![]() |
KBB |
Yanıtla
|
| Yazar | |
ornitop
�ye
Kayıt Tarihi: 09-Subat-2013 Konum: �zmir Durum: Çevrimdışı Puan: 80 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: KBBGönderildi: 09-Subat-2013 tarihinde 11:11 |
|
Uzun zamand�r bu problemi ya��yorum. Say�s�z kbb doktoruna gittim. Son olarak gitti�m doktor sin�zit te�hisi koydu ki daha �ncekiler sin�zitin yok demesine ra�men.
Ornitop(500mg) ve Augmentin (1000mg) iki ila� kullan�yorum. 5. g�n koku yok. Geli�meleri aktaraca��m... |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Subat-2013 tarihinde 09:20 |
|
bence kokunun ge�mesi yine de sin�zitin oldu�unu g�stermez sonu�ta bu kulland���n antibiyotikler farkl� yerlere de n�fuz ediyo ve burda �o�u ki�i antibiyotik kullan�rken kokunun ge�ti�ini s�yl�yo �nemli olan antibiyoti�i b�rakt�ktan sonra kokunun geri gelmemesi
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Subat-2013 tarihinde 08:18 |
|
10. g�n. antibiyoti�in son g�n�. hala koku yok. ila�lar bende kab�zl�k yapt�.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Subat-2013 tarihinde 10:04 |
|
Te�ekk�r ediyorum geli�meleri bildirdi�in i�in.Sonraki haftalarda da bu sayfay� g�ncelle l�tfen.
|
|
![]() |
|
cuma
�ye
Kayıt Tarihi: 18-Ocak-2013 Konum: Ad�yaman Durum: Çevrimdışı Puan: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Subat-2013 tarihinde 22:48 |
|
Augmentin (1000mg) bu ilac� kullan�rken bende de koku ge�mi�ti.yani arkada��n dedi�i gibi bu ila�lar� kullanmak sorunun siniz�tten kaynakland���n� g�stermez.��nk� benim sorun mideden geliyor ve faydas�n� g�r�m��t�m bende.
ben mesela b�t�n kulland���m antibiyotiklerin prospekt�s�n� okudum.hepsinde bir ortak nokta bulmaya �al��t�m,yani bu ila�lar en �ok hangi hastal��a iyi geliyor da benim koku gidiyor diye.ve hepsindeki ortak noktan�n 'aerob bakteriler',gram pozitif,gram negatif' bakteriler oldu�unu g�rd�m. bu bakterilerin en �ok bulundu�u yerlerin mide oldu�unu ��rendim.inan�n o zamana kadar sorunun midede oldu�u hiii� akl�ma gelmemi�ti.��nk� hi� bir problem yoktu bunla alakal�.e�er sizler de benm gibi bu bakterilerden ��pheleniyorsan�z sorunun midede olma olas�l��� y�ksek.. |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Subat-2013 tarihinde 13:32 |
|
ila�lar� bitirdim. di� ipi kulland�g�mda �ok k�t� kokular olurdu. �uanda hi�bir koku yok. fakat dil �zerinde az az pas olu�maya ba�lad� tekrar. a��z sa�l���m gayet iyi doktrorun demesine g�re (di� etleri, bademcikler vs.)
cuma arkadas�n dedi�i gbi sorunum midede veya daha baska biryerde gibi. cuma arkada� sen nas�l bir sonuca ula�t�n? ��z�m bulabildin mi? ��rek otu ya�� kullanmaya ba�l�cam . mantar ve bakterilere kar�� faydal�ym�s. tabi bununla beraber doktora tekrar ba�vurcam .. |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 17-Subat-2013 tarihinde 03:48 |
|
Sin�zit a��z kokusu yapar. A��z i�i iyiyse, kulakta - burunda - bo�azda sorun yoksa dahiliye - gastroenterolji b�l�m�ne u�ra. ��in en zor k�sm� buras�, bakteri makteri dinlemezler: " Sanc� - gaz - yanma var m�, a�z�na su geliyor mu vs" Bunlar olumsuzsa pek �st�nde durmazlar. �ans�na ilgili - blgili bir doktor ��kmazsa a��z kokusu dedi�in anda, di��i veya KBB uzman�na y�nlendirirler.
O zamana kadar sindirim hareketlerine dikkat et. Sanc�-yanma- �i�kinlik oluyor mu, kab�z ishal var m�; a�z�na ac� su geliyor mu ... Bitkisel ila�lardan �ok �ey beklemek biraz abart�l� oluyor. Bu il�alar�n pazarlama mant��� "Bu �r�n xxxxx'e 'yard�mc� olur' " . At�yorum, sindirim sorunlar�na yar�mc� olur. Sen kay�s� yesen de sindirim sorunlar�na faydal� olur. �stelik �imdi kimi uzmanlar, bitkilerin �ay�n� de�il hap haline getirilmi� �eklini �neriyor. �ay halinde olunca i�indeki faydal� �eyler ya yok oluyor ya da tam ortaya ��km�yor diyorlar. |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 20-Subat-2013 tarihinde 06:24 |
|
geli�me: di� ipimde s�f�r koku mevcut(�nceleri felaketti)
dil k�kumde tabaka mevcut hala . anlayamadgm konu �erez a��z kokusu giderir diyorlar ama ben �erez yedkten sonra dilimde tabaka bariz art�yor. sorun �u: dilimdeki tabakan�n sebebi mide-ba��rsak m�? a��z kokum var ama eskisi kadar �iddetli de�il ama tabakadan kurtulmam laz�m. nas�l olcaksa art�k? |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Subat-2013 tarihinde 13:45 |
|
di� ipimde hala koku yok ama dilimdeki tabaka gitmiyor. spor yaptgmda kokuyu daha iyi hissediyorum. yorumu olan var mi?
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 28-Subat-2013 tarihinde 13:24 |
|
pazartesi gunu endoskopi,ultrason testleri yapilacak. gelismeleri aktaracagim.
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Mart-2013 tarihinde 06:37 |
|
ENDOSKOP� SONUCUM :
Midede ve oniki parmak ba��rsa��nda iltihap. Ayr�ca mideden yemek boruSuNa asit ka�a��.. Yani muhtemelen refl� de var. 2 HAFTALIK �LA� TEDAV�S�NE G�RD�M. GEL��MELER� AKTARACA�IM. |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 10-Mart-2013 tarihinde 16:10 |
|
%100 emin olmamakla beraber sorun midemde. sin�zit, faranjit, geniz ak�nt�s� gibi hastal�klar�n sebebi de mide kaynakl� olabiliyor(gastrit-refl�).
refl� belirtileri : Tipik Belirtiler 1) G���ste g���s kemi�i arkas�nda yanma 2) A��za ac� ek�i s�v� gelmesi 3) Ge�irme, �i�kinlik 4) A��za g�da art�klar� gelmesi 5) Yutma g��l���, yutakta tak�lma duygusu Atipik Belirtiler 1) Ses k�s�kl��� 2) G�c�k �ks�r��� 3) A��z kokusu 4) �arp�nt�, kalbe bas� hissi 5) Nefes darl���, nefes yetmezli�i duygusu 6) Ast�m 7) Di� ��r��� 8) S�re�en yutak yang�s� (kronik farenjit) 9) H��k�r�k 10) S�re�en sin�zit Bo�az refl�s� belirtileri nelerdir? Bo�azda tak�lma-g�c�k hissi Bo�azda sanki bir yabanc� cisim varm�� hissi Bo�az a�r�s� Geniz ak�nt�s� G�n i�erisinde ses de�i�ikli�i S�k bo�az temizleme al��kanl��� Bo�azda sanki bir yabanc� cisim varm�� hissi Ses k�s�kl��� Seste �atallanma Uzun s�reli kuru �ks�r�k Sabahlar� yataktan uyan�ld���nda kal�n sese sahip olup zamanla sesin d�zelmesi �zellikle sabahlar� beyaz, koyu yap��kan k�vamda balgam ��karma Horlama Burun t�kan�kl��� Yutma g��l��� Kulakta dolgunluk A��z kokusu. en b�y�k �ikayetim bo�az�mdaki yumurta ak� k�vam�ndaki s�v�. bunun sebebi de anlad���m kadar�yla refl�-gastrit. |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Mart-2013 tarihinde 16:47 |
|
Laringofaringeal Refl� i�in Risk Fakt�rleri
Saru� ve arkada�lar� taraf�ndan yap�lan ve European Archives of Otorhinolaryngology dergisinde yay�nlanan bir �al��maya g�re, gastro�zefageal refl� [GER] (mideden yemek borusuna mide i�eri�inin geri ka����) hastal��� olan bireylerde laringofaringal refl� [LFR] (g�rtlak d�zeyine kadar ula�an, mide i�eri�inin geri ka����) g�r�lmesi ile ilgili risk fakt�rleri olarak �u de�i�kenler belirlenmi�tir: Erkek hasta, hiatus hernisi, hastal�k belirtilerinin uzun s�redir devam ediyor olmas�, y�ksek v�cut k�tle endeksi, erozif GER ve Barrett �zefagusu bulunmas�. Helicobacter pylori varl��� ile LFR aras�ndan anlaml� bir birliktelik saptanmam��t�r. |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 04-Nisan-2013 tarihinde 12:48 |
|
Sonu�: refluye bagli kronik faranjit. mide ilaclari kullanimi sonucu dildeki beyaz tabaka baya azaldi ama tam bir iyilesme yok maalesef. tedaviye devam..
|
|
![]() |
|
ormes
�ye
Kayıt Tarihi: 27-Ocak-2013 Konum: �stanbul Durum: Çevrimdışı Puan: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Nisan-2013 tarihinde 05:07 |
|
Beyler peki reflu olanlar agiz bir muddet kapali kaldiginda koku, tabaka artiyornu ?
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 08-Mayis-2013 tarihinde 23:52 |
|
gelisme : mide ilaci + pharmol zn + nanotech z kullaniyorum. dildeki tabaka her ge�en gun azaliyor. sorunun tip 1 mi yoksa mide kaynaklimi oldugunu ilaci birakinca daha net anlayacagim galiba.
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 27-Mayis-2013 tarihinde 00:56 |
|
durum tespiti : mide ilaclarini kullanmayi biraktm. dilimde azalan pas artmaya basladi. hatta ilaci biraktktan snra faranjtm baya artti. bu surecte pharmol zn kullanmayi hic birakmadm. anlasilan sorun midede.. dusunduren soru su : mide ilaclari olmadan nasil bir cozum bulacagim ? fikri olan paylassin lutfen.
|
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 24-Aralik-2013 tarihinde 19:41 |
|
aylar sonra edit:
dis�i-kbb-dahiliye kisir d�ng�s� i�inde tekrar kbb ye geri d�nd�m. dis ve mide sikintilarini tamamen elemis durumdayim. refl� dendi faranjit dendi sin�zit dendi... sin�s tomografsi sonucu antibiyotk tedavisi basladi ve ayni zamanda xyzal adli alerji ilaci. tedavi esnasinda her sey s�per dil tertemiz geniz akintisi sifir .. bu esnada xyzal adli ilacim bitti ve d�rt g�nl�k antibiyotk kaldi. antibiyotge devam ederken geniz akintisi ve tabi koku geri geldi.. antibiyotgi biraktm alerji ilacina basladm tekrar genz akintisi yok.. bu durum biraz dusundurucu. acaba farknda olmadgm alerjik bir durum mu var? sol burunda tikaniklik olurdu, tikaniklik yok. bu durumu destekleyeck tek sikintim g�nes ve isiga karsi hassaslik, g�z bozuklugu(3,25 miyop) .. tekrar doktora gidecegim buyuk olasilikla alerji ilacini yapistircak bana.. alerji testleri vs. vs. geniz akintisi sebebi tam ne hala ��zm�s degilm.. yeni hedef alerjik rinit :) |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 25-Aralik-2013 tarihinde 23:17 |
|
sunu fark ettim alerji ilacini kullanmazken sinus rinse kullannca 1 saat buyunca burnumdan salya akitmak zorunda kalirdim.(yumurta aki kivaminda) ama simdi denedim sinus rinsi sifir salya geldi. zaten bu salya genizde koku yapiyor �ogumuzda. birs�r� antibotik denedm ilk defa antibiyotksiz bi sonuca vardim..
|
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 26-Aralik-2013 tarihinde 21:31 |
|
ayni durum bende de var. sinus rinsi ameliyat olmadan kullandigimda anormal derecede y. aki dedigin sivi olusuyordu. zamanla azaldi ama... neden bilmiyorum artik.
Ben kesin karar verdim bi histamin kullanicam. Ameliyatta kullandigimi bulmaya �alisicam bulamazsam seninkini kullanicam. |
|
![]() |
|
ornitop
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Subat-2014 tarihinde 22:57 |
|
sinus tomografim sonucnda alerji ilaci ve antibiyotik kullanimi 3 hafta once bitti. bu esnada 15 gun corekotu yedim (ac karna) ve sinus rinse kullandim. 3 haftadir hicbir sey kullanmiyorum. bogazmda takilma hissi yok (yumurta aki kivami )
2hafta once kbb doktoruma gittim. agzin kokmuyor dedi onceden boyle birsey dememisti. 1 haftadir annemi koku var mi sorularimla biktitdim. sen hastamisin dedi :) kokunun olmadigni soyliyor. konusurken insanlarin tepkilerine bakiyorum . aydin hocanin tip 5 icin yazdigi seyleri birdaha okudum. psikoljik bir hastaligim var galiba... insanlar dis fircalamiyor ve umurlarinda degil. rahat davranmayi denemem lazim heralde. herkese acil sifalar. |
|
![]() |
|
effect
Kidemli �ye
Kayıt Tarihi: 02-Eyl�l-2012 Konum: Denizli Durum: Çevrimdışı Puan: 299 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 03-Subat-2014 tarihinde 20:45 |
|
��rekotunun faydasi s�rekli dile getiriliyor, hadisleri de var. Ancak abartili anlatimli (her yiyecegi evrenin sirriymis gibi sunduklari forumlar) forumlarin disinda bilimsel olarak nelere iyi geldigini �ok merak ediyorum.
Bilen varsa paylasirsa �ok memnun eder beni. |
|
![]() |
|
ninewfs
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 09-Ocak-2017 tarihinde 23:18 |
|
Merhaba. Malesef kronik farenjitim. Alerjik veya kucuk bir ihtimal de olsa burun egriligine bagliyorum. Bende agiz kokusu her zaman var. Ama cok rahatsiz edici degil. Burnumdan da koku cikmiyor. Iki uc ay once agiz kokum ve farenjitim aniden artti. Disimin curumus olabilecegini dusundum ve doktora gittim. Arka taraflarda bir disimdeki siyahlik ilerlemis. Dolgu yaptiracagim. Diger dislerimde de siyahliklar var ama dolgu gerektirmedini soyluyor doktorlar.
Dis doktorlarinin koku yapmaz dedikleri curuklerin farenjiti arttirdiklarindan kokuyu da arttirdiklarini dusunuyorum. |
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Ocak-2017 tarihinde 12:19 |
selam hocam siz bademcik ameliyati olmustunuz degilmi? peki nasil oldunuz anlatirmisiniz biraz |
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 12-Ocak-2017 tarihinde 14:06 |
|
Kardesim bademciklerinizi aldirmayin b�y�k hata yapiyorsunuz.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2017 tarihinde 18:42 |
|
dostum bademcigimden tas �ikarttim parmagimla sikip �ok defa ayrica bademcigi alinmis arkadaslarim var ne gibi bi hata oluyo anlamadim birtane operat�r yada profes�r olsa doktorlara soru sorma sitesindede kbb ci doktor r�tbesini tam hatirlamiyorum operat�r veya profes�rd� bilimsel olarak 4 yasindan sonra bademcigin alinmasinin v�cutta bi eksiklik olduguna dair bilgi yoktur diyor ve kendi g�r�s�ndede sakincasi olmadigini s�yl�yordu
|
|
|
sabaha kadar bos konusarak kabullenilmektense mezara kadar konusulmayanlari d�s�nerek dislanmayi yeglerim..
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 13-Ocak-2017 tarihinde 22:09 |
|
Sen hala anlayamamissin v�cudun �alisma mekanizmasini. Eger orada tas oluyorsa v�cudun baska biryerinde sorun var demektir. Sen o sorunu halletmeden bademciklerini aldirirsan baska yerlerinden mutlaka patlak verir. Bu islem bagisiklik sistemine karsi yapilan bi savas ve bu savasi asla kazanamayacaksiniz. Nokta.
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Ocak-2017 tarihinde 11:05 |
|
Bademickleri aldirabilirsiniz diyen doktorlara sinirleniyorum a�ikcasi. Insanlara bir tedavi yolu g�steremiyorlar kolaya ka�ip alalim diyorlar.
Apandist rahatsizligi olmadigi halde apendektomi yaptik diyip bi kesik atip kapatilan ka� kisi var bu �lkede Sayilarini Allah bilir. Daha neler neler. Allah bize yardim etsin ne diyim. |
|
![]() |
|
denizedogru
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 14-Ocak-2017 tarihinde 11:05 |
|
Ne alakasi var kardesim? Herkesin bademcik yapisi ayni degil g�zenekler tas olusumuna meyilli ise tas olusur, bademcigin alinmasi durumunda d�zelir.
|
|
![]() |
|
bazenhissediyor
Kidemli �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ocak-2017 tarihinde 19:36 |
|
kbb ye tekrar gittim kafa sin�slerime bakti test yapti bisey g�r�nm�yo dedi balgamin gelme nedeni bizim a�imizdan g�r�nm�yo yok g�r�n�yo birsey g�r�nm�yor dedi , bademciklerime baktirdim �zellikle o i�inden tas �ikarttigim bademcigimi g�sterdim onada bakti adam iyi dedi eh kbb deil hypilori i�in �re nefes testi oldum endoskopi olmadim �re nefeste hypilori olmadigi �ikti kil kurdu desek bug�ne kadar 5 6 �esit farkli ila� almisimdir eh artik biktim be kardesim dislerimide fir�alarim iyi bakim yaparim nedir sorunum sorunumu bile bilmiyorum net olarak delirecem ya
|
|
|
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 16-Ocak-2017 tarihinde 23:16 |
|
V�cutta ters birseyler gidiyor demekki. Yoksa niye orda tas olussun. V�cut i�indeki atiklari o sekilde atiyor disariya. Sen diyorsunki hayir efendim atmasin biz orayi direk alalim.
|
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |