Agiz Kokusu+ Web Sitesi
Forum Ana Sayfası Forum Ana Sayfası » AGIZ KOKUSU Soru ve cevaplari » Ben iyilestim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumda Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ Yap GiriÅŸ Yap

benim sorunum kismi olarak ge�ti

Yanıtla Yanıtla
Yazar
Yeni �ye
Yeni Üye

Durum: Çevrimdışı
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı osmanp Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Konu: benim sorunum kismi olarak ge�ti
    Gönderildi: 11-Haziran-2013 tarihinde 02:04
merhaba arkadaslar , elimden geldigince benim sorunumu aktarmaya �alisacagim benimle ayni durumda olan arkadaslarin yararlanmasi i�in.

�ncelik hi� doktora falan gitmedim s�yleyeceklerim de yanlislik olabilir buradaki hekim arkadaslar yanlislarimi d�zeltirler diye umuyorum.

ben kokumda bir �ok seyden s�pheleniyordum.Hepsini internetten arastirdim ve bunlar �zerine �nerilenleri yaptim.

1. s�phem mideden geliyor.

sabah kalktigimda asiri yanma hissi ve agzimda �ok k�t� bir koku oluyordu agiz kuruluguyla beraber.Burnum sertlesmis mukusla dolu oluyor ve genelde kitali oluyordu.

bununlar i�in sunlari yaptim , nedenlerini yazmayacagim internete edindigim bilgiler bunlar.

- g�nl�k i�tigim su miktarini baya arttirdim.�nceden 1 lt i�iyorsam bunu 3e falan �ikardim.

- Her g�n yatmadan �nce burnumu tuzlu su ile temizledim

- hayatimda hi� bir zaman yastik kullanmadim biraz zor oldu ama yastik kullanmaya basladim.

2. olarak s�phelendigim sey geniz akintisi oldu , bogazimdaki olaylara bakarsan yutkunmada zorluk , s�rekli bogazda bir sey olma hissi gibi seyler beni bunu d�s�nd�rmeye itti.Arastirmalarima g�re vuc�ttaki sivi eksikliginden olabiliyormus.

bunun i�in �stte belirttigim gibi sivi miktarimi arttirdim ve sicak bikti �aylari t�kettim ( yesil �ay , melisa �ayi ve ismini bilmedigim bir kac cay daha var karisik t�kettim bunlari. )

3. s�phelendigim sey dildeki pas tabakasiydi.Hatta en s�phelendigim diye bilirim cunku dilimdeki o tabakayi dis fircasiyla falan temizliyordum ve firca cok pis kokuyordu.hatta dilimi disari cikiyordum hava degdigi anda inanilmaz derecede kotu bir kokuyu burnumdan alabiliyordum.

bunun i�in dilimi d�zenli olarak fircaladim ve temizlemeye calistim ama �ok fazla yarari olmadi o tabaka halen var ama kokunun nedeni o degilmis merak etmeyin.Ayrica o tabaka fazla su tukettiginizde azaliyor yani o pas tabakasi yogun olanlar gunluk aldigi su miktari az olabilir c�nk� benim de �yleydi.

Birde kaynamis su i�ine kabuk tar�ini attim 5 dakika kaynattim.Bu karisimi her g�n dis fircalamadan once ve sonra gargara olarak kullandim.Zaten tarcinin agiz hijyeni i�in �nerildigini biliyoruz.

4. ise agiz kokumun asil nedeni olan yari g�m�l� 20lik dismis.Bu yirmilik disin agiz i�ine bakan tarinin az �st�nde apse olmus , yani elinizi oraya atmazsaniz asla agrimayan bir yerde ve benim haberim yoktu �yle bir seyden sans eseri �grendim.Bir g�n elimi oraya attim baktim agriyo sonra kokladim �ok k�t� bir koku vardi sonra olayi internetten arastirdim , murat hocama falan sordum , ordaki kap�son bu t�r seyler yapabiliyormus.Ben gidip disi cektirecek vakit ararken bir den agzimda kokunun azaldigini fark ettim.Sonra o apsenin oraya elimi attigimda artik agrimiyor bahsettigim kokuda �nceden 10 ise suan 1 seviyelerindeydi.Iyileseli 1 hafta oluyor belki tam iyilesmediginden o kokuda vardir bilmiyorum tam olarak ama demekki d�nem d�nem apse olusuyor orada cunku bende de donem donem koku oluyordu daha once fark ettmemistim apse oldugunu.Kesin ��z�m olarak apsenin oldugu 20lik disimi �ektirecegim.benimle ayni sorunu olan arkadaslar olabilir onlari haberdar etmek i�in elimden geleni sizinle paylasmaya �alistim.

ayrica ben en cok dildeki o pas tabakasindan suphelenmistim ama o degilmis yani sizinde onu kafaniza takmak yerine diger konulara da bir goz atin derim.Hepinizin Iyilesmenisi dilegiyle....
Başa Dön
sifa Açılır Menüyü Görüntüle
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Haziran-2013 tarihinde 09:51
Yazdiklariniz i�in �ok tesekk�r ederiz ayrica �ok sevindim cidden bu hastaliktan kurtulma asamasinda oldugunuza. ��nk� i�imizden birinin bile kurtulmasi bunca ugrasa degecegini g�stermekle beraber bize umut oluyor. Ama siz yine de gelismelere aktarirsaniz �ok daha faydali olur. Misal 2 hafta sonra tekrar yazin koku yok geri gelmedi diye. Sonra 1 ay sonra tekrar. ��nk� bazen tekrar n�ksedebiliyor insaAllah �yle birsey olmazda. Siz yine de yazin sizin kurtuldugunuzu net olarak g�rmek bizlerin umut kaynagi olacak.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Haziran-2013 tarihinde 09:56
Bir de ben birsey sormak istiyorum. Probleminiz 20 lik dislerden kaynaklanmis. Peki siz bu kokuyu ne zamandan beridir hissediyordunuz, ne zaman basladi??
Başa Dön
osmanp Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı osmanp Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Haziran-2013 tarihinde 14:08
simdi benim sorunum uzun zamandir vardi , kesin zaman veremeyecegim fakat s�yle s�yleyim bir 5 yildir falan oldugunu varsayabiliriz ama dedigim gibi d�nem d�nem vardi mesela 4 ay kokuyordu 5 ay kokmuyordu gibi.Ben 20lik disimden gelen agriyi 20lik dis cikiyor ondan agriyor diye algiliyor ve onemsemiyordum.suan 24 yasindayim bizim ailede de biraz gec cikyior 20lik disler ama sorun apseymis bunu kesin olarak �grenmis oldum.

suan tam olarak 1 hafta ge�ti 20lik diste agri 0 hi� agri yok .koku miktari cok cok az diger insanlarin hissedecegini sanmiyorum ben biraz paranoya yaptigimdan belki de :) sanirim kokunun yok olmasi i�in �ektirmek sart.

bir de �stte belirtmemisim galiba simdi s�yleyim .

1. s�phem i�in yaptimlarimdan verim aldim siz de �yle bir sikinti varsa deneyiniz.

2.suphem icin yaptiklarimdan fazla verim alamadim hala bogazimda yutkunurken zorluk cekiyorum nedenini bilmiyorum ama kokuyla alaksi yok.

3.suphem icin olandan verim alamadim dilimi duzenli fircalamama ragmen bir t�rl� gecmedi o beyaz tabaka ama kokuyla alakasi yokmus bunu �grendim.�nceden dili mi disari cikarinca koklayinca cok pis kokuyordu simdi yapinca �yle bir koku yok demekki o apse oralari nasil yapiyor bilmiyorum ama etkiliyormus.

ben yine haftalik size bilgi veririm.Umarim disi �ektirdikten sonra 0 olur koku :)
Başa Dön
nurka Açılır Menüyü Görüntüle
�ye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı nurka Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Haziran-2013 tarihinde 14:21
bende internetten bir �ok arastirma yaptim g�m�l� diste koku yapiyormus sag alt �ene tarafimda g�m�l� dis var �zele gitmistim 2 ay �nce falan koku yapmaz o dis bence �ekilmesin dedi bende doktoru dinledim hi� dokunmadim...

taa ki sen dedin g�m�l� dise elinizi bastirin koklayin daha �nce hi� denememistim ve kokuyu aldim ger�ekten g��m�l� disimden kaynaklanabilir en yakin zamanda �ektircem g��m�l� disimi insallah nedeni
o distir kurtulurum...

bu fikri bana s�yledigin i�in tesekk�rler osmanp kardesim.
Başa Dön
osmanp Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı osmanp Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 11-Haziran-2013 tarihinde 17:49
rica ederim umarim siz de sagliniza kavusursunuz , gelismelerimizi burada yazalim beraber.
Başa Dön
Kidemli �ye
Kidemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı sifa Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 12-Haziran-2013 tarihinde 09:24
hIMM Koku yaklasik 5 senedir varsa dislere y�nelmek dogru bir adim. Hele ki 20 lik disler. ��nk� benimde �nv de bir arkadasimin agiz kokusu vardi tabi ne ben ona s�yleyebildim ne de o bana. Ama onun ki 20 lik dislerini �ektirince ge�misti. Eger 4-5 yil gibi kisa vadede bu rahatsizligi olanlar varsa 20 lik dis olmasi muhtemel. Ama eger benim gibi 15 yil yada daha uzun yasiyorsak bu problemi 20 lik dis olamaz sanirim. Biz de daha baska bir sey var ama ne:)Tabi bu arada nurka arkadasimiz i�in de bir umut dogdu �ok sevindim. Insa Allah problem dislerdir ve �ektirince ge�er. Gelismelerinizi merakla ilgiyle takip ediyoruz. Bizi en ufak bir degisim de dahi habersiz birakmayin. Tesekk�rler.
Başa Dön
rifki Açılır Menüyü Görüntüle
Yeni �ye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   TeÅŸekkürler (0) TeÅŸekkürler(0)   Alıntı rifki Alıntı  YanıtlaYanıtla Bu Mesaja DoÄŸrudan BaÄŸlantı Gönderildi: 19-Eyl�l-2013 tarihinde 17:29
20 lik disimiz hangisi oluyor ( soru biraz komik gelebilir ) ger�ekten bilmiyorum. bir resim ya da fotografla g�sterme imkani olan varsa simdiden tesekk�rler
Başa Dön
 Yanıtla Yanıtla

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Menüyü Görüntüle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.