![]() |
Makale |
Yanıtla
|
| Yazar | |
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Konu: MakaleGönderildi: 28-Mart-2013 tarihinde 23:01 |
|
A��z kokusuyla ilgili bir�ok konuya de�inen bir makale:
http://www.nature.com/ijos/journal/v4/n2/pdf/ijos201239a.pdf |
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Kayıt Tarihi: 12-Mart-2013 Konum: Ankara Durum: Çevrimdışı Puan: 38 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 01:14 |
|
Te�ekk�r ederiz compor, makale �ok ayd�nlat�c� bir makale gibi. Tabi ingilizce oldu�undan ��z�mlemek i�in u�ra�mak laz�m. Ama kendi ad�ma dikkatimi �eken yer halitometre de 300-400 ppb ��kan sonuca s�rekli ve kal�c� koku tan�m� yapm��. Buradan kas�t bu kokunun kal�c� olaca��m� anlamad�m ama in�aAllah �yle de�ildir. Benim ki 374 ppb ��km��t�. Bir de kokunun tan�m�na g�re hastal�k tan�s� koymu�. G�zel lakin ben makaledeki kokulara g�re kokunun tan�m� yapamad�m. Ne yanm�� �eker ne lahana, ne fare, ne ba�ka bir �ey. Neyse netice de okunabildi�inde faydal� bir makale oldu�u kan�s�nday�m.
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 01:59 |
|
Asl�nda evet ya pi�mi� lahana kokusu san�r�m makaledeki tan�mlamalardan en uygun olan� bana. O zaman makaleye g�re Metiyonin adenozil transferaz eksikli�i var. Yani Bu da bir koenzim olan B 12 vitamini eksikli�ine g�t�r�r beni ki do�ru tespittir. Ben de B 12 vitamini baya�� d���k hatta �u anda bunun i�in i�ne kullan�yorum. Bir de yap�lan ara�t�rmalara g�re h. pylori enfeksiyonu olan hastalarda B 12 seviyesi �ok d���k ��km��. Yani ayn� zaman da midem de muhtemelen bu bakteri var. �u endoskopi sonucu ne ��kacak merakla bekliyorum bakal�m. Ayr�ca makaleleri incelerken kronik b�brek yetmezli�i de dikkatimi �ekti. Kronik b�brek yetmezli�i hiperhomosisteineminin bir nedeniymi�. hiperhomosisteineminin izlendi�i durumlar da da B 12 vitamini eksikli�i var. �ok mu geni� �apta d���nd�m acaba:) nereden nereye geldim ya, ama art�k �yle bir konuma geliyorsunuz ki her�ey den ��pheleniyorsunuz:)
|
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 29-Mart-2013 tarihinde 05:53 |
|
�ifa, �ngilizce bilmiyorum, senin yazd���ndan �u sonucu ��kard�m. Kal�c� koku derken, s�rekli koktu�unu kastetmi�lerdir. Yani ara s�ra olan a��z kokusu de�il, bir nedene ba�l� olarak s�ren koku. Bu da do�al olarak hastal�k olarak adland�r�lm��t�r. Doktorlara veya t�p ��rencilerine y�nelik bir makale olabilir. "Size gelen hastan�n a��z kokusu bu seviyelerdeyse ara�t�r�n" demek istemi�lerdir.
|
|
![]() |
|
�ifa
Yeni �ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 30-Mart-2013 tarihinde 04:03 |
|
Evet adanal� hakl�s�n san�r�m. Dedi�in gibi ara s�ra gidip gelen de�il de a��zda her daim var olan bir kokudan bahsetmi�ler san�r�m. Neyse ki kal�c� de�il k���kte olsa bir ihtimalimiz var;)Ama ke�ke makalenin muhatap kitlesi okusa da buna g�re y�nlendirse doktorlar bizi ne kadar da sa�lam olurdu bu tedavi s�reci.
|
|
![]() |
|
compor
�ye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2013 tarihinde 21:46 |
|
Bu da ba�ka bir makale:
http://www.nature.com/srep/2012/120109/srep00215/full/srep00215.html |
|
![]() |
|
aydinmur
Y�netici
Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007 Konum: Adana Durum: Çevrimdışı Puan: 2399 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 01-Nisan-2013 tarihinde 22:22 |
Payla�t���n�z i�in te�ekk�r ederiz. Bu makalede yazar�n arad��� �ey, gaz �reten bakteriyi isimlendirmek, yakalamak, etiketlendirmektir. B�ylece tedavide bu bakteriyi hedef g�stermektir. Bu, s�k yap�lan bir hatad�r. Daima en az 1 bakteri tespit edilir. Daima ��z�m olmaz. Literat�rde bu hata say�s�z defa tekrarlanm��t�r. Her bakteri her(hangi) bir anda a��z kokusu gazlar�n� �retebilir / �retmekten vaz ge�ebilir. -M |
|
![]() |
|
Misafir
Misafir
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2013 tarihinde 07:16 |
|
''Her bakteri her(hangi) bir anda a��z kokusu gazlar�n� �retebilir / �retmekten vaz ge�ebilir.''
hocam bu nas�l oluyor? o zmn resmen onlar�n keyiflerine g�re ya��yoruz onlar� tetikleyen bi�ey oluyor demekki mesela kendimi ele al�rsam ben de onlar� tetikleyen en �ok �ey �eker gibi duruyor |
|
![]() |
|
admin
Y�netici
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Yanıtla
Gönderildi: 02-Nisan-2013 tarihinde 10:31 |
|
Bakteriler birer h�credir. Yani sitoplazmas� , dna's�, ribozomu vs bulunur. Kendi metbolizmas� kendi beslenme al��kanl�klar� vard�r, enerji temin ederken bilinen baz� yollardan �nceden kestirilebilen kimyaal reaksiyonlar ger�ekle�tirirler.
�rne�in bir bakteri proteini yakalay�p par�alay�p H2S gaz� �retebilir, a��z kokusu yapabilir. B�yle bir yetene�i vard�r. Bu kabiliyeti genetik olarak bulunabilir. Bunu kodlayan genleri bulunabilir. Fakat ortamda ucuz enerji bulursa proteinlere parma��n� bile dokunmaz, koku yapmaz. E�er bu bakterinin beslenmesini zora sokarsan�z, ortamda karbonhidrat bulam�yorsa, ya�ayabilmek i�in proteinleri enerji kayna�� olarak kullan�r ve H2S gaz� �retmeye ba�lar. Buraya kadar anlatt�klar�m�n tersi de m�mk�nd�r. Yani proteinden H2S �retemeyen bir bakteri, farkl� yollar ile bunu sonradan kom�u bakterilerden ��renebilir. Bu ��rendiklerimizden bir kural ��karabiliriz: A��z kokusu yapamayan bakteri yoktur. -M |
|
![]() |
|
Yanıtla
|
|
| Tweet |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Siz şunları yapamazsınız: bu forumda yeni konu açabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda konuları yanıtlayabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı silebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anket oluşturabilirsiniz Siz şunları yapamazsınız: bu forumda anketlere oy verebilirsiniz |