak g�r�yorlar. Bu y�zden doktora gitti�inizde sadece belirtileri anlat�n, te�hisi doktor koysun. ��z�m olmuyorsa, ilgisiz davran�yorsa ba�ka doktora gidersiniz. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 08:30 |
|
Bo�az refl�s�n�n belirtileri gayet a��r g�r�n�yor. �nsan�n a��z kokusu olmasa bile bu belirtiler varsa doktora gider zaten. Bana, g�zden ka�acak bir hastal�k gibi gelmedi. �nternetten ara�t�rd�m, ��z�m yine diyet ve ya�am �eklinde bitiyor.
""... -Yatmadan 3 saat �nce herhangi bir g�da yememek/ i�memek (su d���nda), -A��r� yemekten ka��nmak ve yemeklerden sonra hemen yatmamak, -K�zart�lm�� g�dalardan uzak durmak, -Alkol, kahve, �ay, �ikolata ve asitli i�eceklerden ka��nmak, -Rahats�z etti�i bilinen yiyecekleri t�ketmemek olarak �zetlenebilir. Yatarken yatak ba��n 10-15 cm y�kseltilmesi gerekir. Burada �ift yast�kta yatmak de�il, yatak ba��n�n y�kseltilmesi ama�lanmaktad�r. Dar giysilerden ve s�k� kemerden ka��nmal�d�r. Sigara, alkol kullan�lmamal�; ideal kilo korunmal�d�r. Ayr�ca kar�n b�lgesini a��r� s�kan k�yafetlerden ka��n�lmal�d�r. Ek olarak: -Yemeklerden hemen sonra yatmaktan ve e�ilmekten ka��nmak, -Aspirin gibi mideye dokunan ila�lar� zorunluluk yoksa kullanmamak, -Yo�un stresden ka��nmak veya stresle ba�a ��kma sanat�n� ��renmek, -Kar�n solunumu yapmak, -S�k ve az miktarda ���nlerle beslenmek, -Kafein ve nikotinden uzak durmak, -Domates ve domates sosu i�eren yiyecekler, ac�l� yiyecekler, ananas, sirke ve turun�gilleri �l��l� t�ketmek, -�ikolata, kuruyemi�ler, mentol ve alkoll� i�ecekler alt yemek borusu kapak����n� bozar, bunlardan da uzak durmak, -Ya�l� yiyeceklerden ka��nmak, -Tam ya�l� s�t yerine ya�� azalt�lm�� veya ya�s�z s�t ve s�t �r�nlerini tercih etmek say�labilir. Do�. Dr. Erkan Tarhan Memorial KBB B�l�m� "" |
|
![]() |
|
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 13:46 |
|
aynen bo�az refl�s� bendede ilgi uyand�rd� san�r�m bunun i�in dahiliyeye gidece�iz de�ilmi ?
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 22:31 |
|
Arkada�lar
Bo�az reflusu yoktur. Reflu kelimesi ingilizcedeki reflux 'tan kayna��n� al�r Flux = akma, ileri akma, akarak yay�lma, akarak ilerleme ReFlux = Geri akma, akarak geri �ekilme, tersine akma anlam�na gelir. Midedeki besinlerin yemek borusuna y�kselmesi bir tersine akmad�r yani refludur. A��l�m� ise gastro esophageal reflux diease (GERD) �eklindedir. K�saca reflu deriz. Mideden reflu yaparak yemek borusuna y�kselen besinler bo�aza gelince bo�az reflusu olmaz. A��za gelince a��z reflusu olmaz. Bu hastal�k yine gastro�zefajiyal refludur. Ve dahiliye-gastroenteroloji bran��n�n sorumluluk alan�na girer. Gitti�inizde bo�az reflusu terimi ile muhatab�n�z�n kafas�n� kart��t�rmay�n diye s�yledim. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 19-Mart-2013 tarihinde 22:52 |
T�bbi bilgi internette ticari ama�larla �arp�t�lmaktad�r. �nsanlar�n de�er verdikleri en �nemli unsur sa�l�klar�d�r. Paralar�n� sa�l�k i�in harcamaktan �ekinmezler. Bunu bilen a��k g�zler, sizin kar�n a�r�n�z� reyhan yapra�� ile iyile�tirece�im diye internet siteleri haz�rlamaktad�r. Vatanda� mide �lseri olsa bile bu internet sitelerini okuyarak hem paras�n�, hem mesaisini harcamakta, hem de doland�r�c�lara yak�t olu�turmaktad�r. �stelik ger�ek tedavisini bu �ekilde ertelemektedir. Bu �ekilde davranarak hastal���n�n daha zor tedavi edilebilir �ekile d�n��mesine sebep olmaktad�r. 6 numaral� di� a��z kokusu yapar diyen internet sitesi vard�r. Sak�n kanal tedavisi yapt�rmay�n a��z kokusu yapar diyen siteler vard�r. Buna benzer say�s�z yanl�� bilgi internet �zerinden b�y�k bir trafik ile yay�lmaktad�r. Bilgi kirlili�i, yanl��l�klar, �irkin ticari dedikodular, marka ve firma isimleri, bitki k�kleri, bitkilerin isimleri, hi� bir ili�kisi olmad��� halde internette yazd��� i�in kullan�lan ila� isimleri, sahte ba�ar� beyan eden acayip ila�lar inetrnet yolu ile yay�lmaktad�r. Biz hekimler bu i�e yeterince �nem vermedi�imiz i�in halk hurafecilerin eline d��mektedir. Her g�n telefon, eposta, veya bizzat gelerek buna benzer acayip dedikodu ve hurafeleri bize soruyorlar. Burnuma g�m�� suyu damlatay�m m� yoksa i�eyim mi?, basur a��z kokusu yaparm�, basuruma nidazol s�rsem mi? Nerden ald�n�z bu bilgiyi diye soruldu�unda internetten ald���n� ��reniyoruz. Hurafeleri d�zeltmekten yorgun d���yoruz. Ak�l almaz aptal dedikodular� internetten yaz�yorlar. Bu dedikodular� buradan yazarsam hayretler i�erisinde kalabilirsiniz, fakat bunlar� yazarsam i�inizden inananlar olabilece�i �ekincesi ile yazam�yorum. Bir ��renci tahtaya kalkt��� zaman ��retmen , ��rencinin birinci c�mlesinin geli�inden ikinci c�mlesini i�eri�inin ne olabilece�ini kuvvetle tahmin ve m�dahale edebilir. Bu durum k�stahl�k, kehanet veya kibir de�ildir. Bu sebeple bir hasta hekime verdi�i ifadesinde internetten �unu okudum diye s�z ba�lay�nca 1-0 yenik ba�lar. Hekim topu yeniden orta sahaya �ekebilir, �nlem alabilir. Bunun sebebi hekimin kibiri de�il aptal dedikodulara yorgunlu�udur. -M |
|
![]() |
|
coqnfechn
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mart-2013 tarihinde 09:53 |
Bilmiyorum ya faranjitten yada ba��rsaktan kaynakl� ama belirti vermedi�i kesin.Dilim a��r� sar� bildigin katman var doktor normal dedi ama ben kimsede b�yle bir dil g�rmedim.Kamerayla incelemiyorlarm� bu bo�az� ? |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Mart-2013 tarihinde 12:43 |
|
Larengofarengeal Refl� neye verilen isim ayd�n hocam? Bo�az refl�s� yoktur demi�siniz ama kbb uzmanlar� b�yle bir �eyden bahsediyor. Burada tabikide sorunun temeli mide.
http://www.doktorsitesi.com/video/bogaz-reflusu-nedir-nasil-tedavi-edilir/2180 |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 03:24 |
|
Hocam, siz meslek� a��dan bak�yorsunuz ama buradaki arkada�lar ne demek istedi�imi net anlam��lard�r. Muayene bile etmeden iki ila� yazan, �srarla " a��z kokun yok " diyen doktorlardan herkese g�na geldi. A��z temizli�i, di� hekimlerinden bile iyi olan hastas�na " G�nde iki kez di�ini f�r�ala, ge�er." diyen de az de�il. ( Bana da bir doktor " Di� ipi kullanma, a��z kokun artar" demi�ti!? )
Bu sorunu kabul edip doktora gitmek bile ba�l� ba��na bir dertken, duydu�umuz merak etti�imiz �eyleri sorma hakk�m�z da olsun. Hasta bu sorular� sorma a�amas�na geldi�inde bir�ok doktoru gezmi�, �are bulamam�� durumda oluyor. Doktor bir be� dakikas�n� ay�r�rsa bir �ey kaybetmez . 'Baz� doktorlar' diye de �zellikle belirtmi�tim. Bizdeki as�l sorun a��z kokusunun bir dal olarak ayr�lmamas�. ��inde bu kadar farkl� etkenin oldu�u bir hastal�k belki de kanser gibi ayr� bran� h�line gelmeli. Yoksa di� hekimi - KBB - gastro aras�nda mekik dokumaya devam ederiz. |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 03:32 |
Bo�az reflusu diye bir �ey yoktur. Gastroesophageal reflu sebebi ile mide i�eri�inin yutak seviyesine ��kmas� durumu vard�r. Bunu tarif etmnek i�in ne diyeceksiniz, nas�l isimlendireceksiniz nas�l belirteceksiniz ? Mecburen Laryngopharyngeal (seyreden Gastroesophageal) reflux diyeceksiniz yani k�saca ve hakl� olarak reflu'nun laringofaringeal olan� diyeceksiniz. Gastroesophageal reflux hastal��� olmadan farinks larinks trakea veya a��zda reflu olmaz. tek ba��na b�yle bir hastal�k tan�ml� de�ildir. Ben sizin yerinizde olsam, b�yle bir ortamda, didiklemek, gol atmak, buza�� aramak yerine, do�ru sorular sorar, benden faydalanmaya, daha �ok ��renmeye, istifade etmeye �al���rd�m. -M |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 04:30 |
|
gol atmak gibi bir amacim olmaz zaten. doktorlarin bahsettigi bir seyi soruyorum size.
|
|
![]() |
|
Helicobacter
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 21-Mart-2013 tarihinde 10:42 |
|
herkese merhaba
Murat hoca' n�n adanal�' dan istedi�i testleri hepimiz biliyoruz. gaita, kan, idrar vs. bu testleri devlet hastahanesinde ben de yapt�rd�m. muayene oldu�um doktora; sabahlar� a� karn�na dahi �i�lik hissediyorum, yemek yedikten 1-2 saat sonra bile a�l�k hissi var dedim. kendisi benden yukar�daki testleri yapt�rmam� istedi, bunlara ek olarak ta ultrason yapt�rd�. testlerde herhangi bir sorun g�r�nm�yordu. de�erler parametrelerin i�indeydi. yaln�z, ultrason sonucunda karaci�erde b�y�me tespit edildi. teslerin sonu�lar�n� ald�m ama doktora g�steremedim hen�z. karaci�erdeki b�y�menin ne anlama geldi�ini ��renmeye �al��aca��m. (dengeli beslenmeye �al���yorum; a��r� ya�l�, tuzlu, ac�l� yemiyorum. alkol kullan�m�m �ok d���k. maa�tan maa�a 2-3 bira) |
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 06:38 |
|
Arkada�lar,Benim de diretti�im nokta, neden ba�l� ba��na ele al�nm�yor bu hastal�k dal�.Madem hastay�z madem �aresizlikten her hurafe her dedikodu veya ad�n� ne koyarsan�z koyun bu gibi �eylere inan�p para harcay�p hep oldu�umuz �izgiden bir ad�m bile �teye gidemiyoruz, o zaman bu hastal���n adam ak�ll� ele al�nmas� laz�m.Ge�en sene a�r�yan bir di�im vard� kanal tedavisi dolgu derken a�r�s� kesilmedi bende dayanamay�p bir hafta �nce �zel muayenehanede di� hekiminin yan�na giderek �ektirdim.Bunu f�rsat bilerek att�m meseleyi ortaya.Hocam dedim benim a�z�m kokuyor.20 lik di�imin bir tanesi yar�m ��km�� o koku yapar m� ? bi kontrol edebilirmisiniz.Olur dedi baya baya bakt� inceledi vs dedi ki bu di�ler koku yapmaz.O zaman dedim KBB ye mi gideyim nas�l edeyim dedi ki ben sana ila� yazay�m o dedi ge�irir.Ben k�r cahilim hi� ila� bilgim yok hi� birisini kullanmad�m gibi varsayarak �ok sevinirim dedim ald� re�eteyi hop ilk s�raya nidazolu yazd� ard�ndan alkollu gargara bi tane daha yazd� onu okuyamad�m.Hocam dedim antibiyotik mi yazd�n�z.Evet dedi yazmay�n kullanmam yeteri kadar hatta fazlas�n� kulland�m gargara alkollu onuda kulland�m art�k kullanmam dedim durdu d���nd� tamam dedi ben yaz�ca��m� buldum bunu kullan tetradox 100 mg yazd� i�er�ini sonradan ara�t�r�r�m diye sesimi ��karmad�m ard�ndan ekledi ayva ye diye o �ok iyi gelir.Bende i�imden dedim ki Hocam biz ayvan�n has�n� yemi�iz bu dakkadan sonra ayva yesem ne olur yemesem ne olur ilaca bakt�m antibiyotik ve genelde sivilce tedavisinde kullan�lan bi ila� bunu kendim ara�t�rd�m yetmedi eczac�ya sordum s�ylediklerimi destekledi.Almad�m �uraya getirmek istiyorum mant�k �undan ibaret; bu gelen hasta benim ba��mdan gitsinde nereye giderse gitsin.T�p dairesinde bi o tarafa bi bu tarafa savrulan hasta bu sefer aktarda g�z�n� a�arak midesini resmen botanik parka �eviriyor akla hayale gelmeyen bitkileri tan�d�m bu sayede.Ama tan�d���mla kald�m bu y�zden �imdilik sadece ne doktor ne aktar uzaktan forumu takip ediyorum in�allah kurtulan arkada�lar�m olursa �ok sevinirim bilirim ki do�ru yolu bulmu�,becermi�,kurtulmu�.Ben �ok yoruldum bu y�zden �imdilik olay� beklemeye alm�� durumday�m.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Mart-2013 tarihinde 10:06 |
|
Helicobacter, Murat Hoca benden kan, idrar testi istemedi. Gaita(d��k�), sin�s tomografisi, �re nefes testi istedi.
Gastroya gitti�imde karaci�er b�y�mesi bende de ��km��t�. Zaten genellikle b�y�me, b�yle rastlant� eseri fark ediliyormu�. �ok meraklanacak bir hastal�k de�il. Bazen fazla kilo ve hareketsizlik sonucu olu�uyormu�. Sadece i�kiyle alakal� de�il . E�er b�y�me �ok ileri boyutta de�ilse ila� bile yazmazlar "Bol bol hareket et, dengeli beslen" derler. Karaci�er �ok dayan�kl�, g��l� bir organ; �yle kolay kolay ��km�yor. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 23-Mart-2013 tarihinde 01:37 |
|
Royal, dedi�in ilaca internetten bakt�m. Sadece cilt ama�l� de�il, bir �ok etkisi var.
""Tetradox, duyarl� mikroorganizmalar�n etken oldu�u �rogenital sistem, solunum sistemi, yumu�ak doku, gastrointestinal, oftalmik ve di�er �e�itli enfeksiyonlar�n tedavisinde kullan�l�r."" Di� eti iltihab� i�in de yaz�labiliyormu�. Okudu�um kadar�yla berbat bir ila�, kesinlikle kullanma. ��tikten sonra bir saat yat�lmayacakm�� aksi halde yemek borunu, mideni delebiliyor. Ek�is�zl�kte bu ila�tan herkes �ikayet�i. Doktor muhtemelen, bo�az�nda iltihaplanma - farenjit - geniz ak�nt�s� gibi bir �ey g�rd�. Bo�az�n� rahatlatmak i�in bu ilac� yazm�� olabilir. Benim akl�ma kronik farenjit geliyor. Mant�k y�r�t�yorum: KBB uzmanlar� bu hastal��� tedavi edilmez olarak g�r�yor, o y�zden ila� yazm�yorlar. Di� hekimine gidince adam bak�yor di�lerde bir �ey yok, bo�az felaket. Bo�az� d�zeltmek i�in ila� yaz�yor. Tamam, kronik farenjit zor iyile�en bir hastal�k. Alttaki nedenleri ara�t�rsalar belki de ge�ecek veya a��z kokusu hafifleyecek. Ke�ke doktora bu ilac� neden yazd���n� daha do�rusu te�hisini sorsayd�n. |
|
![]() |
|
RoyalAlbert
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Mart-2013 tarihinde 08:49 |
|
Valla dedi�im gibi kullanmayaca��m� bildi�im i�in �okta �st�ne d��medim zaten bende nette yorumlar� felan okuyunca iyice �rperdim.Bug�n kanser bile erken te�his edildi�inde tedavisi m�mk�nken olaya bak kronik faranjit denilen bu illetten herkes muzdarip.Yaradan elbet bununda �ifas�n� vermi�tir.Dermans�z dert olmaz ama gel g�rki bulam�yoruz ...
|
|
![]() |
|
Bikkin
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Agustos-2017 tarihinde 21:20 |
|
Arkadaslar herseyi denedik ya 16 yil oldu nerdeyse benim bu durumuma yahu millet uzaya kamp kuruyo biz hala deneme yanilmayla bir suru kisi bu isin ustesinden kendimiz gelmeye calisiyoruz cok komik bence ne zaman tip bu konuda bi arastirma yapicak ne zmaan gencecik insanlariz yazik degilmi bize bee biktimmmmm artikkkkkk yoruldummmm yeterrr
|
|
![]() |
|
bedbahtadam
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 05-Agustos-2017 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Agustos-2017 tarihinde 03:05 |
|
Bikkin valla �yle bizi tutsak eden gizli parmakliklar ardinda gecen yillar...d�sunuyorum bazen mucizeye(lanetten kurtulus) sahit olsam bile bu yillarin psikolojisini nasil aticam uzerimden..vardir bir hayir deyip arastirmalarimizi kendimiz surdurcez yapacak bisi yok Allah yardimcin olsun
|
|
![]() |
|
Ethic
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 22-Eyl�l-2017 tarihinde 19:41 |
|
Merhaba arkadaslar, hi� kimsenin canimi sikmak istemem fakat disinizle ilgili bir agiz kokusuna sahipseniz(ki bu �ok hafif bir koku bizimkilere g�re) tedavi olabilirsiniz. Fakat onun disindakiler (�zellikle drlara defalarca gidip sorunun kaynagini bulamayanlar) bosuna caba harcamayin. T�rkiye nin en iyilerine muayene oldum. Bir tanesi de enfeksiyon hastaliklarindan Prof, kendi �ocugu da ayni dertten muzdarip. Bunun tedavisi yok arkadaslar. Bizim floramiz b�yle daha fazla paranizi kaptirmayin.
|
|
![]() |
|
bedbahtadam2
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 13-Eyl�l-2017 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Eyl�l-2017 tarihinde 20:58 |
|
Intihar mi edelim ethic? Umutsuzluk yayma iyilesenler %100 var tip 1den 5 e kadar hem de kalkip herkes itiraf etmiyor edemiyor yabanci forumlara bakmani tavsiye ederim
|
|
|
Tonsilektomi +check
Septum Deviasyonu Ameliyati +check Yan yatik iltihabli 20lik dis cekimi +check |
|
![]() |
|
Umutla
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Eyl�l-2017 tarihinde 18:20 |
|
Ya ethic �le deme daha yeni para ayarladim b�t�n gerekli tahlilleri yaptirip kurtulucam umuduyla yola cikmaya hazirlaniorum 😔
|
|
![]() |
|
Amazon
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Eyl�l-2017 tarihinde 11:58 |
|
Ethic s�yle d�s�n bak bu sorun �nceden bizde yoktu sonradan geldi demekki bir yerde bir sikinti oldu ve bu sorun ortaya �ikti o sikintiyi bulursak sorunda ortadan kalkar benimki �nceden kendi kendine 3 sefer ge�misti 1 seferde ila�la ge�ti Biteral ile havasiz ortamda yasayan bakterileri �ld�r�yor bu bakterinin kaynagi bizde kokuya neden oluyo mesele onun kaynagini bulmakta senin gittigin doktorlar bulamadi diye ��z�m� yok anlamina gelmez istedigin profes�rlere git onlar her zaman kendi bildigi seyin �zerinde dururlar o bilmiyosa ��z�m� yok demektir degil!
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Eyl�l-2017 tarihinde 08:46 |
|
floramiz b�yle = alin yazimiz b�yle
inaniyorumki evrende herseyin bir denklem �zerine kurulu olduguna yani sorularin cevaplari sorunlarin ��z�mleri iyi k�t� g�zel �irkin hersey karsilikli agiz kokusunun olusumu - agiz kokusunun yok edilisi gibi gibi sadece problem tespit ve tedavi etmekte , burada en b�y�k problem �nce tespitin agiz kokusu sorununun kaynaginin %99 �zerinde tespit edilememsi insanlar 2 lemde kaliyor ya surada ya burada diyor bilemiyor bilemeyince sorunu i�in ��z�me nasil gidebilir degil mi |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 31-Mart-2018 tarihinde 15:48 |
|
Arkadaslar t�k�r�k bezi biyopsisi yapilmisti bana sonucu �ikti, doktora g�stermedim hen�z ama t�k�r�k bezinde enfeksiyon anlamina gelen birseyler yaziyor, sonucu burda paylasmak istiyorum ancak mesaja nereden fotograf ekleniyor bulamadim, bilen varsa s�ylesin sonu� fotografini ekleyebilirim
|
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2018 tarihinde 09:38 |
T�kr�k bezinden biyopsi mi??? O neden yapildi? Raporu klavyeden yazarak yollayin -M |
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2018 tarihinde 19:36 |
|
Hocam, Kendimi bildim bileli g�nde 4-5 litre su i�erim, g�zlerime kum ka�mis gibi batma olur, agzim siddetli olmasa da kurur tukurugum bazen az ve koyu kivamli olur, g�zlerim, burnum, �zellikle bogazim �ok kurur.
G�z doktorlari bende otoimm�n hastaliklardan olan sj�gren sendromu olabilecegini s�ylemislerdi, romatolojinin yaptigi kan tetkikleri normal �ikti, Bu hastalikta kesin tani t�k�r�k bezi biyopsisi ile konulur dedi doktor, o y�zden yapildi, anladigim kadariyla sj�gren degilim, sonu� raporunda yazanlari aynen yaziyorum: Makroskopik bulgular: 0,5x0,4x0,4 cm �l��lerinde gri beyaz renkte bir adet doku par�asidir. Yapilan �zel ve imm�nhistokimyasal boyalar: CD4(+),CD3(+),CD20(-) Tani:min�r t�k�r�k bezi Insizyonel biyopsi:sialoadenit Not:chisholm ve mason fokus skorlamasi: 1 hafif yangi(+) |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2018 tarihinde 16:08 |
|
ne sikayetiniz vardi ki, bu biyopsi yapildi?
|
|
![]() |
|
nisaluce
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2018 tarihinde 17:40 |
|
G�zlerimde, agzimda, burnumda, bogazimda kuruluk sikayetim oldugu i�in yapildi hocam, sj�gren salgi bezlerinde tutulum yaparak kendini g�steriyor. Hatta burnumun kurulugu o kadar fazlaki beni derin uykumdan uyandiriyor. Bu haftai�i doktora gidecegim, doktorun yorumunu tekrar paylasirim. Belki buradaki insanlara bir sekilde farkli bir yaklasimin faydasi olabilir, bir umut..
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |